יופי! יוסי דגן הגיע לדובאי.אוהב אי והעם 2
אז גם הוא וחבריו ויתרו על ארץ ישראל תמורת נהנתנות כלכלית.
קצת כמוך...מיכאלצ

אני לא פוליטיקאי גונב דעת. ולא חייב דין וחשבון...אוהב אי והעם 2
... לציבור בוחרי אלה אך ורק לקדוש ברוך הוא.
הפוךמרדכי
בס"ד

אם כבר הריבונות נדחתה/בוטלה אז את הנעשה אין להשיב וצריך להתמודד עם מה שיש. אז אם אפשר לפתח את השומרון בעזרת שיתופי פעולה נוספים בחו"ל מה רע ועל מה לנו להתלונן?
אני אתך. פשוט ציינתי עובדה.אוהב אי והעם 2
רק ידוע שאי אפשר להחזיק את המקל משתי הקצוות. מכוון שכל חובש כפיה הוא לא מחסידי ארץ ישראל השלמה אז ישום הרעיון ידחה להרבה זמן. אפשר לגנוב פה ושם השגים בצנעה אבל כל מי שימכור מדיניות ימין אמיתית לדעתי יהיה בחזקת גונב דעת כמו שראינו בעבר. מה שהיה הוא שיהיה.
אבל העובדה לא נכונהמרדכי

בס"ד

הוא לא זה שהחליט לדחות את החלת הריבונות, ויש מי שיגיד שזה היה גם עוד לפני ההסעם עם האמירויות שממשל טראמפ חזר בו, כך שאני לא מבין את האשמה שלך כלפי יוסי.

אני לא מאשים אף אחד....אוהב אי והעם 2
אני פשוט טוען שאם מקדמים יחסים כלכליים זה בטוח על חשבון ריבונות או סיפוח אני מקווה שתסכים איתי שהנהנתנות כלכלית חייבת לבוא על חשבון שלמות הארץ.. לי אין עמדה החלטית כמוכם לגבי מה עדיף, אני לא יוצא בקריאות לספח. זהו המשך האבסורד של רק הימין יכול לעשות שלום ולהקריב את שלמות הארץ.
תראה את העם המצרי או הירדני למרות השלום הם לא נהפכו לאוהבי היהודים. דגן שהוא מיצג לכאורה את שלמות הארץ קופץ בראש כדי לבנות מפרות כלכליים ובכך פונה עורף לחזון שלו ושל כמותו וזה נראה לי אירוני לחלוטין. שלום עם כל חובש כפיה הוא שלום מדומה.
הרבון בהר רבון בארץאמלתרא

השאר קשקושים

אמירה גסה!שפרינצא בוזגלו

הר ה' הוא לא שטח שלנו!
הוא שטח של ה'- שברצותו יתן לנו לעלות אליו.
א"א לכבוש שטח כזה, הוא מעל השליטה האנושית.

כפירה ומינות!אמלתרא

אולי לא תאכל עד ברצותו יתן לך?

לצערנו נספסת לטענת המרגלים

...שפרינצא בוזגלו

הר הבית הוא לא מקום שראוי לעלות אליו בתחושת גאווה וכיבוש- אלא בהכנעה וענווה.
כשעולים למקום כ"כ קדוש איך אפשר להעיז ולהגיד שמקום כזה שייך לנו?
הוא שייך לה', ה' יחליט אם לתת לנו לעלות או לא.

אסור שיהיה שמץ של עליונות ותחושות גאווה וכיבוש- שהרי לא כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה, אלא השגחת הבורא התמידית, ורצונו שיהודים יעלו.

הבעיה כנראה, שבורא עולם עצמו חשב אחרת....הָיוֹ הָיָה

אני לא יודע מנין מחשבות העיוועים האלו.

אבל אותי לימדו ש"הארץ כולה שלו היא" (רש"י הראשון בתורה, שם שם,)

והוא ציווה עלינו, עמו, בניו אהוביו, לכבוש את ארצו, מיד שאר היושבים בה.

וכחלק מזה, ציווה עלינו גם לכבוש את מעון קדשו, הר מרום הרים, חמדת כל ישראל.

איך אפשר להעיז? פשוט מאוד: אם המלך נתן לי משהו - אני חייב להעיז לומר שזה שלי.

מי ש"לא יעיז" - ענווה זו תעלה לו בעריפת ראשו כדין מורד במלכות..

ואפ"ההבעטליר החמישי

נראה לי שראיתי שכתבת פעם שאתה מכיר את החוברות של "מקדשי תיראו"...

מכיר, ו...?הָיוֹ הָיָה

ולכן, אם אתה לא תלמיד מובהק של הרב דב ליאורהבעטליר החמישי

או הרב אליעזר מלמד או הרב ישראל אריאל (או מהרבנים הנוספים שמתירים העלייה)

- אז לענ"ד אסור לך לעלות.

ממש ממש לא.הָיוֹ הָיָה

איך נאמר בעדינות, החוברות האלה הן פחות או יותר מה שהכי משכנע כן לעלות. הן ליצנות אחת גדולה.

למעיישה, אני אכן לא עולה, יען שאני תלמיד של מרן ר' אברום זצ"ל.

ואיך שיהיה, זה לא קשור לנימוקים שהיא כתבה, שביחס אליהם - האמת היא כפי שאנכי כתבתי.

המרגלים: ילקוט פתרון תורה פרשת שלח לך [עמוד 150]אמלתרא
אז תגידי לעלות בענוה, אבל להשיג רבונות צריך לעלותאמלתרא

ואסור להגיד שהקב"ה יתן לנו ולא נלחום כבני גד ובני ראובן או המרגלים.

החטא הכי גדול שבתורה!!

צודק, החלפתי בין השניים.שפרינצא בוזגלו

מדרש (ילקוט פתרון תורה פרשת שלח לך)אמלתרא

המרגלים: ילקוט פתרון תורה פרשת שלח לך [עמוד 150]:

עלו זה בנגב. אמר ר' אלעזר: לפי שהיתה בדעתו של משה, שבאין מרגלין ומספרין לשון הרע על ארץ ישראל. לפיכך אמר להן – אין לכם רשות לעלות – אלא על בית המקדש. "ועליתם את ההר" ואין הר אלא בית המקדש, שנאמר "ההר הטוב" וג', והן לא עשו כן אלא עלו וריגלו את ארץ ישראל והפסיהו תלמין תלמין ופילכין [פלכין] עד שהגיעו לאנטכיא…

הכל תלוי בהר!!!

תודה רבה!שפרינצא בוזגלואחרונה

לימדת אותי משהו חשוב,

בעזר ה' אדע להבא.

תיקוןאיתן גיל

החלת הריבונות נדחתה בינתיים, אבל לא בוטלה, ולראיה שר החוץ האמריקאי מגיע לביקור מתוקשר בפסגות שמעבר לקו הירוק, אותה הוא רואה דה פאקטו חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל הריבונית.

לגבי יוסי דגן, האיש חסר הבושה הזה מנסה לרקוד בעת ובעונה אחת בשתי חתונות, מצד אחד הוא וחבריו עשו קמפיין אגרסיבי בארה"ב כדי לטרפד את החלת הריבונות, ולמרבה הבושה הצליחו, ומצד שני הוא מיילל על התוצאה.

מצד שלישי, הוא מתקבל בחיבוקים באיחוד האמירויות כנציג מובהק של יהודה ושומרון מה שיכול להתפרש כהסכמה בשתיקה, והצטרפות להכרה דה פאקטו כאמור לעיל.

ככה זה בגוש הימין.אוהב אי והעם 2
כרגיל, אתה מתעלם מהעובדות...הָיוֹ הָיָה

הם התנגדו לריבונות תמורת מדינה פלסטינית.

ומבכים את חוסר האומץ להחיל ריבונות בלי מדינה פלסטינית.

אתה הולך ומשכנע אותנו בנכונות טענות התקשורת על כך שלביביסטים יש ראש נבוב שלא מבין הבדלים פשוטים...

היי נפתליסטאיתן גיל
תכנית המאה של טראמפ מעבירה במיידית לידי ריבונות ישראל 30 אחוז משטח יהודה ושומרון, ולגבי 70 אחוז הנותרים צריכים הפלשתינים לעמוד במבחנים מחמירים שיבדקו במשך 4 שנים, ולאחריהן יתחיל דיון על עתיד השטח. אפשר לסמוך עליהם שידחו את ההצעות על הסף, מה שיביא להכרזת ריבונות על כל השטח.
נס קרה לנו שבנט נולד אחרי 1947 מה שאפשר לקבל את תכנית החלוקה של האום ולהשאיר את הערבים עם החלומות שלהם.
אפשר לסמוך על מדינת ישראל שתוותר על הדרישות האלהמיכאלצ

אפילו בכותרת אתה לא יכול להתאפק מלהוכיח את צדקתי..הָיוֹ הָיָה

הרי משהו כמו חמש עשרה או עשרים פעם כתבתי כאן שחור על גבי מסך שאני נגד בנט, ואני מתומכי בצלאל,

אבל העובדות, כמו תמיד, מעניינות לך את  ה****, ולעולם תמשיך לצייץ בכסילות "נפתליסט" מול כל מי שלא מלקק את ה*** של אדונך ביבי.

כל מה שכתבת לא רלוונטי למה שאני כתבתי,

אתה מסביר למה היה שווה להם "בכל זאת" להסכים על אופציה למדינה פלסטינית  

גם בנהחה שאתה צודק- העובדות נשארות עובדות.

שהם סברו שבכל זאת הם לא מוכנים לקבל זאת, בצדק או שלא.

ודרשו ריבונות **בלי זה**

אבל אין סיכוי שהראש הקטן שלך יצליח להבין מהו ששונה מדף המסרים. שוין. עם ישראל עבר כבר מטמטמים גדולים ממך, נעבוד גם אותך.

לא יודע מה אתה רוצה מהחיים שליאיתן גיל

בנט, סמוטריץ', שלום עכשו, בצלם, חמאס, ימינה, אש"ף, מועצת יש"ע, הרשימה המשותפת, שאר ירקות, כולם הצטרפו לקואליציית החלומות באספמיה שהתנגדה לתכנית המאה. הגדילה לעשות יש"ע שהפעילה קשרים בארה"ב לסיכול התכנית.

לגופו של עניין אציע לך לקרוא את המסמך הרשמי שלפיו תנאי בל יעבור מוחל על הפלשתינים לוותר על זכות השיבה וכן על חלומם להקים מדינה על חורבותיה של מדינת ישראל- הלי"ת.

שים לב, מפת "המדינה הפלשתינית" המוצעת בתכנית המאה מראה כיתור ישראלי מלא מלא, ושליטה אוירית וביטחונית מלאה על כל השטח ממערב לנהר הירדן, דהיינו מדינה מינוס במקרה הטוב ביותר מבחינתם. אין סרט כזה שיסכימו, ואם יסכימו- אין יותר "עם פלשתיני".  

בהנתן שלא יסכימו- בחלוף 4 שנים, נסתם הגולל על המדינה הפלשתינית, ועל הדמגוגיה של נפתלי בנט וקבוצתו כאמור לעיל.

....והם פשוט התיידו...אוהב אי והעם 2
שום משא ומתן עם כל בעל כפיה אסור בתכלית האיסור.
מצד שני צריך לנסות לעזור להם כיחידים, לבטל את הסכמי אוסלו בצורה רשמית ואולי לחדש את הממשל הצבאי.
רוב התושבים הערביים בארץ ישראל לא מעונינים בעוד אינטפדה. כמובן שצריך לעשות זאת בתזמון נכון בחוכמה ובהדרגה.
הסכם אוסלו הארור זכה להכרה בינ"ל לכן לא ניתן לבטל חד צדדיתאיתן גיל

כן ניתן!! עם הטיל הראשון מעזה או...אוהב אי והעם 2
עם השתלטות חמס על עזה.
הבעיה שהליכוד רוצה לשמר את ההפרדה בין עזה ליהודה ושומרון אפילו בספיגה של טילים ,חטיפות ׳
סכינאות, דריסות ושאר מיני ירקות.
כן וגם לשמר את הסכם אוסלו הארור מעשה ידי ״השמאל הבוגדני״.
כשבנט יהיה ראש ממשלהאיתן גיל
הוא יבטל את אוסלו, יכבוש את סוריה, ויבנה מחדש את הריסות גוש קטיף.

בניגוד לליכוד הבוגדני.
אני לא בטוח שמישהו מהימין...אוהב אי והעם 2
... יעשה את זה. נוח לימין להשאיר את אוסלו על כנו כדי לשמר את השלטון.
לא מבנט ולא מביבי תבוא הבשורה.
אני חושב שעושים עוול גדול לבני גנץ. הוא הוכיח שהוא לא תאב שלטון ולי זה מספיק בשביל לתת לו להנהיג את המדינה. ברור שאתם תגחכו. הרי אתם נמשכים לאנשים עם פוזות שיודעים לדבר אבל היו כאלה שאמרו ״ אף שעל״ והחזירו את סיני. כאלה שאמרו ״נמוטט את החמס״ ורק מטפחים את שלטונו ואני מאמין שבנט קורץ מאותו חומר .
רק מזכיר שגל עליית הפיגועיםבן מכיר
בעקבות אוסלו התחיל השמאל עוד היה בשלטון, למה עליהם אתה לא קובל? ביבי אמר בבחירות 96 שיכבד את ההסכמים שנחתמו עד אז, ועל זה הוא נבחר
כמו שאמרתי בעבר: הפסקתי....אוהב אי והעם 2
... להיות ימין כשהחזירו את סיני והפסקתי להיות שמאל לאחר הסכם אוסלו. אז בו תתמקד במה שבעלתי בשרשור . אני טוען שתהיה הסכמה פוליטית רחבה לכך שביבי צריך להעלם מהזירה הפוליטית בדיוק כמו שהוא הטיף לגבי אולמרט.
ובדיוק עניתי לך בשרשור אחר שלא כל כךבן מכיר

לא כל כך מה?אוהב אי והעם 2
הסכמה פוליטית רחבה שצריך להעיף אותובן מכיר

לפחות שנינו מסכימים שצריך שיצא...אוהב אי והעם 2
... מהחיים הפוליטיים. לא משנה מה הסיבה.
ההבדל ביני לבינך הוא שאם עכשיו הוא יפעל כמו שצריךבן מכיר

אז מבחינתי שישאר, אין פה עניין אידיאולוגי של "רק לא ביבי" אלא עניין פרגמטי שאני רוצה חברי כנסת, שרים וראש ממשלה שפועלים למען האידיאולגייה שלי

תמשיך לחכות. אני מחפש...אוהב אי והעם 2
... משהו משותף ואתה בכוח מחלב משהו מפריד וזה אבן הבוחן שלי למי שמעודד פירוד בעם.
חבל
מי שפילג את העםבן מכיר

מי שבחר להקריב אותו על מזבח "השלום"

חוץ מזה שלומר שלפני ממש היינו מאוחדים ו"בשבת אחים גם יחד" פשוט משקר לו, לעצמו ולסביבתו. צעקות בגין בוגד, מוכר לך? צ'חצ'חים, מוכר לך? סזון, מוכר לך? השמאל האליטיסטי והמתנשא אחראי לרוב ככל השסעים בעם,. (ואני לא מדבר על מהלכים פוליטיים כגון אוסלו שאפילו לא נתמך על ידי רוב דחוק בעם אלא בכנסת, ושים לב להבדל, כמו גם הגירוש ועוד אירועים רבים שהיו בקום המדינה.

הרוצה לשקר מרחיק עדותו!!!אוהב אי והעם 2
אני מדבר על עכשיו ואתה מזכיר לי הסטוריה . שנינו מסכימים שביבי צריך ללכת ואתה בכח רוצה להדגיש פירוד.. כל כך אופייני לאיש ימין שלא מוכן להודות שכל הפוליטיקאים שלו אכזבו לגמרי בביצוע מדיניות ימין ובכל זאת לא מתעשת וממשיך לדבוק באותם פוליטיקאים .
אי אמון קונסטרוקטיביאיתן גיל

גם אני מסכים שביבי צריך ללכת הביתה אחר שמיצה את עצמו עם שלושה הסכמי שלום היסטוריים, עם פתיחת השמיים למזרח ולדרום, עם הזנקת הכלכלה הישראלית לגבהים מרשימים, עם הורדה לאפס של גינויים לישראל בפורומים בינלאומיים, עם בלימת התפשטות הקורונה, עם הכרה דה פאקטו בריבונות ישראל בפסגות, באריאל, וביהודה ושומרון בכלל.

אבל בינתיים אני לא מוצא מישהו אחר במערכת הפוליטית שאומר בקול ברור איך ממשיכים מכאן לאתגרים הבאים, ומה הם האתגרים הבאים.

ד"ש מארץ הקודש.

אם תקרא מהסוף להתחלה כמו בנאדם, תדע.הָיוֹ הָיָה

זכותם של המתיישבים לסרב לכל אופציה למדינה פלסטינית.

זכותם לדרוש ריבנות בלי אופציה כזו.

זכותם להתלונן על אהובך מבלפור שמוכן רק ל"הכל או כלום".

וזכותם לומר שהוא ביזבז הזדמנות פז לריבונות בלי מדינה פלסטינית.

זה מדהים שצריך להסביר את זה שוב ושוב לאדם שעבר את גיל שנתיים וחצי.

זכותם של הלא מתיישביםאיתן גיל
להתנגד להצעות של המתיישבים, ובפרט לאור חולשתם הפוליטית של המתיישבים.
המתיישבים לא מנעו את אוסלו, לא מנעו את גירוש גוש קטיף, לא מנעו את סילוק עמונה, מגרון, נתיב האבות ובתי דריינוף, אז איך ימנעו מדינה פלשתינית. המתיישבים לא מצליחים לסלק את חאן אל אחמר, אבל ביבי אשם, פוטין אשם...
הכל או לא כלום זו האסטרטגיה של הכלב הקטן, וכולם יודעים במי מדובר. בושה וחרפה.
אמרנו שלא?הָיוֹ הָיָה

אבל אתה צריך להיות דובר אמת.

אצונך לריב איתם על כך שלא הסכימו לעסקת המאה? זכותך.

אבל לומר שכעת הם מקוננים על הדבר שאותו בדיוק הם טירפדו - זה שקר.

כל שאר ההודעה שלך לא קשורה לנושא, כמובן, אבל נענה לך עליה בכל זאת:

טיפשון אתה, אתה מדבר על מה שהם לא מנעו לפנות, בא נדבר על מי הקים את המקומות האלו, ואת כל שאר המקומות שאכן לא מפונים.

אתה? אמא שלך? ביבי שלך?

הם, הם ורק הם. עם הכח הפוליטי הדל שלהם....

בזמן שאתה חיממת לעצמך את ה... הם עבדו ובנו את ארץ ישראל.

אז שתוק ושב בלול.

אתה כמו חייל עוור שנוטל לידיו רובה ויורה צרורות על אוטומטאיתן גיל

אז לא, החיים אינם תותים, מנהיגות זו כשרון לראות תמונה כוללת ולהגיב בהתאם.

לבנט אין את זה.

הסקרים של השמאל מוכרים לו מנדטים כדי לזרוע מבוכה ובלבול בימין, אבל בבוא היום הוא ישוב לוועדת הבחירות המרכזית לחפש 1300 פתקים חסרים.

שמחתי לעזור.

אם אתה אומר אתה בטח צודק, הרי כוחו של המנהיג חופף עליך!הָיוֹ הָיָה

איך הגעת עכשיו לבנט? מישו הזכיר אותו?

פשוט אובססיה מפגרת מהדף מסרים.

לקית בנגע של @אוהב א"י והעם 1 לתפוס טרמפ על הודעה של מישהו ולהגיב עליה צרור שלא קשור אליה כלל ועיקר.

לא מרגיש טמבל?

מעניין שכולם יורדים עליך.איתן גיל

כולי תקוה שבנט משלם לך טוב, ומפצה אותך על עגמת הנפש. כל טוב.

כולם יורדים עלי? לא ראיתי...הָיוֹ הָיָה

ביום שתסביר איך מדיון על יוסי דגן ותכנית המאה הגעת לדון על הסקרים של בנט - נתייחס אליך.

בנתיים אתה עושה רושם של ילד שנשאר שנה שניה בגן טרום חובה.

אין דבר, זה משעשע וכולנו נהנים, תמשיך....

נעלם הילד..הָיוֹ הָיָה

ואנחנו נמשיך לתהות איך תכנית המאה קשורה לליהוגים על סקריו של נפתלי בנט.

איש קטן שכשנדפק מעביר נושא ואז בורח מדיון. קטנטון.

היי נפתליסט, מה רצית לדעת?איתן גיל
אם יש לך תשובה עניינית למה שכתבתי....הָיוֹ הָיָה

בא נסכם על תשלום שאעביר לך אם תענה על התמיהה שהצבתי בפניך, סבבה טיפשוני?

תגיד אם בין אנשי הימין אין הרמוניה אז...אוהב אי והעם 2
... מה יהיה לאחר הבחירות כאשר גוש הימין יזכה ברוב. איך תעבדו יחד?
גוש הימין הקלסי עבר מו העולםאיתן גיל

אם יתאמתו תחזיות הסקרים תהיה הממשלה הבאה מורכבת מלפיד, בנט, ליברמן, ומרץ. יתכן גם כחול לבן תצטרף. סמוטריץ', לפי הצהרותיו, לא יתמוך בה.  

"פחד מהשם מגביר את הפחד מהדבר עצמו." ~ אלבוס דמבלדורשפרינצא בוזגלו

למהרוצה להשתחרר
לראות הכל בעין רעה?
קצת עין טובה על העולם, על ישראל, מאירה את החושך.
שום עין רעה ושום עין טובה. פשוט עובדות.אוהב אי והעם 2
הוא פועל לחיזוק היצוא ותורם לישוב הארץ, ולפרנסה ליהודים..אדם כל שהוא

לדאוג לפרנסה ליהודים זה חשוב לא רק כשלוקחים את הכסף מפנסיונרים תקציביים, אלא גם כשעושים את זה בדרך של זה נהנה וזה לא חסר.

אין שום ויתור על הארץ במה שהוא עשה.

ויתור אין אבל השלמה עם ישוב פלסטיני בשטחי c....אוהב אי והעם 2
... ישוב אל אחמר וכדומה רק שלא יניף את דגל הסיפוח לפני הבחירות.
לא קשור בכלל..אדם כל שהוא

יוסי דגן מעודד עסקים עם עסקים בדובאי. אין בזה שום ויתור על שטחי סי.

האם כשאתה רוכש תוצרת סינית, אתה מביע השלמה עם כל דרישה שאי פעם סין הביעה, או עם כל סיכום שהיה אי פעם בין ישראל לסין?

[ואני לא חושב שיש קשר בין ההסכם לבין פינוי חאן אל אחמר].

במקביל יוסי דגן נאבק על השליטה בשטחי סי.

ברור שהוא לא ויתר אבל כשיש פחד...אוהב אי והעם 2
... לאבד קשר כלכלי, ויש פחד כזה במדינה, אז לא עושים צעדים משמעותיים בנושא ארץ ישראל. ימים יגידו אבל הלואי שאני אטעה.
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך