עזרה-אני :)

יש לי ויכוח עם אמא שלי על איזה בנות נחשבות דוסיות.

אמא שלי טוענת שמי שלא הולכת עם גרביים היא לא דוסית וזה ממש קשה לי כי על פי ההגדרה הזאת אני והרוב המוחלט של החברות שלי לא דוסיות. ויוצא שאמא שלי פשוט לא מעריכה אותי ואת חברות שלי בכל מיני נושאים כי אנחנו לא דוסיות בעיניה... וממש קשה לי כי חברות שלי הן בנות מדהימות שבאמת משתדלות ועובדות את ה' בצורה מדהימה ואני מעריכה אותן בטירוף אבל אמא שלי לא מרוצה שאני חברה שלהן כי היא אומרת שהן לא דוסיות... היא רוצה שאני אתחבר עם הכמה חברות שלי שלובשות גרביים וזהו ואני לא רוצה גם כי באמת יש לי חברות מדהימות וגם כי אני לא רוצה להיות חברה של 2 בנות מהכיתה ועוד אחת מהשבט וזהו...

מבחינת אמא שלי מי שהולכת עם חצאית אחרי הברך ושרוולים אחרי המרפק היא לא דוסית אלא עושה את המינימום של ההלכה ואי אפשר לקרוא לה דוסית (היא אמרה את זה במפורש).

אני ממש אשמח אם יש לכם רעיון איך להסביר לה שזה שבנות לא הולכות כמוה עם גרביים זה לא אומר שהן לא דוסיות ושלא תשפוט אותי ואת חברות שלי רק על פי הלבוש שלנו כי זה באמת ממש מפריע לי 

זה מאוד תלוי בסביבהתגל הארץ
מישהו יכול להחשב במקום מסויים שיא הדוס ובמקום אחר דתי...
אני לא מבין בכול הקטגוריות של הלבוש, אבלאחד הגברים!!!

אני לא חושב שזה נכון להגדיר אם מישהו דוס או לא לפי צורת לבוש. יש כ"כ הרבה דברים ש"עוטפם" את הבן אדם ככה שיכולה להיות משהי צנועה רצח בלבוש אבל כול היום מדברת עם בנים, ויכולה להיות משהי שיותר מחפפת בלבוש אבל בדברים אחרים היא כן מקפידה...

את יכולה להסביר לה גם,הכל עוד אפשרי
שחברות לא בוחרים רק לפי מידת הדוסיות, אלא גם לפי האישיות,
תשאלי אותה אם היא מעדיפה שתתחברי לבנות דוסיות שממש לא בהכרח תרגישי איתם נוח פתוחה וטוב, כמו שעם החברות עכשיו?!
כי חברות זה לא הולך ככה.. חברות זה מי שאת מרגישה אליה חיבור וטוב לך איתה..

וגם תאמרי לה, שחלק מהדוסיות והגדלות זה לקיים את ההלכה למרות שהיא לא קלה גם אם מינימום!
וזה. שהן מצליחות לקיים אתזה לפחות זה מראה עליהם המון טוב!
כתבת יפה, אבל כדאי לסייג:הָיוֹ הָיָה

זה נכון שצריך לבחור חבירות לפי אישיות, ואין מצווה שהחברות תהיינה דווקא הכי הכי הכי דוסות....

אבל לא יהיה נכון לומר שרק האישיות משפיעה ולא הדוסיות.

אם יש חברות שמזלזלות בהלכה נגיד, או כל דבר מהסוג הזה - זה פשוט משפיע! בנאדם מושפע מהסביבה והחברים שלו.. וצריך לבחור חברה שהוא רוצה להיות מושפע ממנה...

היה ראש ישיבה אחד גדול מאוד (קראו לו הרב ליפקוביץ', אדם ענק ממש.. לא פחות מהרב קנייבסקי, נגיד.. רק קצת פחות מפורסם..) שכל ילד בר מצווה שהגיע לקבל ממנו ברכה ושאל "מה לקבל על עצמי לרגל הבר מצווה" הוא היה עונה לו: "להתרחק מחברים שלא היית רוצה להיראות כמותם בעבודת ה'"

ברור, לא התכוונתי ח''ו לזה, התכוונתי לכך שהיא כתבה שאותן חברהכל עוד אפשרי

ות מקפידות פשוט עושות את המינימום,  ולא התכוונתי למה שכתבת ''אבל לא יהיה נכון לומר שרק האישיות משפיעה ולא הדוסיות.'', אני לא אמרתי אתזה, אני התכוונתי לחברותיה, שהיא כתבה שהן שומרות את המצוות, פשוט את המינימום.

תודה על החידוד.

כן כן, כתבתי שכתבת יפה.הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך א' בכסלו תשפ"א 23:29

ושאני רוצה רק לסייג - כלומר - להדגיש ולחדד את הגבול.

(בעיקרון, אדם שמאוד מקפיד ומהדר, ועבודת ה' שלו היא מרוממת, אז לו - לא יהיה טוב עם חבריםש עושים רק את המינימום.. הכל לפי העניין. כמובן, הקו המנחה הוא העיקרון שחברה טובה היא רק חברה שלא יוצרת הפחתה ברוחניות של האדם)

הוכחהאברהם כ"ץ

תנסי להראות לאמא שלך שהיא נתפסה על דבר אחד(חשוב אבל עדיין) 

להראות לה צדדים אחרים לחפש עוד עיקרון ולהראות אותו בכל מקרה כדאי לפתור את העניין ולא להיות בכאסח כי הורים זה חשוב

את כל כך צודקת!אוריה (בדוי)

האמת שעד גיל 6 חיתי במקום חרדי . ואז הבנתי עד כמה הסטיגמה הזאתתתתתתתתתת

א) היא צודקתהרמוניה
-הן באמת עושות את המינימום של ההלכה.
ב) לשפוט לא צריך אבל מן הסתם היא רוצה שהחברות הקרובות שלך יהיו הדתיות יותר והשאר ברור שתהיי חברה שלהן ותתחברי אליהן בקטעים הטובים, אבל כנראה לא באותה רמה של קשר. ויש בזה משהו. וגם את החברות הדתיות האלה צריך לבדוק עד כמה להתחבר לכל אחת, זה עם כל חבר שאתה יודע שהוא יכול להכשיל אותך, וזה לא משנה אם זה בלחלל שבת או לדבר לא יפה, או להתלבש לא צנוע, או לאכול לא כשר. תשימי לב שאת יודעת מתי להתרחק ולהתקרב.
הלוואי עליי:/
בכל אופן תדוני אותן לכף זכות שהן פשוט לא יודעות ולא גדלו ככה...
ולא נראה לי שאת צריכה לעשות מזה עסק כל כך גדול אמא שלך תבין... והיא לא איתך 24 שעות ביממה, את צריכה לקחת לתשומת לבך את מה שהיא אמרה, ובגדול להמשיך לחיות את החיים... להתפלל שתעשי את הבחירות הנכונות גם בפרטים הקטנים. בהצלחה מאמי...
את צודקת, אבל-אני :)

לחברות שלי יהיה קצת קשה להכשיל אותי כי הן ממש צדיקות ובאות מבתים דוסים (יש דברים שהן יותר דוסיות ממני). כתבת כאילו הן לא דוסיות ולא מקפידות על ההלכה והן ממש כן...

ממש תודה!!!-אני :)

דיברתי עם אמא שלי ודי נראלי פתרנו את זה... ממש תודה על כל הרעיונות

אה יופיי מעולה שמחה לשמוע!הרמוניהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך