אני חושבyes123

שהגמרא נשמעת ממש קטנונית.

אני לא יודע איך לנמק את עצמי אבל אני בטוח שיהיו בו די

הרבה שיזדהו איתי

בדיוק אתמול זה קפץ לי.דמעה שקופה

קטע מסויים בגמרא בסנהדרין שהפריע לי ממש.

(למדנו משנה, ובאמצע המורה הוסיפה ש: בגמרא כתוב ש...)

את לומדת גמרא??????????????ילד גברר

ויש לך מורה בתתתת לגמראאאאא??????

לא קבוע.דמעה שקופה

כשאני מחפשת מקור להלכה מסויימת וכאלו אני פותחת ולומדת.

כן, יצא לה ללמוד. מה רע?

לא יודעת למה אתה מתכווןהכל טוב:-)

כי אני לא לומדת גמרא..

נשמעתרוצה להשתחרר
למי שלא מבין אותה כמו שצריך בדרך כלל.
הדברים מורכבים, לא כל כך פשוטים כמו שמבינים אותם בהתחלה. אבל תזכור שאלו חכמי ישראל. והם היו חכמים מאוד מאוד.
צריך לבוא עם ענוה ומוכנות לשמוע ולהבין, וגם ללמוד מתלמיד חכם רציני, ואז לאט לאט הדברים מאירים.
תזכה שהאור של הגמרא יאיר לך
אתה צוהכל טוב:-)

את צודקתהכל טוב:-)

אתה חושב זה אומר שאתה קייםהיום יהיה שמח

זה התחלה טובה

זה אולי נשמע, אבל יש בזה הרבה עומק.הָיוֹ הָיָה

מרן הרב זצ"ל מאריך באורות התורה (פ"ו) לבאר את חשיבותם של הפרטים והדקדוק בהם. לא לחינם הגמרה "נטפלת לקטנות" כביכול.

בסופו של דבר, אלו דברי אלקים חיים ממש מפיו יצאה ומהבלו קיימת, תורה שבע"פ שנמסרה למשה בסיני מפי הגבורה, וכוללת בתוכה עולם ומלואו. 

ואכן, לא הכל אנו מבינים, לא חסרות שאלות על הגמרא, "למה היא נשמעת קטנונית" זו לא השאלה היחידה. אכן, התורה אינה ספר קריאה אלא ספר עמל, ו"נפש עמל עמלה לו", וכמו שכתבו חז"ל על "בחוקותי תלכו" - שתהיו עמלים בתורה, צריך הרבה עמל כדי להבין מה הכוונה והעומק והצורך בכל דיבור ודיברו שבתורה,  ומי שזוכה לעמול על כך - עליו נאמר "למיימינים בה - סם חיים" - וכמו שפירש רש"י - למיימינים - עסוקים בכל כוחם, וטרודים לדעת את סודה", יש כאן סוד, יש כאן עומק, ולוקח הרבה טירדה בכל הח כדי לעלות על הסוד הזה, ואשרי מי שזוכה. שע"י העמל זוכה להידבק בשכינה וכו'.

בהצלחה!

צריך לשים לב לנקודה מסויימת.מי האיש? הח"ח!

התלמוד מחפש לחיות את החיים ההלכתיים גם תחת ההנחות הקיצוניות ביותר, דווקא כדי שביום יום יהודי יחיה את חייו ההלכתיים בקלות יחסית.
ומעידות על כך סוגיות כגון "תקפו כהן" או "בעבדו ישן וכפות" שמתמיהות אולי במהלך הלימוד, אבל בשורה התחתונה באמת עושות סוג של סדר בהבנה של הלומד, עד היכן הגיעו החכמים בהקפת הסוגיות וכיצד נותרו רק בירורי ההלכות והפסיקה לאחריהם.

וואי תודה ממש הסברתם את זה טובyes123

קטנונית באיזה הקשרררר???סטלנית בפעולה

למדת גמרא?נפתולי אלוקים

אני? בטח!yes123

אז את באמת מצפה להבין למה "קטנונית" (לכאורה)??נפתולי אלוקים

טוב שאלתי...אשמח לקבל תשובה ולא שאלות בחזרהסטלנית בפעולה

תלמדי ואז תבינינפתולי אלוקים

וואלהההההסטלנית בפעולה

שור שנגח את הפרההיום יהיה שמח

מעניין את הסבתא שלי מה הדין שלו...

זה למה הגמרא נשמעת קטנונית....

התשובה שלרוב נאמרת בעניין היא שהדינים של הגמרא זה רעיונות גדולים שלבושים בצורה הזאת...

משו כזה, קצת קבלי אבל העיקרון מובן...

סיפר הרב סולובייצ'יק-הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט"ז בחשון תשפ"א 22:48

שהיה יהודי שלמד בבחרותו חברותא עם ר' אהרן קוטלר (נראה לי), ולמדו במסכת בבא מציעא - בתחילת המסכת - את חקירת הגמרא "לימא מתניתין דלא כבן ננס", והוא אמר לעצמו, משהו כמו מה שאתה אומר - מעניין את הסבתא שלי אם מתניתין כבן ננס או מתניתין לא כבן ננס, מה נפקא מינה?....

עברו שנים, פנה לעסקיו ולענייניו, היגר לאמריקה, ולא זכה כ"כ להיות מחובר ליידישקייט ולתורה,

יום אחד, באמריקה, החליט ללכת לבקר את חבר ילדותו, אהרן קוטלר...

נסע ללייקווד, נכנס לאולם הישיבה, שעמדה בראשותו של ידי נעוריו, והנה הוא רואה אלף וחמש מאות בני תורה יושבים סוערים בסדר בוקר, בלהט הלימוד, חשמל באוויר, בחורים עומדים נלהבים, מנופפים באגודליהם ומכים על הסטנדרים, ריתחא דאורייתא אדירה..... וקנאה עצומה פשטה בו..

ואז הוא ניגש לר' אהרן קוטלר ואמר לו  בכאב "איי ר' אהרן ר' אהרן, עכשיו אני יודע מה נפקא מינה אם מתניתין כבן ננס או לא כבן ננס..... 

ולמעשה - לא צריך להגיע לקבלה (למרות שכמובן גם זה נכון) למעשה כל הדוגמאות בגמרא הם דרכים שמבטאות עקרונות יסודיים ושורשיים שמתוכם מוציאים דינים גם למציאות בת ימינו, כשתזכה מתי שהוא להיכנס בשערי לימוד "אליבא דהללכתא" - לימוד הלכה עיוני, אתה תראה עד כמה זה מדהים, שפרטים קטנטנים בדוגמאות של הגמרא מלמדים אותנו ממש איך לפסוק במציאות המודרנית והשלכותיה - על ידי שלומדים לעומק וחושפים את העקרונות שעומדים מאחורי פרטי הדינים הללו. זה פשוט מפעים. שום פרט אינו מיותר, שום נקודה אינה קטנונית, כל דבר הוא בעל עומק ויסודיות מיוחדת.

זה עולם נפלא. באמת. מאחל לך לשחות בתוכו בעונג רב.

וואווו וכאלא דברים אתם לומדים אשכרה???סטלנית בפעולה

וואלה התפלאתיסטלנית בפעולה

מה חשבת שלומדים בגמרא?הָיוֹ הָיָה

הלכות סיפורים..אנאערףסטלנית בפעולה

נו, זה הלכות.הָיוֹ הָיָה

תשמעי סיפור,

אבא שלך קונה רכב חדש, מאזדה מהניילונים, הגיע בערב והחנה בחניה.

קם בבוקר - שוד ושבר, הוא רואה שהשכן ממול, ההוא עם המציבושי, נכנס בו בלילה, אבל מזה מזה נכנס.. גמר לו את כל צד שמאל של האוטו..

ואם לא די בזה, בתוך האוטו היה אגרטל יוקרתי שאבא שלך קנה והשאיר באוטו, רצה שזה יהיה הפתעה לאמא שלך, ואים אומרים - הלך כפוט... אין אוטו אין אגרטל.

מה עושה אבא שלך? רץ לבית דין, לוקח את השכן ואומר - שמע חביבי, תשלם לי את הנזק.

מה לדעתך יעשה הדיין?

הוא יפתח בדיוק את הסוגיה ש"היום יהיה שמח" ציטט, את סוגיית שור שנגח את הפרה. הוא יעיין בה היטב, ומשם הוא יידע מה לפסוק.

זה לא הלכות?

יאא אהבתייי שיל השכן המרושע הזה🥺🥺סטלנית בפעולה

אבל מה היה עם האגרטללל?????

סתם סתם...תקשיב הבנתי את הקטע אבל לא הבנתי למה מכניסים

לסיפור גם את השור הגונח..?

מה מעניין את האנשים לישמוע עכשיו משל ביזמן שמה שמעניין אותם זה הדין עצמו?

זה לא "משל"הָיוֹ הָיָה

זה הדין עצמו.

אצלך זה מיצובישי ומאזדה. במציאות של אז זה היה שור ופרה. השור הנוגח הוא המיצובישי של השכן, והפרה זה המאזדה של אבא שלך...

אהה נו אז זה מעניין מה אתם מתלונניםסטלנית בפעולה

נו, בטח שזה מעניין!הָיוֹ הָיָה

זה מה שכתבתי בחצי השני של ההודעה הזו: סיפר הרב סולובייצ'יק- - נוער וגיל ההתבגרות

אני מסכים איתך קצת , אבל -ריק סאנצ'ז

הגמרא נשמעת קטנונית, כי הגמרא היא עולם עליון, קדוש וטהור למעלה מהשגתנו

היא כתובה הרבה פעמים בלשון ציורית ומשלית על מנת שנוכל להבין

הרבה פעמים יש משמעות הרבה יותר עמוקה ממה שאנחנו חושבים, ולכן זה נשמע קטנוני

כשרואים שאמורא או תנא עושה משהו שלכאורה נראה מטופש אידיוטי וקטנוני, זה רק בגלל שלא הבנו אותו, מה הכוונה, מה המניעים שלו, את המציאות וכדו'

לא חושב ובדיוק הרגע סיימתי שיעור גמראיהודי תמיד

אבל השאלה למה אתה קורא קטנוניות

יש כאלה דבריםאוהב לשנוא

כגון נודר הנאה מחברו מה ניסגר איתו שיגע ת'שכל ויש עוד דוגמאות לא זוכר

צריך להבין ולהאמין שכול התורה יש מאחוריה סודות גדוליםרוצהלהיותבשמחה

התורה בנויה מפרד"ס ולכן כול דוגמא יש בה סודות אדירים כמו שמדבר מזה רבי נתן מברסלב והבן איש חי, אז העיקר בהכול זה האמונה שהאמוראים הצדיקים והתנאים שקטן שבהם מחייה מתים בדיבורו ידעו מה הם דיברו רק אנחנו הקטנים לא מבינים כול דבר אבל כתוב בתהלים "כול מצוותיך אמונה" כלומר כול המצוות תלויים באמונה ולכן מה שאנחנו לא מבינים צריכים לתלות בקטנותינו כמו שאומר הבעש"ט הקדוש. ולכן צריך ומומלץ ללמוד ספרים של הצדיקים האמיתיים כדי שילמדו אותנו את האמונה הזאת וגם מבארים לנו הכול לעצות מעשיות,כמו בתחילת הספר ליקוטי מוהר"ן הוא מבאר שם את מעשיות רבה בר בר חנה לעצות נפלאות למעשה ובהמשך סבי דבי אתונה ועוד הרבה עיינו שם בספר הקדוש ותמצאו מרגוע לנפשיכם.

אשרינו גיט שאבעס!

תאמת שיש בזה משהואמממ

גם עוד מפריע לי שהיא לא מחפשת פתרונות מעשיים רק תאורטיים וזה מחרפן אותי,
היא כל הזמן עוסקת במה יהיה אם המתפללים שהגיעו מאוחר יחשבו, דבר ראשון למי אכפתתת
דבר שני זה בעיה שלהם איחרו ומקסמום משהו מהמתפללים יסביר לו.
מה הקטע?
....ניק כמעט בלי ראשאחרונה

נערך...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך