אז קודם כל שלום!!!אנונימי (פותח)
יש לי מלאנתות של שאלות על חב"ד..
אני ממש אשמח אם יהיה משיהו שיסביר לי אחת ולתמיד!!!!!!!
א. בחב"ד יש באמת רק עבודה מאהבת ה'?? ומה עם היראה זה לא צריך???
ב. אתם באמת מאמינים שהרבי חי באמת?? כאילו התאוריה היה אפשר להוסיף אותו עשירי למנין???
ג. מה המצב הצניעות בחב"ד- למה אין רבנים שמתערבים??-זה ממש מרתיע להתקרב לכזה מקום שהבנות חושבות שהם צדיקות .. אבל הם נראות יותר גרועה מהאולפנא שלי..

תנו חיוך הכל לטובה
משתתפת גאה בשיעורי תניא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

קודם כל ברוכים הבאים!מושיקו
נשמח לענות על כל שאלה.
בנוגע לשאלות הנ"ל
א.ידוע שספר היסוד של חב"ד הוא ספר התניא, שם מוסבר שהעבודה צריכה להיות הן מאהבה והן מיראה והעיקר בשמחה, והיראה לא צריכה להיות יראת העונש אלא יראה מכבוד כמו שר שמתקרב למלך והוא מתירא מפני כבודו והודו של המלך ולא בגלל שהוא מפחד מהעונש.

ב.בכדי להבין זאת כראוי מומלץ לפתוח את המקורות שמהם לוקחים חסידי חב"ד את אמונתם וללומדם ללא דעות קדומות.

ג.בכל מקום ובכל עדה יש טובים וטובים יותר( או טובות וטובות יותר).., כנראה שעדיין לא הכרת את הטובות יותר.
כמובן שפועלים בזה אבל כמו הסיפור הידוע שרבי לוי יצחק מברדיצ'ב אמר לקב"ה שזה לא חכמה איך שהוא נתן לבנ"י את העולם את הגיהנם וכו' הוא שם למעלה ואת תאוות העולם הוא שם למטה, והמשיך ואמר לקב"ה, אם תהפוך את המצב אף אחד לא יחטא וימשך אחר תאוות העולם.

לצערנו יש כאלה שנמשכים בענין זה או אחר ועבודה של מ שנפגש איתם/ן היא להשפיע עליה לטובה (כי אחרת למה הוא ניפגש?רק כדי לראות את הרע שבשני?) 

הצלחה בשיעורי תניא
תשובות מדוייקות.......חשבשבת
העמיקי בתניא ובדבר מלכות וקבלי הרבה יותר מתשובות

תקבלי שם דרך חיים אמיתית
תודה על התשובות אבל...אנונימי (פותח)
שלום לך מושיקו
אם תוכל בבקשה למסור לי ספרים ומקורות
על מנת שאני אוכל ללמוד ולהבין (סוף כל סוף..) את כל עניין המישחיות בחב"ד..
כי בסה"כ יש כ"כ הרבה דברים יפים בחב"ד.. וזה פשוט מרתיע אותי!!!
זה נשמע כמו משיח-שקר ח"ו.. כאילו השבתאות חוזרת..ובעוצמה!!!
אין פה כפירה???
ובכלל למה אנחנו צריכים לדעת את זהותו של משיח?? למה לנחש וכו??
ועוד משו שממש מציק לי שמעתי שהרבי אמר על הרב ש"ך ביטווים מאוד חריפים- והשאלה שלי זה איך???
הרבי-שאומרים שהיה לו כזאת אהבת -ישראל מסוגל להתבטא כך על גדול הדור????
תודה וסליחה!!'

הצעה -אויש
אם תהפכי בפורום תמצאי תשובות לכל השאלות שלך.
לפחות עד שמושיקו או מישהו יענו לך.

בהצלחה
ננסה לענות..חשבשבת
ספרים: דבר מלכות- שיכות של הרבי מה"מ שליט"א מנ"א- נ"ב (יש עם פינוחים ויש גם דבר מלכות לעם שזה ממש יכול לעזור לך)
הלכות מלכים לרמב"ם.

ובקשר להתבטאויות של הרבי על הרב ש"ך-
זה אכן האדם היחיד שהרבי התבטא עליו כך...
ונחשי למה............?
בגלל שאותו אחד שאת קוראת לו גדול הדור התבטא: שראוי שתגיע לעם ישראל עוד פעם שואה.
ונגד זה הרבי יצא בחריפות (לא משנה שהוא -אותו הרב-גם התבטא נגד הרבי וחב"ד בצורה מאוד קיצונית) אבל מה שכאב באמת לרבי זה שהוא אומר שראוי שתיהיה לבנ"י עוד שואה- לרבי זה כאב והאמת......
גם לי-........
מוחא בתוקף!!!st_g
בדיוק השבת דנתי עם אבא שלי על הנושא הזה (עם הרב ש"ך)
הרבי בחיים לא התבטא כלפי הרב ש"ך אבל היה משהו שהרבי אמר איך יתכן...
באופן ישיר הרבי באמת לא התבטאמושיקו
לחשבשבת:אנונימי (פותח)
חשבשבת כתבה: "בקשר להתבטאויות של הרבי על הרב ש"ך-
זה אכן האדם היחיד שהרבי התבטא עליו כך...
ונחשי למה............?
בגלל שאותו אחד שאת קוראת לו גדול הדור התבטא: שראוי שתגיע לעם ישראל עוד פעם שואה.
ונגד זה הרבי יצא בחריפות (לא משנה שהוא -אותו הרב-גם התבטא נגד הרבי וחב"ד בצורה מאוד קיצונית) אבל מה שכאב באמת לרבי זה שהוא אומר שראוי שתיהיה לבנ"י עוד שואה- לרבי זה כאב והאמת......
גם לי-........"

הרבי גם קרא "הונט" (כלב, באידיש) לר"א קוטלר - ראש ישיבת לייקוואד. על זה שמעת פעם? שאלי את רבנייך מחב"ד.
תוכיח..........חשבשבת
חוצמזה אין לי מה להגיד פשוט תוכיח שזה קרה

לדבר שאני כתבתי יש הוכחות.
צריך להוכיח?אנונימי (פותח)
זה סיפור חסידי מוכר (ועלי גם אהוב מאד... סיפור מאד יפה), ממתי מתחילים להוכיח סיפורי חסידים? מה, אנחנו מונדשיין?
אדרבה...חשבשבת
כתוב מקור מאיפה הסיפור ואולי גם תעלה אותו לפה...
ואם הרבי מתבטא על בנ"א התבטאות כזו...חשבשבת
סימן שזה מגיע לו.........
את בסדר את...אנונימי (פותח)
אי של שפיות ונחמדות בפורום...
אבל בכל זאת...חשבשבת
בגלל שאני שפויה אני רוצה מקור לסיפור הנ"ל+ הסיפור!!

וחוצמזה שרק בגלל המשוגעים יבוא המשיח.............
תרגעו...אנונימי (פותח)
אם היתה לרב שך ולרבי מחלוקת איך אתם מעיזים להכניס את הראש שלכם בתוכה.
איך אתם מעיזים לכנות את הרב שך בכינויים שונים רק התורה שלמד לא מאפשרת זאת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ל'רב' אבינרמושיקו
אם היית שולח כסף עבור קרובי משפחתך הגוועים ברעב (כפשוטו!!!) עם מישהו נאמן, תלמיד חכם עם זקן לבן וכו' וכו' ואותו שליח ת"ח בגללל סיבות אלו או אחרות היה מועל בשליחות ולוקח את הכסף לקרובי משפחתו, ובני משפחתך היו גוועים ברעב ו...מתים איך היית מתייחס אילו?

בכ"א זה מה שא. קוטלר עשה עם הכספים ששלחו איתו לחסידי חב"ד בשאנגחיי במלחה"ע השניה.
ע"כ חלק א'.

בהמשך כשהרבי הריי"צ הגיע לארה"ב כולו שבור ורצוץ אחרי כל המלחמות שהוא לחם ברוסיה ובפולין ובמקום לנוח הוא התחיל להפריח את השממה היהודית בארה"ב כולה (שעד היום מיליוני יהודים נהנים מזה - רק דוגמא קטנה ר' שלמה קרליבך הוא מפירות פעילותו של הרבי הריי"צ), ומי נלחם בו? הנ"ל.
הרבי הריי"צ לא אמר נגדו ולא עשה לו כלום, אבל כשהוא בא פעם אחת וצעק על הרבי הריי"צ וכרגיל הרבי הריי"צ עם כל הצרות שהוא עשה לו לא אמר לו כלום. אז כשיצא הרבי אמר לו באידיש בחריפות כו"כ דברים וביניהם את מה שאמרת מקודם וכשירד במדרגות והוא מעד ושבר את הרגל וסבל מזה כל ימיו.

אז רק מזה שאתה יודע את הסיפור זה כבר סיבה בשבילך להיזהר בכבודו של הרבי.

אה.......חשבשבת
ידעתי שהרבי לא אומר סתם דברים, יש רקע מאוד מוצק ונכון לענין....

הרבי לא יוציא מפיו מילה רעה על יהודי סתם.......
למושיקו.אנונימי (פותח)
אני לא חושבת ש"שלמה אבינר" ,הוא אכן הרב אבינר.
התשובה כבר נענתה מקודםמושיקו
צריך ללמוד את התורה בפנים ללא דעות והשקפות קדומות לא משנה של מי.

בנוגע לאותו אחד שהוזכר כ'רב', מורשתו היתה מורשת של מחלוקת שלצערינו משפיעה עד היום, הוא דיבר נגד כל דבר שבקדושה ממלחמתו בתיקון חוק מיהו יהודי נגד מבצע תפילין נגד לימוד הרמב"ם וכו' וכו', ודרך אגב כשהוא דיבר נגד מבצע תפילין הרבי אמר שמי שמדבר נגד זה ףכנראה שהתפילין שלו פסולות ובאמת בדקו לו (הוא לא רצה לבדוק)והתפילין היו פסולות...

וכל מה שחב"ד אומרת בנושא משיח הכל יש לו מקורות,ובד"כ מי שמדבר נגד זה הוא פשוט לא פתח ספר בענין זה,רק דוגמא שבד"כ מי שמדבר נגד זה לא יודע היכן נמצאות הלכות מלך המשיח ברמב"ם או כל חומר תורני מכל חלקי התורה שקשור לענין זה ומשם לוקחים את כל המקור לכל הענין של משיח וגאולה

ולסיכום צריך לפתוח ספרים וללמוד. 
תיזהר מאוד איך שאתה מתבטא על הרב שך!יהוזבד
גם אם לרבי הייתה התבטאות כנגדו ולהיפך, לא הייתי מציע לך להיכנס ביניהם.
סרטון על דעתו של הרבי על אותו איש מבני ברק וחבורתובן ציון גגולה
ב"ה

לאחר שאותו איש מבני ברק עשה כנס בבני האומה בשנת תשמ"ז
והכריז כי הרבי עקר מצוות סוכה והוא משיח [לא אמת חס ושלום]
הגיע לרבי רב ליטאי חשוב לרבי ודיבר איתו בנושא
הרבי הגיב עניינית ואמר את ההלכה על אנשים כאלו .

[בסוף הוא ביקש ברכה וגם אשתו]
אותו סרטון לגבי עניין שינה בסוכה עם ההתחלה והסוף[שאותם בלינק של חב"ד לא שמו]

בשפת היידיש ללא תרגום:

תשובה לאמונה יהודיתבן ציון גגולה
ב"ה

הרבי מלך המשיח שליט"א מדבר הלכתית ועניינית כמנהיג ישראל
אהבת ישראל אומרת להגן על עם ישראל מאנשים שמחפשים מחלוקות וריבים
ויוצרים שנאת חינם בין יהודים.

לגבי השיחות של הרבי - אפשר לקבל אותם באימייל שלי
ושם רואים שהרבי אומר שהוא נביא , מלך המשיח , חי לעד בגוף
גשמי, נמצא תמיד מעל פני האדמה.

לגבי ספרים הלכתיים בנושא:  [אפשר להשיג אותם גם דרכי]

לגבי נביא:
יש נביא בישראל - של הרב חרותי מקריית מלאכי [דוגמאות למאות נבואות של הרבי]
עם החתימה של הרב מאזוז - ראש ישיבת "כסא רחמים"
יש נבואה בימינו - של הרב שלום קויטרו מבאר שבע [הסבר הלכתי שהרבי נביא]

מלך המשיח
יחי המלך - הסבר ההלכה של הרמב"ם בעניין מלך המשיח של הרב שלום וולפא מקרית גת
עם חתימות של "גדולי ישראל"
יחי המלך המשיח - הסבר הלכתי כיצד הרבי מתאים להרמב"ם בהלכות שופטים שעוסקות במלך המשיח

וכן פסק דין שהחל מאז שנת תשנ"ח של מאות רבנים מכל החוגים שהרבי הוא נביא ומלך המשיח
[ואין פסק דין שיצא הפוך]
מקורות חז"ל על אופן ביאת המשיח המתאימים לדורנובן ציון גגולה
ב"ה

דברי חז"ל וגדולי ישראל על אופן בואו של משיח

*הערה מקדימה: הגמרא (מסכת שבת) מסבירה שעם ישראל חטא בחטא העגל, למרות שזה היה זמן קצר לאחר מתן תורה, מכיוון שהשטן שכנע אותם שמשה מת ואף הראה להם כפשוטו שמשה מת. אשליה אופטית. מסביר האר"י הקדוש, שאנשי הדור האחרון לגלות,(דור עקבא דמשיחא) הם גלגול של אנשי דור המדבר וכדי לתקן את חטא העגל, יצטרכו הנשמות בדור האחרון לעמוד באותו הניסיון, שבו כשלו במדבר ...

1. רש"י- " שעתיד משיחנו להתכסות אחר שנגלה וישוב ויתגלה" ( רש"י על דניאל יב, יב)

2. מדרש רבה- " ר' ברכיה בשם ר' לוי אומר כגואל הראשון כך גואל האחרון מה ראשון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם " (במדבר רבה פרשה יא ב , רות רבה פרשה ה ו , וכן פסיקתא רבתי, פרשה טו, וכן פסיקתא דרב כהנא ה, ח)

3. ילקוט שמעוני - "שנטלטלה מלכותו לשעה כגואל ראשון כך גואל אחרון נכסה וחזר ונגלה"

(ילקוט שמעוני רות, פרק ב, תרג)

4. שיר השירים רבה- "דומה דודי לצבי מה צבי זה נראה וחוזר ונכסה נראה וחוזר ונכסה כך גואל הראשון נראה ונכסה וחוזר ונראה...יהודה ברבי אמר לקירסין כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהן " (מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

5. החתם סופר- "וזה נסיון גדול שנעלם הגואל ששה חודשים וכן יהיה בימי משיח צדקנו, יהיה נעלם אחר ההתגלות כדאיתא במדרש"(החתם סופר, פרשת שמות, ד"ה למה זה שלחתני)

*וכן רש"י בדניאל בפסוק לפני אחרון בספר כותב כי ההתכסות תהיה ל45 שנה וכן יש דעות אחרות על זמן ההתכסות ואין לנו אלא דברי הרמב"ם שהם - אין אנו יודעים איך יקרו הדברים עד שיקרו

6. השפת אמת- "דמילתא דפשיטא היא דביאת בן דויד לחוד וגאולה לחוד,שהרי משה רבינו עליו השלום בא למצרים קודם הגאולה וכמו כן יוכל להיות נגלה ונכסה כו', כך גואל אחרון כו'"

( השפת אמת על הש"ס, מסכת ראש השנה י"א)

7. פסיקתא רבתי- " והנה מלכך יבוא לך זה שנקרא מלך [מלך המשיח], שעתיד למלוך על דורות ראשונים ואחרונים. והקדוש ברוך הוא מכריז להם לצדיקי הדור ואומר להם: צדיקי עולם! אף על פי שדברי תורה חביבים עליכם, לא יפה שחכיתם לתורתי, ולא חכיתם למלכותי" (פסיקתא רבתי פל"ה)

8. רבינו בחיי- " בגאולתנו זאת העתידה בהיגלות הגואל האחרון... ויהיה הגואל נגלה וחוזר ונכסה... שכן מצינו בגאולת מצרים שנגלה להם משה וחזר ונכסה מהם" (רבינו בחיי, פרוש התורה שמות ד ט)

9.מדרש פרקי היכלות- " ובאותה שעה חוזרין ישראל לדעת אחרת ומבזין למשיח ואומרים אוי לנו שתעינו אחר זה. אמר להם הקדוש ברוך הוא: עכשיו תראו את האור שלו... וכל שהאמין בו אינו נמחק מספר החיים"( מדרש פרקי היכלות רבתי, פל"ה ו)

10. פסיקתא רבתי- " בדור הגאולה יהיו צדיקים ותלמידי חכמים שלא יכירו את המשיח מתחילה ויתנגדו לו"

11. רמב"ן- הרמב"ן אומר שבתחילה יתגלה המשיח רק "לעדת המיחלים לו" .

( ראה באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

12. רבי נחמן מברסלב- "בתחילה יהיה על משיח מחלוקת גדול ויאמרו: זהו משיח? ... שהולך עם כובע כזה...? " (פעולת הצדיק לרבי נחמן מברסלב, אות תתל"ה בשם מגילת סתרים)

13. רמב"ן-" ואמר הכתוב במשיח, כאשר שממו עליך רבים וכו', ר"ל כאשר שממו עליך, להלעיג בך בתחלת בואך..." (באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

14. האר"י הקדוש- "משיח יתגלה ויכירוהו מקצת בני האדם, אך לא יכירוהו שאר האנשים עדיין ואח"כ יגנז המשיח בגוף ונפש... ואח"כ יתגלה המשיח לגמרי ואז יכירוהו ויתקבצו אליו כל בני ישראל."( האר"י קדוש, שער הגלגולים, פרק יג)

"וכל שהוא מאמין לו והולך אחריו וממתין הוא חיה"

(מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

הסיבה לחשיבות ידיעת הזהות של מלך המשיחבן ציון גגולה
ב"ה

מלך המשיח תפקידו להנהיג את העולם ולהמליך את בורא עולם על כל העולם
ולכן אנו כבני אדם וקל וחומר כיהודים צריכים להיות תחת מרותו ולעשות את הוראותיו
שהוא מקבל כנביא מאת השם וכן כפוסק ויועץ הדור.
כאשר אנו נמצאים במצב של אי ידיעת המשיח אז יש מחלוקות לשם שמיים ולא לשם שמיים
בעם ישראל ויש פיצול ופירוד .
כאשר מתגלה מיהו המשיח אז אפשר להתאחד כולם עם אמת אחת כל בני אדם ובתוכם
יהודים שומרי תורה ומצוות ואז עבודת השם היא כיצד ביחד להביא את העולם לגאולה
עם כל מרכיביה החשובים והמדהימים.
בורא עולם שלח לנו את מלך המשיח לעורר אותנו לגאולה ואנו צריכים פשוט לקבל את פניו
כפי שעשו למשה רבנו [לצערינו לאחר הרבה זמן ממתי שהתגלה והכריז שהוא המשיח[פקוד פקדתי]
ועד ששמעו לו בפועל - ואותו זמן נשארו בגלות מצרים תחת עולו של פרעה]
בורא עולם כרגע מצפה מאתנו להתאחד מתוך שמחה וטוב לבב.
הגאולה תלויה כעת בנו - הדור השביעי
מפחיד לצייןאנונימי (פותח)אחרונה
ב"ה

התארחתי פעם אחת בארה"ב אצל אחד מה"חוזרים" של הרבי שציין שאותו רב ליטאי (הרב צבי) היה אז אצל הרבי בחודש סיון......ונפטר בסוכה בתשרי שאחרי זה.
הדברים לא התפרסמו, שכן הרבי , כל כולו חסדים....
חופש הביטוי - במיוחד למי שלוחם כנגד חוק השבות...מושיקו
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ב' כסלו תש"ע 08:48
אם מישהו יודע מה זה בכלל חוק השבות.....
זה חוק שמתיר לרשום גויים כיהודים ולעודד התבוללות, והוא היה בעד!
זה כבר סיבה להתבטאות....
לאמונה יהודיתמושיקו
כל מי שאמר את מה שאת טוענת לא הביא מקור תורני/הלכתי לכך.

הרבי לכל הענין של משיח וכו' הביא מקורות תורניים מוצקים כפי שאפשר לראות בהודעות של ב.צ.ג.
מקורות:אנונימי (פותח)
את יכולה למצוא מקורות והוכחות למשיחיות בחבד בקישור הזה
במקום להביא קישור שטותי ולא אמיתי...חשבשבת
הנה קישור יותר מעניין אמיתי ונכון:

אתר ממצה ביותר על הענין
למה שטותי ולא אמיתי?אנונימי (פותח)
הראיות שם הן בדיוק באותה רמה, רק הפרסונה שונה.
הראיות שהרבי מביא...חשבשבת
בשיחות "דבר מלכות" שנים נ,א- נ"ב

הם הראיות המוחצות שהולכות לפי הלכות מלכים ברמב"ם (הפוסק היחידי בענין) וכל אדם אחר שיבא ויגבב כל מיני דברים שהרבי אמר לו בסתר או אנה ערף איפה בלי עדים זה לא שוה (זה כמו שמוחמד אמר שה' נגלה אליו במערה...)
שלמה אבינר האם הרב מרדכי אליהו מקובל עליך?בן ציון גגולה
ב"ה

הוא חתם על הספר "יחי המלך המשיח" המראה כיצד לרבי יש סימנים
של משיח
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך