כמה לגיטימי לתת לצדקה כשדופקים אצלכם בדלת?אלדנה
מז"א?הפי
כשמבקשים צדקה, כמה אמורים לתת בערךאלדנה
(אני נוטה להפריז)
למה שלא יהיה לגיטימי?someone
לגיטמי גם לחלק את כל הכסף שלך סתם כך לאנשים ברחוב...
אז מה השאלה? כמה זה טוב? האם כדאי? האם לסמוך עליהם? האם לדעתכם הם רמאים? האם לא עדיף להביא לארגונים מסודרים? כי לגיטימי זה לא המונח פה ולא ברורה השאלה...
השאלהאלדנה
הייתה כמה זה טוב לתת בתור בן אדם ממוצע (לא אמיד ולא עני) לצדקה כשמבקשים ממך
אהההsomeone

השאלה כל באיזה תדירות זה קורה אצלכם...

אני יכול לזרוק מספר, אבל מן הסתם יהיו לי מתנגדים מכל הצדדים (שיגידו יותר או פחות)

לדעתי שטר זה דבר מכבד, אם באים אליכם יחסית הרבה לתת 20, אם לא אפשר נראה לי 50...

זה גם תלוי מה הסיטואציה וכמה האנשים נראים לך אמינים... (מה שאני כתבתי זה במקרה שהם נראים אמינים)

סביבות פעם בשבועיים ולפני חגים יותראלדנה
שטר זה מלא 😅
לא יודעsomeone

אני משתדל לתת מעשר, אז 40 שח בחודש אני בכל מקרה אוציא על צדקה. אבל אני לא נשוי, אז לא יכול לומר...

אם מדובר בתדירות של פעם ב-והוא ישמיענו
(מספר חודשים)
אני חושב שב20 ₪ פחות או יותר,
זה גם עונה על הצורך הנפשי של הנתינה (בנדיבות),
גם מצד שני לא פזרני מדי,
וגם נותן לאדם יכולת לקנות לעצמו ארוחה. כלומר זה סכום מספיק משמעותי עבורו.

בכל אופן, מבחינה הלכתית- שווה להתייעץ עם רב.. אני מניח שאין ממש כלל קבוע וכל מקרה לגופו (תלוי אדם, תלוי בתדירות, תלוי במי שנצרך..). העקרונות של הצדקה אמנם קבועים, אבל מבחינת היישום כנראה שזה משתנה
אין חוקיםהפי
כמה שאתה יכול לתת
כמובן לא להביא שקל
בכל זאת בן אדם בא עד הבית..
לא לשכוח להציע לו לשתות ..
לפי שורת הדין - כנראה שכלום.חמדת66

לפנים משורת הדין - שקל או שניים. תורמים לארגונים מסודרים עם תכניות מסודרות.(ע"ע פעמונים וכו')

הממ תודה!אלדנה
למה לפי שורת הדין לא חייבים?כבר לא ישיבישער

"בואו ונחזיק טובה לרמאין שאלמלא הן היינו חוטאים בכל יום"ימ''ל

שמעת על המלצות?והוא ישמיענו
שמעת על זיופים?ימ''ל

מה אתה רוצה ממני? סה''כ ציטטתי מהגמרא.

טוב.. אם כן אין לדבר סוףוהוא ישמיענו
מישהו שאל שאלה וכתגובה אליו ציטטת מהגמרא. מה אני אמור להסיק? שהציטוט הוא בעצם תשובה, ושאתה מזדהה עם התשובה. לא ככה?
קח סיפור טרי מלפני 5 דקותימ''ל
לפני שבוע בדיוק עברתי בכביש מסוים, ראיתי רכב עם אדם מבוגר בפנים ובחורה שנראתה אובדת עצות עומדת בחוץ. עצרתי בצד ושאלתי אם הם צריכים עזרה, היא אמרה שהם נתקעו בלי דלק ואין להם כרטיס אשראי אז נתתי להם כסף ונסעתי.

אחרי כמה ימים עברתי באותו כביש באותה שעה בצד השני, ואותו רכב עמד באותה נקודה ואותו אדם בפנים הפעם עם אשה מבוגרת בחוץ. הרגשתי קצת מטומטם אבל אמרתי שאולי זה צירוף מקרים וגם היה גשום וזה צד השני של הכביש אז אולי אולי לא ראיתי טוב וזה לא אותו רכב ואותו בנאדם. שוין.

עכשיו עברתי שם ואותו רכב עומד באותה נקודה עם אותו אדם בפנים, עצרתי ליד וניגש אליי אדם נכה (?) עם קביים. שאלתי מה קרה אז הוא אמר שהם נתקעו בלי דלק, אמרתי לו שלפני שבוע נתתי להם כסף לדלק אז הוא אמר ''כן, זה קרה לנו שוב''.

אכן, הציטוט הוא תשובה.
אבל התשובה שלך היא כלפי הגמרא או כלפיי? כי אני לא הבעתי דעה. הצגת מקרה אחר, אני התייחסתי למקרה שהגמרא התייחסה אליו.
ברור לי שיש רמאים. אף אחד לא אמר שלאוהוא ישמיענו
זו תשובה ללמה לא חייביםsomeone

אין קשר להזדהות

@ימ''ל הסיפור שלך באמת קרה?!

אוף. מה שהכי מעצבן אותי ברמאים, זה שבגללם אנשים נצרכים באמת לא מקבלים...

אכן כןימ''ל
חשבתי אולי זה כך, אחרי שהערת..והוא ישמיענו
יישר כח
👍והוא ישמיענו
אה סבבה
רמאים מן הסתם יזייפו גם כאלהsomeone

בכל מקרה, לא לתת בכלל אף פעם נשמע לי נבלות ברשות התורה

אולי יש בזה הבדל בין קהילות שבהןוהוא ישמיענו
הכל עובר תחת ידיו של הרב המקומי, לבין מקומות אחרים שאינם כאלה

אני מסכים עם דבריך. אך לא כל קבצן הוא גם רמאי... אכן יש פה מקום לרמאים להתגדר. אבל יש גם אנשים ישרים.
אין מה לעשות.. אנחנו לא יודעים הכל, אני לא חושב שעלינו להתנהל בחשדנות כלפי כל אדם רק מחשש שהוא רמאי.

לכן בדיוק גם לא נותנים סכומי עתק, נותנים שקל אחד, שניים. משהו כזה
לא מסכים אני מכיר כמה רבני קהילותרדיאק2עצשן
שהיו ממליצים בעבר והפסיקו להמליץ, כי הבינו שגם אותם מצליחים לרמות או דברים כאלה.
ברור שזה קיים במידה כזאת או אחרת. אבל מה אתה מציע?והוא ישמיענו
יש גם אנשים פרטיים שנזקקים..
לא כולם חלק מארגונים כמו קופת העיר וכדו'
אני מצפה מאנשים פרטייםחמדת66

שיפנו לארגונים כמו פעמונים ולא יסמכו על הציבור. ברגע שאדם אוסף כספים לעצמו זה כמעט תמיד אומר דרשני.

קיבוץ נדבות נראה לפעמים כמו התמחותרדיאק2עצשן
אם הם פרטיים, אז גם השכנים שלהם לא יודעים עליהם? גם לא רב השכונה או הישוב (או מי שדואג לרווחה בישוב)?
בדרך כלל אם מישהו מקבץ נדבות בסביבה הביתית שלו והוא חוזר באופן קבוע, אז ראוי וקל להתיעץ עם אנשים האם כדאי ואיך כדאי לעזור לו. ואם מישהו יצא מהישוב שלו ומתמחה בקיבוץ נדבות במקומות אחרים, אני כבר לא מרגיש שהוא צריך את התרומה שלי.
אבל אני לא בא להחליש את התורמים. אני רק מסביר את הקושי המנטלי שלי לתת לו, ואולי תסבירו לי שזה משהו שאני צריך לתקן בעצמי.
משום מה אני מאמין שהעולם יכול להתקיים עם האג'נדה הזו שלי, אבל אני מודה שאני לא כל כך פתוח בחשיבה ובהבנת המציאות.
לא הייתי אומר נבלות ברשות התורהרדיאק2עצשן
הרי אני תורם המון לארגונים, ובאופן תאורתי, אם יגיע לפתחי מקרה מוכר במיוחד, כמו קרוב משפחה ("אחיך האביון") או חבר, אני לא אקפוץ את ידי. הבעיה היא שבדרך כלל אני מקבל תחושה שהתורה לא התכוונה שאני אתן לאנשים האלה (לאו דוקא כי רמאים, אלא אפילו כי מקבצים המון נדבות), אלא לאנשים שאני יודע שצריכים.
זו אכן בעיה שזו התחושה שאתה מקבלsomeone

בגמרא שמביאה את המשפט שימ"ל הביא, יש כמה סיפורים שיוצא מהם שכל אחד בחזקת כשר ומצווה לתת לו עד שיתברר שאינו...

עיין בכתובות סז ב במעשה דמר עוקבא ובתוס' סח א הראשון בעמוד... 

למעשה מהציטוט של ימ"ל עצמו רואים שכוונת התורה היא לתת לכולם.

נשמע לי שהכיס שלך מקבל את התחושה יותר ממך...

אבל בגמרא לא היו רכביםרדיאק2עצשן
אני לא כל כך אומר שכולם רמאים,
אבל כמדומני שבמסכת בבא בתרא מפורט כמה ארוחות צריך לתת לעני שמגיע מחוץ לעיר ודי ברור לי שההלכה הזו אינה רלוונטית היום שמקבץ נדבות יכול להיות ביום אחד בכמה ערים.
כמו כן אני מניח שהיו הרבנ קבצנים שנשארו במקום אחד בגלל שהמעבר בין עיר לעיר לא היה פשוט, אז היה דורש קצת תחכום להיות רמאי. היום לא צריך שום תחכום בשביל זה.
אני מניח שאנשים באמת יכלו להרגיש שמגיע מולם אדם עני כשהיא מגיע ברגל ואולי הם אפילו מזהים אותו.
ואני לא מדבר רק על רמאים. אני מדבר על זה שזה עסק. אם אדם יכול היום להכנס לבניין דירות ולאסוף 100 שח ברבע שעה, או אם הוא יכול לנסוע ברכב או אוטובוס מבית כנסת לבית כנסת ולאסוף 500 ש"ח ביום, אז שיצליח בעסקים שלו, אני מרוויח פחות...

ובעניין הכיס שלי, מה שאני אתן לעניים אמיתיים בדלת אני אתן פחות לארגונים. אני יודע כמה אני רוצה לתת, אז זה לא משנה. מי שמעדיף לתת בזרימה, אולי זה משהו אחר, ואולי אפילו יותר טוב לחלק מהדעות, אבל נראה לי שיש לי על מי לסמוך.
יש כאלה שבאים עם חתימות מהרב של המקוםהפי
ומקרים אמתיים אז לא תתן בגלל שיש כאלה רמאים?
חבל
אני לא נותן בכלל. אישתי כןבסדר גמור
כך נהוג בבית הוריה
בעניין ההשוואה לארגונים, אצלי הכיוון הואמי האיש? הח"ח!

שרוב מקרים שדופקים בדלת זה באמת אדם אומלל שהגיע לרמה של קבצנות. אז נותן 5 או 10, וממש מנסה להתעלם מכל "סימן חשוד" או לבדוק בציציות.
לעומת זאת כש"עזר מציון" הגיעו פעם, הם ביקשו לפחות 400 שקל חדש בכל מיני דרכי תשלום (וכתבו קבלה והכל כולל מייל תודה ומכתב של הארגון המרכזי), אבל לא פחות. נתתי אז, והאמת היא שגם בשנה שלאחריה נתתי פדיון כפרות בסך 360 (פרט לתרומות אחרות), אבל בזה מבחינתי סיימתי איתם. הם מבצעים תהליכים שהיו אמורים להיות במימון החברה והמדינה, מורידים מכתפי הממשלה "נטל" שהפקידים ששים ושמחים להיפטר ממנו (היינו, לעשות את תפקידם ולהועיל לציבור), ומבקשים ממי שרק הם מגיעים אליו לכסות את החשבון. להתחיל להשוות אליהם את הבעיה עם מי שמבקש מטבע 2 שקלים או שטר אומלל של 20, זה כלום ושום דבר.
שתשיג ידי תמיד לתת את הצדקה למסכן וקשה יום שמבקש, וש"עזר מציון" יבקשו (ויקבלו אם צריך) את המיליונים מתקציב המשרד המתאים.

אני חולקת עליך לגמרי ביחס לתפקיד המדינהrivki
ובכל מקרה, כל 'תקציב המשרד' זה כסף של משלמי המיסים שנאסף בכפייה.
לעומת הכסף שנתנו התורמים מרצונם.
אין למדינה תפקיד לסייע בנושא של מחלות מח עצם?מי האיש? הח"ח!

או שאת חולקת עליי באיזה עניין אחר?
ומה הסיפור לגבי איסוף כספי המיסים "בכפייה" לדעתך, האם המדינה לא צריכה לגבות מסים?
או שאת מעדיפה שימוש בכספי המיסים רק נניח למימון תיאטראות וכדורגלנים, במקום לתקצב שירותי בריאות וסיעודיים?

הכל עניין של פרופורציותrivki
בתחום הרפואי הרצוי תמיד עולה על המצוי. אין ואף פעם לא תהיה יכולת לספק את הביקוש לכל הטיפולים הקיימים לכל המחלות הקשות.
קו'ח הצורך למסגרות לילדים חולים, למעגל תמיכה למשפחות וכו.

גם אם קיים טיפול שהוא חיוני בעיניי ועמותה מסוימת מספקת אותו ביעילות גבוהה והוצאות נמוכות יותר מהמשרדים הממשלתיים - מצדי רצוי שתמשיך.

אתה יכול לתרום למי שאתה רוצה או לא לתרום בכלל. אי תרומה לעמותות לא תהפוך את המדינה למתוקנת יותר.
אני תורם.מי האיש? הח"ח!

אבל אני לא שוכח לרגע כמה צריך להיאבק לשינוי סדרי העדיפויות התקציביים.
האסון של המדינה הזאת היא אנשים שבטוב לב תורמים, אבל לא קולטים שזה פתרון רעוע ושמאפשר לפקידות להתחמק ממילוי תפקידיה הקריטיים.

אני מתנדבת בעזר מציוןשושיאדית
ואומרת לך שהם עושים עבודת קודש
והרחתי קצת זלזול במה שכתבת אודותיהם.
ניכר שאתה לא בתוך המערכת...
אתה לא יודע כמה חסדים הם עושים.
שלא תצטרך!
תודו להשם שאתם זוכים להיות מהנותנים!!!!
חברות שלי מתרימות....שושיאדית
אני לא אוהבת את זה....
לדפוק בבתים של אנשים לבקש מהם כסף.... לאן הגענו?
אני לא אהבתי את זה שהם מבקשים מבחורות בוגרות, ללכת ולהסתובב בראשי חוצות ולשנורר.... זה ממש עיוות!
אני תומכת בפעולות של עזר מציון ואני גם מתנדבת ועוזרת לחולים אבל אני ממש לא בעד ללכת לקבץ נדבות... זה לא נשי!
מה הקשר?מי האיש? הח"ח!

לא, עכשיו באמת, ברצינות, מה הקשר?
הנושא היה המימון לעמותה, ובפרט לסוג הפעילות הספציפי שקשור למח עצם, שכל זה עניין לאומי וציבורי מאוד חשוב ומאוד מאוד יקר כספית.
נשמע לך שאני מזלזל בפעילות, כשאני מדבר על בעיית המימון שנשענת על פנייה לתרומות במקום לקבל מימון מהמדינה?
באמת זה מה שחשבת?

קצת כן...שושיאדית
אז חבל.מי האיש? הח"ח!

כי זו טעות מוחלטת.
מקווה שהסברתי למה ומה נכון.

טוב בסדר...שושיאדיתאחרונה
אצלינו יש מקום כזה שכל פעם שיש עודף מהקניות שהילדים עושיםשושיאדית
שמים אותו שם ומי שבא לבקש צדקה ונראה נורמלי ולא איזה נרקומן מסומם... אנחנו נותנים בכיף
לתת 20 שקל נראה שזה מאוד יפה,אבל..רויטל.

כמובן למי שאין אז ייתן פחות.(ומי שעשיר שייתן יותר)

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך