חשבתי כל הערב על שרשור חדשמצטרפת למועדון
והיו לי כל כך הרבה רעיונות שהחלטתי לאחד את כולם לאחד!!
וכהקדמה-אני מרגישה שהפורום נתן לי המון בחיים האישיים שלי. למעשה הידע והתכנים שקבלתי כאן הם כל כך חלק ממני שאני אולי אפילו לא יודעת להעריך את זה מספיק. נכנסתי לכאן בתחילת ההריון הראשון לפני קצת יותר משנה והיתי די בורה בתחום. היום אני מרגישה שאני יכולה לעשות תואר😎
אבל בגלל שאף פעם לא חויתי הריון בלי כל הנגישות העצומה הזאת למידע, אני אפילו לא יודעת איך היה נראה ההריון שלי בלי זה. מאמינה שהרבה בחירות שעשיתי בדרך נבעו באופן ישיר מההתגוררות פה..
לא תמיד אפשר להצביע על ניקית מסויימת שהדבר בזכותה כי הרבה פעמים זאת האווירה הכללית והרבה ניקיות משדרות על אותו גל.
חוץ מהקטע הזה יש פעמים שאפשר להצביע על שינוי קטן או גדול שהתרחש בעקבות ניקית ספציפית. לפעמים סתם איזו אמירה של משהי בתגובה שולית בשרשור שלא קשור אלי יכולים להשפיע מאד חזק על משהי אחרת. ולאו דוקא בדברים העומדים ברומו של עולם. יכול להיות גם סתם מתכון שאמצת, טיפ שלקחת לאיך לעשות דברים אחרת וכו..
ואיך אפשר בלי להזכיר את הצחוקים המתגלגלים לנו כאן בין הרגליים שמרימים את המוראל כל פעם מחדש..
אז קבלו שרשור שמאחד את הכל...
1.מה את מרגישה שהפורום תרם לך בחיים האישיים?
השקפה שהשתנתה על איזה עניין/ידע בנושא מסויים שקבלת רק כאן/ החלטה לעשות משהו בחיים שלך בעקבות משהו שקראת כאן?
עונה- המון המון המון!! בעיקר הכין אותי ללידה והאמהות בצורה מיטבית. מרגישה שבאתי רגועה ומוכנה לכל תרחיש.. בחרתי ללדת עם השיטה של אמית בעקבות המלצות שקבלתי כאן והיה שווה.
2. איזו ניקית תרמה לך באופן אישי ללא ידיעתה?
משפט שלה שאמצת/טיפ לחיים/המלצה לאביזר מסוים/חנות שהתחלת לשוטט בה בזכותה/בגד שחורשת עליו בעקבות קישור ששלחה ועוד?
עונה- אוףף המח שלי חלול ולא מצליחה להזכר בניקית ספציפית .. אבל יש מצב שבעקבות @אמאשוני התחלתי לשפוך את הסנו אוקסיגן ישירות למגירה של המכונה ולא לרסס על הבגדים( בטוחה שיש מלא... ואני אפילו לא זוכרת שאני עושה ככה בגללן או שאמצתי את הטיפ הרבה לפני שזכרתי שמות של ניקיות)
3.איזה סיפור מצחיק מתוך אלפי הסיפורים הקורעיםםם שרצו כאן בחודשים האחרונים הכי הצחיק אותך בזמנו/נשאר לך הכי בזכרון?
עונה-היו מלא.. אבל משום מה נזכרת בסיפור של מקר@מק"ר שהבת שלה אמרה -התינוק אוכל מהקוסיק של אמא
יאללה שוטו...
לכל הבנות עם הנדודי שינה והחברות שחורפות ויקראו בבוקר..
באהבה❤
אני רואה שהבובה עושה לך טוב... אה??מקווה לטוב מאוד

לפחות נצלתי את הזמן שאני מנדנדת אותהמצטרפת למועדון
יאללה עכשיו תעני!
טוב... חושבת על תשובה, ממש יפה הרעיון שלך..מקווה לטוב מאוד

עונהאחתפלוס
1,הפורום תרם ותורם לי המון. אני כל הזמן מיישמת עצות שקראתי אבל אין לי משהו ספציפי ברגע זה
2,@מיואשת******תרמה לי המון ברוח ובסגנון המחשבה שלה, בזכותה אני מכבדת הורים יותר.... ולפעמים(אוי, כמה זה מצחיק) כשיש לי בעיה אני חושבת לעצמי-רגע, מה מיואשת היתה עונה על זה ומסדרת לעצמי ת'מחשבה.. חחח..) אז מיאשת-שאפו!!
3,כל הסיפורים קורעים אבל השבוע התגלגלו מהשרשור שפתחה @סלט
אלופה כל הכבודמצטרפת למועדון
מנסה ללכת בדרך אמהותינו @השם בשימוש כבר ולהגיב לכל אחת.. נראה אם אחזיק מעמד-בהתאם לרמת ההשתתפות כמובן...
אני גם מסכימה איתך עם מה שכתבת לגבי מיואשת. היא המלכה שלנו. אבל יש עוד הרבה אלופות ובטוחה שיעלו כאן הרבה שמות שהשפיעו על אחרת מבלי לדעת אפילו.
וכן הקטנה ישנה בה.
ברור שיש מלאאחתפלוס
זה מה, שעמד לי עכשיו בראש
יאללה, רוצי לישון
יאללה גם את לישוןמצטרפת למועדון
סתם סתם תודה על הדרבון.
כל דקה שווה זהב!
הו, וואו. איזה אושר גרמת לימיואשת******

לא בגלל שאת מנסה לחשוב מה אני עונה (באמת????????? מתה פה מצחוק

אבל את מכבדת הורים יותר בזכותי?? וואו!!! איזה מרגש זה! תודה תודה באמת (ועכשיו זה מחייב אותי עוד יותר להורים שלי!)

זה באמת מצחיק. כאילו מה?אחתפלוס
אבל נראה לי שאני פשוט יכולה לענות לעצמי עם השכל כשהרגש משתלט. אז כך יותר קל לי.
יש לי אמת פנימית חזקה. חחח
אז בתשובות שלך נתת לי הרבה כיווני מחשבה ואיתם אני פועלת.
איזה מהממת את! אני אכתוב לך כשאני בעיתות מצוקהמיואשת******

ולא זוכרת בעצמי איך לעזור לעצמי ולענות לעצמי, שתוציאי אותי מהבוץ

חיבוק

ישש. איזה כיף לעזור לךאחתפלוס
בתקווה שאצליח....
כבר הצלחת מיואשת******

עשית אותי ממש שמחה היום, ותשאלי את בעלי... זה לא קל בתקופה האחרונה. תודה לך נשיקה

מקווה בשבילך שהקטנה נרדמה ואת ישנהאחתפלוס
לילה טוב
אוקי אז אני בגדול חדשה כאן...מקווה לטוב מאוד

הקדמה:

הגעתי לכאן ממקום קצת עצוב בתוכי בגלל ההפלות שלי,

בעקרון אני בחורה שמחה במיוחד וזורמת אבל משהו בתוך הלב שלי לא היה נקי... 

חשבתי לעצמי איך כולכם חמודות ומפרגנות ואני ממש לא כזאת...

אז עונה: 

1.א) הפורום הזה נותן לי לתרגל בתנאי מעבדה פירגון ושמחה עם אחרות. אפילו בדברים שלי אין ואני ממש שואפת אליהם. 

נדמה לי שזה לאט לאט משפיע גם על החיים עצמם. 

ב) בהרבה מקרים בחיים שלי חשבתי שמתאים לי סגנון של ייעוץ רגשי אבל אני בן אדם מבלבל גם הומני גם ריאלי ובחיי הלא וירטואלים  עובדת במקצוע ריאלי מאוד, ופתאום אני רואה כמה כיף לי לחשוב על אחרות, לשמוע את הרגשתן ולהכניס את הלב שלי והמחשבה בהם. ואם גם הצלחתי להואיל ממש עושה לי טוב. 

ג) בימי עבודה רגילים אני זוכה ומקבלת המון פידבקים חיובים בעבודה עם חברות וכו' ופתאום שמתי לב שאתם ממלאות לי את זה במידה מסוימת. לפתוח את הפורום ולשמוע שאני חמודה/אהובה/ וכו' וכו' ממש עשה לי טוב... אפילו לא הרגשתי שזה היה לי חסר. אז תודה לכולכן על הפירגונים

2. @רויטל. היקרה גרמה לי להתחיל לאכול מלווה מלכה.

3. הסיפור של @אם כל חי  על הדימום בחצאית... 

אני זוכרת שפתחת את השרשור הזהמצטרפת למועדון
שבו שאלת איך נשים עם קושי מצליחות לפרגן לאחרות?
וחיבת להגיד לך שאני באמת מרגישה כיף לקרוא אותך תמיד.זה מרגש האהבה והאכפתיות שלך לאחרות. לגמרי נראה שזה בא ממקום אמיתי ולא מתרגל.... את באמת נשמה טובה!
יש לך ממש סגנון של מטפלת. את לא מסתפקת בהודעה אחת אלא ממש נכנסת לתוך הסיטואציה, מנסה לעזור למתמודדת עם כל מיני תרגילים של חשיבה חיובית. יש לך ממש הסתכלות תהליכית וגם סבלנות!!!! אני גם חושבת שאני טובה ביחסים בין אישיים אבל לא תמיד יש לי את הסבלנות לענות למשהי ולהיות שם בשבילה...
תודה על המילים החמותמקווה לטוב מאוד

האמת, שמאוד פחדתי מהימים האילו, 3 קרובות משפחה קרובות אלי אמורות ללדת בשבוע הקרוב ואני עצמי הייתי אמורה עוד חודש. 

חשבתי שאין לי סיכוי לעבור את זה בשלום, אין!

והנה אחרי שבאמת מפרגנת לאחרות (זה לא תרגול אגב) זה אמיתי ומכל הלב. 

חושבת שאצליח להתמודד גם עם המשימה הגדולה יותר בשבילי.

ואסיים באיחולים לבבייםמצטרפת למועדון
שבאמת תזכי לחבוק ילד משלך בקרוב ממש ותשמחי בלב שלם בשמחתן של אחרות.. לילה טוב!!
לילה טוב, ואל תשכחי בשקט בשקט בלי שהערנית שלך תתעוררמקווה לטוב מאוד

וגם אם תתעוררמצטרפת למועדון
מקוה שהפעם זה רק לינוק ולשתוק
יאללה עופי לישון מאמימקווה לטוב מאוד

את מעוררת השראה, אחותיmango
@מקווה לטוב מאוד וואו
וואו
וואו
איזו אישה מיוחדת את
🙌🙌🙌
תודה תודה, גם את בעצמך מהממת, ובזכותך בכלל אני עברתימקווה לטוב מאוד

את סוכות חחחחח

אהבתי שחשבת עלי

יופי יופי ששימחתי אותך טרללולית אחת🤣אם כל חי

אני עוד אכריח אותך לשלוח לי תמונה 

איך נראה החלוק בית חולים שלך

אחרי הלידה הבאה😆

בטח יראה זוועה אל תשכחי שאני הולכת פעם הבאה על שלישיה ומעלה.מקווה לטוב מאוד

אותך אני בכלל חושבת שיודעת לדמיין בולמקווה לטוב מאוד

יש פה כמה ניקיות שבא לי לכתוב תיאור עליהן והם יכתבו לי אם נכון או שגוי. 

וואו כל כך נכון 1אמק"ר
חמודה, את גם מרגישה את זה?מקווה לטוב מאוד

אני קראיתי שבטיפול פסיכולוגי מדברים על IN VIVO וIN VITRO תנאי מעבדה וחשיפה לחיים האמתיים 

וממש מרגישה פה סוג של טיפול פסיכולוגי

ממש ממשמק"ר
עונה. מה שעולה לי....אם כל חי

1. תרם מיליון ידע על הריון לידה זוגיות.

כמה דוגמאות- רפידות הנקה רב פעמיות, גביעונית, הבנה לתהליכים שעוברים על הגוף והנפש, הכרות עם הספר לידה פעילה- השפיע על הלידה האחרונה שלי באופן משמעותי, הבנה שבזמן הריון חייבים להוריד הילוך, הערכה רבה לבעלי.

תרם גם המון בזבוז זמן😍

2. לא יודעת איזה ניקית כאן הכירה לי את המגבוני נקיון- במיוחד אלו של הרצפה. לא יודעת איך חייתי בלעדיהם.

גיליתי אותם באיזה שרשור עצבני שפתחתי על בלאגן בבית ובושות מגיסתי שאמורה להגיע, ומאז שיפרו רבות את איכות חיי

ועוד משפט פשוט בחכמתו שכתבה לי 

@בת 30 על נושא סדרי העדיפויות, ששיקף לי מי אני ומה אני רוצה, ומלווה אותי עד היום. וזו לא פעם ראשונה שאני מודה לה על כך.💐

3. ברור ש @אהבתחינם וחמותה זוכים בפרס ישראל לשרשור הקורע!

מה המשפט על סידרי עדיפויות, יכולה לספר יותר?מקווה לטוב מאוד

ווא לא ממש זוכרת מה בדיוק הניסוחאם כל חי

אבל הייתי בהריון והתלוננתי על זה שאני לא מסתדרת.

קשה לי עם ניהול בית ובמקביל לימודים וכל זה בהריון.

והיא כתבה לי- אם בחרת בהריון בכזה זמן, סימן שיש לך סדרי עדיפויות, ואת שמה ילודה במקום ראשון, א״א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תבחרי איפה להפחית ואיפה לשים דגש

אני חושבת שזו הפעם הראשונה שהבנתי כמה אני רוצה לאכול את העולם, לעשות הכל ולהצליח בהכל...

ופעם ראשונה שממש הגדרתי לעצמי- כן. בית קודם להכל. ילדים קודמים לקריירה. 

לא מתוך בחירה אקראית והליכה לפי תחושות בטן, אלא מתוך מודעות עצמית.

המודעות הזו מלווה אותי גם היום בכל מיני צמתים משפחתיים/ תעסוקתיים (למשל החלטתי על הפסקת מניעה בזמן מאתגר מבחינת העבודה מתוך הבנה שזה מה שיותר חשוב לי, גם אם בגלל זה ייפגעו החלומות המקצועיים שלי ו/או החלומות שלי לתפקוד מושלם בעבודה. פרפקציוניסטיות משהו....)

אמאלה יצא ארוך מהמתוכנן.

באמת יפה, ובאמת באמת שלפעמים אנחנו שוכחות את זה.מקווה לטוב מאוד

תודה!קטני ומתוק
היה לי טוב לקרוא את זה!
תודה לך!
וואובת 30
איזה כיף לשמוע!!!
כוחן של מילים...
יפה יפהמצטרפת למועדון
@אם כל חישלנו!! תובנות נהדרות!! ואני גם ממש אוהבת את מה ש@בת 30כותבת! רציתי לכתוב אותה אבל לא היה לי משהו ספציפי...
ואת יודעת מה עוד אני חושבת.. איזה מדהים שרק לפני זמן קצר ספרת על כתמים במחזור והטבילות מהבידוד.... הודו לה' איפה את עכשיו🤗
כן... הטבילות לפני הבידודים ב״ה! שרק יימשך הטוב הזה אם כל חי

😂😂😂 את אפילו זוכרת את הציטוט המדוייקמק"ר
כפרה עליה, יש לה עוד מלא פנינים, באר ללא תחתית זאת

ורעיון חמוד! עונה גם:
1. בגדול הפורום נתן לי הכל, החל מהידע הבסיסי על הריון, לידה, הנקה, מהא"ב של כל נושא, עד חרמה שאני בה יודעת יוצר... ואפילו מנסה לעזור לאחרות..
הפורום גם תרם לי בין היתר המון ידע על זוגיות, תקשרות נכונה, טיפים בניהול הבית, בריאות (ריצפת אגן שלום)
2. @מיואשת****** היום זה בידיעתה, היו כמה משפטים שנתנו לי המוח כוח באישי, זכיתי גם להזכיר לה כמה מהם

וגם @רסיס אמונה שנתנה לי המון עם הסיפור לידה הראשון שלה, עוד לפני שבכלל ידעתי שזה היא (מצאתי אותו בפורום של תפוז כשחיפשתי סיפורי לידה). בזכותה הבנתי שלושה זה לא פיקניק, אבל אפשר להתמודד בה בצורה מעוררת התפעלות.

3. מלאאאא
אבל הכי הכי, ולא יקחו ממנה את הכתר, השרשור האלמותי של @אהבת חינם, חמותה, והלינקים השובבים של @קרן-הפוך
כמה צחקתי וכמה אני צוחקת כל פעם שאני נזכרת
הו הומצטרפת למועדון
מקרוש שלנו!! הפורום באמת נתן לך הרבה... והיום את נותנת לו בחזרה.. היה משתלם!!
לגבי הסיפור של @רסיס אמונהיש קישור? מעניין לקרוא.. כי אני גם בתחילת הריון חרשתי כל סיפור לידה אפשרי ברשת ובטח עברתי גם עליו!!
ו...@אהבתחינם את בינתיים מובילה פה...
לגבי הסיפורמק"ר
אני לא בטוחה כמה היא רוצה שיקשרו בינה לבין הסיפור...
הכל טוב..מצטרפת למועדון
סתם מעניין איך את קשרת?
כי אני חברה שלה 😅❤מק"ר
@רסיס אמונה נכון?

סתם, קראתי בלי לדעת מי היא, ושהיא בפורום פה...
אח"כ היא שלחה לי לבקשתי את הסיפור לידה שלה באישי ואז ראיתי שכבר קראתי אותו ושהיא מהמממת
קודם כל תודה על המחמאותרסיס אמונה
אני מסמיקה פה

לגבי הסיפור לידה, אכן מעדיפה שלא ידעו שזאת אני כי מכירים אותו מהחיים האמיתיים ואז יקשרו.
אני לא יודעת אם התכוונת לסיפור לידה הראשון או השני..

@מצטרפת למועדון אשלח לך באישי... ואם תזהי תגידי 😅
את מהממת אתמיואשת******

ואכן זכיתי שתזכירי לי דברים ותתרמי לי המון משלך! חיבוק

אני די מכורה לפורום כאןאנונימית(:
אני חדשה פה,וממש נכנסת כל כמה דק לראות אם יש שרשור חדש... שיא המעניין כאן!
וחייבת לציין שממש מרגישים את האוירה המלוכדת פה, כולן עוזרות לכולן, צוחקות, משתפות,פורקות.. זה ככ מרגיש אהבת חינם ותחשבו שאנחנו לא מכירות בכלל!
1. הפורום תורם לי ה-מ-ו-ן מידע!! דברים חדשים שאני מגלה כל פעם מחדש! דוגמא חיה מאתמול, מישהי כתבה ראשי תיבות א"ס ולא היה לי שמץ מה זה עד שהבנתי שזה בדיקת אולטרסאונד חח
בכללי ללמוד מהנסיון של כל אחת פה זה משהו שממש תורם ועוזר, אז תודה לכן
2. כולן בערך.. לא עולה לי מישהי ספציפית
3 .הסיפור של @חגהבגה - את פשוט קורעת!! כשסיפרת שאתם אצל ההורים שלך/חמותך בסגר.. היה פשוט מצחיק! "אז חגה למה את בגה????" המשפט הזה גרם לי לצחוק בקול
וזהו כולן מהממות!!
ברוכה הבאה!!מצטרפת למועדון
השם אנונימית לצירופיו השונים חוזר כאן ככ הרבה שבכלל לא שמתי לב שאת חדשה..
שלום שלום לך. תהני איתנו!!
@חגהבגההיא בהחלט אחת הקורעות.....
חחחחח אני שמחהחגהבגה
שמישהו יבוא להצחיק אותי....
ו לרומם את רוחי
יואו אתמול היה לי אותו דבראם בית

הכנתי ארוחת ערב ופתאום עולה לי משפט ואני שמה לב שאני אומרת את זה בקול לעצמי

אז חגה, למה את בגה???

ומה זה צחקתיצוחקצוחקצוחק

ייזקף לזכותך!!

וואו מיץ- אהבתי את הרעיון שלך!!אין לי הסבר
את המלכה @מצטרפת למועדון

בכמ, לגבי 1, הפורום הוסיף לי הרבה ידע על הנקה, וזוגיות. הוא נתן לי במה לשטויות שאני כותבת ועזר לי לממש את הביטוי "נכון או לא נכון- תמיד חרטט בביטחון!"

בנוגע ל-2 אז ניקית שלמדתי ממנה משו... יש מלא!! אזכיר ברשותכן 3-
@פרח לב זהב שלימדה אותי על הכוח של הכרת הטוב.(סליחה על בתיוג נשמה🙈פשוט ממש למדתי ממך💕)

@משמעת עצמית שעזרה לי להבין שתכל'ס- החיים הם בדיחה, והכל טוב גם אם אני לא מושלמת🤦💁

@פנינה 0 הבנתי איך להסתכל על הטוב גם שהכל שחור (יהי רצון) ואיך לקום ממשברים אפילו שככ קשה!!

בנוגע ל-3 אז הסיפור שהכי נחרט לי זה ש@פשיטא חינכה את בעלה על ההבדלים בין סוגי הבגדים השונים🙈💁

תודה לכולכן שהייתן אותי,
סוף שידור❣️
באמת? זה הסיפור שהכי נחרט לך??וואו!פשיטא
חח מבטיחה😅אין לי הסבר
במיוחד לאור זה שפעם אחרונה שבעלי היה בבית הוא אמר לי על חצאית שזו "שמלה ממש יפה"
אוךךך. תעשי לו סדרת חינוך.. רוצה סילבוס?פשיטא
תודה על כתר המלוכהמצטרפת למועדון
אשריי שזכיתי...
ואת בכלל לא חרטטנית... מרגישה שיש לי הרבה מה ללמוד ממך!!!
מקדימה אותי בחודשיים בכל מה שקשור לגידול הילדה וזה נותן לי תחושה שאנחנו פחות או יותר באותו שלב בחיים..
למרות שלפי מה שכתבת פעם את כנראה קטנה ממני בגיל אבל זה באמת באמת לא הגיל שזה משנה ..
עלי והצליחי @אין לי הסבר
אמן ואמן ❣️אין לי הסבר
את חתיכתמשמעת עצמית
חיים בלב 😘😘😘
מישמצטרפת למועדון
הגבת בשרשור הזה מבלי לענות בעצמך??
יאללה שתפי אותנו בהגיגיך השנונים....
אוקימשמעת עצמית
אבל יותר מאוחר.
המוח שלי פירה
ועוד לא שתיתי קפה 🤪
גם אני לא שתיתי קפה..מצטרפת למועדון
אבל עבודה זו עבודה... פתחתי שרשור ויש לי מחויבות!!
אני כאן עד שיגיע תורי לעשות שעור חופשי במרחב הקולי😅
אני בחופשת מחלה😌משמעת עצמית
נו אז את בכלל פנויה לשרוץ פה...מצטרפת למועדון
למה מחלה כפרה? הקדמת את חופשת הלידה או שבאמת את מחוקה לא עלינו...?
לא. אני באמתמשמעת עצמית
גמורה.
הגוף שלי מתפרק
ואיקאה סגור. 🤷‍♀️

וקמתי להלביש את המכשפות ולהכין להן אוכל לגן.
יחי אני! 💪
חח את קורעת...מצטרפת למועדון
באמת יחי את!!
אינשאללהמשמעת עצמית
אז עונה:משמעת עצמית
1. קיבלתי מהפורום הרבה הרבה (יותר מדי🙈) שעות של צחוק ודברים מעניינים. בתקופה ממש קשוחה של קורונה והריון.
גם נתן לי במה לכתיבה שהיא כלי שאני לא מספיק מנצלת
גם חברות אמת🤗
מקום להתבטא
לברוח קצת
לפרוק תסכולים על הראש שלכן ולא של האיש המסכן...

וגם באופן כללי להבין כמה העולם מורכב מהרבה הרבה גוונים של אפור ושבסוף כולנו, לא משנה מאיזה מגזר, רקמה אנושית אחת יפה. ושכולן רק רוצות הבנה והכרה ואהבה.

2. הווו יש המון:
פרופורציות שזה חשוב ממש! @אין לי הסבר
והסתכלות מאוזנת @מק"ר
וחיבור אמיתי לעצמנו @תפוחים ותמרים
והתגברות על מכשולים @אהבתחינם
ועקשנות להצליח @איימי
ופרגון אמיתי @השם בשימוש כבר

ועוד מלןןןן דברים ממלןןן ניקיות...
שבזכות הטפשת אני לא ממש מבדילה בין הכינויים השונים והדומים להפליא.

3. שרשור מצחיק יש גם המון
נראלי שאבחר בפדיחות המקווה המפורסמות🤣

וסורי שאני מקלקלת
אבל יש לי כמויות של מצפון
על כמויות הזמן שאני שורפת פה
לטוב ולמוטב.

איזון כבר אמרנו...🤔

❤❤מק"ר
ואוו! באמת שלא עשיתי כלום...פרח לב זהב
אני אכתוב גםפשיטא
מה שהפורום הכי נתן לי, חוץ מידע רב בכל מה שקשור לעניינים נשיים, זוגיים ומשפחתיים,
זה את המקום להיות מי שאני. את היכולת להביא את עצמי לעולם בצורה האמיתית שלי, שאני רוצה שיכירו אותי דרכה, בלי שיפוטיות, בלי דעות קדומות, בלי מסכים (בעצם כן, בעיקר מסכים) בלי מסיכות...
ואני כמעט בוכה כשאני כותבת על זה.
אני חושבת שיש עוד הרבה נשים פה בשלב הזה של החיים, שלא ממש מצליחות למצוא את המקום החברתי שלהן בעולם, ופה זה פשוט מקום שאני מרגישה בו בבית, מוערכת, וכנ"ל, כיף לי לתת מעצמי לאחרות בלי לשפוט אותן חזרה.

איזה ניקית תרמה לי ללא ידיעתה?
וואו. כל כך הרבה.
@תפוחים ותמרים שמלמדת אותי כל פעם פרופורציות על החיים, ואני מתחזקת מכל הודעה שלה.
@מק"ר על היכולת ליפול ולקום. ולקום. ולקום.
@אין לי הסבר על השמחת חיים, גם כשאת פורקת את כזאת חייכנית.
@השם בשימוש כבר כי פשוט אין מה להוסיף.
ויש עוד מלא, אין לי כוח כל כך לחשוב עכשיו.

שרשור שהכי זכור לי?
חחח האמת שאני עוד בתוך הרחם המתומנת. אני לא חושבת שאי פעם צחקתי ככה.
וגם כל השרשורי פאדיחות למיניהם של @השם בשימוש כבר.
חחח נשמה!!אין לי הסבר
החייכנות שלי זה בעיקר בזכות ארבעת המוסקטריות...
@השם בשימוש כבר
@חצילוש
@משמעת עצמית
@פשיטא
פרגית ברוטב חרדל, במה זכיתי לתיוג ראשונה מבין המוסקטריות?השם בשימוש כבר
זה לפי הא'-ב'🤦אין לי הסבר
היית חייבת, מה?( יד על המותן, טון נוזף)השם בשימוש כבר
סליחה סליחה🙌אין לי הסבר
את ראשונה כי אותך אני הכי מעריצה!!!
(מקיאה בצד)
די די די...השם בשימוש כבר
תמשיכי

🤺חצילוש
זה דומה למוסקטר?
יותר אביר מאבירי השולחן העגול...אין לי הסבר
אבל גם זה עובר את המבחן...
פשיטושמצטרפת למועדון
אני משוועת להכיר אותך בעולם האמיתי!! בטוחה שהיתי נהנית בחברתך... את כזו מיוחדת-עמוקה וקלילה כאחת. כל הודעה שלך או מלאה בתוכן או קורעת מצחוק...
וגם אני מרגישה כאן סוג של חברה חלופית לחברה שאין לי כרגע...
❤❤❤❤פשיטא
❤❤❤מק"ר
וואו, בא לי לענות גם מרווה כחולה
מזדהה כל-כך עם הידע העצום שמקבלים פה, בעלי טוען שכבר יש לי דוקטורט בגוף האישה ואני ממש חובבת ידע אז זה ממש כיף להעמיק בנושא כזה מרתק ונוגע לחיים...

לא יודעת איזה ניקית תרמה לי באופן ישיר, אבל כל אחת שהתעניינה בי כל-כך חיממה לי את הלב, היו מלא כאלה ובא לי לתייג את כולן אבל זה יהיה רשימה אינסופית של מדהימות ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
בא לי לתייג בכל זאת את @מקווה לטוב מאוד המהממת שפשוט נותנת את ההרגשה הכי טובה שאפשר ואת @השם בשימוש כבר שתורמת מלא לאוירה פה, וגם לי באופן אישי בשפע לבבות ובוחקים ⁦❤️⁩

ועוד מישהי שנתנה לי נקודת מבט לחיים זאת @איימי המדהימה שאני מעריצה כל-כך!

הכי מצחיק שכרגע הכי זכור לי, השרשור על הטרול של @סלט נשפכתי
אבל גם בסוכות היה איזה שרשור על טפשת שגרם לי לצחוק ולצחוק ולפרוק את המתח, לא זוכרת מי פתחה אותו...
מרוותינו כיף שענית!!מצטרפת למועדון
תשמעי את באמת מהממת!! כולם רוצות לעזור לך ואכפתיות ממך לא סתם... זה הרבה בגללך! יש בך נעימות מיוחדת שתורמת כאן המון...
תודה מתוקה!מרווה כחולה
ותודה על השרשור הכיפי ⁦❤️⁩ את מהממת!
את מותק, מרוותינו!!!! 🧡❤️💚💙💜♥️💛השם בשימוש כבר
אה ואיך שכחתימרווה כחולה
את @קרן-הפוך המרצה הכי בכירה בדרך לדוקטורט בה"ו! תודה על כל הידע ועל הסבלנות תמיד לשלוף אותו כשמישהי צריכה, למדתי ממך המון גם בשרשורים שאחרות פתחו...
🌺🌸🌹 תודה!קרן-הפוך
ונזכרתי מי פתחה את השרשור הקורע בסוכותמרווה כחולה
זאת @פרח לב זהב תודה לך!
וואו תודה, איזה חמודה את!!!!! אלופה, מתפללת כבר לשמוע ממך מקווה לטוב מאוד

עונהרויטל.

קודם כל תודה לך @מצטרפת למועדון

שפתחת את השרשור, אומנם אני חדשה יחסית, אבל יש כאן המון

בנות שממש חכמות ועם יראה שעוזרות ומחזקות את מי שצריכה 

עידוד או עצה ממש משתדלות רק לעזור, אז יישר כוח לכולם ותודה

בלי יוצא מהכלל, בהערכה רבה רבה,

איזה מקסימה את!מכחול
וואו זה שאלות קשות מיואשת******

1. הפורום תרם לי המון. אני כל כך הרבה כאן, לא יודעת להתחיל אפילו. למדתי המון. באמת.

סתם דוגמא בזכותכן הלכנו לשאול את הדיאטנית אם לתת פרסים לעידוד או לא והיא אמרה שלא! (אמרה כמוני! יש! חושף שיניים)

2. ניק שתרמה לי במיוחד, יש המון המון, אבל, לעולם לא אשכח מישהי בשם "לא לשפוט" או משהו כזה, שבזכות הסיפור שלה והתגובות המכילות לו, העזתי בכלל לפרוק מה עובר עלי בהריון הקודם, והיא גם התחברה אז במיוחד בשביל לספר לי כמה היום טוב לה, וזה עודד אותי כל ההריון והכי חשוב- היא לגמרי צדקה.

חוצמזה, חייבת לומר שלמדתי מכמה ניקיות לא כל כך נחמדות (אלי בכל אופן ) ולכן לא אזכיר את שמן- איך לא לומר דברים, ואיך לא לפגוע. כי אחרי שנפגעתי מאד בעצמי הבנתי שגם לי יש מלא מקום לשיפור בתגובות שלי לפעמים, ובצורה שאני כותבת. אני עדיין מנסה ומנסה להשתפר בזה למרות שיש לי נפילות כל הזמן. אולי בגלל שאני כותבת מהר יוצא שאני כותבת לפני שאני מסננת לפעמים ועדיין יוצא לי יותר מדי לומר סליחה. זה טוב לדעת לומר סליחה, פחות טוב שאני צריכה לומר את זה כי זה אומר שלא הייתי בסדר. ומי שקוראת את זה ומרגישה שמגיעה לה סליחה ממני- בבקשה תגידו לי. ואני מתנצלת.

3. מצטערת לכל המצחיקות שיש פה, ויש המון, אבל @אהבתחינם וחמותה זה סיפור שפשוט אין כמוהו. וגם @מצטרפת למועדון והחצאית מעטפת שלה באמצע הכביש בוכה/צוחק

ואוו ואומצטרפת למועדון
לפני שמגיבה על הכל... חייבת להגיד לך שפה פשלת....
זאת לא אני עם החצאית מעטפת.. קבלי ביטול
אוי לא. הצילומיואשת******

מבולבל אז מי זו היתה? ומדוע נחרט לי שמך במוח????

דפני אולי?פשיטא
חח לא...דפני11
איזה סיפור?? זה נשמע כמו סיפורים שהיו מתגלגלים מדור לדור באולפנות על הזאת שעצרה טרמפ וסגרה את הדלת כי הוא לא היה מתאים לאן שרצתה/ברגע שהיא ירדה מהטרמפ החצאית נתקעה בדלת ו... הופ נשארה בדד ובלעדיה......

זה זה??

בכל אופן לא יקירתי, זאת לא אני ברוך ה'!!!!!

זוכרות את תקופת המעטפת חחחח איזה ישן זההה נראה לי הייתי בכיתה ג כשזה היה באופנה...
כבר גילו מי זאתפשיטא
וגם רמת המשכל שלי לא במיטבה, אז אני סולחת לעצמי😁
חחחחח כן אהבלה אנידפני11
אחרי שעניתי המשכתי לקרוא ובזה הרגע הגעתי לקישור וקראתי.....
@ישועת ה' כהרף את קורעתתתת חחחח סיפור מהאגדות!!!!! קורעעעע
אין ידעתי שחמתיאהבתחינם
תגרום לי להצלחה עם הזיפור הזה
פספסתי! איזה סיפור??אנונימית(:
אולי קרן הפוךאהבתחינם
@קרן-הפוך תמצא את השרשור...

בגדול-
שלחתי לה קישורים לדסרים לא צנועים שבינו לבינה במקום לבעלי
והשוססססס
שעלינו לשימוע אצלה
לא לא לא. איך את יכולה להרוס את הסיפור ככה בתקציר!מיואשת******

לא לקרוא את זה ככה! לא!!

דחוף ללכת לשרשור המקורי, מופיע כה הודעות למטה בתגובה של קרן הפוך אלי. 

ולהתבשם!

איפה בדיוק הקישור לסיפור?אם בית

טפשת שלי. זה לא הקישור הנכון. אנסה לחפשמיואשת******

תודה!אם בית

לכל המבקשות את נפשן למות מצחוק- פרסומת לחמותה של אהבת חינםמיואשת******

כשמה כן היא- אהבת חינם, מרבה אהבה ביננו לבין החמיות שלנו, שהרי בחיים לא נצליח להגיע לדרגה כזו

אז ככה- - הריון ולידה

@אהבתחינם נשיקה

אה, וזה ההמשך - שיחת השימוע

רק אציין שהיא שלחה לבעלי הודעה - הריון ולידה

לא, לא , לא הסמקתי וא=האדמתי ובסוף נשפכתי מצחוקאם בית

לאאאאאאאא דבורית
לא אמיתי 🤣
תודהההה עשה לי את היום
יש! יש סיבה לזה שקמתי היום 🤣🤣מיואשת******
לא אין דברים כאלה 🤣🤣🤣🤣אל הר המוריה
למות..
אני מקווה שהיום את בטוב @אהבתחינם...
חחחחח מאז קראואהבתחינם
עוד דברים... אומנם ציפס לעומת זה אבל עדיין...
וואי וואי...אל הר המוריה
פנקי אותנו בצ'יפס דבוריתאחרונה
קורעת😂😂😂אנונימית(:
וואו אני גם זוכרת את השרשור הזהדבורית
של לא לשפוט... בלתי נשכח
ומזדהה מאוד עם הלימוד איך למתן את התגובות
ואני גם לומדת ממך איך לקבל ולומר סליחה אם יצא פוגע וזה ממש לימוד משמעותי. תודה 🌺
אז כבר כמה ימיםאמאשוני
שאני רוצה להגיד תודה ל,@מיואשת******
על טיפ קטן שנכנס מהלב לאישה במצוקה.
טיפ קטן שווה זהב.
אז הטיפ היה לדבר עם הילדים על המצב ומה זה אומר מבחינת ההורים ומה זה דורש ושיתאפסו על עצמם...
(טוב לא במילים האלו, זאת הייתה פרשנות שלי)
אז מבחינת סדר יום הצלחנו פחות או יותר לייצב את הבית בעזרת הצלשים ובזכות זה שהקטנה חזרה לגן,

אבל השיחה מאוד מאוד עזרה לי עם הבייביסיטר.
הילדים הבינו שזאת השגרה שהולכת להיות, וההורים עובדים חלק מהשעות במקביל וזה מה יש.
ועכשיו הבחירה שלהם איך להתמודד עם השעות שהורים לא בבית.
והיו לנו שבועיים סבירים יחסית עם הבייביסיטר,
מה שכמעט החזיר אותנו לתלם.

אז תודה רבה על זה!!
החיית נפשות! הקמת משפחה שלמה על הרגליים, בזכות כתיבת הודעה ככה שיצאה מהלב והתיישבה במקום הנכון.

שה' ישלם לך שכרך בזכות כל החסד שאת עושה!! 😘
וואו, אני כל כך שמחהההההההההמיואשת******

וואי. איזה כיף זה לשמוע שעזרת למישהי. באמת נראה לי זה אחד הדברים הכי משמחים וממלאים בעולם!

ואני גם עזרתי לך עם המשחת שיניים למקרר חושף שיניים אז אני ממש יכולה לקבל תעודת "עוזרת לאמאשוני"! איזה זכות לי!!! מתרגשת!

מרחף

וברצינות גמורה, זה מדהים מה שילדים יכולים להכיל להבין וליישם נכון? תמיד מדהים אותי מחדש רמת האחריות והיכולת שיש להם כשמדברים איתם בגובה העיניים. חיבוק

אני היחידה שלא אוהבת את השרשורים האלה כ"כ?😬הריון ולידה
אתן כאלה מקסימות בפרגון ההדדי. באמת...
אני למשל ותיקה כאן. עונה הרבה, משתפת הרבה מהידע שלי. אני לא מאוד מצחיקה או משוגעת או עם חוכמת חיים כנראה. ותמיד בשרשורים האלו מזכירים את אותן משתמשות שוב ושוב. אני לא באה לרמוז שאני לא חושבת שהמשתמשות האלו באמת מהממות ועוזרות. אבל בסוף הפורום הזה והחוזקה שלו זה כלל המשתתפות שתורמות מהנסיון שלהן, ולצורך העניין אם היינו משאירים את הפורום עם המשתתפות הקבועות שמפרגנים להן, הוא לא היה מה שהוא. והשרשורים האלו קצת מוציאים את החשק להיות פה. לי לפחות. מניחה שאני לא היחידה. כי אני תוהה לעצמי, יש טעם בכלל שאגיב? לא נשמע שאיי פעם עזרתי למישהי בצורה באמת יעילה. אז למה להיות פה כ"כ הרבה זמן, להשקיע בתגובות.
אז רק שולחת לכן את התחושות שלי שאני מרגישה בכל פעם שקוראת שרשורים כאלה(כבר הפסקתי לקרוא אותם בשלב מסוים כי זה כזה צפוי). ואולי תקחו בחשבון את הרגשות שזה גורם לחלק מהבנות.
אנונימית יקרהמצטרפת למועדון
אוף... ממש תחושה לא נעימה..
דבר ראשון ממש לא זו היתה כוונתי בפתיחת השרשור.. בכוונה כיוונתי לדברים כאלה שלא מתייחסים דוקא לניקיות שחוזרות על עצמן. טיפים או משפטים אני קבלתי מהרבה לא מוכרות בכלל.. לצורך העניין טיפ של לתת ברזל באמבטיה קבלתי מניקית שאני לא זוכרת את שמה...כי באמת שמקבלים כאן ככ הרבה מככ הרבה נשים שניסיתי לפתוח דוקא את זה.
מצטערת אם פגע בך..
ואגב גם אותי לא הזכירו כאחת שתרמה למרות שפתחתי את השרשור. ואני גם לא מוזכרת בדכ בשרשורים האחרים..
אני לא חושבת שאני לא תורמת בגלל זה...
נכון יקרה, אבל הנה, את רואה שאפילו את שמת לב לזההריון ולידה
שלא הזכירו אותך? זה הכי טבעי בעולם שנחפש את הפרגון ואת ההכרה במאמץ שלנו.. 💞
ואני ממש לא מאשימה אותך! את מקסימה ואני יודעת שכיוונת ממש לטוב..ובאמת ניסית לשנות קצת את הקונספט הרגיל אבל עובדתית פשוט זה חוזר על עצמו. ואפילו כשמנסים לכוון למקומות אחרים זה קורה שוב ושוב.
יכול להיות שזה קשור למקום האישי שאני נמצאת בו בחיים, ובאופן כללי הבדידות של התקופה מובילה לרצון לחברות אמיתית ולהיות חלק ממשהו ואז שרשורים כאלה גורמים להרגשה שאפילו בעולם הווירטואלי (!! לא יאמן כמה יש לזה השפעה) את חסרת משמעות ולא חלק ממשהו שקורה.
אני מרגישה הכי מטופשת בעולםהריון ולידה
שזה בכלל מזיז לי. אבל מסתבר שזה כן. כי כל פעם אחרי שרשור כזה בא לי לעזוב ודי..
הלוואי ולא תפגעי מזה, זה ממש לא נכתב אליך באופן אישי אלא על הטרנד.😘
את לא מטופשת בכללמצטרפת למועדון
עולם וירטואלי זה המון המון ....
אני גם מרגישה שחלק מהנפש שלי כאן. חולמת על הפורום, חושבת עליו...
כן, וגם אני... וגם יושבת ומחכה שיצרפו אותי🙈🙈מקווה לטוב מאוד

ואם תקראי את מה שאני כתבתי למעלה ממש עוזר לי התגובות המחממות על העזרה, נותן לי צורך שבתקופה הזאת לא מקבלת כל כך. 

מסכימה איתך שאנחנו יצורים תלותיים וזה לא נעים להיות נזקקת למילים טובות, אבל זה אמיתי שאנחנו זקוקים להם. 

יו יו יו איזה באסה זה.מיואשת******

אני מבינה אותך ומסכימה איתך ממש. האמת שדווקא בשרשור הזה פחות הרגשתי שזה מכוון למקומות האלו והרגשתי נוח לענות, אבל וואלה, יש במה שאת אומרת הרבה אמת.

באמת הפורום מורכב מהמון המון נשים מיוחדות.

ורובן לא עולות בשרשורים האלו. 

טוב שכתבת. באמת. ואני ממש ממש מקווה שזה רק באסה רגעית ואת לא באמת מתכוונת לעזוב בגלל זה

חיבוק

מה פתאום לעזוב, עדיף שרשורים כאלה יפסיקו, ולא שאחתרויטל.

כמוך כנה ואמתית תעזוב.

מסכימה איתך בהרגשותהריון ולידה2

זה לא נעים בכלל. אותי באופן אישי כן הזכירו כמה פעמים- בודדות. ולא אשקר. זה עשה לי טוב.

אבל עדיין אני חושבת שזה פוגע באלה שלא הזכירו. ואני בתוכם

יש כאן כמה וכמה שהן מאוד מאוד פעילות ומזכירים אותם בעיקר- יכול להיות שזה גם קשור.

כן ברור שפוגע, אבל היות שאת עוזרת ונעזרת באתררויטל.

עדיף שכן תישארי, ושאלות כאלה שייעלמו מהפורום.

לא מטופשת חלילה 💗! וגם אני, כמו אחרות שכתבו לפנייקמה ש.
בס״ד

רוצה להודות לך על הכנות שלך ועל זה שבשרשור הזה היית לפה של רבות אחרות. התלבטתי אם להגיב כי אותי לפעמים מזכירים, אז אולי אני לא ״בקטגוריה״ הנכונה כדי לדבר על זה. בסוף החלטתי דווקא כן לכתוב... דווקא כי אני מזדהה מאד...

לחפש את השם שלנו כשיש שרשור כזה זה משהו שאני לגמרי מכירה. אני יודעת על עצמי שזה יכול להכניס בי ציפייה ומתח מסוימים שאני לא אוהבת ולכן הרבה מאד פעמים אני בכלל לא נכנסת לשרשורים כאלה, כדי לא לחוות את התחושות האלה. (עכשיו לדוגמה נכנסתי בעקבות זה שראיתי בתגובה האחרונה לשרשור את התשובה של @מרווה כחולה היקרה וזה סיקרן אותי).

וכן, אננ מסכימה איתך מאד שהפורום הזה הוא מקום שבו אנחנו משתפות, נחשפות, מקדישות מהזמן שלנו ונותנות מהלב - כל אחת בסגנון שלה - והוא לגמרי תופס המון בחיים שלנו. ומאחורי הניקים שלנו יש לבבות פועמים, שלפעמים מרגישים עם ביטחון עצמי ותחושת טובה בחיים ולפעמים לא... ומה שקורה פה משפיע על הרגשות האלה ומושפע מהם יחדיו.

(@מצטרפת למועדון את מקסימה! ❤️❤️)
וואו קמה,מרווה כחולה
כיף לקרוא את התגובות שלך!
💜 תודה לך!קמה ש.
רוצה להוסיף, בין השארקמה ש.
בס״ד

כי יהיה לי עצוב ש@מצטרפת למועדון
ואחרות תצא עם תחושת מועקה, אחרי שהיא/הן כיוונה/כיוונו להוסיף טוב, הרגשה טובה וחיבור בין נשות הפורום 🧡

התגובה שלי היתה ל@הריון ולידה היקרה.
סיפרתי איך *אני*, באופן אישי, מרגישה כשיש שרשור כזה. רציתי לחזק אותה שהיא בסדר גמור ולהודות לה על הקול החשוב.

עם כל זה, אני גם יכולה לראות את היתרונות שיכולים להיות מפתיחת שרשורים כאלה: כמה זה יכול לעשות טוב על הלב. כמה זה יכול להרים להרבה בנות פה... כמה זה יכול לחזק את תחושת הקהילתיות...

אז אם נשמע מדבריי שאני נגד שרשורים מהסוג הזה, אני לא. אני רואה את הברכה שזה מביא, ביחד עם המורכבות. בדומה לחיים ה״אמיתיים״...
וואו תודה לך!מצטרפת למועדון
כל כך מתחברת לסגנון החשיבה שלך החותר לאיזונים. רואה לגמרי את הלבבות מאחורי שני צידי הסקאלה אבל בפועל חותרת למצוא את הפתרון המאוזן.
🥰🥰🥰קמה ש.
ותודה לך על המילים!
אני בטוחה בטוחה שזה לא נכון!!מצטרפת למועדון
בטוחה שאם תזדהי המון יגידו לך כמה הן נתרמו...
ואגב אני באופן אישי את רב המידע מהפורום קבלתי בזמנים שהיתי חדשה ולא כל כך הבנתי בשמות של ניקיות. היום את הרב אני יודעת כבר ולא באמת זוכרת למי להודות כי לא הבנתי אז בשמות...
וואי נשמה שאת.פשיטא
נגעת לי בנקודה מאוד רגישה ופנימית.
אני מזדהה מאוד עם הצורך הזה, וההרגשה הזאת בהרבה עניינים בחיים.
מבינה אותך מאוד.
כ"כ כ"כ מזדהה עם מה שכתבת 😌אולי בקרוב
והאמת שהתלבטתי גם אם לכתוב משהו אבל לא רציתי להרוס
אני גם חושבת שזה קשור למקום האישי שלי בחיים כרגע אז אולי זה באמת לא קשור להיות המקסימות פה בפורום..
ו.. מה אכפת לי לכתוב מהניק שלי, גם ככה לא מזהים אותי ולא מכירים אותי 😜
דוקא את השראה מבחינתי!!מצטרפת למועדון
זאת את שרצית טיפים לאיך לנצל את תקופת ההמתנה נכון??
איזה הסתכלות חיובית ובריאה יש לך..
אממ.. לא שאלתי אבל יש מצב שכתבתי 🙂אולי בקרוב
ישש! זכרו אותי! 😁 חחח תודה לך
נראה לי שכתבתי למשהימצטרפת למועדון
שאם היתי במצבה היתי חושבת איך לעשות דברים שהיום אני לא מספיקה...
אז נראה לי בקשת רעיונות!!
מעניין יתכן שכמה וכמה יודו לך.רויטל.

ובכוונה לא כתבתי שכל אחת תפרגן דוקא לניקיתמצטרפת למועדון
שתייגה אותה... כי הסיבו את תשומת הלב לא מזמן לבעיתיות שבכאלה שרשורים.. ממש כואב לי שנפגעת. זו לא היתה כוונתי..
תשארי כאןתוהה לי
ולו בשביל הכנות המדהימה שלך, הרגישות, הבעת הצרכים הפשוטה.
תשארי כאן בשביל כל הניקיות שמרגישות כמוך, ואני ביניהן, כשעולה שרשור פרגון, כי צורך בנראות ובהכרה הם צרכים בסיסיים ואנושיים. (כאן זה היה מכוון לטיפים ולסיפורים ופחות לניקיות ספציפיות אבל מטבע הדברים זה מהר מאד הגיע גם לשם..)
ומה שבטוח שאת אהובה ויקרה ובעלת ערך מוחלט וייחודי לא פחות מכל אחת אחרת בעולם האמיתי והוירטואלי❤
תודה מקסימההריון ולידה
אני גם ממש חשבתי על זה,מרווה כחולה
ואפילו התלבטתי אם לכתוב... עכשיו, אני יודעת שאני לא כל-כך עוזרת פה, אבל בכל זאת זה נחמד שמפרגנים לי... וגם אני כשפרגנתי לא הזכרתי את כל הניקיות שתרמו לי למרות שבטח זה היה עושה להן טוב, מה לעשות, זה טבעם של שרשורים כאלה ואני מבינה למה לא לאהוב אותם...

אבל שימי לב לתופעה מעניינת, אני בחרתי לכתוב פה למרות זאת, ולמרות שאף אחת לא כתבה שעיצה שלי ממש עזרה לה או משהו כזה, קיבלתי תגובות מאוד משמחות ומפרגנות

אולי מי שחסר לה להרגיש כמה היא תורמת תכתוב פה ונשתדל לשמח לפחות את כל מי שכותבת פה ולספר לה במה היא משמעותית לנו?
נכון את צודקת מאדמצטרפת למועדון
מהרבה נשים כאן לומדים לאו דוקא דרך העצות שלהן אלא גם מהסיפור חיים שלהן, מהדרך שבה הן מתמודדות , מהצורה שבה הן מתנסחות...
הלואי שתרצי להזדהות כי אני די בטוחה שיהיו לי דברים טובים ואמיתיים להגיד עליך!
מצטערת שלא מזדהההריון ולידה
אני קצת מרגישה שזה יהיה כמו כשהיינו קטנות ובנות היו אומרות אחת לשניה " אוף תראי איך הציור שלי יצא מכועררררר" כדי שיגידו לה כמה הוא יפה😅
אבל אתן מתוקות, כולן פה..ואני יודעת שאצל כולן הכתיבה באמת תמימה וטובה ובאה להוסיף טוב. תמשיכו להוסיף טוב ולחזק אחת את השניה.בטוחה שזה נותן המון להרבה נשים.

אולי זה סימן לי להתנתק קצת.. לנסות לחזק קשרים אמיתיים שימלאו אותי בעולם האמיתי ולא אהיה תלותית בחיזוקים

אל תדאגו לא תרגישו בחסרוני😜
חיזוקים זה צורך,לא תלותתוהה לי
כשזה במינון נכון זה ממש צורך בסיסי, חיזוקים, הכרה, הערכה.
ונכון שזה לא צריך לבוא באופן בלעדי מהסביבה, אלא גם מעצמינו, האמון בעצמינו וההכרה בטוב שבנו, אבל בהחלט יש לנו צורך לקבל את זה גם מהסביבה וזו לא בושה וזה לא צורך שנשאר נחלתם הבלעדית של ילדות בגן
חיבוק
אז כבר אומרת לך שאת שנונה...מצטרפת למועדון
עם העקיצה בסוף..
באמת שאת יודעת מה הכי טוב לך. לפעמים מה שנכון זה להתנתק קצת.. הרבה פעמים אני חושבת על הכיוון מכל מיני סיבות. הלוואי והיה לי כח לעשות כל מה שאני חושבת שהוא נכון.
בכל אופן אל תתפלאי אם יפתח יום אחד שרשור איפה ××× כבר הרבה זמן לא היתה פה?
טוב, חשבתי, ובא לי להוסיף משהו בנידון - הניק!!!!מיואשת******

באמת, בנות יקרות, אני יש לי זיכרון של אמבה, וזה בכל זאת פורום הריון ולידה כן? אז בטח יש פה עוד נפגעות זיכרון המום

יש ניקים שהם מאד יחודיים או מוזרים או בולטים. ואני מדברת על השם של הניק- לא האישיות מאחוריו

ויש לפעמים שאני ממש נהנית לשוחח עם מישהי או מקבלת ממנה משהו ממש מפעים ו.... בלעכס. שכחתי את הניק.

או שזה משהו מאד דומה (היה פה פעם שרשור אפילו על ניקים דומים)

או שזה משהו שנגדר מ-אנונימי\הריון, מכיל את המילה מצפה\בעה משהו עם טוב\אמא

הרבה פעמים אני מתבלבלת ואז מתפדחת קשות

הנה, תראו איזה בושות עשיתי לעצמי בשרשור הזה כשתייגתי מישהי על סיפור שלא שלה... וזה עוד בניק בכלל לא דומה ולא כלום!!!!

טוב מה באתי לומר, שלפעמים המסר של הדברים שמישהי אומרת, נכנס לי עמוק ללב, אבל הניק שלה נשכח ממני.

אולי זו רק אני

אבל תדעו לכן מלא ניקיות מהממות פה- אוהבת ולומדת מכולכן אחת אחת!!! ואין לי זיכרון. זהו. מודה באשמה. חושב

ממש מסכימה! כל מילה...מרווה כחולה
זה ממש נכון! ועוד משהו-בארץ אהבתי
אני גם משתתפת בפורום המון זמן (לא כותבת המון, אבל כן קוראת הרבה, כבר כמה שנים...).
ואצלי שמתי לב שאני מתחילה לזהות ניקית ברגע שיש לי עליה איזה פרט שקשור לחיים שלה.
כלומר - יכולה להיות ניקית שכותבת הרבה, עונה לשאלות שנשאלו, מייעצת וכו', ואולי אני גם איעזר בעצות שהיא כתבה, אבל כל עוד אין לי שום מידע עליה, אז זה דמות אנונימית מבחינתי ולכן אני גם לא תמיד אקלוט את השם שלה ואזכור לקשר בין התגובות השונות שלה.
דווקא בגלל שאין פה שום מימד ויזואלי של היכרות אז הרבה יותר קשה לי לקלוט את השמות של כולן.
אז יש נשים ששואלות שאלות מהניק שלהן, או סתם מנדבות מידע תוך כדי תגובות שלהן, ואותן אני בדרך כלל זוכרת.
אבל יש נשים שכותבות ועוזרות, אבל את הדברים שיש בהם מידע אישי הן אולי כותבות מהאנונימי, ואז גם אם כותבות כבר שנים בפורום, הן ישארו בשבילי קצת אנונימיות.
תודה שכתבת מזדההדבורית
הציפייה למצוא את עצמי מוזכרת איפשהו...
הצורך בנראות, בהכרה, בתשומת לב אישית
נראה לי קיים אצל כולנו
♥️♥️♥️
נקודה בהחלט חשובה
את יכולה אולי לחזור על העצה של האוקסיג'ן?אם בית

במקום לרסס על הכתמים נקודתיתמצטרפת למועדון
לשפוך במגירה של האבקת כביסה אחרי שהאבקה נכנסת.
עושה את אותה עבודה
מדובר בתרסיס או משהו אחר?אם בית

יש מוצר אבקה שעושה את העבודה ואני מוסיפה כפית אבקה לתאקרן-הפוך
לכביסה לבנה:

יש מוצר נוסף לכביסה צבעונית.
הוא מעולה!פשיטא
אבל זה רק אם הכביסה לבנה לגמרי?בתנועה מתמדת
או שאפשר גם נגיד לבגדים לבנים עם דוגמא וכאלה?
גם עם דוגמאות.קרן-הפוך
יש באבקה אנזימים שמפרקים חלבונים בכתמים שנוצרו מלכלוך ״ביולוגי״ - שאריות וכתמים מאוכל, צואה, הפרשות.

ולכבס לפי הטמפרטורה המומלצת בתווית של הבגד, 30 או 40 מעלות.
תודה!בתנועה מתמדת
חשבתי שזה מלבין כמו אקונומיקה.. כאילו שיכול להרוס בגדים לא לבנים לגמרי
יאללה חברות.. אתגרמצטרפת למועדון
בא נראה אתכם כותבות דוקא לניקיות שלא חוזרות על עצמן בכל שרשור....
אני לא רוצה לעשות כאן רשימה של את מי לא להזכיר. אין טעם וזה גם סתם מבדיל.. אבל באמת להשקיע טיפטיפה מחשבה ולהוקיר טובה למשהי שזה לא בא בשלוף..
אני רוצה לתייג את מי שנפלה לה החצאית מעטפת באמצע הכביש!!!!!מיואשת******

אני לא מאמינה שאני זוכרת את הסיפור לפרטי פרטיו כולל הגזרה של החצאית וזה שיש לה עור לבנבן, ולא זוכרת מי זאת היתה! shame on me!

גמד גמד, הופיע נא!

ושהשוטר עשה תנועה של דוסים עם יד על העיניים...מצטרפת למועדון
זה היה הכי מצחיק 😂😂😂דבורית
שבועיים צחקתי מהסיפור הזה
חצאית מעטפת באמצע הרחוב...קרן-הפוך
יש לי אחד טוב.. - הריון ולידה

https://www.inn.co.il/Forum/User/136665
אין אןי אין עלייייייייייייייייייייייייךמיואשת******

@ישועת ה' כהרף

תדעי שאת מלכה, ולפעמים כשאנ יממש עצובה אני נזכרת בסיפור שלך וצוחקת, מקווה שזה נצבר לך לזכויות חיבוק

פה..ישועת ה' כהרף
לא הצלחתי להבין על מה השרשור..
בשניות השרשורים נהיים פה אדירים..
הייתי צריכה לומר מי הכי הצחיקה אותי קטפת את התואר 😁מיואשת******
אני הכי מצחיקה?!ישועת ה' כהרף
אני מחשיבה את עצמי לאדם ללא חוש הומור..
תמיד כשהיו מספרים בדיחות בשולחן שבת בבית ההורים.. לא הייתי מבינה.. וגם היום, אני לא מאלה שצוחקים מבדיחות..
עדין, לא יודעת למה, אנשים מחשיבים אותי כמצחיקה.. אולי זה סוג של קלולס..
נשיקות..
שבת שלום..
❤️❤️❤️מיואשת******
את ממש ממש מותק 💗💗💗!!קמה ש.
מי שמדבר יא מתוקה 😚מצטרפת למועדון
הנה נזכרתימצטרפת למועדון
טיפ שקבלתי מ@מקרמה לטיפול בשיער הסובל מנשירה-התחלתי לשים את המרכך יום כן יום לא ולסרק מלמטה ורואה שיפור
טוב שיש לך שיער שסובל מנשירה. למה אצלי כבר לא נשאר מי שיסבולמיואשת******
😂😂דבורית
עונהכן אני

1. המון המון ידע על הריון ולידה, וכל מה שמסביב- הורות, חינוך ילדים, זוגיות, מיניות, ניהול בית

מהכי בסיס- כמו איך לזהות הריון, ועד המון פרטי מידע שלא הייתי מכירה בדרך אחרת.

וגם הכרות עם תפיסות שונות ממני- כמו יחס לחיסונים,

שיתוף בנושאים שבדרך כלל פחות מדברים עליהם,

בכל מני תחומים- לדעת מה נורמלי, ואיפה אני ממוקמת ביחס לזה

ועוד הרבה דברים שכרגע לא רלוונטיים לי, אבל אני בטוח אשתמש בהם בהמשך- כמו שיח עם מתבגרות.

2. לא כל כך זוכרת ממי למדתי מה.

אני אוהבת את זה שנשים תורמות לפורום עם ידע מקצועי, כמו:

@YaelL  @אם כל חי @שירוש16

3. שרשור הפאדיחות במקווה

איזה שרשור חמודדדדבורית
הפורום נותן לי חומר למחשבה ..
כיף לי לקרוא את הדעות והמחשבות
ובעיקר ההזדהות השיתוף והאמפתיה
ובימים אלו הוא בעיקר האוורור שלי
שכמעט והתאדה מאז שהתחילה הקורונה 🙄
אני ממש נעל כרגע לא זוכרת כלום...
לא תובנה לא סיפור מצחיק 🤦
איזה מצב קוגניטיבי קשה בחיי
אולי אחרי שאקרא אחרות יעלה לי
אני עונה רק על משהו אחד...שמחה
בעצם חצי...

ממי למדתי?
הרבה כאן כותבות שלמדו מ @מק"ר ליפול ולקום.
ואני רוצה להגיד שלמדתי ממנה בעיקר ליפול.
כלומר:
מאז שאני זוכאת אותה בפורום היא תמיד היתה מקסימה ותורמת ואכפתית ומשמעותית פה.
והיא לימדה אותי שגם מהממת כזאת יכולה ליפול. זה לא בושה, זה ממש בסדר.
וכשרואים את ההתאוששות והתגברות אחר כך זה גם עוד יותר משמח, אבל זה שלב שני.

מקווה שלא פגעתי ב@מק"ר
או במישהו אחרת...
פגעת?? אני לא יודעת מה להגיד... רק שחיממת את ליבי מאודמק"ר
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק.

מוסיפה שלעניות דעתי כדאי שגם מי שכן מחוסן והולך למסיבה, שישטוף טוב טוב ידיים במים וסבון לפני שהוא נוגע בתינוק חזרה בבית

👍👍השקט הזהאחרונה
קטן.. לא מסתובבהשקט הזה
אבל עדיין חוששת.. זו בסהכ משפחה אחת מתוך כל מי שאמור להיות שם.. אבל משפחה עם ילדים קטנים שמסתובבים.. לא יכולה כל האירוע להיות על המשמר שהם לא מתקרבים ממרחק מסויים..
אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
לא יודעת בדיוק,ניגון של הלב

בעיקר משמועות הבנתי שזה בעיקר בשכונות חרדיות מסוימות אבל לא מצאתי מידע שמאמת אז מעדיפה לא לכתוב פה... אני יודעת שבאיזור שהמשפחה שלי גרים (למרות שהוא נחשב חרדי) אין התפרצות, אז שווה אולי לנסות לברר את זה

כותבת באנונימי כי לא באלי שיתנפלו עלייאנונימית בהו"ל

אבל חד משמעית אם הם גרים בשכונות חרדיות- לא הייתי הולכת.

יש לי חברה שהיא אחות שמטפלת בילדים שנדבקו בחצבת והיא אמרה לי שכונות כמו מאה שערים, גאולה.. שכונות חרדיות ממש- הן האוכלוסיות שמגיעות.

חצבת זה לא צחוק... והמצב ממש מחריף בחורף. כל כך מבינה את הבאסה- גם אני הייתי בסיטואציה דומה וזה מתסכל!!

אבל מחזק אותי לדעת שאני עושה את מה שהכי נכון לתינוק שלי ולרוגע הנפשי שלי

הם לא משכונה חרדית לגמריהשקט הזה
כי הם עצמם לא חרדים.. אבל לדעתי כן שכונה שיש בה גם וגם🤔
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

יכול להיות שאת צודקתהשקט הזה

ואולי זה היה מרגיש אחרת אם הייתי יודעת את זה מראש ומראש מחליטה את ההחלטה שלי ולא ברגע האחרון מגלה את זה..

נראה לי פחות הקטע שלי הזום או הוידאו.. אבל תודה על ההצעות

וברור שאתפנק.. מתלבטת על מה😅😜

בן כמה התינוק? האם חוסן במנה ראשונה?דיאן ד.

אם כן הייתי שוקלת כן לבוא איתו למסיבה

אם לא, אז ממש לא הייתי מביאה אותו...

מה לגבי בייביסיטר?

או להשאיר אותו אצל שכנה/ חברה/ אחות?

בן 5 חודשים.. עוד לא יכול בכלל לקבלהשקט הזה

את הבנות שמחוסנות במנה אחת אני שולחת..

הוא עדיין רק על הנקה אז ממש קשה לי להשאיר אותו בלעדיי.. בפעמים הבודדות שהשארתי זה היה עם בעלי. 

ממש ממש מבינה אותך...ממתקית

סביר להניח שאם תצאי עם התינוק למסיבה, לא יקרה לו כלום
אבל ממש מבינה את הלחץ שאחרי...גם אני ככה,כל אפצ'י יכניס אותך לחרדה...וזו סיבה טובה שעדיף להישאר מוגנים בבית.
מצד שני, אולי כדאי לברר דרך רופא או אחות, אם התינוק ממש קטן- הוא נחשב מחוסן ממך דרך ההנקה? (אם לא, מאמינה שהיו ממליצים לחסן לחצבת כבר בבית החולים)

הגיוני שההנקה נותנת איזה שהיא הגנההשקט הזה

אבל קשה לי לסמוך על זה בלב שלם.

והבנתי שמתחת לגיל חצי שנה החיסון לא יעיל ולכן לא נותנים, וגם במקומות שהייתה התפרצות הקדימו מגיל שננ לחצי שנה אבל לא פחות מזה

ילד שלא מסוגל לבקש סליחהחנוקה

הבן שלי בן 6 התנהג הבוקר לא יפה לאחותו. הערתי לו ובתגובה הוא ממש התחצף.

(כתבתי כאן פעם שלא תמיד הוא מבין מה נחשב חוצפה אבל עכשיו זה היה לכל הדעות חצוף-

אמרתי לו לא לזרוק קוביות על אחותו הקטנה כי זה יכול מאד להכאיב והוא ענה

תזהרי ממני אני יכול לזרוק גם עליך, ואז משך לי בחצאית ועוד ועוד סאגה שלמה שנחסוך מכן- אבל משהו שהבהרנו כבר כמה פעמים שלא אומרים למבוגר).

זאמרתי לו שהוא מתחצף, שזה לא מקובל עליו. אני מבינה שהוא כועס על אחותו אבל זה לא מוצדק ועכשיו מה שהוא צריך לעשות-

זה לבקש סליחה על ההתנהגות שלו.

לא הענשתי, פשוט הסברתי בנחת שזה לא מתאים- ועל זה מתנצלים.

אמר לי 'אבל אני לא יכול'

ומכאן במשך שעה וחצי הוא בכה שהוא רוצה כל מיני דברים\ מאד בסיסיים כמו לאכול ועוד

ואמרתי לו שבשמחה אכין לו אוכל- אבל הוא צריך קודם להתנצל על היחס שלו בבוקר

והוא בוכה ממש שהוא לא יכול לבקש סליחה

ככה בכי שעה וחצי.

בסוף הייתי צריכה לצאת, למזלי ולמזלו. כשחזרתי הוא כבר היה רגוע (להערכתי מי ששמרה עליו הביאה לו אוכל שתיה וכו' וזה עזר לו להרגע)

עדיין לא התנצל כמובן...

מצד אחד- אני לגמרי חושבת שזה בסיסי לבקש סליחה על התנהגות לא מתאימה,

גם אם היה נסער

מצד שני- באמת זמן מועד לפורענות, בוקר הוא רעב צמא וכו'..

מצד שלישי- הוא עדיין לא התנצל, נח לי ולו לעבור הלאה.. כמה זה חינוכי? לא יודעת...

מצד רביעי- מה זה ה'אני לא יכול לבקש סליחה'

אני זוכרת כבר שפעם היה לו מריבה עם חבר ונגמר בצורה דומה

עד שהצעתי לו לכתוב סליחה לחבר, וזה עזר

(הפעם זה לא עבד, הצעתי שוב)

אבל אני ממש זוכרת אותו בקלות אומר מלא פעמים סליחה מעצמו מיוזמתו

'סליחה אמא זה אני לכלכתי' ככה פשוט..

אשמח לשמוע את דעתכן

יש משהותקומה

בסליחה שהוא קצת מכני ומעושה, כשהוא מגיע בצורה של דרישה מילדים.

סליחה זה חשוב

יותר חשוב ללמוד איך מתנהגים

הסליחה היא לא מה שגורמת להם להבין האם מה שהם עשו בסדר או לא (לפי דעתי)

לגבי התנאים - בעיניי לא להכין לו אוכל, זו תגובה חריפה לאי בקשת סליחה. זה אמור להיות מנותק לפי דעתי. מה גם, שרעב (ועייפות גם, ועוד גורמים פיזיים), באמת מקשים על ההתנהלות ולפעמים אחרי זה הרבה יותר רגועים וקל לנהל כל סיטואציה הרבה יותר טוב 

הוא עלה על עץ, והיה צריך סולם לרדת ממנו.

זה באמת לא בסדר שהוא זרק קוביות, וגם לא בסדר שהוא ענה לך כמו שענה.

אבל אני מרגישה שיש כאן קצת פער בין הציפיות שלך, לבין ההבנה והיכולת שלו.

לא תמיד שיח הוא בדיוק מה שמתאים, במיוחד לא בזמן מעשה.

לפעמים משפט קצר וחותך, בטון החלטי, הוא יותר אפקטיבי משיח והסבר, שאולי מתאים שיהיו, אבל בשלב של נחת ואחרי מעשה, ולא תוך כדי.

אם עבר זמן זה יכול להיות מתאים בשביל שיחה רגועהכורסא ירוקה

לדבר איתו, בלי שיפוטיות, לנסות להבין מה הכוונה שהוא לא יכול לבקש סליחה. אפשר לקרוא ביחד את הסיפור המקסים של אמונה אלון "איך מבקשים סליחה", ולדבר על זה.

אבל, לדעתי האישית, מאד מאד חשוב שידע כן לבקש סליחה. לא בשביל המילה, בשביל היכולת שלו להתנצל, להודות בטעות, להכיר בזה שהוא עשה משהו לא בסדר, מול עצמו ומול מי שנפגע ממנו.

אחרי כל השיחה וההבנה וכל זה, הייתי מבהירה שזה הכל טוב ויפה אבל בסופו של דבר - הוא יבקש סליחה. בעל פה, בכתב, איך שהוא רוצה. אבל הייתי דואגת שהוא יעשה את זה. (אצלנו בבית לא רק מתעקשים על הסליחה אלא גם על ההכרה המפורשת בטעות - "סליחה שעשיתי איקס")

לא הייתי מונעת אוכל ושתיה או משהו בסיסי כי זה יכול לקחת גם יומיים, אבל כן הייתי מתעקשת לפני משהו שהוא לא בסיסי לשמוע את הסליחה.

מצד שני, גם לא הייתי הופכת את זה למשהו עם כעס ואישי, או העלבויות ועניינים כי זה רק יהפוך את הסיטואציה למפלצת, פשוט בענייניות - כמו אם הוא לא התקלח, או שכח לשים גרביים - לא ביקשת סליחה, תבקש. 

אני חושבתתקומה

שמושגי הזמן של ילדים הם קצת שונים משלנו.

זה נכון שהם זוכרים מה קרה, אבל "לגרור" מקרה במשך יומיים, זה לא בהכרח נכון...

ילד מבחינתו כבר עבר והתקדם הלאה, וזה קצת להישאר על מקרה יותר מידי זמן לגיל הזה.

אנחנו אף פעם לא מגיעים ליומייםכורסא ירוקה

אבל אני ממש ממש מאמינה בקריטיות של היכולת להכיר בטעות שלך מול עצמך ומול אחרים. גדלתי עם אחים שחלקם היו ילדים טובים טובים טובים ומדי פעם כשהתפלק להם משהו לא טוב הם מאד התקשו לבקש סליחה/להודות בטעות ולא רק מול אחרים, בכללי הם היו כל כך רגילים להיות ילדים בסדר גמור שממש לא הצליחו להכיל שעשו משהו לא בסדר, וקצת התנהגו כמו שהפותחת מתארת. בגלל שזה לא קרה כל הזמן, ורוב הזמן הם היו בסדר פשוט העבירו להם את זה, ועם השנים ממש הרגשתי איך הם בונים לעצמם חומה של חוסר מודעות עצמית רק כדי לעולם לא להיות טועים. והיום כמבוגרים - הם אף פעם לא אלה שלא בסדר, תמיד הם לא התכוונו, לא שמעת נכון, בשפה ההלכתית הביטוי הזה לגיטימי, לא הבנת אותם, או אלף ואחת תירוצים אחרים אבל בסופו של דבר הם לעולם לא מצליחים להודות בטעות שלהם, להתנצל גם אם אמרו משהו לא מתקבל על הדעת ולהכיר בזה שלפעמים הם לא בסדר.

נכון, זה תיאור קיצוני, אבל במציאות זה לא כזה קיצוני, כי גם היום הם אנשים בסדר גמור עם חיי חברה עשירים שרק מדי פעם יוצא להם כזה דבר אז כמו פעם - אנשים מרימים גבה ומחליקים להם. מה בגיל 30 תריבי עם אחיך על משפט אחד שהוא אמר?!

אבל ילד בן 6 שבוכה חצי שעה שהוא לא מסוגל לבקש סליחה - בדיוק ככה זה התחיל.. 

אניתקומה

לא חולקת על הצורך של להכיר בטעות

לא בטוחה שהדרך היא בלהכריח לבקש סליחה ולהתעכב על זה כל כך הרבה זמן.

יש כל מיני דרכים לחנך, ולפעמים גם נבחר דרכים שונות בסיטואציות מסויימות ולא תמיד נפעל בדיוק אותו הדבר.

בעיניי צריך לסגור סיטואציות עם ילדים בטווח הזמן המיידי, ולא למשוך את זה, גם לא לערב.

לדבר באופן כללי? זה אפשר.

יכול להיות שיקרה משהו בבוקר, ואחליט במודע לדבר אחרי צהריים. אבל זה אז זה לא יהיה כדרישה ותנאי מה לעשות עכשיו, אלא כהסבר ושיח בינינו. 

טוב אני רואה את זה אחרתכורסא ירוקה

מנסה לחשוב על עצמי בתור ילדה יותר קטנה מ6 גם, זה נותן לי איזשהי אינדיקציה, איך הרגשתי לגבי דברים או איך חשבתי עליהם. יצא לי בתור ילדה לקבל עונש על מעשים אחרי כמה שעות ואפילו אחרי שבוע (מעשה שנעשה בשבת והמענה היה בשבת אחר כך כשבסיטואציה דומה  לא התאפשר לי הדבר שבגללו התנהגתי לא בסדר) וכל עוד זה נאמר בהקשר של המעשה "עשית x ולכן זה לא מתאים ש-y" גם כשזו ממש לא היתה השלכה של המעשה שלי (נגיד לא קיבלתי ממתק כי התחצפתי), זה משהו שהבנתי וקיבלתי.

אני חושבת שילדים מסוגלים להכיל יותר ממה שמייחסים להם היום.

ברור שבמצב אידיאלי עדיף לסגור את הנושא באופן מיידי, בתוצאה למעשה, וכו וכו וכו.

בפועל דברים מורכבים יותר ובעיניי יותר חשוב שהילד מבין שהדברים נעשים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כעס רגעי של ההורה ושיש משמעות למעשים שלו מאשר שהמענה ניתן באופן מיידי למשל.

ובסופו של דבר, האמת, זה גם מאד מאד קשור לאופי של הילד, והורים הרבה פעמים מבינים אינטואיטיבית מה יותר נכון מול הילד הספציפי, לא משנה מה יותר נכון לפי הספר.. 

אני לאתקומה

כותבת באופן אמורפי

אני כותבת מניסיון שלנו

אצלנו ראיתי שאין טעם "לגרור" דברים.

זה לא קשור לשאלה כמה הילד שלי יכול להכיל

זה קשור לבשלות של ילד

אני לא אעשה לילדים שלי הנחות בהתנהגות

אבל אני פשוט אומרת, שהרבה פעמים לנו כהורים משהו נראה מאוד מובן מאליו, והילדים בכלל כבר שוכחים מזה.

זה קשור גם לתפיסה שלרוב יש מניע לילד אם הוא מתנהג בצורה מסויימת, מצד אחד לא תמיד יעיל לדבר באותו רגע, מצד שני, לגרור את התנאים הלאה, זה גם לא נכון.

אני אעדיף בזמן אמת להגיב במשפט קצר וחותך

ואם אראה שיש צורך, אדבר על זה גם בזמן רגוע אחרי זה. הם ייזכרו

אבל כל שפת התנאים, והחובה בהקשר לבקשת סליחה, בעיניי לא מתאימה לאורך זמן ולא יעילה

בנוסףתקומה

יש משהו לא הוגן או מלחיץ, להחזיק ילד באוויר בציפייה לעונש.

מאוד קשה בעיניי להתנהל ככה.

ילד שיודע שאם הוא עשה משהו לא בסדר, יכול לחכות עכשיו שבוע בשביל עונש, יוצר תחושת לחץ ממש גדולה.

הרבה יותר הוגן ונכון, לסגור אירועים, ולא להחזיק את הילד בפחד מה יהיה העונש ומתי הוא יהיה.

לצד זה שחשוב לחנך ללקיחת אחריות, בעיניי חשוב לא פחות לדעת להעביר הלאה לפעמים, ולא לנטור.

לגבי ההתחלהכורסא ירוקה
נראה לי שזה באמת כנראה ענין של אופי. אצלנו אני רואה שדוקא שיחה רגועה מאוחרת יותר מתקבלת יותר בקלות, כולל הדרישה לבקש סליחה שבלהט האירוע לפעמים הילד מתקשה לבקש אבל אחרי כמה שעות הוא יותר נינוח להכיר במה שעשה, להבין את הצד השני ולמה מה שעשה היה לא בסדר.

לגבי העונשים, זה לא ששבוע הילד "מחכה לגזר דין", אלא באותו רגע אומרים לו בזמן איקס יקרה ככה (בקניות הבאות לא תוכל להצטרף, בארוחת הערב לא תקבל את הממתק או כל דבר אחר) ואז גם אם היישום קורה לאחר זמן, פשוט מזכירים לו ברוגע ובשקט ובזה זה נגמר. זה לא הופך לאיזו עננה שמסתובבת לו מעל הראש 

אז אנחנותקומהאחרונה

כנראה לא לגמרי מצליחות להבין אחת את השנייה

או שההבדל הוא על הטרמינולוגיה של דרישה.

כי גם אני חושבת ששיחה רגועה מאוחרת יכולה להיות אפקטיבית יותר ונכונה יותר

פשוט להציב תנאי של "תבקש סליחה אחרת לא תוכל לעשות א,ב,ג" זה לא נכון בעיניי

זה מכניס את הילד למלכוד, וזה לא מה שמוביל אותו להבנה על הטעות

שיחות אצלנו יהיו יותר בכיוון של:

- דיבור על מה שהיה

- אתה מבין למה זה לא בסדר? / לא נעים / פוגע?

ואז אם זה באמת נעשה בצורה טובה הילד יבין מעצמו.

ואז השאלה תהיה

אז אני חושבת שצריך לבקש סליחה, מה אתה אומר?

ולרוב זה כבר יהיה כן, אם הוא באמת הבין.

אבל אם הוא לא הבין, גם אם אכריח אותו לבקש סליחה, זה לא מה שיגרום לו להבין.

נראה לי בעצם הבחבוש שלי זה כי סליחה מגיע רק אחרי הבנה בעיניי, ולכן אין טעם להכריח לבקש סליחה סתם ככה

לילד בן 6oo

אין מספיק שיקול דעת ושליטה עצמית 

בעיניי הסיטואציה שתוארה תקינה לחלוטין לגיל 6

כשילד אומר שהוא יכול לזרוק גם עלי או מושך בחצאית

אני לא אראה בזה חוצפה אלא מעשה שובבות/ תגובה של ילד קטן

גם ילדים גדולים יותר וגם מבוגרים

לא מגיבים תמיד בצורה אופטימלית  ולפעמים מגיבים בצורה גרועה

ככה שכדאי לקחת תגובות גרועות בחשבון מראש

בסיטואציה כשהילד עושה מעשה בעייתי

אני מבקשת להפסיק בצורה קצרה וברורה

אם יש צורך חוזרת שוב

וגם פעם שלישית

אם הילד מגיב תגובות פחות טובות לרוב אני לא אתייחס

רק אם זה משהו חריג וגם אז אני אגיב בקצרה שזה לא מתאים

בעיניי כבוד מקבלים

לא דורשים

כשהילד גדל הוא לומד לדבר בכבוד

לא בגלל שמישהו דורש אלא בגלל ששיקול הדעת והשליטה העצמית מתפתחים וגם הוא מקבל דוגמא אישית

כי אנחנו ההורים מדברים בכבוד אחד לשני ולילדים

לגבי בקשת סליחה

אני לא דורשת

אולי לפעמים מציעה לילד לבקש סליחה מאחיו (אני לא צריכה לעצמי בקשות סליחה)

לא כדאי להיכנס למאבקים על בקשת סליחה

זה לא יעיל לכלום וגם פוגע בהובלה ההורית

לא הבנתי מה ההקשר שעשיתהמקורית

בין האוכל שהוא ביקש לזה שנוא לא ביקש סליחה

בעיניי אסור לקשור בין דברים כאלה וזה לא נכון גם כי זה עלול ליצור יותר אנטי. לילד רעב נותנים לאכול לדעתי בלי קשר לאם ביקש או לא ביקש סליחה, וזה לא כמו ממתק לפינוק נניח

אגב, ילדים רעבים/ עייפים בהחלט יכולים יותר להציק אז הפוך - במקום להתעקש על סליחה, ללכת אחורה ולהבין איזה מנגנון הופעל אצלו שהוא התנהג ככה. זה יכול להיות בהחלט רעב/ עייפות/ הצפה רגשית מכעס או רצון בתשומת לב

נשמע שבאמת בנקודת הזמן הזו הוא לא היה מסוגלמתואמת

לבקש סליחה.

זו מיומנות שתלויה במצב רוח, בסופו של דבר, אפילו אצל מבוגרים... ובטח שאצל ילדים בגיל הזה.

טוב שדיברת אליו בנחת, זה חשוב, אבל נראה לי שנכון יותר היה לומר לו: "אני מבינה שעכשיו קשה לך לבקש סליחה, אבל אני בטוחה שבתוך הלב שלך אתה באמת מצטער על מה שאמרת, ולכן אני אסתכל על זה כאילו ביקשת סליחה." ואז לתת לו לאכול ולשתות, כי זה באמת יכול להרגיע...

זכורים לי מקרים שילדים באו אליי אחרי כמה זמן, כשנרגעו, ואז פתאום ביקשו סליחה... אז גם זה דבר שיכול לקרות.

בהצלחה, יקרה❤️

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
לא יודעת מה יש בקמיליוןכנה שנטעה
אבל זה פשוט כוורת עם ריבועים קטנים נגיד של 15 ס''מ לאחד, יכול להיכנס באחד גם שתי מטפחות אצלי אבל אפשר בטח למצוא בכל מיני גדלים
רעיון יפה, אהבתי. אאמץ ברשותך...ממתקית
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
כנלשירה_11

מדפדפת להנאתי

הכי נוח שמצאתי 

במדף בארוןהשם שלי

מחולק לערימות: מטפחות של שבת, מטפחות צבעוניות, מטפחות חלקות, ומטפחות שאני פחות משתמשת.

לי נח ככה, אבל אולי אם היו לי יותר מטפחות זה כבר לא היה נח.

יש לי משהו כזהניגון של הלב

לא מסודר במיוחד אבל נוח מאוד

גם לי יש כזהחנוקהאחרונה

אבל האמת לאחרונה מרגישה צריך למצוא פתרון אחר.

זה ממש מבולגן בעין ו'שמן' ומלא פעמים אני לא מוצאת מטפחת על המתלה

כאבי בטן, בטן קשה בגיל שבוע וחצי. ממה להימנע?תודה לה''

להוריד קטניות חלב ומצליבים?

מה עוזר מנסיונכן?

אחרי לילה לבן אני נואשת...

מניסיוני מה שעוזר זה פשוט לחכותמוריה

לחכות שיגדל.

זה חלק מהתהליך הסתגלות לעולם.

עסויים, נמר על העץ, אופניים עם הרגליים.

תודה! לא עזר לך להוריד דברים?תודה לה''
לא. לא עזר.מוריהאחרונה
אבל אולי אצלי פחות סבלו 🤷‍♀️
ליבי איתךצלולה

אצלי עזר להוריד מוצרי חלב (בעיקר), שוקולד וקפאין (מצליחים אני אוטומטית לא אוכלת מהלידה...).

הרבה "אופניים" עם הרגליים, למעוך ברכיים לבטן.

בלילות קשים שמתי מנשא וראיתי סדרה. הבנתי שלנסות לישון ולא להצליח יותר מתסכל ומעייף מלא לנסות לישון מראש.

מזל טוב ובהצלחה❤️

תודה! אני אשתדל להוריד..תודה לה''
נכון מנשא זה ממש טוב
אוי כמה זה קשה, לאמא ובטח לתינוק.ממתקית

קודם כל לזכור שזה עובר בע"ה
קטניות- מותר לך לאכול, בתנאי שעברו השרייה טובה, כל עוד עבר השריה זה טוב למערכת העיכול ואין מה לדאוג (כולל קינואה וכל דבר שאפשר להשרות במים...)

אני בזמנו שתיתי הרבה תה שומר וקמומיל, ממש כל שעה, אומרים שזה טוב...
ומרק עם הרבה כורכום- הכורכום מאוד עוזר להם להרגיע את הבטן...
מוצרי חלב אני גם הורדתי לחלוטין, וחזרתי לחלבי כשהיה בן חודשיים...

תודה רבה! טיפים טובים!!!תודה לה''
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

שולחת חיבוקעדינה אבל בשטחאחרונה
ןמאחלת לך את כל הטוב, בשורות טובות ❤️
רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצות
אז הם מחליפים תפקידים כל הזמן?מתואמתאחרונה

גם אנחנו שמים לב לזה אצל התאומים שלנו

בכל אופן, אם הייתם בהדרכת הורים בשביל הילד השני, אז בהחלט כדאי עכשיו ללכת להדרכת הורים על הילד הנוכחי. וזה בעצם יהיה על שניהם, כי אי אפשר לנתק אחים זה מזה.

ובהדרכת ההורים תוכלו להתייעץ אם כדאי ללכת איתו לאבחון או לטיפול רגשי...

כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה