עד אז? גם היומן והספל לא הוחבאו בצעירותו הרי לוציוס ובלטריקס צעירים ממנו בהרבה שנים והעטרת כן הוחבאה כשהיה בערך בן 30, ולמה הייתה סירה לפני שהוא החביא את הקמיע האם הוא ביצע קסמים על המקום לפני החבאת ההורקרוקס, הסירה והשיקוי והחיזלי"ם, למה? ולגבי נגיני יש למישהו מושג איך היא הגיעה אליו? או שסתם בא למישהו להמציא סיפור גם אפשרות
וולדמורט מחביא את הקמיע קצת לפני מפלתו איפה הוא החביא את זהמח"פ
--125690
איך אתה יודע שזה קרה קצת לפני מפלתו, בהנחה שזה באמת היה ככה למה אתה חושב שהייתה שם סירה או בכלל מערה?, נגיני הייתה יכולה להגיע אליו כמעט בכל דרך, יש הרבה נחשים עולם והם אוהבים לחשננים
נגיני זאת אישה מקוללת...בימאית דמיונות
לפחות לפי "חיות הפלא".
מאז שהם הוציאו את הסרט שמגלים את זה, יש לי תאוריה שוולדמורט הרג את קרידנס בלי שנגיני תראה ואז הפך אותה להורקוקס, ובעקבות זה היא נהיתה נאמנה לו....
--125690
אם אני זוכר נכון מתישהו היא הייתה אמורה להפוך לנחשית באופן בלתי הפיך, אני מניח שאחרי שזה קרה וולדמורט מצא אותה והיא סיפרה לו מי היא
כי הוא לקח לשם את קריצ'ר קצת לפני מפלתומח"פ
...קורא נלהב לשעבר
ובכלל חוץ ממירטל והזקן המוגלגי לא זכור לי עוד אנשים שידוע שמרציחתם עשה הורקרוקס (את החפצים השיג לפני אבל לא ידוע מתי הפכם להורקרוקס. אם יש עוד שידוע- אולי חפציבה סמית' אני לא זוכר- אז תקנו אותי).
אז אולי כל פעם הוא הכין את המחבוא / חשב למי לתת לשמור ורק אח"כ ייצר את ההורקרוקס.
ולגבי המערה דמבלדור אומר בפירוש שאת המערה הפנימית וכל המכשולים (להעלות הסירה החייזלים והקערה) וולדמורט ייצר.
לגבי נגיני מדמבלדור נשמע קצת שהיא סתם נחשית שהשיג איכשהו בלי סיפור מיוחד. שאמר 'היה לה קשר הרבה יותר חזק מנחש רגיל ללחשנן' ולכן חשד שהיא הורקרוקס. כאילו מה שהבדיל אותה משאר הנחשים זה שהיא הורקרוקס אבל משאר הבחינות היא נחשית רגילה...
בחיות הפלא והיכן למצוא אותן אומרים שלא125690
וזה רעיון של רולינג
לא קראתי חיות הפלאקורא נלהב לשעבר
אבל נשמע ספר מוזר עם הרבה סתירות לסדרה אז לא מרגיש מחוייב אליו.. במיוחד לדברים שבסדרה נשמע אחרת מהמתואר שם.
כעין מה ש@שחר אורן טען שאחרי שהסופרת הוציאה את הספרים לאור יש לה זכות להוסיף דברים מעבר לסדרה כמו לשאר הקוראים...
--125690
הוא שלט 11 שנים,, אני מניח שהיה לו מתי לעשות הורוקרוקסים, הוא מצא את העטרת אחרי שהוא עבד בבורגין וברקס ואז הלך "לבקש משרה" מדמבלדור והחביא אותה, למה אתה חושב שהוא עשה את הסירה הרבה לפני שהוא הכין את ההורוקרוקס? אתה שואל למה הוא עשה דברים שהוא לא עשה ואני אשמח אם תכתוב גם למה אתה חושב שהוא עשה את זה או איפה זה כתוב.
ההודעה מופנה אליי?קורא נלהב לשעבר
כן125690
בהנחה שההודעה שלך מופנית אלי
לגבי הפסקה האחרונה אפשר לומר125690
שדמבלדור לא ידע שהיא לא נחשית רגילה
מי אמר שמצא העטרת אחרי העבודה שם?קורא נלהב לשעבר
ובכל מקרה רצית לומר בזה שהוא לא מחכה וישר הולך להחביא?
כי הוא ביקש את המשרה להחביא רק בגיל 30 ולא מיד אחרי העבודה כשמצא העטרת באלבניה.
ובכל מקרה שם המחבוא כבר היה מוכן. הגיוני שבהורקרוקסים אחרים דאג למקום להחביא אותם קודם.
לא אמרתי שעשה הרבה לפני אלא קצת לפני כדי שלא הסתבך איפה לשמור אותם בינתים כמו שכתבתי.
איפה כתוב שוולדמורט עשה את המערה הפנימית? דמבלדור מספר להארי על זה כשהם במערה ההיא
"אתה שואל למה הוא עשה דברים שהוא לא עשה ואני אשמח אם תכתוב גם למה אתה חושב שהוא עשה את זה או איפה זה כתוב."- עניתי על זה? לא מספיק הבנתי מה אתה שואל פה..
--125690
וולדמורט נעלם שנים לאלבניה, כשהוא חוזר הוא מחביא את העטרת ואנחנו יודעים שהיא מוחבאת שם אז אפשר הלהבין מפה שזה מה שהוא עשה כל הזמן הזה, הגבירה באפור לא מסרה לו את המיקום המדוייק של העטרת אלא רק אמרה לו שהיא ממוחבא ביער באלבניה (אני מניח שהיא אמרה לו גם באיזה יער) אבל הוא לא ידע בדיוק ולכן לקח לו זמן למצוא אותה לא כתוב שהוא היה בן שלושים, ההורוקרוקס היחיד שהיה עם הגנות רציניות (חוץ מנגיני בסוף של שבע) היה הקמע, אז הוא לא היה צריך להכין לאף הורוקרוקס אחר מחבוא.
לא שאלתי איפה כתוב שוולדמורט עושה את המערה הפנימית אלא איפה כתוב שהוא עושה את זה קצת זמן לפני המפלה שלו
בהודעה שפותחת את השרשור אתה כותב לקראת הסוף כמה שאלות על וולדמורט "למה הייתה סירה לפני שהוא החביא את הקמיע האם הוא ביצע קסמים על המקום לפני החבאת ההורקרוקס, הסירה והשיקוי והחיזלי"ם, למה?" אבל לא כתוב שהייתה סירה לפני הקמיע וקסמים לפני החבאת ההורוקרוקס אז אני לא מבין את השאלה
על מה שכתבת בסוףקורא נלהב לשעבר
צודק, סליחה125690
..קורא נלהב לשעבר
נשמע שהוא שכנע אותה לגלות לו. למה שלא תיתן לו כבר תיאור מדויק? לי נשמע שיערות אלבניה הם מסתוריים כאלה ויש שם כל מיני דברים מעניינים לחקור ולהחכים אבל א"א לדעת בוודאות...
ואאל"ט לא כתוב שלושים אלא שחזר אחרי 10 שנים "מעט מאוחר ממה שהמנהל הקודם (דיפט) ציפה"
והוא החכים בשנים האלה לפי דבריו. אז באופן פשוט הוא חקר שם על הקסם אבל אולי הוא החכים כי מצא את העטרת אבל פחות מסתבר... (כי נשמע שם שהוא רק הפך אותה להורקרוקס ותו לא)
והוא עשה מחבוא גם לטבעת. והכספת בגרינגוטס, וחדר הנחיצות, הם מקומות מחבוא קשים להשגה לדעתו. והנחשית היתה לידו רוב הזמן וגם כשלא הוא פחות חשש עליה כשיש לו עוד 5 מוסתרים היטב (היומן או שגם היה בכספת או באחוזה לא זוכר אם יש על זה מידע)
אבל ברור שהוא דאג להם למקומות מסתור טובים.
ואיפה כתוב שעשה את זה קצת לפני מפלתו?
אני משער ש@מח"פ חישב לפי זה שרגולוס, הצעיר מסיריוס, גנב את הקמיע קצת אחרי שוולדמורט בדק אם זה באמת שמור טוב (ומסתבר שאז הוא שם שם את הקמיע לראשונה) ואם הוא צעיר יותר אז הוא מת בערך אם הפוטרים ותבוסת וולדמורט. (ואולי יש לו את הספר לפניו והוא פשוט השווה את תאריך מותם)
על שאר הדברים לא ממש הסכמתי איתו ובטח לא על סוף דבריו לגבי המערה. (על צד שבכלל הבנתי נכון מה הוא שאל)
הייתה עיין קריצ'רמח"פ
כי כשהוא הגיע להחביא עם קריצ'ר הייתה סירה וכו'מח"פ
אז הוא עשה את זה קצת לפני זה125690
למהמח"פאחרונה
אסור לחגוג את הסילבסטר, כי וולדמורט היה אנטישמיקעלעברימבאר
אודיובוק טוב?Lully01
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמת
אודיובוק מעולה ביוטיוב באנגליתניק זמניק
אבל יש לו רק את שלושת הספרים הראשונים.
זה מישהו שמקריא ספרים בצורה נדירה. מסודר לפי פרקים, עם קולות, הגייה ברורה של המילים, והכי חשוב במקביל רואים את הטקסט!!
זה מעולה ממש למי שלא מבין אנגלית בצורה שוטפת או למי שרוצה לשפר את האנגלית. וכמובן שתמיד אפשר להגביר מהירות...
הנה קישור של הספר השלישי:
זה לא הטקסט המקורי של הספר...מתואמתאחרונה
זה נועד בשביל ללמוד אנגלית, לא בשביל ליהנות...
(מוזר לי שהם העבירו הכול לזמן הווה במקום זמן עבר המקורי של הספר...)
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
השאלהקעלעברימבאר
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה
אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד
בספרקעלעברימבאר
הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי
לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס
"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.
לא חשדתי בו.
מה אני חשדניסט?
ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).
לא חשדתי בה.
למה עשתה לי משהו?
ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.
פה חשדתי!
ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!
ואני מדריך על הספר
ומדריך עליו
ומדריך עליו.
ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".
"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?
"מה?"
"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"
"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"
"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."
"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"
"ואז"
"ואז!"
"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.
מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.
היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!
הוא רצה להרוג אותי.
אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).
ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"
"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"
"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?
בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"
"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"
"מה?"
"נו... היכרות איתם"
"אה...משחקי היכרויות!"
"אני מצטער ששאלתי"
"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"
גאוני!איגנוטוס פברל
איך אמראנטיוכוס
מאלפוי כשדרך על האף של הארי?
"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"
"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"
ואיך אמר הארי?
"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?
ואז היא התפצלה לשניים.
פה חשדתי!"
נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"