במיוחד שאתה לא מרגיש שיש בזה צורך, אבל תמיד כדאי להיות עם יד על הדופק ולעקוב.
וגם כדאי להפריד בין הניהול השוטף וחיסכון.
כלל אצבע הוא שתמיד כדאי, לשעת חירום שיהיה לכם כסף נזיל בגובה ההוצאות של 3-6 חודשים.
אם יש לכם יותר מזה - מה טוב. אולי אפילו תוכלו לחשוב על השקעות או משהו כזה, אבל צעד צעד.
כדי לדעת כמה אמור להיות ב"קרן החירום" שלכם, כמובן שאתם צריכים להכיר את ההוצאות שלכם.
בסופו של דבר מעקב הוא מעקב, וזה יכול להתיש, אבל יש דרכים להקל עליו.
לנו לדוגמא יש קבוצת ווצאפ של שנינו שאנחנו מכניסים בה כל הוצאה - הכי מהר שאפשר, ופשוט כותבים ליד הסכום על מה זה.
פעם בחודש אחד מאיתנו לוקח את התפקיד המייגע של להכניס את כל ההוצאות מאותו חודש לתוך אקסל (לקחנו את האקסל של פעמונים והתאמנו לצרכים שלנו).
זה אולי נשמע מתיש, אבל אני מוצאת את זה קל בהרבה מלזכור לעשות את זה בסוף כל יום. ככה אני מקדישה שעה שעתיים בסוף כל חודש ורואה בדיוק כמה הוצאנו, על מה, ואיך זה מול ההכנסות.
השאיפה שלי היא גם לשבת פעם בכמה חודשים ולעשות לנו איזשהו "דוח תקופתי" על השוואות בין החודשים השונים, אבל עד כה לא מצאתי לזה זמן.
למה אנחנו לא משתמשים באפליקציות כמו שהזכרת?
כי אני קודם כל מוצאת שכשממש יושבים וכותבים את ההכנסות וההוצאות יותר מפנימים אותן מאשר כשמעיפים מבט מאפליקציה, אבל בעיקר כי הרבה פעמים הנתונים של האשראי לא מספקים לי את התמונה השלמה.
אם קניתי 5 פעמים אוכל באוניברסיטה וזה רשום לי באשראי בתור מזון - אז זה הוצאות על אוכל, איך אפשר למנוע אותן?
אבל אם יש לי בווצאפ 5 הודעות של - 18, סנדוויץ באוניברסיטה, אז תוך כדי הכנסה לאקסל אני אבין שבלי שום סיבה הוצאתי החודש 90 שח על משהו שיכלתי להכין בבית ב10 שקלים ובחודש הבא אתאמץ טיפה יותר ואחסוך את זה.
בנוסף יש את ענין הפערים ביניכם, שיכולים לנבוע ממגוון סיבות (רקע משפחתי-כלכלי, אופי וכו') וחשוב לדבר עליהם ולהבין מה חשוב לכל אחד.
מה יגרום לאשתך להיות רגועה לגבי הענין הכלכלי? מעקב חודשי? סכום כסף נזיל לשעת הצורך?
מה יהיה לך סבבה כדי לעקוב אחרי ההוצאות בלי להיות מותש? קבוצת ווצאפ והכנסה חודשית מרוכזת לאקסל? לשלם למישהו שיעשה את זה בשבילכם?
יש כמובן עוד אלף פתרונות ואפשרויות, כתבתי את מה שעלה לי עכשיו מההתנהלות שלנו. בכל מקרה זה דברים שכדאי להבין ולחשוב איך עונים עליהם, והם יעזרו לכם מאד.
גם תזכור שעם השנים (והילדים) ההוצאות גדלות וגדלות, אז כדאי להבין מעכשיו איך אתם עובדים, כדי שלא תמצאו את עצמכם יום אחד שואלים איך הכסף נגמר כל חודש בלי ששמתם לב..