קראתי את זה איפשהו, מה דעתכם? זה נכון? אם לא אז איפה הבעיה?*שירה*

אם נצא מתוך נקודת הנחה שלכל דבר יש סיבה (כי אם אין סיבה
לכל דבר אין גם משמעות לבחירה שלנו כי היא נעשית באופן
אקראי- אין סיבה למה אני בוחרת את אפשרות א ולא את ב,
הבחירה מקרית לחלוטין) ושכל היקום נמצא בכל רגע במצב מסוים
ומוגדר ונשאל מה הסיבה לכך שכל היקום נמצא עכשיו באותו מצב
מסוים נגיע למסקנה שהיקום נמצא כרגע במצבו בגלל המצב שלו
ברגע הקודם, ומצב היקום ברגע הקודם הוא בגלל מצבו לפני שני
רגעים וכו.לכן, מצב היקום כרגע נקבע כבר מאז היווצרותו. כך גם
בעניין הרצון והבחירה, כל בחירות האדם נקבעו מראש מכיוון שכל
בחירה שלנו נעשית ונגזרת מתוך מצבנו ברגע הקודם והרצון שלנו
נגזר מתוך רצוננו ברגע הקודם והרצון הקודם שלנו הוא תוצאה של
רצוננו הקודם הקודם... לכן, אין לנו אפשרות לשנות את הטבע שלנו
שנקבע מראש ואין לנו שליטה עליו ועל מעשינו.

קראתי את זה איפשהו, מה דעתכם? זה נכון? אם לא אז איפה הבעיה? למה זה לא נכון?

זה נקרא דטרמניזם...נגרינסקי
הכשל הלוגי בטענה כאן, שעצם זה שלכל מצב יש סיבה שקדמה לו, זה לא מחייב שרק אותו המצב יכל להיות תוצאה שלאותו מצב הקודם...

כהמשלה נדמה רכבת הנוסעת על פסי הרכבת...
הרכבת, כדי להיות במקטע המסילה הנוכחי ודאי קדמה במקטע קודם (המשמש כ'סיבה') ולאותו מקטע קדם גם כן מקטע אחר וכן הלאה עד שנגיע לתחילת נסיעתה.
אבל זה לא מחייב שהמסלול שעברה הוא המסלול היחידי שקיים. יתכן בהחלט שהיו מספר פיצולים עד המקטע הנוכחי ומסתמא גם לאחריו והנהג יכול לבחור היכן לפנות...
אוקיי, ומה גורם לנהג לבחור במסלול א ולא במסלול ב?*שירה*

וואלה שאלתי את עצמי את זה מלא... הנה תשובה שמצאתיהיום יהיה שמח

https://mikyab.net/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%91%D7%98-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%9F

בעד הדטרמיניזם 1: טיעון הדילמה של פיטר ואן אינוואגן

אחד הטיעונים הנפוצים ביותר נגד הדטרמיניזם מובא בדרך כלל בשם הפילוסוף הצרפתי פיטר ון אינוואגן.[6] זהו טיעון דילמה שניתן להציג אותו כך: נניח שאני עומד כעת ברגע t ולפנַי שתי אפשרויות: לעשות X או לעשות Y (Y יכול להיות גם אי-עשיית X). הליברטריאניזם גורס כי שתי האפשרויות פתוחות בפני, ואני בוחר ביניהן באופן חופשי. נניח שבחרתי לעשות Y. באופן עקרוני אלוקים יכול להריץ את ה”סרט” אחורה, להחזיר אותי ואת העולם שוב לנקודת הזמן t, ולהעמיד אותי שוב באותו צומת, וייתכנו מצבים שבהם אכריע לעשות X. אבל מצב העולם עד רגע t זהה בשני המצבים; אם כן, מה גרם לי לבחור פעם ב-X ופעם ב-Y?

ואן איוואגן טוען כאן טיעון של ממה נפשך (טיעון דילמה): אם היה משהו שונה בעולם, או בנפשי פנימה, שגרם להבדל, כי אז יש נסיבות כלשהן שמהן נגזרה הבחירה שלי, כלומר זו לא בחירה חופשית באמת. ואם המצב בשני המקרים הוא אכן זהה ובכל זאת מאותו מצב עצמו יוצאות שתי תוצאות שונות, כי אז ההכרעה שלי נעשתה ללא סיבה, כלומר היא אקראית. אם כן, ממה נפשך, בין שיש סיבה קודמת ובין שאין, ההכרעה שלי אינה תוצאה של בחירה חופשית. או שיש כאן אקראיות או שיש כאן היקבעות דטרמיניסטית.

קל לראות היכן הכשל בטיעון הפופולרי הזה. בטיעוני דילמה הכשל הוא בדרך כלל בהנחת הדיכוטומיות המובלעת בהם. ובמקרה שלנו, הטיעון מניח הנחה סמויה כאילו יש רק שתי אפשרויות: סיבתיות או אקראיות. ההנחה של ואן-אינוואגן היא שאם אין הבדל במצב ברגע t, ובכל זאת בהזדמנויות שונות אותו אדם יכול לבחור בחירות שונות, אזי בהכרח מדובר באקראיות. אך זוהי טעות, או למצער הנחת המבוקש. הרי הוויכוח בין הליברטריאן לדטרמיניסט הוא בדיוק בשאלה זו. הדטרמיניסט טוען שהניגוד לדטרמיניזם הוא אך ורק אקראיות. הוא לא מכיר בקיומו של מכניזם שלישי. הליברטריאן לעומתו סובר שיש גם מכניזם שלישי: בחירה חופשית (ראה למעלה בסוף פרק א). טענתו של הליברטריאן היא ש”מכניזם” של בחירה חופשית אינו דטרמיניסטי מחד, אבל הוא גם לא אקראי מאידך. הטיעון של ואן אינוואגן לא מוכיח שהדבר לא נכון, אלא מניח זאת ומשתמש בהנחה זו כדי לבסס את עצמה. דומה כי ברקע טמונה אי הבנה פילוסופית, שכן ואן אינווגן חושב שחידושו של הליברטריאניזם הוא העובדה שייתכן דבר ללא סיבה, ולא בטענה שמדובר במכניזם שלישי. הליברטריאן סבור שאכן אין מאומה בסיטואציה בזמן t שקובע בהכרח את תוצאת הבחירה, אך עדיין מצב כזה לא בהכרח מבטא אקראיות, אלא יכול בהחלט גם לשקף בחירה חופשית (אם הפעולה נעשית מתוך שיקול דעת ולא בהגרלה).

בהערת אגב אציין כי למען האמת, טיעונו המקורי של ואן-אינוואגן הוא מעט מורכב יותר.[7] הוא מדבר על ניסוי סטטיסטי של בחירה חוזרת אלף פעמים באותו מצב, ובו נוצרת התפלגות סטטיסטית של בחירות ב-X או ב-Y. העובדה ששום דבר בסיטואציה הקודמת אינו קובע את התוצאה, והעובדה שנוצרת התפלגות סטטיסטית של הבחירות השונות, מצביעות לדעתו על כך שמדובר באקראיות. אבל גם הניסוח הזה לא מחזיק מים. מהתיאור בסוף פרק א קל לראות שגם התפלגות סטטיסטית של התוצאות, ואפילו תחזור על עצמה בממוצע בכל אלף ניסויים שנעשה (נאמר שתמיד נקבל 300 פעם בחירה ב-X ו-700 פעם ב-Y), עדיין לא מהווה בהכרח עדות לתהליך אקראי. בפרק השלישי של ספרי אני מסביר שגם אוסף של בחירות חופשיות בדרך כלל מתפלג סטטיסטית כמו אוסף של אירועים אקראיים. הליברטריאן סובר שכל המחקר הפסיכולוגי והחינוכי מבוסס על ההנחה הזו.

דטרמניזם שנוי במחלוקת- עקב שלילת האובייקטיביות והבחירה.שפרינצא בוזגלואחרונה

חוקרים רבים מתנגדים לשיטה זו, משום שהטענה בעצם אומרת שאין סיכויים אובייקטיבים בעולם שלנו.
מה שמתברר כלא נכון, שהרי ישנה בחירה, שיטה זו מנסה לשלול את המושג- סיכוי.

QM סותרת את הדטרמניזם בכך שאינה נותנת תוצאה למצב נתון, אלא מראה הסתברות של מה שיכול לקרות.

ע"כ יש את התאימות- היא מציעה פיתרון לבעיית הרצון החופשי , הנוגע לחוסר תאימות שנוי במחלוקת בין רצון חופשי לדטרמיניזם. תאימות היא התזה שרצון חופשי תואם לדטרמיניזם. מכיוון שבדרך כלל רואים בחופש חופשי תנאי הכרחי של אחריות מוסרית, תאימות מתבטאת לעיתים כתזה על התאימות בין אחריות מוסרית לדטרמיניזם.
כטענת הדטרמיניזם הסיבתי, שכל מה שקורה הוא התוצאה הבלתי נמנעת של חוקי הטבע ומצב העולם בעבר הרחוק.
על כן אנו פרות התוצאה, יכולים לבחור- אך רק במה שהיקום גרם לנו לבחור בו, שוב, זהו ההסבר לבחירה-
ההסתברות נשללה, ומה שמנחה אותנו הוא מצב היקום, חוקיות הטבע, ובעצם העבר הוא זה שקובע. 

תקראי עוד, פה:  Causal Determinism (Stanford Encyclopedia of Philosophy)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך