לא תמיד מבינים את המטרה.
לא תמיד מצליחים להיות.
ואתם שם, כל אלו שאומרים שיש תשובות.
אני את שלי עדיין לא מצאתי.
-סוף פריקה-
לא תמיד מבינים את המטרה.
לא תמיד מצליחים להיות.
ואתם שם, כל אלו שאומרים שיש תשובות.
אני את שלי עדיין לא מצאתי.
-סוף פריקה-
עושה טוב לדעת שאני לא היחידה במצב הזה.
"צרת רבים חצי נחמה".
כתבת מהממם😘

יפה שאת שואלת
צריך גם אומץ לשאול.
אבל לא תמיד התשובות מגיעות...
אז תודה על זה. על התזכורת..
מעצמך
מראות לך מה אתה רוצה, לא תמיד, אבל זאת דרך..
השאלה לא תמיד באה בהכרך בשביל תשובה..
כתבת יפה.
כל האלה שאומרים יש תשובות לכל השאלות- איפה הן?
מי אמר שיש תשובות?
מי אמר שצריך אותן?
הם אומרים שיש, אבל אני טרם מצאתי.
ואולי באמת אין תשובות.
לדעתי זו לא המטרה..
ובכל זאת, בלי תשובות אין סיבה להמשיך.
לפחות אני..
לכן קשה לנו- כי אנחנו לא יודעים מה האמת
אבל צריך להמשיך לחפש.. תמיד יכול להיות שיש ועדיין לא מצאת
לדעת שאנחנו בחיפוש תמידי, הוא יסתיים- כשנמות.
לא להתייאש ממנו, כי בלעדיו משעמם.
הטעם בלחפש את הטעם- הוא הטעם עצמו.
באיזה שהוא מקום קשה לחיות בלי תשובות.
זה כבר בלתי אפשרי.
ואם לא, אז אדא שכל חיי הוקדשו החיפוש אחר האמת והצדק.
לאט לאט מגלים..
כתבת מהמם!!
חחחח
זה נכון
לדעת שרק חיפשת ולא מצאת מאום?
אל תחליטי כ"כ מהר שאין תשובה... יכול להיות שהיא תגיע אלייך בשלב מאוחר יותר בחיים
יש תשובות.
יש עומק שמחכה להתגלות.
יש אמת שצריכה להאמר
אני חושבת שזה בולט בדור..
מלא שאלות, תשובות שעפות באוויר
כל אחד מנסה לענות
אבל לדעתי, זה תפקיד שלנו,
של הנוער של דור הגאולה
רואים כמה הוא שואל
והוא, לא מתרצה.
כ''כ הרבה ניסו והציעו תשובות וטעמים
אבל הוא מחפש משהו, עמוק בהרבה.
לדעתי,
הוא עוד ימצא את העומק הזה
הוא ימצא תשובות
הוא ייצעק את האמת
בע''ה.
ובינתיים, בבקשה, אל תתיאשו,
אני ועצמי:)תודה;)
שאי שם רחוק רחוק, נמצאת אמת מבויישת, אמת תמימה, אמת מתוקה!
אני מתגעגעת אליה, עוד לפני שפגשתי אותה.
אני מרגישה שלנשמה שלי יש חיבור, וקשר ישיר עם האמת.
אני מאמינה שהן מתקשרות.
ולא עליך המלאך לגמור ולא אתה בן חורין להיבטל ממנה.
כל אחד מחפש אחרת, ומוצא או תוהה אחרת.
לכל אחד מותאמת האמת שלו- אמת מונחת בקרן זווית כל הרוצה ליטול, יעמול.
זה תהליך ארוך טווח שכולל הרבה כאב.
צריך לדעת לסבול בשמחה.
(נא לא לקום על תגובה זו בטענות, לא מחפשת את "המאמינים שיודעים" שיבואו ויצעקו עלי.)
איך זה שאני לא רואה אותך?
קשה לנו לתפוס בחוש דברים שגדולים ממנו בהרבה. אני בטוחה ב99% שלנמלות ולחרקים קשה להבחין בנו מתור יותר מאשר הנוף כי קשה לקלוט שמשהו כ"כ גדול קיים...
אלוקים כן.
ים של מיסתורין
ים של מיסתוריןמה שכתבת ככ נכון ואמיתי שבאלי לבכות, באמת. כל החיים אני מחפשת תשובות לשאלות שבאמת מטרידות אותי ואנשים אחרים לא מבינים בכלל איפה נמצאת השאלה,
ונמאס לי. רציני.
נמאס כבר לחיות בתוך חיפוש תמידי בלי טיפה אחת של וודאות.
נמאס נמאס נמאס

עצוב וכואב. מבינה אותך כל כך שבא לי לבכות.ים של מיסתוריןכתבת יפה בצורה שמבטאת היטב.
ולא, אני לא אדם שבוכה הרבה.
יינית בכלל

בס"ד
ליקוטי מוהרן תורה י"ב
עַל־כֵּן כְּשֶׁאָדָם נוֹפֵל, חַס וְשָׁלוֹם, לִבְחִינַת מְקוֹמוֹת אֵלּוּ, דְּהַיְנוּ לִבְחִינַת מְקוֹמוֹת הַמְטֻנָּפִים, וְנוֹפֵל לִסְפֵקוֹת וְהִרְהוּרִים וּבִלְבּוּלִים גְּדוֹלִים, וַאֲזַי מַתְחִיל לְהִסְתַּכֵּל עַל עַצְמוֹ, וְרוֹאֶה שֶׁרָחוֹק מְאֹד מִכְּבוֹדוֹ יִתְבָּרַךְ, וְשׁוֹאֵל וּמְבַקֵּשׁ אַיֵּה מְקוֹם כְּבוֹדוֹ, מֵאַחַר שֶׁרוֹאֶה בְּעַצְמוֹ שֶׁרָחוֹק מִכְּבוֹדוֹ יִתְבָּרַךְ, מֵאַחַר שֶׁנָּפַל לִמְקוֹמוֹת כָּאֵלּוּ, רַחֲמָנָא לִצְלָן, וְזֶה זֶה עִקָּר תִּקּוּנוֹ וַעֲלִיָּתוֹ, בִּבְחִינַת יְרִידָה תַּכְלִית הָעֲלִיָּה, הַמּוּבָא בִּסְפָרִים. כִּי "אַיֵּה" מְקוֹם כְּבוֹדוֹ – זֶה בְּחִינַת הַכָּבוֹד עֶלְיוֹן שֶׁל הַמַּאֲמָר הָעֶלְיוֹן, דְּהַיְנוּ הַמַּאֲמָר סָתוּם בְּרֵאשִׁית כַּנַּ"ל, שֶׁמִּשָּׁם נִמְשָׁךְ חִיּוּת לַמְּקוֹמוֹת הָאֵלּוּ. נִמְצָא כְּשֶׁמְּבַקֵּשׁ וּמְחַפֵּשׂ "אַיֵּה" מְקוֹם כְּבוֹדוֹ, בָּזֶה בְּעַצְמוֹ הוּא חוֹזֵר וְעוֹלֶה אֶל הַכָּבוֹד הָעֶלְיוֹן, שֶׁהוּא בְּחִינַת "אַיֵּה", שֶׁמִּגֹּדֶל הַסְתָּרָתוֹ וְהֶעְלֵמוֹ הוּא מְחַיֶּה מְקוֹמוֹת הַלָּלוּ, וְעַכְשָׁו, עַל־יְדֵי שֶׁהוּא נָפַל לְשָׁם, וַאֲזַי מְבַקֵּשׁ "אַיֵּה" מְקוֹם כְּבוֹדוֹ. וּבָזֶה חוֹזֵר וּמְדַבֵּק עַצְמוֹ לְשָׁם, וּמְחַיֶּה אֶת נְפִילָתוֹ, וְעוֹלֶה בְּתַכְלִית הָעֲלִיָּה. וְזֶה בְּחִינַת קָרְבָּן עוֹלָה, שֶׁמְּכַפֵּר עַל הִרְהוּר הַלֵּב, כְּמוֹ שֶׁאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (מ"ר ויקרא פ"ז), כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: וְהָעוֹלֶה עַל רוּחֲכֶם – שֶׁעוֹלָה מְכַפֵּר הַהִרְהוּר. כִּי יֵשׁ בְּחִינַת (תהלים לח): לִבִּי סְחַרְחַר, כִּי יֵשׁ קְלִפָּה, שֶׁהִיא מְעַקֶּמֶת וּמְסַבֶּבֶת הַלֵּב בְּעִקּוּמִים וְסִבּוּבִים וּבִלְבּוּלִים הַרְבֵּה, וְהִיא בְּחִינַת קְלִפַּת נֹגַהּ. וְעַל־כֵּן נִקְרָא סְחַרְחַר, תַּרְגּוּם שֶׁל סָבִיב: סְחוֹר סְחוֹר, בְּחִינַת (יחזקאל א): וְנֹגַהּ לוֹ סָבִיב, כִּי הִיא בְּחִינַת תַּרְגּוּם, כַּמּוּבָא (ע' בליקוטי א' סי' י"ט), וְעַל־כֵּן כְּתִיב בִּלְשׁוֹן תַּרְגּוּם. וּכְשֶׁאָדָם נוֹפֵל לְשָׁם, שֶׁזֶּה בְּחִינַת מְקוֹמוֹת הַמְטֻנָּפִים, וַאֲזַי מְבַקֵּשׁ וְצוֹעֵק "אַיֵּה" מְקוֹם כְּבוֹדוֹ, וְזֶה בְּעַצְמוֹ תִּקּוּנוֹ, כִּי חוֹזֵר וְשָׁב אֶל הַכָּבוֹד הָעֶלְיוֹן, שֶׁהוּא בְּחִינַת "אַיֵּה" כַּנַּ"ל. וְזֶהוּ בְּחִינוֹת עוֹלָה, בְּחִינַת (בראשית כב): ו"אַיֵּה" הַשֶּׂה לְעוֹלָה. שֶׁבְּחִינַת "אַיֵּה" הִיא בְּחִינוֹת שֶׂה לְעוֹלָה, לְתַקֵּן וּלְכַפֵּר הִרְהוּר הַלֵּב, שֶׁבָּא מִמְּקוֹמוֹת הַמְטֻנָּפִים כַּנַּ"ל. כִּי עַל־יְדֵי בְּחִינוֹת "אַיֵּה" נִתְתַּקֵּן וְעוֹלֶה מִשָּׁם כַּנַּ"ל. וְזֶה בְּחִינוֹת מַה שֶּׁמּוּבָא בְּסוֹף תִּקּוּנִים (תיקון תנינא דף א): בְּרֵאשִׁית – בָּרָא תַּיִשׁ; דְּהַיְנוּ הַשֶּׂה לְעוֹלָה, שֶׁנַּעֲשֶׂה עַל־יְדֵי בְּחִינַת "אַיֵּה", שֶׁהוּא בְּחִינוֹת בְּרֵאשִׁית מַאֲמָר סָתוּם כַּנַּ"ל. וְזֶה בְּחִינוֹת תְּשׁוּבָה, כִּי זֶה עִקָּר הַתְּשׁוּבָה, כְּשֶׁאָדָם מְבַקֵּשׁ וּמְחַפֵּשׂ אַחַר כְּבוֹדוֹ יִתְבָּרַךְ, וְרוֹאֶה בְּעַצְמוֹ שֶׁרָחוֹק מִכְּבוֹדוֹ יִתְבָּרַךְ, וּמִתְגַּעְגֵּעַ וְשׁוֹאֵל וּמִצְטַעֵר "אַיֵּה" מְקוֹם כְּבוֹדוֹ, וְזֶהוּ בְּעַצְמוֹ תְּשׁוּבָתוֹ וְתִקּוּנוֹ כַּנַּ"ל, וְהָבֵן הֵיטֵב. וְיֵשׁ בָּזֶה עוֹד הַרְבֵּה דְּבָרִים. כִּי כְּשֶׁאָדָם הוֹלֵךְ בַּדֶּרֶךְ אוֹ כְּשֶׁהוֹלֵךְ בַּדְּרָכִים בְּרוּחָנִיּוּת, אֲזַי הַתּוֹרָה הוֹלֶכֶת לְפָנָיו, בִּבְחִינוֹת (משלי ו): בְּהִתְהַלֶּכְךָ תַּנְחֶה אֹתָךְ, כִּי יֵשׁ בָּזֶה כַּמָּה בְּחִינוֹת, כִּי כָל אֶחָד לְפִי תּוֹרָתוֹ. וְלִפְנֵי כָּל תּוֹרָה יֵשׁ בְּחִינוֹת סְפֵקוֹת הַנַּ"ל, כְּגוֹן בְּחִדּוּשֵׁי־תוֹרָה, קֹדֶם שֶׁמְּחַדְּשִׁין יֵשׁ כַּמָּה סְפֵקוֹת וּבִלְבּוּלִים קֹדֶם שֶׁמְּבָרֵר וּמְלַבֵּן הַדָּבָר כָּרָאוּי. וְאֵלּוּ הַסְּפֵקוֹת הֵם בְּחִינַת עֵץ הַדַּעַת טוֹב וָרָע, שֶׁהוּא בְּחִינַת נֹגַהּ, וּכְשֶׁמַּגִּיעַ אֶל הַתּוֹרָה בְּעַצְמָהּ, זֶה בְּחִינַת עֵץ הַחַיִּים וְכוּ':
rabenubook.com
תשובה קצת מעיזה
ולא שאני יודע משהו
אבל.
יש דרך לעזור?
אולי לפתוח שרשור עם שאלה אחת לאחר השניה?
לא כי חובה לענות.
ולא כי כל תשובה תתיישב על הלב.
אלא כי חובה שיהיו תשובות.
כך נוכל להאמין בחיפוש האישי שלנו.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים