שאלה מעצימה לכל אחדשושיאדית
1. מה היית רוצה שילמדו ממך? למה?

2. איזו תכונה של מישהו אחר רצית לאמץ לעצמך? הצלחת לאמץ?

3. תייגו ניק שאתם מעריכים, נמקו!
עונההפילוסופית

1. וואלה אולי אנטיליגנציה רגשית- יענו לשים לב לניואנסים הקטנים, להבין את החברה שקשה לה גם אם היא זאת שעשתה את הטעות ולגרום לילדה להרגיש שווה עם החברה שבה היא נמצאת (לצורך הדוגמא...

2. להתלהב.... (ברמות ....@אני ועצמי אני יודעת מה את חושבת....)

3. @אני ועצמי כי היא למדה אותי להתלהב ברמות (לפעמים ברמות קיצוניות אהם אהם צומצום) לחשוב חיובי ולראות ציונות בכל דבר שזז

באמת תכונות שראוי ללמוד ממך!שושיאדית
בכלל בנוגע לאינטלגנציה רגשיתשושיאדית
אני חושבת שעצם ההקשבה היא עזרה.
את לא צריכה להתאמץ בלומר המון מסרים כי כשאדם במשבר הוא רוצה לפרוק, לא לקבל אז חבל להשקיע מאמצים בהבהרת נתונים שלא יובנו נכון.
הרבה פעמים עצם זה שאת פשוט שם כדי להקשיב ולהבין זה ממש עוזר
ואם את טובה בהגדרות, ממומלץ להגדיר להת השיח מה היא ולמה ההרגשה שלה מוצדקת ואיך מתוך כך היא יכולה לצאת מזה.
הרבה אנשים טועים ומוחצים בני אדם במצב רגשי נפיץ על ידי כך שהם מכחישים או מנסים לדכא או לדחות את גל הרגשות של בן השיח וזה לא טוב אמירות כמו- אבל זה לא נכון שאת מרגישה ככה! את תגדלי ותביני, אסור לך לחשוב על זה אפילו, אל תכניס לעצמך שטויות לראש וכו וכו....
אני יכולה לדבר על זה שעה שלמה... חח זה נושא כל כך פורה ומורכב שבכל ניואנס יש תורה שלמה שמצתלבת עם המון דרכי מחשבה ואסטרטגיות.
אני ראשונהמתנחלת אמיתית
עבר עריכה על ידי נגרינסקי בתאריך א' בכסלו תשפ"א 10:58

1. מה היית רוצה שילמדו ממך? למה? אמממ נראלי אומץ... ולקחת דברים בקלות (מרגישה שיא המתנשאת עכשיו)

2. איזו תכונה של מישהו אחר רצית לאמץ לעצמך? הצלחת לאמץ? להיות מסודרת... עדיין בתהליכים🙄

3. תייגו ניק שאתם מעריכים, נמקו! וואי קשה... @נשמה כללית - תקשיב יש לך כמויות לא נגמרות של ידע במלא נושאים!

@בת סוד - כבר היה לה סמארטפון והחליפה לנוקיה. היא לא כלכך פעילה אבל @בשמחה תמיד😁 שדואגת לשלוח לי ולעוד חברה כל מה ששולחים בווצאפ. וואי אם אני ימשיך זה לא יגמר אז אני עוצרת פה...

פיספסתי...מתנחלת אמיתית

|מתרגש|הָיוֹ הָיָה

תודה על המחמאה.... 

ומצטרף להצדעה ל@בת סוד ו@בשמחה תמיד😁, אכן דברים מוערכים מאוד מאוד!

לעבור מסמארט לנוקיה - אשריה ואשרי חלקה! מדהים!

ולדאוג לשלוח בוואצפ לכל מי שיש לה נוקיה - כמה חשוב ונהדר!! 

אני עונה:בת של ד'
1. הייתי רוצה שילמדו ממני איך להנות מהחיים, לשים לב לפלאי הבריאה ולכל הדברים המדהימים הסובבים אותנו... (לא יודעת אם הצלחתי להסביר למה אני מתכוונת, אבל מקווה שכן)
2. הייתי רוצה ללמוד מהחברה הטובה שלי איך להיות שם בשביל השני בכל זמן, ותמיד לומר את הדבר הנכון...
3. @נשמה כללית - כי נראה שבאמת אכפת לו והוא רוצה לעזור לאחרים להבין ולדעת. נראה שיש לו ידע עצום והוא אכפתי... בקיצור כל הכבוד... מעריכה באמת את ההשקעה שלך בכתיבת תגובות ארוכותתתתתתתתתתת!!!
תודה רבה! משמח ממש!הָיוֹ הָיָה

בקשר לתגובות הארוכותשושיאדית
יש פה מקום של הערכה מאד גדולהההה
אם כי אני אישית לא מסוגלת להתרכז בטקסט ככ ארוך
קוראת ראשי פסקות ואת הסוף
אבל@נשמה כללית שאפו!
חן חן.. תודה...הָיוֹ הָיָה

ראשי פסקאות והסוף זה גם שווה...

ותודה על הפידבק..

חחחשושיאדיתאחרונה
ממני זה בהחלט שווה!
כי ממש אין לי סבלנות לקטעים ארוכים.
אבל קטעים מחכימים - למה לא?
כמה שיותר ידע יביא לעוד דרכים קונוונציונאליות לפתירת בעיות.
אוקיי תורי אחחמ!שושיאדית
1. הייתי רוצה שאנשים יקבלו אומץ לחשוב קרימינלי, פחות תמים וצדקני יש בזה מן הנאיביות.
לא לפחד מהלך המחשבה הזה, אם יש כיוון ברור ומטרה, הדרך מובילה לאותה נקודה והיא הרבה יותר מעניינת. משלבת המון פסיכולוגיה ומעצימה את חכמת החיים.

2. הייתי רוצה מאד לנכס לעצמי את היכולת לשלוט יותר במטרות ויעדים שאני מציבה, נחישות ועקשנות יתר, להחליט משהו ולעמוד בו עד הסוף.

3. מתייגת את @מגובלת~ שהחליטה החלטה ממש קשה ועומדת בה! מעריצה מאד.
התיוג לא הצליחשושיאדית
@מגובלת~
מישהו יכול לתייג????
לא עובד גם ליחתול עם רישיון

@מוגבלת

אווו תודהתודה!שושיאדית
עונהאפרת גלבוע1

1. הייתי רוצה שילמדו ממני טיפונת ציניות כי יש בזה קטעים חמודים ... אמממ הייתי רוצה גם שילמדו לצחוק ולקחת את החיים בקלות... {ולא אני לא מתנשאת}

2. הייתי רוצה לאמץ את התכונה של חברה טובה שלי, היא תמיד עוזרת לאחרים- גם בקטע הפיזי וגם בריגשי! הצלחתי!

3. @מתנחלת אמיתית היא תמיד עונה... ועכשו ברצינות היא רגישה ועם זה תוססת ... - יש בה משהו מיוחד.

@בת סוד- איך שהגעתי לפורום היא הכניסה אותי לקבוצות- היא התייחסה אלי ממש ממש יפה! תודה לך בתסי בזו ההזדמנות!

אני מניחה שאת ההשחזה של הציניות-שושיאדית
עשתה סדרת מרגל להשכרה אה?
כמו גם לי...
תכונה מהממת, לקחת דברים קשים בחיים בציניות, בצחוק ובקלילות, פחות מעיב על מצב הרוח!
אני גם משתמשת בזה🙂
ועוד משהואפרת גלבוע1

3. @סנובול מצחיקה, זורמת, מתייחסת יפה...

יאיייי איזה כיף ליייי!!סנובול

חושף שיניים אני יעשה גם@אפרת גלבוע1

אמממאמממ

1-להסתדר בכל מקום ולא לסבך כל דבר

2- להיות יותר נחמדה-תלוי למי ולהיות מסודרת [למרות שאמרו כבר] וזה לא יקרה בזמן הקרוב

3- אולי @חמשושית חמודההה כי היא נחמדה וקלילה ו @תורין כי הוא לימד אותי לתייג וגם כי הוא משעשע [אל תעוף]

אגב משעשעים...מתנחלת אמיתית

@eli345 ו@yes123 משעשעים למדי...

ומזכירה- לא לעוף!אמממ

ממשאמממ

יואי אני משעשע למדיחתול עם רישיון

המנטרה שלך זה- אמממ חחחשושיאדית
אז...הפילוסופית

אז המנטרה של @מממ זה מממ?

לאר לא לאחתול עם רישיון

המנטרה של @אמממ זה מממ (היא מכחישה את הא')

כדי להדגיש אין לי שום בעיה אם האות אאמממ

פשוט עדיפה האות ב [השם שלי מתחיל בה] 

ויש ניק בשם @מממ בדכ בקבוצה של הסרטים...

אם היא תרבה לכתוב את ההיגוי הזה בהודעות או אפילו תאמר אותושושיאדית
תייגו אותי ( עף...) יששש ריק סאנצ'ז

מוזמן לכתוב על עצמך ולתייג עוד😁שושיאדית
אהבתי את הרעיון יאללה.אני ועצמי:)

1. אממ..אולי את ההתלהבות באמת..

2. ענווה, עוד לא, צריכה לעבוד על זה

3. @הפילוסופית, מעריכה בטירווף! היא באמת טובה בלהקשיב, ולתת עצות ולא לומר כלום כשצריך(הבנאדם האידיאלי לשחנ''שים ;) ) . 

ועוד ועוד ועוד

אולי מתישהו אמשיך.. ;) 

טחחחהפילוסופית

חשבנו על אותו דבר נכון?

המקורימאמין וזורע:)

1 אני מאד זורם בכל דבר רוצה שאנשים ילמדו ממני גם לזרום ולא להיתקע.

2 הייתי רוצה ללמוד לאהוב יותר בלי גבולות

3 @משהי רווקה בגלל שאם זה היה אמיתי ולא הטרלה גם אני הייתי רוצה להיות חופשי ככה דוגרי על מה שאני רוצה

ואוו, שאיפות יפותשושיאדית
ממש חשובות - בהצלחה בהגשמה!
אמ..הכל עוד אפשרי
1. נראלי אמפתיה, ואינטלגנציה רגשית, העמידה על שלי (תלוי במה).. כי זה יהפוך את העולם לטוב יותר.
2.זרימה, אומץ רגשי (מחדדת על הרגשי, כי רגיל ישלי, גם חוזק.. אבל אומץ רגשי בשלבי קבלה..) לא.. עדיין לא.. לאט לאט משתפרת, אבל עדיין לא..
3. @נשמה כללית, בגלל שהוא אומר את מה שהוא חושב, נותן מלאא לאחרים המידע שלו, עם הודעות ארוכות ומושקעות..
הייתי מתייגת עוד.. אבל עכשיו אינלי כוח.. וגם כתבת אחד..
תודה, כיף לראות...הָיוֹ הָיָה

וכיף לפגוש פידבק על התכונה שכולם לא סובלים בי... (להגיד את מה שאני חושב...)

אני חושבת שכל אחד אוהב לשמוע כנותלראות בטוב
ולא כיבוסי מילים.. (או שלא?🤷‍♀️)

אני לפחות גם ממש אהבתי שכותבים באמת מה שחושבים.. ולא סתם משהו שכולם חושבים ככה..
מקווה שהובנתי
אני דווקא מעריכה אתזה..הכל עוד אפשרי
שמח לשמוע...הָיוֹ הָיָה

כמו שכתבתי, ממש כיף לפגוש פידבק על זה!

תלוי באיזו צורה אדון....שושיאדית
אני גם בעד אמפתיה ואינטלגנציה רגשיתשושיאדית
אומץ רגשי- חסינות נפשית באופן מפתיע לא מופיעה אצל רוב האנשים בעלי אינטליגנציה ויכולות רגשיות.
..אחד ששורד
1. -לא לישון על האף-

2.לשמוח מהדברים הקטנים בחיים, כי הם עוזרים לנו לצלוח דברים גדולים.
1. וואו, איך אתה מצליח כישרון!!הָיוֹ הָיָה

אבל אתה אולי לא יוצא ידי חובת שינה! יש חומרא כזו, לישון דוך על האף!!

נראה שהוא לא מהמחמירים🤔🤔שושיאדית
לא תייגת!שושיאדית
וואו.. אוקיי אז ככה:לראות בטוב
1. נראה לי אחריות, זה משהו שממש מאפיין אותי.. גם אחריות שאני לוקחת על עצמי, וגם אחריות שמוטלת עליי ואני לוקחת בשיא הרצינות;)
2. הייתי רוצה להיות קצת פחות ביישנית..
3. @נשמה כללית כי הוא ממש מסביר דברים וכותב בשביל מישהו שהוא בכלל לא מכיר רק בשביל לעזור לו..
בטח את בכורה...שושיאדית
אחראיות, ביישנות
האמת דווקא לא, אבל הרבה אמרו לי שיש לי אופי של בכורה..לראות בטוב
חוץ משני אלה יש עוד כמה דברים שאמרו שמראים שאני בכורה..
אבל אני השניה
הבת הראשונה...שושיאדית
מעליי יש בן אז..😂לראות בטוב
תודה תודה! מרחיב את הלב!הָיוֹ הָיָה

אוקיי אזתגל הארץ
זה נשמע לי מתנשא לכתוב...

2. איזו תכונה של מישהו אחר רצית לאמץ לעצמך? הצלחת לאמץ? לא להתעצבן... אני משתדלת...

3. תייגו ניק שאתם מעריכים, נמקו!
@נשמה כללית
מצטרפת למה שאחרים כתבו ואני אוסיף,
שאתה עוזר למלא אנשים עם התשובות שלך ועם זה שאתה תמיד מסביר ומפרט...
תודה רבה! משמח מאוד!הָיוֹ הָיָה

חח שושיאדית טוב שהעזת לשאול מה שכולנו שואלים כבר מיליוןשנה😂סטגדיש
שואלים או מתוסבכים אם לשאול... חחחחחחחשושיאדית
חח מן הסתם הסוד הכמוס שלו זהסטגדיש
שהוא פשוט אומר את דעתו בלי לשים על אף אחד חח
אמממ הייתי נוזפת בו קצת על הצורה.שושיאדית
עונהחתול עם רישיון

שנאת מומינים. כי לפי דעתי זה משהו שראוי למגר
2. איזו תכונה של מישהו אחר רצית לאמץ לעצמך? הצלחת לאמץ?
אממ רציתי לאמץ את התכונה של פו הדב לשורר שירים כל כך חכמים. ואנל'א יודע אם הצלחתי תגידו לי אתם!
3. תייגו ניק שאתם מעריכים, נמקו! אמממממממ @eli345. בגלל התעוזה שלו אני מעריך אותו אבל שונא אותו (למי ששם לב זה לא אני זה םצל"ש שמתחזה אלי לא פצל"ש שלי)

למה ראוי למגר?🤔 גדלתי עליהם😍שושיאדית
שאיפה יפה.
תרשה לי לומר שאתה חי בסרט??
לא לא לא אני??? חי בסרט???(וכן יש לי נטייה גזענית נגד מומיןחתול עם רישיון

פשוט המושגים שלך מעורבים במיטבל סרטים...שושיאדית
למה נגד מומין??
הוא ממש חמוד!
לא לא לא אני נגד מומיןחתול עם רישיון

כן כן את לא יודעת כמה אפשר ללמוד בזום ליד האחיות הקטנות שלי בזמן שהם רואות סרט

הלוואי עלי זום😩שושיאדית
את תתחרטי על האמירה הזאת די מהר..חתול עם רישיון

תאמין לי שבשבילה באמת עדיף זום...לראות בטוב
היא לומדת דרך הטלפון!! זה הזוייי!
דרך הטלפון??😵🥴😱חתול עם רישיון

כן כן!לראות בטוב
@שושיאדית ספרי לווו!!
אני מכירה את זה כי חברות שלי לומדות ככה.. וגם אצלן אסור בכלל טלפון חכם (גם אצלכן?) הכל בשיחות ועידה או מוקלטים..
וזה מזעזעעלראות בטוב
אז אם חשבנו שזום זה מחריד, הרי לכם משהו יותר נורא..
לפחות לא מבקשים מצלמהחתול עם רישיון

כן יש בזה..לראות בטוב
אבל זה לא נורמלי ללמוד ככה! אי אפשר לשאול את המורה כמעט, והאוזן שלך חמה כבר מרוב הטלפונים..

* דרך אגב לא יודעת איך זה בבתי ספר אחרים, אצלנו מחייבים מצלמה, ומי שבלי מצלמה עושים לה חיסור..
אניyes123

פעם אחת הייתי בזוום דרך הטלפון (שיחה) וזה היה סיוטטטטטטטט

הא לכם! אבל בזום דרך הטלפון?! התכוונת שיעורלראות בטוב
לא יש דרך להכנס לזום דרך מסםר מסויםחתול עם רישיון

אשכרהה לא ידעתיילראות בטוב
כן אפשר להיות משתמש בזוום אבל דרך הטלפוןyes123

וואלהה יפה טוב לשמועעלראות בטוב
מסכים באמת זה נשמע סיוטחתול עם רישיון

אסור מייל אסור כלוםםםשושיאדית
כל יום הולכים לקחת שיכפולים ושעות שצריך לתעות בתוך מלא שלוחות של מערכת טלפון ולמצוא את הועידה ואז איחרת ויש לך סימון ואי אפשר להפריע למורה בעמצע וכל שניה יש רעשים ולא שומעים
מבחנים שומרים לשבוע שנהיה בביהס
אימלהyes123

לא לאשושיאדית
תנסה ללמוד רק מהפלאפון....
אני לא לומדת בכלל מהפון כי זה פשוט לא הגיוני לא אנושי
הייeli345.

אני מפורסם!!

אשכרה בחרו אותי!!!

באלי לענות רק על השאלה האחרונה,קרובה
אבל ב"ה יש פה כ"כ הרבה ניקים שאני מעריכה!!
3.הָיוֹ הָיָה

על 1 ו 2 אני מעדיף לדלג, ברשותכם..

והאמת, שאני בד"כ לא אוהב לענות גם על שאלות מהסגנון של 3.. כולם אהובים, כולם ברורים, לא רוצה לבחור מישהו אחד..

אבל הפעם, לשם שינוי, אני חורג ממנהגי, בגלל שאני ממש חייב לכתוב על ניק שאני חושב עליו בהערכה כבר כמה ימים!

הניק הוא @תורין, והסיבה שאני מעריץ אותו - היא בגלל השרשור על חנן בן ארי. שבהתחלה הוא היה מאוד נחרץ בדעתו, אבל לא היסס מלבדוק ולעיין בעקבות הדברים שלי, ולומר בסוף "אני רואה שזה באמת מורכב וכתובים דברים חמורים" וכו'.. 

כל הכבוד על האומץ! מעלה חשובה מאוד מאוד! "קבל את האמת ממי שאמרה" ו"מודים דרבנן היינו שבחייהו" [-השבח של תלמיד חכם זה כשהוא מקבל את האמת גם אם התווכח איתה לפני כן]

ולא רק זה, אלא בשרשור שאח"כ שהאשימו אותי שקראתי לחנן בן ארי רוצח וכדו', ותורין טרח שוב ושוב להסביר שלא אמרתי דבר כזה אלא רק הבאתי דוגמה לדבר אסור, ושאם לדעתי נאמרו שם דברים אסורים - אז טוב שאמרתי את זה שזה אסור ולא בסדר וכו' ולא היה צריך לייפות את המציאות בשביל להיות נחמד... וממש כל הזמן רואים עליו שמחפש נטו את האמת, ולא מתפשר על לדייק בה ולהגיד אותה בצורה ברורה ומדוייקת.

שמע תורין, אתה גבר! יש לך עתיד גדול!

וואי יפה, תורין yes123

תודה .... (תייגו אותי פעמיים 🤩 )ריק סאנצ'ז

^^^שושיאדית
לייק, כל הכבוד @תורין תכונה חשובה לחיים, מביאה רק הצלחה
אממ... עונהריק סאנצ'ז

2. איזו תכונה של מישהו אחר רצית לאמץ לעצמך? הצלחת לאמץ? פעם רציתי לאמץ תכונה של חבר שלי - הוא היה כזה זורם, אבל עדיין אחד כזה שלומד חזק, מנצל את הזמן, לא יודע להגדיר תכונה.... ו... הצלחתי חלקית... קצת...

3. תייגו ניק שאתם מעריכים, נמקו!  @אודה ה' בכל לבב - אם תשימו לב - הוא מפרגן המוןןן

תסתכלו בפורומים, הוא מפרגן מלא, לדוג' בפורום הארי פוטר, אתה שולח חידה, עונה, שולח משהו נחמד - הוא תמיד יפרגן לך וייתן לך הרגשה טובה

@אודה ה' בכל לבב - (מצדיע)

😳 תודה רבההה!!!אודה ה' בכל לבב

אממ עונהמושיקו7

1

2

3 @תורין ו @ניק כמעט בלי ראש

בגלל הפורום בדיחות

אז..אין קדוש כה':)
עבר עריכה על ידי אין קדוש כה' בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 11:11

1) אומץ לברר את האמת ולהתנגד לדברים שלא תורמים לי.... לזרום, לממש את האידיאלים שלי, לשאוף, ללכת עם האמת עד הסוף בלי הנחות.

2) משמעת עצמית

3) @רעיה =) פשוט אישה מדהימה. יש מלא מה ללמוד ממנה. כנה, ישירה, חזקה בדעתה לא מוותרת על האמת שלה בשום צורה ומנסה לשכנע בה גם אחריםקורץ אישיות מדהימה. צנועה, ענווה, רגישה, מבינה, פשוט פסיכולוגית. תנסו לקבל קצת מהטוב שלה תאמינו לי לא תתחרטו.

פשוט זכות להכיר אותה!!

אומרת את מה שהיא חושבת בלי להתבייש בלי תיחמונים ודרכים עקיפות.

@אור חדש. מדהימה שאין מילים. עם לב עצום ורחב, שמה פס על כולם, עוזרת ומתעניינת בכולם, עמוקה ובוגרת. לב זהב. מפרגנת ושופכת מחמאות כל הזמן ועושה הכל כדי שלאחרים יהיה טוב.

יאללה בואו נענהeli345.

1 אההה

2 אההה

3@eli345  אלי נותן לי השראה שלילית מאוד גדולה

הוא מעריץ שרוף שלי קרא לניק שלו על שמיחתול עם רישיון

אההה רק עכשיו שמתי לב שלא אתה ענית😅אודה ה' בכל לבב

לקח לי זמן לענות, אבל אני עונהעובדת ה בשמחה????

1. השאלה קצת מנוסחת מסובך, אבל הייתי רוצה אולי שיילמדו ממני זרימה, לא להתקע, להמשיך הלאה, כי כנראה זה מה שה' רצה...

2. יש לי חברה שיש בה רגישות מטורפת, ואני משתדלת ללמוד ממנה אני לא בדרגה שלה אבל כרגע זה בשאיפות..

3. אוקיי, יש פה ניק שאני באמת מעריכה כל מחשבה שלה קדושה באמת!!! משו מטורף @מתנחלת 
יש בה שמחה מטורפת בלעבוד את ה', כל מחשבה שלה מכוונת כלפי שמיא רק אליו, יש בה חום, חיבוק אכפתיות, אהבה, היא רגישה ברמות מטורפות שלא יכולה לחשוב על שלמישהוא יש יותר פחות ממנה.. לא משנה מה זה
היא מחוברת ברמות מטורפות לה' וכל הזמן חושבת מחשבות מטורפות איך מתקרבת אליו עוד..
וממש צריך להכיר אותה כדי להבין איזה אדם גדול היא... 
יש בה כוחות אדירים וזה לא ייגמר אם אם אני יתחיל רק לומר לכמה אנשים היא ריפאה את הלב.. 
היא בנאדם שנותן, פשוט נותן, כי זה עושה לו טוב לתת, ועושה לו טוב לראות אדם שמח שהלוואי עלי ברמות!!!! 
יש בה ענווה מטורפת, ואני לא צוחקת זה אחד הדברים הכי חזקים בה, היא חיה בפשטות, בשמחה ובדיסקרטיות, לא מובן מאליו באמת החיבור שלה לה' והרצון שלה להיות עוד מחוברת אליו, נשמה תודה!! אני תריכה לומר כל פעם תודה עלייך מחדש, אז תודה נשמה!!! מעריכה אתותך מאוד

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך