מה אתם אומרים?חסרת טאקט

הקריאו לנו היום בפעולה את הקטע הזה...

שמי? שמי אינו חשוב.

מי אני? אני היהודי האחרון.

השנה היא 2124, המקום הוא ה “Smithsonian Institute” בוושינגטון, ארה”ב.

אני נמצא במוזיאון בתוך כלוב תצוגה, אנשים עוברים על פני השכם והערב, בוהים, מצביעים ולפעמים אפילו צוחקים.

על הקירות המקיפים אותי מוצגת תערוכה המתארת את התרבות היהודית: טלית, ספר תורה ותשמישי קדושה.

יום יום, בזמן שאני יושב וצופה באנשים העוברים על פני, אני לא מפסיק לתהות כיצד 6.5 מיליון איש מבני עמי הושמדו לפני קצת יותר ממאה שנים.

אבי וסבי נהגו לספר לי על הקהילות היהודיות במאות ה-19 וה-20: על הקהילות הגדולות בלוס אנג’לס, ניו-יורק, שיקגו ופיטסבורג, על הארגונים היהודיים הבינלאומיים כדוגמת בית הכנסת המאוחד, בני ברית, ועוד רבים אחרים.

אני זוכר איך אבי סיפר לי בגאווה על הקהילה היהודית המצליחה כל כך בארה”ב.

אני זוכר את הסיפורים על ארץ ששמה ישראל שהייתה ואיננה עוד.

אני תוהה מה היו הסיבות ומהרהר באירועים, אולם אני עדיין מחפש תשובה.

אני מאמין שעכשיו אני יודע איך יהודי ארה”ב והעולם נעלמו.

זה התחיל מהדברים הקטנים, ממשפחות יהודיות שהפסיקו להגיע לתפילות השבת, והמשיך בהורים שהפסיקו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר יהודיים לשיעורי עברית וללימודי בר מצווה. בבתים אלה, נרות השבת לא הודלקו.

סבא שלי סיפר לי שלמרות כל אלה הם נשארו “יהודים טובים”: חלקם דיברו יידיש, הם הגיעו לתפילה ביום כיפור, וערכו סדר פסח מידי שנה.

אצל חלקם היהדות הייתה בלב, ואצל חלקם היא סימלה את המסורת.

למרות כל אלה אני לומד מספרי ההיסטוריה כי גם דברים אלה נעלמו עם הזמן.

נוכחות בתפילת כל נדרי הפכה מכבוד לעול, קיום סדר פסח כהלכתו הפך משמחה גדולה למשימה מכבידה.

מנהגי המסורת היהודית החלו להעלם, וזה לתפיסתי היה הצעד הראשון.

נישואים מעורבים הפכו לעניין שגרתי, הרב הפך ממורה לאיש עסקים וזרמים כמו אורתודוכסים, קונסרבטיבים ורפורמים נעלמו.

אני זוכר שקראתי על רב בשם מרדכי רוזנברג שדרש שוויון מלא עבור הקהילה היהודית בחברה האמריקאית – ואכן במשך תקופה מסוימת היהודי זכה לשוויון מלא.

עם השוויון הגיעה הדרישה לזנוח את המסורת הבדלנית, ויהודים הפסיקו לקבע מזוזות למשקופי בתיהם רק משום שעניין זה הפך אותם ל”שונים”.

יהודי שנשאל: “מהי דתך?” הכחיש בתוקף את יהדותו, או לא ענה כלל. הוא ראה את עצמו קודם כל כאמריקאי.

יהדות חדשה התפתחה באמריקה – יהדות שאינה מאמינה.

ואני שואל, איך ייתכן שתתקיים יהדות שאינה מאמינה?!

יהדות בהכרח צריכה יהודים, אבל בדיוק באותה מידה היהודים צריכים את היהדות. אף אחד משני גורמים אלה אינו יכול להתקיים בזכות עצמו.

למה אנשים לא ראו את זה?

ואז, המכה הניצחת הגיעה. זה קרה בערך לפני חמישים שנה ואני עדיין יכול לזכור זאת כאילו זה היה היום.

המדינות הערביות סביב ארץ ישראל התחזקו והפכו לחסרות מנוחה, וכדרכם מאז ומעולם הם שאפו להשמיד את ישראל.

לפני חמישים שנה הגיע הרגע בו הם החליטו לפעול.

בעזרת שתי פצצות אטום הם השמידו שלושה וחצי מיליון ישראלים, ומדינת היהודים אשר כונתה בעבר “ארץ זבת חלב ודבש” הוכחדה.

כאשר החדשות המזוויעות נפוצו ברחבי העולם, היהודי בארה”ב נשאר אדיש והגיב: “באמת, מה יכולתי לעשות?”

100 שנה לפני כן אדם בגרמניה השמיד שישה מיליון יהודים, ואנשי העולם החופשי נשבעו שזוועה כזו לא תשכח ולא תחזור.

הם הבטיחו שהם יתמכו בעם היהודי באשר הוא לעד.

והנה, ערבותם של יהודי ארה”ב לעם היושב בארץ ישראל נעלמה.

ואני תוהה – עד כמה הזיכרון הקולקטיבי שלנו קצר?!

כאשר יהודים איבדו את הגאווה שלהם, את הדת שלהם ואת המדינה שלהם, הם איבדו את עצמם.

אני היהודי האמריקאי האחרון, עוד עשרים שנה בערך גם אני אלך לעולמי, והיהדות לא תשוב להתהלך על פני כדור הארץ.

..קרובה
זה עצוב ומשקף דברים קשים.
אבל שני דברים:
א. לא הוגן להאשים את יהודי ארה"ב שערבותם לעם היושב בציון נעלמה. מדובר פה על משהו עתידי. אז בואו לא נחזה בשבילם תחזיות מכפירות.
ב. הוא לא היהודי האחרון. ממש לא. שושלת היהדות בארצות הברית (ובכל מקום) נמשכת לפי האמא. אם לא קרה דבר כזה שנולדו רק בנים ליהודיות, אז יש המוני יהודים שגופם כאן איתנו, או בעצם בעתיד, ויחזרו לצור מחצבתם בעז"ה.
די.. זה מזעזעע ועצובבהכל עוד אפשרי
לא יקרה.
אכןהוד444

הנחת היסוד של התורה והיהדותשמינייייייסט

ושל כל הצדיקים בכל הדורות זה שהקב"ה לא "יפשוט את הרגל" עם אף אחד לא בפרטיות ולא בכלליות. היום אנשים קצת פחות מאמינים בזה לכן הקדים ה' תרופה למכה בדמות תורתו המופלאה של רבי נחמן מברסלב שצעק וקולו עוד נשמע אם מחפשים טוב- "ייאוש אינו בעולם כלל"! תמיד יש תקווה. 

עיקר דברי העידוד וההתחזקות שלו ושל תלמידיו רוכזו בספר "משיבת נפש" שהציל אנשים רבים מהתאבדות כפשוטו (חבר סיפר לי שהוא היה במצב קליני קשה והלך לשפת הים כדי "לגמור את הסיפור" שם בין הגלים... כשלפתע הופיע חסיד שמן שהושיט לו את הספר "אומץ" (מן תרגום לשפה העכשווית של ה"משיבת נפש"). החבר התחיל לקרא, להתחזק ולהתעודד, והיום הוא חסיד ברסלב, שמח ומאושר).

לאחר שספרי רבי נחמן זכו להצלחה כה רבה בארץ ישראל החליטו החסידים הנלהבים לעזור גם ליהודי התפוצות... כך קם מרכז ברסלב בצרפת (לפני הרבה שנים לא יודע מה מצבו כיום) ובאמריקה התחילו לאחרונה להפיץ ספרי ברסלב, בהונגריה, בהודו הוקם בית למטרת עידוד וחיזוק על פי משנת רבי נחמן, ובצירוף לבתי חב"ד הנפלאים לא אלמן ישראל! ומי שירצה מוזמן להפסיק להסתכל על הרע ולהתחיל להתעודד ולקבל תקווה עד שיוכל גם הוא להצטרף למפיצים המתוקים ולהציל עוד ועוד יהודים מים הייאוש שעוטף היום את החברה המערבית...

אין כזה דבר,בת של ד'

עמ"י אמור להימשך תמיד ולא להיכחד

וואו, מזעזע. באמת. גם אם לא באמת יקרה דבר כזה שישאר רק יהודי*שירה*

אחד, זה מזעזע. כי הרעיון קיים, כבר עכשיו. היה לנו על זה יחידה בסמינריון, לא זוכרת כמה אבל נראה לי שאולי אפילו יותר מחצי מהיהודים מתבוללים, קיצר, מזעזע. 

כע זה עצוב בעיקר יותר זרמים רפורמים אמרו לי שהדור הבא שלטאטע אוהב אותי!אחרונה

הרפורמים אפשר להגדיר אותם כגויים...

זה מטלטלLove the world

מעלה הרבה רגשות חזקים מעורבים

פשוט מטלטל את הנשמה

עצוב לחשוב על זה...יוסף הגבר!

וואיי ה' ישמור!!אנא ה'
קראתי את זה וכולי הייתי צמרמרות.
ברור לי שזה לא ייקרה בעז"ה.
אבל זה מעורר אותנו למצב היום ולאן הולכים ונאבדים
היהודים שהם לא שומרים תורה ומצוות.
בעז"ה גאולה בקרוב!
אני מצומררתתטאטע אוהב אותי!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך