לא האמנתי שאשבר ככ מהר... עדכון חדשליאניי
היי בנות,
על אף הרצון העז לשמור על אופטימיות וראש מורם, ברגע שאני שומעת מילה אחת שלא רציתי לשמוע ואני מתרסקת..
אז היום היינו בבדיקה אצל האורתופד לבחינה של העקמת.
על פני השטח- שוב לא נאמר שומדבר וודאי, גם כאן נאמר שאין לדעת מה יהיה כי קטסרופה זה לא אבל והיה חשוב להדגיש את האבל זה תלוי בהתפתחות הילד בסופו של דבר
יש ילדים שחיים כל בצורה תקינה עד 120 ויש ילדים שיש בעיה שנה שנתיים אחרי שהם נולדים ויצטרכו לעבור ניתוחים מורכבים.
בואו נגיד שזה לא מה ששבר אותי היום.
ביחד עם האורתופדית הייתה הבחורה שעשתה לי את האלטרסאונד ואז היא גם זרקה שוב ״הכליה לא נראית טוב.. המרקם שלה...״ וכמובן דאגה להזכיר לי שאני לא חייבת לחכות עד הסקירה בשבוע 22 לקבל החלטה שבמידה וארצה לסיים את ההיריון לפני אני יכולה.
כאילן... באיזה קטע? אחזתי באמון ככ גדול שיש לי כאן שלושה שבועות קריטים!!! ככה נאמר לי בשבוע שעבר שמוקדם לקבוע את גורל הכליה אז.. מה הלחץ לסיים את ההיריון ולא לחכות לממצאים סופיים? שוב לשמוע שהכליה לא 100%, אני יודעת את זה.
אני מנסה להתפלל שכן יקרה נס, או שיתנו צאנס אמיתי לעוברית
התחושה הזאת שכל רופא שבודק אותי עושה לי את הפרצוף הזה של ״את מבינה שיש לך כאן היריון לא תקין, תסיימי אותו מה את ממשיכה בכלל״, כאילו מה אני מפגרת שאני ממשיכה את ההיריון?
הם לא מבינים כמה נלחמתי להשיג את ההיריון הזה!!!!!
כמה בכיתי היום.... לא האמנתי שאתרסק ככ מהר ועכשיו שוב לחפש כןחות להתמודד.
אני מתחילה לחשוב שאני חיה בסרט וההיריון הזה הולכת להסתיים... אני לא רואה אור בקצה המנהרה םשוט לא.
כמה שלא רציתי לחשוב על זה, היום אני מבינה שיש סיכוי גדול שאצטרך לעבור לידה שקטה... בכלל לא הקדשתי לזה מחשבה.
אני לא מבינה, רק אתמול קיבלתי ברכה מהרב חיים קנייבסקי אז למה כלןם לא קורה??
אוף בבקשה שמישהי תשפוך לי קצת אור, תקווה, לא להתייאש...
אני אובדת עצות, הלב שלי מרוסק.
אני לא מסןגלת לחשוב בכלל שאני הולכת לאבד את העוברית הקטנה שלי, הראשונה שלי, היריון ראשון שלי אחרי שנתיים.
בבקשה בבקשה בבקשה שזה לא יהיה הסוף שלי.
ליאניי יקרה, קראתי, מחכה לקצת שקט כדי להגיב מכל הלבהריון ולידה2

אוי ליאניאנונימי (2)
וואהו יקרהההה אני קוראת כל מילה וכואבת איתך מאוד את כל המהלך הזה כל המתח הזה שנמשך כמו הגלות... הירידות העליות ושוב ירידות. קשה להיות אופטימית בסביבה שכ"כ לא תומכת זה באמת מייאש . ליאני אהובה תשליחי על ה' את כאבך רק הוא יכול להבין אותך לעומק במסע הזה מה שעובר לך בלב ובגוף... הפחדים הציפיות האכזבות התקוות.. תבקשי אולי להיות עטופה מחובקת ואולי מוחזקת.. במצבך הנפילה יכולה אחרי דקה זה מצב של מתח נוראי והכל כ"כ חסר וודאות ולא יציב... את מדהימה רק על הרגעים שאת מצליחה להכניס לשם נשימה ומחשבה טובה....אני חושבת עלייך אהובה לא פשוט.. חיבוקים
תודה רבה יקירה... מנסה להתרומם מחדש.ליאניי
ליאניי יקרה. את נמצאת במצב מאוד מורכב. הגיוני שתישברי.ציפי כהן
את מחסיקה את עצמך בכל הכח שיש לך,בציפורניים ממש. זה כל כך קשה!!
את מתאמצת להאמין בטוב ולהיות אופטימית, בסביבה רפואית שמראה לך בעיות בעוברית. זה לא קל!!
אני מבינה שעד עכשיו היית בתפיסה שאת נשארת באמונה ויהי מה.
זה באמת קשה מאוד. המציאות היא הרבה יותר מורכבת מאשר כן או לא.

המציאות היא שקיימת בעיה במקומות מסוימים, ואף אחד לא יכול לומר בוודאות מה יקרה.
יכול להיות שהתינוקת תהיה בסדר ויהיה תקין, וההריון יימשך.
יכול להיות שימשיכו לראות ממצאים כאלה עד לסוף ההריון, ואת תחליטי להמשיך עם כל המחירים שזה גובה ממך.
ויכול להיות שהממצאים יהיו קשים וכואבים,ותיאלצי להפסיק את ההריון. בכאב נורא ואיום.

אני מאוד מבינה את כאבך, זה כאב בלתי נתפס לאבד תינוקת לה חיכית שנתיים!! זה כאב בלתי נתפס בכלל לחשוב על כך...
זה בלתי ניתן לחשוב על זה אפילו, שאולי תיאלצי להפסיק את ההריון היקר, האהטב והמתוק הזה...
לא יעלה על הדעת כמה כואב זה!!

יקירה. את נמצאת במקום קשה מאוד.
המציאות אינה ברורה, ואת שומעת אנשי רפואה סביבך שאומרים אמירות קשות,בעוד את מנסה לשמור על שפיות ואמונה שיהיה בסדר.
זה קשה מאוד. מאוד.

אני מציעה להיות עם מה שאת מרגישה כעת, כל הצער והכאב החזקים הללו, להיות עם השבר, הכעס והיאוש שמלווים את התהליך הזה. היי עם הרגשות שלך, תני להם מקום ואל תחסמי אותם.
אפשר לבחור להאמין אבל גם לקחת בחשבון שיכול להיות שיקרה משהו אחר. לפעמים זה מה שקורה. זה כואב ברמה שאני לא מצליחה לתאר בכלל, וזה נורא!!!
אך לצערי הרב זה קורה. 😔😥😥😥🥺
ואין מלים לגודל השבר. זה פשוט אובדן בלתי נתפס.😭😭😭

היי עם רגשותייך יקרה.
חבקי אתעצמך בתוכם.
תני לעצמך לבכות, לכאוב, לכעוס.
תני לעצמך להבין שבסיטואציה הזו חוסר האונים הוא גדול. ואין לגעתמה יהיה.
תני לעצמך לנוע בין האפשרויות השונות. כי הן כולן קיימות.
ואפשרי לעצמך להיות בכמה אפשרויות, לא רק באחת הטובה. לצערי היא לא האופציה היחידה...
צר לי כל כך.

ושתפי אנשים שאוהבים אותך.
תני להם לחוות איתך את הרגשות הקשים שאת חווה.
ואנחנו גם פה איתך.

אז מה אומר
אני חושבת שאם תתני לעצמך לחשוב או לחוות את מגוון הרגשות סביב חוסר האונים הזה, כך תועלי בסופו שלדברלעבור את הכל טוב יותר. בין אם יימשך ההריון והין אם חלילה לא.
מותר לך להרגיש הכל.
ואת ראויה לתמיכה, חיבוק ואהבה, מכל הלב.

חיבוקים חמים יקרה!!
ציפי היקרה...ליאניי
אני נדהמת כל פעם מהתגובות שלך, כמה איכפתיות והקדשה את נותנת לכל אחת ואחת כאן מדהים בעיני.

אני נותנת מקום לכאב שלי כי אני לא יכולה לעצור אותו,
בכיתי אתמול ככ הרבה וגם היום בבוקר בדרך לעבודה פשוט לא הצלחתי לעצור את הכאב.
אני חושבת שזאת פעם ראשונה שאני מתחילה להבין שיש סיכוי לסןף רע מה שהתכחשתי כל הזמן ולכן אני מגיבה ככה.
אני עדיין בוחרת להאמין בטוב, להאמין שיש עוד סיכוי לעוברית ולקוות שהחודש הזה הוא קריטי והכל פתוח עוד מוקדם להספיד אותה.
אבל עם זאת, מתחילה לקבל את התמונה שהתרחיש הכואב מכל בהחלט יכול להגיע.
אתמול בעלי ואני ניהלנו שיחה ארוכה והחלטנו שלא נבין את העוברית בכל מחיר- אם ח״ו אדע שהכליה לא תחזיק מעמד ותריע שחקים אנחנו נבחר לסיים את ההיריון.
אני לא יודעת איך אתמודד עם זה, אם אהיה מסוגלת, מאיפה אביא כןחות להתמודד עם צער ככ גדול..
אני רק חושבת על זה כדי לנסות להכין את עצמי נפשית והדמעות זולגות.
אני מתפללת שבורא עולם יבין שהקושי הזה גדול עליי מנשוא ואין לי כוחות יותר להתמודד
די והותר כל הכאב של השנתיים האלה...
אני מפחדת מאוד מעצמי מה יהיה איתי אם וכאשר... ככ מפחדת כי אני מכירה את עצמי ואני יודעת שאשתנה לרעה ואני מפחדת לאבד את בעלי ואת הסביבה שלי בכך שארחיק את כולם ולא אצליח להתמודד עם הכאב.
אני לא מבינה איך אפשר להתגבר על דבר כזה.איך לא להרים ידיים.
הלוואי ולא אעמוד בניסיון הזה.
הקשבתי בעצתך/ ועצת הפורום המדהים הזה וכן שיתפתי את המשפחה הקרובה שלי (אמא אבא אחים) הם תומכים ללא ספק...
מישהי כתבה לי לא מזמן שמחשבה מייצרת מציאות ולנסות לחשןב כמה שיותר טוב- אני באמת משתדלת ורוצה להאמין בכל ליבי שאזכה לאור בקצה המנהרה.
היות ויש לי עוד שלושה שבועות לגזר דין- אני שוב עובדת כעת על עצמי לשחרר את התסכןל והעצבות ולחזור לאופטימיות.
שום דבר לא השתנה מלפני שבוע ולכן צריך לתת עוד מקום לאור שיכול להגיע ולא להקדים את המאןחר.
מאמינה שהיום/ מחר כבר אצליח לנתק את הכאב במעט.
אני אמורה לחגוג ביום שישי יום נישואים שני עם בעלי- ושנינו ככ עצובים, איך עוד שנה עברה לה ועדיין לא חובקים ילד/ה...
זה הדבר הכי קשה שעברתי בחיים שלי , תקופה ככ קשה, שום דבר לא הכין אותי לזה.
אני נוכחת לגלות שלא משנה כמה בן אדם טוב אהיה, כמה אעשה דברים מהלב, כמה אנסה להשתפר מדי יום הקושי לא עוזב אותי.
הלוואי ואזכה להיות מאושרת יום מן הימים.
יקרה. כמה כואב לקרוא את הכאב שבו את מצויה!!ציפי כהן
מאוד מאוד קשה.
זה אכן הדבר הכי קשה שעברת בחיים, כנראה, וזה באמת לא דבר שניתן היה להתכונן אליו...
הכאב עצום ואין לאן לברוח.
ומרגיש כאילו כבר מזמן נגמר הכח... והנה, יש עוד יום ועוד כח שצריך לתת,ועוד כח שמגלים... ולפעמים לא מצליחים להבין מאיפה כל הכח הזה.
זה באמת נראה בלתי אפשרי.

יקרה.
קודם כל, אני מאוד שמחה ששיתפת את הקרובים לך. אין ספק שזה מקל ותורם- לשתף במה שעובר עלייך, לשתף בתחושות וברגשות ולבקש סיוע כשצריך.
זה מקל כי כולנו עוברים משברים בחיים וכולנו זקוקים לעיתים לתמיכה בתוך המשבר. זה אנושי. וזה כל כך בסדר.
מותר לך לכאוב, לבכות, להרגיש עצובה, להתאבל על כל מה שנגזל ממך (למשל הריון שליו ושקט ונעים...), ומותר לך גם לבקש שיתמכו, שיעזרו,שיתנו כתף.
מותר וגם חשוב, כי במצבי כאב ומשבר- אחד הדברים החשובים ביותר זו התמיכה הסביבתית של האדם.
אם יהיו לאדם משאבים פנימיים וגם חיצוניים (אנשים תומכים סביבו), אם הוא ירגיש שהוא יכול לדבר על כאבו, לשתף ולהעזר באחרים- הוא יעבור את תקופת המשבר בצורה טובה יותר. זה מוכח קלינית.
לכן, טוב ששיתפת. ואני מתיחסת גם לדברייך לגבי הפחד שלך ממה שיקרה הלאה, אם חלילה חלילה תצטרכי לעבור הפסקת הריון- אני חושבת שתמיכה משפחתית וחברתית, או גם טיפולית, יכולה לתת לך כח לעבור את זה טוב יותר.
זה גם טוב מאוד שאת משתפת פה. כמה מקל שיש מי שנמצאות איתך בתהליך! נכון שזה עוזר שיש פה אוזן קשבת?
אל תמעיטי בערך התמיכה החברתית והמשפחתית. זה ממש גורם שנותן כח. למדי את עצמך לבקש ולקבל מה שאת זקוקה לו. זו תקופה קשה מאוד.מאוד. לא כל התקופות כל כך קשות.

דבר שני.
טוב שאת שומרת על אופטימיות , וגם מודעת לאפשרויות האחרות (הנוראות). זה טובלפקוח עיניים ולהגיע מוכנה למגוון תרחישים, כואבים ככל שיהיו.
טוב להכין את עצמך לבאות. שלא יפלו עלייך עוד הפתעות. להגיע מוכנה לאפשרויות השונות- זה נותן מרחב בחירה ללב. ונותן כח להתמודד. ומוסיף יכולות.
זה עדיף מאשר להתעלם מהאפשרויות הללו.
וזה ממש לא סותר את האמונה והאופטימיות, זה פשוט אומר שאת מודעת לבחירות שלך ולמה שעלול לקרות.

לפני שנכנסתי להריון רביעי (לאחר הפסקת הריון ולידה שקטה)- הגעתי מוכנה לכך שעלולים לקרות בו הרבה דברים. נשים מכינות את עצמן למגוון תרחישים וכך הן יוצרות חוסן פנימי לקראת צעדים משמעותיים שהן עומדות לעשות.

יקרה, ליווי רגשי נראה לי הדבר הנכון בשבילך. בכנות, זה לא דבר שקל ללכת אליו, אך הוא תומך ומאפשר כוחות בתוך מרחב שמור. אני שוב אומרת, אם את חשה שתתפרקי, והתמיכה המשםחתית אינה מספיקה, או אינך חשה במח בה- בקשי סיוע רגשי מאיש או אשת מקצוע. לא שווה להישאר עם עצמך לבד בכאב הבלתי נתפס.
יש מטפלות רבות וטובות שאני יכולה להמליץ לך עליהן. (לא מזמינה אותך אלי... רק ממליצה על אחרות, באהבה)

דבר אחרון, חיבוק.
איזו תקופה נוראית.
ציפי כמה שאת מדהימה...ליאניי
אני לא יןדעת אפילו איך להגיב לך, את צודקת בכל כל בכל מה שכתבת.
אני מאוד מקשיבה לעצותייך.
אנסה לשחרר כלפי הסביבה ואתן להם יותר מקום לעזור נפשית- זה באמת יןתר עוזר.
וכן, הפורום המדהים הזה שפעם אחר פעם מסייע לי לפרוק את הכאב בצורה הכי פתןחה שיש ולדעת שיש מי שמבין אותי באמת!
תקופה הכי קשה בחיי אך אני מבינה שאני מתחילה להפנים ולקבל שייתכן ויהיה גם סוף מר לסיפור שלי ונכון יהיה להתמודד נפשית/רעיונות שהדבר הזה עלול לקרות מאשר לצייר עולם ורוד שאין בו בעיות.
עם זאת, ככל שעובר הזמן ושעה ועוד שעה, יום ועוד יום- אני חוזרת לאופטימיות ולאמונה כי זה כרגע רק מה שיש לי לאחוז.
תודה על כל התמיכה המסורה שלך ציפי.
אין לך מושג כמה אני מעריכה אותך.

ציפי את מיוחדתאנונימי (2)
אני קוראת כל מילה בשקיקה . אני כל פעם נפעמת מהאמפתיה שאת נותנת ואת הביטוי לכאב המילים והכיוון שאת בוחרת להביא. איך תעזבי אותנו פה.. ליאני אהובה חיבוק גדול על הכל ומחזקת את מילותיה של ציפי...
תודה רבה יקרה... עוד לא עזבתי... מחפשת לכן מישהי אחרתציפי כהן
ואפרד בצורה מסודרת כשזה יקרה...
רק עשיתי הכנה כי זה מה שקורה מאחורי הקלעים...

תודה לך על מילותייך יקרה. עושה מה שיכולה, באהבה גדולה
ליאניי אהובה,מקווה לטוב מאוד

חשבתי הרבה מה לענות לך מאז ששלחת את ההודעה...

קודם כל מתפעל מאוד מהתשובה של ציפי כהן תשובה חכמה ורגישה מאוד. 

תקשיבי יקרה, 

את אהובה ויקרה מאוד מאוד!!!

אבל... את עוברת משהו ע---נ-----ק

וכשעוברים משהו בסדר גדול שכזה, ברור שיש רגעים לכאן ולכאן. 

את עכשיו נמצאת בסוג של מטוטלת גדולה רגע פה רגע שם... 

אני חושבת שאתמול קרה לך משהו שהיה ברור שיקרא ואין פה שום חידוש...

את תבואי לבדיקות ולפעמים תשמעי דברים טובים וייתכן חלילה שתשמעי דברים לא טובים.

ובכלל מהסיפורים שאני קוראת פה רוב הצוות הרפואי תמיד יתן לך הרגשה שחבל לגדל עובר עם מומים. 

החכמה בעיני וגם הקושי הגדול הוא לדעת שאת שם... שאת מבינה שה' הניח אותך שם ברחמים גדולים בלי שאת מבינה את הסיבה כלל

הוא שם אותך במקום כואב וקשה, אנחנו לא מבינים למה, אבל הוא לא מצפה שלא תבכי...

אני בטוחה שלבכות ולכאוב ולהתייאש זה הבריא והנכון במצב הקשה הזה. 

רוצה גם להדגיש בנוגע לברכה מר' חיים. ר' חיים אדם קדוש ואין ספק שזכית לקבל ברכה ממנו היא דבר ענק. 

אבל עדיין הקב"ה הוא המחליט ורק הוא יודע מה נכון לך, לנפש שלך... והוא יעשה בסוף כטוב בעיניו. 

האור שלך הוא, שאת בידיים של אבא אוהב מאוד, אבא שהכין לך דרך לא פשוטה בכלל כי הוא מאמין בך וכי הוא אוהבת אותך. 

האבא הגדול הזה יכל להביא לך הריון בריא ושלם, אבל בחר בשבילך מתוך אהבה אליך מסלול אחר...

הוא רוצה את דמעותייך והוא זה שימחה אותם מפנייך, איך ימחה? אנחנו לא יודעים... יתכן שהישועה כבר קרובה לבוא... 

וייתכן שחלילה וחס תעברי עוד קושי. אבל הכל מהידיים האוהבות שלו...

מסיימת בחיבוק גדול ובהתפעלות עצומה ממך. 

וציטוט מהתפילה "שמחנו כימות עיניתנו שנות ראינו רעה" - שהקב"ה ישמח אותך על כל הצער והכאב שאת עוברת💗💗💗

היי אהובהליאניי
אכן ציפי מדהימה ומעוררת השראה.
לגבי אתמול ולאחר התייעצות עם הרופא שלי- הבנתי שבתכלס שום דבר לא השתנה מלפני שבוע ומטרת הבדיקה אתמול לא הייתה הכליה שאנחנו יודעים שהיא לא בסדר אלא לבחון את חומרת העקמת.
כל רופא חושב שיכול להביע את דעתו כאילן אין אמא שמחזיקה את העובר בפנים ומרגישה כל פעם סכין בלב.
אבל בשורה תחתונה- אמרו לי לחכות חודש לכליה בכדי לבחון את מצבה ולא סתם קבעו חודש כי הזמן פה קריטי ולכן לא משנה מה נאמר אתמול אני בוחרת לזרוק לפח.
החלטנו בשבוע 12 להשאיר את העוברית ולתת לה צאנס, ונדע עוד שלושה שבועות סופית מה יהיה גורלה. מוקדם להספיד ולהתמודד מעכשיו.

אני מבינה ומקבלת שבורא עולם שם אותי בניסיון הזה, אני לא שןאלת כבר למה...
אני רק בוכה לו מעומק לבי שלא יעמיד אותי עוד בניסיון הזה, הרי הוא כל יכול.
אני לא מבקשת פה נס רפואי קסום שילד בלי יד פתאום תצוץ לו יד.
אני מבקשת שהכליה תתפקד ותריע שחקים כפי שהיא יכןלה כי רפואית היא יכולה!
אני מקווה שיש לבןרא עולם מקום שם בשבילי והוא באמת רואה כמ אני סובלת יום יום במשך שנתיים.

את צןדקת שבסופו של דבר הכל בידי בורא עולם או גם במקרה הזה בהחלטתי כי אם עוד חודש אני אצטרך לקבל את ההחלטה הגורלית זה לא בידי שמיים אלא בידי לקבל את ההחלטה האם לעצור את ההיריון להבדיל אלפי הבדלות שבורא עולם מחליט להפסיק דופק לעובר.
אני מקווה שאצליח להתמודד עם המסלול שבחר לי.. אני באמת מרגישה שאני על הקצה, נלחמת כל הזמן יום אחרי יום ומנסנ להראות לו שאני עדיין לא מוותרת...
אבל אם יגיע היום השחור מכל- אני לא בטוחה איך תהיה ההתמודדות שלי.

תודה על ההקשבה, על התמיכה.
שלושה שבועות והכל יגמר לטוב ולרע...
הי ליאניאנונימי (2)
מה שלומך?
היי יקירהליאניי
תודה על התעניינות,
זה מדהים שכל פעם שאני בנפילה יש כאן מישהי מקסימה ששולחת לי הודעה באותו היום.
צירוף מקרים?...
בכל מקרה, היום אני קצת בדאון.. קשה לי מאוד.
מנסה לאחוז באופטימיות ואמונה ככל האפשר אבל באמת שקשה לי.
כל בגד שאני שמה רואים היריון אני מתקשה מאוד להסתיר את ההיריון ולצערי מגיעה לעבודה וצריכה להסתיר מהעובדים שלי כי אני לא רוצה שאף אחד ידע אם ח״ו אצטרך לסיים.
הזמן עובר ונותרו עוד 13 יום להחלטה הגורלית, כבר נכנסתי לחודש 5 ואני עדיין לא מאמינה שאני צריכה להסתיר ולא להנות מההיריון.
נקשרתי לפצפצונת שלי מאוד, חולמת וחושבת עליה כל הזמן.
הימים לא עוברים לי, גם לא השעות אני באמת סובלת כל יום.
לפעמים מתעוררת מסיוטים בלילה ופחדים לשמוע את הרע מכל.
הלוואי שיהיה בסדר...
יקרהאנונימי (3)
קראתי ודמעתי!! מתפללת בשבילך מעומק הלב ועם דמעות בעיניים שבעז"ה העוברית שלך תהיה בריאה ושלימה עם שתי כליות תקינות ומתפקדות כראוי ושתעברי את ההריון הזה הכי בקלות שאפשר.
שולחת לך המון המון כוחות.
ה' איתך.
תודה רבה אהובהליאניי
מעריכה את ההתייחסות.
גם אני מתפללת ומקווה לטוב, שהשם ישלח לי כןחות להתמודד עם 13 יום שנותרו.
והלוואי ובע״ה יהיה לגוזלית הקטנה שלי 2 כליןת מתפקדות ואוכל להוכיח לכל הרופאים שלפעמים גם הם טועים!
אוחזת בכל תקווה בלב.
הלוואי הלוואי הלוואי.
מתחננת שלא אעמוד בגשר הקשה מנשוא.
אני אשכרה בחודש 5... הבדיקה עוד שבועיים כבר אהיה נושקת לחודש 6....
בבקשה שהילדה הזאת תגיע לעןלם ולא אצטרך לסיים בשלב ככ מאוחר.
תודה אהובה. מתפללת לטוב. ❤️
וואהואנונימי (2)
איזה מתח אהובה. כמה לא פשוט לעבור ימים ולילות כאלה עם המתנה שלא נגמרת ואי וודאות כזאת. חושבת עלייך.. איתך בפחד בחיבור באהבה ובתפילות. חיבוק גדול
כל כך מתפללת עלייך . . .דובדובה
מתפללת ומתפללת בלי להכיר אותך...
עקבתי אחרי כל ההשתלשלות של הסיפור שלך...
כמה קושי. כמה אמונה. כמה תעצומות נפש יש בך... ה' נתן לך את הניסיון כי את זאת שתצליחי לעבור אותו.
הלוואי הלוואי שתתבשרי בבשורות טובות בעזרת ה'...
יש כל כך הרבה סיפורים שבאמת בסוף הכל הסתיים טוב עם העובר ונולד ילד בריא... או שהיתה בעיה שניראת קשה והיא נפתרה...אמן שאת תהי אחת מהם ותבשרי אותנו...ראיתי סירטון לפני כמה זמן על ילד אחד שגיל אצלו איזה בעיה חמורה (ככה זה היה נשמע) והרופאים אמרו להפיל ובסוף ההורים התייעצו עם מכון פועה שהפנו לרופא מחול שהציל את הילד...
הסירטון היה פה בערוץ 7
הילד חי כילד בריא לכל דבר ובכלל לא זוכר כלום ממה שעשו לו בגיל חצי שנה. זה לא משפיע עליו ועל תפקודו...
מישהי אולי יודעת על איזה סירטון אני מדברת? שאוכל לשלוח קישור?

תודה רבה על החיזוקליאניי
הלוואי שאוכל עוד שבוע וחצי להעלות פה פוסט עם אושר עילאי.
אני נלחמת יום יום, שעה שעה, ואני רוצה להאמין ולבטוח בבורא עולם שעברתי דרך קשה מנשוא והגיע זמני לאושר.
אני עושה את מלוא ההשתדלןת ולא מוותרת.
שמעתי גם אני המון סיפורים ואפילו מקרוב...
אבל תמיד יש את החשש והפחד- אולי אצלי זה יהיה אחרת? אולי המבחן שלי עוד לא הסתיים?
אבל אני לא רוצה ליפול לשם, לא נשאר עוד הרבה לבדיקה הגורלית ואני מתפללת מעומקי נשמתי שבורא עולם יהיה איתי ויוכיח לרופאים שהם טועים ושהכוח רק בידיים שלו ושהעוברית שלי תפרוש כנפיים כי היא לוחמת.
תודה על כל התמיכה, כמה כוח אתן נותנות לי אין לתאר!!! ❤️
חיבוק ליאניאנונימי (2)
איתך כאן בכל מה שתביאי אהובה
חיבוק❤️*כוכבית*
ליאנייבאפל
אין לי מה להוסיף על מה שכתבו לך פה.
מאחלת לך שייגמרו השבועות של החוסר ודאות המטורפים האלה.

חיבוק גדול גדול.

( ובתוך הכאוס, תנסו לעשות זמנים קצרים, אבל משמעותיים, של רגע, לשתות קפה ועוגה, לטייל ולראות טבע, לראות סרט מצחיק, לשמוע מוזיקה טובה, רגעים שתהנו מהרגע עצמו, רגע של הפסקה מהמחשבות, מהפחד, מהחוסר וודאות, מהקושי, מהעצב. (( וכן, זה דבר שאני זוכרת, ששתינו שוקו חם ועוגת שוקולד חמה, שראינו סרט מוזיקלי ונהננו, שהיה לנו פנצ'ר לפני סקירה חשובה וצחקנו , וכל זה בזמן של טירוף))

♥️
תודה רבה יקירה..ליאניי
משתדלים להיאחז באופטימיות ודברים הקטנים.
שבוע הבא בע״ה הכל יגמר עוד קצת...
מחזיקים מעמד.
ליאנייושאנונימי (3)
הגבתי כבר גם מאנונימי ואני פשוט חייבת לדעת מה איתך?
כל הזמן חושבת עלייך ומתפללת
אולי תביאי לי את השם שלך במסר?
דואגת לך מאוד 😘
היי יקירהליאניי
אני בינתיים בסדר, מחזיקה מעמד
יש ימים יותר סבירים יש ימים שקשים נורא.
עברתי כמה דברים מאוד לא פשוטים נפשית במהלך ה3 שבועות האלה שעברו. (כמו למשל שמישהי ניסתה בכןח להןציא את ההיריון שלי בפומבי מול כןלם רק כי היא חושדת שאני בהיריון ועוד לא סיפרתי לה אז החליטה שזה בסדר להביך אותי מול כןלם ואני כמובן הייתי צריכה להכחיש ולהתמודד עם זה בגבורה כמה שאפשר שבפנים אני נחנקת) בכיתי המון אבל למדתי לקום ולהתרומם.
עוד שבוע בדיוק מקווה שהכל יהיה מאחורי ולטובה!
לא מאמינה שאני כבר בהיריון בחודש 5 כמעט וחצי, עם כל העצבות אני כל פעם מתרגשת להסתכל על עצמי במראה ולראות את הבטן מתעגלת ויוצאת החוצה. מקווה ככ שאוכל בקרוב כבר לא להסתיר.ואוכל פעם ראשונה סוף סוף להנות ממה שנותר מההיריון...

אני לא יודעת איך כותבים תגובה בפרטי שזה אנונימי- יכולה לשלןח לי הודעה שאוכל להגיב לך בפרטי?
חוויה לא פשוטה!אנונימי (3)
יש אנשים חסרי טאקט.

אשלח לך מסר 🙂
אויש.. איזה קשה😣*כוכבית*
חיבוק ענק ומוחץ ❤️
אויייכמהה ליותר

כל כך עצוב לי לקרוא אותך! לא יכולה לדמיין אפילו מה את עוברת...

אני רק רציתי להגיד לך שבמהלך ההריון של הבן שלי גילינו שאחת מהכליות לא מתפקדת והיה גם חשד למום בלב,

מיד קבענו תורים - לקרדיולוג ולנפרולוג, התור שלנו לקרדיולוג היה לפני הנפרולוג, הוא בדק את הלב וברוך ה הכל היה תקין, אבל אז הוא ראה את הכליה, ראה איך היא נראית, את הגודל, המרקם שלה, ואמר לי - ממש כמו שאמרו לך - שזה לא נראה טוב בכלל, שכדאי שנזרז את התור לנפרולוג כדי שנוכל מהר להפיל. אנחנו ממש ממש נלחצנו וכל זמן ההמתנה הזאת עד לתור עבר עלינו בצורה קשה.

כשהגענו לנפרולוג, הוא כמעט צחק עלינו שבכלל יכולנו לחשוב על הפלה בכזה מצב... הוא הסביר לנו שאין שום בעיה לחיות עם כליה אחת, יש גם כל כך הרבה אנשים שתורמים כליה, זה מצב שהוא לגמרי בסדר, ומכל הבחינות הוא יוגדר כילד בריא!

וברוך ה כיום הוא בן שנה וחצי, תינוק מושלם!!!!!!!

למדתי מזה שבכל מצב חייבים להתייעץ רק עם המומחים של אותו תחום, גם הקרדיולוג היה ממש מומחה, אבל, בתחום הלב, אם יש בעיה בכליות רק מומחה לכליות יוכל להגיד מה המצב האמיתי, ולא שום טכנאית אולטרסאונד או רופא כזה או אחר.

וואו איזה סיפור מדהים. מפחיד איך בקלות אפשר להלחיץמקווה לטוב מאוד
היי יקירהליאניי
קודם כל שמחה ככ לשמןע שהכל הסתדר אצלכם תודה לאל!!!
לצערי אצלי זה קצת אחרת כי כן נפגשתי עם נרפולוגית ועשיתי פעמיים סקירה שבפעמים הכליה לא נראת ווב מבחינת המרקם והגודל לכאורה לדבריהם.
עם זאת, זה היה בשבוע 17, והם החליטו שהזמם הכי נכון לבדוק כליה זה בסקירה מאןחרת ולא לפני שבוע 22ב
לכן... החלטנו להשאיר את ההיריון ולחכות עד הזמן הזה ולתהפלל שבורא עולם יושיע אותנו!!
אני מבינה שזה הזמן שהכליה יכולה להריע שחקים ולהפתיע לטובה כינזה הזמן שהיא מתחילה לגדול ולתפקד בזכות עצמה (עד שבוע 18 הכליה תלויה בגוף האם אני לא ידעתע את זה).
בכל מקרה, השבוע הגיע, הבדיקה הגורלית בפתח.
אוחזת בכל התפילות, בכל האמונה ובכל מה שאלשר לעשות.
רוצה להאמין שעמדתי במבחן שלי והשם יושיע אותי מהכאב הלא אנושי הזה.
אגב, שהיום היה לנו בדיקה לאקו לב וברוך השם הכל היה תקין!!!! (סימן מלמעלה?)
משמח מאוד מאוד, הלוואי שגם שאר הדברים יסתדרומקווה לטוב מאוד
תודה לך על השיתוף*כוכבית*
ברוך ה׳ על האקו לב התקין!!

.שתדעי שאני איתך בתפילות ובמחשבות..
בע״ה שתזכו לראות ברכות וישועות בעיניים ממש ..ישועת ה׳ כהרף עין!
מתפללת בשבילךאלמוניתנית
בעז"ה שהכל יהיה תקין!
בהצלחה יקרה!!!!כמהה ליותראחרונה

אני כל כך שמחה שמחה שלפחות אקו לב יצא תקין....

כמה כוחות נפש יש לך לעבור תקופה כזאת קשה ולא פשוטה, הלוואי שגם את תכתבי כאן בקרוב שהכל הסתדר.

התפללתי עליך עכשיו קצת, אמרתי כמה פרקי תהילים, אמשיך להתפלל עליך בעזרת ה עד שתעדכני אותנו בבשורות טובות! (אמרת שקיבלתם ברכה מרב חיים קנייבסקי - אז אני בטוחה שבעזרת ה הכל יהיה בסדר! )

כשמישהיאנונימי (פותח)

משתפת בשיא התמימות, על הריון

ביום שנתקלתי במלא בירוקרטיה שקשורה ללידה השקטה

בירוקרטיה שגזלה ממני את כל הכוחות, עד כדי כך שהייתי חייבת ללכת לישון

ואני מצד אחד רוצה לשמוח איתה

מצד שלי הלב צורח, שורף

😟אנונימי (3)אחרונה
אני בשבוע 8 עם דימומים של זירת רצחאנונימי (פותח)

עשינו אןחטרסאונד לפני יומיים והעה דופק ועובר מתאים לשבוע 6. אבל הדימום לא מפסיק ולא מתחלק כבר כמעט שבוע..

היו לי ק הפלות בעבר בשבוע 6 ושבוע 10

מה אומרות. זה דימום שלא מפסיק...

מחזור לפחות מסתיים

זה לא. 

תדברי עם המוקד, מניחה שיפנו אותך למיוןאנונימי (3)
שם יבדקו מה מקור הדימום ומה הוא אומר אם יודעים
לא אומר כלוםאנונימי (4)אחרונה

היו לי הריונות שב"ה הסתיימו בידיים מלאות עם דימומים שלא הפסיקו הרבה מאוד זמן...

וההריון שהפסיק היה בלי דימומים....

כדאי ללכת שוב להבדק

הי, כעשרה חודשים אחרי גרידה. היסטורקפיההשם איתי

ב"ה עד להפלה הריונות ספונטנים.

עברתי הפלה לפני כ10 חודשים בשבוע 7+6. עשו לי גרידה ומאז מתפללים ומנסים להיכנס להריון נוסף.

המחזורים שלי עם דימום חלש של יומיים שלושה, מה שהביא את ברופאה להביא לי הפניה להיסטוקופיה.

הבנתי שעושים את זה במרפאה ואפשר ללא הרדמה.  ממי שעברה דבר כזה. נסבל?

והאם זה יכול להיות סיבה לחוזר קליטה של הריון?? אשמח לשמוע מניסיון מה יש לכן להגיד על הבדיקה.

עברתיואילו פינו

בגדול מכניסים צינורית לרחם שממלאת את הרחם במים (להביא פדים לאחרי כי המים ממשיכים לצאת)

ויחד איתו מצלמה קטנה שבודקת מה יש הרחם.

לפעמים אחרי גרידה התערבות יש הידבקויות או כל מיני שאריות. ואז זה בודק את מצב הרחם. זה אבחנתי, לא טיפולי.

ואז אם יש תורך טיפולי אז בהיסטרוסקופיה ניתוחית מוציאים את מה שיש.

הבדיקה עצמה לא נעימה בכלל אבל לי היא הייתה סבירה.

מה שכאב לי זה שהוציאו את השארית שהייתה בלי הרדמה. אבל כאב מקומי שעבר..

בדרכ ניתוחית עושים בהרדמה. 

תודה, וזה עזר לך להיכנס להריון?השם איתי
עשיתי בגלל שארית שיליה אחרי לידהואילו פינו
אז זה לא קשור להריון.. סליחה.. 
הרדמה או לאהשם איתי

נתנו לי אופציה לעשות את התהליך בבית חולים, בהרדמה. זה בהרדמה מלאה?

או בקופת חולים, בלי הרדמה.

יש עוד נשים שעברו את זה ויכול להוריד לי לחץ מהכאב?

השאלה מה המטרה. לבדוק מה יש או לטפלואילו פינו

אם זה לבדוק אז לא צריך הרדמה. זה לא כואב, רק לא נעים.

אם צריך טיפול בגלל הידבקויות או שאריות אז זה בדרכ עושים בהרדמה.

יש בתי חולים שמתחילים בלי הרדמה אבחנתית ואז אם צריך לטפל מרדימים. 

זה לבדוק שהכל בסדרהשם איתי

ובמידה וחלילה יש הדבקות, יקבעו לי בבית חולים.

בגדול זה לבדוק אם זה הסיבה למחזורים קצרים ולחוסר כניסה להריון

לי עשו לצורך אחרמרגול

בשיטת see&treat

במרפאה. ללא משככי כאבים מאף סוג.

זה קצת כואב כשעוברים דרך צוואר הרחם, אבל אח"כ סביר ולא הרגשתי כאב. אולי אי נוחות

כלומר אצלי לא רק הסתכלו עם מצלמה אלא גם ממש עשו פרוצדורה קטנה.

וצוואר הרחם שלי רגיש ברמות (רפואית אני אומרת לך, כל מגע הכי מינורי שיש פוצע אותו)

בדיוק זה מה שבאתי לכתובנירה22

אם מדובר בשארית קטנה אז עושים בשיטה הזו, ואז ניתן להוציא את השארית ללא הרדמה.

לא זכור לי כאב בכלל. רק קצת אי נוחות.

עברתי בבי"ח ללא הרדמה, אחרי גרידה.אנונימית בהו"ל

מקווה שזה בסדר להשתמש פה באנונימי של הו"ל לא יודעת איך נכנסים דרך האנונימי שכאן והרבה שמעו את הסיפור אז אולי ייזהו.

חיבוק גדול גדול❤️ כ"כ כואב.

גם לי היה אחרי גרידה, ראו לי בוודאות שאריות. היו ממש גדולות אז אמרו שחייב לעשות בפרוצדורה ניתוחית עם הרדמה מלאה בבית חולים.

נאמר לי שגם אחרי הרדמה מלאה , משתחררים באותו יום. כמו אחרי גרידה.

בפועל,

בעלי היה באותה תקופה בעזה💔 וברגע האחרון הצליח להיות לצאת להיות איתי 24. היה לנו ליווי צמוד של מכון פועה לאורך התקופה (בכ"ז דימום לא מוסברים אחרי גרידה+מילואים זה שילוב זועה) והבנתי שיש הקלות ואפשר לא להאסר אחרי הפרוצדורה הזו, תלוי בגודל הצינורית ועוד גורם זה אם זה בהרדמה או לא, אז החלטתי לנסות בלי הרדמה. לקחתי רופאה פרטית, היא עשתה לי בבית חולים, בחדר ניתוח, אמרנו מראש שנתחיל בלי הרדמה ואם יהיה ממש בלתי נסבל נעבור להרדמה.

לקחתי את הסיכון עשו לי גם צילום וגם ניקיון של הרחם ללא הרדמה. היה כואב, היה לא נעים בכלל, אבל לפחות יכולתי לקבל ממנו עוד חיבוק לפני שהוא חזר לעזה. וגם ההתאוששות הייתה ממש מהירה, כי לא הייתה הרדמה. נגמר, קמתי והלכתי הביתה🤷🏽‍♀️

אז מוסיפה לך עוד משהו לשיקול (למרות שאין לי מושג אם ההיתר של הגודל/הרדמה שלא אוסר רלוונטי לכל מצב, או שיש הקלות בגלל המלחמה)

ואם באמת יש שאריות, בוודאי שזו סיבה לא להיכנס להריון.

ב"ה יחסית מהר (בהתחשב בבעל עם בקושי יציאת) אחרי ההיסטרוסקופיה נכנסתי להריון תקין ❤️

שיהיה בקלות, בבריאות ובעז"ה שתתבשרי בשורות טובות בהמשך.

מהממת אתהשם איתי

אז ב"ה אני אחרי, כאב מאוד אבל סביל

מסתבר שכל הרחם היתה דבוקה ממש, פתחו הכל ב"ה. ועכשיו חודש נתנו לי כדור לשקם את הרחם

בעז"ה בעוד חודש שוב בדיקת היסטרוסקופיה לראות שהחלל פתוח, ואז בעז"ה נתפלל לנס והריון תקין במהירות ,קלות וידיים מלאות

גיליתי איך כותבים פה באנונימי🫣אנונימי (2)

שמחה לשמוע שאת אחרי.

בעז"ה שיגיע גם הריון בזמן הכי טוב לך❤️

זוכרת את הקושי העצום אחרי הגרידה, לא הפסקתי לבכות. הכל היה ביחד, קושי נפשי עצום, בלאגן בגלל הדימום והבירוקרטיה המעצבנת להיסטרוסקופיה, והכל תוך כדי מילואים😵‍💫 היה באמת זוועה.

אבל היום, אני מחבקת את הקטנה שנולדה אחרי הגרידה ומרגישה שהכל היה שווה. היא מילאה לי את הלב מחדש.

מאחלת לך את התחושה הזו בקרוב מאוד❤️

אמן,חיזקתהשם איתיאחרונה
שאלה נוספת- שיתפתן במקום העבודה?אמאלה5
מצד אחד רוצה שיתחשבו בהיעדרויות מצד שני ממש לא רוצה לשתף.. מרגישה שזה מאוד אישי ולא רוצה שידעו..
לא יודעת אם עוזרתאנונימי (2)

הייתי חייבת. נעדרתי כמה ימים כדי לברר מה הכי נכון לעשות.

ואז היתה לידה לכל דבר ועניין

אני שיתפתימתיכון ועד מעוןאחרונה

אבל זה היה בשבוע 22 כבר הרבה אנשים ראו שאני בהריון ונעדרתי לתקופה של 9 שבועות.

אבל באופן כללי הגישה שלי היא שאני לא עשיתי שום דבר רע אז אין לי מה להסתיר 

ציטוטק וחוםאמאלה5
היי לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום.. 
אחרי 3 הפלות בשבועות 17+ במשך כמעט שנתיים..מתלבטת123

יש לי ב"ה 4 ילדים חמודים ואני נמצאת בבירור מקיף. עשיתי עבודה עם עצמי. הפלה אחרונה הייתה בחודש יולי. לוקחת ציפרלקס שמאוד עוזר להתמודד. וממשיכה את הבירור. כרגע מונעת עד השלמת הבירור המקיף. (גם בקודמים עשיתי אבל כאן זה בירור של הפלות חוזרות... ) 

ו... עליתי 13 קילו בכל התקופה הזו. הזנתחתי את הגוף שלי. לפני כל הסרט הזה הייתי 3 שנים רזה אחרי תוכנית של סיוון אופירי. היום קיבלתי מזל טוב על ההריון... (השומני) אז החלטתי שלכבוד השנה החדשה אני נגמלת חזרה מסוכר ופחמימות ממכרות.  כרגע אין צפי להריון... צריכה להנות מימה שיש ולחזור לדאוג לעצמי. 

אגב, זה בכלל חלק מתהליך שהתחלתי אחרי ההפלה השלישית... לדאוג לעצמי... 

התחלתי סדרה של טיפולי שיניים. מסתבר שאני צריך לחדש 3 טיפול שורש, עוד טיפול שורש שהתגלה על הדרך... אז נו.. מקווה שעד ההריון הבא אהיה רזה, חזקה ובריאה. 

בהצלחה לי! 

מי מצטרפת? 

אין לנו שליטה על מה שקורה לנואפונה

אבל יש לנו שליטה מה אנחנו בוחרים לעשות בדרך.

בהצלחה!!!

חיבוקאנונימי (2)אחרונה

האמת היא שאני גם מנסה לטפל בעצמי אבל ממש לא מצליחה

לא עוזר שלפני ובמהלך ההריון האחרון עשיתי דיאטה שלא הורידה כלום, ושעכשיו אני אמנם מנסה לשמור אבל מדי פעם נופלת ואוכלת מלא מתוק (ועולה במשקל בלי שום פרופורציות)

ולא עוזר שנפלתי לדיכאון נוראי ממש אחרי ההפלה האחרונה

אני מטפלת רק כי אין לי ברירה, ההריון האחרון היה מלא החרדות שפחדתי שרק זה עצמו מזיק ועלול לגרום להפלה (כנראה שלא כי העוברית היתה פגועה מאד ואמרו לנו שאין הרבה סיכוי שתשרוד, אבל החשש תמיד עומד), ולכן כדאי אם רוצים עוד (רוצים מאד)

נראה לי שעשינו את כל הבירורים האפשריים להפלות חוזרות, לא רואה מה עוד אפשר לבדוק.

אחרי לידה שקטהאנונימי (פותח)

מוצפת הורמונים

בוכה מלא

מתעצבנת מכל דבר

משתגעת מהמרחק הפיזי

והשקט הזה... השקט של להיות לבד

ותוהה- מה עכשיו?

חיבוק יקירה, כואב כל כך😭Doughnut

שה’ ימלא חסרונך, לצערי מכירה מקרוב את הכאב ממישהי קרובה מאד.

ממליצה מאד לפנות לטיפול אחרי שתחלימי קצת, לא לוותר על זה. חווית אובדן וזה חשוב לעבד אותו.

בינתיים תעשי לך טוב בכל דרך אפשרית, תפנקי את עצמך, ותקיפי את עצמך רק במי שעושה לך טוב.

עוד חיבוק מרחוק💔

תודהאנונימי (3)

אמן!!!

כבר לא יודעת מה יעשה לי טוב עכשיו, אני מרגישה שבר כלי ובלי כוחות לעשות דברים

מתחילה ונתקפת סחרחורת

שרירים נתפסים

קשוח לי

משתתפת בצערך..מתלבטת123

מה עכשיו, לתת לעצמך זמן לעבד , להתאבל ולנוח. 

אני פניתי לחני גולד שעשתה איתי תהליך מדהים של עיבוד שעזר לי לקום. ממליצה. 

תודה!אנונימי (3)
מה היא עושה בעצם?
טיפולמתלבטת123אחרונה
לצערי מצטרפת למועדון בכאב רבאנונימי (פותח)

מישהי עשתה גרידה בשבוע 22?

הבנתי שיש באסף הרופא, תוהה אם בעוד מקום

רק גרידה?אנונימי (3)

השאלה אם זה נכון

אני עברתי בשבועות 17 ו18 גם ציטוטק להוציא את העובר וגם גרידה להוציא את השליה (לא יודעת אם חייבים בשבוע 22, אם לא חייבים גרידה אולי עדיף לוותר על זה? גרידה זה לא פיקניק לגוף, היו לי הידבקויות אחריה, זה היה רק גרידה של השליה אז עדינה למדי, וגרידה בשבוע כל כך מתקדם עלולה להרחיב את הצוואר גם ולעשות בעיות של אי ספיקת צוואר בהריונות הבאים)

לי אישית בשבוע מתקדם היה חשוב להיפרד מהבנות שלי, בסוף זה כבר ממש תינוק קטן. בגרידה אין אפשרות כזאת, זה גם שיקול. (אבל אם את עושה את זה תשקלי לקחת אפידורל כי ציטוטק זה כמו לידה שאין לגוף יכולת להפסיק את הצירים, כאבי תופת)

בכל מקרה אם את מחליטה שכן או שצריך לעשות גרידה בכל מקרה תעשי היסטרוסקופיה אחר כך לוודא שאין הידבקויות

חיבוק גדול מאד, תהיי קשובה לעצמך ממש ותעשי מה שטוב לך, זה אחד הדברים הכי כואבים שיש ❤️

מישהי המליצה ליאנונימי (פותח)

אני לא יודעת

לא יודעת

כואב לי

קשה לי

קשה לי גם המחשבה של לחוות לידה (ראשונה) כזו

חיבוק גדולאנונימי (3)

אני כל כך מבינה את הקושי ❤️

זה שובר שובר שובר, כל התמימות הזאת שהריון בהכרח נגמר עם ילד, כל החלומות שחלמנו, ועכשיו אינם, כל הנשים מסביב שכן מצליחות והכל אצלן חלק ולמה אצלי לא?

(אני מדברת מנסיון כואב, לצערי אצלי ההריונות באו מתוך טיפולים עם קושי רב ואחרי שנים של נסיונות, ועדין 3 מתוך 4 נפלו)

תדאגי להרבה תמיכה כדי לשרוד (לשרוד זו המילה) את זה, ולהרבה מעטפת אחר כך, יש לך כזאת?

לי היה נכון לקרוא את הספר כחלום יעוף, אולי תנסי

ואני לא יודעת מה לייעץ לך, במקרה שלי יש לי אי ספיקת צוואר ואמרו לי שגרידה בשבוע מתקדם (18) יכולה לגרום להפלות אחר כך כי הצוואר ניזוק, אבל אולי זה רק אצלי

אולי תתייעצי עם מכון פועה?

זה באמת נורא לחוות ככה לידה ראשונה, מצד שני לי היה חשוב להיפרד מהבנות שלי (ההריון הראשון גם נגמר אבל מוקדם יותר), כי בכל זאת הן הבנות שלי ורציתי לראות אותן ולהגיד להן שלום. תחשבי מה נכון לך, אם את לא מסוגלת כלום תלכי בכל זאת לגרידה לאסף הרופא (אולי גם סורוקה עושים את זה, אולי גם תל השומר? לא בטוחה, דווקא אמרו לי לפני ההפלה שעברתי אבל לא הייתי בראש לזכור את זה) ותקווי ותתפללי שלא יזיק

שוב חיבוק גדול!

מאחלת לך שתזכי לנחמה גדולה

תודה רבהאנונימי (פותח)

באסף הרופא ובשיבא אין תורים לגרידה עד ר"ה/יוכ

סורוקה לא אומרים מראש אם גרידה או לידה שקטה.

אני לא יודעת אם רוצה לראות. מפחדת שיהיה לי כואב מידי לזכור ככה

אז לאאנונימי (3)

לי זה היה כבר אחרי הפלה ואחרי מלא שנות צפייה, רציתי להרגיש אמא גם אם היא תלקח ממני עוד רגע, כל אחת ומה שנכון לה

זה באמת שבוע גבולי. האמת היא שבשבוע כזה למיטב ידיעתי אמורים ללכת למיון ואז לטפל כי זה מסכן אותך, את ממש לא אמורה לחכות לתור לגרידה. לא אמרו לך בקופה ללכת ישר לבית חולים?

תור זה במקרים מוקדמים יותר לפי מה שאני יודעת

בגלל שהצגת את הצד הזה מציגה את הצד השנימתיכון ועד מעון

אני הרגשתי שאני לא מסוגלת לראות, גם פחדתי שאראה מראה מעוות בגלל המום שהיה, ביקשתי לפני לא לראות ולגמרי כבדו את הרצון שלי.

אז לפותחת את לא חייבת כלום, את גם לא חייבת להחליט עכשיו מה את רוצה, אפשר להחליט באותו הרגע בהתאם למה שתרגישי 

ברור שלא חייביםאנונימי (3)
פשוט הצוות הרפואי לא מציעים מעצמם ואז מתחרטים אחר כך, רציתי שתדע שיש אופציה כזאת
שאני עברתי בבלינסוןמתיכון ועד מעון
היה להם ממש שאלון ארוך לבדוק מה אני רוצה 
יפה!אנונימי (3)
אני עברתי בשערי צדק, הם לא הציעו את האופציה בכלל, ביקשתי מעצמי (ככה הרגשתי לנכון), לכן כתבתי
לגבי גרידהמתיכון ועד מעון
ממה שהבנתי בהרבה מקרים בשלבים האלה של ההריון יש גרידה בסוף התהליך לנקות את הרחם כי השלייה מתפוררת לפעמים בגלל הפרוצדורה, אצלי ב''ה זה נחסך אבל לרוב צריך גם גרידה
כתבתי את זה (שיתכן ותהיה חייבת)אנונימי (3)
ועדין יש הבדל שמים וארץ לגוף בין גרידה של עובר בשבוע 22 לבין גרידה של שיליה, וחשוב לדעת את זה

עוד טיפ אם הפותחת מסוגלת לשמוע בכלל- לא ללחוץ! גם אם האחיות לוחצות, זה גומר את הגוף ועדין לא התאוששתי מזה 

אני עברתי בשבוע 19 בסורוקהאנונימי (4)

קודם כל הרבה כוחות ושה' ימלא חסרונכם במהרה!

בזמנו גם שמעתי שאסף הרופא עושים בשבועות האלה.. זה נראה לי כבר הקצה של האפשרות לכן לא רוצים להגיד לך מראש כנראה...

תקחי לך את  זמן והרבה כוחות הנפש והגוף!

ממה שאני בררתי זה המקום היחידמתיכון ועד מעון
בשלב הזה של ההריון, ובגלל שהם היחידים אז ממש פחדתי לקחת את הסיכון
אז באסף הרופא אין מנתחים בזמן הקרובאנונימי (פותח)

בשיבא בכלל עוד יותר מאוחר

בסורוקה לא אומרים מראש, רק אחרי אשפוז

אז נשארתי עם אופציה של לידה שקטה

לא יודעת אם עדיין רלוונטיאפונה

או שאת כבר אחרי.

בעיני לידה עדיפה עשרת מונים

נכון, זה לא פשוט, אבל זה מאפשר לעבור דרך התהליך ולהפרד מהתינוק, זה נותן קלוז'ר שאחריו תהליכי האבל והעיבוד של האובדן מחוברים יותר.

גם לגוף ובעיקר לרחם לידה עדיפה, פוטנציאל נמוך יותר לנזק.

בשורות טובות ונחמה לגוף ולנפש

אני אחריאנונימי (פותח)

עברתי לידה

זכיתי ובשלב הקריטי היו אחיות טובות

וה' חמל עליי והיא יצאה עם השיליה בשלמותה, ככה שנחסכה ממני גרידה

ואכן היה משהו בלהחזיק ולראות

נתנו לי להחליט באותו זמן, ובקצב שלי

ב"ה! לפחות זהאנונימי (3)

זה בהחלט מקל על הגוף שאין גרידה

ממש ממליצה לך לקרוא את הספר כחלום יעוף

חיבוק גדול, עכשיו מחכה לך תקופה לא קלה, בבקשה תעטפי את עצמך באנשים טובים שיעזרו לך להתמודד, לפחות עד אחרי התל"מ שהיה אמור להיות

חיבוק גדול ממש ❤️

תודהאנונימי (פותח)

וואי התל"מ

זה יהיה זמן קשוח

ה'!

מקווה שעד אז ניהיה במקום אחר

מצטרפת להמלצה על הספראפונהאחרונה

ולהיות כמה שאפשר נוכחת ברגע, יבואו בטח רגעים קשים, אבל גם זמנים טובים.

רגש הוא גל, בא ואחר כך הולך, תני לרגשות לשטוף אותך, אל תברחי מהם.

ממליצה גם לכתוב את סיפור ההריון והלידה.

אולי יעניין אותך