בס''ד
הי @אמא6 יקרה!
אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום ושהתעודדת מכל ההודעות היפות שנכתבו לך ומכל החיבוקים היקרים ששלחו לך 🤍
העולם בתקופה קשה, אובייקטיבית. אני רואה את זה בפורום, אני רואה את זה סביבי ואני רואה את זה על עצמי כמובן - זאת תקופה מאד מאתגרת. להפנים את זה כבר עשוי להביא קצת הקלה מסוימת ולהסיר מאתנו את התחושה שהבעיה בתוכנו.
זה באמת לא קל, כשדברים שהיו ממלאים אותנו בעבר כבר פחות קיימים בגלל הקורונה. כל-כך עצוב שזה ככה משפיע על הקשרים החברתיים שלנו... וברור שיש מה לעשות ואפשר למצוא דרכים חילופיות כדי לשמור על הקשר, אבל אין מה להגיד, זה נהיה יותר מורכב. גם אני מרגישה ככה (אצלי בעיקר סביב האפשרויות לפגוש את המשפחה)...
אני חושבת שאת אלופה שאת מנסה לשמור על עצמך, להטעין את עצמך ולהיות קשובה לעצמך עם המנוחה בצהריים, ההתעמלות, הנופש שלקחת וכו'... קבלי מדליה 
חשבתי לחלוק איתך כמה מחשבות שעלו לי כשקראתי אותך:
<>
שאלת 'איך זה שהקב''ה נותן לך כ''כ הרבה שפע ואת אומללה'. דבר ראשון, תשמרי על התכונה היקרה הזאת, שמסוגלת להגדיר את זה כשפע. את ממש צודקת ואת מהממת שאת יודעת לראות את זה 
שנית, יקרה שלי, יש שני צדדים למטבע. קיבלתם שפע מדהים ממש. אבל עם הזכות הענקית הזאת, מגיעה גם חובה - ויש לך לא רק שפע, יש לך גם הרבה, הרבה עומס...!!! גם 7 ילדים שיהיו בריאים! גם תינוקת בת שנה שבטח מצריכה שתשגיחו בה בשבע עניים. ואת גם עובדת! לא פירטת במה ובאיזה היקף אבל עבודה זה משהו שדורש זמן וכוח. יש זוגיות שדורשת השקעה. יש את הבית על השלל מטלותיו... ויש בטח עוד 1001 דברים קטנים וגדולים שדורשים מכם זמן, כסף, פניות וכוחות.
אני למדתי על עצמי שכשאני מגיעה לרמות גדולות מדי של עומס, משהו בי נכבה. המכונה מסרבת להמשיך לפעול. כנראה כי היא יודעת שזה כבר לא בטיחותי. אצלי זה בא לידי ביטוי בתחושת לחץ, באי-רצון להיות עם הילדים, בעצבים ובכלל - בתחושת מצוקה.
אם את מזהה שאת פועלת בצורה דומה, הייתי מציעה שתבדקי האם יש לך אפשרות להוריד דברים. זה דבר שלרוב קשה לנו לעשות. קשה מאד לאתר דברים שאפשר, בעצם, לשחרר אותם. או לעשות להם מיקור חוץ. אבל אם את מרגישה שיש בזה משהו, ושהתחושות שלך אכן קשורות לעומס שכבר כבד מדי עלייך, כדאי מאד לנסות לפתוח את הראש ולחפש מה בכל זאת אפשר לשנות בחיים.
<>
אחד הדברים ששמעתי הכי הרבה בהודעה שלך הוא הצורך שלך להרגיש משמעות. זה צורך מאד טבעי, ואני כל-כך מזדהה איתך. יש נשים שזקוקות לתחושת הגשמה שהיא *בנוסף* לסיפוק שבהקמת וגידול משפחתן. ככה ה' ברא אותן, עם הצורך הזה. ויש לזה סיבה ותכלית מן הסתם. אני חושבת שזה טוב מאד שאת מצליחה לשים את האצבע על הנקודה הזאת, כי עכשיו את במודעות לזה שיש לך משהו לחפש דווקא שם. וכידוע מודעות זה כבר חצי מהפתרון 
מכאן, השאלה המתבקשת היא: איך להגיע לאותה תחושת משמעות? איך להגיע לאותם הדברים שימלאו אותך בע''ה? מעלה כמה דברים שאולי יוכלו לקדם את העניין הזה...
1) להתפלל על זה! בצורה הכי פשוטה. ''ה' תמלא את חיי במשמעות בבקשה''.
2) לשאול את עצמך / אנשים קרובים סביבך את השאלות הבאות (יכול להיות מאד מועיל לעשות את זה בכתב)
~ במה אני טובה?
~ מה מעסיק אותי בחיים?
~ מתי אני פוגשת תחושת סיפוק?
~ באלו מקרים אנשים אומרים לי שמה שאמרתי / עשיתי עזר להם?
~ מה הכישורים שלי?
~ איזה ידע יש לי?
~ מה כיף לי?
~ מה יכול להעסיק אותי שעות?
~ איפה אני פוגשת הצלחות?
ואז לשאול את עצמך:
~ מה צריך לקדם בעולם?
~ מה צריך לשנות בעולם?
~ למה אנשים זקוקים?
~ ממה הם סובלים?
~ מה חסר להם?
ולנסות לראות האם את יכולה למצוא נקוד/ות מפגש בין שתי הרשימות. יכול להיות שזה יקח אותך לאופקים חדשים שלא חלמת עליהם... הלוואי 
3) משהו ששמעתי מכמה כיוונים שונים: השליחות שלנו בעולם, הייעוד שלנו, נמצא במקום בו ההנאה ותחושת הסיפוק שלנו -- פוגשות את הצרכים של העולם.
4) מן הסתם לחשוב על כל הנ''ל לא מספיק כדי לשנות את חיינו בן רגע. אבל זה מתניע בתוכנו תהליכים. הגלגלים מתחילים לעבוד. מתחילים לחשוב מחוץ לקופסה. לחלום... לרצות... וכשהדברים האלה מתחילים לקרות, הרבה פעמים, ההזדמנויות גם מופיעות. דברים שהיו נראים לנו בלתי אפשריים מתחילים להישמע רלוונטיים, פתרונות צצים, דלתות נפתחות...
5) לפעמים אנחנו מרגישות שנים שאנחנו הולכות בעולם הזה נטולות תחושת ההגשמה שאנחנו צמאות לה. ויום אחד מגלים שכל השנים האלה היו שנים של הכנה, שהכשירו אותנו (על ידי צבירת ניסיון, על-ידי אתגרים שצלחנו, או ידע שרכשנו וכו') לתפקיד חדש שה' שמר לנו...
6) לפעמים היצירתיות שבתוכנו (אותה התכונה הנפלאה שמניעה אותנו ליזום דברים חדשים) יכולה לבוא לידי ביטוי רק כשיש לה מספיק פנאי. כשאנחנו מתרוצצות ממשימה למשימה, קשה למוח לחשוב על דברים חדשים. זאת אחת הסיבות שחשוב כל-כך לדאוג לרגעים 'ריקים'. ריקים ממטלות, ריקים ממסכים...
<>
רציתי גם להגיב לגבי האפשרות לחזור לטיפול. דבר ראשון, אני מצטערת שעברת את המשבר הקשה הזה לפני חצי שנה! כל הכבוד ממש שטיפלת וב''ה שיצאת מזה 🤍
יש מקרים שאנחנו במצב כל-כך לא טוב -- שאנחנו לא מסוגלות לקחת את עצמינו לטיפול. שזה מרגיש לנו כמו הר. במקרה כזה, אנחנו לפעמים זקוקות שמישהו אחר (כמו בן הזוג או חברה קרובה, או אפילו הפורום הזה) ידחוף אותנו לשם, כי לבד אנחנו פשוט לא מצליחות לעשות את הצעד הזה.
ויש גם מקרים שאנחנו לא רצות לטיפול... כי משהו בנו מנחש או יודע שזה לא מה שאנחנו זקוקות באותו רגע. כי משהו בנו מרגיש באופן אינטואיטיבי שהישועה / הפתרון / המפתח נמצא במקום אחר. שהתשובות כבר בתוכנו. שמה שצריך באמת זה 'פשוט' שינוי מסוים בחיים. יישום תובנות שכבר למדנו ושאנחנו רק קצת שכחנו או הזנחנו עם עומס החיים. וכדומה.
הייתי מציעה לך לנסות לגייס את ההקשבה הפנימית הגדולה שלך (אותה הקשבה שבזכותה את יודעת כל-כך טוב לשים את האצבע על מה שמפריע לך בתקופה האחרונה). לגייס אותה ולנסות לבחון על מה יושב באמת חוסר המוטיבציה לחזור לטיפול...
בהצלחה רבה רבה יקרה,
הלוואי ותחזרי להרגיש טוב בקרוב מאד! ❤