רבתי עם ההורים שלי...-אני :)

ההורים שלי רוצים שאני אקום מוקדם בבקרים. הבעיה שממש קשה לי להירדם בלילה ואח"כ גם לקום בבוקר וההורים שלי לא מבינים את זה. הם כל הזמן מזכירים לי פעמים שקמתי מוקדם( לדברים שהיו ממש חשובים לי ולפני יותר משנה- לפני שהיה לי קשה להירדם בלילות) ואומרים שאם קמתי אז מוקדם אני יכולה לקום גם עכשיו ואני לא מצליחה להסביר להם שאם קמתי פעם בחודש לפני שש זה לא אומר שכל יום אני יכולה לקום בשש!! אני באמת משתדלת לקום כל בוקר באיזור 9 ולא לישון עד מאוחר למרות שקשה אבל הם כל הזמן מתלוננים שאני קמה מאוחר. חוץ מזה יש לי עוד פול ריבים איתם ואני מרגישה שהם פשוט בנו לעצמם בראש תדמית של בת מושלמת ואני לא מתאימה אליה. יש לכם עצות איך להפסיק לריב עם ההורים שלי כל הזמן? ואל תגידו אז תקומי מוקדם יותר- מבחינת אמא שלי 8 זה מאוחר ו10 וחצי זה כבר צהריים ואני לא מצליחה לקום ב6 7 כל בוקר

כמה עצות.אנא עבדא דקב"ה

אני מבין את הבעיה שלך, וגם לי היה את זה בצורה חלקית.

א. תסבירי להם - זאת אני, אנ הבת שלכם, אם אתם רוצים אותי אתם צריכים לרצות ולקבל אותי כמו שאני.

ב. תדברי איתם על זה שאת בוגרת (אם זה נכון) ואת בד"כ יודעת מה טוב לך. הם יכולים וצריכים לעזור לך, אבל לא לנהל אותך.

ג. לדבר כל הזמן על הבעיות לא פותר אותן. סתם מחליש.

מקווה שעזרתי...

..-אני :)

כל פעם שאני מנסה לדבר איתם על איך אני מרגישה או שהם אומרים לי שאני חצופה/מתעלמים/אומרים לי שאני לא בוגרת ולא מבינה...

אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות... הם ממש מנהלים לי את החיים ואין סיכוי שהם יסכימו אחרת עד שאני אעזוב את הבית. אם אני עושה משהו שלא מוצא חן בעיני אבא שלי הוא פשוט אומר לי לצאת מהבית או לא לעשות את זה. הם לא מוכנים להבין שגם לי יש דעה ואני מסוגלת לחשוב בכוחות עצמי...  עוד בעיה זה שהם אנשים מדהימים ודוסים רצח וממש פול פעמים אני פשוט רואה איך כל מה שמעניין אותם זה מה ההלכה/ המצווה בעניין הזה.. ולי יש עדיין עוד בעיות עם אמונה/צניעות/תפילה והם דורשים ממני להיות כמוהם- ומסתכלים עליי בזלזול כשאני נשברת ולא מצליחה

אז תסבירי להם שאת הבת שלהם.אנא עבדא דקב"ה

ואולי הם צודקים במטרה, אבל לא בדרך.

ואת מאמינה שהם רוצים שיהיה לך טוב.

ובשביל הם לא צריכים להשתנות - אלא להקשיב. גם אם הם לא יסכימו.

אחותי הכל טוב זה ממש מוכר..משתדלת לשמוח
לרוב הבני נוער יש מריבות עם ההורים שלהם..
אני חושבת שבעניין הזה פשוט תשבי איתם פעם אחת ברוגע ותסבירי להם שאת לא מצליחה להירדם ומה הם חושבים שיעזור וכו.. נראלי כשזה יבוא ברוגע ובטוב הם יוכלו להבין את זה יותר מאשר שתגידי את זה כשהם מתעצבנים עלייך..
תסבירי להם שקשה לך לקום, ואת משתדלת ויש פעמים שאת מצליחה יותר ויש פעמים שפחות.. זה טבעי ונורמלי אצל כל בנאדם וגם הם בני אדם..
אל תיבהלי ממריבות זה נורמלי.. יכול להיות שיש להם ציפיות וזה מעצבן, אבל הם אוהבים אותך כמו שאת בכל מצב! הם ההורים שלך.. את יכולה לנסות להשתדל וזה, אבל אם זה ממש מעיק אז תפסיקי. כשזה יבוא- זה יבוא. (מדברת על הכל, לאו דווקא על הקימה.. שינויים קורים הכי טוב כשעובדים עליהם בקצב שלך ולא בלחץ של הסביבה..)
ישר כשאני מתחילה לדבר איתם הם נאטמים בדעה שלהם-אני :)

ולא באמת מקשיבים לי... אני באמת מרגישה שאכפת להם רק מהתדמית של איך הבת שלהם אמורה להיות ולא מהרצונות שלי...

תנסי לבקש מהם לשבת איתךLove the worldאחרונה

ושאת תדברי ראשונה בלי שהם יגידו כלום תשפכי את מה יש לך להגיד ואז הם יתחילו לדבר

פשוט תנסי לתת להם להבין איפה את מ\נימצאת עכשיו

ואיך הם יכולים לעזר לך בזה

עכשיו בקורונה זה ממש כל הזמן..-אני :)

לפני הקורונה בדיוק התחלתי פנימיה והתרגלתי לזה שאני מנהלת את החיים שלי ומחליטה מה לעשות... פתאום אני כל היום בבית והם מנהלים לי את החיים וזה קשה לי יותר כי אני יודעת שאני מסוגלת להחליט מה טוב בשבילי אבל הם לא מבינים את זה ומתייחסים אליי כמו לאחים שלי הקטנים....

וואי באסה רצחחהיי לכולםם

אני לא ממש יודעת מה  להגיד לך כי גם ההורים שלי לא ממש מרוצים משעת הקימה שלי בבוקר, אני אגיד לך מה אני עושה.. אני פשוט שותקת. כן. אין מה לעשות אני משתדלת לקום כמה שיותר מוקדם וכהם מעירים לי אני פשוט אומרת שהם צודקים וזהו.

אני לא אוהבת לריב איתם.. וזה באמת סתם

זה לא רק הערות...-אני :)

עכשיו הם אמרו לי להחליף חדר עם אח שלי(אני בחדר לבד והוא עם כל האחים שלי) כדי שאחים שלי יעירו אותי בבוקר...

וואלה אז שברי להם חזק את התדמית של הילדה הטובה הזאתסופר נשימות

אחרי זה הם יגידו תודה שאת קמה ב9

ראיתי את זה איפשהו😉סופר נשימות

אני אסיר תודה לביתי בת העשרה,

שמתלוננת על שטיפת הכלים 

כי זה אומר שהיא בבית ולא מסתובבת ברחובות

לא ההורים שלי כתבו את זה...-אני :)

אבא שלי הוציאו אותי ואת אחים שלי מהבית כמה פעמים (לא להרבה זמן תרגעו לכמה דקות עד שהילד הסכים לעשות את מה שאבא שלי רצה שהוא יעשה) ולא הזיז לו שאח שלי הלך לטייל באזור בזמן הזה

איזה הם יעיפו אותי מהבית-אני :)

אבא שלי פשוט יאמר לי או שתעשי את זה או שתצאי מהבית

אז לכי לסבתאסופר נשימות

למה את צריכה לקום ב6 - 7 לכל הרוחות השדים???חסרת טאקט

אני מבינה את זה שהם רוצים שתקומי מוקדם( גם אבא שלי רוצה (הוא רוצה שאני אשמור על שגרה)אבל 6-7 זה לילה!!!)

טובב סליחה.. ממש לא התכוונתי להגדיש את השאה...חסרת טאקט

מוסרת חיבוק ענקקק ובהצלחה...

אני הייתי מנסה לשבת איתם ולהסביר להם... להגיע לפשרה ולנסות להבין אותם...

ובכל מקרה ממש בהצלחה!! קשה אין רק בלחם!

אל תקחי את זה אישיתהרמוניה
כאילו תחשבי שההורים שלך יש להם ראש אחר! תביני אותם... הם לא את והגיוני שיהיה להם דברים אחרים בראש.
ביקורת מההורים זה קצת שובר, אבל פה את צריכה להראות אחריות על ההחלטות שלך והשלמה איתן, אחרי שבאמת חשבת על המצב והחלטת מה הכי טוב, ואחרי שלקחת לתשומת לבך את מה שמפריע להם ומטריד אותם, וככה מצד אחד את באה לקראת, מצד שני מתאימה את זה למצב בעיניים שלך. בסוף את עושה את מה שהחלטת אבל אחרי שהחשבת גם את דעתם. ואם הם שואלים בכל זאת אז את מסבירה להם את העמדה שלך, אין סיבה שהם לא יבינו. הם אוהבים אותך את הבת שלהם.

אני מקבלת הרבה ביקורת מהסביבה שלי, על כל הבחירות שלי בחיים, אבל מותר להם. אני באמת לא מושלמת. ובסוף גם הם. אבל יש לנו קשר דם זה קשר שהכל יעבור עליו והוא לא ישתנה. משפחה מקום ראשון! לא משנה מה, תזכרי את זה.
עוד משהו, יכול להיות שהכבוד להורים כשאתם בראש אחר אמנם מונע מריבות אבל יכול להביא גם לאיזשהו ריחוק בהתחלה, אבל זה בסדר, אחרי זה זה מתאזן.
בעיניי הכי חשוב לזכור מאיפה באת.
כתבת יפה ממש!היי לכולםם

זה קורה לכולם.תיכוניסט

לא רק לך, וזה יעבור עם הזמן..

אוי נשמע ממש קשה אמממאמממ
ההורים שלי לא ממש מרוצים ממתי שאני קמה גם למרות שנראה לי גם לדעתם אני לא יצטרך לקום כל כך מוקדם.

טיפים: תישני עד מאוחר אבל תעשי את זה בשקט אל תקומי ב10 ותגידי איזה כיף לקום מאוחר... קיצר תנמיכי פרופיל.

תנסי להתפשר- הם רוצים שתקומי בשמונה? תקומי נגיד בשמונה וחצי...

תזכירי את העולם המופלא של השנץ- תקומי נגיד בשבע שמונה ואז תחזרי לישון בסביבות 12 אכן כך (ומנסיון זה חזק וזה עובד...)
לדבר איתםאברהם כ"ץ

לתפוס רגע שהם לא לחוצים לדבר באופן רגוע ולהגיע לפשרה(+המלצה שלי עם אוכל טוב (עוגה עוגיות קפה ...)

נשמומה שלי! חיבוק ענק!Love the world

רק עכשיו ראיתי את השירשור הזה ויש לי מלא מה להגיד בנושא

אני גם קמה ממש מאוחר ולא בשעה 8-10 אלא 11-13

הייתי לי פעם גם תקופה כזו שקמתי כול יום ב5-6 התקחלתי והתארגנתי ליום החדש בשקט שלי בשלווה

ואז הקורונה הגיע ומוטטה את כול הסדרים והתחלתי ללכת לישון מאוחר לקום מאוחר 

וההורים שלי ממש ל אהבו את זה והם עשו הכול ואני אומרת ומתכוונת- הכול , איומים, פרסים, מחמאות כלום לא עבד

ואז הם אמרו  לי שאני מפסיקה להיות חלק מהבית הזה עם אני ממשיכה ככה אז פשוט הלכתי מהבית לאיזה יום יומיים

ואחרי שחזרתי הם כעסו עלי מאוד ואמרו לי להישאר בחוץ כי עכשיו הרסתי להם את התדמית של המשפחה ושלי בתור ילדה מושלמת 

אז הושבתי אותם לשיחה שרק אני דיברתי בה אמרתי להם והזהרתי מראש שקודם יתו לי להגיד מה שאי רוצה ואת כול מה שאני רוצה ואז הם ידברו והם הסכימו פשוט סיפרתי להם שאני לא מצליחה לקום כי (מסיבות שונות...)

ואחרי זה לא היה להם מה להגיד ופשוט הסכמנו על משהו שמקובל על שתי הצדדים

ככה בנינוחות בהסכמה מצידינו

נכון זה לא משההורים שלי רצו שאני יקום ב8 כל יום אבל גם לא ב1 בצהרים

פשוט תנסי למצוא המון סבלנות, נחישות ורצון לשנות את המצב ותצאי עם זה לדרך

אם את צריכה עוד עצות וכזה אני ממש ישמח לדבר איתך באישי כי זה נישמע שאנחנו חולקות הרבה במשותף...

אז ממש בהצלחה 

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך