בס"ד
זה לא קל מה שאת עוברת וקודם כל, כל הכבוד לך שאת לא מפסיקה לרצות להאמין!! ולא מפסיקה לחפש.
זכור לי שרבנו כותב שעלולים להיות רגעים בחיים שבהם קשה להאמין , והמטרה באותם רגעים זה להיזהר מאוד מאוד לא להתייאש חס ושלום, אלא המטרה באותם זמנים זה לא להפסיק לחפש!! עזבי את המצב של האמונה שלך , כרגע המטרה שלך זה לחפש ולהבטיח לעצמך להמשיך לחפש את ה' ואת טובו ואת האמונה בו על אף ואולי דווקא מתוך כל הקושי.
ואני דיי בטוח שיהיו לך רגעי משבר, אך המטרה היא לא להתייאש מהם חלילה , אלא להבין שה' הביא אותך אליהם והם חלק מהדרך שלך! ואת צריכה באותם רגעים רק להמשיך לחפש!! להתבודד אפילו 5 דקות מכל הלב או אפילו בלי שום רגש ("אבא בבקשה תעזור לי להאמין בך בבקשה!!) , להמשיך לשאול ולבקש עזרה ממי שעבר מקרה או מקרים דומים , להמשיך לנסות להתבונן בכל הטוב שיש לך! להמשיך לנסות למצוא מקורות וללמוד אמונה שתעזור לך! שוב ושוב ושוב! להתחיל כל פעם מחדש!!!
בוודאי (ואת זה מבטיח רבנו) אם תנהגי כך אז גם בעז"ה עוד תחזרי לאמונה שהייתה לך ואף אולי יותר ממנה.
אל תפחדי לתת לעצמך להרגיש את הכאב או לחוות את הקושי , תכירי בו , אל תשקרי לעצמך שהוא לא קיים.
אלא בעיניים מפוקחות ובאמונה תמימה שכל מי שיתעקש לבסוף ימצא , תמשיכי להתעקש , תמשיכי לברר , תמשיכי לחפש.
אגיד לך בכנות , שאני מסתכל בחיי הקטנים על כל הרגעים שבהם ביקשתי דברים וקיבלתי אותם בצורת נס וה' הושיע אותי מיד מהצרה , האמונה שלי לא גדלה באותה מידה כמו אותם רגעים קשים שבהם לא וויתרתי , בחסדי ה' כמובן , לא הפסקתי לרצות! לא הפסקתי לנסות למצוא אפילו ניצוץ קל שבקלים של תקווה , של טוב שה' עושה איתי. של ***לרצות*** להאמין באמונה שלמה שה' יתברך טוב ולרצות באמת לאהוב אותו!!
ואני לפעמים הזכרתי לעצמי, שרואים בתורה הקדושה בספר דור המדבר , שדור המדבר אע"פ כל הניסים שה' עשה להם חטאו בחטאים של קטנות אמונה , חוסר אמונה שה' יכול לנצח את יושבי הארץ , חוסר אמונה שה' יכול להוציא להם מים וכו'
כלומר וזה כלומר חשוב!! הניסים לא הגדילו את אמונתם בצורה מספיק גדולה!!!
אז מה כן??
על עצמי אני הקטן , יכול להגיד לך שדווקא אם במצבים האלה שבהם באמת לא מבינים , מסתכלים על השמיים ואומרים "טאטי , אני באמת לא מבין וקשה לי להאמין בטובך ולשמוח למרות כל הקושי! אבל מצד שני אני יודע שאני "כזה" קטן לעומתך , ואני כלום לעומת חכמתך והפאר שלך שמתגלה בעולם וביצירה ובטבע. אני שותק ומבין שאני לא מבין" ומפה המחשבה נגמרת ורק אמונה תמימה ו"פשוטה" שזה טוב!! ותקווה שבאמת סוף כל סוף גם יהיה טוב , וגם אם לא יהיה טוב כפי שרציתי בוודאי שזה טוב עבורי.
דווקא במצבים האלה של החלטה להמשיך להאמין בטוב ה' ולהמשיך לחפש!!! ולקבל בהכנעה את מה שקורה אפילו שלא מבינים ולא רואים ישועה , דווקא המצבים האלה כן בונים (לאט לאט , לא לעמוד עם סטופר) אמונה אמיתית.
לגבי ספרים, ממליץ לך לנסות את
בגן האמונה
או
בשדי יער
שה' ישלח לך כל טוב. שמחה רפואה ואושר.
והכי חשוב אמונה שאחרי הקושי שום דבר לא יוכל לקחת לך ותלווה אותך כל החיים.