מה דעתכם?אנונימי (פותח)
זה נכון ללכת לרב בשביל כל שאלה?
אם יש לי בעייה רפואית ל"ע, מאיפה הרב צריך לדעת מה לעשות?? מה, הוא רופא?
אותו דבר אם לקנות בית- לך לנדל"ן?! מה קשור הרב??
אני יודע שאם מישו היה בא לרב חיים דוד הלוי זצ"ל בשאלה שלא קשורה לרב הוא לא היה מוכן לענות..
כמובן, אני לא מדבר על ברכה- ברור שלבקש ברכה זה טוב, אבל שהרב יחליט אם לעשות ניתוח או לא??
מסכים!! ^^איתיאל ש
יש לבעל התניא איגרת על זה, וזה בדיוק מה שהוא כותבהרועה
אבל לאדמור האחרון של חב"ד ז"ל יש איגרת שעונה על מה שאמרת, אם יהיה לי כוח אני אחפש.
כל העניין של להתייעץ עם הרב בכל דברשמחה ואמונה
בא מהחסידות.. יש כאלה שקיבלו את זה ויש כאלו שלא..
לענ"ד-כן!!
אמממ... לדעתי, לרב יש הרבה חוכמת חייםלולה=]
אם זה סתם יפריע לו או יגזול ממנו זמן, אז לא כדאי לשאול אותו על כל דבר, אבל אם זה לא, אז למה לא? הוא יכול לעזור במובנים שנדל"ן או רופא לא יוכלו לעזור לכל אחד.
רופא או נדל"ן יכולים לעזור במובן שרב לא יוכל לעזורקוגל ירושלמי
אבל,_חמודויינת_
ישאומרים שיש להם קצת רוח הקודש,
אז זה לא שהם רופאים, הם פשוט יודעם מה יהיה הצעד הנכון לעשות.
הבעיה היאקוגל ירושלמי
שמגיע מצב שאנשים פונים לרבנים בשאלות שהם צריכים לפנות לאנשי מקצוע.
רופא פוסק ברפואה,
רב בהלכה.
כל אחד במה שהוא טוב בו.
(לקבל ברכה\עיצה וכדומה זה משהו אחר לגמרי כמובן).

אבל רוב הרבנים מבינים טוב גם בשאר דבריםלולה=]
למשל- הרמב"ם, אני חושבת, היה גם רופא, לא?? והיו עוד כמה רבנים גדולים וחכמים שידעו תורה והלכה מעולה, וידעו גם שאר דברים מעולה- חשבונאות, רפואה, עסקים.
הם לרוב מבינים עניין ויכולים לעזור ולענות לאנשים גם לא בענייני הלכה.
כמובן שלא מומלץ לבוא לרב ולשאול אם לקחת אקמול או אופטלגין

כדאי לברר אצל רב אם זה בסדר מבחינה הלכתיתנועמיקאחרונה
למשל,אם יש איזו מחלה,ויש כמה אפשרויות, כדאי לשאול את הרב האם יש בעיות הלכתיות בחלק מהאפשרויות,או לדוגמא אם קונים דירה-איך לנסח את החוזה.  אבל הרב לא אמור להבין בכל נושא בעולם יותר במומחה באותו נושא.

לכן,צריך לשאול את הרב מה עדיף מבחינה הלכתית,ולא להטריד אותו בכל נושא לא קשור.

ובכלל, בנאדם צריך לחיות עם הכוחות שה' נתן לו, ולא להיתלות בכל החלטה ברב.
----אינטרנט?!
התורה היא החוכמה הכי גדולה שיש הכוללת בתוכה את כל החוכמות.
מן התורה הקב"ה ברא את העולם כך שהכל נימצא בה.(זה לא סותר שרב שקול יפנה או יתיעץ עם אנשי מיקצוע אבל מיתוך שכל ניצחי של תורת אמת)
>>>שירה כים
הרמח"ל במסילת ישירים כותב כתשע דרגות שאנחנו צריכים לנסות לעבור כדי להגיע לשלמות העבודה.
ומביא את הבריתא של ר' פנחס בן יאיר:"תורה מביאה לידי זהירות,זהירות מביאה לידי זריזות, זריזות מביאה לידי נקיות,נקיות מביאה לידי פרישות,פרישות מביאה לידי טהרה,טהרה מביאה לידי חסידות, חסידות מביאה לידי ענוה,ענוה מביאה לידי יראת חטא, יראת חטא מביאה לידי קדושה,קדושה מביאה לידי רוח הקודש,רוח הקדש מביאה לידי תחיית המתים".אותם רבנים גדולים[ואני מתכוונת לגדולים-גדולי ישראל!ולא כל רב]
בטוח כבר הגיעו לדרגה של קדושה ומעט רוח הקודש-ולכן כל מה שהם אומרים\מתיעציים איתם צריך לשמוע לקולם, כי פסיקתם היא פסיקתה של התורה עצמה,דיבריהם הם דבריה של התורה, של הקב"ה בכבודו ובעצמו!!
וגם אם יש שאלה ושואלים את הרב-שמענו בקולו, ודברים אלו בעצם "הזיקו" אנחנו מצפונית מכוסים-בעולם הבא אף אחד לא יבוא אלינו בטענות למה עשית ככה ולא ככה-אנחנו שמענו לדעת תורה!זה מה שהרב אמר לעשות..
חוצמזה ש"צדיק גוזר וה' מקיים"-מה שהצדיק אומר ככה יהיה-לטוב ולרע-את זה אנחנו תמיד צריכים לזכור,ולהתחזק באמונת חכמים.
שבת שלום!
אני לא אכנס לעומק הדברים, אבל..הסנה-בוער
בס"ד
נראה לי שהיום אנחנו קצת מעוותים את זה-
בעניינים החשובים מחליטים די עם עצמנו, ובדברים הקטנים רצים לבזבזמן לרבנים [ע"ע שות SMS בעלוני שבת.. אני לא מדברת על תשובות, אלא על השאלות ההזויות.]
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך