אני חושבyes123

שהגמרא נשמעת ממש קטנונית.

אני לא יודע איך לנמק את עצמי אבל אני בטוח שיהיו בו די

הרבה שיזדהו איתי

בדיוק אתמול זה קפץ לי.דמעה שקופה

קטע מסויים בגמרא בסנהדרין שהפריע לי ממש.

(למדנו משנה, ובאמצע המורה הוסיפה ש: בגמרא כתוב ש...)

את לומדת גמרא??????????????ילד גברר

ויש לך מורה בתתתת לגמראאאאא??????

לא קבוע.דמעה שקופה

כשאני מחפשת מקור להלכה מסויימת וכאלו אני פותחת ולומדת.

כן, יצא לה ללמוד. מה רע?

לא יודעת למה אתה מתכווןהכל טוב:-)

כי אני לא לומדת גמרא..

נשמעתרוצה להשתחרר
למי שלא מבין אותה כמו שצריך בדרך כלל.
הדברים מורכבים, לא כל כך פשוטים כמו שמבינים אותם בהתחלה. אבל תזכור שאלו חכמי ישראל. והם היו חכמים מאוד מאוד.
צריך לבוא עם ענוה ומוכנות לשמוע ולהבין, וגם ללמוד מתלמיד חכם רציני, ואז לאט לאט הדברים מאירים.
תזכה שהאור של הגמרא יאיר לך
אתה צוהכל טוב:-)

את צודקתהכל טוב:-)

אתה חושב זה אומר שאתה קייםהיום יהיה שמח

זה התחלה טובה

זה אולי נשמע, אבל יש בזה הרבה עומק.הָיוֹ הָיָה

מרן הרב זצ"ל מאריך באורות התורה (פ"ו) לבאר את חשיבותם של הפרטים והדקדוק בהם. לא לחינם הגמרה "נטפלת לקטנות" כביכול.

בסופו של דבר, אלו דברי אלקים חיים ממש מפיו יצאה ומהבלו קיימת, תורה שבע"פ שנמסרה למשה בסיני מפי הגבורה, וכוללת בתוכה עולם ומלואו. 

ואכן, לא הכל אנו מבינים, לא חסרות שאלות על הגמרא, "למה היא נשמעת קטנונית" זו לא השאלה היחידה. אכן, התורה אינה ספר קריאה אלא ספר עמל, ו"נפש עמל עמלה לו", וכמו שכתבו חז"ל על "בחוקותי תלכו" - שתהיו עמלים בתורה, צריך הרבה עמל כדי להבין מה הכוונה והעומק והצורך בכל דיבור ודיברו שבתורה,  ומי שזוכה לעמול על כך - עליו נאמר "למיימינים בה - סם חיים" - וכמו שפירש רש"י - למיימינים - עסוקים בכל כוחם, וטרודים לדעת את סודה", יש כאן סוד, יש כאן עומק, ולוקח הרבה טירדה בכל הח כדי לעלות על הסוד הזה, ואשרי מי שזוכה. שע"י העמל זוכה להידבק בשכינה וכו'.

בהצלחה!

צריך לשים לב לנקודה מסויימת.מי האיש? הח"ח!

התלמוד מחפש לחיות את החיים ההלכתיים גם תחת ההנחות הקיצוניות ביותר, דווקא כדי שביום יום יהודי יחיה את חייו ההלכתיים בקלות יחסית.
ומעידות על כך סוגיות כגון "תקפו כהן" או "בעבדו ישן וכפות" שמתמיהות אולי במהלך הלימוד, אבל בשורה התחתונה באמת עושות סוג של סדר בהבנה של הלומד, עד היכן הגיעו החכמים בהקפת הסוגיות וכיצד נותרו רק בירורי ההלכות והפסיקה לאחריהם.

וואי תודה ממש הסברתם את זה טובyes123

קטנונית באיזה הקשרררר???סטלנית בפעולה

למדת גמרא?נפתולי אלוקים

אני? בטח!yes123

אז את באמת מצפה להבין למה "קטנונית" (לכאורה)??נפתולי אלוקים

טוב שאלתי...אשמח לקבל תשובה ולא שאלות בחזרהסטלנית בפעולה

תלמדי ואז תבינינפתולי אלוקים

וואלהההההסטלנית בפעולה

שור שנגח את הפרההיום יהיה שמח

מעניין את הסבתא שלי מה הדין שלו...

זה למה הגמרא נשמעת קטנונית....

התשובה שלרוב נאמרת בעניין היא שהדינים של הגמרא זה רעיונות גדולים שלבושים בצורה הזאת...

משו כזה, קצת קבלי אבל העיקרון מובן...

סיפר הרב סולובייצ'יק-הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ט"ז בחשון תשפ"א 22:48

שהיה יהודי שלמד בבחרותו חברותא עם ר' אהרן קוטלר (נראה לי), ולמדו במסכת בבא מציעא - בתחילת המסכת - את חקירת הגמרא "לימא מתניתין דלא כבן ננס", והוא אמר לעצמו, משהו כמו מה שאתה אומר - מעניין את הסבתא שלי אם מתניתין כבן ננס או מתניתין לא כבן ננס, מה נפקא מינה?....

עברו שנים, פנה לעסקיו ולענייניו, היגר לאמריקה, ולא זכה כ"כ להיות מחובר ליידישקייט ולתורה,

יום אחד, באמריקה, החליט ללכת לבקר את חבר ילדותו, אהרן קוטלר...

נסע ללייקווד, נכנס לאולם הישיבה, שעמדה בראשותו של ידי נעוריו, והנה הוא רואה אלף וחמש מאות בני תורה יושבים סוערים בסדר בוקר, בלהט הלימוד, חשמל באוויר, בחורים עומדים נלהבים, מנופפים באגודליהם ומכים על הסטנדרים, ריתחא דאורייתא אדירה..... וקנאה עצומה פשטה בו..

ואז הוא ניגש לר' אהרן קוטלר ואמר לו  בכאב "איי ר' אהרן ר' אהרן, עכשיו אני יודע מה נפקא מינה אם מתניתין כבן ננס או לא כבן ננס..... 

ולמעשה - לא צריך להגיע לקבלה (למרות שכמובן גם זה נכון) למעשה כל הדוגמאות בגמרא הם דרכים שמבטאות עקרונות יסודיים ושורשיים שמתוכם מוציאים דינים גם למציאות בת ימינו, כשתזכה מתי שהוא להיכנס בשערי לימוד "אליבא דהללכתא" - לימוד הלכה עיוני, אתה תראה עד כמה זה מדהים, שפרטים קטנטנים בדוגמאות של הגמרא מלמדים אותנו ממש איך לפסוק במציאות המודרנית והשלכותיה - על ידי שלומדים לעומק וחושפים את העקרונות שעומדים מאחורי פרטי הדינים הללו. זה פשוט מפעים. שום פרט אינו מיותר, שום נקודה אינה קטנונית, כל דבר הוא בעל עומק ויסודיות מיוחדת.

זה עולם נפלא. באמת. מאחל לך לשחות בתוכו בעונג רב.

וואווו וכאלא דברים אתם לומדים אשכרה???סטלנית בפעולה

וואלה התפלאתיסטלנית בפעולה

מה חשבת שלומדים בגמרא?הָיוֹ הָיָה

הלכות סיפורים..אנאערףסטלנית בפעולה

נו, זה הלכות.הָיוֹ הָיָה

תשמעי סיפור,

אבא שלך קונה רכב חדש, מאזדה מהניילונים, הגיע בערב והחנה בחניה.

קם בבוקר - שוד ושבר, הוא רואה שהשכן ממול, ההוא עם המציבושי, נכנס בו בלילה, אבל מזה מזה נכנס.. גמר לו את כל צד שמאל של האוטו..

ואם לא די בזה, בתוך האוטו היה אגרטל יוקרתי שאבא שלך קנה והשאיר באוטו, רצה שזה יהיה הפתעה לאמא שלך, ואים אומרים - הלך כפוט... אין אוטו אין אגרטל.

מה עושה אבא שלך? רץ לבית דין, לוקח את השכן ואומר - שמע חביבי, תשלם לי את הנזק.

מה לדעתך יעשה הדיין?

הוא יפתח בדיוק את הסוגיה ש"היום יהיה שמח" ציטט, את סוגיית שור שנגח את הפרה. הוא יעיין בה היטב, ומשם הוא יידע מה לפסוק.

זה לא הלכות?

יאא אהבתייי שיל השכן המרושע הזה🥺🥺סטלנית בפעולה

אבל מה היה עם האגרטללל?????

סתם סתם...תקשיב הבנתי את הקטע אבל לא הבנתי למה מכניסים

לסיפור גם את השור הגונח..?

מה מעניין את האנשים לישמוע עכשיו משל ביזמן שמה שמעניין אותם זה הדין עצמו?

זה לא "משל"הָיוֹ הָיָה

זה הדין עצמו.

אצלך זה מיצובישי ומאזדה. במציאות של אז זה היה שור ופרה. השור הנוגח הוא המיצובישי של השכן, והפרה זה המאזדה של אבא שלך...

אהה נו אז זה מעניין מה אתם מתלונניםסטלנית בפעולה

נו, בטח שזה מעניין!הָיוֹ הָיָה

זה מה שכתבתי בחצי השני של ההודעה הזו: סיפר הרב סולובייצ'יק- - נוער וגיל ההתבגרות

אני מסכים איתך קצת , אבל -ריק סאנצ'ז

הגמרא נשמעת קטנונית, כי הגמרא היא עולם עליון, קדוש וטהור למעלה מהשגתנו

היא כתובה הרבה פעמים בלשון ציורית ומשלית על מנת שנוכל להבין

הרבה פעמים יש משמעות הרבה יותר עמוקה ממה שאנחנו חושבים, ולכן זה נשמע קטנוני

כשרואים שאמורא או תנא עושה משהו שלכאורה נראה מטופש אידיוטי וקטנוני, זה רק בגלל שלא הבנו אותו, מה הכוונה, מה המניעים שלו, את המציאות וכדו'

לא חושב ובדיוק הרגע סיימתי שיעור גמראיהודי תמיד

אבל השאלה למה אתה קורא קטנוניות

יש כאלה דבריםאוהב לשנוא

כגון נודר הנאה מחברו מה ניסגר איתו שיגע ת'שכל ויש עוד דוגמאות לא זוכר

צריך להבין ולהאמין שכול התורה יש מאחוריה סודות גדוליםרוצהלהיותבשמחה

התורה בנויה מפרד"ס ולכן כול דוגמא יש בה סודות אדירים כמו שמדבר מזה רבי נתן מברסלב והבן איש חי, אז העיקר בהכול זה האמונה שהאמוראים הצדיקים והתנאים שקטן שבהם מחייה מתים בדיבורו ידעו מה הם דיברו רק אנחנו הקטנים לא מבינים כול דבר אבל כתוב בתהלים "כול מצוותיך אמונה" כלומר כול המצוות תלויים באמונה ולכן מה שאנחנו לא מבינים צריכים לתלות בקטנותינו כמו שאומר הבעש"ט הקדוש. ולכן צריך ומומלץ ללמוד ספרים של הצדיקים האמיתיים כדי שילמדו אותנו את האמונה הזאת וגם מבארים לנו הכול לעצות מעשיות,כמו בתחילת הספר ליקוטי מוהר"ן הוא מבאר שם את מעשיות רבה בר בר חנה לעצות נפלאות למעשה ובהמשך סבי דבי אתונה ועוד הרבה עיינו שם בספר הקדוש ותמצאו מרגוע לנפשיכם.

אשרינו גיט שאבעס!

תאמת שיש בזה משהואמממ

גם עוד מפריע לי שהיא לא מחפשת פתרונות מעשיים רק תאורטיים וזה מחרפן אותי,
היא כל הזמן עוסקת במה יהיה אם המתפללים שהגיעו מאוחר יחשבו, דבר ראשון למי אכפתתת
דבר שני זה בעיה שלהם איחרו ומקסמום משהו מהמתפללים יסביר לו.
מה הקטע?
....ניק כמעט בלי ראשאחרונה

נערך...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך