א. מצדיעה לך. באמת. פשוט מלכה שאין דברים כאלה !
ב. דיברנו על זה פעם, אבל בא לי להגיד שוב, כי זו ניראת לי נקודה קריטית.
אני באמת באמת מאמינה שהמפתח הוא בשינוי גישה. אני מרגישה שיש בנו משהו שמתעקש לראות את התוצאות כאן ועכשיו. והדבר הזה באמת שוחק בטירוף. כי את באמת ובתמים עובדת קשה בטירוף, וכשאת לא רואה תוצאות בשטח אז זה מתסכל ומתיש ואת שואלת את עצמך כל פעם מחדש - אז בשביל מה אני עושה את זה ?
זה הכי אנושי בעולם, שלא תביני לא נכון. אבל אני מאמינה שאת תתני לעצמך מתנה גדולה אם את תצליחי להפוך את ההשקעה שלך למטרה בפני עצמה במקום האמצעי.
מה זה אומר בפועל ? להרגיש את המשמעות בתוך מה שאת עושה, שזה לא יהיה תלוי בתוצאות שאת רואה בפועל. לשמוח בזה שאת זוכה אשכרה כל היום וכל הלילה להתעסק בלהוסיף טוב בעולם ! אימלא איזה שווה זה ואוו !
גם אם את לא רואה תוצאות דרמטיות, את יכולה להיות סמוכה ובטוחה שבכל מקרה הוספת טוב בעולם. יודעת מה ? אפילו אם חניכות שלך ישכחו דברים כאלה ואחרים שעשית ! הטוב הזה התווסף, וקבע משהו בלבבות שלהן, גם אם זה לא נמצא אצליהן במודע.
זה המפתח בעיני. וזה תענוג, אני מבטיחה לך. להרגיש שהנסיעה הזאת שאת עושה לחניכה שלך הוסיפה עוד טוב בעמ"י, גם אם היא לא מביעה את זה.
ולגבי הלו"ז - זה באמת קשוח. אני ממש מבינה אותך. אבל אני מאמינה שאם תצליחי ליישם את הגישה הנ"ל אז יוכלים לקרות שני דברים : א. גם הנסיעה האחת הזאת שעשית תמלא אותך, ו-ב. את תתמלאי בכוחות לעשות עוד ועוד, ויעלו לך עוד רעיונות לדברים שאפשר לעשות כדי להוסיף להן טוב.
לגבי זה חשוב לי לומר, שחשוב ממש להיות בהקשבה למקום שהן נמצאות. אז עכשיו הן בחודש אירגון והן עסוקות ? אז אולי החודש זה יותר יוסיף להן טוב אם אשלח להן שוקולד דרך מישהו עם איזה פתק חמוד שמאחל בהצלחה ומראה שחשבתי עליהן, מאשר ביקור שלי שלא נכנס להן ללו"ז. אני סתם זורקת רעיון, את צריכה לחשוב מה מדויק לחניכות שלך ספציפית לכל תקופה, ולהיות קשובה להן. להשתדל לא להיות ראש בקיר, ולהיות תקועה על איזה רעיון כי הוא נראה לי מפוצץ.
ונקודה אחרונה לגבי זה שאף אחד לא מדריך אותך מה לעשות. אני ממש ממש מבינה את התסכול, אבל אם תחשבי על זה - זה שיא השווה בעקרון שאף אחד לא עומד לך על הראש ואת יכולה פשוט לעוף עם מה שבא לך (: המון בנות שירות היו משוועות לזה נראה לי ;)
זהו, מחילה שחפרתי. אבל ככה זה כשזה מגיע לנושא הזה 🤭 (את כבר יודעת חח)