תרבות מאוסה, מגונה, ומכוערת? כנראה תלוי מי עושה אותה.הָיוֹ הָיָה

האם מישהו מיפי הנפש שיצאו נגד הרב יצחק יוסף ומכתב הרבנים, בין אם בפוליטיקה (תהילה - מכבדת את כולם - פרידמן) ובתקשורת (צוריאל חלמיש וכדומה) ובין אם כאן בפורום.. (לא אתייג..) יצא גם נגד משהו מהבאים?

אני מרשה לעצמי לנחש שלא.

וגם להבין למה לא... 

כנראה זה מכוער ומגעיל ופגיעה בכבושה של תורה, רק כשזה רבנים "דוסים" נגד הרב מלמד... אבל כשזה מהכיוון הליברלי, הם יכולים להיכנס במי שבא להם ועדיין הם יישארו הצדיקים הטהורים...

מה ביקשנו כבר, טיפת יושר...

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/11/ART/802/720.html

הקיבוץ הדתי נגד סירוב פקודה

עשרות רבנים בגילוי דעת נגד סרבנות

https://www.israelhayom.co.il/article/532197

הכוחניות ביחסי מרות - מכתב הרבנים כנגד הרב טל | צהר לאתיקה

נאמני תורה ועבודה: "מכתב הרבנים פוגע במוראה של מלכות" - חדשות כיפה סרוגה

נאמני תורה ועבודה נגד מכתב הרבנים - ערוץ 7 חדשות, פוליטיקה, תרבות, יהדות ועוד

נאמני תורה ועבודה נגד הרב שמואל אליהו לרבנות הראשית - סרוגים

https://www.facebook.com/toravoda/photos/a.105458786172892.2756.104451956273575/1238448022873957/?type=3

סתם צבועים מקצוענים עזוב אותך אחיאושפיזין מהירח
לגמרי... אפילו תירוצים טובים אין.....הָיוֹ הָיָה

רק אני חושב שיש ביקורתנחשון מהרחברון
על מי שיש ציפיות ממנו?
מאף אחד ברשימה שהבאת (ג,נ לא פתחתי הכל) אין לי ציפיות וממילא אין לי מה למחות.

ולגופו של ענייןנחשון מהרחברון
אני מסכים עם המסר של הראשלצ אבל ממש לא ען הסגנון.

למחוק אדם שלם בגלל טעות חמורה ככל שתהיה (וזו לא חמורה מידי) זה לא נכון
תחקור ותעמיק אחרי מוסד הראשונים לציון.יהודה224
מלפני קום המדינה
ותראה ותיווכח על שפה ותרבות.
אף אחד לא מחק את הרב מלמד, הרב יצחק יוסף נתן לו מקורות מאד חריפים וכתב בחריפות אבל לא עשה מעבר.
זכותו המלאה למחות בחריפות לשון ככל שתהיה אם הוא מבין מה עוצמת הנזק שלגיטימציה כזו יכולה לעשות.
לא אני ולא אתה מבינים את זה אבל הוא מודע להמון דברים שאתה ואני לא מודעים להם במלחמת הרפורמים ביהודים.
יתכבד הרב יצחק יוסף להתפטר מתפקידו ואז יוכל כאדם פרטימוש השור...
לכתוב בסגנון וככול העולה על רוחו(כמו הכותבים שצויינו אצל פותח השרשור) ושומעי ליקחו ותלמידיו יחליטו אם לקבל את הדברים ואת הסגנון כמובן בהנחה שמדובר בענייני השקפה אך גם בפסיקת הלכה
ואולם לא כך הם פני הדברים ולכן בהיותו הראשון לציון מחוייב הוא לסגנון מכבד ולא מאיים בחרמות כמו שהיה מצוי אצל חכמי ספרד ובפרט שאביו עליו השלום הרב עובדיה נפגש עם רפורמים כפישפורסם.
סגנון החרמות והוקעות של רבנים היה מצוי אצל חכמי אשכנז באירופה סגנון שחלף והלך מן העולם.
וכמובן מוחיים לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.
גם אם אנחנו לא מודעים למה קורה עם הרפורמים זה לא מצדיק סגנון שמרחיק את השומעים והקוראים ולא מקרב את ליבם לתורה. הרי מי שמתלמידיו ימשיך להיות תלמידו ולקבל את פסיקתו בענייני השקפה ומי שלא- לא יקבל את הסגנון ומי שאינו שומר תורה ומצוות על אחת כמה וכמה שלא אז מה הרווחנו מהתגובה כלפי הרב מלמד?
ידידי היקר והחביביהודה224
לא אני ולא אתה ראויים להסביר, לתת עצה, לומר, לראשון לציון מה ואיך לומר
הוא לא צריך להתפטר.
צריך להפריד ממוסד הראשון לציון את המדינה וכך לא יהיה לכם טענות..
רב' יהודה אתה בעד הפרדת דת ממדינה? אני מופתעדי שרוט
אפילו אני לא בעד הפרדת דת ממדינה.....
בעד מאד!יהודה224
מאד ועוד אלף פעמים
לדעתי כדי להדביק את הדת למדינה הדת צריכה להתגמש כל כך עד שהיא מאבדת מהצורה שלה.
אבל בגץ עושים לי את העבודה...
לאט ובשקט הם מפרידים את המדינה מהדת שזה נפלא!!
מענייןדי שרוט
כלומר, אם מפרידים דת ממדינה זה אומר נישואים אזרחיים, נישואים להטביים, נישואי התבוללות וכאלה.

אתה לא חושש מזה?
לא... ממש לא שיחתנו חמורים וכלבים זה ממש לאיהודה224
מעניין אותי...
רק הנזק הגדול שיהיה זה שתפתחו פה שני מערכות דת ולאט נהפוך לשני עמים וחבל לאלו שיצאו מעם ישראל בצורה הזו..
אולי יצא לנו לדבר על זה פעם לעומקדי שרוט
כי אם יש משהו שאחד כמוני דבק בו מבחינה דתית זה בדיוק החשש שלי מהפרדת דת ממדינה.

האמת זה יותר עניין לאומי כזה אצלי מאשר עניין דתי אבל הלאומי שואב את כוחות מהדתי באיזה שהוא מקום.
הבנתי שזה העניין הלאומי.יהודה224
אבל יום אחד יגיע שהדת כבר לא תוכל להתפשר וזה משקורה עכשיו שמקלפים את הדת מכל תחומי ההשקה למדינה זה תהליך שכבר מתפתח.
אני נגד כפיה דתית אני לא אגיד לחילןני איך להתחתן או איך להיקבר או וואטאבר שיעשו מה שבא להם ושיתנו לי להיות דתי כמה שבא לי בלי שאפגע להם בגבינה
והמדינה היהודית מה יהא עליה?די שרוט
אם המדינה היא של כלל אזרחיה הרוב היהודי יעלם תוך 2 דורות לא?
גם בדרך הזאת המדינה היהודית תמות אבל בגסיסה איטית..יהודה224
חושב?די שרוט
אני לא חושב ככה.

אבל דיון אחר כבר.
לא חושב אני בטוח..אני רואה את זה מול העינייםיהודה224
חס וחלילה איני בא לתת עצות בפרט שהרב לא נמנה מבין חברי הפורומוש השור...
הבעתי את דעתי.
אני חושב שהגיע הזמן שאנשים שמסיימים לשמוע שיעור תורה לא יצטרכו להתלבט בין הערכה כזו או אחרת לרבנים מסויימים לבין לשמוע לרבם.
התנסינו כבר 2000 שנה בלחיות עם הפרדת דת ומדדינה זה לא עבד כול כך... ההפך השקיע אותנו יותר בגלות.
המרווח של ההלכהבין האסור למותר הוא כול כך גדול שהוא יכול להכיל חלקים רבים בעם ישראל רק צריך לשמוע ולדבר אחד עם השני ולא אחד אל השני
אז אתה רוצה-הָיוֹ הָיָה

שכל אחד שישמע שיעור תורה, מכל אדם בעולם שמוסר שיעור תורה, יוכל לסמוך על הנאמר באותו שיעור תורה?

אתה מודע לזה שגם רפורמים רשמיים ממש מוסרים שיעורי תורה, כן?

פה בדיוק מתחילה כל הצרה - כשחושבים שכל דרדק שימסור שיעור שווה כאילו זה שיעור שמסר הרב קוק בכבודו ובעצמו. ככה ממש מחריבים את התורה, רשום לפניך.

לא דיברתי על תוכן השיעורמוש השור...
אלא על כך שרבנים תוקפים רבנים אחרים בשיעורים שלהם ואז שומעי השיעור בכול אתר ואתר צריכים להתחבט בין כבוד תורה ואיזה רב לכבד כי הרב שלי אמר שהרב ההוא וכו. זה הכול לא צריך לצאת מפרופורציות. דווקא בגלל שעשה זאת מתוקף תפקידו הדברים היו צריכים להכתב אחרת בפרט שמדובר ברב מלמד ודווקא בגלל שמדובר בנושא שהוא השקפתי ולא הלכתי. כפי שכתבתי סגנון כזה מתאים דווקא לרבנים אשכנזים סגנון שהיה מקובל באירופה.
לא אצל הרבנים הספרדים
אהה.הָיוֹ הָיָה

היה נראה אחרת.

על כל פנים - התורה היא תורה אחת ויחידה, אין לה שבע מאות מוטציות, הסגנון של אשכנזים לעומת ספרדים נבע מהתמודדות עם בעיות שונות, ולא מחמת אופי שונה, כביכול הספרדים היו רגועים ונינוחים והאשכנזים סתם אוסף עצבניים.... כיום בארץ אנו נאלצים לצערינו להתמודד עם בעיות שהיו ביהדות אשכנז ולא ביהדות ספרד, ולכן דרכי ההתמודדות איתן הן בדרכי רבני אשכנז.

יש משהו פופוליסטי מאוד בלהגיד "השתכנז המסכן..."

(כתבת "דווקא בגלל שמדובר ברב מלמד".. ובכן, דווקא בגלל זה הוא - היה צריך לצאת בחריפות, אם אני או אתה היינו נפגשים עם רפורמים, הרב יוסף לא היה מוטרד במיוחד.. דווקא בגלל שזה כבוד קדושת בעל פניני הלכה - ויש לו עממד ציבורי, הדברים הופכים להיות מסוכנים, והוכרח הרב יוסף להגיב כפי שהגיב.)

אני רק רוצה להזכיר לךיהודה224
שבעקבות הוראות של הרשלצ לגבי הרפורמים בתקופה האחרונה עורר עליו את זעמו של בגץ עד שנציב התלונות על שופטים ראה לנכון להציע לועדה למינוי דיינים להורות לפטר את הראשון לציון
כך שהפגישה של הרב מלמד עם הנציגות הרפורמית באה בזמן ממש לא טוב מבחינת לגיטמציה מסויימת על תקיפת מוסד הראשון לציון והרבנות הראשית לישראל כך שלא כל המפה פרוסה לפנינו בעניין הזה
הוא עשה מה שעשה דווקא *מתוקף תפקידו*הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ו בחשון תשפ"א 15:28

ועצוב שיש אנשים שלא מבינים את זה.

את ממסד הרבנות הראשית הקים מרן הרב כדי לשמור על התורה, לא כדי לחמם את האזור העליון של הרגליים עלכסא משרדי.

אבל מי יודע, אולי זה בגלל שהוא היה אשכנזי...

כמובן שאתה צודק..הָיוֹ הָיָה

ועדיין קשה לי להניח שגברת תהילה - מכבדת את כולם - פרידמן פשוט מצפה הרבה יותר מהרב ליאור ולכן היא קוראת לדרכו "מגונה, מאוסה ומכוערת" ואילו מצהר, ונאמנתי תו"ע, ושאר מרעין בישין היא פשוט לא מצפה..

לך זה נשמע הגיוני? לי לא.

וכך גם שאר הצדקנים וצדקניות שבפורום הקדוש הלז, ששונאים רבנים דוסים בכל מאודם, אבל על רבנים ליברלים - הס מלהעביר ביקורת! כבוד התורה!!

עצוב.

מגוחך.

ושפל.

אני באמת מופתע..הָיוֹ הָיָה

מעניין, כל ה"מי ומי" מהשרשור הקודם - עברו לשתוק כמו דגים טובים כנרת.

מעורר מחשבה.

כדאי שזה יעורר אצלך קצת מחשבה...מיקי מאוס
גם עד כמה זה מתאים פה בפורום (כן יש הבדל בין דיון נקודתי על 7 נקיים פה ושם לבין דיון עקרוני ועמוק בתפיסות וכו)

וגם אולי על זה שאנשים לא אוהבים להתווכח בלי פרטנר קשוב שמגיב לעניין

מעורר מחשבה
מעניין, זה עורר אצלי קצת מחשבות אחרות...הָיוֹ הָיָה

ודי למבין..

אני רק..פשוטלא
רוצה להגיד לך שזה פשוט לא המקום.
זה לברר על אופנועים בפורום בישול.
אז אם לא אכפת לך, תן לנו לדבר בענייני זוגיות ואת השאלות שלך תשאיר לפורום חרדים, ליברלים ומה שביניהם. אם יש בכלל.
חן חן, תודה על ההצעה.הָיוֹ הָיָה

אחזור על מה שכבר כתבתי - הנושאים האלו הוצפו פה, ולא על ידי.

אני מגיב לדברים היכן שהם מוצפים.

שלשת רבעי מהשרשורים כאן עוסקים בהכל חוץ מזוגיות, רק השרשור שלי בעייתי?

(ולא, זה לא קשור ל"חרדים", בכלל לא. לליברלים אולי כן, אבל ההיפך מהם זה לא חרדים, מצטער לאכזב)

אולי צריך גם להזכיר את זה?מישהו כל שהוא
עבר עריכה על ידי מישהו כל שהוא בתאריך כ"ח בחשון תשפ"א 10:55
הרב יצחק יוסף: יש ישיבות תיכוניות ויש ישיבות קדושות - סרוגים
ואת זה
הראשל"צ לבחור: 'אל תשמע לאביך' - כיכר השבת

ואת זה (הרב דוב ליאור הוא ליגה ג'? אתמהה) בלי קשר למחלוקת עצמה על עליה להר הבית
הרב יוסף על רבני הציונות הדתית: רבנים מליגה ג' - סרוגים

ופה יש עוד שנים
https://www.makorrishon.co.il/opinion/232157/

צריך לראות את האמירה הזו כחלק המלחמה של הרב יצחק יוסף נגד הציונות הדתית. ורבניה וחלק מהמאבק הפוליטי של שס על רבני הערים
וזה עוד רק האמירות התקשרתיות תשאל רבנים שמחכים למינוי לרבני ערים כמה קשה לדתיים לאומיים להתקבל לשירות רבנות ודיינות

https://mobile.srugim.co.il/article/143431

https://mobile.srugim.co.il/article/151212

https://m.ynet.co.il/Articles/5060425

יש בעיה אחת-הָיוֹ הָיָה

שכעת כל החכמים בעיניהן והמתחסדים, יוצאים נגד מכתב שרבני הציונות הדתית עצמם חתמו עליו.

ממש קשה להבין, הא?

אבל אין תענוג בעולם כמו התענוג לברוח מהאמת המוטחת אל יללות אכלו לי שתו לי, 

במקום להבין את המאזן בסוגיה המדוברת (ודומותיה) ולעסוק עניינית, בטיעונים, בוחרים להתמקד באי אלו רעשים תקשורתיים שעורר הרב יוסף (בדיוק כמו אביו, אגב..)

עיסוק עניני בכל אופן אין פהמישהו כל שהוא
אף אחד פה לא כתב, הסביר נימק , הביא מקורות

על מה שהרב יוסף כתב בצורה חריפה הגבתי שאין חדש אלא חלק ממערכה פוליטית.

על מה שכתבו הרבנים האחרים, יש לי מספיק כבוד והערכה אל הרבנים במכתב מחד ולרב מלמד מאידך כדי לא לכתוב כמו שאתה כותב.

אכן יש מחלוקות בנושא הזה ובנושאים בוערים נוספים (עליה להר הבית או מי יעמוד בראש מרכז הרב בזמנו) ואני מעדיף ללמוד תורה ולא לדבר סרה בת"ח.

לא חושב שהתורה גדלה מחלוקת רבנים לליגות כמו בכדורגל.

על פוליטיקאים ובטח פוליטיקאים בשמאל אין לי שום עניין להגן.

אשמח אם תוכל לשלוח את דבריך על הרב מלמד פה בשרשור אל הרב אליהו למשל ולשאול את דעתו האם ככה ראוי לדבר לרב בישראל.

אם אתה צריך את המספר אוכל לשלוח לך...

כך לדעתך..הָיוֹ הָיָה

לדעתי, רבנים שמביעים עמדה תורנית זה דבר ענייני.

ויפי נפש שקוראים לזה "מעשה מגונה" הם לא ענייניים.

וכשא ני שואל אם הם קראו "מעשה מגונה" גם לשאר הדברים שהבאתי

ואתה במקום זה בוחר להיכנס ברב יוסף,

זה לא ממש ענייני

(בטח גם זה היה מרוב כבוד התורה שאתה רוחש לרב יוסף, נכון?)

לא נכנס באף אחד להפךמישהו כל שהוא
הגבתי לך על שני השרשורים שלך יחד בנושא הזה

פשקוויל זה לא מאמר דעה תורני כי אין בו מקורות. אבל הרבנים האלו שחלקם הם רבותי בהחלט הביעו את דעתם התורנית במקומות אחרים ולכן על זה לא דברתי. פה בפורום הדיון הוא לא עניני כי הוא לא עוסק במקורות הללו. שים לב שכתבתי את המילה "פה" ולא לחינם

שוב אגיד שאין לי צורך לדבר על ח"כ בשמאל ולתרץ את דעתה

ממש לא נכנסתי הרב יוסף אלא כתבתי שזו דרכו בעוד סוגיות רבות אחרות ולכן ככה צריך להסתכל על זה. כחלק ממגמה רחבה.

בדקת האם הרב שמואל למשל מסכים לכנות את הרב מלמד כמו שכינת אותו ?

אולי החשש של אותם יפי נפש הוא שאנשים כמוך יבואו לזלזל ברבנים באצטלה שכך כתבו גדולי הדור אז אני מציע לך ללכת לשאול אותם האם ראוי לדבר בזלזול על רב מלמד?

עריכה:
למשל מה שכתבת פה
אז אתה רוצה- - נשואים טריים

אהה. - נשואים טריים

טוב, כנראה התגובה ההיא נועדה להחמיא לרב יוסף...הָיוֹ הָיָה

הבעיה  היא שלרבנים (שחלקם רבותך..) שמביעים את דעתם אתה קורא "פשקוויל" וקובע כי אין לזה תוקף...

זה לא רק ח"כ בשמאל, גם כאן בפורום יש כל מיני יפי נפש.... 

אתה שוב אומר שאצל הרב יוסף זה חלק ממגמה, ואני שוב אגיד שחשובי רבני הצה"ד גיבו אותו....

אני לא כיניתי את הרב מלמד בשום כינוי, כולל לא בקישורים שהבאת.

אני הבעתי את העמדה על מעשיו, וזו בדיוק העמדה שהביע הרב שמואל ושאר הרבנים...

זה משונהבת 30
כי יש להם במשפחה גם דתיים לאומיים.
אז מה הקטע?
הקטע הואsomeone
שאם קוראים רק את הכותרת, אפשר לחשוב שהרב יוסף באמת נגד דתיים. כשקוראים את התוכן, מבינים שיותר ממה שהרב יוסף יוצא על סרוגים, "סרוגים" יוצא על הרב יוסף. כל הדיבורים שלו שם הם נגד דעות או דברים בלי קשר למגזר. הוא לא יצא על ישיבות קטנות של דתיים, ולא תמך בישיבות תיכוניות של חרדים. הוא יצא על ישיבות תיכוניות. אני באופן אישי למדתי בישיבה תיכונית, ולדעתי זו היתה הדרך הכי טובה בשבילי, אבל זו הבעת דעה לגיטימית בס"ה, ללא קשר למגזר...
הכי עצבן אותי הכותרת שהדביקו לו שהוא אמר שרבני הציונות הדתית הם רבנים סוג ג'... בתוכן רואים שהוא מביע דעתו על רבנים עם דעה כלשהי על נושא מסוים, שגם הוא נושא שנוי במחלוקת בציונות הדתית, ורוב מוחלט של גדוליה באותה דעה עם הרב יוסף. זה באמת לא נעים לשמוע התבטאות כזאת כשיש רב גדול מהציבור שלך שחושב כך, אבל אין פה שום עניין מגזרי...
מי שמכיר את הרב יצחק יודע שאין לו שום קשר למגזריותיהודה224
אחד שגדל עם הרב עובדיה שהוקף בכל סוגי הכיפות והכיל את כולם...
קראת את התוכן? זה בדיוק מה שטענתי.someone
כן, אני מחזק את דבריךיהודה224
^^^הָיוֹ הָיָה

ומי שיודע ומכיר את הכבוד ההדדי ויחסי החיבה בינו לבין חשובי רבני הצה"ד, יודע שכך הוא.

הנה דוגמה קטנה, לכל המקטרים והמתלוננים:

תיכנסו לזה, ואז תאמרו אם הוא מכבד את עולם התורה הציוני דתי.

לא שמעתי על שום רב חרדי שקיבל ממנו כל כך הרבה שבחים (חוץ מאבא שלו..)

מסקנה: את עולם התורה הציוני דתי הוא מכבד ומוקיר, את גדוליו הוא מייקר ומעריץ, והקשר החם שלו עם עולם התורה הזה ורבניו הוא קשר נהדר.

וזה לא קשור לכך שזכותו להיכנס בתופעות שוליים, שמנוגדות בעצמן לעולם התורה הציוני הדתי, שמנוגדות למרן הרב, שמנוגדות לרצי"ה, שמנוגדות לר' אברום והרב ישראלי, שמנוגדות לרב אליהו, שמנוגדות לכל מה שעולם התורה הציוני דתי גדל עליו עד שחכמים בעיניהם ניסו לשנות אותו. ועכשיו חסידי המשנים טוענים על הרב יוסף, שבהגנתו על עמדות הציונות הדתית התורנית הוא בעצם מבזה את הציונות הדתית.

בדיחה אומללה.

..הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ"ט בחשון תשפ"א 21:22

ויתרתי על הרעיון...

מה עשיתי שמגיע לי כל הטוב הזה שתייגת אותי?די שרוט
אין לי מושג על מה מדובר ומי זה יו"ר ארגון עיתים.

אבל בהנחה ומדובר על רב אורטודוקס הביקורת שלי עליו היא אותה ביקורת אם הוא התנסח ככה.
זה דו כיווני.

איך הבנת אחרת?
האמתרוצה להשתחרראחרונה
שאין לי מושג מה כתבת. רק קיבלתי התראה שהזכרת אותי.
בכל אופן, עלעלתי בחלק מהמאמרים שהבאת, ולא הבנתי אם התכוונת גם אלי בתור 'יפה נפש'. אם לא, אחלה. אם כן, לא אחלה.
אמנם לא קראתי הכל, אבל במה שכן קראתי לא מצאתי הרבה דמיון ולא הבנתי על מה יצא הקצף עלינו.
א. לא מצאתי קריאה לפסול רב מלהיות רב או להחרים אותו בדברים שהבאת. המקסימום שראיתי הוא לפסול רב מלהיות הרב הראשי לישראל.
ב. מי הם בכלל? הם רבנים? אתה חושב שיש לתנועה כמו נאמני תוע ערך בעיני?
ג. אני אישית לא אמרתי דברים חריפים על הרב יצחק יוסף חלילה. פשוט באופן כללי אני לא תוקף בחריפות, וצרם לי לראות שהרב יצחק יוסף לכאורה תקף בחריפות את הרב אליעזר.
קיצר, לא יודע מה כתבת. שיהיה יום נעים, ותשתדל לא לכעוס. אנחנו באותה סירה.

אבל עכשיו אני חושב שאם ויתרת על הרעיון אז אני גם מוותר. אם תבקש, אמחק.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך