נכון אומרים שעל פי הנבואות אפשר לדעת שהתורה אמיתית? אבלריק סאנצ'ז

היה את נוסטרודמוס, הוא כתב 353 נבואות הוא אמר: "בחודש התשיעיע במערב ייפלו התאומים" ונפלו בנייני התאומים , הוא ניבא את מותו של מלך צרפת, הוא ניבא את מלחמת העולם השנייה ועוד הרבה דברים ... 

לא סותר, רק אתה רואה שלא רק ביהדות יש נבואות אמתריק סאנצ'ז

אבל כבר אין הוכחה שהיהדות אמת מהנבואותריק סאנצ'ז

הכי קל - תגיד שמעכשיו סתם נבואה לא נקראתריק סאנצ'ז

אז אין הוכחה מהנבואותריק סאנצ'ז

אז איפה כן מוכח שהיהדות היא האמת?ריק סאנצ'ז

תמימות? איך את מגדירה?ריק סאנצ'ז

תמימות זה שלמותריק סאנצ'ז

טוב , מנחהריק סאנצ'ז

ממש לא!!! הרמבם כותב שהאמונה חייבת להסתדר עם השכל והמדעריק סאנצ'ז

הרב קוק :ריק סאנצ'ז

"כל מי שחונן בשכל לא יוכל להסתפק בלא היגיון שכלי"

רבי יהודה הלוי : "האדם התמים אינו יכול להועיל הרבה לחברו בדרכי הלימוד ולא להשיב על שאלותיו בדרכי חכמת הדברים, בעל חכמה , לעומת זאה , מתהדר בחכמה, מדמה עד כי כל שומעו מוצא בו יתרון על פני התמים ההוא הטוב"

רבנו בחיי : "כל מי שיוכל לחקור על העניין הזה והדומה לו .... חייב לחקור עליו כפי השגתו... והמתעלם הרי זה מגונה "ו

וכן רבי נחמן : "אבל מי שאינו מקשר את עצמו אל השכל וכחמה והחיותשיש הבכל דבר זה בחינת עשו שביזה את הבכורה" 

יש עוד מלא מקומות רק אין לי כח

נכון!דתי ציוני

זה שילוב של שניהם

אז חייב אמונה שכלית גם - אתה מסכים?ריק סאנצ'ז

אה, יופי ריק סאנצ'ז

אז אפשר הוכחות?ריק סאנצ'ז

טוב, חייב לזוזריק סאנצ'ז

הוכחות למה?דתי ציוני

מה אתה מגדיר אמונה? קיום אלקים? 

לאמיתות היהדותריק סאנצ'ז

אבל אני חייב לזוזריק סאנצ'ז

מי הואדתי ציוני

מי הוא יהודי מבחינתך? אתה חייב לפרש מה שאתה שואל.

וגםדתי ציוני

מה זה היהדות מבחינתך? התורה? המצוות? אלקים?

כל הקטע של להאמיןרודף אהבה בימים
זה להאמין, לא לדעת. אם תדע אז אתה כבר לא מאמין אתה יודע.
ברור שצריך גם הוכחות והן גם קיימות. אבל אם תרצה תמיד תוכל למצוא דרך לחלוק עליהן, בסופו של דבר אתה צריך לבחור להאמין.
אז למה להאמין?שחר אורן

לא נכון, היהדות צריכה להסתדר עם השכל והמדע, הרמבם כותב את זריק סאנצ'ז

זה כל כך הרבה פעמים

מאיפה הגיע ה"כל הקטע" הזה??הָיוֹ הָיָה

אני פשוט לא מצליח להבין.

אז למה?

למה להאמין?

יש משהו שאת מודה שאין לך מושג אם הוא אמת או לא.

אבל את "מאמינה" שהוא אמת, ראש בקיר.

זה סתם נאיביות, לא?

אני רוצה "להאמין" שכדור הארץ שטוח, להאמין..

מה יגידו עלי?

אף אחד לאדתי ציוני

אף אחד לא מבסס את האמונה שלא ע"פ נבואות. ומי שכן כדאי שיפסיק.

אני מבסס את האמונה שלי מפנימיות אני יודע את זה גם אם אין לי הוכחות, ויש לי הרבה

אם על זה אתה מבסס את האמונה שלך -ריק סאנצ'ז

עליך הרמבם אמר "פתי יאמין לכל דבר"

רגע, יש לך הוכחות?ריק סאנצ'ז

מה אתהדתי ציוני

מה אתה מגדיר אמונה? למה המצוות? למה התורה? קיום א-להים?

כדאי שתלמדדתי ציוני

כדאי שתלמד קצת אמונה- הספר "אמונות" של הרב ישראל הס, הספר "דע מה שתשיב לעצמך" של הרב זאב קרוב. ספרים מעולים, ממליץ

הרב קוקדתי ציוני

כל תורת הרב קוק מבוססת על האמונה הפנימית יחד עם האמונה השכלית. הם משלימים זה את זה. וגם הרמב"ם היה מסכים איתי כמאמרו של הרצי"ה- "הרב הוא המשך אבסולוטי של הנצי"ב הגר"א המהר"ל הרמב"ם ר' עקיבא עד משה רבנו

יש לך ראיה לכך שהרמב"ם יסכים איתךשחר אורן

למעט הציטוט מהרצי"ה שמדבר באופן פשוט על לימוד הגמרא וההלכה.

אם אפשר מקורות לזהזה רק אני
הנבואות של נוסטרדמוס כתובות בצורה מעורפלת ונתונה לפרשנויות רבות, המשפט ש"ציטטת" לא קרוב לשום תרגום של שום נבואה של נוסטרדמוס.

בנוסף קיומן של נבואות נוספות חוץ מנביאינו לא סותרת אותם.
כל הנבואות שלו מאוד מעורפלות ולא אם פרטיםיתקאי

לעומת הנבואות שבתורה 

אבל לא יכול להיות שהוא ניחש - זה אירועי ענק שהתרחשוריק סאנצ'ז

אבל הוא לא אמר שהם יקראו ( המאמינים שלו מוצאים דברים מהקשרם)יתקאי

אין סתירהזה רק אני
התשובה הפשוטה היא שאין שאלה, הוכחת התורה על פי הנבואה היא הסתכלות על המציאות, הבנה שהמציאות מתקיימת כפי שנחזתה בנבואות וממילא מתברר שהנבואות, ואיתן התורה, אמיתיות.
אין ההוכחה שרק אלו הנבואות האמיתיות בעולם אלא שהן אמיתיות ועל כן דובריהם אמיתיים ודבריהם נכונים.
יש עוד נבואות אמת? ת'פדל, אין סתירה. (אלא אם כן אותן נבואות סותרות את הנבואות האחרות מה שלא קורה אצל נוסטרדמוס).

מעבר לכך כדאי להוסיף שנבואותיו של נוסטרדמוס רחוקות מלהגשים את עצמן.
הן כתובות כשפת קוד כללית הניתנת לפרשנויות מגוונות ורבות.
למעשה הציטוט שהבאת כ"נבואה" של נוסטרדמוס היא המצאה מפוברקת שרצה באינטרנט באותה תקופה, בכתביו של נוסטרדמוס אין זכר למשפט כזה.
והמצאה זו אינה הראשונה, במשך מאות שנים מתרגמים שונים של כתבי נוסטרדמוס תרגמו את דבריו באופן שיתאימו לפרשנויות שלהם לאירועים שהיו במהלך תקופתם.
עוד לא קרה המקרה שאנשים התכוננו לאירועים עתידיים על סמך נבואות נוסטרדמוס הכל הם פרשנויות שהן בבחינת חכמה שלאחר מעשה.

לסיכום, נוסטרדמוס לא ניבא דבר, ואם תמצא נבואה חיצונית כלשהי שהתבררה כנכונה אין בכך שום סתירה לאמיתותן של נבואות התנ"ך.
אבל נבואה חיצונית מראה שאין הוכחה ליהדות בנבואות בתנךריק סאנצ'ז

למה לא?שחר אורן

השאלה האם נבואה מוכיחה משהו היא שאלה שלא קשורה לשאלה למי יש נבואה, אם הגענו למסקנה שנבואה מוכיחה משהו אז כל נבואה שיש מוכיחה משהו, אם הגענו למסקנה שהיא לא מוכיחה משהו אז גם אם רק ליהדות היו נבואות זה לא אומר כלום.

נכון - אני רק אומר שאי אפשר להגיד שרק ביהדות יש נבואות ולכןריק סאנצ'ז

ולכן היא אמתריק סאנצ'ז

אני חוזרזה רק אני
שים לב, הנקודה היא לא שרק ביהדות יש נבואות ולכן היא אמת, הנקודה היא שהנבואות ביהדות התממשו ולכן הן אמת.
תמצא נבואות חיצוניות שהתממשו? הן גם אמת! אין סתירה בין זה שיש גם ליהודים נבואות וגם לאחרים נבואות (אגב נוסטרדמוס היה ממוצא יהודי).
אבל אם ככה אז נבואות לא יכולות לשמש הוכחה לדת כלשהיריק סאנצ'ז

בוודאי שכןזה רק אני
אם הם נכונות (באופן מלא וגורף) איך אפשר להגיד שהן לא נובעות ממקור אמיתי?
אז גם היהדות נכונה, וגם נוסטרדמוס נביא אמת (ולזה אין ראיה כפי שהארכתי בהודעות האחרות).
אין סתירה.
כמו שגם שווארמה וגם פלאפל טעימים, זה לא סותר אחד את השני.
מחכה לתגובתךזה רק אני
@תורין

אני רואה שאתה ממשיך לשאול פה בשרשור אתם אותם שאלות
בעקרון ע"פ היהדות היה נביא לגוייםפיקאר

בלעם

נכון הוא כתב, וזה קרה, אבל.....עבד ה'.

גם אני יכול לכתוב דברים והם יכולים להתפרש ככל דבר אחר, הוא לא כתב דברים מופרכים שקרו, לעומת זה התורה כותבת חד וחלק מה יקרה מה יהיה ומתי!! התורה לא ניתנת לשיחוק המילים לעומת מה שהוא כן עשה, הוא כתב דבר "עמעום" ואז אתה יכול לפרש את זה כרצונך...  התורה כותבת דברים ש(ח"ו לנו לחשוב כך)לא נשמעים כל כך אמינים, אנחנו נתפזר במשך אלפיים שנה ואז נחזור ונתחד... נשמע לך הגיוני? התורה כתבתה את זה בחידות? (לא, זה כתוב במפורש..) ויש עוד ים של דוגמאות... אם רק תרצה...

...היום יהיה שמח
עבר עריכה על ידי היום יהיה שמח בתאריך א' בחשון תשפ"א 20:42

ממה שקראתי בויקיפדיה הוא פשוט כתב דברים מעורפליםפיקאר

שאפשר לפרש אותם איך שאתה רוצה

יכול להיות - אבל כשהוא אומר שהתאומים יפלו במערב בחודש התשיעריק סאנצ'ז

התשיעי - זה לא יכול להיות פוקס

הוא לא אמר את זהזה רק אני
לא קראת את כל שאר ההודעות שלי?
מי שבאמת רוצה תשובות יש מקומות הרבה יותר טובים למצוא אותם...היום יהיה שמח

זה לא המקום למי שבאמת רוצה תשובות

אין לי כח להתחיל לשוטט באתרים וגם אין לי את מי לשאול אם התשוריק סאנצ'ז

התשובות שם לא מסתדרות...

אין לך כוח כי זה לא באמת כזה חשוב לךהיום יהיה שמח

מאיפה הגיעה השאלה הזאת מרצון לבירור אמיתות היהדות?עבד ה'.

או סתם התפלספות חסרת טעם וריח(ולא שאני חולה קורונהחיוך גדול)...

מרצון לבירור אמיתות היהדותריק סאנצ'ז

אם יש לכם הוכחות שוט תגידוריק סאנצ'ז

פשוט היהדות זאת הדת הכי קדומהסימבה????
ואם תסתכל טיפה בהיסטוריה תראה שכל הדתות נשענות על היהדות.
הנצרות זה ידוע שהם חושבים שאלוקים עזב אותנו כי חטאנו ועבר אליהם דבר שיש מקורות בתורה לכך שהוא לא נכון ואם אתה רוצה אני יחפש את זה..
והאיסלאם זה גם דת שבתחילתה הייתה בנויה על היהדות גם מבחינת מנהגים וגם מבחינת מקומות קדושים. בתחילתה של האיסלאם היו מתפללים לכיוון ירושליים ואז זה שונה לכיוון מכה..וכו..
אוקיי,עבד ה'.

איפה ראית שהיהדות נסמכת רק על נבואות?

עכשיו נתחיל בס"ד, מקווה שהקב"ה יתן במחשבתי ובכוח אצבעותיי הבנה כיצד להסביר זאת,

נתחיל מהר סיני האם נראה לך שאפשר לפברק אירוע כזה גדול? אתן דוגמה שהיא שאלה - המהפכה הצרפתית זה אמיתי?

נמשיך במסורת - תראה לי עם שיש לו מסורת מעל ל3000 שנה ולא רק זה אלא שהוא במשך 2000 שנה היה בפירוד ולאחר כל זאת התאחד שוב , במקום אחד, שאותו קבע ה'...

נמשיך בדוגמה והחיקוי - כאשר משהו טוב ונכון מחקים אותו,(לדוג' אתה לומד הגנה עצמית והמאמן שלך כל כך טוב עד שאתה מחכה אותו, אך בכדי שאתה תשאר אתה אתה מוסיף טיפה הוספות משלך משמיט טיפה מתרגיליו ואומר שזה אתה האלוף... אך באמת הוא ה"נכון") כך גם בעולם, תראה מה זה יותר מחצי עולם פשוט מחכה אותנו, נצרות,איסלאם, ועוד, מה גם בודה בכלל לא מסכימים לדון עם יהודים על אמיתות היהדות והתורה -הכי הם יודעים שאנו הצודקים (יכול להביא לך הוכחות, וסיפורים...)

נמשיך בהתנכלות - כאשר מישהו מצליח יותר מידי אז תמיד ינסו להפיל אותו - ראה שואה אינקווזיציה גירושים ועוד...

נראה לי מספיק, אך אם בכל זאת תמשיך לדון (למרות שלענ"S זה יהיה רק התפלספות אבל לא משנה) אז תשאל פשוט... אשמח לענות...

יכול להיות שהנצרות צודקת אבלריק סאנצ'ז

כאילו , שהיה מעמד הר סיני, אבל השם עבר אליהםריק סאנצ'ז

יפה! שעה אני מחפש תמקור..סימבה????
אז אתה יכול להסתכל בראשית יז' פס ז'
הקבה כורת ברית עם אברהם שהוא לעולם לא יעזוב אותו ואת זרעו.
חוצמזה מאיפה קשור פה הר סיני?סימבה????
אוקיי,עבד ה'.

קודם כל תודה ל@סימבה🦁 שעזר,

דבר שני הנצרות מודה שהיהדות צודקת,

דבר שלישי, ה' התגלה לנו, ולא לנצרות, (אז זה סתם חרטא)

דבר רביעי, הנצרות מועתקת מהיהדות (זוכר את הדוגמה והחיקוי) - רוב הדברים שבנצרות הן מועתקות מהיהדות...

לשאר התשובות אין קושיות? יש לך גם על זה קושיות? שאל... אני אשמח לענות....

שמח אם עזרתי אבל מאיפה זה שהנצרות מודהסימבה????
שהיהדות צודקת?
הנצרות אומרת,(אם חקרת טיפה את הנצרות)שעבד ה'.

היהדות היא האמת, אך בגלל שיבושים וכמה המצאות (הברית החדשה ועוד...) שלהם הם כיום השליטים...

הבנתי אותך..חשבתי שהתכוונת למשהו אחרסימבה????
אה, ברוך ה'...עבד ה'.אחרונה

האלוהים שלהם ממזרפיקאר

לא, תלמיד שיצא לתרבות רעה..עבד ה'.

כפשוטו...הָיוֹ הָיָה

האלוהים שלהם היה בן של אשה שבגדה בבעלה עם אחר, ונתעברה ממנו.

בעברית קוראים לזה ממזר.

אלוהים מצאו להם....

היא כביכול נתעברה מהקב"ה (שטות כמובן...)עבד ה'.

השאלה מאיזה צד ההסתכלות שלך? מצד השקר (הנצרות) מצד האמת (היהדות)

כמובן שבאתי לומר מה הוא היה *באמת*הָיוֹ הָיָה

אגב, אני שנים טוען שיש פליאה עצומה:

את זה שהיה לו אבא - הם מסתירים.

ואת זה שהיה לו אשה - הם גם מסתירים.

הטעם להסתרה הראשונה - כדי שיהיה "בן האלהים"

והטעם להסתרה השניה - כדי שיהיה אלוהי, שלא מקיים יחסי אישות.

ואני שואל את עצמי -🤔 רבונו של פתח תקוה, מה שלאלהים בעצמו היה מותר - לבן שלו אסור?

פעם שניה שאנו מסכימים...עבד ה'.

פתח תקווה זה עיר מפותחת מידי בכדי לענות על זהקורץ

נו, ב"ה, צעד אחר צעד, ובלי תיווך של טראמפ הָיוֹ הָיָה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך