עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ב' בחשון תשפ"א 10:29
אני לא רוצה להגיד עצות בנוגע לשאלה אם לעבור או לא, לא חושב שאני מבין בזה...
וכתבו כאן כמה תגובות ממש נהדרות!! כל אחת הדגישה חלק מסויים, ואם תשימי לב לצרף את כל מה שכתבו פה בתגובות ולהקפיד על הנקודות שכל אחת העלתה - אני בטוח שזה יכול מאוד לעזור, על הצד שאת כן נשארת שם. שזה מה שתמכו פה בתגובות...
אל "תחנכי" אותן, שלא ירגישו שאת באה להגיד שאת יותר טובה או משהו כזה, אל תכפי שיחה בנושאים שהן לא רוצות..
מצד שני, את יכולה לספר על העולם שלך, כמו חברה שמספרת שעשתה אתמול שופינג, את יכולה לספר על מה שאת עשית..
ואפילו לומר בפירוש (בהקשרים המתאימים, כמובן, לא לבא למישהי ולומר "שמעי יש לי משהו להגיד לך"..) שהחברות (בשורוק) שלכן לא תלויה בדברים האלו, כל אחת והעולם שלה, כל אחת והרמה שלה, כל אחת עושה מה שטוב לה, וזה לא אמור לפגוע בחברות שלכן. אני מאמין שהן יקלטו את הגישה שלך - ויהיו גם כן באותה גישה, ותשארנה חברות טובות, ואולי תוכלי גם לעזור לבת ההיא (שאני בטוח שמאוד מאוד קשה לה, לפי איך שאת מתארת את זה!) להשתלב גם כן בחברה, וזה כל כך כל כך חשוב!
ובאופן כללי, כשמשוחחים על העניין הזה, אז חוץ מהנ"ל של לא "לחנך" ולהגיד ש"ככה צריך", תשתדלי להדגיש יותר את הצד שזה מה שטוב לך, הלכת על זה כי הגעת למסקנה שזה מה שטוב לך, ואת שמחה עם זה, וכו'...
ואולי תגרמי לעוד בנות להתחזק גם, כשזה לא מגיע בקטע של "את מנסה לחזק אותן" אלא שאתן נשארות חברות, ומשוחחות כדרכן של חברות, ויוצא לך לספר על המקום שלך, ואולי יעניין אותם וכו', וכמו שנועה גבריאל סיפרה - שהחברות התחזקו בעקבותיה... כי היא לא חינכה אותן, אלא ממקום של חברות - היא סיפרה על מה שהיא שומעת וכו', והציעה להן לראות גם וכו'...
ותזכרי שבסופו של דבר - כל עוד שאת לא "דחויה" בחברה, אלא יש לך חברות והמצב בסדר, אז גם אם המעמד שלך לא בעננים, לא קרה כלום, וכמו שכתבה אוכפית.
תוספת עריכה: אני גם חושב, שאם תתחזקי אבל תישארי זורמת וכיפית עם החברות, אולי זה יוריד את הסטיגמה שיש להן, שהן לא מבדילות בין השאליסטיות לדוסות נורמליות.. פתאום הן תראינה שהנה החברה שלנו, החמודה והזורמת, היא גם דוסה, ולא קרה לה כלום, וואלה!...
וזה יגרום גם שיהיה להן יחס יותר טוב לדוסיות (גם בחולם וגם בשורוק...) ואלי גם יגרום להן להתחזק, כי תאבד להן הרתיעה שיש בגלל הסטיגמה, הן לא תחשובנה שהתחזקות פירושה למחוק לעצמן את העולם.
ותכל'ס - אשרייך שזכית!!
ה' שמח בך, ה' מאושר בך! הוא גאה בך!!
כמה כמה שזה חשוב, כמה נחת את עושה לה'....
ה' משתבח בך בפני כל פמליה של מעלה - ראו את ביתי פלונית!! שורו והביטו!! איך שהיא מתחזקת, למרות שזה קשה, למרותש האי במקום שלא ממש מעודד לזה, כמה היא מתאמצת ומתחזקת!! בשביל לעשות את רצוני, בשביל לעשות לי נחת רוח!! ראו בריה שבראתי בעולמי!!
ככה הוא קורא למלאכיו ומשרתיו, מצביע עלייך ומתפאר בך! מתגאה בך!!
ממש ככה!!
וכמה הוא שמח בכל קטע וקטע שבהתחזקות שלך, כמה זה משמח אותו, כמה נחת זה מעלה לפניו...
וכמה זכויות את מרעיפה בכך, על עצמך, על המשפחה, על עמישראל כולו.....
זכית ממש!! ואת ראויה להערכה גדולה מאוד!!
בסוף בסוף - זה הדבר הכי חשוב, שאת עושה רצון ה', שאת משמחת אותו, שהוא גאה בך!!
ושאת מתקרבת אליו, נדבקת בו, שזה אושר כ"כ גדול!! בעולם הזה ובעולם הבא....
שזה תכלית כל הבריאה, זה הסיבה שבכלל באנו לעולם,
וכמה רבים, לצערינו, לא יודעים למה באנו לעולם, ולא מקיימים את זה...
וכמה זכות יש, לאותם ה"עובדים בודדים מבקשי האמת" - ואת בתוכם, שממלאים את הייעוד!
תחשבי, עולם שלם, מליארדי בעלי חיים....
שבעה מלייארדי בני אדם..
כמה מתוכם מכירים את מי שאמר והיה העולם?
כמה מתוכם עושים את רצונו?
בודדים, בודדים ממש, לגיונו של מלך!!
ואת - בתוך הלגיון הזה! היחידה המובחרת הזו!!
הכי קרוב למלך!
תזכרי את זה תמיד, תקבעי את זה במחשבתך....
אשרייך!!!