קשר עם בןאנונימי (פותח)
נראה לי שמישהי שאני מכירה  שהיא בת 14 בקשר עם בחור בן 17. היא אמנם בוגרת יחסית אבל לא סגורה על עצמה. הוא כנראה מצא בה טרף קל... איך ניגשים אליה? מה להגיד? באופי שלה היא די מרדנית...
ואולי היא מצאה בו טרף קל?הרועה
למה להאשים ישר אותו?
למה נדב? אתה שואל למה??בקטנה
כי הוא בן 17, הוא אמור להבין מה קורה איתו פחות או יותר, היא כולה בת 14 עוד לא נולדה... מה היא מבינה לעומת מה שהוא מבין? אני לא יודעת מה הרקע שלה\שלו אבל רוב הסיכויים שהוא קצת קצת קצת מבין, וכן, הגיוני מאוד שהוא מצא בה טרף קל.
אולי תשאלי אותה איך זה ואם עושה לה טוב וכל הדברים האלה שאנשים נהנים להגיד, כבר יאמרו לך את זה אחריי..
טוב ושמחה
היו היה בן מגודל ומפחיד שהיה רעבהרועה
בן שהיה נראה כמו בן טיפוסי החליט ללכת לצוד בנות תמימות, הוא קצץ את הציפורניים הלך לניתוח להסרת ניבים ושם מייקאפ כדי להכהות את פניו החיוורים כמת.

טוב אין לי היום כוח להמשיך אולי אני אעשה את זה בהזדמנות.

אי אפשר לדעת בלי להכיר את המקרה, יש מספיק מקרים שהבת מקלקלת את הבן (בכוונה..) ושהבת מנצלת את הבן כדי להרגיש מורדת/מקובלת/אהובה/אישה וכו'.

די עם הסטראוטיפים ילדה בת 14 היא כבר לא ילדה חמודה עם קוקיות שהזאב הגדול מנסה לטרוף.
צודק. די לסטריאוטיפים. כל מקרה לגופו..בקטנה
אבל- בוא לא נשכח שהתמימות לא עזבה את חיינו לגמרי..וכן, יש עדיין ילדיים תמימים, תתפלא.
אהממ היי בשורה? ספרי לנו קצת על החברה הנחמדה שלך הא? כדי שאני ונדב לא נתווכח בלי בסיס..
עד כאן.
טוב ושמחה
ובהנחה שכןאנונימי (פותח)
במקרה הזה הוא אמר לה שהוא נהנה לדבר איתה וגם להסתכל עליה, על הגוף שלה. והיא אמנם נראית כבר גדולה אבל כולה בת 14, חמשושית, אין לה שום נסיון - גם לא קוקיות - אבל בקטע הזה היא מרגישה מבולבלת. הוא יותר איש העולם.. מה חברה טובה יכולה להגיד לה, במיוחד שהיא אנטי כל דבר כמעט ונמאס לה מהלימודים וההורים וכל מה וכל מי שאומר לה מה לעשות...
וממה היא נהנת?הרועה
אם היה לה רע היא לא הייתה מדברת איתו, יש גם לה אינטרס כלשהו אני לא יודע אם זה משהו ריגשי או שזה גם כן אהבה גופנית (כן! גם אצל בנות זה קיים וזה דבר טוב ויפה רק שצריך לחכות איתו לגיל מתאים.) או אולי היא מנצלת אותו כדי לברוח מהחיים שלה.

אני הייתי מנסה לברר ממנה מה הצד שלה בסיפור ולפי זה מדבר איתה.
אוף..._חמודויינת_
חברה שלי...
גם היא במתב הזה...
היא לא מסכימה לדבר איתי על זה, היא כל היום איתו מתה עליו...
אבל הוא בלילה מעשן ושר בספסלים וכמה פעמים תפסו אותו כגנב אצלנו...
מה עושים?
עצובב...כמה ניקים מסכנים..._חמודויינת_
אמונה-לביאה...
חברה שלך יודעת שהוא מעשן (איכס!!) וגונב?
צדקתאנונימי (פותח)
באמת רע לה היא לא מוצאת את עצמה לא בלימודים ולא בשומקום ונעים לה שהוא מחמיא לה ומעריץ והיא סתומה ולא קולטת שהוא רוצה משו אחד ואני פוחדת שהיא תתן לו וזה בדיוק הזאב הטורף והילדה התמימה
לא זה לא..הרועה
זה מערכת יחסים שבנויה על ניצול, היא מנצלת אותו כדי לקבל הערכה ורגשות והוא מנצל אותה כדי לקבל משהו (שלשנינו אין מושג מה זה..).
היא לא מנצלתאנונימי (פותח)
זה ניסוח לא מדויק כי אתה פשוט לא מוכן משום מה לחשוב שהבחור לא תמים. הילדה במצב נפשי לא טוב, היא לא מודה בזה וגם אם תודה - פה השאלה שלי, אם היא תודה אוקי נכון לא טוב לי, מה אני יכולה להגיד לה כדי שפשוט תעזוב אותו? אי אפשר לתת לה להמשיך כי מה שהוא רוצה אם היא תתן יכול להזיק לה לכל החיים ומה שהיא מקבלת זה קצת יחס ותשומת לב. היא תיפול חס וחלילה בפח והוא ישאר שמח וטוב לב. אני צריכה להציל אותה! הבנת??
שוב לאהרועה
אני חושב ששניהם לא תמימים, למה זה שהוא רוצה קשר עם בת זה פחות תמים מזה שהיא רוצה קשר ריגשי עם בן? זה ניצול הדדי שיהיה נחמד לשניהם עד שאחד מהם לא יקבל\לא ירצה לקבל את מה שהוא רוצה מהקשר ואז הם יפרדו ולשני יהיה עצוב.

תנסי לשאול אותה למה היא בקשר הזה, אל תסמכי על מה שאת חושבת.
לא יכולה שלא להתערבשיקמה
למרות שאני לגמרי לא קשורה:
ככל שהקשר הזה ממשיך להתפתח, ואם אכן הבחור הזה "מעוניין רק בדבר אחד" אז הבחור יקבל את מה שהוא מעוניין בו, והבחורה לא. (כי הקשר הזה לא יוביל אותה לשום מקום רגשי נכון)
וזו, למיטב הבנתי, דוגמה קלאסית למושג "ניצול"

(האם מעסיקי ילדים בקטיף קני סוכר בשכר זעום ותנאים גרועים בלא יודעת איפה חוטאים בניצול? הרי הם משלמים להם כסף! נקודה למחשבה)
ההבדל הוא שבקטיף אנחנו מנצלים ילדיםהרועה
יש חוקם מסודרים מתי זה ניצול ומתי לא, אם הוא יקבל ממנה יותר מדי יעצרו אותו על אונס גם אם היא תסכים, ואם הוא מנצל מזב שלה כדי לקבל דבר שהיא לא רוצה לתת זה ניצול.

לצערנו נראה שדווקא סבבה לה.
נסכם זאת בארבע מילים: "תלוי מה היא מחפשת"שיקמה

ותלוי מה הוא מחפשהרועה
ותלוי בת כמה היא.
ותלוי אם היא יוצאת לקטיף סוכר וחיה בדרום אמריקה.שיקמה

ואם היא עושה את זה מתוך כורח או מבחירההרועה
ילה בא נזרוםאנונימי (פותח)
נעשה סימולציה...
"למה את בקשר הזה? מה זה נותן לך?"
"לוידעת, כיף לנו לדבר, הוא כזה בוגר וחכם"
"ונראלך שפשוט תמשיכו ככה, לדבר?"
כן, למה לא??"

ומה אז ? אם אתה שאתה לא קשור חושב שאין בעיה וזה בסדר שבחור בן 17 רוצה קשר גופני וילדה בת 14 נהנית מהיחס הרגשי, איך היא תבחין באמת? שכשיפרדו היא תפסיד והאמת גם הוא אבל היא יותר?
למה פגיעה גופנית נתפסת חמורה יותר מנפשית?הסנה-בוער
כי במקרה כזהזה אני היועץ
הפגיעה הנפשית עלולה לנבוע כתוצאה מהפגיעה הגופנית.

היא בוחרת לתת את מה שהיא רוצה.הרועה
לשם שינוי..הסנה-בוער
בס''ד
אני אנקוט גישה פחות פנימיסטית 
למה תמיד בבעיות כאלו הבן הוא הנצלן וכו'? יכול מאוד להיות שהבעיה אצל הבחורה. וגם הבן הוא ה שיום את הקשר אין לי ספק שגם הבחורה נהנית ממנו באיזשהו מקום.
אוףאנונימי (פותח)
דיון מיותר. ביקשתי שמישו יתן רעיון איך לגשת אליה כדי שתיפתח להקשיב. לא שאלתי מי מנצל ומי לא.
סבבההרועה
לענ"ד ברוב המקרים אין מה לעשות, תוך כדי החטא מעטים האנשים שמסכימים להקשיב.

התפקיד שלנו כחברים הוא לנסות למזער נזקים תוך כדי החטא ולהיות שם כשהיא תתעורר אחרי שהיא\הוא\שניהם יפגעו.

חוץ מזה תדברי איתה על זה קצת, תנסי לבדוק באמת ממה זה נובע ולפי זה תנסי לתת לה את מה שחסר לה.
ומה היית עושהאנונימי (פותח)
לו זאת היתה אחותך???? מחכה ??
יש לי ברירה?הרועה
מה אני אמור לעשות לשכור רוצח שכיר?
הרועה ענית לא לעניין...אורושקוש
היא רוצה לעזור לאחותה ואתה מדבר על רוצח... היא רוצה לעזור לה!!!!
דיברתי על לרצוח את החברהרועה
טפשר לחליפין להרביץ לו ראו ערך משמרות הצניעות.
אויש...נו באמת...אורושקוש
אז אתה מציע לה לשכור רוצח את חבר שלה וזהו??? אתה חושב שהבעיה בחבר???. אתה יודע יפה מאוד שלא... אני גם לא מדברת עכשיו על לרצוח...גם אם הוא סתם יעזוב אותה היא לא תמצא מישהו אחר???? תמיד יש כאלה שישמחו....
תכתבו כבראנונימי (פותח)
כולם פה כאלה מלומדים. מה להגיד לה? מלעשות? היא מקסימה אבל בתקופה קשה. איך להסביר שהוא לא יפתור לה את הבעיות??
קשה לי להגיד לך...אורושקוש
אני לא מכירה אותה.... את בכללי בקר טוב איתה? היא תקשיב לך אם תנסי לדבר איתה בעדינות...?
לא הייתי רציניהרועה
שאלתי מה כבר יש לעשות, אם היא לא מקשיבה צריך לחכות למצב שבו היא תצטרך אותה.
תגובה...-Rעות-
בס"ד

אהלן..

לא כ"כ הבנתי מה זה! חברה..אחות..בכול סיטואציה זה שונה..

א.ברור ברור ברור שזה לא טוב שנערה בת 14 בוגרת הכי שתיהיה שתיכנס למערכת יחסים עם בנים..ובטח לא אם בן שבוגר ממנה ב3 שנים..שבגיל הזה זה הבדל גדול בין נערה בת 14 לנער בן 17..

ב.אם זאת אחותך.-והיא אם אופי מרדני אז בטח יהיה לך קשה לגשת אליה -בכול זאת אחיות זה לא זן קל בגיל הזה..
אבל את האחות הגדולה..-אז אם יש בינכם קשר טווב..תדברי איתה יום אחד באווירה נעימה שהבית או החדר יהיה מסודר ונקי שתיכם תיהו רגעוות..במיוחד היא..
פשוט תגידי לה שבאלך לדבר איתה על משו בכל זאת גיל ה14 זה עדיין גיל קטן[ בתקווה שיש בניכם הבדל קצת בגיל]..
ופפשוט תסבירי לה לא ממקום של התקפה אלה בצורה שהיא תבין.
אל תכיפי עליה-שזה יבוא מרצון...
וגם אם היא לא תראה נכונות לשמוע אותך..גם אם בשבוע הראשון ואפילו השני לא תראי שנוי -תאמיני שזה נכנס לה איפה שהוא..זה בטווח..היא עכשיו מודעת לכך וזה יבוא לה לאט לאט ..בלי לחץ..
אל תראי לה גם שאתמצפה ממנה לשנוי תרמזי לה..לא היא תעשה דווקא במיוחד שהיא מרדנית!..תדברי איתה..ואח"כ תתנהגי איתה רגיל!!!..רגייל!!! כאלו לא דיברתם..כאלו כל השיחה לא היתה..
ברגע שהיא תראה שאת לא לוחצת עליה -[גם את לא תגידי לה כלום ותשדרי לה זה לא טוב]..תתעלמי תתעלמי..
היא לא תרגיש מאוימת..
ויגיע שלב בע"ה שזה יבוא לה מעצמה..
---
אם את מכירה את הבחור שהיא בקשר איתו בגלל שהוא בן 17 אני מאמינה שהוא יותר בוגר יותר שקוול..תנסי לדבר איתו גם..
תסבירי לו שאחותך ילדה קטנה!!!! -ואתה עושה לה נזק בקשר הזה..,חבל על הילדה חבל עליו..
--
גם אם הוא יספר לאחותך..והיא תצעק ותצרח עליך שהוא ניתק איתה קשר זה יעבור לה בע"ה היא תרגע באיזה שלב..והזנק של הקשר יהיה מזערי..
זה שווה את זה אני מאמינה!!

-------
עכשיו אם זאת לא אחותך זאת חברה\חניכה..

אם זאת חברה תדברי איתה בגובה העיניים..תבואי מוכנה לשיחה..ותסבירי לה למה זה לא בריא וטוב לה הקשר עכשיו..
שא יבצר מצב..שתנסי לשכנע אותה על רגש..
היום אפשר להסביר את העיניין בצורה מאוד שכלית..למה זה לא טוב לה קשר עם בן..

[יש המון המון המון תובות שהניק אח.. ענה למה זה לא טוב קשר עם בן..]

---
אם זאת חניכה שלך..
צומי צומי צומי זה שם המשחק פה..
תתחברי אלה תני לה להרגיש איתך חופשי ונוח ואז דרך הגב תתפסי אותה לשיחה ותסבירי לה את המצב..

בתקווה בשבילך וגם בשבילה..
המווון הצלחה..

נראה לי זאת חברה שלה!...לביאה...אחרונה
ואם מה שהיא מחפשת בבן זה רק את היחס תנסי את לתת לה את היחס ואפשר גם לדבר איתה על נושאים שמעניינים בנות..סתם דברים שלא כיף לדבר עם בנים.. ואז אולי היא תבין שבגיל שלה היא לא צריכה קשר עם בנים..

ודרך אגב מה שאמרתם מיקודם עלניצול..זה לאו דווקא שאני מבינה את הבת ולא את הבן..הבן כבר גדול עוד מעט הוא הולך לצבא והכל!הוא גדול אמור להבין משו בחיים..!והבת בסך הכל בת14 ולא נראה לי גם שיש לה כ"כ ניסיון..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך