חיסון שפעתנופרי29
בהריון חודש 3.5 ומאוד מתלבטת אם לעשות חיסון שפעת
לא עשיתי בעבר ולא בהריונות הקודמים..
אבל עכשיו אנחנו בתקופת קורונה שזה מלחיץ יותר...
אשמח לדעת מנסיונכן האם כדאי...
תודה!!
אישית בהריון התחסנתי לשפעת. עבר בלי תופעות מיוחדותבאורות
בהריון המערכת החיסונית חלשה יותר ולכן אם חס וחלילה חולים זה עלןל דיי בקלות להתפתח למחלה קשה שדורשת אשפוז.
אני חושבת במצב של היום מומלץ להתחסן, גם ככה אמרו המומחים,רויטל.

אני מתחסנתשאלונת10
שפעת בהריון יכולה להיות מסוכנת בלי קשר ועוד עכשיו עם הקורונה זה עוד סיבה.
תודה אהובות,מה לגבי הילדים?נופרי29
מחסנות?(בני פחות מ 4)
אני בעיקרון תמיד מחסנתrm
ומתחסנת.
לגבי הילדים, הבנתי מהכללית שלילדים מעל שנתיים נותנים בתרסיס.. ואני מעדיפה חיסון כי זה מומת, והתרסיס זה חי מוחלש.. למרות שבעיקרון זה בסדר.. אבל עדיין קצת מלחיץ אותי.. אנסה בכל זאת להשיג חיסון רגיל.
אשמח גם לשמוע לגבי הילדים..
לדעתי לא להתחסן...מתביישת_אנונימ
בעיני חיסון מיותר לחלוטין
אני לא מתחסנת...ילדת יום הולדת

במיוחד לא עכשיו, כשכולם גם ככה שומרים על מסיכות ועל ריחוק חברתי. הסיכויים להידבק בשפעת קטנים להפליא בעיניי, כשגם ככה נשמרים מחיידקים ומוירוסים יותר מדבקים.

אני עשיתי השבועוופל
האחות הריון מאוד המליצה ואמרה שעם ההריון יכולים להיות סיבוכים חס וחלילה. ועכשיו עם הקורונה בכלל...
אף פעם לא עשיתי לפני זה, נטו בגלל ההריוו
מתחסנת ומחסנת את כולם תמידאורוש3
אני לא מתחסנת ולא מחסנת את הילדיםאחתפלוס

אחותי חיסנהלשפעת את הילדים שנה שעברה ועברה שבוע סיוט -כולם היו חולים כולל היא ובעלה.
היא הבטיחה לעצמה שיותר היא לא מחסנת
זה לא קשור לחיסוןציפיה.
שפעת היא מחלה שכל הזנן עוברת מטציות.
הבחירה נגד אילו מוטציות לחסן מתבססת על מה שקורה בחצי השני של כדור הארץ. שהחורף אצלם הוא הקיץ אצלנו.

העובדה שהחיסון מבוסס על תחזיות מובילה לזה שיתכן שיהיו זני שפעת נפוצים במדינה מסויימת שלא נחזו ולכן החיסון לא כלל אותם.

מה שקרה במקרה של אחותך זה כנראה משהו כזה. ואולי גם נחשפו לוירוסים אחרים. כי חשוב לציין: לא כל וירוס הוא שפעת.
גם ילדים תמיד מחסנתרויטל.

מתחסנת בד"ככי כל פה
וגם בהריון הקודם אבל דווקא השנה בהריון הזה בגלל שאני בבית והפגישה היחידה עם החוץ זה הילדה שבמטפלת החלטתי שיותר מפחיד אותי לצאת להתחסן ושאם יהיה תפועות לוואי אני סתם יחשוש מקורונה אז כרגע לא מתחסנת🙄
אשמח לתת פירוטמתביישת_אנונימ
לא!! חד משמעית.
ולהלן הסיבות -
* חיסון השפעת מכיל לא רק את הנגיפים המומתים / המוחלשים של זני השפעת, אלא גם חומרים נוספים. ניתן לראות אותם בכל חיסון בעלון ליצרן (וזכותכם לדרוש לראות אותו לפני שאתם מקבלים את החיסון או מחסנים את ילדכם), או בטבלת המרכיבים של כל חיסון, כפי שמופיע בתדריך החיסונים באתר של המרכז הלאומי למניעת מחלות בארה"ב, ה- CDC, האמריקאי. בין החומרים (במקום לזרוק שמות שאתן לא מכירות) חומרים מסרטנים/פוגעים בפוריות ועוד...

* החיסון מפותח כל שנה מחדש לקראת החורף, לפי זני הנגיף המשוערים שיהיו נפוצים בחורף הקרוב ומכאן, שאין למעשה זמן כדי לבצע מחקרי בטיחות ראויים.

* למרות שבתדריך החיסונים של מדינת ישראל, חיסון השפעת מומלץ החל מגיל שישה חודשים, אין מחקר בטיחות מבוקר ואקראי שבדק את החיסון שניתן כעת בישראל, החיסון של חברת GSK, על קהל יעד זה ומול קבוצה שקיבלה פלצבו אמיתי (ולא חיסון אחר).

* בכתב תגובה לבית המשפט, במסגרת הגשת תביעה לקבלת המחקרים הקליניים שבוצעו לפני הוצאת ההמלצה לכלל הנשים בהריון להתחסן כנגד שפעת ושעלת (חיסון ה-DtaP), ענה מנהל המזון והתרופות האמריקאיות (FDA) בתגובה רשמית לקבוצת ICAN (ארגון ללא מטרות רווח בארה"ב) כי אין להם את המידע המבוקש. להלן קישור לתגובת ה FDA בה ניתן לראות זאת.
למעשה, ה- FDA הודה בתגובה רשמית, כי ההמלצה שלהם לחיסון נשים בהריון אינה מבוססת על מחקרים כלל.
***בנוסף, מחקרי בטיחות בהריון, להיעדר פגיעה בעובר - מעולם לא בוצעו.***
הנה הקישור: https://www.icandecide.org/wp-content/uploads/2019/11/ICAN-v-FDA-Resolved-Court-Filed-Copy-Copy.pdf

* על פי הצהרת חברת GSK באחד מחיסוני השפעת שלה, בטיחות חיסון השפעת לנשים מניקות מעולם לא נבדקה.
היצרן מוסיף שמעולם לא נבדק האם מרכיבי החיסון עוברים לחלב האם.

* חיסוני שפעת מעולם לא נבדקו לגבי האפשרות שהם גורם לנזק ל- DNA או לכך שהם קרצינוגנים (מגדילים סיכון לסרטן).

* רופאים ורשויות הבריאות ממליצים כל שנה להתחסן כנגד שפעת.
כך שאדם בישראל אמור לקבל על פי רשויות הבריאות והרופאים, עשרות רבות של מנות חיסון שפעת במשך חייו.
יתכן וחלק מהחומרים בחיסון נאגרים בגוף וגורמים לנזק מצטבר.
גם אם היה מחקר בטיחות ראוי, לכל שכבות האוכלוסייה, המראה שקבלת מנת חיסון שפעת בודדת, הינה בטוחה לחלוטין, הרי שצריך מחקר שמראה שגם מתן עשרות מנות חיסון שפעת במהלך החיים הינו מהלך בטוח ולא גורם לנזק מצטבר.

ואין מחקר כזה!!!

יש עוד המון מידע, מי שמעוניינת מוזמנת לדבר איתי
אשמח שתשלחי לי הפרטירק בשמחה תמיד
שואלת באמת מתוך עניין - באיזה חיסונים את כן מאמינה?ילדת יום הולדת

האמת היא שבשום חיסון...מתביישת_אנונימ
אפילו שהתחסנתי כל ימי, גיליתי את הנושא בהריון שלי
אז אני חושבת שאת צריכה להגיד את זה גםציפיה.
כי ההתנגדות שלך לחיסון השפעת זה לא לחיסון הספציפי הזה, אלא לחיסונים באופן כללי.

אני לא ככ רוצה לפתוח את זה כאן, אבל בגדול אין בסיס לטענות של מתנגדי חיסונים. טענות הבסיס של הקהילה הזו מסתמכות על דברים שלא הוכחו במדע כלל, או שכבר הופרכו ונמצא שהם לא נכונים.
מה זה שייך?מתביישת_אנונימ
כתבתי עובדות על חיסון השפעת
יש משהו שאת רוצה לתקן?
כן, שהעובדות מבוססות על נתונים לא מדוייקים, במקרה הטובציפיה.
כי אלה לא עובדותYaelL

אלה נתונים שמובאים בצורה מאוד מוטה ומגמתית.

בנוסף -מתביישת_אנונימ
מחומר שאני נתקלת בו אני מבינה שחיסון השפעת גורם לסיבוכים נוספים בעתיד.

דוגמא 1: מחקר:

חיסון פפילומה, הפטיטיס בי ושפעת גורמים למחלות אוטואימוניות בשל חיקוי מולקולרי (הפתוגן בחיסון דומה לחלבון אנושי ואז הגוף תוקף אותו)

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29503439

מחקר של פרופ' יהודה שיינפלד .
++++

דוגמא 2:

ד"ר שירה מילר, מקימה ונשיאת ארגון "רופאים למען הסכמה מדעת" בארה"ב, ארגון המאגד תחתיו עשרות רופאים ומדענים ומאות ארגונים שונים, שגרה מכתב להנהלת האוניברסיטה בדרישה לבטל תקנות לחייב חיסון שפעת באוניברסיטה קליפורניה.

1 .לאנשים שמקבלים את החיסון נגד שפעת יש סיכוי גבוה יותר ללקות בנגיפים וחיידקים שאינם שפעת בהשוואה לאנשים שאינם מקבלים את החיסון נגד שפעת.
2. ישנן עדויות לכך שחיסון נגד שפעת אינו מפחית את הפניות לבתי החולים
3. אין עדויות לכך שחיסון נגד שפעת מונע את התפשטות נגיפי השפעת..
4. החיסון נגד שפעת לא הפחית דלקת ריאות ותמותת שפעת
5. חיסון נגד שפעת אינו מצליח למנוע שפעת בכ- %65 מהמקרים
6. הוכח כי חיסון חוזר נגד שפעת מגביר את הסבירות לכשל החיסון נגד שפעת.
7. היתרונות של חיסון נגד שפעת ומדיניות החיסון נגד שפעת אינם ברורים

המכתב מתורגם לעיברית (כולל לינקים למחקרים ) .

https://www.hisunim.org.il/images/documents/letters/PIC-Letter-to-California-UCOP-Flu-Vaccines-Mandates-HE.pdf

דוגמא 3:

Pentagon Study: Flu Shot Raises Risk of Coronavirus by 36% (and Other Supporting Studies)

Pentagon Study: Flu Shot Raises Risk of Coronavirus by 36% (and Other Supporting Studies) • Children's Health Defense

המחקר עצמו:

חיסון שפעת הפוגע בתגובה החיסונית לקורונה.pdf

חיסוני שפעת משאירים אותנו חשופים ופגיעים יותר לנגיפי דרכי הנשימה העליונות.
בחנו את שכיחותם של דלקות חריפות בדרכי הנשימה העליונות לאחר מתן חיסוני שפעת

Increased Risk of Noninfluenza Respiratory Virus Infections Associated With Receipt of Inactivated Influenza Vaccine

Increased Risk of Noninfluenza Respiratory Virus Infections Associated With Receipt of Inactivated Influenza Vaccine

והנה כבר במשפט הראשון יש לך טעותבאורות
אני מכירה באופן אישי את אחד החוקרים מהמחקר של פרופסור שינפלד שצירפת. זה ממש לא מה שהמאמר הזה אומר.
ומכאן מבחינתי אני כבר מבינה שאת פשוט מעתיקה ומדביקה חומרים ששלחו לך וככל הנראה מעולם לא קראת בעצמך.
ולכן לכלל הקוראות, אם דבריה של הכותבת היקרה הם אלו שיגרמו לכן לא לחסן/להתחסן, אני ממש מציעה בחום לשקול את זה מחדש. זה שמישהו יודע לעשות קופי פייסט לדברים שאנשים אחרים כתבו שגם הם תרגמו אותם מאנגלית מדברים שאחרים כתבו שאין להם מושג מה בכלל ההכשרה שלהם ואם הם מבינים במה שהם כותבים, לא מעיד על זה שהוא מבין בנושא.
תודה רבה על המידע. חלקו מכירה וחלק היה לי חדשאם_שמחה_הללויה
אני לא מחסנת ולא מתחסנת בדיוק מהסיבה שכל חורף מתפתח נגיף חדש שהחיסון לא משפיע עליו.
אני מכירה שדווקא נשים בהריון מערכת החיסונית שלהן חזקה יאם_שמחה_הללויה
יותר. ככה לימדו אותנו באוניברסיטה בשיעור אימונולוגיה.
חלשה יותרבאורות
צודקת, טעיתיאם_שמחה_הללויה
מערכת חיסון של האישה בהריון חלשה יותר
רק על שתי הפסקאות הראשונות,באורות
כי ממש אין לי כוח להכנס לכל שטות ושטות שנכתבה כאן,
אבל -
1. כן, חומרים מסרטנים וכו'. גם חמצן ברמות גבוהות מזיק לגוף. הכל שאלה של מינונים. והמינונים שנמצאים בחיסונים נבדקו אלפי פעמים ונמצאו כבטוחים לחלוטיו.
2. מראה על חוסר הבנה של הנושא ואיך רגולציה בעולם התרופות עובדת . בסיס החיסון זהה והוירוס עצמו שונה, זה לא דבר שיכול לסכן מישהו. בטח כשמדובר בוירוס מומת.
כל שאר הדברים באמת שאין לי כוח להכנס אליהם,

אבל נשים יקרות, בבקשה אל תחליטו החלטות בריאותיות על סמך חומר שאישה אנונימית שאין לכן מושג מה ההכשרה שלה ומאיפה היא מביאה את החומרים שלה מביאה פה.
כשרוצים להחליט החלטות שנוגעות לבריאות, עדיף ללכת לאנשי מקצוע שמבינים בזה.
המון בריאות לכולם❤
אתן צריכות לצאת מהמחשבה הזאת שמה שמשרד הבריאוצמתביישת_אנונימ
אומר זה קדוש

אני נוכחתי לגלות המון פעמים טעויות
ולהיות רופאה אני לא צריכה
יש לנו רופא גדול מאוד בהיסטוריה, הרמב"ם, וזו הדרך האמיתית

אני לא התחסנתי, בכל מיני דברים מלחיצים שאמרו לי, כמה פעמים נפלתי והקשבתי להמלצות הרופאים וגיליתי שהכל טעויות

מאחלת לכן גם לגלות את זה

רק בריאות בעזרת השם
יקרה אני ממש לא מסתמכת רק על מה שמשרד הבריאות אומרבאורות
דבר ראשון יש לי רקע מדעי שמאפשר לי לקרוא מאמרים בצורה ביקורתית. אז הייתי המון בכל קבוצות הפייסבוק של אלו שמתנגדים לחיסונים וכמו שקרה לך פה, הרבה פעמים מה שהם אומרים ומה שכתוב ממש לא תואם.
קראתי המון מחקרים בעצמי שמראים על בטיחות כל חיסון וחיסון לעצמו. התייעצתי עם חברים שהם דוקטורים בתחןמים הרלוונטים כשהיו לי שאלןת על דברים שלא הבנתי ולא היו לי ברורים.
אם נלך לפי הרמבם, אז 4 הליחות קיימות. לא מורידה מערכו של הרמבם והוא היה רב צדיק וגאון בדורו. אבל הוא בעצמו אמר במפורש שלא להסתמך על הרפואה שלו אם המדע משתנה ומתגלות עובדות חדשות.
מקבלת את דברייךמתביישת_אנונימ
מהנקודה שלי, הכל הספיק לי בשביל להוכיח שלא לעשות...
באמת שלא עשיתי שום חיסון והכל טוב תודה לאל
מנגד, יש לי נזקים מהילדות בגלל חיסונים שמייסרים אותי עד היום לצערי...😣
נשים צריכות להבין שכל מתנגדי החיסונים הם לא עדר של משוגעים, ודווקא כן מן הסתם אכפת להם מילדיהם...
והחכמה היא לעצור ולהגיד שכנראה יש כאן משהו, ולא לשלול את הדעה הנגדית
הרפואה היא כמעט לרוב הורסת את גוף האדם
נכון, יש מקרים שבן אדם כבר חולה, וזה עוזר
ויש רופאים טובים, שליחים של הקב"ה
אבל בתכלס...
יש רפואה מונעת, הכל קורה בגלל האוכל, הקרינה, החיסונים...
כמה מקרים שמעתי על סיום הריון בגלל חיסון שעלת, כמה הנזקים ענקיים מול החוסר תועלת של החיסון עצמו
תמיד יהיו מקרים יוצאים מן הכלל
וגם אי אפשר להגיד אל תתחסן ותמשיך לא לדאוג לעצמך

ויטמין C נמצא יעיל מאוד ברפואה מונעת, ובטיפול אחרי מחלה...
רוב התרופות שמקבלים מטפלים בתופעות לוואי ולא במקור הבעיה

באמת באמת, רושמת הכל מאהבה
לא מסוגלת לחשוב על ההשלכות של אם הייתי מחסנת את הקטנה שלי
זה לא חייב להיות מוות מיידי חס וחלילה,
כמעט כל מחלה מתפתחת בגלל החומרים של החיסון...

ערב טוב לכולן 👶
הדבקות במחלותמתביישת_אנונימ
גם צריך לחשוב על כל חיסון,
איפה בכלל אני יכול להדבק?
יש קהילות ענקיות לא מחוסנות שיש מחלות שבכלל לא נתקלו בהם

חיסון ביום הלידה לתינוק, צהבת B
איפה אמורים בכלל להדבק בזה?
יחסי מין, מחט מזוהמת

וזה כבר אומר, למה שאני אעשה את זה?
אממ כן, בואי נחשוב למה אנחנו לא נתקלים כבר במחלות האלובאורות
מחסנים לצהבת bYaelL

בלידה לא כי חושבים שהתינוק יידבק מיחסי מין או מחט.. אפשר להידבק גם במהלך הליד מהאמא, ולא תמיד יודעים שלאשה יש את זה, האשה עצמה יכולה לא לדעת. 

אבל בעיקרון בודקים את זה במהלך ההריוןיראת גאולה
רוב הנשים בארץ כיום אינן נשאיות של הפטיטיס בי... לא קשה לבדוק את זה.

לא קראתי את שאר השירשור.
זה לא רק בגלל האםבאורות
הסיבה שמחסנים את כולם ולא רק ילודים לאמהות נשאיות היא שבעבר התגלו ילדים נשאים/חולים בהמשך כשלא הבינו מאיפה הם נדבקו. וכן, ילדים לא יקיימו יחסי מין או ישתמשו במחטים נגועות ועדיין בכל שנה התגלה מספר מסוים של ילדים נשאים. אין צורך לתאר אני מניחה כמה המחלה הזאת נוראית. ולכן החליטו לחסן את כולם, כי זה נגיף מדבק בטירוף שיכול לדבק גם מטיפת דם שנשארה על משטח ומישהו נגע והעביר אותה למישהו אחר וכן הלאה.
אני ידעתי שאני לא נשאיתבימבה אדומה
כי חייבים לעשות בדיקה פעם בשנה בטיפולי פוריות.. והם לא טורחים לשאול אותי!!! אני צריכה לבקש שלא יחסנו כי אני עם נוגדנים ולא נשאית פעילה!! זה כ"כ עיצבן אותי אז... עכשיו הזכרת לי את זה
סליחה שהזכרתי לך..YaelL

אבל תדעי שזה לא רק זה, תינוק קטן יכול גם להידבק מאנשים אחרים בסביבתו, בני משפחה וכו' במגע עם פצעים, מגבות משותפות... ודוקא בתינוקות במידה ונחשפים הסיכון לפתח נשאות כרונית היא גבוהה מאוד לעומת בגיל מאוחר יותר.

מפה ולחסן *ביום הלידה*? בלעדי??בימבה אדומה
תמהני...
הרפואה כמעט לרוב הורסת את גוף האדם???באורות
וואו..מאחלת לך שלעולם לא תצטרכי להגיע למצב בו את זקוקה באמת לרפואה כי זו כפיות טובה לשמה.
כמעט כל מחלה מתפתחת בגלל החומרים של החיסון??
איזה עולם מושלם ללא חיסונים היה פה לפי זה.. אמממ..לא...
אני פשוט המומהYaelL

מהדברים ההזויים שאת אומרת פה. כן כן.. הכל בגלל החיסונים. נו טוב.

ממש מקווה שבנות בפורום לא יושפעו מזה. איכשהוא כל מתנגד חיסונים כל כך מבין ואלה שלמדו ועוסקים בתחום הם אלה שלא מבינים כלום.

אמאלה כמה רחוק הלכתרקלתשוהנ

תגידי את רצינית?

כמעט כל מחלה נגרמת מהחיסונים?

שמעת על וירוסים? חיידקים? זה קיים בעולם או שהכל זה רק חומרים נוראיים שאנשים מכניסים לחיסונים כדי להרוויח כסף??

ולגבי ה"הכל קורה בגלל הקרינה והאוכל והחיסונים" 

יש לך מושג מה הלך בעולם לפני 100 שנה ואחורה? איזה עולם רע וכמה מוות ומחלות היו? לפני שהיו החיסונים הנוראיים וכולם אכלו נבטוטים אורגניים ישר מהשדה וויטמין סי ישר מהפרדס?

זה כל כך מכעיס לקרוא אותך באמת

קצת הכרת הטוב להשם ולאנשים שעבדו קשה על ההתקדמות העצומה  שהאדם התקדם וקידם איתו את העולם

כן, לא הכל מושלם, בסדר. כנראה יש אינטרסים וכנראה יש  חסרונות.

העולם מורכב. צריך ללמוד לחיות עם זה.

אני מוכירה טובה לקב"המתביישת_אנונימ
לא למי שהמציא את הרפואה הקיימת
לפני 100 שנה אולי התחילו את התעשייה ההרסנית הזאת, ו100 שנה זה לא הרבה
המדינה הזאת עוד לא 100 שנה
אנשים לא נפלו ברחובות ממחלות

לא אכנס לזה, תעשי כרצונך
רק בבקשה לא לפגוע בנשים עם דעה אחרת משלך
יש אמת גם בדבריי המתנגדים לחיסונים

*אני נפגעתי מחיסון!!!!*
זה שאת נפגעתשירוש16
זה לא אומר שזה היה מהחיסון וזה לא אומר שחיסון באופן כללי הוא פוגעני.
לכל דבר בחיים יש תופעות לוואי. גם לשתיית מים, לנשום וכו.

השאלה עם אלה תופעות לוואי את בוחרת להתמודד.
אני מעדיפה להתמודד עם ילד צרחן ליומיים בגלל חיסון ולא לבלות איתו שבועות בטיפול נמרץ, אקמו, שיקום..

אנשים אכן נפלו ברחובות מתים בגלל מחלות. בעיקר מדבקות.
שמעת על הדבר השחור? על התפרצות ספליס? אבעבועות שחורות? השפעת הספרדית?
את יודעת כמה מאוכלוסיית העולם מתו בעיקבות מחלות שחלקן (אבעבועות שחורות) הוכחדו מהעולם הודות לחיסונים.

את בעצמך יורדת בצורה מאוד קשה על אוכלוסיה שלימה של אנשי צוות העולם הרפואי.
סליחה אם זה הדדי.
כנראה שלא היה קורה לבת שלך כלוםאורי8
ב"ה חיסנתי 9 ילדים בכל החיסונים , ורוב מי שבסביבתי מחסנת, ולא שמעתי אף פעם ממקור ראשון על נזק מוכח מחיסון.
והמחלות שאת מדברת עליהן לא מוכרות , בגלל שיש חיסונים. כשסבתא שלי היתה ילדה, הן היו מאוד מוכרות.
הרבה ילדים ותינוקות נפטרו ממחלות שלא קיימות היום.( לא היתה כמעט משפחה שלא איבדה תינוק אחד לפחות.)
יכול להיות שיש נזק נסתר כלשהו לטווח ארוך( שרף אחד עוד לא הוכיח את קיומו, אבל יתכן). אבל במציאות הנראת, יש מחלות שנעלמו מהעולם בסכות החיסונים.
אף רופא גם לא יודהמתביישת_אנונימ
כי לדעת רוב הרופאים חיסונים הם טובים
אבל יש מאות רופאים בעולם שחקרו והודו שחיסון פוגע, מסרטן, הורס את המערכת החיסונית

אבל אז העיפו אותם ממשרד הבריאות, קראו להם חולי נפש

האם זה הגיוני בכלל?

רופא מטפל בחולי סרטן בעזרת ויטמין C, מרפא חולי סרטן
וקוראים לו משוגע

היום לכל אדם 3 יש מחלה רצינית, סרטן או משהו דומה
איך אפשר בכלל לעצום עיניים???
מאות רופאים שחקרו?באורות
ממש לא..יש מיעוט קיצוני של רופאים, רובם גם עושים כסף מההתנגדות שלהם לחיסונים, ואף אחד מהם מעולם לא הצליח לפרסם מחקר אחד מוצלח שהוכיח את הטענות שלו. הם טוענים אלף תאוריות בלי הוכחה אחת. אפילו פרופסור שינפלד, שהוא לגמרי אדם מכובד ששמו הולך לפניו, פשוט לא מצליח להוכיח את התאוריה שלו.
ותראי לי הוכחה שאותו רופא באמת הצליח לרפא חולי סרטן עם ויטמין c. זה שהוא מתרברב בזה זה לא אומר שזה קיים.
את יותר מדי מאמינה למה שאת רואה בפייסבוק וביוטיוב.
לצורך העניין אני טוענת עכשיו שויטמין c גורם לסרטןבאורות
בואי, תראי לי איך לא.
חולי סרטן סיפרו את הסיפור שלהםמתביישת_אנונימ
ואת מאמינה יותר מידי לוואלה news...
כן מאות ברחבי העולם
איזה וואלה news??באורות
אז תתפלאי לשמועYaelL

ש"משרד הבריאות" המאיים והמפחיד כפי שאת מתארת אותו, דוקא לא עושה כלום כנגד הרופאים הבודדים מתנגדי החיסונים, כגון דר' אבני שעשה כל כך הרבה דברים מחפירים לא רק מבחינה רפואית אלא גם מוסרית ואפילו הציגו את זה בתקשורת אבל למרות תלונות חוזרות כנגדו משרד הבריאות לא עושה כלום ומאפשר לו להמשיך ורשיונו לא נשלל.

ומי אלה מאות הרופאים שחקרו? זה נשמע שאת חוזרת על דברים שנאמרו לך או שקראת אפשהוא. אין מחקרים שמוכיחים את מה שאת אומרת. להפך, מחקרים מראים שהחיסונים יעילים ובטוחים.

תתפלאי, משרד הבריאות השפל הזהמתביישת_אנונימ
תובע אותו.
יופי!YaelL

שמחה מאוד לשמוע

ואין מחקרים, שוב פעםמתביישת_אנונימ
תרשי לי להתווכח-YaelL

אני חושבת שמתנגדי חיסונים הם כן די משוגעים. כי אני באמת לא מבינה מה יש להתנגד כל כך לחיסונים. חיסונים הם אחת ההמצאות המדהימות ביותר שיש. תחשבי על זה- יש מחלות נוראיות שגורמות לנזקים חמורים ולמוות, מחלות שקטלו המונים, וכיום אפשר פשוט למנוע אותן! לא לחלות ואז לפתח נוגדנים ולא לחלות שוב (כאילו יופי, מה זה נתן? אם כבר חלינו אז הנזק כבר נעשה), אלא פשוט לא להידבק בכלל! בזכות הזיכרון החיסוני שנוצר בגוף בעקבות החיסון. והנה גם עכשיו אנחנו רואים את זה עם הקורונה שמכה בנו, והחיסון שעכשיו עובדים עליו במרץ, הוא התקווה שלנו לצאת סוף סוף מהמצב הזה בע"ה. אז להתנגד לזה מתוך כל מיני טענות מוזרות ותאוריות קונספירציה.. ממש לא מובן לי.

בדיוק כךאנייי88
זוכרת ששבוע לפני פורים ישבתי עם אחת שלא מחסנת והסברתי לה שזה שהילדים שלה תודה לאל בריאים זה בגלל שהילדים שלי מחוסנים.
היא אגב עלתה לארץ מצרפת כי שם לא הסכימו להכניס את בילדים שלה לבית הספר אם הם לא מחוסנים..

ועכשיי לעניננו אם הקורונה היתהמגיפה שפוגעת והורגת ילדים 1 ל4 או 1 ל5.
יש כאן מישהי שהייתה שולחת את הילגים שלהלמסגרות?

כמה מחלות שפוגעות בילדים הקב"ה נתן בינה לחוקרים להמציא לנו חיסון כדי הילדים שלנו לא יםגעו.

ושימי לב מה קרה השבוע בבורסה כשהודיעו שהחיסון של פייזר יעיל כנראה ב90 אחוז..

כנראה שלחיסונים יש השפעה. ומבינים את זה לא רק רופאים אלא גם כלכלנים ואנשים פשוטים.

טעותמתביישת_אנונימ
ילדים מחוסנים נושאים עליהם את הנגיף/החיידק, אם ילד לא מחוסן ילך לבית ספר באותו יום שכולם התחסנו הוא ידבק מהם
אם ככהאנייי88
זה עוד סיבה לא לאפשר ערבוב בין ילדים מחוסנים ללא מחוסנים.
את טועה. ממש.באורות
זה פשוט לא נכון. המידע שאת קןראת, מוטעה. אני מבינה שאת אומרת שנפגעת מחיסון, אבל מציעה לך לבדוק שוב את מקורות המידע שלך לפני שאת מציפה פה את הפורום במידע כוזב. אין לי בעיה שלא תתחסני, מבינה את החשש האישי שלך. אבל את מפיצה פה מידע שיש נשים שזה משפיע עליהן, והמידע שאת מפיצה פשוט שגוי ואת מפיצה אותו בבטחון מוחלט כאילו זה חד משמעית נכון!

ילדים מחוסנים לא מדבקים. נקודה. בטח שלא ילדים בריאים. זה נבדק מכל הכיוונים. ואני אומרת את זה בבטחון מלא מתוך המון מחקרים שקראתי באופן אישי. ולא כי קראתי פוסט של מישהו בפייסבוק או ראיתי סרטון ביוטיוב.
לפעמים ילדים מחוסנים עלולים להדביקבת 30
כך בשעלת
כך באופן מיידי אחרי חיסון חצבת
דנו על זה שוב ושובבאורות
בעבר, והוכחתי לך חד משמעית, מגובה במחקרים, שאין shedding בחיסונים האלו.
בטח שהם מדביקים, מביאים להם את הנגיףמתביישת_אנונימ
הוא נמצא בגוף שלהם, הם יכולים להדביק! בשביל מה מתחסנים הרי?
בשביל לקבל את הנגיף, ולקבל נוגדנים כתוצאה מהדבקות
לא בדיוקYaelL

הרי לא כל החיסונים הם מנגיף חי מוחלש. הרעיון הוא להכיר למערכת החיסון את חיידק/וירוס כדי שייצר זיכרון חיסוני נגדו. זה יכול להתרחש גם בשימוש בחלבון כלשהוא שקיים בחיידק/וירוס, לא צריך דוקא את כולו. ובגדול וירוס חי מוחלש לא גורם מחלה לאנשים בריאים, הוא כן יכול לסכן אנשים עם מערכת חיסון מדוכאת ולכן באמת נזהרים בחיסונים מהסוג הזה כשיש להם בני משפחה מדוכאי חיסון. וכמובן לא מחסנים בזה אנשים שהם עצמם עם מערכת חיסון מוחלשת, לכן למשל בהריון אסור לתת חיסון חי מוחלש.

לאבאורות
ושוב לא.
וירוס מוחלש עובר מניפולציה חשובה מאוד- את היכולת להתרבות ולהדביק עוד ועוד תאים. לכן הוא גם לא יכול לגרום למחלה עצמה.
הוירוס המוחלש נכנס לגוף ותאי מערכת החיסון בולעים אותו, מפרקים אותו, ומייצרים נוגדנים. אבל הוא מוחלש- ולכן לא גורם למחלה עצמה ולא מופרש מהגוף בצורה שיכולה לדבק אחרים.
יוצא מהכלל הזה הא חיסון יחיד,באורות
פוליו מוחלש. ולכן מקפידים לחסן את האוכלוסיה בפוליו מומת קודם.
אם אני לא טועהלא כרגע
השנה - גם חיסון השפעת שבתרסיס, הוא חי מוחלש.
ולכן חובה להתרחק ממדוכאי חיסון אחרי שמתחסנים.

(העדפתי בגלל זה, לחסן את ילדיי החיסון רגיל ולא בתרסיס).
תמיד החיסון שבתרסיס הוא מוחלשבאורות
וכן, יש הנחיה להתרחק בחלק מהמקרים ממדוכאי חיסון, זה לא אומר שזה יגרום לכך שמחוסנים יגרמו לאחרים לפתח מחלה
לא מביאים להם את הנגיף ברוב המקריםשבעבום
תחפשי סירטונים על יצור חיסון הקורונה, מה שעושים זה שמחברים את האנטיגן שגורם למערכת החיסון להגיב לתרכובת אחרת.
ישנם גם חיסונים שמביאים נגיף מת שלא יכול להתרבות ולהדביק.
וישנם מעט חיסונים שהם נגיף חי מוחלש בהם יש אזהרה לא להתקרב למדוכאי מערכת חיסונית אבל לא מסוכנים לכלל.
אני לא אכנס לכל מילה פוגעת שכתבתן לימתביישת_אנונימ
אבל אני נפגעתי מחיסון
ומכירה עוד כאלה

לא צריך רק למות מזה
אני מתנצלת אם נפגעת ממניYaelL

כי לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך. הויכוח הוא על הגישה שאת מציגה, לא כלפייך באופן אישי.

ביישנית, אני ממש מצטערת לשמוע על מה שעברתילדת יום הולדת

להיפגע מחיסון זה בהחלט לא פיקניק. אני לא יודעת מה קרה לך, אבל אני מכירה עוד כמה נפגעי חיסון וזה נורא ואיום. כשזה משתבש, זה משתבש עד הסוף. 

אני אישית מאוד בעד חיסונים, וגם מהאלה שחושבים שקבוצות שלא מתחסנות מסכנות את הקבוצה שכן מתחסנת. אבל אני גם חושבת שמי שנכווה פעם אחת, אי אפשר לשכנע אותו שמה שפגע בו הוא בטוח וכדאי ושינסה לחזור עליו. החוויה האישית בסופו של דבר חזק מכל סטטיסטיקה ומכל מחקר.

אני גם מאמינה שכל מי שהגיבה לך ממש בזלזול אפילו שאת אומרת שאת בעצמך נפגעת חיסון קצת שכחה מזה... חברות יקרות, אני מכירה מישהו שקיבל פוליו *בגלל החיסון* בגלל שהחיסון לא אוחסן כראוי. נכון, נדיר מאוד וקרה לפני יותר מ20 שנה ובסך הכל החיסון כנראה הרבה יותר מועיל ממזיק, אבל לכו תגידו לבן אדם שהפך לנכה לכל החיים שלהתנגד לחיסונים זה הזוי והוא נסמך על שטויות... 

זה באמת הזוישירוש16
וזה קרה לפני 20 שנה.

החיסונים היום לא מורכבים מאותם חומרים כמו לפני 20 שנה.

זה כמו שבן אדם יגיד שאימו אושפזה פעם בבי"ח שנפטרה עקב רשלנות רפואית.
נדיר אבל קורה.
זה שם את כל הבתי חולים באותו סל 'סכנה'. לא להתקרב.
אם הוא יעקוב התקף לב/תאונת דרכים הוא לא יגיע לבי"ח?
זו טענה מופרכת לחלוטין.

אם אנשים יבינו את הסכנה המוחשית במחלות שמתחסנים נגדם הם לא היו מהססים. בכלל.
אני חושבת שאת טועה לחלוטיןילדת יום הולדת

אם מישהו ראה את אמא שלו מתה מרשלנות רפואית בבית חולים, אין לי ספק שגם שמונים שנה אחר כך הוא ייפחד ויימנע כמה שהוא רק יכול מבתי חולים. לא יהיה לו יותר לעולם את האמון הזה, גם אם זה היה מקרה חריג וכל שאר בתי החולים בארץ מצוינים ומדהימים.

ואני גם חושבת שלדבר לבן אדם שנפגע כאילו לא מדובר במשהו שהוא כן אישי, אלא "טענות" ו"הוכחות" גרידא, זה לא הגיוני. בשבילנו זה טענות, בשבילה זה כנראה החיים שלה.

ואותו אדםבימבה אדומה
יחשוב שאם חלילה אח שלו נפצע בתאונת דרכים כדאי שיתרחק מבית חולים??? או שיבין ששם יקבל את הטיפול שהוא צריך??? יש שכל ויש רגש... חובה לדעת את האיזון בינהם
הוא כנראה לא יעלה יותר על רכב, כןילדת יום הולדת

קוראים לזה חרדה. כשאת נפגעת ממשהו, את פוחדת ממה שגרם לך להיפגע. תאונת דרכים - כלי רכב. רשלנות רפואית - רופאים. כלבת - כלבים. פגיעת ברק - לצאת החוצה בזמן סופת ברקים. פגיעה מחיסון - חיסונים. 

מה הקשר תאונת דרכים לבית חולים?

בחיי, אני לא מבינה את ההתלהבות הרבה ממה שכתבתי. בסך הכל אמרתי שאני מצטערת שביישנית נפגעה, ושחבל לי שאין כאן רגישות לפגיעה שלה שאנחנו בכלל לא יודעים מה היא (ויכול להיות מבחינתנו שאנחנו אומרות לאישה שמרותקת לכיסא גלגלים בגלל חיסון "מה את פוחדת מחיסונים"). אפשר לחשוב איזה דעה רדיקלית.

לא הבנת...בימבה אדומה
אותו אדם שקרתה לאמו רשלנות רפואית, כן יגיע לבתי חולים כשיזדקק. הוא יבין בשכל שזה הפתרון להרבה דברים... עם כל הטראומה... הוא ינסה לנתח את האח שלו???? בעצמו??
נראה לי שאת לא הבנת.ילדת יום הולדת

את יודעת מה ההגדרה של חרדה?שירוש16
פחד ממשהו שלא קיים. אין איום ממשי על האדם.

מבינה לגמרי אם מישהו יציג את הטעות שלו: אני מפחדת מחיסונים כי נפגעתי מהם בעבר.
אבל משם ועד "חידונים הם תמצית הרוע בעולם" יש הבדל מאוד גדול.

היא יכולה להגיד בפה מלא שיש לה חרדה מחיסונים.
יש מיליוני אנשים עם חרדות שונות. אדם שחרד מקהל יגיד לכל העולם להימנע מהתקהלות כי זה מזיק?
לא
הוא ימנע מעצמו מקומות שגורמים לו באופן אישי לחרדה. סבבה.
(יש לזה פיתרון.. אגב)
אבל אין טעם לשכנע את כל העולם שקהל זה דבר מסוכן כי מדובר בחרדה סוביקטיבית ולא איום ממשי.
לי יש חרדה מנחשים, זה אומר שנחשים לא קיימים?ילדת יום הולדת

או שהם לא מסוכנים?

בחיי שיר אני לא מבינה אותך. יש לה דעה על סמך החוויות שלה בחיים. גם אני לא מסכימה עם הדעה שלה וגם אני חושבת שזה לא אחראי כלפי האוכלוסייה לא להתחסן, ושהספר "צבים כל הדרך למטה" הוא לא ספר רציני. ואני גם חושבת שלבן אדם צריך לדבר ברגישות ולנסות להתחשב בו במהלך השיחה, ואם הוא אומר שהוא נפגע ממשהו אז אפשר להתייחס לזה שהוא נפגע ולהצטער על זה. לא נראה לי שאת חולקת עליי פה על שום דבר ממה שאמרתי.

לא חולקתשירוש16
את העלת פחד מאיום ממשי.
זה לא נקרא חרדה.

חרדה זה פחד מאיום שאינו ממשי.
ולחרדה יש טיפול והתייחסות אחרת.

אפשר להתייחס לפחד שלה מחיסונים. זה לא הופך את הטיעונים שלה נגד חיסונים לנכונים וזה לא מוריד את הלגיטימציה שלי ואחרות להעלות על גבי הפורום את האמת.
במקרה (באמת במקרה) אני פסיכולוגית,ילדת יום הולדת
אז אני יכולה להגיד בוודאות שיש חרדה מנחשים, קוראים לזה פוביה. זה לא פחד. פחד זה כשיש מולינחש, חרדה זה כשאני פוחדת שיבוא נחש.

בשום מקום לא אמרתי לך לא להגיד את דעתך, ובהחלט לא אמרתי שאני מסכימה עם מה שמתנגדות החיסונים אומרות. אני עוזבת את הדיון, לא רואה הרבה טעם להמשיך בו, אני יותר מדי מרגישה שזה דו שיח של חירשים. את מוזמנת לא להסכים איתי.
תאמיני או לאשירוש16
גם אני נפגעתי מרשלנות רפואית במהלך ניתוח קיסרי.
זה סיבה שלא אכנס יותר לבתי חולים? שלא אגש לקבל טיפול כשצריך? שלא אעבור ניתוח קסרי שוב?
מכירה הרבה אנשים שנפגעו כתוצאה מטיפול שגוי. הם עדיין מגיעים לבתי חולים.
הטענה שנפגעתי לכן אני מפחד - היא לגיטימית.
אבל לשלול את כל האמינות והיכולות של הצוות והעולם הרפואי בגלל טעות/פגיעה מהעבר לדעתי זה כבר יותר מידי.
יש בכך מעט חוסר בגרות והשלמה עם כך שהעולם הוא לא משולם וייתכנו טעיות וגם נזקים מהטעויות.
זה לא הופך את מערכת הבריאות למסוכנת
ואת הרופאים לטפשים
ואת המחקרים לפיסות מידע שמבוססות על אנג'נדות בלבד.
סורי
יש גבול
לא כדאי לך לשחק איתי את המשחק הזה, את תפסידי.ילדת יום הולדת

מבטיחה לך שלי יש סיפורים הרבה יותר גרועים משלך. אבל זה לא קשור כל כך כרגע, לא רואה איך זה רלוונטי למה שאני אומרת. אם אחרי שעברת את הניתוח בלי ההרדמה, היית פוחדת מבתי חולים - זה היה סבבה מבחינתך שהיו אומרים לך כמה זה טיפשי וחסר היגיון, לא משנה מה ההקשר של השיחה? 

בחיי אני לא מבינה מה את קופצת ככה. בסך הכל הצעתי שנהיה קצת יותר רגישים לזה שבן אדם שמדבר איתנו נפגע ושיכול להיות שזה משפיע עליו וגורם לשיחה להיות יותר קשה בשבילו. לא חייבת לקבל את הרעיון הזה אם בא לך להמשיך לדבר איתה כמו שדיברו איתה עד עכשיו, את מוזמנת. פשוט הנחתי שהרוב כאן יעדיפו לא לעבור על בין אדם לחברו.

תקראי את השירשורשירוש16
מההתחלה ועד הסוף ואז תביני למה כתבנו את מה שכתבנו.

יש הקשר לשיחה.
את כיביכול מגיעה באמצע שיחה ומתחילה לחלק הערות על האופי ותוכן השיחה. זה קצת לא הוגן..

אני לא בתחרות איתך.
תקראי שוב את ההודעה.
אני לא בתחרות עם אף אחד .
בנ"א עם חרדה יכול לבטא את הפחדים שלו. בשמחה.
אבל בבקשה להכיר בעובדה שמדובר בחרדה ולא עובדה/איום ממשי.
כי זה מטעה את כלל הקוראות הסמויות פה.
אני לא מתייחסת בכלל לכל השרשור.ילדת יום הולדת

ואני ממש לא מתכוונת לקרוא יותר ממאה הודעות על נושא שיש לי בו דעה מוצקה גם ככה כבר.

לא חילקתי הערות לאף אחד. כתבתי לביישנית שאני מצטערת לשמוע שהיא נפגעה מחיסון כי זה יכול להיות נורא ממש, ושאני חושבת שהדרך שבה השיחה התנהלה הייתה כנראה קשה לה. אחר כך עניתי למי שהגיב לי. אם אני הייתי היא, כנראה שהייתי לוקחת את זה מאוד קשה, אז כתבתי.

אזשירוש16
תקראי את השירשור.

ואת בהמשך כתבת הערות על מי שהגיבה לה (ביישנית אנונימית).
תראי, זה מורכבבאורות
איך היו אמורים לכתוב לה?
לא להגיב בכלל למה שהיא כותבת פה כי זה נושא רגיש והיא עלולה להפגע?
אני מגיבה בכעס על הטענות שהיא מביאה בבטחון מלאבאורות
והן לא נכונות.
אין פה שום דבר אישי. אני לא מכירה אותה, לא מכירה את הסיפור שלה. וכמובן שאין פה כוונה לפגוע בבן אדם.
אני גם ממש לא מנסה לכשנע אותה או להגיד לה להתחסן או לחסן את ילדיה. רק מפריכה את הטענות השגויות.
זה בגלל רשלנותשבעבום
לא בגלל החיסון.
לצערנו ישנם מיקרים של רשלנות רפואית בהרבה תחומים ועדיין רובנו צורכים את שירותי הרפואה
משרד הבריאותYaelL

והרופאים- הם טועים. במקום זה נסמוך על כל מיני אמירות וטענות חסרות בסיס של בעלי אג'נדה נגד חיסונים נטולי השכלה רפואית או מדעית, זה הגיוני בסך הכל..

לא רק בעלי אג'נדה, גם בעלי עסק של ויטמין c כרומוזומליתיתי2
ועוד שאר עסקי הומאיפותיה וכוסות רוח
שמחליפים תמורת הון רב את הרפואה הקונבנציונאלית.

חיסון "טבעי" עולה מאות/אלפי שקלים.
לעומת חיסון בקופת חולים שהוא חינמי.

העיקר, לטעון שהרופאים חומדים כסף...

פסיכוזת המונים.
אם חיסון היה עולה הרבה כסף, אנשים לא היו קוניםמתביישת_אנונימ
רפואה טבעית לא ממומנת על ידי המדינה
חיסון מסובסד בסל הבריאות... לא?
חיסון בכלל לא עולה כסףYaelL

דווקא יש חיסונים שאנשים קוניםבאורות
בקסרו החדש למשל, עולה עדיין כסף.
ואם היה עכשיו חיסון מאושר לקורונה, גם תמורת תשלום רב לדעתי אלפים היו רצים לקנות אותו ולדעת שזה מאחוריהם.
היי, זה לא יפהבת 30
א. לא כרומוזומלי אלא ליפוזומלי..
ב. מה הקשר הומאופתיה וכוסות רוח
ג. חיסון הומאופתיה עלה לי 40 ש''ח
שונאת להכנס לזהאנייי88
אבל כנראה שאת חושבת שבתם יש מחלות שנכחדו מן העולם..
וסתם משרדי הבריאות בעולם רבו השנה על כל חיסון שפעת כדי שלא יהיה לנו התמודדות במקביל של 2 מחלות עם תסמינים דומים שיכולות להדרדר..

ולהגיד כי חיסונים לא עוברים את תקני הבטיחות המחמירים זו בושה לאינטלגנציה,

העולם משותק כבר עוד מעט שנה בגלל נגיף. ועדין לא שחררו לו חיסון כי הוא בבדיקות!!

אני יוצאת מנקודת הנחה כי משרד הבריאות דואג לבריאות בראש ובראשונה.
גם אם יש גם כסף ואינטרסים זה לא על חשבון הבטיחות והבריאות!!

ולפותחת היקרה אני וילדי מתחסנים כל שנה.
השנה להבנתי אנחנו עדין לא זכאים. אולי במנות הבאות שיגיעו.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלך אם את סומכת עליו.הריון ולידה_פצ
שלי אחרי התייעצות ארוכה ואחרי שהסתכל על המידע הרפואי עלי אמר שבמקרה הספציפי שלי אין טעם להתחסן.
(מאז אגב סומכת עליו יותר כשאומר שצריך בדיקה כלשהי או תרופה, כי יודעת שהוא לא דוחף לי סתם דברים אלא בודק מה מתאים לי אישית עפ המידע הרפואי עלי)
מחסנת ומתחסנת כל שנה. מעולם לא היו תופעות לוואיתיתי2
מאוד חשוב להתחסןציפיה.
שפעת יכולה להיות מחלה מאוד מאוד מסוכנת. לא לכולם. לא באחוזים גבוהים, אבל מכיוון שאפשר לחסוך עוגמת נפש, אני ממש בעד.
אפשר לקרוא כאן קצת יותר:
חיסון שפעת - מדעת
אל תשכחו מה שהיה שנה שעברהrm
שנה שעברה, הספקנו כבר לשכוח.. בשיא החורף היה ממש המון חולים, ולא עלינו נפטרים, ולא היו מספיק חיסונים.. והיתה היסטריה סביב זה.. הגיעו למרפאות כל פעם חמישים חיסונים ותוך שניה הכל נגמר.. אז לא תמיד זה פשוט שפעת...
רק בריאות בע"ה!
בדיוק.ציפיה.
אוף לא עוד שרשור חיסונים...YaelL

לא מתכוונת להיכנס שוב לדיונים מתסכלים חסרי טעם עם מתנגדי חיסונים לסוגיהם.. רק רוצה להגיד שהחיסון יעיל ובטוח בסך הכל, גם לנשים בהריון ומניקות. כן יש כל מיני חומרים בחיסון, אז מה? במה אין חומרים? גם באקמול יש. גם באוכל שאנחנו קונים יש "חומרים" כאלה ואחרים. אתם רוצים להגיד שיש סיכון? אוקיי, נגיד שיש. ואם לא מתחסנים אז יש סיכון לשפעת שיכולה להסתבך למחלה קשה ואפילו לא עלינו למוות. זה לא שאם לא מתחסנים אז נשארים ללא סיכון. בכל מצב יש סיכון. ועובדה בשטח- שפעת מסוכנת לאוכלוסיות בסיכון כמו נשים בהריון. וזו וודאות הרבה יותר מוחלטת לעומת החשש מזה שאולי יש איזה חומר בכמות מזערית בחיסון שאלי עושה משהו.  השאלה היא לא מה לא מסוכן, כי סיכון תמיד יש, אלא האם התועלת עולה על הסיכון.

נכון אנחנו יודעים שזה לא טוב כנגד כל זני השפעת. אבל זה יעיל כנגד חלק וזה עדיף מכלום. 

אני לא מתכוונת להתחסןפשיטא
הפעם האחרונה שחליתי בשפעת הייתה כשהייתי ילדה קטנה ממש ואני אפילו כמעט ולא זוכרת את זה.
המערכת החיסונית שלי חזקה מהרגיל ובנוסף, בסביבת העבודה שלי כולן עם מסיכות מה שבטח יוריד גם את אחוזי ההידבקות בשפעת.
את הבת שלי אני עדיין מתלבטת אם לחסן.
אני התחסנתי לפני יומייםמשמעת עצמית
מרגישה רגיל
חוץ מקצת כאב במקום החיסון.

נהיו לי כמה נקודות אדומות לאורך הזרוע ביד של החיסון.
לא יודעת אם קשור.

נראה לכן מוזר?
סורי על הנצלוש.

לא בטוח שקשור לחיסון. אולי עקיצותציפיה.
בכל מקרה, את יודעת איזה חיסון קיבלת? מוחלש או מומת?
זה לא עקיצותמשמעת עצמית
זה לא מגרד
ורק ביד של החיסון.
בשניה אין כלום.
אין לי מושג איזה חיסון.
אם זה מטריד אותך, הייתי מנסה להתקשר למוקדציפיה.
אחיות של הקופה שלך, לשמוע מה אומרות שם.
התקשרתימשמעת עצמית
האחות אמרה שרק רופא יכול להחליט מה זה
🤦‍♀️

אין לי כח ומתי ואיך לצאת.
אולי תור אונליין?ציפיה.
החיסון הניתן בזריקהYaelL

הוא מומת

חיסון זה מומת רק תרסיס זה מוחלש.אנייי88
אני עשיתי פעמיים- רק בהריונות !רעותוש10
עקב כך שמערכת החיסון מוחלשת בהריון...
ואצלי בהרבה, אני בהריון בחורף אפילו מצוננת פי עשר מאשר בשנה רגילה
עשיתישירוש16
כאב לי קצת הזרוע לכמה ימים. אודם ונפיחות מקומי.
למה זה יותר מלחיץ עכשיו בקורונה?בת 30
מה הקשר בין שפעת לקורונה?
אני יודעת שמפמפמים בקופות החולים שדווקא עכשיו כדאי להתחסן.אבל טרם הבנתי למה...

אגב, כדאי שתדעי שהחיסון הזה הוא עם יעילות מאוד נמוכה יחסית, כ60% בערך.
שנית, יצא מחקר שהבאתי מתישהו פה, שבו מצאו קשר בין אזורים עם אחוזי התחסנות גבוהים לשפעת, לבין איזורים שבהם היתה תמותה גבוהה מקורונה.

ואם תרצי, אני יכולה לתת לך מתכון לתערובת שמכילה בין השאר חומץ תפוחים. זו תערובת דוחה, אבל אם שותים ממנה כף כל יום במשך החורף, זה פשוט שומר על הבריאות.
ההורים שלי שנים, מעולם לא התחסנו לשפעת, ומעולם לא חלו. כל יום כף וזה סגר להם את הסיפור.
ובבקשה, אין לי כוח למיליוני דיונים ''איך את ממליצה על משהו שלא נחקר וכו' וכו'''.
זה משהו שההורים שלי (שהם קונבנציונליים לרוב בגישתם) קראו בספר שיש להם, ניסו וראו כי טוב, וההורים שלי לא צעירים. (אבא שלי כבר נפטר, אבל היה כמעט בן 80)
אין בזה שום דבר שיכול להזיק לאף אחד או לאישה בהריון. יש בזה חומץ תפוחים, מים, פפריקה חריפה ומלח. זה הכל. וזה עושה ת'עבודה...
את מביאה מחקרים לפי מה שנוח לךYaelL

כשאחרים מציינים מחקרים שהוכיחו בעד חיסונים את מדברת על אנטרסים, מחקרים מוטים וממומנים וכמה שבגדול אי אפשר לסמוך על מחקרים.. עד שזה מגיע למחקרים שתואמים את הגישה שלך. 

כנראה שאין שום קשר בין תערובת עם חומץ תפוחים לזה שלא חלו. גם אני עד לפני כמה שנים לא התחסנתי לשפעת (כי לא הייתי בסיכון) ומעולם לא חליתי בשפעת. ולא לקחתי שום דבר. האמת אני שותה קפה כל יום, אולי זה קשור? אפשר לקשר כל דבר אם רוצים. 

חבל שאת מדברת על משהו שאת לא יודעתבת 30
מציעה לך, בפעם הבאה שאת מתחילה להיות חולה, לבקש ממני את המתכון לתערובת ולקחת כף כל שעה, ולראות מה קורה.
זה באופן חד משמעי מונע מחלות. אצלינו כל המשפחה משתמשת בזה בחורף, רק מסיבה אחת: זה עובד.
ומי שלא משתמש, כמוני, זה רק מסיבה אחרת: זה כ''כ דוחה שאין לי אומץ.
זה לא נס קפה.
ואמא שלי לוקחת טיפול מונע באנטיביוטיקה כבר שנים, היא לא איזו אלטרנטיבית הזויה.
אבל מה שעובד עובד.
ואת זה א''א להכחיש.
מחילה, אבל נראה לי שאם את אומרת לי שאני לא יודעת על מה אני מדברת בנושא חיסונים, בעוד שאני למדתי את הנושא הרבה שנים, אז אולי תודי בעצמך שאין לך מושג על מה אני מדברת כשאני ממליצה על חומץ תפוחים, שמן טיון דביק וכד'.
הכי קל להגיד ''כנראה שזה לא קשור'' בלי להבין בכלל את הענין...

ואגב, גם מי שבעד חיסונים מביאה בדיוק מחקרים שמוכיחים את מה שהיא רוצה להגיד...
הרי את לא תביאי מחקר או מאמר שמראה על סיכון רציני באיזה חיסון, נכון?
אני לא הבאתי מחקרים ספציפיםYaelL

התגובה שלך לעצם האמירה שחיסונים הוכחו כיעילים ובטוחים היא "אנטרסים, הטיות וכד'", לא אמרת שמחקר מסוים הוא כזה אלא בעצם אמרת שאי אפשר להאמין למחקרים. 

ולהגיד שהחומר הזה עובד "כי זה עבד להורים שלי" זה פשוט לא רציני. יפה שלמדת הרבה שנים, את גם חושבת שחצבת זו מחלה שכדאי לחשוף אליה ילדים ושזה הגיוני להדביק עכשיו כדי שלא ידבקו בגיל 60 (למה בגיל 60 יותר גרוע מעכשיו ולמה שיחלו בכלל, חצבת זו לא איזו מתנה מ-ה'), אז תסלחי לי שאני לא כל כך מתרשמת מיכולת הסקת המסקנות שלך. 

אני סולחת.בת 30
אני גם לא מאוד מתרשמת מהידע שלך, ומאופן יכולת הדיון שלך. כנראה שזה הדדי 🙄

ואם את לא יודעת למה חצבת בגיל ששים יותר גרוע מגיל חמש, אז באמת כדאי שתלמדי קצת על המחלה.
דרך אגבYaelL

אני לא אביא מחקר שמדבר נגד חיסונים כי פשוט אין מחקר שמוכיח שהנזק עולה על התועלת, ואם היה בהחלט הייתי מתייחסת אליו בכובד ראש כי אין לי איזו אג'נדה בעד חיסונים, אני מדברת בעדם כי אני באמת משוכנעת שזה משהו טוב כפי שהוכח במחקרים שונים. אם היה מידע אמיתי שזה יותר מזיק ממועיל לא היו ממשיכים לתת, כמו שלפעמים מפסיקים לשווק תרופות שנמצאו מסוכנות. 

עצם העבודה שאת מציעהשירוש16
"תרופה" ללא ביסוס מדעי, מחקרי ומוכח בצורה שתאפשר לאחרים להנות ממנו מבלי להינזק מוכיחה משהו על בסיס האמירות שלך.

סורי, אבל המקורות שלך לא מוסמכים ולא עומדים במבחן המציאות.
זה שהתמהיל עבד אצל המשפחה שלך זה ממש לא אומר שזה יעזור לרוב האוכלוסיה. על שלל מחלות רקע השונות שלה.
כדי להוכיח שיש קשר של משפיע ומושפע צריך לבצע מחקר. לא לתת לבני המשפחה לנסות ולשתף פורומים בתוצאות...

הצעתי לך בעבר ללמוד מעט בנושא של סטטיסטיקה, מחקר וביקורת מאמרים. חבל שעדיין לא נענית להצעה...
תקשיבי שניה, בת 30 יקירה.משמעת עצמית
@YaelL היא רופאה.

את יודעת כמה שנים רופאים לומדים כדי לקבל רישיון?
גם אם ישלך ידע ממש נרחב בנושא
כי קראת
וחקרת
ובדקת

את מבינה שכמות הידע שהיא נחשפה אליו בלימודי רפואה של שנים היא שונה באופן משמעותי מאדם שבודק דברים באופן פרטי
ואגב, זה לא משנה באיזו התמחות.
אז נראה לי שגם אם את לא מסכימה איתה בעניין הזה
נכון ומכובד לתת את הכבוד הראוי לבעל מקצוע שמביע דעה.
ואגב, היא עושה את זה בעדינות ובענווה יפהפייה בעיני.
את לא חייבת להסכים
אבל טיפהלה כבוד לידע המקצועי...

זה בלי קשר לכך שבשרשור הזה בכלל לא צריך לרדת לפסים אישיים

רק אומרת...🤷‍♀️

אם ככהבת 30
אני רוצה לקבל מבעלות הידע הרפואי העצום כאן קצת ידע, שיתן לי את הרוגע לחסן את ילדי בחיסוני השגרה.
מבחינת יעילות חיסונים, הדברים פחות או יותר ידועים.
מבחינת בטיחות-
א. הייתי רוצה מאוד לראות מבחני בטיחות שנעשו עבור כל אחד מחיסוני השגרה, שבהם קבוצה אחת קיבלה את החיסון וקבוצה שניה קיבלה פלצבו.
לא מבחני בטיחות שבהם הקבוצה השניה קיבלה את החיסון הישן, או את החיסון בלי מרכיב המחלה, רק עם שאר התוספים.
מבחן בטיחות שבו הקבוצה השניה קיבלה פלצבו. נקי.
יש כזה?
לא נראה לי.
אשמח לדעת שכן...ולראות אותו.
ואם אין כזה,
אז מאיפה הבטחון הבלתי מעורער לקבוע שהחיסון ''בטוח''?
אפשר להתפלפל בלי סוף להסביר למה זה בטוח...אבל בסוף, אם הבדיקה לא נעשית מול פלצבו, אז מה עשינו בזה?
ב. הייתי רוצה לראות מחקרים שבודקים את הבטיחות של כלל חיסוני השגרה. כלומר, לא כל חיסון לגופו, אלא בטיחות של כלל החיסונים- לא יודעת כמה מנות חיסונים זה יוצא, אבל הרבה- שילדים מקבלים עד גיל שנתיים בערך.
הייתי רוצה לראות מחקר כזה, שלוקח קבוצה של ילדים שקיבלו הכל בשגרה מול קבוצה של ילדים שלא קיבלו כלום (יש מספיק כאלה היום) ובודק לאורך עשר שנים לפחות תופעות שונות כמו הפרעות קשב וריכוז, אלרגיות, אסטמה, סכרת, בעיות במערכת הנשימה וכד'.
עשו אי פעם מחקר כזה?
אשמח לראות.
ואם לא-
אז מאיפה היכולת להבטיח להורים בצורה חד משמעית ש''סל החיסונים הוא בטיחותי''??

אלו הדברים שהכי מטרידים אותי.
יש עוד כמה , אבל אלו הדברים העיקריים.

הייתי רוצה, אם אפשר, שתחול חובת דיווח על רופאי הילדים. שיצטרכו לדווח על כל תופעה לא רגילה שהופיעה תוך שבועיים מיום החיסון. לפחות. החל משיעול וכלה בדברים חמורים יותר.
ואז,עוד כמה שנים, יהיה לנו מאגר מידע אמיתי, שממנו נוכל ללמוד באמת מהן שלל תופעות הלוואי של כל חיסון. ולא נצטרך לשמוע אמהות מודאגות, שהלב שלהן אומר שמשהו לא בסדר אבל הרופא מתעקש ש''זה לא קשור לחיסון''.

זהו.
אם אראה את המחקרים האלה, ואם אדע שיש כזו חובת דיווח, אני אהיה יותר רגועה.
בינתיים- לפי כל מה שראיתי, אין לי סיבה להיות רגועה...
אני לא חושבתשירוש16
זה משפט שאת חוזרת אליו הרבה בהקשק למאמרים ומחקרים שלדעתך לא קיימים.

חבל. כבר הצעתי לך אתר מצוין כדי לקבל את כל המידע שאת מחפשת.

א. קיים.
ב. למה שיקרה? למה שהורים לא יחסנו את הילדים שלהם בכוונה תחילה כחלק מניסוי בבני אדם?
ג. ברגע שתביני איך עושים מחקר, למה עושים אותו ואיך מסיקים מסקנות מהם תוכלי להבין למה ההצעות שלך קרו אכן בעבר וחלקן לא רלוונטיות.

אגב, חובת דיווח קיימת.
כל מילהYaelL

ומוסיפה- לגבי סעיף א, זה בדיוק מה שנדרש כחלק מהתהליך של אישור חיסון חדש. לא מוציאים חיסון חדש לשוק בלי זה.

אפשר לקרוא על זה באתר של הFDA. לפעמים מוציאים חיסון חדש כנגד משהו שכבר קיים כנגדו חיסון ואז גם משווים לחיסון הקודם.

ולגבי ב'- מעבר לזה שזה לא ממש אפשרי לעשות כזה מחקר, אני באמת לא מבינה איך אפשר להשוות הפרעות קשב וריכוז, אלרגיות ואף אוטיזם שבעבר קושר באופן שגוי לחיסונים, לנכות, נזק נוירולוגי, ומוות שהמחלות שכנגדם מחסנים גורמות. 

למה לא אפשרי?בת 30
וזה לא ענין של להשוות.
זה ענין של ידיעה אמיתית ושקופה של נזקים שעלולים לקרות.
וזה, לצערי, ממש לא קורה היום.
גם אם יש חובת דיווח, הרבה לא מדווח. כי רופאים מתעקשים שאין קשר ולכן לא מדווחים.
יש לך קישור?בת 30
עבר עריכה על ידי בת 30 בתאריך כ"ו בחשון תשפ"א 13:01
למחקר שנעשה כנגד פלצבו בלבד??

טוב, בניגוד למה שנראה לך, קראתי לא מעט מחקרים בחיי. אני כנראה לא כזאת מטומטמת. חבל, כי זה סותר את התיאוריה היפה שכל מי ששואל שאלות ומתנגד, היא לא מבין כלום בפיתה.
אבל אני קצת יותר אינטליגנטית ממה שנדמה לך...
לגבי בבת 30
עובדה שיש בארה''ב השלושים אלף ילדים לא מחוסנים, מבחירת הוריהם.
זאת אחלה קבוצת ביקורת.
חבל שלא מנצלים אותה למחקר
אני מכירה למשל את המחקר הזהבאורות
חדש יחסית, על שלילת הקשר בין mmrv לאוטיזם.
בדקו בו בין היתר את ההבדל בין ילדים מחוסנים לילדים שלא חוסנו כלל.
ACP Journals
אני מכירה אותובת 30אחרונה
אני אסביר לך מה עמדלא כרגע
מאחורי עצמי, כשהחלטתי דווקא השנה לחסן את הילדים:
כי אני מניחה שיש לצערי סיכוי לעומס מטורף/שלא לומר קריסה בשירותי הרפואה, כשהקורונה והשפעת יתפרצו יחד .
לכן, מעדיפה לעשות השתדלות, כמה שפחות להזדקק לשירותי הרפואה. וללחץ הזה.
חיסון - היה נראה לי חלק מההשתדלות האישית שלי.

אגב, זו פעם ראשונה שחיסנתי לשפעת
בנות הויכוחים כאן כאלה מיותריםאם_שמחה_הללויה
הרי כל אחת לא תזוז מהאמת שלה. אל תבזבזו את האנרגיות שלכן על זה. אני למדתי שפורום יכול להיות מאוד חיובי , אני יכולה לעזור ולהעזר, אבל ויכוח לשם ויכוח סתם בזבוז זמן מבחינתי.
את צודקתYaelL

אף אחת לא תשנה את דעתה וזה מעכיר את האווירה.

אבל אני כן חושבת שהדיון חשוב לטובת המתלבטות למיניהן, אלה שלא גיבשו דעה. למרות שלכחילה נכון להפנות את השאלות לבעלי מקצוע ולא לפורום.. 

מסכימה. יש פה אלפי קוראות סמויותאורוש3
ואם שומעים צד אחד זו בעיה חמורה. שונאת את השרשורים האלה. רוצה להודות לך ול @באורות על השמעת קול שפוי ואמין ולא סתם מתלהם.
זה לא לשם ויכוחבת 30
זה לשם דיוק והבהרה.
מכמות התגובות בפרטי לאורך השנים, אני מבינה שכנראה זה לא מיותר.
לענ״ד כל אחת הציגה את הדעה שלה ומכאןאם_שמחה_הללויה
אם הבנות רוצות יותר דיוק פונות בפרטי.
אבל תעשו מה שאתן רוצות, זה הזמן והכוחות שלכן.
צודקתבת 30
לצערי אני לא מצליחה להחזיק את עצמי כשכותבים כאן מידע שגויבאורות
כי אני יודעת שיש הרבה נשים שיהיו בדיוק כמוני כשאני קראתי פעם ראשונה נשים שכתבו כמה חיסונים זה מסוכן והבהילו אותי. למזלי היה לי את הרקע שאפשר לי ללכת לבדוק את המאמרים מהם הם שלפו כביכול את הטענות שלהם. ואז הבנתי כמה המידע שהביאו נגד החיסונים היה מסולף ושגוי.
אבל יש הרבה נשים שלא כמוני, שיקראו עכשיו את התגובות שפה, ויחליטו לא לחסן בגלל זה או רק "ידחו" את התור שוב ושוב עד שיהיה מאוחר מידי, כי הן מתות מפחד, וזה לגמרי מובן! לכן מבחינתי הויכוחים האלו הם בשביל הקוראות השקטות ולא בשביל מי שאני מתווכחת איתה כי לצורך העניין אני ובת 30 כבר מיודדות היטב עם הויכוחים האלו כבר לפני 3 שנים פה בפורום ועובדה ששום דבר לא השתנה בעמדות שלנו;)
גם אניYaelL

כל פעם שעולה שרשור כזה אני אומרת לעצמי לא להיכנס לזה, זה ממש מתסכל אותי הויכוחים האלה ומעצבן, אבל המחשבה שאולי מישהי תקרא פה מידע מוטעה ותחשוב שזה נכון כי אף אחד לא טען אחרת,  ובעקבות זאת תקבל החלטות שיכולות לפגוע בבריאות שלה או של עוברה מטרידות את מנוחתי ואיכשהוא אני נשאבת לזה..

ותודה שאת עושה את זה, זה באמת חשוב!מרווה כחולה
שנה שעברה חליתי בשפעת וזה היה נוראי, הרופא שלי לא הבין למה לא התחסנתי, אבל הייתי צעירה ובריאה ולא קבוצת סיכון, בכלל לא חשבתי על זה. עכשיו אני בהריון וגם לא חשבתי על זה, ובזכות השרשור הזה אני אלך להתחסן אני חושבת.
מעניןבת 30
גם אני מרגישה ככה.
זו הסיבה היחידה שאני נכנסת לנושא הזה שוב ושוב
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך