כשיש לכם שאלה שממש מציקה לכם בעניינים של עבודת המידות? (כאילו שאלה אישית כזאת, על עצמכם...) את מי אתם שואלים? או שאתם לא שואלים?
תגידו, מה אתם עושיםעצמי החביבה
ממליצה לכולםרוצה יותר
אני מתקרבת לחב"ד.
בחב"ד יש מושג כזה שקוראים לו משפיע\ה. הרבי אמר שכל אדם צריך למנות לו משפיע- אדם שגדול ממנו אבל אפשר לדבר איתו בגובה העיניים, שיכול לראות את המצב ממבט חיצוני יותר, ואפשר להתייעץ איתו בענייני עבודת ה'.
ב"ה לי יש משפיעה מהממת שאני מדברת כל הזמן על עניינים שנוגעים לי. ממליצה גם לכולם!!!
קטע יפה שמסביר למה צריך משפיע מהותו של המשפיע הינה לדעת להקשיב
לא חובה דווקא בחב"ד ותחת הטייטל "משפיע"...הָיוֹ הָיָה
כבר חז"ל לימדו אותנו "עשה לך רב", לא צריך להגיע לכך שהרבי אמר למנות משפיע.
כל אדם יכול לקבוע לעצמו דמות (או כמה דמויות) תורנית שהוא יכול להתייעץ איתה בדברים כאלו. וזה בוודאי טוב.
(לא מזלזל חלילה במושג של משפיע ובחב"ד והדרכים שלה, רק להפנות את תשומת הלב..)
אבל מאיפה מגיעים לדמויות האלה?עצמי החביבה
כאילו, אני רוצה באמת למצוא דמות כזאת, אבל איך?
לא אכפת לי כל כך ההגדרה, משפיעה/ רבנית/ לא יודעת מה, אבל אין לי אחת כזאת...
זו באמת שאלה טובה...הָיוֹ הָיָה
טוב, אני לא מכיר אותך ולא יודע מה מעגלי החיים שלך, אז כמובן אין לי איך לעזור פרקטית.
אבל בגדול, יש לך אולפנה, באולפנה יש מורות, יש רב, יש מדריכות. וכו'. את יכולה או לבחור באחת מהדמויות האלו (מן הסתם לא רצוי שזו תהיה מדריכה, כי היא צעירה) או לשאול אותן את מה ששאלת - "מאיפה אני יכולה למצוא דמות" - הן יכולות לייעץ על עוד.. (בזה דווקא מדריכות זה כתובת מעולה, למדריכה יש את הצוות שהיא הכירה, יש לה לפעמים מדרשה שהיא משלבת, וכו', הגיוני שיש לה דמות נערצת שהיא יכולה להמליץ לך עליה)
זו רק דוגמה, כמובן, צריך לחפש...
עריכה: עכשיו אני רואה ש@רוצה יותר כותבת שאצלה זה שכנה, האמת שרעיון כזה היה נראה לי מוזר בהתחלה - אבל הנה אנחנו רואים שאצלה זה עבד..
בקיצור, סתכלי סביבך, בכל המעגלים שאת חיה בהם, תחשבי על דמות שאת מעריכה ונראית לך מתאימה, תתגברי טיפה על המבוכה ו-הופ למים...
ממש לא חובה תחת כל ההגדרות האלהרוצה יותר
מה שכן כדאי זה שהדמות תהיה מצד אחד מישהי שגדולה ממך ברמה מסויימת, שיש לך מה לקבל ממנה. ומצד שני שתהיה אחת שאפשר לדבר איתה מגובה העיניים.
אני פשוט ביקשתי מאחת נשואה ממש מתוקה שגרה לידי ואנחנו תמיד נפגשות בבית כנסת שתהיה המשפיעה שלי, ומידי פעם אני מתייעצת איתה או שאנחנו סתם מדברות ולפעמים גם יצא לנו ללמוד ביחד... בחב"ד זה יותר קל כי זה ממש מקובל ומוגדר אבל אפשר גם לעשות את בלי כל הגדרות. (למרות שכן יש תועלת בזה שלשתיכן יהיה ברור שאת רוצה להתחזק ממנה)
בקיצור תחפשי מורה, מדריכה, מישהי שגרה לידך, אחות של חברה, או סם מישהי שיצא לך להכיר והתרשמת מהאישיות שלך ונראה לך שיהיה לך 'דיבור' איתה ופשוט תדברי איתה. לי זה היה בהתחלה ממש מפדח להתחיל להגיד לה דברים על עצמי ושהיא תהיה על תקן 'יועצת' כזאת אבל בסוף היה שווה את זה!!!
זה תלויווינטר
יש דברים שבאמת אני חושבת עליהם יותר עם עצמי לבד, ואם אני צריכה יש לי אנשים שאני יכולה לשתף אותם ולהתייעץ
אממ אם זה משהו ממש אישי שאני לא מרגישה עדיין מספיק פתוחה כדימשתדלת לשמוח
זה באמת גרוע
עצמי החביבה
לעצמי החביבהרוצה יותראחרונה
בגלל שאני חדשה אין לי אפשרות להתכתב בשיחות אישיות. אם את רוצה אפשר במסרים
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים