מישהו יכול בבקשה להסביר לי את מהות מצוות צניעות לאישה?שפרינצא בוזגלו

הגישות השונות נעות בין: מצוות צניעות לאישה מקבילה לציצית לאיש (מטעם- לא תתורו).

לבין לעזור לגברים לשמור על עינייהם, ועד ל- זהו כבודה של בת מלך.

אבל אף אחד לא מתיימר להיות ישיר, ולהסביר לנו למה אנחנו בכלל טורחות להתאמץ וללבוש חם, ועבה.

אם למישהו יש הסבר על טעם המצווה אשמח.

מהותה בעיקרה זה שזוהי ההלכהלראות בטוב
עכשיו את נתת פה כבר כמה טעמים
אם את רוצה ראיתי את זה
צניעות האישה | שאל את הרב

אם ענה לך לפחות חלקית..
אבל בעצם,שפרינצא בוזגלו

הרב נותן שם טעם: "קדושים תהיו" (ויקרא יט, א) ומפרש רש"י : "הוו פרושים מהעריות". 

איך אישה יכולה לעבור על כך?, אם היא לא תשמור על צניעות יהיה זה הגבר שיחטא בזה ולא היא (היא אמנם תחטא משום סיוע לדבר עבירה, או בלפני עיוור לא תיתן מכשול, אבל זה לא ההגדרה של עריות), וכך שוב חזרנו ל- מצוות צניעות נועדה לשמור על הגבר.

אני לא כ"כ מבינה בהלכה- אז בהחלט יתכן שפירשתי שגוי.

היא תחטא בעריות בגלל דין ערבותניב שטרן

שהוא גם המקור ללפני עיוור

וגם אם היא לא עוברת בעריות, "קדושים תהיו" ו"לפני עיוור לא תתן מכשול" לא סיבה מספיק טובה לשמור על צניעות?

אכן, מספיק.שפרינצא בוזגלו

אבל, כאשר אני שומרת מצוות בשביל לעזור למישהו אחר, זה יותר קשה מאשר לשמור בעבור עצמי.

לכן אני מחפשת טעמים שמתקשרים אלי ישירות.

תקראי את מה שאני כתבתיהפילוסופית

את ישירות עוברת עבירה...ניב שטרן

היא תחטא בעריותצ'יאל

אם היא לא תהיה פרושה מהעריות. אם היא מתנהגת בקירבה עם גברים. אם היא מסתכלת על בנים הסתכלות של הנאה. אם היא מהרהרת הרהורים אסורים. אם היא חיה באופן שיכול להביא לדבר עבירה (לא מקפידה על הלכות יחוד, נגיעה, קלות ראש עם גברים). 

אני גם חושבאני_גרוט

שמעבר לפן ההלכתי של שמירת העיניים של הגבר, יש פה גם כבוד לאשה. התורה יודעת כמה הגוף של האשה הוא דבר קדוש, ודווקא בגלל זה היא מצווה על הנשים ללכת בצניעות. דווקא בגלל המעלה של בת ישראל, התורה לא רצתה שיהודיה תהיה מוחצנת ופרוצה לכולם- אלא רצתה לשמר את הדבר הטהור הזה בפני העולם. ולכן היא מצווה ללכת בצניעות..

ואם רואים את זה כזכות, ולא כנטל, אז כל המשמעות משתנה

אבל כבוד הוא עניין סביבתי.שפרינצא בוזגלו

כבוד יכול להתפרש בצורות שונות, יש מניעים לאדם כשהוא מכבד מישהו.

יהיו כאלה שיכבדו את הפרוצות- מטעמם שלהם...

בתכלס הצניעות באה להגן על האישה...הפילוסופית

מעבר לזה שהבנו שאי אפשר לשאול את הסיבה האמיתית כי הכל זה חשבונות שמיים....

את יודעת כמה בנות נפגעו בעולם מאלימות פיזית ומילולית או מפגיעות מיניות אחרות?

קיצור הדבר הזה נגרם בעיקר בגלל חוסר כבוד עצמי של האישה לא אכפת לה אם יגעו בה או יראו אותה חשופה זה לא מעניין אותה ומבחינתה זה גם לא חוסר כבוד. כשרואים אישה שמכבדת את עצמה ואכפת לה שיגעו בה ואכפת לה שיראו אותה בצורות לא הולמות זה מרתיע ומזכיר לגברים גם את התפקיד שלהם במהלך הזה.

דבר נוסף הנשמה לא יכולה להיות בגוף שלא מכבדים אותו. כמו שהכרכרה של המלך היא הכרכרה הכי יפה שקיימת... לא הבנתי מה שחשוב הוא המלך לא הכרכרה... (או בנמשל הדבר החשוב פה הוא הנשמה...) אלה שהמלך לא יכול להסתובב בכרכרה מעפנה ורגילה כי אז הוא בעצם לא מכבד את עצמו.... כך גם הנשמה אם הגוף לא יהלום את מעמדה היא כביכול מזלזלת בעצמה....

אם לא הסבר לך אולי אני ינסה שוב

ראיתי באתר ישיבהגאלאטס

שהרב מלמד כתב שם (באתר) שחלק מהעניין של המצווה היא מעין איזון בין הצד הרוחני של האדם לצד הגשמי.

אישה שלא מתנהגת (בכוונה כתבתי מתנהגת. הרב מלמד מדבר על כך) בצניעות, היא מדגישה את הצד החומרי שלה יתר על המידה (כלשונו: "אבל מי שאינו שומר על הצניעות, חוטא בעל כורחו בהדגשה יתירה של החומריות על פני הרוחניות")

האי-איזון הזה, הוא בעייתי וגורם לחוסר התבוננות אמיתי על תפקידה ומהותה של הנשמה.

כלומר כדי לעמוד על טיבה ומהותה של הנשמה (וכן כדי לעמוד על עוצמת החיים הקדושה ועוד דברים ששייכים לצד הרוחני) צריכים שלא להבליט את הצד הגשמי, זאת משום שהצד החומרי, בעולם החומר בולט הרבה יותר והנשמה מוסתר יותר.

כל זה ברובד אישי, יש גם רובד של נישואין ורובד כללי יותר... 

נראלי שזה מובן. אם את רוצה אני יכול לפרט ולהסביר יותר

אשמח אם תפרט.שפרינצא בוזגלו

אני פשוט רוצה להבין למה אני מתאמצת כ"כ...

לאיזה כיוון לפרט? כללי, פרטי, נישואים?גאלאטס

אשמח שתפרט בכיוון כללי.שפרינצא בוזגלו

טובגאלאטס

ישנם שני ערכים/רעיונות מאחורי העניין:

האחד- מידת עם ישראל היא צניעות. כלומר, עם ישראל במשך הדורות שמר על צניעותו גם כשהיינו במצריים שהיו שטופי זימה, עדיין עם ישראל שמר על לבושו.

העניין בזה הוא שהקדושה מופיעה במקום שאין עברה. כדי שתופיע קדושה (קשור קצת למה שכתבתי קודם) צריך להיות מקום לאותה קדושה.  רש"י מפרש על "קדושים תהיו": "הוו פרושים מהעריות ומן העבירה, שכל מקום שאתה מוצא גדר ערווה אתה מוצא קדושה".

התורה  דורשת שנהיה קדושים. ללא הצניעות העצמית של האישה, אנחנו לא יכולים להיות קדושים.

השני- ההתבדלות וההתרחקות מהגויים. גם כשעם ישראל היה בגלות, ובפרט במצריים כתוב שהוא שמר על לבושו שפתו וכו' כלומר, הלבוש הוא דבר שמבדיל בין העמים (לדוג', ישנה חצאית סקוטית [לגברים] וישנה ג'לבייה). מה שמבדיל אותנו כעם מבין האומות הוא הצניעות. זה חלק מהעניין של "ובחוקותיהם לא תלכו", ההליכה החוקות הגויים מטשטשת את האופי הייחודי שלנו כעם. אי שמירה זו מובילה למעין "שיעבוד" לתרבות אחרת שהיא לא שלנו, שגורמת לחוסר חירות תרבותית שלנו כעם.

כדברי הרב מלמד: "הלא יצאנו לחירות משעבוד מצרים כדי לקבל את התורה הקדושה ולגלות את אורה בארץ ישראל, ולהביא מתוך כך תיקון וגאולה לעולם. ואיך נמעל בשליחותנו המקודשת ונכניס את עצמנו מרצון לעול תרבות הגויים, בהיגררות חסרת טעם אחר אופנה שנקבעה בנכר?!"

נ.ב. הדברים הללו לא מדעתי אלא הסברתי והרחבתי מאמר של הרב מלמד באתר ישיבה:

צניעות ועצמאות | בית המדרש | שיעורי תורה | אתר ישיבה

תודה, כתבת מאד יפה וברור!שפרינצא בוזגלו

אולי אפשר לחדד קצת את הנאמר כאן,בן חורין

ששאלת האם מטרת הצניעות היא בשביל הנשים או בשביל הגברים.

והנקודה היא שזה בשביל כולם יחד.

ראשית אציין שללבוש יש שתי מטרות שנעשות בו זמנית, וקשורות זו לזו. ואתייחס לכל אחת מהם בנפרד.

מטרה אחת היא כיסוי הגוף. מטרה שניה היא ענין של קוד חברתי מסוים. חלק מהתרבות והעולם החברתי זה שותפות מסוימת בלבוש, וגם סיווג של אנשים לפי הלבוש שלהם.

הצניעות שומרת שהעולם לא יסתכל על החיצוניות של האשה. מצד אחד- זה עוזר לגברים, שנצטוו שלא להסתכל על החיצוניות של האשה. אבל זה בדיוק כבודה של האשה- שיראו אותה ולא את הגוף שלה. הרצון להראות יפה, נובע מסוג של רצון להערכה/למציאת חן, להיות מוחמאים על ידי תכונות שונות, או על ידי בחירות וכדו'. אבל אם יראו את החיצוניות של האשה, אין בזה שום דבר שמחמיא לה, כי כבר לא רואים אותה עצמה, אלא את הגוף שלה, ואין בזה שום דבר מכבד או יפה.

המובן השני של הצניעות קשור לקוד לבוש, וכמו שפת גוף- יש בזה דברים שהם טבעיים ומובנים, זה לא רק החלטה חברתית שתנועות מסוימות מראות על מבוכה. בלבוש צנוע יותר, שמכסה יותר, ומבליט פחות את הגוף, ישנה אמירה חברתית כללית שמחצינה פחות את האדם, ושמראה גם שיש לו כבוד עצמי. לבוש מינמלי משדר אוירה זולה וקלילה (מה תחשבי על גבר שילך ברחוב עם מכנסיים קצרים וגופייה? ומה תחשבי על עורך דין שיגיע לעבודה בלבוש כזה? את יכולה להוסיף לו גם כפכפים אם זה עוזר...), גם זה קשור במובן מסוים לקרבה לעריות- שחוק וקלות ראש מרגילים את האדם לערוה, לעומת לבוש מלא שמראה על יותר כובד ראש ורצינות. זה לא כבדות במובן השלילי, אלא במובן של ההיפך מזלזול וזילות. גם כאן- זה לא משהו שנעשה רק בשביל האשה או רק בשביל הגברים שבסביבתה. יש כאן אוירה כללית, שדר שהיא משדרת- האם היא זולה, או שהיא מכובדת ושומרת על עצמה.

לייקמעונן

כתבת יפהלראות בטוב
תודה על הפרגון בן חורין

סתם הערהפיקאר

לבנים יותר קל להתלבש צנוע למרות שהם לא חייבים- אני תמיד לובש מכנסיים ארוכות ולרוב גם חולצה למרות שאין לי שום חיוב ואני מכיר הרבה בנות שלא מקפידות שהחצאית תגיע עד הברך למרות שזו חובה

ברור שיותר קל..לראות בטוב
כי מי שלא מחויב ועושה אז הרבה יותר קל לו, בכל רגע הוא יכול להפסיק והמניע היחיד שלו זה הוא בעצמו ולא משהו חיצוני לו, לכן גם "גדול המצווה ועושה מהלא מצווה ועושה", המחוייבת בצניעות ואכן מתנהגת בצניעות זוכה לשכר גדול מאוד!

וכן.. לצערנו.. ידוע שיש הרבה שלא מקפידות, ה' יחזיר אותן בתשובה..
ברור, מה השאלה,, אנחנו מודעות לזה שהגוף שלנו יפה.מעונן

בגלל זה יותר קשה לנו להסתיר אותו..כי זה נותן הרגשה של "מוריד"

פעם מישהו ממש נחמד עזר לי להבין שהלבוש החשוף- זה לא שהוא שיפה לי(בעיניי)

זה הגוף שיפה לי. 

אבל דווקא זאת הסיבה שאנחנו צריכות לכסות

זאת אחת הסיבותלראות בטוב
אולי תסבירי לי?שפרינצא בוזגלו

תגידי מה לא הבנת ואסביר לך..מעונן

מה בעצם הופך את החשוף ליפה,שפרינצא בוזגלו

עצם החשיפה של הגוף, או האופנה והמוסכמות החברתית?

הגוף הנשי תמיד היה נחשב לדבר יפהמעונן

אז התשובה היא עצם החשיפה של הגוף

ע"י זה באה האופנה..

ברור שיותר קלשחר אורן

אתה בייניש, המראה החיצוני לא מעניין אותך.

שאלה מעולהדעתן מתחיל

אולי זה יעניין אותך...?

צניעות יהודית

תודה- אסתכל.שפרינצא בוזגלו

של מי זה?

בקצרה: "שאין דרכן של בנות ישראל להתבזות על הכביסה"אבןגבירול

גמרא בבבא בתרא (לגבי זה שאין לי רשות למנוע מאישה לכבס בחצר שותפים. כי היא חייבת לעבוד עם בגדים יותר קצרים ולא רוצה לעשות את זה בציבור). מכאן רואים שהאישה היא זאת שרוצה לשמור על כבודה בצניעות שלה.

חובת הכיסוי זה לגבי כל דבר שנקרא "ערווה", גם אצל גבר וגם אצל אישה (אצל גבר זה פשוט פחות מקומות בגוף. אבל עצם זה שצריך לכסות מקום שחל עליו השם הזה זה גם לגבי גברים וגם לגבי נשים). זה ממש כתוב בפתיחה של השולחן ערוך, מכאן זו רק שאלה של איפה צריך לכסות ולא "למה אישה חייבת לכסות וגבר לא".

אגב, זה נכון גם בימינו. אני רוצה לראות שופטת עליון מגיעה עם חצאית מעל הברך ואז נתחיל לדבר על כמה שהחברה בחוץ באמת מכבדת את גוף האישה. העובדה שבמקומות הבאמת מכובדים נשים מתלבשות ארוך מראה שזה לא שבמקומות הלא מכובדים מכבדים את הגוף שלה, אלא הפוך - פשוט נותנים לה להתבזות.

(זה לא אומר שאין גם פן נוסף של לא להכשיל אחרים, אבל זה בוודאי לא הסיבה היחידה כפי שתואר כאן. למען האמת, את הסיבה הזו הרבה יותר קשה להוכיח מהמקורות).

^^^^בן חורין

יש לציין אגב שיש לזה לימוד בפני עצמו (שלא קשור ל"ולא תתורו")- "והיה מחניך קדוש ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך".

אפשר להסתכל על זה מכיוון אחרyylאחרונה

אפשר לקחת את זה שזה מציל אחרים למקום מאוד מחזק. לחשוב על זה שזה ממש כמו להציל חיי אדם (גדול ה...יותר מה...שזה...) ושזה מאפשר לאחרים שיהיה להם שלום ואהבה בבית שלהם. וגם שלא לדבר אם זה גרם למישהו הסתכלות ואחרי זה הצער והדכדוך והתסכול והחרטה שלו...

כמדומני שזה בשם הגר"א: למה אשה פטורה מחלק מהמצוות? כי את כל הברכה הרוחנית והקדושה היא מקבלת ממצווה אחת - צניעות.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך