אני ממש ממש קיבלתי על עצמי לא לחפף בשחרית, אבל היום לא יצא לי.
ממש מבאס אותי. מה הגבול להתפלל? כמנהג החסידים וכו.
מתלבטת אם הברכות לא יהיו לבטלה.
אולי @אנא עבדא דקב"ה יודע?
אני ממש ממש קיבלתי על עצמי לא לחפף בשחרית, אבל היום לא יצא לי.
ממש מבאס אותי. מה הגבול להתפלל? כמנהג החסידים וכו.
מתלבטת אם הברכות לא יהיו לבטלה.
אולי @אנא עבדא דקב"ה יודע?
דעת רוב החסידים שאפשר בדיעבד להתפלל כל היום.התפילה מורכבת מכמה חלקים - ברכות השחר, פסוקי דזמרה, ברכות ק"ש, שמונה עשרה, סוף התפילה.
אני רסביר איך זה מתאפשר (בבקשה לא לתקוף אותי).
ברכות השחר - יש פוסקים שאומרים שאפשר כל היום (אם אני לא טועה זה הרוב).
פסוקי דזמרה - כנ"ל.
ברכות ק"ש - סומכים על דעת מי שאומר שאחרי סוף זמן ק"ש אין שום הבדל בין לפני זמן תפילה לאחרי (אם אני לא טועה הרמב"ם אבל אני לא בטוח).
תפילת לחש - מתפללים על דעת נדבה (צריך להתנות מראש שזה נדבה).
הרב יצחק גימזבורג אומר שמי שקשור לחסידות, אפי' ממש קצת יכול לסמוך על דעת חסידים ולהתפלל אחרי חצות.
מלכתחילה כמובן צריך לפני סוף זמן תפילה - ואם לא הספיק אפשר גם לפי המשנ"ב להתפלל עד חצי שעה לאחר חצות.
רוב ההלכות והקולות של חסידים שורשן בדברי האריז"ל ושאר מקובלים שממש חשוב תפילה על הסדר (כל התפילות) ומי שמבטל אחת או מדלג וכו' ח"ו מהפך צינורות וכו' וכו'.
אם התחלת הכנה (אפי' קטנה כגון ברכות הבוקר, או לימוד, או הכנה רוחנית\מחשבתית) לפני חצות - ע"פ חב"ד אפשר להתפלל לאחר חצות.
\\עזרת לי ממש,וגם התיישב על הלב ברוך השם.
שכוייח
עם לא התפללת אחרי חצות\חצי שעה אחרי חצות לפי ההלכה צריך להשלים פעמים במנחה, לגברים לפחות
חסידים אומרים לא לעשות את זה בגלל שזה פוגע בסדר העולמות, מהפך צינורות וכו' - אין כ"כ איך להסביר לך את זה כי זה דברים רוחניים.
גם לא ביקשתי שתסכים כי רוב האנשים כאן לא יסכימו איתי ברוב הדברים...
זה בעייתי: א. אתה כבר חייב במנחה ולא יכול להתפלל נדבה לפני (אין לי מקור, אבל כך הסברא אומרת).
ב. אתה חייב בתשלומין לשחרית (שחייב להיעשות אחרי מנחה) ואם אתה לא עושה את זה- ביטלת תפילה.
עם כל ההערכה שלי לאנא עבדא, אל תעשי מה שהוא אומר!!!
זה אסור! אסור! אסור!!!
אני מקווה מאוד מאוד שעוד לא עשית את זה!!
מה שאת כן יכולה לעשות - אם את שחרית פספסת שלא באשמתך - להתפלל פעמיים מנחה - ולכוון בראשונה לשם מנחה והשניה לשם תשלומין על שחרית.
ואם זה כן היה באשמתך, אין מה לעשות!!!
עם כל הכבוד לאנא עבדא, יש לנו שולחן ערוך! יהודים צריכים להקפיד על ההלכה!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים