הציעו לי לשאול גם פה (אזהרת צניעות קלה)נזיר בעל כרחו

שלום לכם!
טוב, הניק קצת מוגזם, אבל בכל זאת אשמח להתייעצות.

קודם כל למקם את הנושא: ברוך ה' אני בזוגיות טובה מאוד. באמת ברוך ה', שנינו מודים לה' כל הזמן.

קשר טוב, המון אהבה, מידות טובות, המון הערכה. כיף וטוב לנו יחד

ועוד ברוך ה' - אחרי למעלה מחצי שנה של ניסיונות, כשהילד הראשון שלנו כבר גדול מבחינתנו וזקוק לאח/ות (עכשיו, לא בעוד 9 חודשים), וגם אנחנו משתוקקים לחיים נוספים - סוף סוף, אשתי נכנסה ב"ה להריון שני

ומתוך כל הטוב הזה, אני רוצה לעזור לטוב הזה להשתלט על עוד מרחב - האינטימיות בתקופת ההריון.

אני אהיה שנייה פתוח לחלוטין. להריון הראשון נכנסנו מאוד מהר ב"ה. ומרגע שהתחיל ההריון, החשק של אשתי צנח.

היה לי קשה, לפני כן בקושי היה זמן שהרגשתי שיש לה חשק אלי. היה זמן קצר כזה בתחילת הנישואין (ואפשר גם "לחוש" בזה עוד לפני החתונה), אבל ממש מעט. הרגשתי דחוי.

אחרי הלידה הגענו למסקנה שהיא תיטול גלולות. גם הגלולות הורידו את החשק. והיתה תקופה לא קצרה בכלל של גלולות. בסופו של דבר, רוב מוחלט של זמן הנישואין שלנו היא היתה עם חשק נמוך...

אני לא רוצה ליצור רושם לא נכון: אשתי בפרוש נמשכת אלי ורוצה בי. האינטימיות שלנו טובה ומספקת. ואפילו ברוב הזמן שהיא היתה בלי חשק, הצלחנו ליצור מרחב אינטימי, ולקבל ממנו הרבה (אם כיזה קרה פחות מכמה שציפיתי ורציתי). אין לי ספק בשכל האם היא אוהבת אותי, רוצה בי, או נמשכת אלי. ברור כשמש שמדובר נטו בהורמונים - גם ראיתי את זה בצורה ברורה מאוד בתקופות שבהן לא היה הריון ולא היו גלולות.

אלא מה, הרגש גם הוא חשוב. והצרכים המיניים שלי.

שתבינו, זיהיתי שהיא סוף סוף בהריון הרבה לפני הבדיקה. הירידה בחשק היתה חדה כ"כ שלא היה ניתן לטעות.

ברגש שלי, אני מרגיש דחוי גופנית על ידה, שהיא לא רוצה אותי. אני מרגיש צורך בוער למימד הגופני של הקשר - שלא מקבל מענה.

היום אפילו לחיבוקים, לפעמים היא מגיבה במבט כזה של "מה אתה רוצה ממני". שלא לדבר על נשיקות, או יותר מזה.

ברצינות, מאז הביקור האחרון שלה במקווה היינו יחד רק פעם אחת (שממנה נכנסנו להריון) - ואנחנו כבר אחרי רבע הריון. ברצינות. היא פשוט לא מוסגלת.

היא גם לא מסוגלת לדבר על זה. דיבור על זה, פשוט גורם לה לחץ, תחושה שאני מנסה לכפות את עצמי עליה.

אני משתגע מזה.

אני רק אעיר עוד הערה אחת - בהריון הקודם, הירידה היתה קצת פחות קיצונית (אם לא הרבה פחות). ועדיין, היה לי אז יותר קשה מאשר עכשיו:

עכשיו כבר הייתי מוכן מראש לזה שבהריון החשק שלה ברצפה. וחוץ מזה, בינתיים כבר נצברו אצלי יותר חוויות טובות של - לא יודע איך לקרוא לזה - נורמליות, זמן עם יותר חשק, לא יודע מה.

ועם כל זה, כשאני בתוך זה, זה קשה, זה כואב.

אז... אם אפשר, כמה שאלות:

1. זה נורמלי? זה חריג? משהו באמצע?

2. איך לעזור לעצמי להבין אותה? איך לעזור לה להבין אותי?

3. ובכללי, מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש דחוי (רגשית), וכדי כן להצליח למלא את הצרכים שלי?

בהתחשב בזהmp3
עבר עריכה על ידי mp3 בתאריך י"ד בחשון תשפ"א 09:06
שהיא או בהריון או עם גלולות אז כל מה שתארת נורמלי לחלוטין.עצוב אבל זו מציאות.
אחרי הלידה אל תקחו גלולות ותמנעו בדרכים אחרות לתקופה כלשהי ותכירו אחד את השני בלי תוספת הורמונים.
אני בטוחה ששניכם תופתעו.
ואם אתה רוצה להבין אותה?תחשוב שזו לא היא בכלל.יש משהו שהשתלט לה על הגוף.כן,הריון וגלולות משתלטים על האישה.בטח ובטח בחורה צעירה שלא הספיקה כמעט להיות נשואה ומיד נכנסה להריון.
ב"ה אלה החייםכוחה של מילה
אבל יש משהו כל כך כל כך דפוק בזה שבחורה צעירה (וזוג צעיר) צריכים להתעסק כל היום בנקיונות, וכביסות, ובישולים, וילדים בוכים, והשכבות, וטיטולים במקום להתעסק בעצמם בזוגיות שלהם בביחד במיניות שלהם.
באמת למי יש כוח לאישות אחרי כל זה.
ולהוסיף על כל זה גלולות...זה בלתי אפשרי כמעט.
חשוב לי להדגיש רגענזיר בעל כרחו

קודם כל תודה על התגובה
חשוב לי להדגיש - כמו שכתבתי, היו זמנים שבהם לא היה לא הריון ולא גלולות, וכן הכרנו בהם אחד את השני בלי גלולות. זמן קצר בתחילת הנישואין, וגם כשהפסקנו עם הגלולות ורצינו הריון לקח יותר מחצי שנה עד שה' בירך אותנו בפרי בטן (ובינתיים בירך אותנו בהעמקת ההיכרות מזווית נוספת).

האמת שבאמת קשה לה מאוד... כל הזמן עייפה מההריון, וזה מחרפן אותה. היא אישה של עשייה ולא מסוגלת להיות מושבתת כל כך...

תנסו לנצל את שעון חורף44444
תתן לה לישון בשישי או בשבת ויהיה לה אולי כח בערב....
נורמלי, קשה מאוד. יש תקווהק"ש
קודם כל - זה נורמלי, אצל הרבה מאוד נשים, שינויים הורמונליים מורידים את החשק מי יותר, מי פחות ומי אפילו 'הורגים' את החשק.

שנית - לא תמיד התגובות זהות. הרבה פעמים אחרי השליש הראשון של ההריון החשק חוזר, גם אם זה לא היה ככה בפעם הקודמת, סיכוי לא רע שזה יהיה עכשיו.

בנוסף - ההריון מתיש. אם תצליחו שיהיה לאשתך זמני מנוחה משמעותיים - זה יכול לעזור (לא בטוח).

אחרי הלידה בעז"ה, אם תרצו תקופת התאוששות - למנוע באמצעים לא הורמונליים. התקן, למשל (גם לו יש תופעות לוואי אצל חלק מהנשים, כמו דימומים יותר ארוכים.) או דיאפרגמה, אם הרב שלכם מתיר.
תודה רבה על התגובה והעצות!נזיר בעל כרחו

לוקח כמה נקודות לתשומת ליבי

מה זה דיאפגרמה?

אמצעי מניעהק"ש
שחוסם אצל האישה את פתח הנרתיק.

יש מחלוקת בפוסקים, האם זה שהוא בפנים ולא חוסם ממש כשהזרע יוצא (בשונה מקונדום) זה מותר, או שזה עדיין נחשב הוצאת זרע לבטלה.

נ.ב.
הוא נחשב פחות בטוח מגלולות או התקן. במצב שהריון הוא סכנה ממשית לאישה - לא מומלץ רפואית לסמוך עליו.
חוסםאמא וגם
את 9תח צוואר הרחם, ליתר דיוק...
צודקת, התבלבלתיק"ש
באמת קשהמכבי יהודי
קודם כל באמת זה קשה אחי , ממש מעריך אותך על איך שאתה מדבר כותב בצורה מכובדת אופטימית , מכיר את זה אישית אישתי הייתה עם בחילות פסיכיות כל ההריון בערך והרגשתי בדיוק מה שאתה מתאר , קשה להעביר את זה לרגש, כי באמת ברגש ברגע שאתה מרגיש שהיא לא רוצה פעם אחרי פעם זה מחלחל בצורה לא נעימה לנפש .
מה שעזר לי זה לדבר איתה על זה ולקבל תחיבוק ותהבנה שלה לכאב שלי . אולי לצאת למקומות נעימים לבילוי שיתן לכם תמקום של הביחד .
תודה רבה!נזיר בעל כרחו

זה באמת ממש ככה

לוקח לתשומת לבי

זה נורמאלימופאסה
כדי לעזור לעצמך הייתי ממליץ לך להוציא מהלקסיקון את הביטוי "צרכים המיניים שלי". זה דפוס חשובה/אמונה שאני צריך לפרוק כל כמה זמן.
יחסי אישות עושים מתוך הדדיות ולא כדי שצד אחד יפרוק. כדאי ללמוד להעלות את האנרגיה מינית ע''י נשימות ותרגילים.

דבר שני, לגבי אני מרגיש דחוי וכו'. הייתי ממליץ לך פחות לדון
ולשקוע ברגשות. פשוט להיות במקום של משפיע ולא מושפע. להיות אתה, להכיל אותה, בשום אופן לא לשדר לה שאני לא מסוגר להיות בלי אישות ולא להלחיץ.
בד''כ בהמשך ההריון זה משתחרר לקראת הסוף אפילו הופך לעוררות מוגברת. ההתנהלות שלך התקופה הזאת יכול מאוד להעלות את המעמד שלך בעיניה כגבר מוביל ומשפיע
בשעה טובה ושתזכו להמשך טוב
וואו. שינוי תפיסהנזיר בעל כרחו

טוב רגע.

קודם כל, אני לגמרי מסכים שזה לא עניין של "עבר מספיק זמן אז צריך לפרוק". חלילה.

ומסכים לחלוטין שאישות זה הדדיות, ונובע מאהבה ולא מצרכים גופניים.

עם זאת. בלי קשר למשך זמן, נוצר מצב שאני מרגיש צורך למגע גופני ולאינטימיות (ולגמרי גם בצד הנפשי של העניין).

זה לא "צורך" שלי לדעתך?

מה זה אומר להעלות את האנרגיה המינית ע"י נשימות ותרגילים?

איך היית ממליץ לי להצליח להישאר מבפנים במצב של משפיע, בלי לתת לתחושות האלה להפריע לי בזה?

אני חושבמופאסה
ברור לי מאוד שצורך לאטנטימיות הוא עניין נפשי/רגשי קודם כל. הצורך להיות נאהב, מוערך וכו'.
יחסי האישות זה מעין תמצית רב עוצמה של גילוי אהבה וחיבה וגם משיכה וזה טוב מאוד שיש לך צורך לכך. אבל בוא נודה שיש כאן פורקן רגשי וגופני הורמונים נפלאים שמתגעגעים לשחרור שלהם מידי כמה זמן (כמו אדם רעב שחוטף שווארמה ומרגיש מלא לאו דווקא בבטן אלא בנפש)
במקרה שלכם, אשתך נמצאת במצב שהיא לא מסוגלת לתת לך את האהבה הזאת כי הגוף שלה עסוקה בלייצר חיים וגם אין לה טיפת משיכה. אין ספק שהיא עוברת מהפכה מטורפת בגוף. אז הצורך שלך לאינטימיות זה נהיה ממש עול ולחץ בשבילה.
אז תקח את הצורך לאינטימיות ותנסה לכוון אותה לשפה אחרת של אהבה, מבטים אוהבים, אווירה רגועה, מתנות קטנות, טיולים קטנים/הליכות, יכול לכתוב לה מכתבים מתוקים ואם יש מגע שכן נעים לה, אפילו ליטוף בשער או מסאז'ים וכדו', להוריד ממנה עבודות בית כמה שאפשר, לתת לה הרבה הערכה ומחמאות שהיא מגדלת חיים ברחמה, וגם לתת לה את הספייס אם היא צריכה....

העניין הוא להיות בשליטה, בעמדה של אני המשפיע ושולט על המצב. אתה לא ילד שצריך צומי ואם לא מקבל אז נכנס לפינות. כל הדבר הזה זמני לכמה חודשים ובסוף בסוף יש מתנה מדהימה ביותר שהיה שווה להתאמץ בשבילה.

לגבי הנעת/העלאת אנרגיה מינית, זה מושג שמופיעה ברפואה סינית. האנרגיה מינית זה כוח החיים המכונה צ'י שמסתובב בכל הגוף. בעוררות מינית אצל הגברים הכח הזה נתקע באיבר המין וגורם לרצון חזק לפרוק. באומנויות לחימה וכן בטנטרה יש תרגילים להניע את האנרגיה ע''י תנועות שרירי האגן ונשימות. (אני מלמד אותם לבנים שלי כבר בגיל 10\11)
תעשה חיפוש ביוטיוב/גוגל. אם לא תמצא מידע אנסה לצלם לך מהספרים שיש לי.
וואי מופאסה תגובה אליפות!מיואשת******

תודה!מופאסה
אני לא ממש מסכים. אולי אצליח בדיוק לנסח אח"כק"ש
אבל בגדול - כפתרון לקושי ספציפי, יתכן שהרעיון שלך הוא טוב. אבל להציב רף, כרף הנכון - כשרובנו הגדול, כמעט כולנו איננו שם בשום תחום בחיים (אוכל למשל) - עלול להוציא מפרופורציות.
וואו וואו חידוש מדהים!חגהבגה
חייבים לעשות. סדנאות כאלו למתבגרים לדעתי
יש קורס אינטרנטי של יונתן שומרמופאסה
קוראים אותו ''יצאת גבר''
השיעור האחרון שם, איך ללמד את המתבגרים.
ממש זול, תשלחי את בעלך לשם, רק יצא טוב מזה
אה נכון נתקלתי בזה פעםחגהבגה
בנתיים,יש לנו רק בנות ברות ה' אבל באופן כללי זהחגהבגה
לדעתי מאסט...
תודה!
תפס אותיאמא וגם
שאתה מלמד את הבנים שלך.
תוכל לפרט מה איך באיזה הקשר?
באופן כללימופאסה
הילדים בגיל הזה מרגישים הרגשות מוזרות (בסביבות 11, תלוי בילד), עוררות מינית, זקפה, כבדות באשכים וכו' ולא ממש יודעים ממה זה נובע.
אז אני מסביר להם על יצור זרע ועל טסטוסטרון שמתחיל לזרום בגוף וזה אנרגיה מדהימה שאם מניעים אותה למעלה אפשר להנות ממנה בהרבה תחומים בחיים (ספורט, יצירה,תקשורת ועוד...)
אני מלמד תרגילים מאומנויות לחימה שמשולבים בהם תודעה, נשימה ותנועה שפשוט משחררים מידית את ההרגשות הנ''ל, את הכבדות וכו'.
יש גם תרגילים פשוטים שמשלבים כיוץ סוגרי אגן עם נשימות ותודעה (אפשר בישיבה, בנהיגה) זה מוריד מיידית את הזקפה מביא לאדם חיוניות ושמחה.
בגיל הזה הם לא נבוכים, פתוחים לקבל וגם מתלהבים לבצע
נשמע מעניין...אמא וגםאחרונה
נעביר את זה לרלוונטי
מעניין מאוד, תודה רבה!נזיר בעל כרחו

מה לכתוב בחיפוש בעצם?

אתה חייב לעשות הדרכת חתניםrivki
האמת, אני רוצה...תודהמופאסה
אז קדימהנפש חיה.
אני גם חושבת שכדאיכוחה של מילה
אין על התגובות שלך 👍👍👍סוסה אדומה
תודה!מופאסה
זה נורמלי, ולא קל.מיקי מאוס
אבל למה היא לא מוכנה לדבר על זה?
לא על הצרכים שלך, זה באמת נושא לא נח.
אלא על החשק שלה.
היא מרוצה מזה שאין לה חשק? טוב לה ככה? או שהיתה שמחה לו רק היה לה?

יש דרכים רבות לעורר חשק - מגע עדין יומיומי, ריחות, טעמים, מראות- אצל כל אישה זה אחר וצריך קצת עבודה לגלות את זה אבל זה חלק מעבודת הזוגיות
תנסה לפתוח את הנושא בעדינות.
לברוח מביטויים נפיצים,
אבל באמת להיות קשוב אליה איפה היא נמצאת.

תדגיש לה גם כמה חשוב לך להרגיש אהוב ולא דחוי.
אולי צריך יותר מילים, יותר מחוות ומגע יומיומי.
זה רגש ורצון לגיטימי וחשוב
לגמרי מזדהה איתךAlony
וכבר כתבתי משהו דומה בנושא בעבר .
לדעתי במאמר מוסגר, לא מכינים מספיק חתנים לפני הנישואין בעניין הזה ואז לא פלא שמקבלים את זה כהלם ומרגישים דחויים ולא רצויים .
לגביי מה עושים :
קודם אתה צריך המון סבלנות , לא להפעיל עליה לחץ שיקשה עליה וחלילה יסגור אותה יותר , אבל גם במקביל לא להישאר אדיש, כן להראות לה שמשהו חסר לך וזה מקשה עליך .
הרבה פעמים אנחנו מצפים שזה יבוא מהאישה כלומר , שהיא תיזום ותראה עניין אבל האמת שקשה לה ועקב ההורמונים/ היריון/ דיכאון אחרי לידה וכו' היא באמת לא מסוגלת ולכן כדאי להעיר את תשומת ליבה מידי פעם , בנועם וסבלנות להראות לה שאתה זקוק לזה ולא להישאר אדיש למצב .
לי אישית זה עזר הרבה , כמובן לא מהקצה לקצה אבל בהחלט השתנה הרבה לטובה ב"ה .

רק לגבי ה"להראות לה שקשה לך"סוסה אדומה
במקרה שהיא באמת לא יכולה לתת לו, מעבר לתחושות אשם וסגירות רגשית ומינית שתבוא בעקבות זה, זה לא יועיל בשום דבר.

זה אומנם נסיון לא פשוט, אבל הטקטיקה היא שונה לחלוטין.

להעריך אותה, להקשיב לה, ולעבוד קשה כדי לגלות האם ומה יכול לעורר אותה בכל זאת גם בתקופת ההריון. ממליצה בחום לקרוא את "גברים ומאדים בחדר המיטות" בלי להתעצל. ובלי לחכות שהאישה שאין לה חשק באמת תיזום משהו מצד עצמה.
הצורך כרגע הוא של הגבר בלבד, ומצד שני, היא נמצאת במצב הפוך לחלוטין, ולכן, רק עליך המלאכה לגמור. זאת הגישה שאמורה להיות אצל הגבר.

לגבי גלולות - פשוט לא. אין שום סיבה בעולם להשתמש ברעל הזה בזמן שהגוף נח מההורמונים.
זה הורס את נפש וגוף האישה, את הקשר המיני וההשלכות של זה על הזוגיות. חבל. חבל. חבל.
פשוט להשתמש במשהו אחר.
לא לקחת את זה כאופציה בכלל.
את חייבת לעשות הדרכת חתניםאורה שחורה
איכשהו. אולי מקוון? אולי ספר?
חייבים לחשוב על רעיון
האמת שאני באמת חושבתסוסה אדומה
שגברים צריכים הרבה יותר הדרכה מנשים, ומשום מה אף אחד עוד לא עשה עם זה משהו...
למה??? כי אנחנו נחותים יותר וטיפשים יותר??יהודה224
או בגלל שאתן מסובכות יותר??
מה לחשוב??
לא הבנת את כוונתהנזיר בעל כרחו

היא לא התכוונה שגברים יותר צריכים הדרכה מאשר כמה שנשים צריכות הדרכה.

היא התכוונה שכיום גברים מקבלים הדרכה רק מגברים, או כמעט רק מגברים, ושכדאי לנו לקבל הדרכה גם מנשים ולא רק מגברים. שצריכה להיות הרבה יותר הדרכה של נשים לגברים מאשר מה שיש כיום

ככל הנראהAlony
מה שכתבת לא סותר את מה שכתבתי .
בשורה התחתונה צריך להפעיל שיקול דעת ואם קיים מצב שהאישה לחלוטין נעולה ולא רוצה בשום פנים אין ברירה אלא לשחרר .
אני מדבר על מקרה אחר, שבו אמנם האישה 'לא עפה על זה' אבל עדיין יש לה זמנים שהיא תהיה מוכנה, ועל מצב כזה כתבתי שאם הגבר מבחינתו ייתן לה את ההרגשה שהכל כשורה ולא חסר לו כלום אז ברור שמבחינתה לא יזוז שום דבר . לכן כן צריך סבלנות ואמפתיה מצידו אבל גם לא להתנהג באדישות. סוף כל סוף כמו שאמרת זה באמת 'צורך' של הגבר ואם הוא לא יסב את צומת ליבה לכך זה יכול להתפספס .
זהו שכנראה שקצת כן...סוסה אדומה
כי בעיניי לא צריך להגיע למצב כזה שהאישה נעולה.
נעולה = נעולה רגשית... וזה כנראה תוצאה של משהו.
לגבי השאר - פשוט עניין של יכולת פיזית (עייפות וחולשה מטורפת - אפשר לעזור בבית ולהציע לה לנוח - בלי קשר ל"תוצאה"), ונפשית (הורמונאלית וכו').

כשגבר מדבר על הצרכים שלו (גם אם הם הכי מוצדקים ומובנים בעולם) בלי שום רגישות והבנה ביחס למצב שלה, זה נועל אוטומטית.
ולכן אני מציעה אפילו לא לנסות את הדרך הזאת.
זה די אגואיסטי כשזה בא מצד הגבר. וזה כשלעצמו מרתיע.

עדיף לבחון את הקרבה באהבה "אפלטונית", ולאט לאט לבחון קרבה פיזית שהיא לא מינית (חיבוק ונישוק) ולעורר את האהבה עד שהיא תחפץ בהנחה שיתכן והיא לא תחפץ וזה רצון ה'.

הרי אהבה עושים באהבה.
אתה לא באמת באמת רוצה שהיא תהיה איתך רק רק כי אתה "צריך" לפרוק איפשהו.
היא לא זונה.
וכגבר וכאדם טוב, אתה לא רוצה לגרום למישהו לרגשות אשם כשהוא באמת לא אשם בזה.

ואם היא מיוזמתה תגיע לרצון מהסוג הזה, זה כבר משהו אחר, אבל זה לא יכול לבוא ממך ככה שאני לא רואה איפה זה רלוונטי ה"להראות לה שקשה לך".
הכי הרבה, תראה לה שאתה אוהב וחושק בה ותלמד איך מעוררים אישה בלי להראות לה ולהגיד לה ש"קשה לך ואתה צריך...".

אז צורך צורך...
אם אישתך לא יכולה, כנראה שהקב"ה חולק על ה"צורך" הזה כרגע.
או, שהוא רוצה שתלמד "להשיג" אותו בדרך נעלה ומדוייקת יותר ויותר.

אם היה לי ספק אז עכשיו כבר איןAlony
כי עכשיו ברור לי שאנחנו חלוקים .
איך הסקת את המסקנה שכשגבר נותן לאישה את התחושה שקשה לו אז היא צריכה למרות הכל להתרצות לו כמו רובוט(או מילה אחרת שכתבת) ולעשות כל שיחפוץ כדי לקיים את דבריו של 'הוד רוממותו' ?..
הרי בפירוש הדגשתי כמה פעמים בתחילת דבריי שעל הגבר מוטלת החובה להיות סבלן , לתמוך באישתו , לגלות אמפתיה ורגישות למצבה ולהיות שם בשבילה, אבל עם כל זאת כנראה שאת זאת ששכחת משהו- גם הגבר הוא צד בעניין וקשה לו , נקודה .
אחרי הכל זוג במצב נורמטיבי מקיים יחסי אישות על דרך קבע וכרגע המצב אצלם הוא לא ככה , אין פה האשמות כלפי האישה אבל כתוצאה מהמצב קשה לגבר, ולמרות הכל הוא לצידה ,תומך בה, נותן לה ים של אהבה אבל מפה ולהיות 'סופרמן' להציג שעולם כמנהגו נוהג הכל בסדר ואין שום קושי .. חד משמעית לא נכון .
מעבר לכך שהאישה לא תבחין במשהו לא תקין בגלל שהוא משדר שהכל בסדר גם אצלו במקביל יתפתח משבר
בעקבות חוסר ארוך טווח שלא ממומש .
זה ממש אבל ממש לא אומר שעכשיו היא צריכה לקיים איתו יחסים כמו זומבי על מנת 'שיפרוק' , רחוק מאוד מזה .
אלא שאפילו אם זה היה תלוי בה נכון לעכשיו היא לא הייתה הכי רוצה בעולם לקיים איתו יחסים אבל מכיוון שהוא בעלה והיא אוהבת אותו ורואה את התמיכה שיש לו כלפיה ל-מ-ר-ו-ת שקשה לו היא תרצה מיוזמתה לבוא גם היא לקראתו.
נכון , זה לא המצב האידיאלי אבל ככה צריך להתנהג זוג שנמצא בתקופת משבר עד שהמצב יחזור לעצמו.
איפה פה הפסול ?
הפסול פה זה שזה מגיע ממך ולא מצד אישתך שיודעת לבחון אתסוסה אדומה
יכולותיה ללא תחושות אשמה.

אתה אומר בעצמך שבמצב נורמלי זוג מקיים יחסים באופן קבוע, אז בוא נגיד שאם היא לא טיפשה ברמות הזויות, היא מודעת לזה ואין צורך לתת לה הרגשה שזה קשה לך.
פשוט אין בזה תועלת. ולא רק שאין בזה תועלת, זה רק גורם לה הכי הרבה להאשים את עצמה במקרה שהיא לא מסוגלת, ולהיסגר אפילו יותר ממה שהיא היתה קודם.

ברור שגם אם גבר נותן תחושה אז היא לא חייבת...
העניין הוא שבכל מצב נוצרת אווירה מגעילה במקרה שהיא באמת לא יכולה,
כי אם אכפת לה ממנו והיא לא מסוגלת - אז כואב לה יותר (בנוסף לכל הקשיים שיש לה בהריון), או שהיא מאשימה את עצמה - שגם זו תחושה מאוד לא נעימה, או שהיא תשכב איתו בכח כשהיא לא שם בכלל - כמו זונה, וזה כשלעצמו יוצר השלכות מרחיקות לכת על הזוגיות ובכלל הרבה יותר גרועות מהתסכולים שיכולים להיווצר אצל גבר שהיה צריך להימנע מאיזה "עונג" או "פריקה" כלשהי.

מה לעשות? לא תמיד הרצון להיות עם הגבר רק בשביל ה"צורך" שלו מספיק חזק בשביל שהיא תצליח באמת להיות שם, כל שכן לא כשהוא מביע את הצורך הזה בלי להתייחס לזה שאהבה עושים באהבה *משני הצדדים* ולא מתוך איזה "צורך" של צד אחד כלשהו כשהצד השני "עושה לו טובה".
לפעמים הקשיים האחרים שלה (ויש בשפע) חזקים מזה.

כתוצאה מהמצב קשה לאישה וגם (ואם יורשה לי - קצת -) לגבר, לא רק לגבר.
אלא מה? שהקושי שלו מתבטא בזה שהוא נמנע מיחסים למרות שבא לו,
והקושי שלה מתבטא במצבי רוח קיצוניים, בירידה חדה של החשק המיני, בחולשה גדולה, בתופעות לוואי כואבות (ולפעמים גם בגבר שעסוק בעצמו ובקשיים שלו ובתחושות האשם שהוא גורם לה).

אז בוא.
קשה לו.
אבל גם לה קשה...

ולכן, כדי חס וחלילה לא להיות חלק ממי שמוסיף לה על הקושי, לא יקרה שום דבר אם יגבר ידע לנסות להשיג את ה"צרכים" שלו בצורה הולמת יותר למצב.

לעורר אותה בעדינות ובחכמה במקום להטריד אותה. או לקבל את זה שהיא לא שם.
והיא לא אמורה להיות שם כשהיא לא שם.

ואם היא מצליחה להיות שם מיוזמתה, זה או שהיא כנראה יכולה קצת, או שהיא ברמה גבוהה מאוד מאוד מאוד של עבודת המידות, שעצם הרצון לשמח את האיש שלה, ורק הוא כשלעצמו מצליח לעורר אותה.

מה שבטוח, שזה לא שייך לצד של הגבר.
כי באופן שפוי, אמירה כמו "אני צריך וקשה לי" לא מעוררת מישהי מן המניין, אם כבר, סוגרת אותה מאוד מאוד.

אני בטוחה שבמצב שגבר יהיה באמת קשוב מאוד לאישתו, היא כל כך תאהב אותו וממילא האהבה אולי תעורר משיכה אצלה (בהנחה שהיא יכולה קצת).
בקיצור, זה שגבר ישתף עכשיו בצורך שלו?
לא מצאתי סיבה.
להפך.

אז אם הדגשת כמה פעמים בתחילת דבריך שעל הגבר מוטלת החובה להיות סבלן , לתמוך באישתו , לגלות אמפתיה ורגישות למצבה ולהיות שם בשבילה, הרי שבהצעה שלך לומר לה "שקשה לו" סתרת את עצמך.

בכל מצב, הכל נאמר באווירה טובה, מקווה שזה עובר כמו שצריך.

איפה פה הסתירהAlony
אם את מדברת על מצב שבו האישה לגמרי נטולת כל חשק מיני ובאפיסת כוחות מוחלטת על זה כבר כתבתי (ותבדקי אם לא זכור לך )שאכן לא שייך במצב מסוג זה שהגבר ייפרוש בפניה את הקשיים שלו כי היא בכלל לא שם .
עוד פעם אני חוזר ואומר, לא על מצב כזה אני מדבר , אלא על מצב הרבה יותר מתון שבו האישה אמנם לא יוזמת ולא מרגישה צורך ורצון עז לקיים יחסים אבל כן תהנה מזה אם הגבר ייזום/ אם תדע שחסר את זה לבעלה .
היא ממש לא צריכה להיות "ברמה גבוהה מאוד מאוד מאוד מבחינת המידות" בשביל זה .
ולמה את חושבת שבמצב כזה שהזוגיות ביניהם טובה והם אוהבים ורוצים לעשות טוב אחד לשני זה שהגבר יאמר לה "אני צריך וקשה לי" פתאום יסגור אותה ?
אתה מדבר על סיטואציה שגבר צריך לומר את זהסוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך ט"ו בחשון תשפ"א 13:27
כלומר, כנראה שקשה לה.
אתב לא יודע כמה קשה לה ולכן אתה לא יכול לומר שקשה לך - כי רב הנזק על התעולת (אם יש כזאת בכלל)... ולכן הדרך היא לא לומר לה ולהראות לה שקשה לה, אלא לעורר אותה.

אישה *במצבים מסויימים* צריכה להיות ברמה גבוהה מאוד כדי להתעורר ולרצות באמת להיות עם גבר רק בגלל הרצון להייטיב לו ולא כי לה בעצמה יש חשק (הריון זאת דוגמה טובה למצב כזה אצל הרבה מאוד נשים).

באופן כללי, כשיש תקשורת מינית נכונה ובריאה בין בני זוג, זה די ברור שאף צד מהם לא אומר "אני צריכ/ה, קשה לי"...
זאת תעודת עניות.
בין אם כי זה מעיד על זה שהוא לא נמצא איתה מהמקום הנכון בנפש, ובין אם זה כי זה מעיד על זה שאישתו רוב הזמן בלי שום קשר להריון לא בעניין - שגם זו עלולה להיות תעודת עניות בשבילו או לפחות במקרים מסויימים להעיד על קושי שקיים אצלה גם בלי קשר אליו.

בקיצור, אהבה עושים באהבה.

זה שאישתך תצליח לראות את הקושי שלך ולהשתדל למענך גם במצבים שאין לה חשק בכלל, זה דבר אחד. שלא שייך אליך.
זה שאתה תגיד לה ותראה לה שקשה לך כי אין לה אמון מספיק שהיא רואה אותה ועושה מה שהיא יכולה, או שהיא באמת לא איתך כי היא לא יכולה, או שלא אכפת לך לגרום לה לרגשות אשם - כי אין לך שום דרך לדעת את זה מראש. זה דבר אחר.

אני כרגע מדברת איתך, כגבר. ולכן אני אומרת לך, אחי, כן, אני לא יודעת מה קורה אצלכם בבית, אבל רוב רובי הסיכויים שאמירה כזאת שלך סוגרת אותה מאוד.

למה? כי אף אחת לא רוצה להיות בית שימוש למילוי צרכים.
במיוחד אישה, רוצה להרגיש שאתה רואה אותה באמת, ושהקשר ה"פיזי" בינכם הוא יחסי אישות של בין אדם לאדם ולא יחסי מין של בין אדם לחפץ כלשהו שממלא צרכים של מישהו בין אם הוא שם ובין אם לא.

רוב הבעיות מתחילות שם.
כשגבר לא רואה את ה"אמירה" הנ"ל כאופציה בכלל, הוא לומד להרגיש אותה ולעורר אותה באמת, וממילא היא תרצה להיות שם, בין אם כי היא התעוררה, ובין אם כי עצם זה שהוא רואה אותה באמת, היא אוטומטית מנסה לראות אותו באמת ולהיות קשובה ומעוניינת למלא את "צרכיו" -( מיוזמתה).

זהו, נראה לי שמיצינו. כתבתי כי אני חושבת שזה חשוב.
אתה לא חייב לקבל את זה כמובן, זה עניין שלך.
תקני אותי אם אני טועה- שכשאשה לא רוצהאורה שחורה
יש לזה סיבה שצריך לטפל בה.
זה לא שהיא לא עפה על זה או לא מרגישה צורך או שהיא אשה (פולניה) קרה או א-מינית.
זה לא אמור להיות ככה.
זה נובע מבעיה (בד"כ רגשית) שיכול להיות שהיא בכלל לא מודעת אליה,
והגבר צריך להוביל לפתרון?
מסכים עם זה שמיצינוAlony
וגם מסכים עם זה שלא חייבים להסכים .
לדעתי אין שום בעיה בפניה של גבר/אישה האחד לשני כשמרגישים חוסר וזה לא רק בכל הקשור ליחסים אלא בהכל כמובן כשזה לא בא על חשבון השני והוא יקבל את זה בהבנה ושמחה .
אמרת שאת לא יודעת מה קורה אצלנו בבית
אז לא אכנס לפרטי פרטים אבל כן על רגל אחת אספר לך שהייתה תקופה ואפילו ארוכה מתחילת הנישואים ובמיוחד בהיריון ואחריו שאישתי לא ששה על קיום יחסים, כן היא נהנתה במהלך קיום היחסים עצמו והכל אבל את מספר הפעמים שהיא יזמה או רצתה את זה ממש היה אפשר לספור על יד אחת .
התלבטתי הרבה מה לעשות ובסוף החלטתי כן לדבר איתה על זה והאמת שלא החסרתי שום פרט ובצורה הכי כנה ואמיתית הסברתי לה שקשה לי ומרגיש לי שמשהו חסר , כן כן, בדיוק כמו שאמרת שלא לעשות כי זה סוגר אותה כביכול .
אישתי קיבלה את זה לגמרי בהבנה ואני יכול להגיד לך שהרגשתי טיפש שלא עשיתי את זה לפני ובחרתי להמשיך כרגיל למרות שמבחינתי זה לא היה ככה .
היא ממש לא עשתה 'עבודת המידות מאוד מאוד גדולה' בשביל זה ובטוח שזה לא גרם לה להתרחק או לא יודע מה אלא ההיפך זה רק חיבר בינינו .
לידיעתך.
השאלה אם באמת זה בלתי אפשרי פיזית, או רק קשהמיקי מאוס
ואת זה כדאי ללבן.
ברור לך שגם בן הזוג צובר במקרה כזה כל מיני משקעים? לא במודע, ולא יעזור כל הרצון הטוב שבעולם.

המצב הזה דפוק.
וכל זוג צריך ללבן ברגישות וזהירות איך הכי טוב להם להתמודד עם זה.
יש זוגות שבהם באמת לאישה יש כ"כ הרבה קושי פיזי שהדרך הטובה ביותר היא לשחרר את האספקט הזה לגמרי ולשרוד עד סוף ההריון עם שלל הקשיים.
יש זוגות שפשוט קשה יותר לעורר חשק. וזה כמובן גם בסדר! אבל יכול להיות שהנזק שיווצר מהדחיקה של הנושא הזה הצידה יהיה גדול יותר לזוגיות מאשר הנסיון לעורר את החשק שכמובן שמצליח הוא טוב יותר ומספק לשני הצדדים

אני כן מסתייגת יחד איתך מ"להראות לה שאתה זקוק". זה מקום שצריך להתרחק ממנו כמה שניתן (לפעמים לא ניתן. גם לגבר יש צרכים ומותר לו לשקף(לא לדרוש) אותם כשאין שיתוף פעולה בצורות בריאות יותר. זה בסדר אם מדי פעם מתוך רצון ואהבה אחד מבני הזוג בוחר לקיים יחסים גם כשאין לו חשק בשביל לשמח את השני)

עדיף הרבה יותר לפנות לשורש הבעיה ולנסות לעורר חשק. וזה הרבה פעמים אפשרי. פשוט דורש קצת מאמץ להתנתק מהיומיום. להקדיש לזה זמן ומחשבה
נורמלי ונפוץ מאוד.44444
אצל הרבה זה משתפר לקראת שליש שני.
תנסה לדבר איתה ולהגיד לה שלא תלחץ ואתה לא כופה שום דבר אתה פשוט אוהב אותה ורוצה אותה ורוצה להיות איתה. אתה רוצה שיהיה לה טוב להחות ביחד....
תנסה לשאול אותה מה היא חושבת שיעזור?
אני למשל סובלת מחום ועוד יותר בהריון אז מזגן גם בתקופה הזו זה חובה (במישור החוף).
כמובן להתקלח כל יום רצוי כולל חפיפת ראש.
זה הכי בסיסי בשביל חשק....
תשאל אותה איזה מגע נעים לה אל בכלל....
ובנוסף תתן לגיטימיות למגע שלא מוביל ליחסים.
בתור אישה, זה נושא רגיש אצל נשים....
ולפעמים יש חשק למגע קל ולא ליחסים.
ואז אם מרגישים שמטרת המגע היא יחסים זה יוצר "אנטי".

בהצלחה....
מרגישים את האהבה שלך לאשתך עד לכאןנגמרו לי השמות

ואת הכנות והרצון להביע אותה בפניה בכמה שיותר מובנים, כולל כל תחום המגע שבו גם אתה מרגיש חזק ו"מדבר" בשפת המגע הזו ובכך בעצם אומר לה: אני אוהב אותך ואני מרגיש שאת אוהבת אותי כאשר יש מגע.

הכנות והחיבור הזה לעצמך ולקשר שלכם מאוד משמחים ומרגשים, ויש לכם באמת המון ב"ה.

גם בהתחלה של דבריך שאתה קודם כל בוחר במילה "למקם" את הזוגיות - בעצם כמו אומר שהמהות של הזוגיות שלך היא זוגיות טובה *מאוד* כדבריך.

זוגיות בה גם אתה וגם אשתך נמצאים בהודיה גדולה האחד בשנייה וכמובן לקב"ה.

זוגיות בה יש ביניכם קשר טוב מאוד,

המון אהבה,

מידות טובות,

המון הערכה

כיף לכם מאוד יחד

טוב לכם מאוד יחד

בזמנים בהם אתם יחד גם בפן האינטימי-גופני - גם טוב לכם מאוד מאוד ב"ה

אתה ממש מרגיש שאששתך נמשכת אליך,

רוצה בך

מרגיש שאתה נמשך אל אשתך, רוצה בה

מרגיש שהאינטימיות שלכם טובה ומספקת

ואפילו בתקופות בלי הרבה חשק הצלחתם ליצור מרחב אינטימי ולקבל ממנו הרבה (!!!)
אין לך ספק (!!!) בשכל שהיא אוהבת אותך!

שהיא רוצה בך!

שהיא נמשכת אליך!

וברור לך כשמש (!) שמדובר נטו בהורמונים - ואף ראית זאת בצורה הכי ישירה בתקופות בהן לא היה הריון או הורמונים (ושוב - !!!)

עד כאן ציטטתי אותך מילה במילה - ואכן נשמע שגם בפן הזוגי ביניכם, גם בפן הרגשי, של אהבה, משיכה תשוקה וכו' - אתם לגמרי שם תודה לאל!

זוג מדהים וחזק וטוב עם אהבה עצומה אחד לשנייה, גם אחרי הרבה שינויים בחיים, גם אחרי לידת ילד ראשון וגם אחרי ותוך כדי הריון שני.

אז כבר אתה יכול להיות מאוד מאוד שמח, אופטימי ורגוע שהביחד שלכם - הוא לגמרי מעולה! ואף אחד לא יקח לכם אותו.

אלא מה?

החיים מורכבים גם מהתמודדויות. לכולנו. כל אדם חי באשר הוא.

והנישואין כחלק מובנה בהם ובלתי נפרד מהם, מהווים לכל זוג, ההכי טוב שיהיה, אתגרים, זה לגמרי חלק ממסלול החיים בכלל והנישואין בפרט.

חשוב לזכור זאת ולדעת זאת ולשוב ולהיזכר בכך - שנקודת המוצא היא האהבה השלמה והגדולה והטובה ביניכם,

שאתם לגמרי במקום הנכון והטוב ב"ה לנצח

ואת המורכבויות וההתמודדויות של החיים - תעברו! אולי לאט לפעמים, אולי לא תמיד בקלות, אולי יהיו גם רגשות לא טובים תמיד - אבל תעברו! ותעברו ביחד! ותעברו ותצאו מהם מחוזקים ואוהבים יותר ב"ה!

אחרי כל ההקדמה החשובה הזו (כן כן, זו רק ההקדמה שלי חח... )

בוא נתייחס רגע לקושי.

יש כאן קושי גם שלך בפני עצמך

וגם של אשתך בפני עצמה

וגם קושי בביחד שלכם.

הקושי שלך-

נובע בעיקר מתחושות והרגשות שאתה דחוי כדבריך.

בכל פעם בה אתה רוצה קירבה גופנית ומרגיש שאשתך נסגרת ו"לא שם" - אתה מפרש זאת כדחייה שלך.

כ"לא רוצים אותי, אולי היא לא אוהבת אותי? אני מרגיש דחוי ולא רצוי".

והמקום הזה של הרגשת הדחייה,

בפרט מהאדם שאתה הכי אוהב בעולם והכי קרוב אליו בעולם, קרי - אשתך היקרה, 

הוא מקום כואב כואב כואב.

באמת שכואב.

כי אתה בסך הכל רוצה לאהוב אותה ולהיות נאהב על ידה בחזרה...

אין משהו יותר טהור וטוב ויפה מזה בעולם...

ואחת הדרכים שלך לבטא זאת היא כמובן ע"י מגע שמאוד מקרב ומדביק וחלק מהותי מהותי מחיי הנישואין.

אז קודם כל תבין את עצמך.

אתה בסדר גמור!

אתה הכי נורמלי שיש, בריא בנפשך ב"ה,

אוהב את אשתך, אוהב את הקשר שלכם, מחובר ליצר החיות (בשורוק) ורוצה להפנות את כל הבריאות והחיות והטוב הזה לקירבה וקשר בינך לבין רעייתך היקרה. זה מקסים. באמת.

גם הרגשת הדחייה שלך מובנת,

ומובן עוד יותר הקושי שאתה מתאר בגלל זה.

יחד עם זאת,

הדבר אולי הכי חשוב *בשבילך* לפהנים ולהטמיע בלבך (לא מספיק רק להבין, צריך לעבור תהליך עם עצמך שבסופו באמת תטמיע את הדברים גם בלבך) - הוא שכל פעם שאשתך לא רוצה/לא יכולה/לא מסוגלת ליצור מגע גופני - זה ***לא*** כי היא לא אוהבת אותך!

זה ***לא*** כי היא לא רוצה אותך או בך!

זה ***לא*** כי אתה דוחה אותה,

אלא כי זה דברים שקשורים ***אליה עם עצמה*** בלבד ובלי קשר אליך!

בין אם זה הריון,

בין אם זה גלולות או הורמונים אחרים,

בין אם עובר עליה משהו גופני/נפשי/רגשי,

ובין אם זה כל חסם חשק אחר - זה אצלה ושלה וזה לא אומר בשום שום צורה שהיא לא אוהבת אותך או רוצה בך!!!

ק"ו כשאתה אומר שכאשר אתם *כן* יחד טוב לכם והיא נהנית ואתה מרגיש זאת מאוד,

ז"א, שהוצאנו כאן גם אפשרות של חוסר הנאה שלה מהיחסים עצמם והוצאנו גם עוד אפשרות של כאבים שלה בזמן האישות (שאם הם קיימים יש כמובן דרכים לטפל בהם, אבל לפי דבריך לא בכך מדובר).

ברגע שתיצור אצלך את ההבנה הזו אני מאמינה שיהיה לך יותר קל.

אולי יעזור לך להשתמש כאן במודל אפר"ת - אירוע, פרשנות, רגש, תגובה

על אותו אירוע (אשתי לא רוצה קירבה כרגע למשל) - במקום לשים את הפרשנות של "אני דחוי. לא אהוב. לא רצוי.",

לשים את הפרשנות של "אני אהוב ורצוי מאוד! זה פשוט שאשתי כרגע עוברת עם עצמה דברים שלא מאפשרים לה לפתוח את המקום כרגע של החשק המיני, בלי שום קשר אליי או לאהבה שלה אליי" - ואז הרגש יהיה של הבנה במקום של דחייה ואכזבה וצער - ואז התגובה תהיה קירבה ולא ריחוק, הבנה ולא מירמור.

הקושי של אשתך:

לפי דבריך נובע בעיקר מכל המיחושים והתחושות שהיא מרגישה בהריון,

הגוף שעובד קשה כי מביא חיים לעולם,

הבחילות, ההקאות, שינוי הגוף, החולשה, העייפות הגדולה, הצרבות, הכאבים, חוסר החשק, ההורמונים וכו' וכו'

ואולי בנוסף לכל אלו יש לה עוד קשיים כדוגמת גידול הילד שכבר יש לכם, עבודה, דאגה לבית וכו' - וכל זה כשהיא בהריון ולא יכולה אולי כמו בהריון הראשון ובכלל לפניו לנוח מתי שהיא רוצה וכו' - אלא היא חייבת לתפקד כל הזמן למרות ההריון וכל הקשיים הנ"ל...

ואם כל זה לא מספיק,

יכול מאוד להיות שיש לה אפילו קושי נוסף - קושי אל מול הפער שנוצר בלית ברירה ביניכם כרגע בתחום האישות.

קושי שאולי אומר *לה על עצמה* ש:"מה דפוק בי?! למה אני לא רוצה?

ולמה כל הזמן אני מרגישה שדוחקים בי?

ולמה כל הזמן בעלי רוצה ואני לא? אוף.

ומה זה אומר? שאני אישה לא טובה? שאני לא יכולה להיות בהקשבה לגוף שלי ולרצון שלי אלא כל הזמן להיות "בשביל" מישהו אחר ולהרגיש כל הזמן נדחקת לקיר?" ועוד קולות שיכולים לעלות בליבה, כולל קולות של "האם בעלי ימשך אליי גם כשאשמין ואשתנה מעוד הריון? האם אוכל אי פעם לרצות משהו עם העייפות התהומית הזו והבחילה המזוויעה הזו?" ועוד ועוד חששות ופחדים שיכולים לעלות.

נסה רגע להתחבר למקום *שלה*, ממש להיות בעולם שלה, בראש שלה, בגוף שלה שעובר את כל הדברים האלה,

ומתוך המקום הזה נסה לראות מה קשה לה, מה היא צריכה, מה היא הכי הייתה רוצה כרגע. 

זה גם יכול לגרום לעוד הבנה ולחבר.

נסה לשדר לה שהיא טובה! בדיוק בדיוק כמו שהיא! ושווה ומספיקה ונהדרת ומושלמת!

ברגע שאשתך גם תבין ותרגיש שלא דוחקים בה,

שהיא טובה ונהדת ומושלמת כמו שהיא בדיוק!

שיש לה מרחב גם להרגיש לא טוב או בהריון והכל בסדר,

שהיא לא "חייבת" שום דבר אלא רק אם היא רוצה וזה בטוב לה,

שאתה מאפשר לה את המקום שלה והמרחב שלה להרגיש מה שהיא מרגישה בביטחון שלם - ועדיין האהבה שלך אליה נשארת חזקה כמו תמיד.

שעדיין יש לה את היציבות והביטחון בך ובקשר שלכם ובאהבה שלך אליה לא משנה מה וממש בגדר אהבה שאינה תלויה בדבר.

אם אשתך באמת תרגיש כך - זה כבר יעזור לה המון. אפילו אולי ישחרר פחדים ולחצים בנושא האישות, שבהמשך אחרי שההורמונים או השלב בהריון אולי יאפשרו לה - היא תוכל להינות מכך הרבה יותר יחד איתך בקירבה.

הקושי של שניכם יחד כזוג:

חשוב להזכיר כאן שזה מחולק לשתי תקופות או "רבדים":

א. האחד - תקופות "רגילות" של השיגרה

ב. תקופות של "מצבי חירום" - במשמעות של פערים שיותר גדלים או תקופות יותר מאתגרות כמו הריון או נטילת גלולות שהזכרת.

גם כאן חשוב לעשות את ההפרדה הזו - בגלל שכל עוד ש***בשיגרה*** הכל טוב ביניכם בתחום האישות וכמו שאמרתם אתה וגם היא מרגישים אהובים ונחשקים ובטוב שלם - זה מעולה מעולה!!!

ואז בתקופות של "מצבי חירום" נתייחס לכך כמו מצב חירום - נאמר: אוקיי. אז עכשיו הריון.

אז נעשה את כל מה שעד עכשיו הבנו ועוזר ומקדם, והשאר - נרפה. נבין שזו תקופה.

ואולי אחרי הלידה באמת נחשוב על אמצעי מניעה בלי הורמונים כלל (כדוגמת התקן לא הורמונלי, דיאפרגמה או אמצעים עם הורמונים יותר נקודתיים כמו נובהרינג או התקן הורמונלי שגם אם יש בהם הורמונים - המינון ודרך העברתו לגוף שונה ואולי יכול להועיל (אישית ממליצה לחשוב על האפשרות של בלי הורמונים כלל.

אתה עצמך העדת שגם לפני ההריון הראשון, וגם בתקופה של לפני ההריון השני ולאחר הגלולות המצב היה נהדר.

אז ***זה*** המצב האמיתי שלכם!

***זו*** אשתך האמיתית והחשק האמיתי שלה שהיא לאט לאט מגלה...

ועוד כמה נקודות שעלו לי:

* בקשר למה שכתבת

"היום אפילו לחיבוקים, לפעמים היא מגיבה במבט כזה של "מה אתה רוצה ממני". שלא לדבר על נשיקות, או יותר מזה."

זה יכול לנבוע גם מכל מה שאמרנו עד עכשיו ומההריון וכו',

וזה יכול גם לנבוע במקום *או בנוסף* לנ"ל - ממקום של חשש. חשש שמא כל חיבוק או נשיקה יתפרש *אצלך* כרצון "להגיע עד הסוף", וכאילו שם אותה בעמדה של "אם את מביאה רק חיבוק אז תהיי מוכנה כבר לכך שזה יהיה או הכל או כלום.

ויכול להיות שרק החיבוק או הנשיקה דווקא יהיו לה טובים. אבל החשש הזה,

או ההתנייה שהיא יצרה אצלה אולי בטעות במוח שכל מגע=קיום יחסים מלאים חוסם אצלה גם את האפשרות הזו.

גם במקום הזה חשוב לעשות מה שפירטתי למעלה - 

להרגיע את המקום שלה, שהיא לא חייבת כלום,

שהכל ברצון השלם שלה,

שהיא תתחבר לרצון שלה

ולא תרגיש לרגע שדוחקים אותה או שהיא לא טובה ולא מספיקה בכל דבר שהוא,

להטמיע זאת אפילו עוד ועוד בחיים עצמם ובפרקטיקה: להראות לה שאחרי חיבוק יכול לא לבוא כלום. רק חיבוק וזהו.

ליצור גם מצבים כאלה שיש "רק" מגע נעים/חיבוק/ליטוף/מסאז' - וזהו

ואם היא תרצה עוד - היא תגיד או תשדר, ואם לא - אז לא!

אפשר גם לאט לאט ללמוד יחד על הנושא, אפילו 2-3 פגישות אצל אשת מקצוע שאשתך תתחבר אליה יכולים מאוד לעזור,

אפשר גם להבהיר שהמטרה שלכם היא הקירבה שלכם, ההנאה שלכם, הביחד שלכם, וממש לא "אקט" כזה או אחר, גם בתוך האישות - האישות עצמה היא הכל, כל הקירבה, כל ההנאה, כל הביחד וזו המטרה עצמה!

לא שום דבר אחר,

לאט לאט להוריד לחצים, חששות ופחדים.

להבין אותה יותר

להבין אותך יותר.

שהיא תבין את עצמה יותר.

שאתה תבין את עצמך יותר.

לתקשר, כל הזמן לדבר, להיות בתקשורת פתוחה ואוהבת וכנה ומבינה ביניכם.

גם במשפט שכתבת

"היא גם לא מסוגלת לדבר על זה. דיבור על זה, פשוט גורם לה לחץ, תחושה שאני מנסה לכפות את עצמי עליה.

אני משתגע מזה." - יכול לנבוע מהמקום הזה.

מקום שאולי היא מרגישה "במבחן" או "תחת עיניים בוחנות"

או "עכשיו נדבר על זה ונבין עד כמה אני לא בסדר/או נבין שאני "|חייבת" את זה בשבילו" - כך או כך לא יצא לה טוב - אז אולי מראש הגוף והמוח מכווצים ולא רוצים להיות במקום של השיחה הזו כל עוד היא לא מרגישה בביטחון וביציבות עליהם הסברתי קודם - שאתה אוהב אותה בדיוק כמו שהיא ובכל מצב וכו'...

* ולגבי מה שכתבת:

"עכשיו כבר הייתי מוכן מראש לזה שבהריון החשק שלה ברצפה. וחוץ מזה, בינתיים כבר נצברו אצלי יותר חוויות טובות של - לא יודע איך לקרוא לזה - נורמליות, זמן עם יותר חשק, לא יודע מה."

זו באמת נקודה סופר חשובה.

כי בעצם אתה עונה לעצמך על הרבה מאוד כאן -

במצב בו האינטימיות בין בני הזוג טובה *כאשר זה קורה* (מה שנקרא: באיכות)

אז החוויה והזיכרון שלך וגם של אשתך הם *טובים*

וזה קריטי! חשוב כ"כ כ"כ!

כי הגוף שלה זוכר: כאשר אני ביחד עם בעלי טוב לי! כיף לי! אני נהנית! אני מרגישה אהובה ונחשקת! וגם הוא! ואני שם ברצון! ואף פעם לא שם כשאני לא רוצה! אז זה מבחירה שלמה, משמחה שלךמה, מהנאה שלמה

וגם אתה מרגיש וחושב: "כאשר אני עם אשתי כ"כ טוב לי! ומהנה! ואני שמח! ומסופק!

אז הגוף זוכר!

והנפש זוכרת!

ואז זה חשוב גם להווה וגם לעתיד מאוד מאוד

זה יוצר אצלכם חוויות טובות

שממש צרובות לכם בדנ"א ובדוף

ואם חלילה יווצרו חוויות לא טובו7ת של - אני שם רק כי אני חייבת, או אני שם רק כי דוחקים בי, או אני שם ולא נהנית בכלל או לא מרגישה אהובה ונחשקת בכלל - אז גם את זה לצערנו הגוף זוכר!

ואז זה ממש כמו ספירלה -

שיכולה להיות לכיוון מעלה

או לכיוון מטה

וכל חוויה טובה אחת מחזקת את הכיוון החיובי כלפי מעלה של כל החיים האינטימיים בין בני הזוג

וכל חוויה רעה נצרבת וחזקת את הכיוון השלילי כלפי מטה של כל החיים האינטטימיים בים בני הזוג...

ובכך שאתם צברתם, צוברים ועוד תצברו רק מהחוויות הטובות - זה חשוב מאוד מאוד.

תן לעצמכם זמן.

תן לעצמכם הבנה.

תן לעצמכם קבלה.

תשתמשו באהבה הגדולה והיציבה ביניכם לעבור כל דבר וגם את זה, וב"ה יגיעו תקופות בהם תצאו ממצב החירום ותעברו לשיגרה ברוכה וטובה ומהנה.

(וגם במצבי החירום יש ואפשר לעשות הרבה, גם מה שכתבתי כאמור וגם עוד הרבה שאפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע/רבנים/אחר).

בהצלחה רבה רבה לכם רק בשורות טובות

וואו. אין לי מילים כרגע.נזיר בעל כרחו

בינתיים רק תודה רבה רבה רבה.

האם אפשר לפנות בפרטי לגבי אחד הדברים שכתבת?

(מרתק כמה עושה טוב לקרוא מילים שאני בעצמי כתבתי ומודע להן, אבל כמה זה אחרת כשמישהו אחר כותב לי את זה.

התודה היא לגמרי על כל-כל התגובה, ולא רק על זה, סתם מזכיר כאנקדוטה)

והערה אחת, שמה שכתבת על צבירת חוויות טובות ומלאות ממש חשוב בעיני לשני הצדדים, גם החיובי וגם השלילי חלילה - כי ברגע שמגיעים לאינטימיות גופנית ממקום שלא טוב ולא שלם עם זה, זה עצמו מייצר חוויות שליליות שהגוף עלול לזכור. מה שאף אחד לא רוצה שיקרה...

בשמחה רבה,נגמרו לי השמות
לגבי שאלתך - אפשר לפנות בפרטי ואם יהיה מתאים ואוכל לעזור - בשמחה.

מודה גם לך על התודות והפירגון והפידבק - משמח מאוד לשמוע שזה עוזר

ולגבי הסיפא: צודק לגמרי לגמרי!
כתבתי זאת בחלק הזה של ההודעה: "ואם חלילה יווצרו חוויות לא טובו7ת של - אני שם רק כי אני חייבת, או אני שם רק כי דוחקים בי, או אני שם ולא נהנית בכלל או לא מרגישה אהובה ונחשקת בכלל - אז גם את זה לצערנו הגוף זוכר!

ואז זה ממש כמו ספירלה -

שיכולה להיות לכיוון מעלה

או לכיוון מטה

וכל חוויה טובה אחת מחזקת את הכיוון החיובי כלפי מעלה של כל החיים האינטימיים בין בני הזוג

וכל חוויה רעה נצרבת וחזקת את הכיוון השלילי כלפי מטה של כל החיים האינטטימיים בים בני הזוג..."

תצליחו 🙏🌷
נכוןנזיר בעל כרחו

מה שהוספתי הוא, שהבעיה עלולה להיות לא רק בפן הנפשי של "היינו יחד וזה לא היה באמת מרצון", אלא גם בפן הפיזי של "לא היה כ"כ כיף ונעים". כי כשיש פחות חשק, אז הרבה דברים עלולים להיות פחות נעימים...

שלחתי מסר"ש. אם לא מתאים או אין איך לעזור, תרגישי הכי בנוח להגיד שאין לך מה לומר...

תודה רבה!

נכון מאודנגמרו לי השמות

זה משפיע כמובן גם בפן הגופני וגם בפן הנפשי (לזה התכוונתי במילים "הגוף זוכר" - שהוא זוכר גם בפן הגופני ולא רק הנפשי, אז כנראה שלא התנסחתי מספיק ברור ושמחה מאוד שחידדת את הנקודה המאוד חשובה הזו )

כבר עונה על המסר

קורה. סבלנות ופתיחות. בשעה טובההעני ממעש
קודם כלאמא וגם
זו תופעה מוכרת ונפוצה שהשינויים ההורמונליים משפיעים על החשק (בין אם זה הריון ובין אם גלגולות).
לגבי אחרי הלידה אם תרצו למנוע יתכן שכדאי לנסות אמצעי מניעה ללא הורמונים כמו התקן ללא הורמונים
או כמו דיאפרגמה.

לגבי ההריון עצמו יש מצבים שזה משתנה במהלך ההריון אז נקווה בשבילכם שזה יקרה.

במידה ולא נראה לי שכןכדאי לספר לה עד כמה זה חסר לכך ומה בדיוק ולחפש יחד מה יכול לתת מענה גם בתקופת ההריון.
עדכון כללינזיר בעל כרחו

ברוך ה' קיבלתי המון תגובות, המון מחשבות.

כמה שינויי תפיסה וכיוון

מכאן מתמקד בע"ה בעצמנו, לראות איך אפשר לפתוח לשיחה את הנושא בצורה טובה ומיטיבה מול אשתי, כדי להתקדם בע"ה עם עצמנו למקום ובאופן שהכי טוב ומתאים עבורנו אישית.

נראה לי שאנסה לפנות אליה עם מכתב כלשהו...

תודה רבה לכל מי שהגיב!

הייתם מדהימים.

מרגיש שעטפתם אותי בהמון טוב, ובהמון נירמול (מלשון נורמליות, לנרמל את המצב שאני נמצא בו). שזה עצמו מקל מאוד, עוזר, וממקם אחרת את התחושות ובכלל. ומוציא מהתחושה שאני צריך להיות לבד עם כל הקושי (כי לאשתי קשה לדבר על זה, ועם מי בעצם כן אפשר לדבר).

שוב תודה לכולם!

ישר כוח גדולנגמרו לי השמות

לפעמים לאט זה מהר ⌚נגמרו לי השמות

* נכתב בלשון נקבה אך כמובן שמופנה לכולם.

לפעמים לאט זה מהר.

ולפעמים מהר זה לאט.

ויש פעמים שהתנועה שלנו דווקא כלפי פנים, פנימה, היא הדרך היותר מהירה ובטוחה

מאשר תנועה רק קדימה.

ויש פעמים כאלה, שלאט לאט זה בעצם מהר מהר

ומהר מהר זה בעצם לאט לאט

ודווקא העצירה

או הקצב האיטי

או ההתבוננות

או העומק

או ההעמקה פנימה

או הכיוונון למעלה

הם הדרך הנכונה לנו ביותר.

ולא רק קדימה כל הזמן

ולא רק מהר ובריצה ובלי אוויר כל הזמן

כי לפעמים יש שם בלאט בעצם הכל

"ואני אתנהלה לאיטי" אמר יעקב אבינו לעשיו.

ודווקא שהות שם, בלאט הזה, יכולה להיות מפתח להרבה מאוד דברים.

ואולי השלווה בראש ובראשונה.

השלווה הפנימית.

לדעת מי אני, מה הערך שלי, מה המשמעות שלי

להקשיב גם לראש וגם ללב וגם לגוף.

להקשיב לקצב הפנימי שלנו שיכול להשתנות עם הזמן.

להקשיב לו כאשר הוא מבקש להאט.

לאט לאט

אל תדאגי יקרה

לאט זה בעצם מהר.

דווקא כך.

את תגיעי.

את תגיעי

תקשיבי לך

לקול הפנימי הזה שבך, קול הנשמה שבך, חלק אלוק ממעל ממש, אלוקות שבתוכך!

הוא יודע.

את יודעת.

ויש בו בלאט הזה כ"כ הרבה רוך

וחמלה

ועומקים

ודיוקים

וכיוונון

ונשימה

ולקחת אותו, את הלאט, לא אומר שהפסדת או שתפסידי במירוץ הזה שנקרא החיים

כי מי בעצם החליט שהם חייבים להיקרא ולהיות דווקא מירוץ?

אולי מירוץ זה לא מה שנכון וטוב ומתאים לך כרגע? או בכלל?

כך או כך את לא מפסידה. את מרוויחה.

את מרוויחה גם הספקים, כן כן דווקא בלאט מצויים דברים שלא נוכל להספיק או להגיע או אפילו לשים לב במהר.

אבל בעיקר את מרוויחה את עצמך.

ואת השלווה ואת הנשימה שלך.

ושתגיעי ל120 בבריאות ובשמחה

מה תרצי לראות שם במבט לאחור?

אילו תחנות בחיים? אילו תמונות?

מה הכי חשוב לך שבטוח יהיה בתמונה הזו?

ומה לא כזה חשוב בעצם שיהיה שם?

ואם אני מבינה שבעצם נקודת המוצא שלנו כבני אדם היא שנדרשת השקעת אנרגיה אקטיבית כדי לחיות בעולם הזה, וכדי להשיג טוב.

גם במשפחה, גם בגוף בריא ונפש בריאה, גם בזוגיות, בילדים, בלימודים, בעבודה, בספורט, בקשר עם ההורים, האחים החברים.

בעצם כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים

אז ממילא באנו לעולם הזה כדי לעבוד, להשקיע

ובעצם רק כך יהיו לנו חיים בכלל ואיכות חיים בפרט.

אז במה אני *בוחרת* להשקיע?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם בלאט?

ובמה אני בוחרת להשקיע גם ביותר לעומק?

ואיפה אני מוצאת בחיים שלי ובבחירות שלי שדווקא הלאט יכול להיות מהר?

אז לאט לאט

לבחור להתבונן

להאט

ולהגיע למה שהלב שלנו מבקש ❤️

כי לפעמים לאט זה מהר.

להגיע לבהירותנגמרו לי השמות

קרה לך פעם שהגעת לבהירות טובה כזו דווקא אחרי התבוננות איטית? או מהלך איטי?

לפעמים בתוך המהירות מתפספסים דברים מהותיים.

דווקא הלאט מאפשר להגיע אליהם, לתפוס אותם, לנשום אותם, ולאמץ אותם קרוב ללב.

ע"י כך פעמים רבות ניתן להגיע לבהירות מרגיעה, טובה כזאת.

בהירות שהיא לכשעצמה מקצרת תהליכים ומקצרת את הדרך.

לכן לפעמים דווקא הדרך הארוכה כביכול היא הקצרה באמת.

דווקא הלאט הוא מהר. 🩵

לפעמים מהר זה לאט-מסכים לגמריאריק מהדרום

לפעמים לא מספיקים לעשות כלום והופ עברו 40 שנה, יש כאלה שאם לא ירוצו במרוץ העכברים הם לא ירוצו בכלל וימותו לוזרים בלי שום יכולת לחיות חיים טובים יותר בלי הון, בלי בית, בלי משפחה, בלי מקצוע.

קורה ליותר מידי אנשים סביבי, לפעמים אתה נתקע בהתפתחות שלך ומגלה שהלכת בנחת יותר מידי וזה הזמן לספרינט או למות חסר כל.

כנראה כאן בא הדגש על המילה "לפעמים"נגמרו לי השמות

כי מה שאני התכוונתי אליו כמובן שונה,

ומדבר על משהו אחר.

יותר על הדרך הקצרה שלפעמים היא בעצם ארוכה ולא מובילה אותנו למטרה שלנו, או למטרת העל שלנו.

ודווקא הדרך שהיא ארוכה, במקרה הזה הלאט, יכולה להיות הקצרה באמת, זו שתניב לנו את המטרה בסופו של דבר. יחד עם השלווה, הבהירות, העומק, הבחירה, הכיוונון למה שנכון וכן הלאה.

הבנתי למה את מתכוונתאריק מהדרום

אני פשוט לא חושב שנכון להאט, לפחות לא לפני שכל פרמידת מאסלו אצלך ביד.

זה העניין, לפעמים גםנגמרו לי השמות

פירמידת מאסלו תושג דווקא ע"י הלאט.

ראיתי את זה המון אבל אם אתמקד רגע בעצמי ובניסיון אישי -

בתור אדם שבעבר היה בקצב מאוד מהיר גם של המחשבות, גם של הדיבור, גם של המעשים - באמת שפיספסתי דברים דווקא מהקצב המהיר הזה.

ודווקא כאשר למדתי להאט - הגעתי לדברים שלא הייתי מגיעה אליהם לולא ההאטה.

גם דברים מהותיים וגם אפילו הספקים טכניים.

אם אני יושבת ועוצרת רגע להאט את המחשבות שלי שהיו רגילות רק לרוץ ולעשות סדר ובהירות,

אם אני מאיטה גם בדיבור, אפילו בתפילה להגיד את המילים לאט יותר ובכוונה,

אם אני במקום לרוץ מדבר לדבר מאטה גם את קצב ההתנהלות - כל אלו גרמו לי הרבה מאוד טוב ב"ה.

הלאט גורם פעמים רבות ליותר צלילות, בהירות, ריכוז, מיקוד במה שחשוב ובעיקר יותר נחת.

ובאמת שזה בדברים הכי קטנים ועד הגדולים.

אפילו לחתוך סלט מהר מהר ולפעמים להיפצע בטעות בגלל זה, או להאט ולשים יותר לב.

לחשוב קודם על היום או השבוע או השנה או כל כיוון החיים שלי רגע לאט ובהבנה והתבוננות עצמית מאשר רק לרוץ ולרוץ ולהספיק עוד ועוד,

להוריד עוד סלט ועוד תבשיל ועוד מרדף להכנות לשבת או חג ולהגיע דווקא עם יותר אוויר ושלווה,

לדבר עם הילדים יותר לאט ובנחת מאשר רק להספיק לסמן "וי" מהיר על כל מה "שצריך" להספיק,

לנשום נשימות עמוקות ואיטיות יותר ולא רק מהירות ושטחיות, מה שהגוף עצמו מפרש כמוריד סטרס, וכמקום לא הישרדותי, ונהיה רגוע יותר וכן הלאה.

לעצור באמצע היום להביט בשמים, בפרח, בחיוך, במילה, בכל דבר בעצם ודווקא הקצב האיטי הזה גורם להתפעלות פנימית וחיבור לקב"ה, לבריאה, לטוב שבעולם ובחיים, וממילא יוצר יותר שלווה פנימית ומוטיבציה וכוח גם להמשך היום.

לשתות לאט כוס תה ולהתמקד בטעם ובמרגש ובלגימה האיטית והנינוחה ולהכניס עוד רוגע וכיף לחיים, זה גם נותן עוד כוח הלאה וגם בפני עצמו ממלא ומרפא.

לעצור להקשיב לגוף, לשהות ברגע, להיות בנוכחות.

לחשוב, לנשום, לבחור מה שייך לי ומה לא שייך לי, מה נכון ומתאים ומה פחות.

זה בכ"כ הרבה דברים לבני אדם באשר הם. גם חיבוק בין בני זוג יכול להיות בלאט שלו ובשהות שלו יותר ממלא ומקרב, גם כל קירבה שהיא רגע לאט יותר וקרוב יותר יכולה לתת מה שרק מהר לא מאפשר, גם לחשוב על הפן התעסוקתי שלנו אפילו או השליחות והייעוד שלנו בעולם יכול לקרות יותר מהר דווקא כשחושבים על זה יותר לאט ומקדישים לזה את הזמן בנחת ובבירור עומק.

גם איך להגיע ליעדים כולל כלכליים יכול להתאפשר פעמים רבות דווקא מהלאט שנותן רגע התבוננות במבט-על וכולל דרכי פתרון יצירתיות ואפקטיביות יותר,

גם לתת לעצמי כבן אנוש את התנאים הכי טובים כדי לתפקד בעולם הזה, ולזכור שאני כולל גוף פיזי ונפש ורגש ושכל ורוח ובכל אחד מהם לפעמים הלאט הוא ברכה שרק דרכו ודווקא דרכו נוכל לגלות ולהעצים עוד יותר את עצמינו ואת התפוקה שלנו.

אז ודאי שזה לא 0 או 100

זה לא או ללכת בהילוך איטי וכמו צב להתנהל באיטיות תהומית 24/7 בכל רגע ורגע, וזה גם לא לרוץ בלי הפסקה ובלי אוויר ואם לא אז להגיע לפת לחם ובלי קורת גג...

ודאי שיש הרבה באמצע.

וודאי שיש פעמים שאחרי הלאט הזה יגיע המהר, אבל רק על גבי הנדבך שהיה קודם הלאט ומה שהוא איפשר - הבהירות הזו והצלילות הזו - ועל גבי זה אפשר לרוץ קדימה בביטחון ובשלמות יותר.

וודאי שיש פעמים שהלאט לכשעצמו הוא יותר נכון.

וודאי שיש מצבים שגם מהר יהיה אפקטיבי ונכון.

וודאי שיש גם אנשים שונים וגם מצבים שונים והכל בהתאם למקרה המדובר.

לכן כתבתי שלפעמים הלאט הוא מהר. לא תמיד, אבל פעמים, ואפילו פעמים רבות, כן

מה שאני רואה סביביאריק מהדרום

בעיקר בציבור הדתי, שאנשים הולכים לאט מידי וצריך לדרבן אותם להתחיל לרוץ במקום להאט, את אומרת לא 0 או 100 ולפעמים וכו אבל לעיקר האנשים צריך לבעוט בהם להכנס לכושר ולא להוריד דופק.

אני רואה אחרת לגמרינגמרו לי השמותאחרונה

בכל הציבורים ובטח בדתי.

אבל יותר נראה לי שאנחנו פשוט מדברים על דברים שונים.

הסברתי קצת בהודעות שלי למה אני אישית מתכוונת.

נחת 🙂‍↕️נגמרו לי השמות

נ - נוכחות

ח - חמלה

ת - תיעדוף

כאשר אנחנו בנוכחות בחיים שלנו, באמת נמצאים בכאן ועכשיו וחיים אותו ובו,

וכשאנחנו בחמלה עצמית (וגם על הזולת כמובן),

ומתעדפים בסדרי עדיפויות את מה שיותר חשוב ויקר לנו, מה שיותר שייך אלינו מאשר מה שלא -

או אז יכולה להיות לנו יותר נחת.

ונחת זו אחת הברכות המשמעותיות ביותר שיכולה להיות לנו כבני אדם.

בעזרת ה' שתהיה לכולם גמר חתימה טובה עם המון נחת ושלווה 🤍

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

יהודי שמחובר לעצמולאחדשה

ומחפש להיות טוב מבלי לדרוך ולרמוס אחרים בשם הצדקנות והצדקות

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

נשמע מסקרן. תסביר?אליפ

אני שואל לא בעוקצנות

זה משהו שאתה מרגיש שהוא נכון לאחרים אבל לא לך?

משהו מיושן בדת?

אתה כועס על הקבה והחטא כאילו מוציא אתכם במקום מאוזן?

מה מדובר?

מה נכון ללמוד ממך ומה לא נכון?

רק תיארתי הרגשהפשוט אני..

לא אמרתי לאף אחד ללמוד ממני, ואני לא יודע מי זה ''אתכם''...

לדעתי יש דברים שאין עליהם מחילההפי

שקשורים לבין אדם לחברו

אם הקב"ה יכול לסלוחרק לרגע1

וודאי שאנחנו גם

אני לא מדברת עלינוהפי

מדברת על דברים קיצוניים שאנשים עוברים..

כלומר, כל עוד לא פייס את חבירו. נכון?מבקש אמונה

אני חושב שיום כיפור עצמו זה הזדמנותמתוך סקרנות

באותו יום יש להבנתי הדלה, משהו שיורד מלמעלה שמוריד לנו את המשיכה לעברות (קרוב קצת לאדם הראשון קודם החטא), האתגר שלנו שם זה בעיקר לתפוס את זה, ולראות איך משמרים משם דברים הלאה...

ניכר מדברךוהנה חלוםאחרונה

שאתה מצטער שיש דברים שאתה לא מצטער.

אתה אמיתי וכנה. זה מהמם!

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

זה לא מקורנשוי שמח

מה המקור של הפסיקה הזו.. איזה אחרון דורנו התיר ואיפה

בקושי עוגה התירו לאכול וגם זה בדוחק עצום!

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

אולי יעניין אותך