פורקת.. נראלי שיש כבר שרשור אבל לא מצאתי-אני :)

די נמאס לי מאנשים עם וצאפ!!! למה אני צריכה לא להיות חלק ממשחק של הכיתה/שכבה/אולפנה רק כי בחרתי להיות בלי וצאפ? למה אני צריכה להרגיש כל פעם שעושים לי טובה כשמודיעים לי דברים שתכננו ולא ידעתי כי תיכננו את הכל בוצאפ? למה אני צריכה כל פעם לשאול חברות  כי המורה לא יודעת לשלוח הודעת תפוצה?? למה אני צריכה לשלוח הודעה מהוצאפ של אמא שלי כדי שמורה תענה לי לא אחרי יומיים?(ואחכ להרגיש שהיא עושה לי טובה כשהיא מרשה לי לשלוח לה תשובות גם בסמס) ולמה שאני מתלוננת על זה ההנהלה של האולפנה בהלם ואומרים לי שמה פתאום וזה לא קורה באולפנה שלנו? למה הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי יושבת מול חבורה של בנות שבמקום להיות ביחד ולדבר כל אחת עסוקה להתכתב בוצאפ? זה כזה קשה לזכור ולשתף גם בנות שבלי וצאפ? זה באמת כזה קשה להתנתק קצת מהוצאפ?

כי הם באמת עושים לך טובהיתקאי

למה הן עושות לי טובה?-אני :)

הן לא אמורות לתכנן דברים של כל הכיתה כמה בנות בוצאפ

אז איפה אם יתכננו אותם ?יתקאי

..-אני :)

קודם כל יש לי באמת חברות מדהימות והן ממש משתדלות לעזור... זה כן מבאס לפעמים אבל אני לא התכוונתי לדברים שסתם מתכננים בנות אלה יותר דברים שגם מטעם האולפנה... אם המדריכה/השמינית/ המורה מארגנת משחק אז כן אני מצפה שזה לא יהיה בווצאפ... (במיוחד שבעיקרון האולפנה שלנו מעודדת נוקיות)

איזה כיף שיש לך חברות כאלה❤הכל טוב:-)

..-אני :)

תאמת שיש לי פול חברות שרק השנה עברו לסמראטפון/ בבית סמראטפון באולפנה נוקיה אז הן יודעות מה זה להיות בלי וצאפ...

האולפנה מעודדת נוקיות ועושה הכל בוואטסאפ??אני❤

וואלה, מוזר.

דבר שני, אם זה נורא מפריע לך, את יכולה לעשות נוקיה עם וואטסאפ

אבל מבינה אותך אחות😘

האולפנה=ראש האולפנה מעודד נוקיות-אני :)

המורות עצמן בוצאפ...

וזאת עוד אחת מהבעיות שלי שאין לי למי להתלונן...-אני :)

מבחינת ראש האולפנה לא עושים דברים שקשורים ללימודים בוצאפ בכלל.. אמרתי לו פעם שקשה לבנות שבלי וצאפ והוא היה בהלם

על מה שאלת?-אני :)

לא הבנתי...פצלשיתת????

הרב של האולפנה בעד?

בעד נוקיות..-אני :)

אאהההפצלשיתת????

אז על מה הוא היה בהלם??

הוא עשה עם זה משהו?פצלשיתת????

הוא אמר שזה לא אמור להיות ככה ושהוא ידבר עם המורות...-אני :)

לא השתנה כלום

אוליפצלשיתת????

תפני עוד פעם...

פניתי ממש לפני שיצאנו לסגר ועוד לא חזרנו..-אני :)

אבא שלי רוצה להתלונן על מורות ספציפיות אבל לא באלי שהן ישנאו אותי ( עכשיו הן חולות עליי) 🙈🙈

---הכל טוב:-)

הם לא!!!

מסכיםג'קי צ'אן

את לא יכולה להתלונן על זה שאת צריכה לבקש מאנשים להגיד לך דברים שעברו בווצאפ...העולם התקדם ואת לא יכולה להאשים אנשים בזה שהם מתקדמים איתו...מעריך את הבחירה שאת לא רוצה ווצאפ אבל את צריכה לשאת בתוצאות של זה..

מסכימה איתךשקד מהצפון

לי לפני החופש הגדול לא היה לאף אחד מהמשפחה שלי וואצפ, כן זה היה קשה, אבל יש לי חברות מדהימות ב"ה והם עידכנו אותי במלאא דברים אבל לפעמים שוכחים ואני ממש מבינה את זה. 

ואני גם ממשש מבינה אותך זה ממש מעצבן שעושים מלאא דברים ואתה לא יודע כולם. 

רק רציתי להעיר-אני :)

נכון חברות שלי עושות לי טובה שהן מודיעות לי דברים. אבל אני לא אמורה להרגיש אי נעימות מזה שמיידעים אותי בדברים בסיסיים. דוגמא- מורה אחת כתבה בוצאפ משהו לגבי השיעור ובסוף ההודעה כתבה תודיעו לבנות עם הוצאפ. אז נכון חברות שלי חמודות ועושות לי טובה כשהן אומרות לי, אבל אני לא צריכה להרגיש אי נעימות כי הן מודיעות לי משהו שהמורה צריכה להודיע לי ומודיעה דרכן כי מסובך לה לשלוח הרבה הודעות (היא לא ידעה אז לשלוח הודעת תפוצה)

יש לך אימיילל??פצלשיתת????

כן... למה?-אני :)

אוליפצלשיתת????

תפתחו לכן קבוצה באימייל\רשימת תפוצה עם המורה שתשלח לשם עדכונים

עכשיו זה סבבה-אני :)

כי אספנו את כל המספרים של הנוקיות ולימדנו אותה לעשות הודעת תפוצה... אבל בהתחלה הייתי ממש בהלם מזה שלא ידעה אפילו שיש אפשרות לשלוח הודעה ליותר מאדם אחד

אההפצלשיתת????

יפה כל הכבוד להן!!

ואאייהכל טוב:-)

כן היה שרשור😏

זה קשה מבינה אותך❤

תחשבי על בורא עולם שכלך גאה בך!!!

מסתכל מלמעלה ורואה שאת מצליחה להתמודד!!!

הוא בטוח גאה בך💕

אם תרצי מוזמנת אלי לפרטי😘

פשיי, איזה נאום!!!אני❤

האם זו את, @הכל טוב או שאחותך @מיים הכי טעים השתלטה לך על הניק??

סבבהאני❤

חחחחחחח😂הכל טוב:-)

וועלייה...אני❤

את צודקת...

אבל בימינו אנשים תקועים במסכים... זה באמת מבאס....

אגב, אהבתי את שם הניק שלך

האמת מבינה אותך בטרוףף!!900

(למרות שלי אין את הסטואציות האלה..)

גמאנייפצלשיתת????

מבינה אותך לגמרי!!!מתנחלת אמיתית

אין לי ווצאפ, אין לי טלפון, אין לכיתה קבוצה בהנגווט (זה של ילדים קטנים כפיתרון זמני עד שיקנו גם להם טלפון), אין לי דרך לתקשר איתם.

והכל, פשוט הכל שולחים בווצאפ.

אני בעיקרון קיבלתי עידכונים שוטפים מחברה ממש ממש טובה ומהממת - @בשמחה תמיד😁 שהייתה דרך אמא שלה בקבוצות עד שאמרתי שהיא לא חייבת לי כלום ונכנסתי בעצמי דרך אמא שלי.

אבל עדיין בנות עצבניות על זה שזה דרך האמהות ולטענתן: "מחטטות וכותבות דברים בקבוצות שלנו" אז חצי מהדברים לא שולחים שם אלא איך לא - בקבוצה בלי אמהות. קיצר קבוצה ללא דוסות.

אם את רוצה לפרוק עוד מוזמנת בפרטי.

ואל תבינו לא נכון - חברות שלי לא מתכוונות לעשות משהו רע, ככה זה כשאתה מנסה לשמור על עצמך ולהישאר אתה - להישאר שונה.

בככייףף😊פצלשיתת????

תתאמת,אני❤

חחחחח לי יש גם טלפון (נוקיה 110 שלא עובד) גם הנגוט כדי לדבר מהמחשב, ו, אממ, זהו

וואי לי יש חברות חמודות דווקא-אני :)

יש לנו קבוצה בהנגוט ששולחים בה קישורים ועדכונים (בעיקר בנות עם נוקיה ווצאפ מאמא שלהן ששולחות 🙈 אבל עדיין..) וממש לא מפריע לחברות שלי שהקבוצ עם אימהות...

אין אצלכם חסרות טלפון בכלל??מתנחלת אמיתית

נראה לי שעד יב נשאר רק אני ועוד חברה בלי טלפון מכל האולפנה.

יהיה קשוח!! בהצלחה!!פצלשיתת????

לא.. אבל יש כאלה בלי שום גישה לוצאפ (גם לא להורים/אחים)-אני :)

וואי באמת??? עד כדי כך הזן הי שלנו נכחד מתנחלת אמיתית

תאמת שהכרתי בנות בלי טלפונים אבל עד כיתה ט' 😉-אני :)

אחרי זה יש לכל מי שאני מכירה..

כן מכירה בנות שמתנתקות מהפלאפון לכמה זמן

מלא בנותפצלשיתת????

הגבת לי או ל@מתנחלת אמיתית?-אני :)

אהה-אני :)

שיש מלא בנות שמכיתה ט' עם טלפון או שמתנתקות?

מתנתקות..פצלשיתת????

אהה.. סתם רציתי לדעת 😂-אני :)

ואאווופצלשיתת????

עניתי ממש הרבה בשירשור הזה!!

וואי אני ממש מזדהה איתך היה לי פעם וואצפ ועכשיו אין ליסטלנית בפעולה

וזה מוזר לי פיתאום ליראות איך אני הייתי..שכולם בוואצפ כול הזמן

וזה...זה סיוטטט...פשוט תעירי להם ותגידי להם

שיש גם חיים חוץ מהוואצפ וכו

יווווווו מבינה מאוד!!חסרת טאקט

כל הכבוד לך! אני הייתי מתייאשת מזמן...

תאמת שאני גם הייתי תקופה בלי ווצאפ וזה באמת קשוח..משתדלת לשמוח
זה קשה להיות מחוץ לעניינים..
אני אגיד לך בהכי פשוט, הכל קורה בווצאפ כי זה הרבה יותר נוח ופשוט מאשר בהודעות.. אין מה לעשות...
אני מבינה שזה מעצבן כי גם אני הייתי כמוך לכמה זמן, אבל בתור אחת שיש לה ווצאפ- שום דבר לא נעשה מכונה רעה! באמת שלא. זה סהכ עניין של נוחות וחוסר תשומת לב..
באמת צריך לשים לב לזה יותר ולהשתדל. אצלינו דואגים תמיד לשלוח גם בתפוצה של הודעות לכולן, גם מי שיש לה ווצאפ. את יכולה להציע לכיתה שלך לעשות דבר כזה וזה יכול לעזור. או להעלות את זה באיזה זום כיתתי ולהסביר שזה קשה לך.. אולי בנות לא מודעות לזה! קיצר נשמה אל תקחי אישית כלום!
וואו איזו גיבורה את!נועה גבריאל
באמת שקודם כל תלמדי להעריך את עצמך על כך שאת הולכת נגד הזרם(בדברים חיובים) ולא נסחבת.
אני מצדיעה לך!
פשוט גם לי לא היה ווצאפ קרוב ל5 שנים, ורק לפני כמה חודשים הורדתי בחזרה כי הייתי חייבת לשירות.
אז אין יותר מבינה ממני.

כל העידכונים לגבי הבגרויות, יציאות עם חברות, כל נושא ההכתרה, פעילויות ועוד מיליון ואחד דברים מתוכננים בווצאפ.
וזה מבאס שאתה לא ממש בעניינים כמו כולם, חד משמעית.

אבל תזכרי שאין לך ווצאפ מבחירה(ככה הבנתי)-
ואם את בחרת שלא יהיה לך ווצאפ מכל סיבה שהיא, בין אם מבחינה דתית או בין אם זה בגלל בזבוז זמן וכו, את בחרת!
ותעמדי מאחורי ההחלטות שלך ותדעי שלכל החלטה יש השלכה.

אבל השאלה המרכזית היא-
מה אני עושה כדי להרגיש חלק?
אז במצב של הקורונה זה מאתגר פי אלף, על סף הבלתי אפשרי להיות בלי ווצאפ.
אבל הדרך להיות חלק מהחברה במצבים כאלה היא תמיד ליצור קשר עם החברות.
בין אם זה בשיחות פאלפון, בהודעות, ללמוד ביחד ולעשות זומים.
תמיד תמיד לנסות לשמור איתן על קשר, זה הדבר היחידה שיכול לגרום לך להרגיש חלק מהחברה שבה את חיה.

אני בזמנו ביקשתי(נראלי שהן עשו את זה לבד אפילו בלי שביקשתי) מהמחנכת שלי וגם מחברה טובה שלי לעדכן אותי בכל דבר שקורה. אז ב"ה זכיתי והייתה לי חברה שעל כל פיפס עדכנה אותי, באמת שזה נדיר ממש וזכיתי ובגדול, אחרת הייתי חייבת להוריד ווצאפ.
אז תחפשי את החברה הטובה שאת סומכת עליה ותבקשי ממנה לעדכן אותך בכל יציאה/עדכון מהאולפנה.
כנל לגבי המחנכת-תבקשי ממנה שתעדכו אותך בכל דבר שהיא מעדכנת את הכיתה, כי בין אם אין לך ווצאפ ובין אם יש לך, את חלק משמעותי מהכיתה ומגיעה לך להיות מעודכנת בכל דבר!
קחי בחשבון שבהתחלה הן לא בדיוק יעדכנו בהכל, הן יצטרכו להתרגל לזה לאט לאט, כי לא תמיד זוכרים.
והתפקיד שלך יהיה להזכיר להן מדי פעם, כי בסופו של דבר זה לא כי הן לא אוהבות אותך וזה לא כי את לא חשובה להן, אלא כי זה מתפספסת, והן עושות את זה מתוך הרגל.

אז אל תקחי ללב, לפחות תשתדלי(אני יודעת שזה קשה!).

עוד דבר שבעיני הוא ממש חשוב:
לי לא היה ווצאפ כמעט 5 שנים, ולפני כמה חודשים הורדתי בגלל אילוצים כאלה ואחרים.
ותאמיני לי שמבחינה חברתית שום דבר לא ישתנה!
כי החברות לא נמדדת ברשתות חברתיות ובווצאפ.
זה שיהיה לך ווצאפ לא יהפוך אותך למקובלת ולאחת שבמרכז העיניינים.
אני הייתי ב"ה ממש במרכז העיניינים כל הזמן וידעתי ה כ ל!
ולא היה לי ווצאפ, זה רק מוכיח שמי שרוצה להיות חברה שלך באמת אזהיא תהיה, בין אם יהיה לך את הרשת החברתית הזו ובין אם לא.
וזה לגבי כל רשת חברתית באשר היא-אינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק וכן הלאה.
כל הרשתות האלה לא יהפכו אותך למקובלת, ואם הן כן, אז הבנות שיהפכו להיות חברות שלך הן לא חברות אמיתיות.
חברות אמיתית אפשר לבחון דווקא כשאין את הרשת החברתית, שאין את הווצאפ- מי שתרצה לדבר איתך/לשלוח לך הודעה או לעדכן אותך במשהו, תשלח לך הודעה *אישית*, וזה רק יראה לך מי באמת החברות האמיתיות שלך ומי לא.
כי כל הקבוצות בווצאפ זה חרטה ממש ולא מעיד על היותך חברותית.

הכי חשוב-
תעשי מב שנכון לך!
ותדעי שכשתלכי עם האמת שלך בלי למצמץ ושתהיי חדורת מטרה, אף אחד לא יוכל לעצור אותך וכולם יעריכו אותך!
אני אומרת לך את זה ממש מהלב.

אז בהצלחה רבה נשמה!
אני כבר מעריכה אותך על האומץ❤
נועהההפצלשיתת????

הגזמתתת עם האורךך

דרך אגבב כתבת מהמםם!!

חחח תודה נשמה טובה❤נועה גבריאל
בשמחה נשמה!!פצלשיתת????אחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך