צניעות-דוסיות*חזרזיר*
אתם חושבים שאם בת שהולכת בד"כ אם חצאית "מטאטא" -ר ק חצאית מטאטא...
תתחיל ללכת אם חצאית לא "מטאטא" (עדין מתחת לברך וצנועה) האם יחשבו שהיא "מתקלקלת"
או שאנשים יקחו את זה לצורה הלא נכונה ויגידו שהיא כבר לא "דוסית"?
מה אתם אומרים זה מעיד על משהו?
ממש לא.זכוכית מגדלת
חוץ מזה, שבת שהולכת עם חצאית 'מטאטא' זה לא אומר עליה שהיא 'דוסית'.
נכון.-Rעות-
בס"ד

לענ"ד

חצאית מידי ארוכה עושה מראה רחובי וזרוק.
זה לא ה-כ-י צנוע.ולא מכובד!
--
כ"כ יפה חצאית ארוכה אבל עם פרופרציה.
אין מה לעשותהרועה
ההלכה שלנו היא רחובית וזרוקה.. אתם יודעים כמה מכוער זה אמ.. |מצנזר את עצמי|
אתה ציני נכון?שמחה ואמונה
לא יודעהרועה
אני לא באמת מבין ביופי וסדר אבל אני יודע שזה לא שיקול הלכתי.
חצאית ארוכה עד הרצפה זה לא שיקול הלכתי?שמחה ואמונה
לא..הרועה
השאלה אם זה יפה או לא היא לא משנה להלכה.
מה צנוע בחצאית ארוכה שצריכה לטאטא את הריצפה?!-Rעות-
בס"ד

אפשר ללבוש חצאית ארוכה עד לנעל..יותר יפה יותר מכובד.

ו..

אזמה!

תלבשו גרביים!!
אם אנחנו בקטע של יפה ומכובדהרועה
את מוזמנת לבדוק שוב מה נחשב ליפה ולהבין שאת בכל זאת מעדיפה ללכת לבושה.
אני לא חושבת שחוסר צניעות זה יפה..-Rעות-
בס"ד

אני מדברת בשיא הרצינוות!!!

ו..

חצאית עד הנעל זה הרבה יותר מכובד נדב מחצאית שצריכה לקחת איתה את כל המדריכה ביחד!

ואז צריך ללבוש גרביים ממש ארוכות.הסנה-בוער
בס"ד
בהצלחה 
אה ו-הסנה-בוער
בס"ד
אם נדבר על יפה, בעייני זה שרואים גרב צמר בין הנעל לחצאית זה מכוער. 

הרועה, לא היית חייב להביא את זה, יש דברים פחות בוטות ונסתפק בהן, תודה.
אני לא סובלת שזה מטמאטא את הריצפה..-Rעות-
בס"ד

זה עושה מראה כ"כ רחוובי!!!!!
אתם מעליבים אותי...אביה =)
חצאית ארוכה (גם מטאטא) זה ממש יפה!!! וצנוע!!!
ברור שלא בהגזמה, אבל...
נמ.הסנה-בוער
בס"ד
לדעתי זה דווקא מאוד יפה ומכובד חצאית מטאטא.
תחשבי שפעם זו היתה המודה 
מעניין את סבתא שלי מה הייתה המודה.. חחשמחה ואמונה
חצאית מטאטא באמת נראה לך מכובד?..
איך בדיוק..?.. בת של מלך שמטאטא את הרחובות נראה לך מכובד.?..
בואי נשקול את זה שוב..
מסכימה עם שמחה ואמונה..-Rעות-
בס"ד

תראי לי דמות מכובדת אחת שתלך עם חצאית שמטאטא את הריצפה!!

סתם בולט מושך תשומת לב!!!

לא צנוע בכלל!
זה לא חייב להיות ממש מטאטא זה יכול להיות גם ממששרית..
ארוך עד קצת לפני סוף הנעלים!!

רעות קחי דוג' אותי!!!! אני מאוד מכובדת!!!!אורושקוש
ואם תראי תחצאיות שלי תראי בהם באמת מכובדות...
איזו שטויות!  לפי עיקר הדין צריך ללכת עד הקרסול.יערית נ
המשנה ברורה הקל בזה, אבל לא חייבים להקל בצניעות.
הטיעון שלך הוא חרדי וחסר כל עיגון הלכתי
עד הקרסול ואם לאבשמחה תמיד_בת
אז חייב גרביים
זה נשמע מוזר אבל כן- הסבר..שלבוקית
כשחושבים על זה באמת! אז זה לא מראה התקלקלות..
אבל כשאתה רגיל לראות בנאדם הולך ארוך ופתאום קצר אתה ישר תחשוב על זה בתור התקלקלות...
המוח הטיפש שלנו.. ככה יפרש את זה ורק אם באמת נחשוב על זה נבין שזה בכלל לא קשור..
זה לא מעיד על כלום אבל אנשים רואים את זה בתור סוג של התקלקלות לדעתי..
שתי תשובותהרועה
א. אנשים יחשבו שזה מעיד על התדרדרות.

ב. לענ"ד בד"כ זה באמת מעיד על התדרדרות.
>>>אביה =)
לפני שנייה אמרת שחצאית מטאטא זה בכלל צנוע, ופה אתה אומר דבר אחר- שאם היא עברה ממטאטא לארוך זה התדרדדרות??????????

לפי השו"עאלישע בן אבויה
בס"ד

אסור לאשה להראות את הרגל גם מתחת לברך.
זאת לא השאלה..הרועה
אם היינו רוצים לדעת מה השולחן ערוך חשב היינו שואלים מה דעת השולחן ערוך.
טוב, אנסח את זה אחרתאלישע בן אבויה
בס"ד

זה שמישהו עובר על ההלכה - זה מראה על הדרדרות.
שנינו יודעים שיש מחלוקתהרועה
ונעצור את הדיון כאן.
ניראה לי כתוב שכשאדם משנה את לבושו צריך לבדוקאינטרנט?!
תלוי מאד מאיזה נקודה הבת עושה את זה.חילא דמשכנא
אני לדוגמא נחשבת למאוד 'דוסית' (היום החצאיות כבר לא מטאטאות רצפות אבל מכסות את הקרסול) ופתאום הפסקתי ללכת עם גרביים אבל עשיתי את זה רק אחרי שווידאתי שזה בסדר גמור עפ"י ההלכה אם הקרסול שלי מכוסה. הרבה אנשים חשבו שהתקלקלתי וחפרו לי בנושא אבל לי היה ברור שזה לא התקלקלות אז זה פשוט לא הזיז לי.

נראה לי שאם שינוי אורך החצאית קשור גם לשינוי באופי הבת לכיוון קצת פחות 'דוסי' אז יש מצב שזה התקלקלות אבל זה תלוי רק בבת ובהרגשתה.
יש עם זה בעיה של נדר ^^הסנה-בוער
לידיעתךעין שלישית
חרדים חושבים שחצאית מטאטא לא צנועה
אם..**עין שלישית
דוסי וחרדי זה אותו דבר מבחינתך..
היא לא רשמה,זכוכית מגדלת
שהיא עברה מחצאיות מטאטא לחצאיות קצרות מאד.
סה''כ, חצאיות טיפה יותר קצרות וצנועות.
אני לא מבינה מה הבעיה.

אני מכירה הרבה שיש להן חצאיות ארוכות מאד, וגם קצרות.
ואף אחד לא חב שהן התקלקלו.

נמ.הסנה-בוער
בס"ד
א) יחשבו שזו התקלקלות. אולי אפילו יעירו לך "מה קרה שהחצאית לא מטאטאת את הרצפה?" או "רואים לך את כף הרגל, איזו שיקסה" וכו'
ב) לפעמים להפסיק משהו שנחשב בעיינו מצווה מעיד קצת על התרופפות של הקשר עם ד'. 
ג) אני חושבת שצריך להוציא חוק נגד אנישם שדוחפים את האף שלהם לעניינים שביני לבין הקב"ה 
חצאית צריכה לכסות את המרפק גרידא.זה אני היועץ
הדרדרות לא הדרדרות.
-שכולם יקפצו.
אוקי סליחה...*חזרזיר*
לא מטאטא...
אבל עד הנעל...
לא מעיד על "התקלקלות"..
****לא מעיד על "התקלקלות"?*חזרזיר*
לענ"ד מעידשמחה ואמונה
אולי אפילו היא לא יודעת את זה..
נכון שיש הבדל בין מכנס רחב למכנס צמוד.?.. אז אותו דבר זה עשין מכנס וזה עדין חצאית אבל הצמוד של זה חופף לקצר של זה אלא אם כן היא עם גרביים..

מעיד על הדרדרותשמחה ואמונה
זה מעיד...נעמה...
אבל תלוי לכמה זמן היא מקצרת....
זה לא מעיד על שום התקלקלות.זה אני היועץ
אולי קצת התפכחות.
אויש!!!שטויות!!!זה יכול מאוד להעיד על התקלקלות!!!אורושקוש
וזה לא להתפכח אם מקצרים את החצאית!!!!!!!!!!!!!!
את חושבת שמה שמעיד על התקלקלות זה אורך החצאית?!זה אני היועץ
אוי גוועלד!
דברים שמעידים על התקלקלות זה המעשים,מתי תפנימו.
תפסיקו להסתכל בקנקן,ותתחילו לחפש את מה שיש בתוכו.
>הסנה-בוער
בס"ד
ברור שלכתחילה א"א לומר שמי שלובשת חצאית מטאטא יותר דוסה ממי שלובשת חצאית עד הנעליים.
אבל בדיעבד, בת שלבשה חצאית ארוכה והיא התקצרה- זה מעיד על משהו. אני יודעת שזה נשמע מוזר. אבל בוא נגדיר את אורך החצאיות לכל הבחורות X. אם לא', X=1, ולב' X=4, זה לא משנה. העניין הוא שאם פתאום א' תוריד קצת מה1, זה יעיד על מן פריקת עול קטנטונת.
זה אני היועץ>>>אורושקוש
אני אמרתי שזה יכול  מאוד להעיד על התקלקלות..אני לא אמרתי שזה מחייב אבל זה מאוד יכול להיות...
ואני לא אמרתי שאני לא מסתכלת על פנימיות... ואם אני יראה מישי שקיצרה את החצאיות שלה אני ישתדל לחשוב עליה רק טוב... אבל בד"כ מראה חיצוני מעיד גם על משו פנימי..לא?

ראי את תגובתי ל'כפ"ד בנשמה'זה אני היועץ
הלוואי שכולם היו מסתכלים רק על מה שבפנים...שרית..
אם היה מענין אותנו רק מה שיש בפנים לא היינו מתייחסים לעגילים,נעלים, בגדים וכל הדברים האלה.....
וחוץ מזה שמה שלובשים מאד מעיד על פנימיות!!!!!!!!!

בדיוק משו שיצא לי לחשוב עליו ביום שישיאורושקוש
אני תמיד הולכת עם חצאיות שמטאטות את הריצפה...(וזה כן מכובד!!!!!) ויש לי חצאית גם צנועה אבל ממש עד הריצפה ואני ממש אוהבת אותה..וחשבתי ללכת איתה כי אני עם מגפיים אז לא יראו...אבל התלבטתי מאוד כי לא רציתי שחברות שלי יחשבו ש'התקלקלתי' או שהם הצליחו לשכנע אותי ללכת עם חצאיות יותר קצרות...בסוף החלטתי ללכת איתה ושיחשבו מה שיחשבו!!!!

הממ...שיראל.
אויש,התקלקלת ...

סתם...אני לא יחשוב עלייך כלום,אם רצית את אישורי...אל תדאגי...
אז בואי להחזיר את השכבה שליי בתשובה_חמודויינת_
בלי להכליל - פעמים רבות זה סימן להתדרדרותנעם הנשמות
אף בת לא מתקלקלת תוך יום יומיים או שבוע - זה תהליך שמתחיל בדברים שלכאורה נראים ממש פעוטים: חצאית טיפה יותר קצרה..שרוולים רק מעט קצרים יותר וכו' וכו' - אבל: אלו דברים ממש לא קטנים!
תשאלו נא בנות ש'היו שם' ו..חזרו..ותשאלו אותם איך זה התחיל אצלן....התשובה די ברורה.

אז נכון, לפעמים אין שום קשר לקלקול - אבל אתזה רק הבת בעצמה יכולה אולי לדעת, ולפעמים גם היא לוממש...- צריך מאד לשמור ולהזהר, וכפי שאומר בעל 'החינוך': אחרי הפעולות - נמשכות הלבבות - הצניעות החיצונית היא הגורמת לצניעות הפנימית, הרבה יותר מאשר להיפך.
ברור שהרבה פה יחלקו על כך אבל בעני זו האמת!
קיצר...שנזכה להשמר כולנו!!!
ממש תלוי...קינמון
אני הורדתי ת'גרביים דווקא כשהתחזקתי והתחלתי ללמוד הלכות צניעות...
וגם החצאית שלי התקצרה אז.. (4\3 עם גרביים זה מכוער לדעתי)
וזה בא לי אחרי תקופה של התדרדרות אמונית רצינית.. (הפסקתי להתפלל אבל הלכתי עם גרביים)  
כך שזה ממש לא אומר כלום...
ולגבי הסטיגמה- שיתמודדו עם זה...
(חושבת שאנשים לא צריכים לדחוף את האף )..כפ"ד בנשמה
ואם זה כן מראה על התדרדרות זה לא בהכרח דבר רע.. איך אומרים: לפני העליות באות הירידות...

ושכל אחד יסתכל על עצמו ובמה הוא יכול לשפר..הוא אולי יכול להעיר לאחרים אם הם עוברים על ההלכה ולא אם הם פשוט קצת פחות מחמירים..

ולא תמיד זה מראה על התדרדרות אלא רק על נוחות.. או הרגל...

כ"כ מגוחך..-Rעות-
בס"ד

בבתקופה שהתחלת להתחזק הורדת את הגרביים?!-מותק!-תקראי שוב ותראי איך זה נשמע!

טוב?!

לא טוווווב בכלל!!!

כי ג-ר-ב-י-י-ם זה הלכה מפוורשת!!!-כל גדולי עולם מורים על כך שזה הלכה!!-במיוחד עם את ספרדיה!!
[להרחבה היה על זה כמה שירשורים]

כך שממש ממש לא אהבתי שאת מחברת את זה שבתקופת ההתחזקות שלך גם הורדת גרביים! ושהתחלת ללמוד הלכות צניעות זה ממש אסור!!!!!!!! להגיד את זה!!!!!!
והחצאתי שלך גם התקצרה..

תראי לבד כמה זה נשמע מגוחך..3\4 עם גרביים זה מכוער אולי..אבל זה צנוע!!! ואין מה לעשוות..צריך להיות כפופים להלכה!!!

הדהמת אותי.

^^^אנונימי (פותח)
בע"ה
רעות מותק, זה ידוע לכולם שיש ויכוח אם חייבים גרביים או לא..קינמון מאלה שחושבים שלא...והויכוח הוא בכלל (אם תסתכלי בשאלה..)מנקו' הנחה שאין צורך ללכת עם גרביים...ולא נחמד לקבל תגובה כזאת...
גמאני שהתחזקתי-קצרתי את החצאיות והפסקתי ללכת עם גרבים..
לענ"ד>>לולה=]
האנשים כן יחשבו שזו התקלקלות.
כי הם לא גרים בתוך הראש שלך ולא יודעים מה היו הסיבות לזה, וככה האנשים נוהגים לחשוב.

אם אותה בחורה תמשיך להתנהג כמו דוסית, ורק החצאית תתקצר קצת -בתנאי שהיא תישאר כמובן באורך נורמלי- אז לא יחשבו שהיא כבר לא 'דוסית', אולי יחשבו שהיא פחות דוסית.

לדעתי, זה לא מראה על התקלקלות כל עוד זה לא נובע מטעמי התקלקלות.

חצאית קצרהסוסת פרא
מי שהולכת עם חצאית קצרה יכולה לסמוך על המשנה ברורה, אמנם זו דעת יחיד, אבל דעה משמעותית

שהרב צבי יהודה הצר עליה מאוד!!!יערית נ
בכלל, בדור שלנו לא הידור להקל בצניעות
איו פה שום עניין של השקפהgolani
לפחות לא בצורה שאת הצגת את זה. מדובר בניתוח המציאות, זה הכל. וכן, יש מצב שחלה התרופפות כל שהיא או שפשוט דעתה על נושא הצניעות השתנתה.
חצאית מטאטא מעיד על זזה שהיא דוסית.. אבל..דאץ
חצאית מתחת לברך מעיד על זה שיש לה חיים..
גילוי מדהים:הסנה-בוער
בס"ד
גם לבנות שהולכות עם חצאית מטאטא יש חיים 
יש משו נכון במה שהו\יא אומר\ת..כפ"ד בנשמה
מישי שהולכת ם חצאית קצרה יותר משוחררת.. מבחנית תנוחה ובכלל.. כבר לא אכפת לה איך אנשים יסתכלו עליה.. ולכן היא יכולה לעשות דברים עם "חצאית מטאטא" בחיים לא תעשה.. מניסיון! (לא הכוונה לדבים רעים אלא סתם להתחרפנות)
אני אומרת לכם שלי הרבה יותר נוח חצאית ארוכה...אורושקוש
וחוץ מזה אני מרגישה שככה את הגוף שלי אני שומרת לעצמי ולא לאף אחד אחר...וגם הרבה יותר חם ככה...
את מדברת מניסיונך אישי?!זה אני היועץ
יפה.
וראוי להדגיש פה את האישי.

עכשיו אני אדבר מנסיוני האישי:

לי בכיתה יש מספר לא מבוטל של בנות שנוהגות לעטות עליהן את יריעות הבד הארוכות ביותר שיש,ומאידך גיסא התנהגותן מתחת לכל ביקורת ולו הפשרנית ביותר.
אני לא רואה על שום התנהגות מוקפדת ושקולה שהחצאית ארוכת הקומות גורמת להן,והסומק שצף בלחיי  בכל פעם כשאני איתן באוטובוס ורואה את המבטים המשתאים מעיד על כך היטב.
אז אפס,אין פה שום מצווה,אלא רק חילול ה' גדול מאוד.
אני לא טוענת שחצאית ארוכה זה לא מבורך,אני טוענת שמי שחושבת שחצאית ארוכה זה האלמנט הדתי והמוסרי העיקרי ביותר-טעות בידה.
לכן,מי שיכולה לקחת על עצמה ללבוש חצאיות ארוכות ולהתנהג בהתאם ללבוש-שתבוא עליה הברכה,
ומי שלא-עדיף שתשאר עם הלבוש "לא" צנוע שלה ולא תבייש את הדת.

ואידך זיל גמור..
אז עדיף שהן ילכו עם חצאית קצרה וגם יתנהגו ככה?!אורושקוש
מצטערת מאוד עצבנת אותי עכשיו... יש ה מ ו ן בנות שהולכות עם חצאיות ארוכות ומתנהגות כמו שראוי שיתנהגו...
אני לא מצליחה להבין מה למען ה' צ נ ו ע  ב..-Rעות-
בס"ד

חצאיית שמטאטא את הרייצפה..

זה כ"כ מושך תשומת לב..הרבה יותר מחצאית ארוכה!!!

זה הבדל ענק חצאיית ארוכה שאת נראת גם צנועה וגם מכובדת כמו שבת מלך צריכה להראוות..

לבין חצאית ארווכה שמטאטא את הרייצפה.. שכוולם מסתכליים עלייך כי זה באמת מוושך תשומת לב יחד עם החצאיית באה כל המדרכה...

מב צנוע בזה מה?

אין בכך שום סתירה.זה אני היועץ
דיברתי על נסיוני האישי,הגיוני מאוד שזה לא מדגם מייצג של כל מיטיבות הבד
אני חושבת שכשבת לוקחת על עצמה לבוש מסוים היא צריכה להבין שהיא לא רק מייצגת את עצמה,אלא אוכלוסייה שלמה (סמל סטאטוס בלעז)  לכן אם היא לובשת משהו ומתנהגת לא בהתאם,עדיף שתשיל מעצמה את כל המחצלות ולא תעשה בושות לעצמה ולאוכלוסייה שלמה.
אין מה לעשות,צריך לראות את הדברים בפרספקטיבה השלמה.
החיים מורכבים..באסה.
סליחה?!סוסת פרא
את לא יכולה להכליל בכלל!!
ואפילו לא להגיד שזה הרוב הגדול!!
גם אני מניסיון...
>>>אביה =)
סליחה????
אני עם חצאית מטאטא כל הזמן ואני סוווווווופר המתחרפנת, תמידד!!!!!!
(תשאלי את כולם!!!)
|מהנהן|
|מהנהן|
|מהנהן|
|מהנהן|

רואה???!!!
כולם אומרים!!!^^^^
כל אחת תעשה לפי מה שה-י-א חושבת!בצי.ג
ולא לפי מה שהחברה תגיד על זה. חוץ מזה שיש הרבה אנשים שמבחינה חיצונית נראים שיא הצדיקים ובפנים הם לא ממש ככה
אז לא צריך להסתכל על האדם לפי החיצוניות שלו.
ושוב- אם את חושבת שעכשיו זה מה שנכון לך אז תעשי את מה שאת חושבתטוב לך ולא מה שהחברה חושבת שטוב בשבילך
מלא בהצלחה!
נ.ב. לא קראתי את ההודעות שלפני טאז אם נאמרו דברים חשובים או ששינו את הנושא- אז תבינו
אם..לביאה...
לפעמים יוצא שמישי הולכת אם חצאית מטאטא כי היא חושבת שזה יפה, ואז פעם אחת היא מוצאת חצאית יפה שלא מטאטא(אבל צנועה!!) אני חושבת שאם היא לא רוצה ללכת איתה זה ממש לחץ חברתי!!וזה שאנשים חושבים בגלל זה שהיא מתקלקלת כשהיא הולכת לא אם מטאטא זה ממש מעצבן והחשיבה שלהם עקומה..
מממש ממש מממש לא!אנונימי (פותח)
זה שמישהי הולכתעם חצאיות מטאטא ואחר כך קצרה לחצאיות יותר קצרות אבל צנועות, לא אומר כלום על המצב הדתי שלה, ואני אומרת את זה מניסיון אישי שלי. זה מראה שהדעה שלה התפתחה, שהיא החליטה שלדעתה החצאית היותר קצרה גם יפה לה- ולמה שלא תלבש אותה, כל עוד היא בגדר הצניעות? התורה שלנו לא ציותה אותנו להתעלם מהיופי בעולם ולהתחשב רק במה שההלכה אומרת, אלא לשלב את שניהם. זה כל העיניין פה, לא?
להוריד את התורה אל החיים הפשוטים והיומיומיים שלנו, לעוריד את ההלכה אל ועל הרצונות הגשמיים שלנו והדעות שלנו!
 וגם- זה מאוד תלוי בבת ובמצבה. מישי שהחליטה שקצת נמאס לה והיא רוצה לרדת( במודע או שלא במודע) תתחיל כך ותסיים אחרת.. אבל מישי שלא, ממש לא אומר שהיא מידרדרת... זה רק פוגע, מניסיון...
ולי עוד עשו פרצופים ודעות על מצבי כדי ל"פתוח לי את העיניים.."- גם אם הבת מידרדרת, רק נחמיר את מצבה אם נתייחס אליה ככה.
ודרך אגב- רק נחשוב על זה- אם מה שמנחה אותנו בלקצר חצאית או להאריך אותה זה "מה יגידו" ודת הציבור, אז מצבינו קשה..
נראה לי שהיום זה לא מעיד על הדרדרותאנונימי (פותח)
אבל לגבי הבת עצמה , מבח' המעשה שהיא עושה בהתחלה יותר ואח"כ פחות, היא תרגיש לפחות בהתחלה קצת ירידה. ..  ומי שניסה להגיד שמצד הבת זה לא ירידה - זה התעלמות. כי רק מבח' הורדת האורך- זה כבר ירידה. לא הדרדרות- אבל ירידה. ואם היא לא שמה גרביים- אז זה גם ירידה בקיום מצוות- וחייבים להגיד את האמת בלי לייפות אותה לפי הרצונות שלנו. שנזכה לעלות תמיד מעלה מעלה - מתוך שמחה ושלמות במעשינו!!!
זה מה זה לא נכון!!אביה =)
אם אני עם חצאיות מטאטא ולובשת גם חצאיות עד הקרסול (עם גרביים או בלי) זה אומר שהדרדרתי???
טוב לדעת!!!!
סתם משהוveredd
אתם חושבים שכשנגיע ב"ה ב-120 לשמים, ה' יחלק אותנו לשתי דלתות- אלו שהלכו עם חצאיות מטאטא (מחרידות, לטעמי. אני אומנם קצת יותר מבוגרת ממכם וממכן, אבל אני יכולה להגיד לכן שכשתצאו לעולם היותר פתוח, יענו עם חילונים וכאלה- פתאום תבינו שחצאיות מטאטא גורם לאנשים לזלזול קט. אין מה לעשות, אל תנסו להתווכח- זה באמת קורה. אני הולכת רק עם חצאיות מתחת לברך, לפעמים ארוכות ולפעמים קצרות יותר, אבל בגלל שהן תמיד יפות- וצנועות!- אפילו חברות חילוניות אומרות שאני עושה להן חשק ללכת עם חצאיות) ואלו שהלכו עם חצאיות קצרות? ברצינות?
השאלה הוצגה בצורה קצת לא מובנתgolani
האם עלינו לחוות דעה בנושא או לספק ניתוח מודיעיני? אם זה האפשרות הראשונה הרי שאינני מבין בשמלות אבל צריך להזהר מלהפוך את המותר לאסור, להחמיר זה טוב במקרים מסוימים אבל צריך לא לשכוח את הדין הפשוט. אם מדובר באפשרות השניה אז נראה לי שייתכן שחלה הידרדרות כל שהיא כי גם אם חצאית "מטאטא" היא סטריאוטופ מטופש ומכוער הרי שזה שבהתחלה היא השתמשה בחצאית כזאת באופן קבוע ועכשיו היא הפסיקה מראה על משהו(לדעתי).
נ.ב. לילה טוב....
veredd- אני לא הייתי הולכת עם חצאית עדאורושקוש
הריצפה אם הייתי חושבת שזה לא מכובד!!!!! היום יש חצאיות ג'ינס מכובדות מאוד!!!! אני לא מבינה מה הקטע של כולם פה!!!! אני אישית לא מסוגלת ללכת עם גרביים...אז עדיף שאני ילך עם חצאית קצרה בלי גרביים או עם חצאית ארוכה?! נכון אולי זה לא בסדר מצידי אבל מה לעשות?! אני פשוט לא מסוגלת!!!! ולא, זה לא מטעמי נוחות...זה בגלל החברה..אני לא יודעת מה איתכם אבל אני גם ככה צריכה להלחם נגד היצר הרע שמאיים עלי כשאני עם חברות שלי שכולן עם חצאית בקושי בברך... כרגע אני לא יצליח לעמוד בזה אם אני ילך עם גרביים...בע"ה כשאני ירגיש מוכנה אני ילך עם זה...
וחוץ מזה חצאית ארוכה זה מאוד מכובד!!!!!!!!
מעיד על אחד מהשניים או שהיא מתקלקלת או שחזר לשפיותאנונימי (פותח)
חצאית מלשון חצא גבולותgolדה
חצאית מטאטא אינה מעידה על רמה גבוהה של רוחניות אלאעל רמה גבוהה של משיכת תשומת לב!!!
חצאית צריכה להיות ארוכה כמה שיותר יותר טוב אבל בהחלט לא על הריצפה!
חצאית חוצה גבולות
1. חצאית מעל הברך חצתה את גבול המותר
2. חצאית מעט מתחת לברך חצתה את גבול האסור ולא יותר
3.חצאית הרבה מתחת לברך חצתה את גבול הצדקות
4. תחאית מטאטא חצתה את גבול התשומי
מזה משנה מה יחשבו עלייך..שיח השדה..
אם זה צנוע וקלפי ה' את בסדר אז ייאאאלללהה מלכה!!
מה הבעיה בכלל בחצאית כזו, וואלה אתם דוסים שרוטים..r.u המחודש
זה בכלל לא משנה מטאטא או לא מטאטא,וואלה אני מיום ליום מגלה

שהחברה פה דוסים כבדים ביותר...
ב"ה שכולם דוסים ולא..שיח השדה..
וזה דבר רע??כפ"ד בנשמה
לא חושבת שהיא מתקלקלת או לא דוסיתבעזרת ה'!!
אבל בכל זאת לחיצוניות יש מדד רציני לפנימיות מתוך החיצניות.
יכול להיות שיש לה ירידה רוחנית או שמתוך לחץ חברתי היא החליטה לקצר את החצאית...
(שיכולה לקרוא לכולם כמובן-גם להכי דוסות)
אני חושבת שזה קצת מראה אבל לא בטוח שזה מה שקרה לה
את ממש לא שואלת שאלה הגיוניתאנונימי (פותח)
מה השאלה, את מודדת צדיקות על פי אורך החצאית ואם הבת מתחילה לשנות סגנון מחצאית ארוכה "שמטאטא" לחצאית קצרה יותר אז היא לא יכולה להיות צדיקה ומי את שתחלטי מי צדיק וכל מי שהיגב שחצאית מטאטא היא לא צנועה שילמד הלכה והחצאית הזאת היא חומרה.
ד"א אני מכירה בנות שלובשות חצאיות ארוכות ו...כפ"ד בנשמה
מרימות אותן בערך עד למקום נורמלי.. (אחרי הברך כמובן)
מה עדיף?! חצאית ארוכה שמרימים או חצאית קצרה.. (באורך נורמלי)
לספרדיות-זו ההלכה הפשוטה.בעזרת ה'!!
>>>אוסקר
החצאית לא צריכה "לטאטות" את הרצפה היא יכולה להיות עד הקרסול.
אם זה יותר קצר מהקרסול(מה שכבר יש איסור) סביר להניח שיחשבו שהיא התקלקלה.

נ.ב-לא צריך להתחשב במה שיחשבו כך קשה מאוד להתקדם.

כל טוב.

שלום לך צדיקונתאנונימי (פותח)
הלכה וצניעות צריך ללמוד מההלכה ולא מסטיגמות וכו'...
יש חוברת של הרב אבינר- הוא מחמיר ברוב הדברים, אז תשאלי את הרב שלך, מה שמתאים לך.

חשוב לזכור לא להחמיר על עצמינו במה שלא צריך.
ההלכה היא ידידותית לנו, ונותנת מקום ליופי ולגוף, לשמור עלינו ולעשות לנו טוב (גם אם זה לא תמיד מקובל להגיד!)
וכן, טוב וחשוב להיות יפה, במסגרת היופי האמיתי, שזה היופי הפנימי...

חוצמיזה אחיותייך הגדולות לא מספיק צדיקות ודוסיות?
תמהני!

אוהבת אותך....
נראה אם זיהית אותי....
אמ...ד"ר אריק
בס"ד
אם אני לובשת, חצאית ומתחת לזה תחתית סבתא שלי קוראת לי טליבן!אז תחשבו שאם הולכים בהגזמה מסתכלים עלינו כיאלו אני לא יודעת מה...
כולכם ממש מגעילים!!! אביה =)אחרונה
חצאית ארוכה זה יפה
וזה צנוע
וזה מכובד
כל מה שזה אומר על הבת זה שהיא דתייה.
ממש נעלבתי.
אני מרג2ישה יותר נוח וצנוע עם ארוך.
מי אתם שתגידו לי אחרת????
מה שברור- זה יותר צנוע מחצאים עד הברך
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך