האם זה חשוב וצריך?באולפנה...

לא יודעת אם זה מתאים לפורום הזה..
אז שירות לאומי מה אתם אומרים על זה? "ביזבוז זמן". "תורם המון למדינה"...

או שעדיף כבר ללמוד ישר אחרי השמינית ולהיתחתן מוקדם.. ועוד דבר,

מה כבר כול כך חשוב בשירות? וגם זה לא סתם לבזבז שנה מהחיים?

( וזה לא שאני שנה הבאה כבר בשרות

לדעתיטלי..

אם את עושה משהו באמת משמעותי. ולא סתם יושבת לגזור דפים בביה"ס ויש כאלה.. אם את עושה משו משמעותי מעולה אשריך וכו... צריך פשוט לחפש משו משמעותי ולא סתם להעביר שנה...

ואגב חתונה זה השירות הכי טוב שאפשר לעשות למען המדינה...

זה חשוב. זה לא צריך.קרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך ט"ו בחשון תשפ"א 22:32
והתרומה לעם ישראל משתנה בין אחת לאחת. אין פה כלל קבוע. יש כאלה שהתרומה הגדולה מצידם, תהיה להקים משפחה מוקדם, ואולי להשפיע על הגודל שלה, ויש מי שזה לא מתאים לה (אממ, הרוב) או רואה חשיבות דווקא בתרומה אחרת, כגון שירות לאומי.

שירות לאומי הוא חשוב, אם תעשי אותו חשוב. זה שצריכים אותך במקום בו סגרת, זה עובדה. אם תשבי רגל על רגל, אז עדיף שתלכי ללמוד.
בשירות לאומי יש הזדמנות ענקית להשפיע שפע של טוב לכולם, ובעיקר לעם ישראל. ואם תהיי מכוונת מטרה זו, אז את תלכי לשירות לאומי משמעותי וחשוב.

@נועה גבריאל
טוב,ברור שיש לי מה להגיד על זהנועה גבריאל
אני אסביר לך עיקרון מאוד חשוב-
הכל תלוי בך!ממש ככה!

יש תקנים שדורשים לעבוד בלי מנוחה לרגע, ויש את הרכזות החופרות שלא נותנות מנוחה לשניה.
ובמצבים כאלה באמת תעשי את התקן שלך כמו שצריך, כי יש מי שצופה עליך בכל רגע ורגע בערך.
השאלה היא-
איך תעשי את התקן, כי את רואה בזה משמעות, או כי "את חייבת".
וזה כבר בידיים שלך.

מנגד-
יש תקנים כמו התקן שלי, שאני מדריכה באולפנה.
שלמעשה הכל הכל תלוי בבת שירות.
אצלנו במצבי שגרה(ללא קורונה/כשנחזור לתקן רגיל ושגרתי) אז יש לנו בחירה-
האם לשבת כל היום בחדר מדריכות עם הפאלפון/לפטפט עם חברות ולא לעשות שום דבר מועיל.
או ללכת לחניכות בהפסקות,לארגן פעילויות לשכבה ולאולפנה, להוציא בנות לפרטני,לעשות שיחות אישיות,להגיע לישיבות וכו וכו.
זתומרת-
יש רכזות שלא בודקות בדיוק מה את עושה בכל רגע, אלא יכולות לתת לך פה ושם משימות והן סומכות עליך שתעשי אותן כמו שצריך, ובעיקר הן סומכות עליך-שתהיי ראש גדול, ותחשבי מעבר.
ובמצבים כאלה זה בהחלט בחירה שלך לאן לקחת את התקן-
האם למקום של סתם להעביר שנה, או למקום שאת עושה טוב לעולם ועושה דבר משמעותי.

בוא נגיד את האמת-
לפחות בהתחלה(אני בתחילת השירות שלי) את ממש לא תשני עולמות בתקן שלך, לא משנה לאן תלכי.
לרוב גם תחווי קשיים ואתגרים-ממש לא מחייב שבנושאים דתיים, אלא קשיים כמו: להתרגל לגור עם בנות שכל אחת סגנון שונה לחלוטין באותה דירה, חניכות שלא מכירות אותך ואת צריכה ליצור עם שישים ומשו חניכות קשר אישי כזה או אחר, והן לא תמיד(בלשון המעטה) זורמות איתך וכו וכו .

במיוחד עכשיו בתקני קורונה שלא חיוניים הכי רואים את זה, זה ממש מוחשי.
יש להרבה בנות בחירה-
האם לשבת במיטה בבית כל היום בפאלפון ולעשות "שירות מרחוק"(אני שמה במרכאות, כי זה באמת בדיחה ושטות).
או לצאת, לעשות ביקורי בתים, פעילויות, שיחות פאלפון לחניכות, לבוא לדירת שירות וכו וכו.
הכל הכל בחירה של הבת שירות.

וזה תלוי בה האם השנה תהיה משמעותית עבורה או לא.
משמעותית זה לא לשנות עולמות אלא להוסיף טוב בעולם שזה למעשה חלק מהתכלית שלנו כיצירי כפיו של ה' יתברך.

וכן, אני רואה בהקמת המשפחה חלק מאוד מאוד משמעותי, אבל מכאן ועד לא לעשות בגלל זה שירות-אני מפוקפקת.
אם המטרה שלך זה לסמן על השנה וי, אז אל תעשי שירות-לכי ללמוד ותתחתני.
אבל אם את רואה בשנה הזו שנה של לצבור חוויות, להתמודד מול אתגרים וקשיים שלא חווית לפני, לראות עולם קצת שונה, להתכשל ולהיות בנויה יותר מבחינה נפשית ופשוט להיות משמעותית(לפחות טיפה)-
אז עופי על זה!
זה אחת הסיבות שאני חושבת שתקן חוץ יותר משמעותי בפער. סתם לשם ההמחשה-אשכרה עכשיו שלוש ומשו בלילה ורק עכשיו התפנתי לענות להודעות בפאלפון.
עם ישראל באמת צריך כל אחת ואחת מאיתנו, אני אומרת לך..
במיוחד הנוער.

אז לעשות שנה אחת של שירות זה די מינימלי ואז תצאי ותקימי בעז"ה משפחה.
תתני את השנה הזו לעצמך ובעיקר כדי לעשות משו טוב לעם ישראל, כי אחר כך זה לא יחזור לך השנה הזו.

תעשי חושבים עם עצמך ובעז"ה יהיה טוב אחותי!
קשה זה מכשל.
ותאמיני לי ששירות לאומי זה לא לונה פארק.
או שבעצם כן?!
מפחיד ומאתגר, אבל כשאת יורדת מהמתקן זה אמור לספק שאשכרה עשית את זה.
שיהיה לי כוח אם יהיה לי כוח מחר אני אכתוב..הכל עוד אפשרי
לדעתי שירות לאומי זה חובה!!משתדלת לשמוח
קודם כל, במדינה יש חוק גיוס חובה=חובה לתרום למדינה!
אז אם יש לך פטור כי את בת דתיה/ יש בעיה שבגללה את לא יכולה להיות בצבא, חד משמעית את צריכה לתרום בדרך אחרת, והשירות הלאומי זה אחלה דרך לעשות את זה!
נכון, אולי שירות לאומי זה מרגיש פחות משמעותי והירואי מלהיות בצבא, אבל את תורמת! בכל מה שתעשי בשירות- את תתרמי!
זה לא לכל העם, וזה אולי נשמע מעפן, אבל התרומה נמדדת בדברים הקטנים שאת עושה- כן, גם אם זה רק לחייך לילד שנמצא במקום שירות שלך! את לא יודעת כמה את משפיעה!

דבר שני, זה שנה מדהימה שתורמת לך מלא לחיים בהמשך ומבגרת ונותנת לך הזדמנות להגשים את עצמך שזה מדהים, כי לא כל אחת מצליחה לבטא את עצמה ואת היכולות שלה בתיכון..
את תורמת לאחרים, נותנת מעצמך, זה ככ ממלא והופך אותך לבנאדם טוב יותר!

קיצר חדש משמעית אני חושבת ששירות זה חשוב ברמות והכי לא בזבוז זמן שיש!
זה תלוי בהרבה גורמים.אנא עבדא דקב"ה

אמנם אני לא בקיא בחומר, אבל התנדבות וכו' תלוי בכמה גורמים.

אחד מהם הוא עניין הכלל והפרט - הכלל הוא מאוד מאוד חשוב. אבל מי שעובד בפועל זה הפרט. הכלל הוא ריבוי של פרטים.

אדם צריך תמיד לראות מתי רצון ה' שהוא יהיה יותר כלל, ומתי רצון ה' שהוא יהיה יותר פרט.

אמנם אני דוגל בחתונה מוקדמת - אבל זה ממש תלוי באדם (או בחווה (-; )

אדם לא צריך להרגיש מבוזבז, ואם הוא מרגיש ככה הוא צריך לעשות בדיקה, אולי הוא לא נמצא במקום שלו...

תלוי בבן אדם..הלב בוערר למלך

אני אישית.. להתחיל ללמוד מוקדם. ברור לי שזה מה שאני יעשה... בידיעה שאני מאוד רוצה להקים בית מוקדם..!! 

ובעזרת ה' להתחתן מוקדם!!! בית, ילדים...

וכן, גם להתחתן ולהקים משפחה וכולי.. זה תרומה למדינה!!! אין פה מה להתווכח!!!!!

(בדיוק קראתי כתבה על הרב והרבנית מלמד והם אמרו שהם ממש מקפידים שהבנות שלהם יישר אחרי השמינית יתחילו ללמוד..

מי שרוצה בית של תורה...)

אבל שוב זה ממש שונה מאחת לאחת... יש בנות שאומרות שהשנה הזאת הייתה להם הצלה, בנתה אותם, וכד'

ויש בנות שאומרות שזו הייתה שנה מבוזבזת.. והיו מוותרות עליה..

ותלוי איזה שירות עושים..

וואי זה נושא שעולה המון😏..

בעזרת ה' שכל אחת תעשה את הבחירות הנכונות. ויהיה לה טוב!

תתפללו עלזה!!!

נשמות שיהיה בהצלחה לכולם, ויומטוב!! 

נ.בהלב בוערר למלך

נראה לי שכל אחת צריכה לברר מה הסיבה שהיא רוצה לעשות שירות...

למה אתם חושבות שזה נכון.. ומאיפה מגיע הרצון. כי כולם עושות? כי זה חשוב? כי אי אפשר בלי..? וכוליוכולי..

תשבו עם עצמכם, תעשו סדר במחשבות.. עוזר.

בטח שצריךךךפצלשיתת????

חשוב וצריך!!אין קדוש כה':)

בעיקרון כל אחד ואחת שמסיים תיכון צריך ללכת לצבא. נקודה. זה חובה. זה שנתנו היתר לבנות לעשות שנת שירות במקום צבא ממש לא אומר שהם יכולות להשתמט מזה!! וזה באמת בעיה שאין אכיפה על זה. דבר כזה צריך להפוך לחובה.

אז זה חובה קודם כל. אז עכשיו המשימה של כל אחת זה למצוא את עצמה בזה. וככה היא הופכת את זה לחשוב ומשמעותי אצלה. כל אחת ומה שמתאים לה וטוב לה. אם בת מרגישה בשירות מבוזבזת אז שתחליף תקן. שתמצא משהו שיהפוך את השנת שירות והנתינה לעם ישראל למשמעותית.

אפשר בקלות להתחמק משירות ולא לעשות בכלל וגם בתוך השירות את יכולה שלא לעשות כלום ולא להגיע לאף תקן. זה ביידים של כל אחת כמה השנה הזאת תהיה חשובה לה וכמה היא תשפיע בה.

זה חובה. אבל כל אחת מחליטה איך והאם להפוך את השנה הזאת למשמעותית לה ולעם ישראל.

חשוב וצריך, לא חייב!עצמי החביבה

לדעתי פחות נכון להשוות בין שירות לאומי לצבא. זה לא שאמרו: הבנות לא מתגייסות לצבא, אז נמצא להם משהו אחר לעשות! בנים מתגייסים לצבא, כי צריך אותם שם. את הבנות לא צריך שם, ולכן הבנות לא מתגיסות לצבא. שירות לאומי נועד בשביל להתנדב ולעשות למען הכלל, בלי שום קשר לצבא. את לא יכולה לכפות על בנות להתנדב.

אני חושבת..אנא ה'
שלא צריך להתייחס לשירות לאומי כאילו זה הדבר הכי חשוב בחיים..
אבל אני כן רואה בזה ערך ולא מזלזלת בזה..
אני חושבת שזאת יכולה להיות שנה שתגדל אותך ותצמיח אותך מאוד
ודווקא בזכותה תגיעי לחתונה ממקום יותר חזק ואמיתי.
אבל זאת גם יכולה להיות שנה של 'סתם' בזבוז זמן..
זה תלוי בך ובמה שאת בוחרת לעשות את השירות לאומי.
וזה גם תלוי לכל בת ובת..
^^^^^^ וואו. לגמריי..הלב בוערר למלך

בדיוק מה שכתבתי!!!נועה גבריאל
היא כיוונה לדעת גדולים!קרובה
🤦‍♀️😂נועה גבריאל
לדעתי חשוב מאודפיקאראחרונה

אבל צריך ללכת למקום שבאמת יועיל לעם ישראל

(לדעתי גרעין תורני או משהו בסגנון זה הכי טוב) 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך