בנט ומתן כהנא אמרו שמבחינתם לשים בצד כמה ענייני ימין מובהקיםדי שרוט

לשים בצד את הסיפוח.

לשים בצד שינויים במערכת המשפט.

לשים בצד את פסקת ההתגברות.

ואם בנט יקבל את המושכות הוא יתעסק רק בקורונה, כלכלה, איחוי וכל מה שקשור למשבר הזה.

אני באופן אישי כן קונה את זה. מאוד מסכים.

אבל השאלה האם להאמין לו? אולי הוא אומר את זה כדי להשאיר אצלו קולות מהמרכז?

איך הוא יעשה שינויים בכלכלה בלי לתקן את מערכת המשפטספק

שתתקע כל רפורמה שהוא יחשוב לקדם? 

בכלכלה אני לא מתכוון בביצוע רפורמות דווקאדי שרוט
אלא כחלק מהמאבק בקורונה.

כלומר לסגור פחות ולפתוח יותר ולהמריץ את הכלכלה.

אם על הדרך יצליח לעשות רפורמות מה טוב אבל זה פחות העניין המרכזי כרגע.
רפורמות הם הדבר העיקרי בהורדת יוקר המחיהספק

עוד לפני הקורונה היינו המדינה במקום השביעי או השמיני בעולם המחיה כתוצאה מכלכלה הסתדרותית-ריכוזית וכתוצאה מחסמי ייבוא. 

נכנסו למשבר הקורונה במצב גרוע עם בור תקציבי עצום. 

זה מחייב רפורמות. 

יוקר המחיה הוא אחד הנושאים הכי בוערים בכלכלה. 

הקורונה הציפה את הכשלים והבעיות במכה אחת - אבל רובן היו קיימות עוד קודם לכן. 

כל עוד יש פנסיונרים תקציביים שבעים שמוכנים....אוהב א"י והעם 1

.... לשלם כל מחיר המחירים לא ירדו.

הנה דוגמא לאחד כזה:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001124978

ואיך הכענו למצב הזה? ההסתדרות. רפורמה מספר 1 שצריכה לעבור.ספק

נו באמת.אוהב א"י והעם 1

מה הבעיה לחוקק חוק מס נשיאה בנטל 10% מכל פנסיונר תקציבי מתחת לגיל 65 שמקבל מעל 12000 שקל לחודש.

אגב שמעתי שההסתדרות הלאומית צוברת כוח אז מה הצביעות הזאת עם העליהום על שרידי מפאי שוב.

באמת באמת... ההסתדרות תשבית לך את המדינה. זה הכל.ספק

עוד תירוץ של חוסר משילות.אוהב אי והעם 2
בגץ, ההסתדרות, השמאל, הקרן החדשה.
לידיעתך מי שיזם את המהפכה הפנסיונית המעוותת הזאת באמצעות ועדת בכר זה יקיר הרוב בישראל ראש הממשלה בכבודו ובעצמו כשהיה שר אוצר. אבל כרגיל אתם לא נותנים לעובדות לשנות את השקפותיהם .
זה לא אמור להיות תירוץ - צריך לעשות זאת למרות הכלספק

אבל הפוליטיקאים כאן פחדנים והציבור יזכור רק שהיתה שביתה של חודש בבחירות הבאות ולא ממש יתעניין בסיבות לקיומה וזה המצב. 

ופנסיות תקציביות היו הרבה לפני ביבי. ביבי עשה הרבה דברים גרועים, אבל למחדל הזה, אחראית מפא"י. 

טעות.אוהב אי והעם 2
הפנסיה התקציבית היתה קיימת בהרבה מדינות בעולם. המעבר לפנסיה צבורה שנעשה בארץ בזמן של ביבי כשר אוצר נעשה בצורה הכי מעוותת. כיום מי שמסבסד את הפנסיונרים התקציביים הם העובדים שיקבלו בעתיד פנסיה צבורה וזה ממש על גבול ההפקרות.
כאן ובמדינות אחרות שאני מכיר המעבר נעשה בצורה הרבה יותר הגונה וצודקת. כאן בשוק העבודה אין את החלוקה המגעילה של דור א, דור ב. בזמן מפאי גם כן לא היתה החלוקה המגעילה הזאת.
כששהיתי בארץ ראיתי את העוולה הזאת בבתי הספר של ילדי. מורים צעירים שמרוויחים משקאות מצחיקה עם הפרשה לפנסיה צבורה מול מורים ותיקים שמחכים לגיל 55 כשהם במיטב אונם עשר שנים לפני גיל פרישה רשמי ועוזבים את המערכת עם מענקי פרשה ופנסיה תקציבית, לעיתים חוזרים למערכת כעובדי קבלן ועושים תאומי מס למיננהם. ידיד היקר זאת הפקרות שקיימת גם בבתי חולים ועוד מקצועות שוחקות שקיימות בשוק הציבורי.
איך אתה יכול לקרוא לאזרח בריא גמלאי והוא עור לא עבר את גיל 55??? זה לא הפקרות????
כל הפסקה של הפנסיה התקציבית היא דבר מבורךספק

במדינות אחרות בהן יש חובת הפרשה לפנסיה, התחום פשוט מופרט ולכן אין שם "איזון אקטוארי", דמי הניהול נמוכים יותר והתשואה היא בהתאם לשוק ולא מנופחת ע"י "תשואה מובטחת" כמו בארץ. 

הבעיה שאתה מתאר בתחום ההוראה היא תוצאה של ארגוני העובדים והכח ההזוי שהחוק מקנה להם - כמו היכולת להשבית את המשק. 

ארגוני העובדים דואגים לעובדים הותיקים ולא מעניינים אותם העובדים הצעירים. 

לכן, שכר מורה ותיק - שנהנה גם מקביעות - הוא הגבוה ביותר בעולם המפותח ביחס לשכר הממוצע. 

לעומת זאת, מורה צעיר מרוויח הרבה פחות. 

זו תוצאה ישירה של העבודה המאורגנת. 

כנ"ל לגבי תופעת עובדי הקבלן - מרוב "הגנות" ו"זכויות" שארגוני העובדים ובתי הדין לעבודה דאגו להן, לחברות שונות כבר לא משתלם להעסיק עובדים בצורה ישירה. 

ברגע שיש ארגוני עובדים שיכולים להשבית את המשק, יש מושחתים כמו רן ארז ויפה בן דוד שישתלטו עליהם וזו התוצאה. 

מורה צעיר,אחות צעירה, עובדת....אוהב אי והעם 2
סוציאלית צעירה ועוד אנשי דור ב בשוק העבודה יצביעו הם ומשפחותיהם יצביעו בטוח למי שיצא בקריאה לבטל את העוות שיצר ביבי בשוק העבודה המופקר . לא עוד דור א דור ב בשוק העבודה. הבעיה שזה לא יקרה כי אנשי השלטון בשנים האחרונות שותפים לפשע עם פנסיות כפולות ושכר מנופח. ועדי העובדים זה רק תירוץ. רוב שוק העבודה הוא החברה הצעירים שמשוועים לשלטון שיעשה את השינוי. גם כאן היו ועדים חזקים .
שוב, הסיבה לדור א' ודור ב' היא ההסתדרותספק

ביבי לא יצר את זה - הוא פשוט לא שם לזה סוף

ועדי העובדים הם לא תירוץ - הם סיבה.

למה בהייטק אין את הבעיה הזאת? (וחברות הייטק שבהן באמת היתה התאגדות הן כבר לא קיימות או בדרך לפשיטת רגל?). 

הבעיה של הצעירים היא ארגוני העובדים. 

המלצרים היו מאוד מאושרים לקבל טיפים בשחור ובלי תנאים סוציאליים - אבל אז ההסתדרות נכנסה לתמונה ודפקה את הצעירים. 

העובדים של וולט מאוד מבסוטים - אבל תן ביס עומד להידפק בצורה רצינית בגלל ההתאגדות. 

עובדים ביטוח הראל, סודה-סטרים ועוד נלחמו בשיניים כדי שלא ייכפו אותם להתאגד תחת ההסתדרות - והם יודעים מצוין למה. 

ההסתדרות ושלוחותיה הן האויב של מדינת ישראל. 

יש כמה סיבות לכך שמדינת ישראל היא בין היקרות בעולם עם מיסוי גבוה ושירותים ציבוריים עלובים - אבל ההסתדרות היא הגורם המרכזי בכל מה שרע במדינת ישראל. 

אם ההסתדרות זה רע.....אוהב אי והעם 2
אז למה הליכוד יזם את ההסתדרות הלאומית?
איפה כתבתי שהליכוד זו תנועה חיובית?ספק

היא מפלגת שלטון כבר הרבה שנים....אוהב אי והעם 2
...בזכות מצביעי ימין בלבד שונאי מפאי וחבריה.
יש סיבות נהדרות לשנוא את מפא"י.ספק

זה לא הופך את הליכוד לתנועה הרבה יותר טובה. 

זה טריפה וזה נבילה. 

אני גם לא יודע אם ניתן להגדיר את מצביעי הליכוד כ"ימין". ודאי שלא בשנים האחרונות. 

כל איש ימין במדינה...אוהב אי והעם 2
.... בעשר שנים האחרונות לפחות תמך, תומך ויתמוך המשרים או בעקיפין בטרפה הזאת.
וגרם להפקרות הקיימת בכל התחומים.
לא נכון. אף איש ימין לא תומך ולא יתמוך בליכוד.ספק

יש אנשים שמספרים לעצמם הם אנשי ימין - אבל הם לא עונים כמעט על שום הגדרה של ימין. ודאי שלא כלכלית. 

מה שבטוח שתמך.אוהב אי והעם 2
אני לא איש שמאל ולא איש ימין .
אחרי הסכם השלום עם מצרים הפסקתי להיות איש ימין ואחרי הסכם אוסלו הפסקתי להיות איש שמאל. גם כלכלית אני איש אמצע. אני מאמין בדרכו של הרמבם בכל תחום בחיי אבל מעריך השקפה שעל פיה נבחרת מפלגה וקובעת מדיניות זאת למעשה .
לדעתי עד 1977 הלך השלטון לפי מדיניות שעל פיה הוא נבחר (לאו דווקא מדיניות שמאל או ימין) ואז הגיעה מפלגה שנבחרה על פי מדיניות של ״אף שעל״ ומאז גונבת את הדעת של האזרח הישראלי בסיוע קולות ימין בעיקר.
עד 77 היתה כאן מדיניות שמאל כלכלית קיצוניתספק

על גבול הקומוניזם. 

מבחינה מדינית, הם היו יותר ימינה ממפלגות הימין של היום. 

הליכוד זו מפלגה שמעמידה פנים שהיא ימין - גם כלכלי וגם מדיני - אבל מנהלת מדיניות שמאל בכל תחום ובכל נושא. 

מצד שני מדיניות כלכלית...אוהב אי והעם 2
... של הליכוד הביאה אנפלציה של 800% בשנה ואני זוכר את זה טוב מאוד.
אין כמו דרך האמצע בכל דבר.
בדיוק. הליכוד ניהל מדיניות סוציאליסטית.ספק

סוציאליזם - שהוא שמאל כלכלי - תמיד נכשל. 

הליכוד היא לא מפלגת ימין. 

יש דברים בהם דרך האמצע עדיפה - כלכלה הוא לא אחד מהם. 

"יש דברים בהם דרך האמצע עדיפה - כלכלה הוא לא אחד מהם" למה?אוהב א"י והעם 1

כי זה נבחן אמפירית לאורך ההיסטוריה.ספק

וגם היום, אפשר לראות שככל שמדינה קפיטליסטית יותר, רמת החיים בה גבוהה יותר ומצבה ומצב אזרחיה טוב יותר. 

כאחד ששהה מספר פעמים בארצות הברית...אוהב א"י והעם 1

...אני בספק אם זה נכון.

אולי לטעמך ארצות הברית לא מדינה קפיטליסטית.

מקום 17 בעולם. יחסית קפיטליסטית.ספק

ורמת החיים בארה"ב גבוהה בהרבה מרמת החיים בארץ. 

הכל שם זול יותר. 

אחד הדברים היחידים שבעייתיים שם זה נושא הבריאות וזהו התחום הכי סוציאליסטי במדינה. למעשה, גם ביחס לשאר מדינות העולם, ההוצאה הציבורית של ארה"ב על רפואה ציבורית ביחס לתל"ג היא הגבוהה בעולם. 

מעבר לזה, המצב שם טוב. 

איזה מדינה במקום הראשון?אוהב א"י והעם 1

את סינגפור אני מכיר די טובאוהב א"י והעם 1

המדינה שמה מעורבת בחיי האזרח בכל תחום כמעט

לא בכלכלה. מבחינה כלכלית, זה מקום נהדר לגור בוספק

מי שרוצה לעשות גרפיטי על קירות... ובכן... זה כבר משהו אחר... 

ואגב, שים לב שגם בתוך ארה"ב יש מדינות שונות והאזרחים מצביעיםספק

ברגליים. 

יש בשנים האחרונות את ה-blue state exodus. 

תושבים בורחים ממדינות כחולות ויותר סוציאליסטיות למדינות אדומות וקפיטליסטיות. 

כשלאנשים יש אפשרות, הם מצביעים ברגליים. 

אנשים בורחים מניו-יורק ומקליפורניה לטקסס. 

הם יודעים מה טוב. 

אני דווקא מכיר בריחה מניו יורק לניו גרסיאוהב א"י והעם 1

משתי המדינות בורחיםספק

ניו-ג'רזי במקום ה-7 וניו-יורק במקום ה-3 באחוזים. 

List of U.S. states and territories by net migration - Wikipedia

אגב אוסטרליה במקום הרביעי....אוהב א"י והעם 1

.... אני חי  במדינה שהיא לגמרי לא קפיטליסטית.

לפי המספרים, היא אחת המדינות הכי קפיטליסטיות בעולםספק

אחד השווקים הכי חופשיים שיש. 

בגלל זה רמת החיים שם כ"כ גבוהה. 

אם קפיטליזם זה מינימום מעורבות ממשלתית אז....אוהב א"י והעם 1

.... אוסטרליה היא לא.

יש לי בן סטודנט שמקבל קצבה דו שבועית, מימון מלא (הלוואה שתוחזר רק אם/כשהוא יכנס למעגל העבודה בתשלומים נוחים)

הוא גר לבד עצמאי ולא זקוק לשום תמיכה ממני.

יש לי בן שבעזרת השם יחזור שבוע הבא לאחר שסיים שרות צבאי בצהל ויקבל ביטוח בריאות מלא מהרגע הראשון.

אפשר לחיות בכבוד מהקצבאות שהמדינה נותנת כאן לזכאים.

יש לי עוד דוגמאות אם תרצה.

מאידך מי שמגיע לכאן חייב בבידוד בגלל הקורונה 14 בבית מלון על חשבונו 3000 דולר.

אז אם זה קפיטליזם אז יופי לי.

אוסטרליה היא כן. אחת המדינות הכי חופשיות בעולםספק

יש נתונים (בקישור ששמתי יש גם את מתודולוגיית החישוב). 

אתה מדבר על רווחה. רווחה זה משהו אחר מסוציאליזם. 

אם אוסטרליה לא הייתה מאוד מאוד קפיטליסטית, אז לא היה לה את ההון כדי לספק שירותי רווחה לתושביה. 

יש מדינות קפיטליסטיות עם שירותי רווחה - שלרוב ימומנו ע"י מסים גבוהים לכלל שכבות האוכלוסיה. (אלא א היא נהנית ממשאבי טבע אדירים כמו נורבגיה). 

מדינה סוציאליסטית שתרצה לממן שירותי רווחה כמו באוסטרליה, תקרוס מאוד מהר.

זה בדיוק מה שקורה במדינת ישראל היום - כולם משחקים "העבר את החבילה" והחבילה מתקתקת. 

מתישהו, היא תתפוצץ במשמרת של מישהו (באזור 2035-2040) ואף אחד לא חושב אפילו על לנסות לעשות משהו. 

אז כן, זה קפיטליזם עם רווחה. 

זה עדיף בהרבה על סוציאליזם אבל פחות טוב מקפיטליזם בלי מערכת רווחה כמעט בכלל. (כמו למשל בסינגפור). 

טוב אז אם מדינת רווחה וקפיטליזם הולך ביחד אז....אוהב א"י והעם 1

.....קפיטליזם זה טוב.

זה לא חייב ללכת ביחד ורצוי שלאספק

אבל זה לא סותר. 

לרוב, זה ילווה במיסוי גבוה גם של השכבות החלשות כדי לממן את הרווחה והוא יבריח עשירים למקומות עם מסים נמוכים יותר. 

סוציאליזם זה רע מוחלט. 

מדיניות רווחה זה פשוט רע אבל לא כמו רע מוחלט כמו סוציאליזם. 

(*כמובן שגם מדיניות רווחה היא משהו משתנה ממקום למקום)

סליחה , אז בשביל מה צריך....אוהב א"י והעם 1

....מדינה, לשלם מיסים, ביטוח לאומי (אגב כאן אין ביטוח לאומי הכל כלול במיסים)? מי יעזור לנזקקים?  

אתה רוצה שכולנו נחייה ב USER PAY SYSTEM?

בטחון פנים, חוץ ומערכת משפט. סה טוספק

תפקיד המלך לפי הרמב"ם. 

מי יעזור לנזקקים? אנשים פרטיים מטוב ליבם. 

אתה מתכוון נדבנים מחוץ לארץ.אוהב א"י והעם 1

באמת בזמן האחרון בגלל הקורונה אין פה שלוחים פרטיים ומוסדיים שמבקשים תרומות. אני מקווה שבארץ תורמים להם ולא מעליבים אותם בקריאות של "לך לצבא" וכדומה. 

מזל שיש גם  את ארצות הברית.

למה מחו"ל? גם מהארץ.ספק

אם אנשים ישלמו פחות מסים, יהיה להם יותר לתרום למטרות שהם בוחרים. 

גם כאן משלמים מיסים. ....אוהב א"י והעם 1

....ההבדל שכאן מקבלים שירות ולא פוזות.

לדוגמא ראש הממשלה כאן לא מנהל משא ומתן תקשורתי עם חברות תרופה.

פה מעריכים מנהיגים צנועים. פה יש תקציב מסודר ולא קופסאות.

ההבדל הוא באחוזים ובפרוגרסיביות של המסיםספק

ויותר מזה, שאין ועדי עובדים, שביתות ו"קביעות" - מה שגורם לפקידים ולנותנים השירותים לעשות את העבודה שלהם. 

בארץ, אחרי קבלת הקביעות, אין סיבה לאף "עובד" לעבוד. 

זו הסיבה שבארץ לא מקבלים שירות. 

סוציאליזם, כבר אמרתי? 

גם פה יש ועדי עובדים ויש קביעות.אוהב א"י והעם 1

ההבדל הוא שלא כל דבר פה זה פוליטיקה ותככים. יש קריטריונים שווים,אין חוקי הסדרים למיניהם, תקציב זה לא כלי פוליטי.

בקיצור יש חוש וסדר ותרבות שלטון.

לא כמו בארץ.ספק

לועדי העובדים שם אין את ההגנות החוקיות שיש לועדי העובדים כאן.

גם קביעות שמובן האוסטרלי היא בעלת משמעות מאוד שונה מהמשמעות בארץ - שם, גם עובד עם קביעות יכול להיות מפוטר בהתאם להערכת ביצועיו. 

בארץ, זה לא קיים - קביעות זה עד הפנסיה. 

כשאדם צריך לבצע את עבודתו כדי שלא יפוטר, הוא נוטה לבצע אותה. 

בגלל זה עובדי הציבור  באוסטרליה עובדים ועובדי הציבור בארץ, פחות... 

נו אז למה לבחור בשלטון שמשמר את כל חולאי מפאי...אוהב א"י והעם 1

....וגם מוסיף חולאים משלו???????

אני גם לא מבין את אלה שמצביעים ככה.ספק

לי זה ברור. תרבות עדר, ילה ביתר.אוהב א"י והעם 1

וכל מי שחובר להם הם אנשים תאבי שלטון ותקציבים.

תיארת עכשיו כמעט את כולם למעט ליברליםספק

אני תארתי את מי שבשלטון בעיקר....אוהב א"י והעם 1

את אנשי הליכוד ושותפיהם לשלטון בשנים האחרונות.

אני בפירוש מוציא מהכלל את בני גנץ. הוא הרי אמר שהוא לא רוצה ללכת לבית הספר. זה מה שצריך לדעתי העם היושב בציון (אני רואה אותך מגחך). זה כמו שמשה רבינו המנהיג האולטמטיבי שלנו שאמר "לא איש דברים אני".

מה לעשות שצניעות אצלכם זה לא מטבע עובר לסוחר.

זה הליכוד, הבית היהודי, מרצ, כחול-לבן, יש עתיד והחרדיםספק

זה כולם. 

כולם רוצים לקמבן לעצמם על חשבון אחרים. הם רואים בתקציב המדינה מזנון של "אכול כפי יכולתך". 

משה רבנו אמר "לא איש דברים אנכי" - בהקשר של נואם יפה ומשכנע 

אבל הוא כן היה איש של עשיה.

מנהיג לא צריך להיות צנוע (רבי יהודה הנשיא היה עשיר מופלג ומשרתים היו רצים לפניו) - הוא צריך להיות איש של עשיה. 

את  זה, אין היום בכנסת. 

אמרתי כבר שלהאשים את כולם .....אוהב א"י והעם 1

....זה להאשים את אף אחד.

לי אין ספק: הליכוד וביבי בראשו כיום הם שורש הבעיה.

אז אתה בשלך ואני בשלי.

צניעות זה משה רבינו וזה מה שצריך להיות מנהיג.

לוי אשכול, בגין, שמיר,רבין לדוגמא.

לא. להאשים את כולם זה להאשים את כולםספקאחרונה

ככה נראית המדינה שלנו וככה גם נראים האזרחים - כולם רוצים להתקמבן ולקמבן את המקורבים שלהם ואלה גם הפוליטיקאים שלנו. 

ביבי הוא חלק מהבעיה, החרדים הם חלק מהבעיה, סמוטריץ' הוא חלק מהבעיה, יאיר לפיד הוא חלק מהבעיה, בני גנץ הוא חלק מהבעיה ובנט הוא חלק מהבעיה. 

רבין וצניעות הן שתי מילים שמאוד קשה לחבר יחד במשפט אחד ואין שום צורך בצניעות כדי להיות מנהיג דגול. 

ההיסטוריה מלאה באנשים גאוותנים ואפילו בלתי נסבלים מבחינה אישיותית שהיו מנהיגים דגולים. 

אני מסכים לחלוטין שצריך לרסן כל מיני איגודים (לא לבטל לגמרי)די שרוט

אבל כרגע על הפרק יש משהו עוד יותר בהול.

הכלכלה ספגה נזק אדיר וצריך להמריץ אותה קודם כל ואז לעבור לרפורמות הדרושות.

איך בנט אמר היום, כשיש פצוע בשטח אתה עוזב הכל וקודם כל שם לו חוסם עורקים ואז מתפנה לכל השאר.

אי אפשר להמריץ כלכלה הסתדרותית.ספק

כל המשק ספג פגיעה אבל האם ארגוני פשיעת המורים יחזירו ימים לתלמידים ולהורים? לא. 

האם קיצצו בשכר במגזר הציבורי - שגם כך המשכורות שם מנופחות בצורה מחרידה? לא. 

חוסם העורקים כרגע הוא שחרור המשק ממלתעות ארגוני העובדים. (מערכת החינוך עלובה ומושחתת, השכר במגזר הציבורי הוא קדוש, אי אפשר לגעת בפנסיות תקציביות מושחתות וכו' - בגלל ארגוני העובדים). 

ובנט יודע לדבר. כשהוא מקבל את העמדת שבה הוא יכול להשפיע - אז ראינו כבר כמה כלום ושום דבר הוא עשה במשרד הכלכלה ובמשרד החינוך. 

מה שכן, אחד הפלסטרים הוא הלגליזציה של קנביסספק

הפיכת המריחואנה לחוקית תכניס כמה מליארדים בשנה לקופת המדינה - זו הסיבה האמיתית לפרסום מסקנות הועדה עכשיו והנכונות שלהם לאפשר לגליזציה. 

המדיניות הממשלתית המפוקרת - שלא לומר הזויה - הכניסה אותנו לבור מטורף ועכשיו מקבלי ההחלטות חושבים על כל דרך אפשרית להקטין אותו. 

לפחות משהו טוב אחד יצא מכל הסיפור הזה. 

מה הקשר מערכת המשפט?ה-מיוחד

מערכת המשפט - במיוחד בתי הדין לעבודה - מונעים כל התקדמותספק

כשכבר קם הפוליטיקאי האמיץ שרוצה לעשות משהו. 

כל שלושת העניינים לא חשוביםאינליאז

פסקת ההתגברות היא לא עניין ימני , אלא עוד ניסיון של ביבי להתחמק מעונש על פשעיו

הסיפוח או הריבונות, לא התבצעו גם כשהיה להם תמיכה אמריקאית ועכשיו בוודאי שלא

לגבי השינוי במערכת המשפט, ראה סעיף א.

גם נתניהו הגן על מערכת המשפט עד שהבין שהפשעים שלו נחשפו, אז מה זה קשור לימין?

זה קשור לימין כי הימין זועק השכם וערב על הנושאים האלהדי שרוט

ולא רק מהכיוון של הליכוד.

עד ערב הקורונה איילת שקד ובנט כל הזמן דיברו סיפוח סיפוח, ראשי ההתיישבות מדברים כל הזמן על הסיפוח.

גם על פסקת ההתגברות הימין כל הזמן צועק מעל כל במה שצריך להעביר את פסקת ההתגברות כולל סמוטריץ ואז השמאל נזעק כנגד זה. 

זה הופך את זה לעניין ימני מובהק לדעתי.

זה לא הימין צועק, זו כנופיית תומכי ביביאינליאז

ובאמת על הריבונות הם צועקים הכי פחות , כי הריבונות היא תעודת עניות לממשלת נתיהו, כי היא ויתרה עליה

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך