שמעתי מאנשים ומרבנים שזה לא צנוע שבנות רצות נגיד לאוטובוס או סתם.
שמעתם על זה והאם אתם יודעים להגיד לי בפרוש, איפה כתוב שאסור ומותר.
תודה רבה!
שמעתי מאנשים ומרבנים שזה לא צנוע שבנות רצות נגיד לאוטובוס או סתם.
שמעתם על זה והאם אתם יודעים להגיד לי בפרוש, איפה כתוב שאסור ומותר.
תודה רבה!
על אישה להפעיל את רגישותה האישית ולהחליט אם התנאים במקום ובזמן הולמים את רגש צניעותה.
שלום,
מותר לבת לרוץ במסלול הליכה כאשר יש בנים שרואים אותה מהרחוב?
תוכן התשובה:
שלום וברכה
מותר לבנות ללכת ולרוץ כשהן לבושות בצניעות, גם אם יש בנים שמסתכלים. זהו בדיוק אותו תחום בו החובה מוטלת על הבנים - להתנהג בצניעות ולשמור על עיניהם - ולא ניתן לאסור על בנות לרוץ במסלולי ריצה.
כל זה כשהבנות עשו את מה שהן צריכות לעשות - לבוש בצניעות.
כל טוב
התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו, ראש ישיבת ההסדר אורות שאול
טו בחשון התשסח
בהידברות:
לכבוד השואלת,
מן הנכון, שאשה תעשה את הריצה דוקא בלבישת מכנסי התעמלות ולא בחצאית.
ונקטו פוסקי הדור האחרון, הרי הם הרב עובדיה יוסף ז"ל והרב ח.פ. שיינברג ז"ל, שלבישת מכנסיים לאשה טעונה זהירות משום צניעות, ואין ללובשם במקום שעוברים שם גברים.
ולכן אין לאשה לעשות את הריצות אלא במקום סגור כמו במכון כושר כאשר ברור לה שרק נשים בנוכחות.
בברכה,
רב נחום
מתחזקים בתחילת הדרך - רוצים להתייעץ בטלפון, לשתף ולברר דברים חשובים שטרם קיבלתם עליהם תשובות? חייגו אלינו להידברות - 03-6106061.
הרב דב ליאור:
זה לא מתאים לגדרי הצניעות.
לסיכום:
ברור שיש בזה בעיה וזה לא כ"כ פשוט!!! אם זה בסביבת גברים מאוד קשה להקל ואסור, במיוחד כאשר זה להנאה . אם זה כי אין ברירה, כפי שצויין פה( חייבים להספיק את האוטובוס) אז אם אין לבוש מספיק צנוע שכאשר רצים , גדרי הצניעות הידועים יפרצו ח"ו, אז אסור, אבל אם לא- אז עדיף שלא, אבל אם ברירה...
,
הכוונה ב: מן הנכון, שאשה תעשה את הריצה דוקא בלבישת מכנסי התעמלות ולא בחצאית.
היא לשים מכנס מתחת לחצאית.
@עידו צברי ולא הבנתי למה מכנסי התמעלות זה לא צנוע. וברור שעדיף חצאית ארוכה..
ארוכה, יש בעיה של ' פיסוק רגליים' , כאשר האשה פותחת רגליה, זה אסור לגמרי!!!
והמקור לזה מהגמ' בפסחים: (פסחים דף ג עמוד א) כתב וז"ל: נראה שלא ראוי שילדה [וכל שכן אשה] תרכב על אופנים, דבמסכת פסחים דף ג ע"א נאמר לעולם יספר אדם בלשון נקיה, שהרי בזב קראו מרכב, ובאשה קראו מושב, ופרש"י לפי שאין הגון להזכיר רכיבה ופיסוק רגלים באשה. וברבינו חננאל הוסיף והוא דרך גנאי באשה. ומכאן נלמד שאין ראוי לנערות וילדות לרכב על אופניים.
!!!!!!! "אני חייב להגיד לכם איזה סיפור יפה ששמעתי מהרב מאיר אליהו( מי שמכיר, זה גאון עצום!! עם זיכרון צילומי..) הוא אמר שאיזה אדם אחד מגיע אליו ושואל אותו איזה שאלה (אני לא זוכר איזה שאלה..) ואז הרב מאיר אליהו עונה לו: זה אסור. אז האיש הזה אומר לו: בטוח?? אז הרב עונה לו: כן, זה איסור גמור !! זה מדאורייתא! זה מהתורה! וגם זה רמב"ם ושו"ע מפורש!!! אז האיש הזה עונה לו: באסה, אתה הרב השביעי שאומר לי שזה אסור. " !!!!!
חבר'ה !! תתעוררו! , לא כל דבר צריך לחפש היתרים, תמיד אפשר למצוא איזה רב שיתיר. תחשבו שיש עניינים שמצד המראה שלו ומצד ההגיון הוא לא מתאים ליהודי / לבן תורה / לבת ישראל לעשות אותו!!!! הרבנים שמתירים זאת, זה בדוחק! זה גם לא נראה טוב שבת רוכבת, זה לא צנוע וזה פריצת גדר בהלכות הצניעות!!
ולא כמו שמעוותי התורה אומרים: "איש הישר בעיניו יעשה" , אלא , "צדיק הישר בעיניו יעשה"(שדרך אגב , זה הביטוי הנכון, המשפט של "איש", באמת עוות ע"י מסלפי התורה ודרך ה' )- צריך לחשוב בכזו הסתכלות , האם ככה ראוי שאני יעשה???!!! האם ככה ראוי שאנהג??!!!
אז אני לא בא לפסוק הלכה, למרות שראיתי רבנים שאוסרים ורבנים שמתירים בדוחק , כאשר זה במקום שהרגילות שם, שנשים גדולות נוסעות שם, והם גדולות וזה ממש בצניעות גמורה וכו'.. וזה מיעוט של רבנים.
אז דיי לחפש קולות, תעשו הישר בעיני ה'.
ההלכה נפסקה בנוגע לסוס ולא לאופניים, אכן יש בעיה של צניעות באופניים, אך היא לא הבעיה שנאמרה לעיל.
לידיעתך!! מה שורש האיסור שבדבר, של הגמ' בפסחים???? האיסור הוא בעצם, פיסוק רגליים. בגמ' דובר על סוס, אבל זה לכל דבר הגורם לפיסוק רגליים. כמו רוב ההלכות שחכמים תיקנו, זה נלמד בדברים אחרים, הרבנים לומדים לפסיקת הלכה, את שורשי האיסור, כך שבכל מקרה שמגיע אליהם, הם משליכים משורש האיסור למקרים .. אז במקרה הנ"ל אסור לאשה לרכב על אופניים, אופנוע, סוס. זה מענין פיסוק רגליים. כמובן שיש צד דחוק להתיר במקרים מסויימים. קיצ'ר, תחשבו נכון, ולא עם אינטרס אישי. מה שבטוח "לפום צערא אגרא"= כגודל הסבל של קיום מצוות המצריכות מאמץ וויתור גשמי ויצרי, (כגון: אדם שקנה גלידה יקרה חלבית ואז הוא נזכר אחרי שנתן איזה ביס, או שלא נתן, נזכר שהוא בעצם בשרי, והוא מתגבר על עצמו ולא אוכל, שכרו ענק!! ) כך שכרו ענק!!.
יהי רצון שנזכה...
הוא אמנם לא קשור לנושא (הוא מדבר על הקרבת קורבנות) ומן הסתם כיוונת לפסוק "וצדיק באמונתו יחיה".
ואז אין את הבעיה שציינת.
בכאלה אופניים מותר?
אשתדל לברר עם רב.
במקומות שבנות הרוכבות על אופנים נחשב לחוסר צניעות – יש להמנע מלרכב.
במקום שמקובל ואין זה נחשב (עצם הרכיבה) חוסר צניעות – מותר.
לעיתים הרכיבה גוררת בעיות צניעות לא מעצם הרכיבה אלא מגורמים חיצוניים (כיסוי ראש שעף עקב הרוח, אופניים לא תואמים לבנות – במוט המרכזי, חוסר בטיחות – עקב הסתבכות החצאית באופנים ועוד). יש לתת את הדעת על כל הדברים (לחלקם יש פתרונות טכנולוגיים) וליסוע במקום המותר מתוך בטיחות - הן בצד הרוחני והן בצד הפיסי.
מסתבר שהדבר הנכון- לקנות אופני נשים, ולרכב במקומות שאינם הומים.
1. החצאית מתנפנפת והרגליים נחשפות.
2. לא מכובד לבת ישראל לרוץ בפראות..
לגבי 1 כמו שכתבו כדאי שיהיה טיץ או מכנסיים כדי לשמור על הצניעות.
לגבי 2 אכן יש אומרים שזה לא מכובד, ועדיף מלכתחילה לא לרוץ רק אם אין ברירה
אז בהחלט הגיוני שלאשה זה כבר "לא צנוע"
החצאית לא חייבת להנפנף...למה אסור לרכב על אופניים לבנות?
שזה מעשה מבזה. באופו עקרוני, גם גברים.
ובהחלט מובן - שלאשה לא צנוע לעשות מעשה מבזה.
זה לא שהסיבה היא המבזה, אלא המציאות.
אתם מדמיינים את נתניהו רץ ברחוב?
ולהבדיל - את הרב ליאור?
הריצה יש בה מימד של חוסר בנכבדות, מין קלות ראש כזו קצת.... כך כותב הרמב"ם, וכשמתבוננים - ניתן להבין זאת.
כמובן שיש חילוק אם רואים שזה ריצה לצורך משהו, או שזה נראה סתם ריצה של מישהו מטורלל..... ומן הסתם עיקר דברי הרמב"ם הם באופן השני (שמתי לב לזה עכשיו, מתנצל שכתבתי קודם בלי החילוק הזה)
אני לא אומר עכשיו שלכן אם אתן מפספסות את האוטובוס לא לרוץ אחריו, אני לא חושב שזו ההלכה, אבל באתי לציין את העיקרון, למה כדאי לא להגיע לסיטואציה כזו...
תחנה..
אני וחברה שלי ראינו תאוטובוס מרחוק והיינו חיבות לטוס והיה שם כאילו פוול אנשים וזה..
אז חברה שלי הלכה רגיל כזה ואז היא אמרה שעדיף שלא נרוץ..
ומה זה "לא צריך לחפש היתרים".. זה שאלה מאוד כללית! ואף אחד לא חיפש היתרים רק שאלנו. ונראה לי
שיש בזה הרבה דעות.
ולגבי רכיבה על סוסים לבנות זה יותר אסור מבחינת בריאותית. וגם אני חושבת שריצה בפראות סתם.
ורכיבה עם סוסים לא מכבד את הכבוד של בת ישראל!
א. רכיבה הורסת לבת את הבריאות.
ב. המקום שבו היא לומדת רכיבה לא הכי מתאים..
ג. וכן אני חושבת שזה לא פשוט לא צנוע ולא נשיי
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.