פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
למישהו יש דבר תורה לשבת?הרועה
דבר תורה..אנונימי (פותח)
דבר תורה..(לקוח מאתר כיפה...)
כיצד הפסיד עפרון 600 שקל.
אברהם אבינו משלם לעפרון ארבע מאות שקל, לא בשקלים פשוטים ורגילים, אלא בשקלים גדולים וקנטרים, וכמו שמבאר רש"י: "עובר לסוחר, שמתקבלים בשקל בכל מקום ויש מקום ששקליהן גדולים שהן קנטרין".
ומנין הגיעו לאברהם אבינו אותם שקלים? אלא אומרים חז"ל, בשעה שאבימלך נתן פיצויים לשרה הוא שילם לה אלף כסף, ונתן לאברהם שק מלא מאותם שקלים, כמו שכתוב (בראשית כ´ ט"ז):"וּלְשָׂרָה אָמַר הִנֵּה נָתַתִּי אֶלֶף כֶּסֶף לְאָחִיךְ הִנֵּה הוּא לָךְ כְּסוּת עֵינַיִם לְכֹל אֲשֶׁר אִתָּךְ וְאֵת כֹּל וְנֹכָחַת",והשקלים שהיו אצל אבימלך לא היו פשוטים אלא גדולים כפי שיש למלכים.
אך אברהם לא רצה מתנה זו (אאע"ה לא רצה כלל לקחת כסף מאנשים, ולכן הוא אמר למלך סדום "אם מחוט ועד שרוך נעל ואם אקח מכל אשר לך ולא תאמר אני העשרתי את אברם"), ולקח את הכסף רק כדי לא לפגוע בכבודו של אבימלך, והמתין לראות מה יעשה בכסף זה, וכשבאה לידו קניית המערה מעפרון הוא שילם מאותו השק, ואמר אברהם לעפרון טול את כל השק כמו שהוא עם כל מה שבתוכו, כי לא רצה ליהנות מכסף שקבל על כורחו מאבימלך. אבל עפרון היה רע עין וביקש מאברהם שישקול לו את השקלים, כי אולי אין בשק אלא מעט שקלים מלמעלה אבל כולו מלא עפר ואבנים, ובגלל תאוותו, רוע עינו ועקשנותו הפסיד עפרון שש מאות שקלים ולא קיבל אלא ארבע מאות שקלים בלבד (ומשום כך כתוב כאן שמו חסר וא"ו, למרות שבכל הפרשה שמו כתוב עם וא"ו).
אברהם אבינו משלם לעפרון ארבע מאות שקל, לא בשקלים פשוטים ורגילים, אלא בשקלים גדולים וקנטרים, וכמו שמבאר רש"י: "עובר לסוחר, שמתקבלים בשקל בכל מקום ויש מקום ששקליהן גדולים שהן קנטרין".
ומנין הגיעו לאברהם אבינו אותם שקלים? אלא אומרים חז"ל, בשעה שאבימלך נתן פיצויים לשרה הוא שילם לה אלף כסף, ונתן לאברהם שק מלא מאותם שקלים, כמו שכתוב (בראשית כ´ ט"ז):"וּלְשָׂרָה אָמַר הִנֵּה נָתַתִּי אֶלֶף כֶּסֶף לְאָחִיךְ הִנֵּה הוּא לָךְ כְּסוּת עֵינַיִם לְכֹל אֲשֶׁר אִתָּךְ וְאֵת כֹּל וְנֹכָחַת",והשקלים שהיו אצל אבימלך לא היו פשוטים אלא גדולים כפי שיש למלכים.
אך אברהם לא רצה מתנה זו (אאע"ה לא רצה כלל לקחת כסף מאנשים, ולכן הוא אמר למלך סדום "אם מחוט ועד שרוך נעל ואם אקח מכל אשר לך ולא תאמר אני העשרתי את אברם"), ולקח את הכסף רק כדי לא לפגוע בכבודו של אבימלך, והמתין לראות מה יעשה בכסף זה, וכשבאה לידו קניית המערה מעפרון הוא שילם מאותו השק, ואמר אברהם לעפרון טול את כל השק כמו שהוא עם כל מה שבתוכו, כי לא רצה ליהנות מכסף שקבל על כורחו מאבימלך. אבל עפרון היה רע עין וביקש מאברהם שישקול לו את השקלים, כי אולי אין בשק אלא מעט שקלים מלמעלה אבל כולו מלא עפר ואבנים, ובגלל תאוותו, רוע עינו ועקשנותו הפסיד עפרון שש מאות שקלים ולא קיבל אלא ארבע מאות שקלים בלבד (ומשום כך כתוב כאן שמו חסר וא"ו, למרות שבכל הפרשה שמו כתוב עם וא"ו).
יש עוד משו יותר יפה...אנונימי (פותח)
סוף הדרך-פרשת חיי שרה!(לקוח מהאתר ''אחינו'')
תפוס מימין, תרים עוד קצת, זהו, קדימה! יורדים למטה.
אחרי נושאי הכבוד יוצאים גם מוטי ואשתו, השכנים בדלת ממולי, כשהם מלוים למנוחות את יקירם. שנים הלא ליוה אותם בשמחות וחלילה בצער, אף פעם לא איכזב. אבל לאחרונה אומרת ציפי השכנה הוא התחיל מידי פעם להיות חולה, פעם בעיה כזו ופעם בעיה אחרת עד שלבסוף מת לגמרי. נסינו להיות אותו אבל לא הלך, דוקא השקענו בו כסף, אבל כמה אפשר? ככה זה העולם אומר מוטי, זורקים את הדור הישן והחדש תופס את מקומות למרות – כך מוטי בכאב שאין כמו הישן, זה היה משהו! אבל העולם זז קדימה.
וכך הורידו אותו למטה בלי קדיש, ובלי מלוים מיותרים, ואפילו בלי דמעות שמו אותו על המדרכה על יד הצפרדע השכונתית והלכו להם.
זה היה סופו של המקרר של משפחת חביב. הוא שירת אותם שלושים שנה לפחות אך כשגמר את תפקידו הושלך וננטש ללא קבורה ומצבה...
אדם אינו כך, גם כשגמר לשרת את העולם אינו נזרק לפח, נפרדים ממנו בכבוד, ואף דואגים לו לקבורה מכובדת ומצבה שתשַמֵר את זכרו. ומדוע?
מדוע האדם אינו כחפץ שכאשר מסיים את תפקידו יביאו אחר במקומו וגמרנו, מדוע כל הטקס הזה?
את זאת לימד אותנו אברהם אבינו, אבי האומה הישראלית, בפרשתנו.
כשנפטרה שרה טרח אברהם אבינו להגיע ממקום היותו "לספוד לשרה ולבכותה" ואחר כך לרכוש עבורה חלקת קבר במחיר מפולפל ביותר מאת עפרון החתי.
העיסקה נעשתה דוקא בפירסום גדול במעמד כל אנשי העיר, וכל זאת ללמד את העולם עוד משהו חדש, לאחר שהודיע לכל העולם שיש בורא שברא את הכל, והוא ממשיך ומחיה את כולם. ומי שאוכל חייב לתת לו תודה אחרי שאכל משלו,
אחרי כל החיים הללו יש גם המשך.
יש למישהו מושג למה אנחנו עצבניים על עפרון?הרועה
הוא בתכלס הסכים לוותר על ארץ ששווה 400 שקל כסף.
בדרך כלל יש לאח...הוא תמיד מעלה בסופ..לא?!?somewhere
הנה צדיק:אח..
במיוחד בשבילך! ;) [הקישור...]
חוץ מזה >>
למה עצבניים על עפרון?
400 ש"ח , זה לא משחק ילדים...
אמר הרבה ועשה מעט.
"בני ובינך מה היא"
?!
זה מראה על תאוות ממון.
[שאם רק היה מתגבר על עצמו - כמדומני שכתוב שהיה מקבל מאברהם עוד הרבה "דולרים"...]
[שאם רק היה מתגבר על עצמו - כמדומני שכתוב שהיה מקבל מאברהם עוד הרבה "דולרים"...]
רש"י >
(טז) וישקל אברהם לעפרן -
חסר וי"ו, לפי שאמר הרבה ואפילו מעט לא עשה, שנטל ממנו שקלים גדולים שהן קנטרין, שנאמר (פסוק טז) עובר לסוחר, שמתקבלים בשקל בכל מקום ויש מקום ששקליהן גדולים שהן קנטרין, צינטינייר"ש [מטבעות של מאה] בלע"ז:
חסר וי"ו, לפי שאמר הרבה ואפילו מעט לא עשה, שנטל ממנו שקלים גדולים שהן קנטרין, שנאמר (פסוק טז) עובר לסוחר, שמתקבלים בשקל בכל מקום ויש מקום ששקליהן גדולים שהן קנטרין, צינטינייר"ש [מטבעות של מאה] בלע"ז:
שבת שלום ומבורכת!
לכל עם ישראל בעז"ה. 

עוד אחד לחבורה!רחליOס
"ויהיו חיי שרה מאה שנה ועשרים שנה ושבע שנים שני חיי שרה. ותמת שרה בקרית ארבע"
התורה מספרת לנו קודם כל על חיי שרה ורק אח"כ מספרת לנו על פטירתה, יש בזה מסר מאוד חשוב שהתורה רוצה להעביר.
כאשר נפטר אדם הדבר הראשון שמרגישים זה בחסרונו ובמה ימלא את מקומו מעכשיו והלאה (ולכן גם האדם בוכה אחרי מווות של אדם אהוב, לא על גורלו של אותו אדם שהגיע לחיים טובים יותר אלא על עצמנו שאנחנו חסרים אותו בעולם הזה) אבל לפני שאנחנו מסתכלים הלאה עלינו גם לזכור את כל חייו ,את כל הזמן שהוא היה איתנו ואת כל הטובות שהקב"ה עשה אריתנו בשנים שהוא היה עמנו.
ככה נגיע יותר להכרת הטוב כלפי הקב"ה וכלפי אותו נפטר.
שבת שלום
לרפואת תמר רבקה בת אדית יעל
לרפואת נעמה בת עידית
התורה מספרת לנו קודם כל על חיי שרה ורק אח"כ מספרת לנו על פטירתה, יש בזה מסר מאוד חשוב שהתורה רוצה להעביר.
כאשר נפטר אדם הדבר הראשון שמרגישים זה בחסרונו ובמה ימלא את מקומו מעכשיו והלאה (ולכן גם האדם בוכה אחרי מווות של אדם אהוב, לא על גורלו של אותו אדם שהגיע לחיים טובים יותר אלא על עצמנו שאנחנו חסרים אותו בעולם הזה) אבל לפני שאנחנו מסתכלים הלאה עלינו גם לזכור את כל חייו ,את כל הזמן שהוא היה איתנו ואת כל הטובות שהקב"ה עשה אריתנו בשנים שהוא היה עמנו.
ככה נגיע יותר להכרת הטוב כלפי הקב"ה וכלפי אותו נפטר.
שבת שלום
לרפואת תמר רבקה בת אדית יעל
לרפואת נעמה בת עידית
"ארץ ארבע מאות שקל כסף ביני ובינך מה היא"אלישע בן אבויה
בס"ד
פירוש הדבר הוא 'מה זה לתת לך ארץ ששווה רק 400? לא צריך לעשות מזה עניין'. גם אם זה יישמע מוזר כשאגיד לך 'זה בסך הכול שני מליון דולר, עזוב.' הוא לא ביקש כסף, הוא אמר שהוא לא רוצה. וכמו שכתבתי בד"ת שלי, ארונה לקח מדוד שש מאות שקלי זהב. הרבה יותר מארבע מאות שקלי כסף..
תודה לכולם
הרועהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל?
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים