להיות או לא להיות? ואם אני אסביר את השאלה קצת יותר, הנה השאלה:
מה נעלה יותר- לשאת באורך רוח חיצי גורל אכזר, אבני מרגמותיו
או אם חמוש לצאת מול ים הייסורים, למרוד וקץ לשים להם!
מה אתם חושבים![]()
להיות או לא להיות? ואם אני אסביר את השאלה קצת יותר, הנה השאלה:
מה נעלה יותר- לשאת באורך רוח חיצי גורל אכזר, אבני מרגמותיו
או אם חמוש לצאת מול ים הייסורים, למרוד וקץ לשים להם!
מה אתם חושבים![]()
חסרת טאקטלשאת בחיצי גורל אכזר וכו וכו'
הֱיוֹת אוֹ לַחְדּוֹל מִהְיוֹת? זֹאת הִיא הַשְּׁאֵלָה?
הֲטוֹב טוֹב לְאָדָם לָשֵׂאת דּוּמָם וְלִסְבּוֹל
כָּל פִּגְעֵי הַזְּמָן, כָּל מַגֵּפוֹת הַמִּקְרֶה,
אוֹ הֵחָלֵץ עֲלֵיהֶם וְלָשׂוּם קֵץ אֶל כֻּלָּמוֹ
פַּעַם אֶחָת?
ואני בן דרך אגב
ואל תגיד לי שקראת שייקספיר!
![]()
בא לי לקרוא קצת מהבחורצ'יק הנ"ל
שנאלצה להסתיר את זהותה, עקב חוסר זכויות לנשים באותם זמנים.
בבית ספר חילוני- שיעור ספרות.
ולהפך וכדומה..
אבל את לא היחידה שהתבלבלה אז סבבה
האם עדיף לבנאדם להלחם בקשיים שלו(חמוש לצאת מול ים הייסורים, למרוד וקץ לשים להם) או שעדיף פשוט לזרום עם מה שהחיים מביאים לך(לשאת באורך רוח חיצי גורל אכזר, אבני מרגמותיו)?
וזה נכון להרבה תחומים. כי המציאות הרבה יותר מורכבת בד"כ. תחשבו למשל על השאלה העתיקה "פיצה או המבורגר" - ברור שגם וגם! אבל בהפרדת שעות כמובן.
יש במציאות ובעולם הרבה תקלות וקשיים. בשביל זה יש עולם! למלאכים והכרובים בשמיים אין התמודדויות כאלה. זה לא התפקיד שלהם, אלא שלנו. ואפשר לחיות עם הקושי. אפשר "לסחוב" הרבה דברים. הנה תראו למשל את הקורונה. בהתחלה חשבנו שזה, עוד שניה בבידוד - ונשתגע. עוד סגר אחד ואבדנו. ועובדה שלא. אנחנו לומדים להסתדר עם זה, ולפעמים אפילו למצוא נקודות של אור בתוך המצב הזה.
יחד עם זאת, יש גם הזדמנויות להתמודדות ולשינוי. וגם זה לא במכה, אלא בתהליך. ההתמודדות וההתייצבות מול אתגר גדול היא בחירה ולא כורח. ברגע שנבין שהבחירה והשליטה היא שלנו, נוכל גם לעשות את זה באופן יותר יעיל.
המלחמה בקשיים לא חייבת להיות טראגית ואסונית כמו זו שמתאר שייקספיר. היא יכולה גם להיות נעימה, טובה, מעודדת, מספקת. כשיש כלים טובים להתמודדות, כשיש תמיכה של חברים ומשפחה, כשיש נכונות וסבלנות לתהליך מסוים, אפשר לעשות דברים גדולים בלי לסבול יותר מדי. זאת המומחיות שלנו בחברים מקשיבים: לברר ולהציע כלים להתמודדות בכל התחומים.
בעיקר לגבי ההמבורגר והפיצה
![]()
הפילוספיה רק משתדרגת עם השנים....
ויהיו כאלה שילחמו- או שזה יהיה מבחירה מודעת, או שזה ישב בתת מודע.
אבל לרוב החלטות כאלה יעשו בקנה מידה של טובלי/לאחרים.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים