הציעו לי לשאול גם פה (אזהרת צניעות קלה)נזיר בעל כרחו

שלום לכם!
טוב, הניק קצת מוגזם, אבל בכל זאת אשמח להתייעצות.

קודם כל למקם את הנושא: ברוך ה' אני בזוגיות טובה מאוד. באמת ברוך ה', שנינו מודים לה' כל הזמן.

קשר טוב, המון אהבה, מידות טובות, המון הערכה. כיף וטוב לנו יחד

ועוד ברוך ה' - אחרי למעלה מחצי שנה של ניסיונות, כשהילד הראשון שלנו כבר גדול מבחינתנו וזקוק לאח/ות (עכשיו, לא בעוד 9 חודשים), וגם אנחנו משתוקקים לחיים נוספים - סוף סוף, אשתי נכנסה ב"ה להריון שני

ומתוך כל הטוב הזה, אני רוצה לעזור לטוב הזה להשתלט על עוד מרחב - האינטימיות בתקופת ההריון.

אני אהיה שנייה פתוח לחלוטין. להריון הראשון נכנסנו מאוד מהר ב"ה. ומרגע שהתחיל ההריון, החשק של אשתי צנח.

היה לי קשה, לפני כן בקושי היה זמן שהרגשתי שיש לה חשק אלי. היה זמן קצר כזה בתחילת הנישואין (ואפשר גם "לחוש" בזה עוד לפני החתונה), אבל ממש מעט. הרגשתי דחוי.

אחרי הלידה הגענו למסקנה שהיא תיטול גלולות. גם הגלולות הורידו את החשק. והיתה תקופה לא קצרה בכלל של גלולות. בסופו של דבר, רוב מוחלט של זמן הנישואין שלנו היא היתה עם חשק נמוך...

אני לא רוצה ליצור רושם לא נכון: אשתי בפרוש נמשכת אלי ורוצה בי. האינטימיות שלנו טובה ומספקת. ואפילו ברוב הזמן שהיא היתה בלי חשק, הצלחנו ליצור מרחב אינטימי, ולקבל ממנו הרבה (אם כיזה קרה פחות מכמה שציפיתי ורציתי). אין לי ספק בשכל האם היא אוהבת אותי, רוצה בי, או נמשכת אלי. ברור כשמש שמדובר נטו בהורמונים - גם ראיתי את זה בצורה ברורה מאוד בתקופות שבהן לא היה הריון ולא היו גלולות.

אלא מה, הרגש גם הוא חשוב. והצרכים המיניים שלי.

שתבינו, זיהיתי שהיא סוף סוף בהריון הרבה לפני הבדיקה. הירידה בחשק היתה חדה כ"כ שלא היה ניתן לטעות.

ברגש שלי, אני מרגיש דחוי גופנית על ידה, שהיא לא רוצה אותי. אני מרגיש צורך בוער למימד הגופני של הקשר - שלא מקבל מענה.

היום אפילו לחיבוקים, לפעמים היא מגיבה במבט כזה של "מה אתה רוצה ממני". שלא לדבר על נשיקות, או יותר מזה.

ברצינות, מאז הביקור האחרון שלה במקווה היינו יחד רק פעם אחת (שממנה נכנסנו להריון) - ואנחנו כבר אחרי רבע הריון. ברצינות. היא פשוט לא מוסגלת.

היא גם לא מסוגלת לדבר על זה. דיבור על זה, פשוט גורם לה לחץ, תחושה שאני מנסה לכפות את עצמי עליה.

אני משתגע מזה.

אני רק אעיר עוד הערה אחת - בהריון הקודם, הירידה היתה קצת פחות קיצונית (אם לא הרבה פחות). ועדיין, היה לי אז יותר קשה מאשר עכשיו:

עכשיו כבר הייתי מוכן מראש לזה שבהריון החשק שלה ברצפה. וחוץ מזה, בינתיים כבר נצברו אצלי יותר חוויות טובות של - לא יודע איך לקרוא לזה - נורמליות, זמן עם יותר חשק, לא יודע מה.

ועם כל זה, כשאני בתוך זה, זה קשה, זה כואב.

אז... אם אפשר, כמה שאלות:

1. זה נורמלי? זה חריג? משהו באמצע?

2. איך לעזור לעצמי להבין אותה? איך לעזור לה להבין אותי?

3. ובכללי, מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש דחוי (רגשית), וכדי כן להצליח למלא את הצרכים שלי?

בהתחשב בזהmp3
עבר עריכה על ידי mp3 בתאריך י"ד בחשון תשפ"א 09:06
שהיא או בהריון או עם גלולות אז כל מה שתארת נורמלי לחלוטין.עצוב אבל זו מציאות.
אחרי הלידה אל תקחו גלולות ותמנעו בדרכים אחרות לתקופה כלשהי ותכירו אחד את השני בלי תוספת הורמונים.
אני בטוחה ששניכם תופתעו.
ואם אתה רוצה להבין אותה?תחשוב שזו לא היא בכלל.יש משהו שהשתלט לה על הגוף.כן,הריון וגלולות משתלטים על האישה.בטח ובטח בחורה צעירה שלא הספיקה כמעט להיות נשואה ומיד נכנסה להריון.
ב"ה אלה החייםכוחה של מילה
אבל יש משהו כל כך כל כך דפוק בזה שבחורה צעירה (וזוג צעיר) צריכים להתעסק כל היום בנקיונות, וכביסות, ובישולים, וילדים בוכים, והשכבות, וטיטולים במקום להתעסק בעצמם בזוגיות שלהם בביחד במיניות שלהם.
באמת למי יש כוח לאישות אחרי כל זה.
ולהוסיף על כל זה גלולות...זה בלתי אפשרי כמעט.
חשוב לי להדגיש רגענזיר בעל כרחו

קודם כל תודה על התגובה
חשוב לי להדגיש - כמו שכתבתי, היו זמנים שבהם לא היה לא הריון ולא גלולות, וכן הכרנו בהם אחד את השני בלי גלולות. זמן קצר בתחילת הנישואין, וגם כשהפסקנו עם הגלולות ורצינו הריון לקח יותר מחצי שנה עד שה' בירך אותנו בפרי בטן (ובינתיים בירך אותנו בהעמקת ההיכרות מזווית נוספת).

האמת שבאמת קשה לה מאוד... כל הזמן עייפה מההריון, וזה מחרפן אותה. היא אישה של עשייה ולא מסוגלת להיות מושבתת כל כך...

תנסו לנצל את שעון חורף44444
תתן לה לישון בשישי או בשבת ויהיה לה אולי כח בערב....
נורמלי, קשה מאוד. יש תקווהק"ש
קודם כל - זה נורמלי, אצל הרבה מאוד נשים, שינויים הורמונליים מורידים את החשק מי יותר, מי פחות ומי אפילו 'הורגים' את החשק.

שנית - לא תמיד התגובות זהות. הרבה פעמים אחרי השליש הראשון של ההריון החשק חוזר, גם אם זה לא היה ככה בפעם הקודמת, סיכוי לא רע שזה יהיה עכשיו.

בנוסף - ההריון מתיש. אם תצליחו שיהיה לאשתך זמני מנוחה משמעותיים - זה יכול לעזור (לא בטוח).

אחרי הלידה בעז"ה, אם תרצו תקופת התאוששות - למנוע באמצעים לא הורמונליים. התקן, למשל (גם לו יש תופעות לוואי אצל חלק מהנשים, כמו דימומים יותר ארוכים.) או דיאפרגמה, אם הרב שלכם מתיר.
תודה רבה על התגובה והעצות!נזיר בעל כרחו

לוקח כמה נקודות לתשומת ליבי

מה זה דיאפגרמה?

אמצעי מניעהק"ש
שחוסם אצל האישה את פתח הנרתיק.

יש מחלוקת בפוסקים, האם זה שהוא בפנים ולא חוסם ממש כשהזרע יוצא (בשונה מקונדום) זה מותר, או שזה עדיין נחשב הוצאת זרע לבטלה.

נ.ב.
הוא נחשב פחות בטוח מגלולות או התקן. במצב שהריון הוא סכנה ממשית לאישה - לא מומלץ רפואית לסמוך עליו.
חוסםאמא וגם
את 9תח צוואר הרחם, ליתר דיוק...
צודקת, התבלבלתיק"ש
באמת קשהמכבי יהודי
קודם כל באמת זה קשה אחי , ממש מעריך אותך על איך שאתה מדבר כותב בצורה מכובדת אופטימית , מכיר את זה אישית אישתי הייתה עם בחילות פסיכיות כל ההריון בערך והרגשתי בדיוק מה שאתה מתאר , קשה להעביר את זה לרגש, כי באמת ברגש ברגע שאתה מרגיש שהיא לא רוצה פעם אחרי פעם זה מחלחל בצורה לא נעימה לנפש .
מה שעזר לי זה לדבר איתה על זה ולקבל תחיבוק ותהבנה שלה לכאב שלי . אולי לצאת למקומות נעימים לבילוי שיתן לכם תמקום של הביחד .
תודה רבה!נזיר בעל כרחו

זה באמת ממש ככה

לוקח לתשומת לבי

זה נורמאלימופאסה
כדי לעזור לעצמך הייתי ממליץ לך להוציא מהלקסיקון את הביטוי "צרכים המיניים שלי". זה דפוס חשובה/אמונה שאני צריך לפרוק כל כמה זמן.
יחסי אישות עושים מתוך הדדיות ולא כדי שצד אחד יפרוק. כדאי ללמוד להעלות את האנרגיה מינית ע''י נשימות ותרגילים.

דבר שני, לגבי אני מרגיש דחוי וכו'. הייתי ממליץ לך פחות לדון
ולשקוע ברגשות. פשוט להיות במקום של משפיע ולא מושפע. להיות אתה, להכיל אותה, בשום אופן לא לשדר לה שאני לא מסוגר להיות בלי אישות ולא להלחיץ.
בד''כ בהמשך ההריון זה משתחרר לקראת הסוף אפילו הופך לעוררות מוגברת. ההתנהלות שלך התקופה הזאת יכול מאוד להעלות את המעמד שלך בעיניה כגבר מוביל ומשפיע
בשעה טובה ושתזכו להמשך טוב
וואו. שינוי תפיסהנזיר בעל כרחו

טוב רגע.

קודם כל, אני לגמרי מסכים שזה לא עניין של "עבר מספיק זמן אז צריך לפרוק". חלילה.

ומסכים לחלוטין שאישות זה הדדיות, ונובע מאהבה ולא מצרכים גופניים.

עם זאת. בלי קשר למשך זמן, נוצר מצב שאני מרגיש צורך למגע גופני ולאינטימיות (ולגמרי גם בצד הנפשי של העניין).

זה לא "צורך" שלי לדעתך?

מה זה אומר להעלות את האנרגיה המינית ע"י נשימות ותרגילים?

איך היית ממליץ לי להצליח להישאר מבפנים במצב של משפיע, בלי לתת לתחושות האלה להפריע לי בזה?

אני חושבמופאסה
ברור לי מאוד שצורך לאטנטימיות הוא עניין נפשי/רגשי קודם כל. הצורך להיות נאהב, מוערך וכו'.
יחסי האישות זה מעין תמצית רב עוצמה של גילוי אהבה וחיבה וגם משיכה וזה טוב מאוד שיש לך צורך לכך. אבל בוא נודה שיש כאן פורקן רגשי וגופני הורמונים נפלאים שמתגעגעים לשחרור שלהם מידי כמה זמן (כמו אדם רעב שחוטף שווארמה ומרגיש מלא לאו דווקא בבטן אלא בנפש)
במקרה שלכם, אשתך נמצאת במצב שהיא לא מסוגלת לתת לך את האהבה הזאת כי הגוף שלה עסוקה בלייצר חיים וגם אין לה טיפת משיכה. אין ספק שהיא עוברת מהפכה מטורפת בגוף. אז הצורך שלך לאינטימיות זה נהיה ממש עול ולחץ בשבילה.
אז תקח את הצורך לאינטימיות ותנסה לכוון אותה לשפה אחרת של אהבה, מבטים אוהבים, אווירה רגועה, מתנות קטנות, טיולים קטנים/הליכות, יכול לכתוב לה מכתבים מתוקים ואם יש מגע שכן נעים לה, אפילו ליטוף בשער או מסאז'ים וכדו', להוריד ממנה עבודות בית כמה שאפשר, לתת לה הרבה הערכה ומחמאות שהיא מגדלת חיים ברחמה, וגם לתת לה את הספייס אם היא צריכה....

העניין הוא להיות בשליטה, בעמדה של אני המשפיע ושולט על המצב. אתה לא ילד שצריך צומי ואם לא מקבל אז נכנס לפינות. כל הדבר הזה זמני לכמה חודשים ובסוף בסוף יש מתנה מדהימה ביותר שהיה שווה להתאמץ בשבילה.

לגבי הנעת/העלאת אנרגיה מינית, זה מושג שמופיעה ברפואה סינית. האנרגיה מינית זה כוח החיים המכונה צ'י שמסתובב בכל הגוף. בעוררות מינית אצל הגברים הכח הזה נתקע באיבר המין וגורם לרצון חזק לפרוק. באומנויות לחימה וכן בטנטרה יש תרגילים להניע את האנרגיה ע''י תנועות שרירי האגן ונשימות. (אני מלמד אותם לבנים שלי כבר בגיל 10\11)
תעשה חיפוש ביוטיוב/גוגל. אם לא תמצא מידע אנסה לצלם לך מהספרים שיש לי.
וואי מופאסה תגובה אליפות!מיואשת******

תודה!מופאסה
אני לא ממש מסכים. אולי אצליח בדיוק לנסח אח"כק"ש
אבל בגדול - כפתרון לקושי ספציפי, יתכן שהרעיון שלך הוא טוב. אבל להציב רף, כרף הנכון - כשרובנו הגדול, כמעט כולנו איננו שם בשום תחום בחיים (אוכל למשל) - עלול להוציא מפרופורציות.
וואו וואו חידוש מדהים!חגהבגה
חייבים לעשות. סדנאות כאלו למתבגרים לדעתי
יש קורס אינטרנטי של יונתן שומרמופאסה
קוראים אותו ''יצאת גבר''
השיעור האחרון שם, איך ללמד את המתבגרים.
ממש זול, תשלחי את בעלך לשם, רק יצא טוב מזה
אה נכון נתקלתי בזה פעםחגהבגה
בנתיים,יש לנו רק בנות ברות ה' אבל באופן כללי זהחגהבגה
לדעתי מאסט...
תודה!
תפס אותיאמא וגם
שאתה מלמד את הבנים שלך.
תוכל לפרט מה איך באיזה הקשר?
באופן כללימופאסה
הילדים בגיל הזה מרגישים הרגשות מוזרות (בסביבות 11, תלוי בילד), עוררות מינית, זקפה, כבדות באשכים וכו' ולא ממש יודעים ממה זה נובע.
אז אני מסביר להם על יצור זרע ועל טסטוסטרון שמתחיל לזרום בגוף וזה אנרגיה מדהימה שאם מניעים אותה למעלה אפשר להנות ממנה בהרבה תחומים בחיים (ספורט, יצירה,תקשורת ועוד...)
אני מלמד תרגילים מאומנויות לחימה שמשולבים בהם תודעה, נשימה ותנועה שפשוט משחררים מידית את ההרגשות הנ''ל, את הכבדות וכו'.
יש גם תרגילים פשוטים שמשלבים כיוץ סוגרי אגן עם נשימות ותודעה (אפשר בישיבה, בנהיגה) זה מוריד מיידית את הזקפה מביא לאדם חיוניות ושמחה.
בגיל הזה הם לא נבוכים, פתוחים לקבל וגם מתלהבים לבצע
נשמע מעניין...אמא וגםאחרונה
נעביר את זה לרלוונטי
מעניין מאוד, תודה רבה!נזיר בעל כרחו

מה לכתוב בחיפוש בעצם?

אתה חייב לעשות הדרכת חתניםrivki
האמת, אני רוצה...תודהמופאסה
אז קדימהנפש חיה.
אני גם חושבת שכדאיכוחה של מילה
אין על התגובות שלך 👍👍👍סוסה אדומה
תודה!מופאסה
זה נורמלי, ולא קל.מיקי מאוס
אבל למה היא לא מוכנה לדבר על זה?
לא על הצרכים שלך, זה באמת נושא לא נח.
אלא על החשק שלה.
היא מרוצה מזה שאין לה חשק? טוב לה ככה? או שהיתה שמחה לו רק היה לה?

יש דרכים רבות לעורר חשק - מגע עדין יומיומי, ריחות, טעמים, מראות- אצל כל אישה זה אחר וצריך קצת עבודה לגלות את זה אבל זה חלק מעבודת הזוגיות
תנסה לפתוח את הנושא בעדינות.
לברוח מביטויים נפיצים,
אבל באמת להיות קשוב אליה איפה היא נמצאת.

תדגיש לה גם כמה חשוב לך להרגיש אהוב ולא דחוי.
אולי צריך יותר מילים, יותר מחוות ומגע יומיומי.
זה רגש ורצון לגיטימי וחשוב
לגמרי מזדהה איתךAlony
וכבר כתבתי משהו דומה בנושא בעבר .
לדעתי במאמר מוסגר, לא מכינים מספיק חתנים לפני הנישואין בעניין הזה ואז לא פלא שמקבלים את זה כהלם ומרגישים דחויים ולא רצויים .
לגביי מה עושים :
קודם אתה צריך המון סבלנות , לא להפעיל עליה לחץ שיקשה עליה וחלילה יסגור אותה יותר , אבל גם במקביל לא להישאר אדיש, כן להראות לה שמשהו חסר לך וזה מקשה עליך .
הרבה פעמים אנחנו מצפים שזה יבוא מהאישה כלומר , שהיא תיזום ותראה עניין אבל האמת שקשה לה ועקב ההורמונים/ היריון/ דיכאון אחרי לידה וכו' היא באמת לא מסוגלת ולכן כדאי להעיר את תשומת ליבה מידי פעם , בנועם וסבלנות להראות לה שאתה זקוק לזה ולא להישאר אדיש למצב .
לי אישית זה עזר הרבה , כמובן לא מהקצה לקצה אבל בהחלט השתנה הרבה לטובה ב"ה .

רק לגבי ה"להראות לה שקשה לך"סוסה אדומה
במקרה שהיא באמת לא יכולה לתת לו, מעבר לתחושות אשם וסגירות רגשית ומינית שתבוא בעקבות זה, זה לא יועיל בשום דבר.

זה אומנם נסיון לא פשוט, אבל הטקטיקה היא שונה לחלוטין.

להעריך אותה, להקשיב לה, ולעבוד קשה כדי לגלות האם ומה יכול לעורר אותה בכל זאת גם בתקופת ההריון. ממליצה בחום לקרוא את "גברים ומאדים בחדר המיטות" בלי להתעצל. ובלי לחכות שהאישה שאין לה חשק באמת תיזום משהו מצד עצמה.
הצורך כרגע הוא של הגבר בלבד, ומצד שני, היא נמצאת במצב הפוך לחלוטין, ולכן, רק עליך המלאכה לגמור. זאת הגישה שאמורה להיות אצל הגבר.

לגבי גלולות - פשוט לא. אין שום סיבה בעולם להשתמש ברעל הזה בזמן שהגוף נח מההורמונים.
זה הורס את נפש וגוף האישה, את הקשר המיני וההשלכות של זה על הזוגיות. חבל. חבל. חבל.
פשוט להשתמש במשהו אחר.
לא לקחת את זה כאופציה בכלל.
את חייבת לעשות הדרכת חתניםאורה שחורה
איכשהו. אולי מקוון? אולי ספר?
חייבים לחשוב על רעיון
האמת שאני באמת חושבתסוסה אדומה
שגברים צריכים הרבה יותר הדרכה מנשים, ומשום מה אף אחד עוד לא עשה עם זה משהו...
למה??? כי אנחנו נחותים יותר וטיפשים יותר??יהודה224
או בגלל שאתן מסובכות יותר??
מה לחשוב??
לא הבנת את כוונתהנזיר בעל כרחו

היא לא התכוונה שגברים יותר צריכים הדרכה מאשר כמה שנשים צריכות הדרכה.

היא התכוונה שכיום גברים מקבלים הדרכה רק מגברים, או כמעט רק מגברים, ושכדאי לנו לקבל הדרכה גם מנשים ולא רק מגברים. שצריכה להיות הרבה יותר הדרכה של נשים לגברים מאשר מה שיש כיום

ככל הנראהAlony
מה שכתבת לא סותר את מה שכתבתי .
בשורה התחתונה צריך להפעיל שיקול דעת ואם קיים מצב שהאישה לחלוטין נעולה ולא רוצה בשום פנים אין ברירה אלא לשחרר .
אני מדבר על מקרה אחר, שבו אמנם האישה 'לא עפה על זה' אבל עדיין יש לה זמנים שהיא תהיה מוכנה, ועל מצב כזה כתבתי שאם הגבר מבחינתו ייתן לה את ההרגשה שהכל כשורה ולא חסר לו כלום אז ברור שמבחינתה לא יזוז שום דבר . לכן כן צריך סבלנות ואמפתיה מצידו אבל גם לא להתנהג באדישות. סוף כל סוף כמו שאמרת זה באמת 'צורך' של הגבר ואם הוא לא יסב את צומת ליבה לכך זה יכול להתפספס .
זהו שכנראה שקצת כן...סוסה אדומה
כי בעיניי לא צריך להגיע למצב כזה שהאישה נעולה.
נעולה = נעולה רגשית... וזה כנראה תוצאה של משהו.
לגבי השאר - פשוט עניין של יכולת פיזית (עייפות וחולשה מטורפת - אפשר לעזור בבית ולהציע לה לנוח - בלי קשר ל"תוצאה"), ונפשית (הורמונאלית וכו').

כשגבר מדבר על הצרכים שלו (גם אם הם הכי מוצדקים ומובנים בעולם) בלי שום רגישות והבנה ביחס למצב שלה, זה נועל אוטומטית.
ולכן אני מציעה אפילו לא לנסות את הדרך הזאת.
זה די אגואיסטי כשזה בא מצד הגבר. וזה כשלעצמו מרתיע.

עדיף לבחון את הקרבה באהבה "אפלטונית", ולאט לאט לבחון קרבה פיזית שהיא לא מינית (חיבוק ונישוק) ולעורר את האהבה עד שהיא תחפץ בהנחה שיתכן והיא לא תחפץ וזה רצון ה'.

הרי אהבה עושים באהבה.
אתה לא באמת באמת רוצה שהיא תהיה איתך רק רק כי אתה "צריך" לפרוק איפשהו.
היא לא זונה.
וכגבר וכאדם טוב, אתה לא רוצה לגרום למישהו לרגשות אשם כשהוא באמת לא אשם בזה.

ואם היא מיוזמתה תגיע לרצון מהסוג הזה, זה כבר משהו אחר, אבל זה לא יכול לבוא ממך ככה שאני לא רואה איפה זה רלוונטי ה"להראות לה שקשה לך".
הכי הרבה, תראה לה שאתה אוהב וחושק בה ותלמד איך מעוררים אישה בלי להראות לה ולהגיד לה ש"קשה לך ואתה צריך...".

אז צורך צורך...
אם אישתך לא יכולה, כנראה שהקב"ה חולק על ה"צורך" הזה כרגע.
או, שהוא רוצה שתלמד "להשיג" אותו בדרך נעלה ומדוייקת יותר ויותר.

אם היה לי ספק אז עכשיו כבר איןAlony
כי עכשיו ברור לי שאנחנו חלוקים .
איך הסקת את המסקנה שכשגבר נותן לאישה את התחושה שקשה לו אז היא צריכה למרות הכל להתרצות לו כמו רובוט(או מילה אחרת שכתבת) ולעשות כל שיחפוץ כדי לקיים את דבריו של 'הוד רוממותו' ?..
הרי בפירוש הדגשתי כמה פעמים בתחילת דבריי שעל הגבר מוטלת החובה להיות סבלן , לתמוך באישתו , לגלות אמפתיה ורגישות למצבה ולהיות שם בשבילה, אבל עם כל זאת כנראה שאת זאת ששכחת משהו- גם הגבר הוא צד בעניין וקשה לו , נקודה .
אחרי הכל זוג במצב נורמטיבי מקיים יחסי אישות על דרך קבע וכרגע המצב אצלם הוא לא ככה , אין פה האשמות כלפי האישה אבל כתוצאה מהמצב קשה לגבר, ולמרות הכל הוא לצידה ,תומך בה, נותן לה ים של אהבה אבל מפה ולהיות 'סופרמן' להציג שעולם כמנהגו נוהג הכל בסדר ואין שום קושי .. חד משמעית לא נכון .
מעבר לכך שהאישה לא תבחין במשהו לא תקין בגלל שהוא משדר שהכל בסדר גם אצלו במקביל יתפתח משבר
בעקבות חוסר ארוך טווח שלא ממומש .
זה ממש אבל ממש לא אומר שעכשיו היא צריכה לקיים איתו יחסים כמו זומבי על מנת 'שיפרוק' , רחוק מאוד מזה .
אלא שאפילו אם זה היה תלוי בה נכון לעכשיו היא לא הייתה הכי רוצה בעולם לקיים איתו יחסים אבל מכיוון שהוא בעלה והיא אוהבת אותו ורואה את התמיכה שיש לו כלפיה ל-מ-ר-ו-ת שקשה לו היא תרצה מיוזמתה לבוא גם היא לקראתו.
נכון , זה לא המצב האידיאלי אבל ככה צריך להתנהג זוג שנמצא בתקופת משבר עד שהמצב יחזור לעצמו.
איפה פה הפסול ?
הפסול פה זה שזה מגיע ממך ולא מצד אישתך שיודעת לבחון אתסוסה אדומה
יכולותיה ללא תחושות אשמה.

אתה אומר בעצמך שבמצב נורמלי זוג מקיים יחסים באופן קבוע, אז בוא נגיד שאם היא לא טיפשה ברמות הזויות, היא מודעת לזה ואין צורך לתת לה הרגשה שזה קשה לך.
פשוט אין בזה תועלת. ולא רק שאין בזה תועלת, זה רק גורם לה הכי הרבה להאשים את עצמה במקרה שהיא לא מסוגלת, ולהיסגר אפילו יותר ממה שהיא היתה קודם.

ברור שגם אם גבר נותן תחושה אז היא לא חייבת...
העניין הוא שבכל מצב נוצרת אווירה מגעילה במקרה שהיא באמת לא יכולה,
כי אם אכפת לה ממנו והיא לא מסוגלת - אז כואב לה יותר (בנוסף לכל הקשיים שיש לה בהריון), או שהיא מאשימה את עצמה - שגם זו תחושה מאוד לא נעימה, או שהיא תשכב איתו בכח כשהיא לא שם בכלל - כמו זונה, וזה כשלעצמו יוצר השלכות מרחיקות לכת על הזוגיות ובכלל הרבה יותר גרועות מהתסכולים שיכולים להיווצר אצל גבר שהיה צריך להימנע מאיזה "עונג" או "פריקה" כלשהי.

מה לעשות? לא תמיד הרצון להיות עם הגבר רק בשביל ה"צורך" שלו מספיק חזק בשביל שהיא תצליח באמת להיות שם, כל שכן לא כשהוא מביע את הצורך הזה בלי להתייחס לזה שאהבה עושים באהבה *משני הצדדים* ולא מתוך איזה "צורך" של צד אחד כלשהו כשהצד השני "עושה לו טובה".
לפעמים הקשיים האחרים שלה (ויש בשפע) חזקים מזה.

כתוצאה מהמצב קשה לאישה וגם (ואם יורשה לי - קצת -) לגבר, לא רק לגבר.
אלא מה? שהקושי שלו מתבטא בזה שהוא נמנע מיחסים למרות שבא לו,
והקושי שלה מתבטא במצבי רוח קיצוניים, בירידה חדה של החשק המיני, בחולשה גדולה, בתופעות לוואי כואבות (ולפעמים גם בגבר שעסוק בעצמו ובקשיים שלו ובתחושות האשם שהוא גורם לה).

אז בוא.
קשה לו.
אבל גם לה קשה...

ולכן, כדי חס וחלילה לא להיות חלק ממי שמוסיף לה על הקושי, לא יקרה שום דבר אם יגבר ידע לנסות להשיג את ה"צרכים" שלו בצורה הולמת יותר למצב.

לעורר אותה בעדינות ובחכמה במקום להטריד אותה. או לקבל את זה שהיא לא שם.
והיא לא אמורה להיות שם כשהיא לא שם.

ואם היא מצליחה להיות שם מיוזמתה, זה או שהיא כנראה יכולה קצת, או שהיא ברמה גבוהה מאוד מאוד מאוד של עבודת המידות, שעצם הרצון לשמח את האיש שלה, ורק הוא כשלעצמו מצליח לעורר אותה.

מה שבטוח, שזה לא שייך לצד של הגבר.
כי באופן שפוי, אמירה כמו "אני צריך וקשה לי" לא מעוררת מישהי מן המניין, אם כבר, סוגרת אותה מאוד מאוד.

אני בטוחה שבמצב שגבר יהיה באמת קשוב מאוד לאישתו, היא כל כך תאהב אותו וממילא האהבה אולי תעורר משיכה אצלה (בהנחה שהיא יכולה קצת).
בקיצור, זה שגבר ישתף עכשיו בצורך שלו?
לא מצאתי סיבה.
להפך.

אז אם הדגשת כמה פעמים בתחילת דבריך שעל הגבר מוטלת החובה להיות סבלן , לתמוך באישתו , לגלות אמפתיה ורגישות למצבה ולהיות שם בשבילה, הרי שבהצעה שלך לומר לה "שקשה לו" סתרת את עצמך.

בכל מצב, הכל נאמר באווירה טובה, מקווה שזה עובר כמו שצריך.

איפה פה הסתירהAlony
אם את מדברת על מצב שבו האישה לגמרי נטולת כל חשק מיני ובאפיסת כוחות מוחלטת על זה כבר כתבתי (ותבדקי אם לא זכור לך )שאכן לא שייך במצב מסוג זה שהגבר ייפרוש בפניה את הקשיים שלו כי היא בכלל לא שם .
עוד פעם אני חוזר ואומר, לא על מצב כזה אני מדבר , אלא על מצב הרבה יותר מתון שבו האישה אמנם לא יוזמת ולא מרגישה צורך ורצון עז לקיים יחסים אבל כן תהנה מזה אם הגבר ייזום/ אם תדע שחסר את זה לבעלה .
היא ממש לא צריכה להיות "ברמה גבוהה מאוד מאוד מאוד מבחינת המידות" בשביל זה .
ולמה את חושבת שבמצב כזה שהזוגיות ביניהם טובה והם אוהבים ורוצים לעשות טוב אחד לשני זה שהגבר יאמר לה "אני צריך וקשה לי" פתאום יסגור אותה ?
אתה מדבר על סיטואציה שגבר צריך לומר את זהסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ט"ו בחשון תשפ"א 13:27
כלומר, כנראה שקשה לה.
אתב לא יודע כמה קשה לה ולכן אתה לא יכול לומר שקשה לך - כי רב הנזק על התעולת (אם יש כזאת בכלל)... ולכן הדרך היא לא לומר לה ולהראות לה שקשה לה, אלא לעורר אותה.

אישה *במצבים מסויימים* צריכה להיות ברמה גבוהה מאוד כדי להתעורר ולרצות באמת להיות עם גבר רק בגלל הרצון להייטיב לו ולא כי לה בעצמה יש חשק (הריון זאת דוגמה טובה למצב כזה אצל הרבה מאוד נשים).

באופן כללי, כשיש תקשורת מינית נכונה ובריאה בין בני זוג, זה די ברור שאף צד מהם לא אומר "אני צריכ/ה, קשה לי"...
זאת תעודת עניות.
בין אם כי זה מעיד על זה שהוא לא נמצא איתה מהמקום הנכון בנפש, ובין אם זה כי זה מעיד על זה שאישתו רוב הזמן בלי שום קשר להריון לא בעניין - שגם זו עלולה להיות תעודת עניות בשבילו או לפחות במקרים מסויימים להעיד על קושי שקיים אצלה גם בלי קשר אליו.

בקיצור, אהבה עושים באהבה.

זה שאישתך תצליח לראות את הקושי שלך ולהשתדל למענך גם במצבים שאין לה חשק בכלל, זה דבר אחד. שלא שייך אליך.
זה שאתה תגיד לה ותראה לה שקשה לך כי אין לה אמון מספיק שהיא רואה אותה ועושה מה שהיא יכולה, או שהיא באמת לא איתך כי היא לא יכולה, או שלא אכפת לך לגרום לה לרגשות אשם - כי אין לך שום דרך לדעת את זה מראש. זה דבר אחר.

אני כרגע מדברת איתך, כגבר. ולכן אני אומרת לך, אחי, כן, אני לא יודעת מה קורה אצלכם בבית, אבל רוב רובי הסיכויים שאמירה כזאת שלך סוגרת אותה מאוד.

למה? כי אף אחת לא רוצה להיות בית שימוש למילוי צרכים.
במיוחד אישה, רוצה להרגיש שאתה רואה אותה באמת, ושהקשר ה"פיזי" בינכם הוא יחסי אישות של בין אדם לאדם ולא יחסי מין של בין אדם לחפץ כלשהו שממלא צרכים של מישהו בין אם הוא שם ובין אם לא.

רוב הבעיות מתחילות שם.
כשגבר לא רואה את ה"אמירה" הנ"ל כאופציה בכלל, הוא לומד להרגיש אותה ולעורר אותה באמת, וממילא היא תרצה להיות שם, בין אם כי היא התעוררה, ובין אם כי עצם זה שהוא רואה אותה באמת, היא אוטומטית מנסה לראות אותו באמת ולהיות קשובה ומעוניינת למלא את "צרכיו" -( מיוזמתה).

זהו, נראה לי שמיצינו. כתבתי כי אני חושבת שזה חשוב.
אתה לא חייב לקבל את זה כמובן, זה עניין שלך.
תקני אותי אם אני טועה- שכשאשה לא רוצהאורה שחורה
יש לזה סיבה שצריך לטפל בה.
זה לא שהיא לא עפה על זה או לא מרגישה צורך או שהיא אשה (פולניה) קרה או א-מינית.
זה לא אמור להיות ככה.
זה נובע מבעיה (בד"כ רגשית) שיכול להיות שהיא בכלל לא מודעת אליה,
והגבר צריך להוביל לפתרון?
מסכים עם זה שמיצינוAlony
וגם מסכים עם זה שלא חייבים להסכים .
לדעתי אין שום בעיה בפניה של גבר/אישה האחד לשני כשמרגישים חוסר וזה לא רק בכל הקשור ליחסים אלא בהכל כמובן כשזה לא בא על חשבון השני והוא יקבל את זה בהבנה ושמחה .
אמרת שאת לא יודעת מה קורה אצלנו בבית
אז לא אכנס לפרטי פרטים אבל כן על רגל אחת אספר לך שהייתה תקופה ואפילו ארוכה מתחילת הנישואים ובמיוחד בהיריון ואחריו שאישתי לא ששה על קיום יחסים, כן היא נהנתה במהלך קיום היחסים עצמו והכל אבל את מספר הפעמים שהיא יזמה או רצתה את זה ממש היה אפשר לספור על יד אחת .
התלבטתי הרבה מה לעשות ובסוף החלטתי כן לדבר איתה על זה והאמת שלא החסרתי שום פרט ובצורה הכי כנה ואמיתית הסברתי לה שקשה לי ומרגיש לי שמשהו חסר , כן כן, בדיוק כמו שאמרת שלא לעשות כי זה סוגר אותה כביכול .
אישתי קיבלה את זה לגמרי בהבנה ואני יכול להגיד לך שהרגשתי טיפש שלא עשיתי את זה לפני ובחרתי להמשיך כרגיל למרות שמבחינתי זה לא היה ככה .
היא ממש לא עשתה 'עבודת המידות מאוד מאוד גדולה' בשביל זה ובטוח שזה לא גרם לה להתרחק או לא יודע מה אלא ההיפך זה רק חיבר בינינו .
לידיעתך.
השאלה אם באמת זה בלתי אפשרי פיזית, או רק קשהמיקי מאוס
ואת זה כדאי ללבן.
ברור לך שגם בן הזוג צובר במקרה כזה כל מיני משקעים? לא במודע, ולא יעזור כל הרצון הטוב שבעולם.

המצב הזה דפוק.
וכל זוג צריך ללבן ברגישות וזהירות איך הכי טוב להם להתמודד עם זה.
יש זוגות שבהם באמת לאישה יש כ"כ הרבה קושי פיזי שהדרך הטובה ביותר היא לשחרר את האספקט הזה לגמרי ולשרוד עד סוף ההריון עם שלל הקשיים.
יש זוגות שפשוט קשה יותר לעורר חשק. וזה כמובן גם בסדר! אבל יכול להיות שהנזק שיווצר מהדחיקה של הנושא הזה הצידה יהיה גדול יותר לזוגיות מאשר הנסיון לעורר את החשק שכמובן שמצליח הוא טוב יותר ומספק לשני הצדדים

אני כן מסתייגת יחד איתך מ"להראות לה שאתה זקוק". זה מקום שצריך להתרחק ממנו כמה שניתן (לפעמים לא ניתן. גם לגבר יש צרכים ומותר לו לשקף(לא לדרוש) אותם כשאין שיתוף פעולה בצורות בריאות יותר. זה בסדר אם מדי פעם מתוך רצון ואהבה אחד מבני הזוג בוחר לקיים יחסים גם כשאין לו חשק בשביל לשמח את השני)

עדיף הרבה יותר לפנות לשורש הבעיה ולנסות לעורר חשק. וזה הרבה פעמים אפשרי. פשוט דורש קצת מאמץ להתנתק מהיומיום. להקדיש לזה זמן ומחשבה
נורמלי ונפוץ מאוד.44444
אצל הרבה זה משתפר לקראת שליש שני.
תנסה לדבר איתה ולהגיד לה שלא תלחץ ואתה לא כופה שום דבר אתה פשוט אוהב אותה ורוצה אותה ורוצה להיות איתה. אתה רוצה שיהיה לה טוב להחות ביחד....
תנסה לשאול אותה מה היא חושבת שיעזור?
אני למשל סובלת מחום ועוד יותר בהריון אז מזגן גם בתקופה הזו זה חובה (במישור החוף).
כמובן להתקלח כל יום רצוי כולל חפיפת ראש.
זה הכי בסיסי בשביל חשק....
תשאל אותה איזה מגע נעים לה אל בכלל....
ובנוסף תתן לגיטימיות למגע שלא מוביל ליחסים.
בתור אישה, זה נושא רגיש אצל נשים....
ולפעמים יש חשק למגע קל ולא ליחסים.
ואז אם מרגישים שמטרת המגע היא יחסים זה יוצר "אנטי".

בהצלחה....
מרגישים את האהבה שלך לאשתך עד לכאןנגמרו לי השמות

ואת הכנות והרצון להביע אותה בפניה בכמה שיותר מובנים, כולל כל תחום המגע שבו גם אתה מרגיש חזק ו"מדבר" בשפת המגע הזו ובכך בעצם אומר לה: אני אוהב אותך ואני מרגיש שאת אוהבת אותי כאשר יש מגע.

הכנות והחיבור הזה לעצמך ולקשר שלכם מאוד משמחים ומרגשים, ויש לכם באמת המון ב"ה.

גם בהתחלה של דבריך שאתה קודם כל בוחר במילה "למקם" את הזוגיות - בעצם כמו אומר שהמהות של הזוגיות שלך היא זוגיות טובה *מאוד* כדבריך.

זוגיות בה גם אתה וגם אשתך נמצאים בהודיה גדולה האחד בשנייה וכמובן לקב"ה.

זוגיות בה יש ביניכם קשר טוב מאוד,

המון אהבה,

מידות טובות,

המון הערכה

כיף לכם מאוד יחד

טוב לכם מאוד יחד

בזמנים בהם אתם יחד גם בפן האינטימי-גופני - גם טוב לכם מאוד מאוד ב"ה

אתה ממש מרגיש שאששתך נמשכת אליך,

רוצה בך

מרגיש שאתה נמשך אל אשתך, רוצה בה

מרגיש שהאינטימיות שלכם טובה ומספקת

ואפילו בתקופות בלי הרבה חשק הצלחתם ליצור מרחב אינטימי ולקבל ממנו הרבה (!!!)
אין לך ספק (!!!) בשכל שהיא אוהבת אותך!

שהיא רוצה בך!

שהיא נמשכת אליך!

וברור לך כשמש (!) שמדובר נטו בהורמונים - ואף ראית זאת בצורה הכי ישירה בתקופות בהן לא היה הריון או הורמונים (ושוב - !!!)

עד כאן ציטטתי אותך מילה במילה - ואכן נשמע שגם בפן הזוגי ביניכם, גם בפן הרגשי, של אהבה, משיכה תשוקה וכו' - אתם לגמרי שם תודה לאל!

זוג מדהים וחזק וטוב עם אהבה עצומה אחד לשנייה, גם אחרי הרבה שינויים בחיים, גם אחרי לידת ילד ראשון וגם אחרי ותוך כדי הריון שני.

אז כבר אתה יכול להיות מאוד מאוד שמח, אופטימי ורגוע שהביחד שלכם - הוא לגמרי מעולה! ואף אחד לא יקח לכם אותו.

אלא מה?

החיים מורכבים גם מהתמודדויות. לכולנו. כל אדם חי באשר הוא.

והנישואין כחלק מובנה בהם ובלתי נפרד מהם, מהווים לכל זוג, ההכי טוב שיהיה, אתגרים, זה לגמרי חלק ממסלול החיים בכלל והנישואין בפרט.

חשוב לזכור זאת ולדעת זאת ולשוב ולהיזכר בכך - שנקודת המוצא היא האהבה השלמה והגדולה והטובה ביניכם,

שאתם לגמרי במקום הנכון והטוב ב"ה לנצח

ואת המורכבויות וההתמודדויות של החיים - תעברו! אולי לאט לפעמים, אולי לא תמיד בקלות, אולי יהיו גם רגשות לא טובים תמיד - אבל תעברו! ותעברו ביחד! ותעברו ותצאו מהם מחוזקים ואוהבים יותר ב"ה!

אחרי כל ההקדמה החשובה הזו (כן כן, זו רק ההקדמה שלי חח... )

בוא נתייחס רגע לקושי.

יש כאן קושי גם שלך בפני עצמך

וגם של אשתך בפני עצמה

וגם קושי בביחד שלכם.

הקושי שלך-

נובע בעיקר מתחושות והרגשות שאתה דחוי כדבריך.

בכל פעם בה אתה רוצה קירבה גופנית ומרגיש שאשתך נסגרת ו"לא שם" - אתה מפרש זאת כדחייה שלך.

כ"לא רוצים אותי, אולי היא לא אוהבת אותי? אני מרגיש דחוי ולא רצוי".

והמקום הזה של הרגשת הדחייה,

בפרט מהאדם שאתה הכי אוהב בעולם והכי קרוב אליו בעולם, קרי - אשתך היקרה, 

הוא מקום כואב כואב כואב.

באמת שכואב.

כי אתה בסך הכל רוצה לאהוב אותה ולהיות נאהב על ידה בחזרה...

אין משהו יותר טהור וטוב ויפה מזה בעולם...

ואחת הדרכים שלך לבטא זאת היא כמובן ע"י מגע שמאוד מקרב ומדביק וחלק מהותי מהותי מחיי הנישואין.

אז קודם כל תבין את עצמך.

אתה בסדר גמור!

אתה הכי נורמלי שיש, בריא בנפשך ב"ה,

אוהב את אשתך, אוהב את הקשר שלכם, מחובר ליצר החיות (בשורוק) ורוצה להפנות את כל הבריאות והחיות והטוב הזה לקירבה וקשר בינך לבין רעייתך היקרה. זה מקסים. באמת.

גם הרגשת הדחייה שלך מובנת,

ומובן עוד יותר הקושי שאתה מתאר בגלל זה.

יחד עם זאת,

הדבר אולי הכי חשוב *בשבילך* לפהנים ולהטמיע בלבך (לא מספיק רק להבין, צריך לעבור תהליך עם עצמך שבסופו באמת תטמיע את הדברים גם בלבך) - הוא שכל פעם שאשתך לא רוצה/לא יכולה/לא מסוגלת ליצור מגע גופני - זה ***לא*** כי היא לא אוהבת אותך!

זה ***לא*** כי היא לא רוצה אותך או בך!

זה ***לא*** כי אתה דוחה אותה,

אלא כי זה דברים שקשורים ***אליה עם עצמה*** בלבד ובלי קשר אליך!

בין אם זה הריון,

בין אם זה גלולות או הורמונים אחרים,

בין אם עובר עליה משהו גופני/נפשי/רגשי,

ובין אם זה כל חסם חשק אחר - זה אצלה ושלה וזה לא אומר בשום שום צורה שהיא לא אוהבת אותך או רוצה בך!!!

ק"ו כשאתה אומר שכאשר אתם *כן* יחד טוב לכם והיא נהנית ואתה מרגיש זאת מאוד,

ז"א, שהוצאנו כאן גם אפשרות של חוסר הנאה שלה מהיחסים עצמם והוצאנו גם עוד אפשרות של כאבים שלה בזמן האישות (שאם הם קיימים יש כמובן דרכים לטפל בהם, אבל לפי דבריך לא בכך מדובר).

ברגע שתיצור אצלך את ההבנה הזו אני מאמינה שיהיה לך יותר קל.

אולי יעזור לך להשתמש כאן במודל אפר"ת - אירוע, פרשנות, רגש, תגובה

על אותו אירוע (אשתי לא רוצה קירבה כרגע למשל) - במקום לשים את הפרשנות של "אני דחוי. לא אהוב. לא רצוי.",

לשים את הפרשנות של "אני אהוב ורצוי מאוד! זה פשוט שאשתי כרגע עוברת עם עצמה דברים שלא מאפשרים לה לפתוח את המקום כרגע של החשק המיני, בלי שום קשר אליי או לאהבה שלה אליי" - ואז הרגש יהיה של הבנה במקום של דחייה ואכזבה וצער - ואז התגובה תהיה קירבה ולא ריחוק, הבנה ולא מירמור.

הקושי של אשתך:

לפי דבריך נובע בעיקר מכל המיחושים והתחושות שהיא מרגישה בהריון,

הגוף שעובד קשה כי מביא חיים לעולם,

הבחילות, ההקאות, שינוי הגוף, החולשה, העייפות הגדולה, הצרבות, הכאבים, חוסר החשק, ההורמונים וכו' וכו'

ואולי בנוסף לכל אלו יש לה עוד קשיים כדוגמת גידול הילד שכבר יש לכם, עבודה, דאגה לבית וכו' - וכל זה כשהיא בהריון ולא יכולה אולי כמו בהריון הראשון ובכלל לפניו לנוח מתי שהיא רוצה וכו' - אלא היא חייבת לתפקד כל הזמן למרות ההריון וכל הקשיים הנ"ל...

ואם כל זה לא מספיק,

יכול מאוד להיות שיש לה אפילו קושי נוסף - קושי אל מול הפער שנוצר בלית ברירה ביניכם כרגע בתחום האישות.

קושי שאולי אומר *לה על עצמה* ש:"מה דפוק בי?! למה אני לא רוצה?

ולמה כל הזמן אני מרגישה שדוחקים בי?

ולמה כל הזמן בעלי רוצה ואני לא? אוף.

ומה זה אומר? שאני אישה לא טובה? שאני לא יכולה להיות בהקשבה לגוף שלי ולרצון שלי אלא כל הזמן להיות "בשביל" מישהו אחר ולהרגיש כל הזמן נדחקת לקיר?" ועוד קולות שיכולים לעלות בליבה, כולל קולות של "האם בעלי ימשך אליי גם כשאשמין ואשתנה מעוד הריון? האם אוכל אי פעם לרצות משהו עם העייפות התהומית הזו והבחילה המזוויעה הזו?" ועוד ועוד חששות ופחדים שיכולים לעלות.

נסה רגע להתחבר למקום *שלה*, ממש להיות בעולם שלה, בראש שלה, בגוף שלה שעובר את כל הדברים האלה,

ומתוך המקום הזה נסה לראות מה קשה לה, מה היא צריכה, מה היא הכי הייתה רוצה כרגע. 

זה גם יכול לגרום לעוד הבנה ולחבר.

נסה לשדר לה שהיא טובה! בדיוק בדיוק כמו שהיא! ושווה ומספיקה ונהדרת ומושלמת!

ברגע שאשתך גם תבין ותרגיש שלא דוחקים בה,

שהיא טובה ונהדת ומושלמת כמו שהיא בדיוק!

שיש לה מרחב גם להרגיש לא טוב או בהריון והכל בסדר,

שהיא לא "חייבת" שום דבר אלא רק אם היא רוצה וזה בטוב לה,

שאתה מאפשר לה את המקום שלה והמרחב שלה להרגיש מה שהיא מרגישה בביטחון שלם - ועדיין האהבה שלך אליה נשארת חזקה כמו תמיד.

שעדיין יש לה את היציבות והביטחון בך ובקשר שלכם ובאהבה שלך אליה לא משנה מה וממש בגדר אהבה שאינה תלויה בדבר.

אם אשתך באמת תרגיש כך - זה כבר יעזור לה המון. אפילו אולי ישחרר פחדים ולחצים בנושא האישות, שבהמשך אחרי שההורמונים או השלב בהריון אולי יאפשרו לה - היא תוכל להינות מכך הרבה יותר יחד איתך בקירבה.

הקושי של שניכם יחד כזוג:

חשוב להזכיר כאן שזה מחולק לשתי תקופות או "רבדים":

א. האחד - תקופות "רגילות" של השיגרה

ב. תקופות של "מצבי חירום" - במשמעות של פערים שיותר גדלים או תקופות יותר מאתגרות כמו הריון או נטילת גלולות שהזכרת.

גם כאן חשוב לעשות את ההפרדה הזו - בגלל שכל עוד ש***בשיגרה*** הכל טוב ביניכם בתחום האישות וכמו שאמרתם אתה וגם היא מרגישים אהובים ונחשקים ובטוב שלם - זה מעולה מעולה!!!

ואז בתקופות של "מצבי חירום" נתייחס לכך כמו מצב חירום - נאמר: אוקיי. אז עכשיו הריון.

אז נעשה את כל מה שעד עכשיו הבנו ועוזר ומקדם, והשאר - נרפה. נבין שזו תקופה.

ואולי אחרי הלידה באמת נחשוב על אמצעי מניעה בלי הורמונים כלל (כדוגמת התקן לא הורמונלי, דיאפרגמה או אמצעים עם הורמונים יותר נקודתיים כמו נובהרינג או התקן הורמונלי שגם אם יש בהם הורמונים - המינון ודרך העברתו לגוף שונה ואולי יכול להועיל (אישית ממליצה לחשוב על האפשרות של בלי הורמונים כלל.

אתה עצמך העדת שגם לפני ההריון הראשון, וגם בתקופה של לפני ההריון השני ולאחר הגלולות המצב היה נהדר.

אז ***זה*** המצב האמיתי שלכם!

***זו*** אשתך האמיתית והחשק האמיתי שלה שהיא לאט לאט מגלה...

ועוד כמה נקודות שעלו לי:

* בקשר למה שכתבת

"היום אפילו לחיבוקים, לפעמים היא מגיבה במבט כזה של "מה אתה רוצה ממני". שלא לדבר על נשיקות, או יותר מזה."

זה יכול לנבוע גם מכל מה שאמרנו עד עכשיו ומההריון וכו',

וזה יכול גם לנבוע במקום *או בנוסף* לנ"ל - ממקום של חשש. חשש שמא כל חיבוק או נשיקה יתפרש *אצלך* כרצון "להגיע עד הסוף", וכאילו שם אותה בעמדה של "אם את מביאה רק חיבוק אז תהיי מוכנה כבר לכך שזה יהיה או הכל או כלום.

ויכול להיות שרק החיבוק או הנשיקה דווקא יהיו לה טובים. אבל החשש הזה,

או ההתנייה שהיא יצרה אצלה אולי בטעות במוח שכל מגע=קיום יחסים מלאים חוסם אצלה גם את האפשרות הזו.

גם במקום הזה חשוב לעשות מה שפירטתי למעלה - 

להרגיע את המקום שלה, שהיא לא חייבת כלום,

שהכל ברצון השלם שלה,

שהיא תתחבר לרצון שלה

ולא תרגיש לרגע שדוחקים אותה או שהיא לא טובה ולא מספיקה בכל דבר שהוא,

להטמיע זאת אפילו עוד ועוד בחיים עצמם ובפרקטיקה: להראות לה שאחרי חיבוק יכול לא לבוא כלום. רק חיבוק וזהו.

ליצור גם מצבים כאלה שיש "רק" מגע נעים/חיבוק/ליטוף/מסאז' - וזהו

ואם היא תרצה עוד - היא תגיד או תשדר, ואם לא - אז לא!

אפשר גם לאט לאט ללמוד יחד על הנושא, אפילו 2-3 פגישות אצל אשת מקצוע שאשתך תתחבר אליה יכולים מאוד לעזור,

אפשר גם להבהיר שהמטרה שלכם היא הקירבה שלכם, ההנאה שלכם, הביחד שלכם, וממש לא "אקט" כזה או אחר, גם בתוך האישות - האישות עצמה היא הכל, כל הקירבה, כל ההנאה, כל הביחד וזו המטרה עצמה!

לא שום דבר אחר,

לאט לאט להוריד לחצים, חששות ופחדים.

להבין אותה יותר

להבין אותך יותר.

שהיא תבין את עצמה יותר.

שאתה תבין את עצמך יותר.

לתקשר, כל הזמן לדבר, להיות בתקשורת פתוחה ואוהבת וכנה ומבינה ביניכם.

גם במשפט שכתבת

"היא גם לא מסוגלת לדבר על זה. דיבור על זה, פשוט גורם לה לחץ, תחושה שאני מנסה לכפות את עצמי עליה.

אני משתגע מזה." - יכול לנבוע מהמקום הזה.

מקום שאולי היא מרגישה "במבחן" או "תחת עיניים בוחנות"

או "עכשיו נדבר על זה ונבין עד כמה אני לא בסדר/או נבין שאני "|חייבת" את זה בשבילו" - כך או כך לא יצא לה טוב - אז אולי מראש הגוף והמוח מכווצים ולא רוצים להיות במקום של השיחה הזו כל עוד היא לא מרגישה בביטחון וביציבות עליהם הסברתי קודם - שאתה אוהב אותה בדיוק כמו שהיא ובכל מצב וכו'...

* ולגבי מה שכתבת:

"עכשיו כבר הייתי מוכן מראש לזה שבהריון החשק שלה ברצפה. וחוץ מזה, בינתיים כבר נצברו אצלי יותר חוויות טובות של - לא יודע איך לקרוא לזה - נורמליות, זמן עם יותר חשק, לא יודע מה."

זו באמת נקודה סופר חשובה.

כי בעצם אתה עונה לעצמך על הרבה מאוד כאן -

במצב בו האינטימיות בין בני הזוג טובה *כאשר זה קורה* (מה שנקרא: באיכות)

אז החוויה והזיכרון שלך וגם של אשתך הם *טובים*

וזה קריטי! חשוב כ"כ כ"כ!

כי הגוף שלה זוכר: כאשר אני ביחד עם בעלי טוב לי! כיף לי! אני נהנית! אני מרגישה אהובה ונחשקת! וגם הוא! ואני שם ברצון! ואף פעם לא שם כשאני לא רוצה! אז זה מבחירה שלמה, משמחה שלךמה, מהנאה שלמה

וגם אתה מרגיש וחושב: "כאשר אני עם אשתי כ"כ טוב לי! ומהנה! ואני שמח! ומסופק!

אז הגוף זוכר!

והנפש זוכרת!

ואז זה חשוב גם להווה וגם לעתיד מאוד מאוד

זה יוצר אצלכם חוויות טובות

שממש צרובות לכם בדנ"א ובדוף

ואם חלילה יווצרו חוויות לא טובו7ת של - אני שם רק כי אני חייבת, או אני שם רק כי דוחקים בי, או אני שם ולא נהנית בכלל או לא מרגישה אהובה ונחשקת בכלל - אז גם את זה לצערנו הגוף זוכר!

ואז זה ממש כמו ספירלה -

שיכולה להיות לכיוון מעלה

או לכיוון מטה

וכל חוויה טובה אחת מחזקת את הכיוון החיובי כלפי מעלה של כל החיים האינטימיים בין בני הזוג

וכל חוויה רעה נצרבת וחזקת את הכיוון השלילי כלפי מטה של כל החיים האינטטימיים בים בני הזוג...

ובכך שאתם צברתם, צוברים ועוד תצברו רק מהחוויות הטובות - זה חשוב מאוד מאוד.

תן לעצמכם זמן.

תן לעצמכם הבנה.

תן לעצמכם קבלה.

תשתמשו באהבה הגדולה והיציבה ביניכם לעבור כל דבר וגם את זה, וב"ה יגיעו תקופות בהם תצאו ממצב החירום ותעברו לשיגרה ברוכה וטובה ומהנה.

(וגם במצבי החירום יש ואפשר לעשות הרבה, גם מה שכתבתי כאמור וגם עוד הרבה שאפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע/רבנים/אחר).

בהצלחה רבה רבה לכם רק בשורות טובות

וואו. אין לי מילים כרגע.נזיר בעל כרחו

בינתיים רק תודה רבה רבה רבה.

האם אפשר לפנות בפרטי לגבי אחד הדברים שכתבת?

(מרתק כמה עושה טוב לקרוא מילים שאני בעצמי כתבתי ומודע להן, אבל כמה זה אחרת כשמישהו אחר כותב לי את זה.

התודה היא לגמרי על כל-כל התגובה, ולא רק על זה, סתם מזכיר כאנקדוטה)

והערה אחת, שמה שכתבת על צבירת חוויות טובות ומלאות ממש חשוב בעיני לשני הצדדים, גם החיובי וגם השלילי חלילה - כי ברגע שמגיעים לאינטימיות גופנית ממקום שלא טוב ולא שלם עם זה, זה עצמו מייצר חוויות שליליות שהגוף עלול לזכור. מה שאף אחד לא רוצה שיקרה...

בשמחה רבה,נגמרו לי השמות
לגבי שאלתך - אפשר לפנות בפרטי ואם יהיה מתאים ואוכל לעזור - בשמחה.

מודה גם לך על התודות והפירגון והפידבק - משמח מאוד לשמוע שזה עוזר

ולגבי הסיפא: צודק לגמרי לגמרי!
כתבתי זאת בחלק הזה של ההודעה: "ואם חלילה יווצרו חוויות לא טובו7ת של - אני שם רק כי אני חייבת, או אני שם רק כי דוחקים בי, או אני שם ולא נהנית בכלל או לא מרגישה אהובה ונחשקת בכלל - אז גם את זה לצערנו הגוף זוכר!

ואז זה ממש כמו ספירלה -

שיכולה להיות לכיוון מעלה

או לכיוון מטה

וכל חוויה טובה אחת מחזקת את הכיוון החיובי כלפי מעלה של כל החיים האינטימיים בין בני הזוג

וכל חוויה רעה נצרבת וחזקת את הכיוון השלילי כלפי מטה של כל החיים האינטטימיים בים בני הזוג..."

תצליחו 🙏🌷
נכוןנזיר בעל כרחו

מה שהוספתי הוא, שהבעיה עלולה להיות לא רק בפן הנפשי של "היינו יחד וזה לא היה באמת מרצון", אלא גם בפן הפיזי של "לא היה כ"כ כיף ונעים". כי כשיש פחות חשק, אז הרבה דברים עלולים להיות פחות נעימים...

שלחתי מסר"ש. אם לא מתאים או אין איך לעזור, תרגישי הכי בנוח להגיד שאין לך מה לומר...

תודה רבה!

נכון מאודנגמרו לי השמות

זה משפיע כמובן גם בפן הגופני וגם בפן הנפשי (לזה התכוונתי במילים "הגוף זוכר" - שהוא זוכר גם בפן הגופני ולא רק הנפשי, אז כנראה שלא התנסחתי מספיק ברור ושמחה מאוד שחידדת את הנקודה המאוד חשובה הזו )

כבר עונה על המסר

קורה. סבלנות ופתיחות. בשעה טובההעני ממעש
קודם כלאמא וגם
זו תופעה מוכרת ונפוצה שהשינויים ההורמונליים משפיעים על החשק (בין אם זה הריון ובין אם גלגולות).
לגבי אחרי הלידה אם תרצו למנוע יתכן שכדאי לנסות אמצעי מניעה ללא הורמונים כמו התקן ללא הורמונים
או כמו דיאפרגמה.

לגבי ההריון עצמו יש מצבים שזה משתנה במהלך ההריון אז נקווה בשבילכם שזה יקרה.

במידה ולא נראה לי שכןכדאי לספר לה עד כמה זה חסר לכך ומה בדיוק ולחפש יחד מה יכול לתת מענה גם בתקופת ההריון.
עדכון כללינזיר בעל כרחו

ברוך ה' קיבלתי המון תגובות, המון מחשבות.

כמה שינויי תפיסה וכיוון

מכאן מתמקד בע"ה בעצמנו, לראות איך אפשר לפתוח לשיחה את הנושא בצורה טובה ומיטיבה מול אשתי, כדי להתקדם בע"ה עם עצמנו למקום ובאופן שהכי טוב ומתאים עבורנו אישית.

נראה לי שאנסה לפנות אליה עם מכתב כלשהו...

תודה רבה לכל מי שהגיב!

הייתם מדהימים.

מרגיש שעטפתם אותי בהמון טוב, ובהמון נירמול (מלשון נורמליות, לנרמל את המצב שאני נמצא בו). שזה עצמו מקל מאוד, עוזר, וממקם אחרת את התחושות ובכלל. ומוציא מהתחושה שאני צריך להיות לבד עם כל הקושי (כי לאשתי קשה לדבר על זה, ועם מי בעצם כן אפשר לדבר).

שוב תודה לכולם!

ישר כוח גדולנגמרו לי השמות

בבקשה תקראוLibi9999

לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.

התחתנתי צעירה ותמימה  עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.

אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.

באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.

ועשיתי את זה.

עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.

המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.

והכי חשוב: אני גאה בעצמי.

עברתי מהחושך אל האור.

הצלתי את עצמי – בזמן.

והצלתי את הילדים שלי.

היום אני במקום אחר לגמרי.

יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.

ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.

אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.

לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:

איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,

ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,

עם הילדים הקטנים סביבי.

בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.

ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,

ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.

כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.

כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.

זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.

והיום אני רוצה לומר תודה.

עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.

רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.

יש אור גדול בדרך.

תהיי חזקה.

תאמיני בעצמך 

ווווווואאאו, איזו מלכה!!!!!!דיאט ספרייט

לא זוכרת אותך ובטח לא הייתי אז כאן בכלל.

אבל מה שכתבת ומה שעשית- וואו!

אישה מלכה!

תודה שנתת פה השראה לאומץ!

הלוואי שתצליחי בכל מכל כל!

זה נראה שהסיפור הזה מופיע כאן לראשונהשלג דאשתקד

כך שאף אחד לא היה כאן כדי לחזק...

(סליחה שאני מעלה את זה בזהירות, אבל יש סיכוי שאנחנו מתרגשים מיצירה לא מאוד משובחת של ai)

זה נראה אמיןמישהי נשואה
אבל אולי אני לא מומחית לבינה מלאכותית 
מקף עליון, מקף ארוך?יוני.ו.
וואלה מעורר חשד ..מישהי נשואה
עכשיו אני קוראת את זה אחרת
רק הראשוני והמובהקיוני.ו.

התוכן עצמו גם מעלה כמה חשדות. 

בבקשה, תבוא הכותבת ותבדה אותנו.

אלא אם כן היא סופרת במקצועהמישהי נשואה

אבל כן

קראתי שוב

ואכן יש מצב שזה בינה מלאכותית.

והסיכום: תהיי חזקה

תאמיני בעצמך.

קצת לא קשור לכל הטקסט הקודם.

אם המטרה היתה לחזק מישהי

אז למה רק בסוף?

כל הפוסט מדבר על להגיד תודה

ואז בסוף

תהיי חזקה

תאמיני בעצמך

אז למי דיברו ופנו בפוסט הזה?

לאלה שעזרו?

או למי שרוצה לעשות צעד?

את מעליבה את הסופרים במקצועםיוני.ו.
עבר עריכה על ידי יוני.ו. בתאריך ד' בטבת תשפ"ו 21:32

(ולעניין: שוב, אולי מבוסס על סיפור אמיתי, ונעזר בבינה מלאכותית, 

וכן כמו שאמר שם, דרושה זהירות. אבל גם מצידנו כסתם אנשים בעולם המשוגע הזה דרושה זהירות. ואצ"ל בפורום אנונימי וכו'.

תבוא הכותבת עם תגובתה והערותיה.)

וואלה עכשיו שמה לב לזהסטודנטית אלופה
ואני דווקא כן טובה ב-ai בדרך כלל.
את כנראה טובה לא רק ב-aiיוני.ו.

אלא בן אדם אמפתי באופן כללי, לכן זה מיד נגע בך.

אבל בתוכן הדברים יש סתירות 180 בין הרישא והסיפא.

האמת שלא הבנתי מ זה מקף עליון מקף ארוךדיאט ספרייט

מה זה?

ובכלל למה שאנשים ימציאו סיפור?

מה יצא להם מזה? 

סימנים מסגירים של a.iבחור עצוב
סימני פיסוק שבד"כ לא משתמשים בהם בכתיבה רגילה וa.i כן.

כמובן שיכול להיות שמדובר גם במישהי אמיתית שנתנה לai לשפץ לה את הכתיבה. 

תודה על ההתייחסותדיאט ספרייטאחרונה
אכן שאלה טובה: למה שימציאו סיפור?שלג דאשתקד
יש לי מחשבה כלשהי, אבל הייתי דמח קודם לשמוע רעיונות של אחרים
מחילה, היו כאן לאורך השנים כמה וכמה נשים מוכותהסטורי
שאנחנו בפורום עודדנו ללכת לטיפול, ולהצליח לעזוב את הבעל המכה.

אין לי מושג על הסיפור הספציפי, אבל הדיון הזה שאתם מנהלים כאן, עלול להחליש את הקוראת הסמויה שעכשיו מנסה לאזור כחות ולקום ולצאת.

מסכימה. בין אם מדובר במשתמשת אמיתיתדיאט ספרייט

ובין אם לא.

הכי חשוב שמי שקוראת תדע שנוכל להוות עבורה כאן מרחב ביטחון אישי ונשמח לתת לה כוחות. 

וואו איזו מדהימה ואמיצה את!!!סטודנטית אלופה

מאחלת לך רק טוב!!🫂❤️

וואו, בהצלחה רבההסטורי
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

הפריע לי שכתבתאדם פרו+

"הפנטזיות של כבודו"

זה לא מכובד.

אני רוצה למחות

זה בסדר שמפריע לךשלג דאשתקד
וממש לא מפריע לי שתמחה
הריני מוחהאדם פרו+
קיבלנו מסירת המודעה 🤗שלג דאשתקדאחרונה
זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

אמנם להתבחבש בזהמישהי נשואה

יכול ליצור יותר מידי התעסקות בעניין

אם זה באמת לא עניין גדול

אז שלא ייפגש עם הסטודנטית.

זה יכולה להיות שיחה קצרה

שאשתו פשוט תגיד לו

תשמע זה מפריע לי....

אני ממש אשמח אם תמצא סטודנט ללמוד איתו במקומה.

אם זה מקובל על בעלה אז הכל סבבה

שוב כל אחד והסטנדרטים שלו

אני מכירה מישהו שכן למד עם סטודנטיות כי לא היתה ברירה בפקולטה הספציפית שבה הוא למד

אולי לא היו מספיק סטודנטים...

הוא אשר אמרתישלג דאשתקד

פשוט להגעד לא, או לתת גבולות כלשהם שמקובלים עליה.

אבל חהתחיל לדון איתו איך הוא היה מרגיש ומה דעתו אם וכאשר ולמה ושמה, זה מתכון למשבר בזוגיות.

כן מה שאני הצעתי מכיל התנצחותמישהי נשואה
קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפ
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
זה תלויוהנה חלום

יכול להיות שאני שטחי ופרימיטיבי אבל אגיד לך בכנות:

אם היא בחורה יפה - יש לך על מה להיות מוטרד.

אם היא מכוערת, אין מה לדאוג.

לא נכון, ממש לא נכוןהסטורי
אדם ששומר על עצמו, ישמור בכל מקרה וישיבה משותפת סביב עניין משותף לאורך שעות, עלולה ליצור קירוב דעת. זה טבע העולם.
יופי זה גם עניין של טעם אישייעל מהדרום

לק"י

ואני גם לא מסכימה איתך.

אגלה לך סוד קטן...פשוט אני..

גם מכוערות מתחתנות,

גם מכוערות נמצאות בזוגיות מאושרת,

גם מכוערות יכולות לבגוד,

גם מכוערות יכולות להיות מאהבות...

גם אני לא מסכימה לגבי זהמישהי נשואה

במצב של חוסר בבית

לא מדברת על זאת שפתחה את השרשור

חלילה

כי היא אמרה שיש להם זוגיות יפה ברוך ה'

אבל במצב שחסר בבית

בקלות אפשר להיסחף

עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi

מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו

שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות

לשימוש עירוני

תודה 🙏 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מבינה אבלמקלדתי פתח

מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?

זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.

לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג. 

ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טוב

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה

תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז

לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..

אפשר להזמין דברים ספציפיים.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

וואו תודה היה כיף נורא, נהנינו מאדדמתייעצת גירושין
תשתפי אותנו מה עשית והיה כזה כייף?אלישבע999אחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות

אולי יעניין אותך