מעניין אותי מה אתם/ן חושבים/ות על זהבזמן הקרוב:)

בנים- תענוד טבעת כשתתחתן?
בנות- תרצי שהבעל שלך יענוד טבעת?
מוזמנים לפרט ולנמק..

שוטו
שבוע טוב!
סליחה לא הבנתי איך התגובה קשורה...?הרמוניה
כן.מיס פטל
אני ארצה שהוא יענוד טבעת. מעבר לזה שזה סימן חיצוני כדי שידעו שהוא נשוי (ו-וואלה, חוסך הרבה פאדיחות. מנסיון) בעיקר הייתי רוצה בשבילי.
יש משהו בלהוריד למשהו פיזי, לחפץ מסויים את העובדה שאני שייכת לו והוא שייך לי. כאילו, סוג של לתת לזה ביטוי מוחשי..
כן, למה לא?שוק!
לאישה יש סממנים שאי אפשר לטעות אם היא נשואה או רווקה
למה שלא יהיה איזה משהו גם לאיש?
זה יכול להיות תזכורת להרחיק עצמו ואחרים מניסיונות כאלה ואחרים.
לא, לא נראה לי.מבקש אמונה

לא חושב שזה נצרך לגברים

רוצה להאמין שכן אענודekselion

אני חושב שכך נכון לעשות

אם כך ראוי לעשות,והוא ישמיענו
איך בדורות הקודמים, ובעצם מאז ומעולם- גדולי ישראל לא חשבו על הרעיון?
לא קשה בעיניך?

איך משהו שלא היה מקובל בעמ''י די באופן גורף, פתאום בשנים האחרונות נהיה מקובל אצל מיעוט?
אולי כי המציאות השתנתה?שוק!
פעם הנשים היו יותר צנועות, היום פחות.
יש יותר פיתויים בימינו, יותר חוצפה.
חוץ מזה שזה לא אסור, נכון?
מקסימום לא נהגו כך, אז מה הבעיה בזה?
המטרה של זה חיובית.
..
אה, אתה מתכוון שזה מזכיר אולי מנהג נוצרים?
..והוא ישמיענו
כן, בגלל שזה התחדש בעקבות הנוצרים בעיקר. וגם כי עמ''י לא צריך טבעת כדי להיזהר באיסור אשת איש/ איסורי צניעות.
(כמובן מי שירא שמים).
בשביל להיזהר- מספיקות ההרחקות שחז''ל נתנו לנו.. אני סומך על חז''ל בענין. יש להם הדרכות מספיק טובות בשבילנו

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.yeshiva.org.il/ask/42042&ved=2ahUKEwiS-uOthabtAhXSasAKHecfASIQFjABegQIEBAB&usg=AOvVaw0ikTPD_p28opwQKWBAEQ6U
הבנתי. יפה.שוק!
וטבעת לאישה לא התחדשה?נקדימון
הרי המשנה והגמרא דנים על פרוטה ושווה פרוטה. גם טבעת לאישה זה דבר שהתחדש ולא דווקא היה מקדמא דנא. אולי מצאו לזה רמזים ונסתרות אך זה לא בעיקר הדין ולא מידי. ואף בגברים, אם זה לא בא בתוך טקס הנישואין שכביכול גם היה קונה את הבעל, אז אין בהכרח בעיה בזה. לא כל מה שעושים נוצרי או סתם גויים נהפך אוטומטית לאסור אצל היהודים.

אני אישית לא חושב שאלך עם טבעת. אמנם יש לי סבא אחד שכן ענד טבעת, אבל סבא שני לא ואבא שלי לא ושאר דודים לא. לא תופעה נפוצה, ואני חושב שזה יפריע לי על היד (אפילו שעון לא נוח לי). וגם זה נראה לי מוזר, ומזוהה אצחי בעיקר עם טיפוסים יותר גסים או מפונפנים (כן, אלה שתי קצוות).
אבל זה בוודאי שייך לאשה,והוא ישמיענו
ולא לאיש.
קנין כסף לא שייך באיש..
אז מה קשור טבעת לגבר?

זה לא חידוש הלכתי. זו המצאה של יחידים

ומה שכתבת לגבי גויים בהתחלה- בוודאי. אף אחד פה לא פוסל כל דבר שיש אצל הגויים. צריך לחלק בין דבר לדבר
אתה רצית להקשותנקדימון
מכך שזה לא היה נהוג בדורות הקודמים, ואפילו גדולי ישראל לא הולידו סברא שתצריך את זה. אני באתי לומר שאלה בכלל לא טענות.

אני אישית לא חושב שאלך עם טבעת, אבל השאלה אינה דווקא למה כן לשים. זה יותר בתחום ההעדפה האישית כמו שוקולד. מוזר לשאול למה כל שוקולד? או למה לא שוקולד? אין פה ענין מצוותי וגם לא מוסרי, אז זו סתם העדפה ריקה. אלא אם כן תביא טענה רצינית נגד (או בעד) ואז שייך להיכנס לדיון ממשי
זה שהכומר מחליף בין הטבעות?והוא ישמיענו
או שזה בא לעולם המערבי מתוך תפיסה של שוויון בין המינים?

מה לא מוסרי?

כשאני קורא את המשפט הזה:

"יש משהו בלהוריד למשהו פיזי, לחפץ מסויים את העובדה שאני שייכת לו והוא שייך לי"
שכתבה אחת הניקיות כאן, כן- זה מחשיש אותי. זאת תפיסה קצת מסוכנת.. אתה לא חושב? זה נשמע לי אמירה שזרה ליהדות. אז כן, הלכתית זה לא אסור (גם זה.. לא פשוט, אם תשאל רבנים). אבל מוסרית? ומדוע חכמים לא ראו לנכון להגיד לגבר לענוד משום צניעות במשך כל השנים שעברו? כמו שהבאתי בקישור שהרב יעקב אריאל שליט''א כותב.

האמת שזה די עורר אותי להגיב פה בשרשור, ודווקא לא התגובה של @איקסלין שהגבתי אליה. אבל הצלחתי קצת להתאפק
אוקיינקדימון
תפיסה של שיוויון בהחלט מופיעה בתורה. השווה הכתוב איש ואישה. הפער הוא תולדה של קללה, ולא של אידיאל טבעי. הקניין בנישואין הוא ממש לא קניין רגיל, לא קונים את האישה (בניגוד לטעות הרווחת) ואי אפשר למכור את האישה או לעשות איתה מה שמותר לעשות עם חפץ עם עם עבד כנעני. יש גם מה להוסיף מהו הקניין על דרך החיוב, אבל זה נראה לי מחוץ לגבולות הפורום. גם אוסיף שבפשטות התורה אכן מעוניינת שגבר ישא רק אישה אחת, והדגש על המחוייבות ההדדית מתאים פה.

לגבי ההגשמה הפיזית, לא מדובר פה על אלוקים כך שאני בכלל לא מבין אותך. ממתי הצורך בסמלים פיזים הוא זר? כשמדברים באלוהות זה משהו אחר, כי שם זה בהגדרה מחוץ להגדרה.
אני יודע שהרב צבי קוסטינר אומר ללכת עם טבעתברגוע
למי שלומד (ואולי גם עובד) במקום מעורב.
טוב, מענייןוהוא ישמיענו
שים לב למה שאמרתיekselion

אמרתי "אני חושב.." לא אמרתי שכך ראוי לעשות בכללי, אלא ציינתי שזו דעתי..

ממליץ לך לא למהר לשפוט אנשים

לא שפטתי,והוא ישמיענו

שאלתי פשוט אם זה לא קשה בעיניך,

הרי כתבת שאתה חושב כך

אני רוצה לשמוע את דעתך זה הכל

אני חושב שהדגשתי את דעתי כבר..ekselion

זה לא קשה בעיניי, אין שום "איסור" בדבר אז למה שזה ישנה משהו?

לא מבין מה התמיהה שלך

למה לדעתך כך נכון לעשות?והוא ישמיענו
אני חושבת שכןהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך י"ב בכסלו תשפ"א 19:30
כי אצלנו זה נהוג שגם בנים עונדים.
אם הוא יעמוד על זה שלא אז נראה אשתדל להקשיב
לא.חמדת66

באופן כללי לא ענדתי מעולם טבעות\צמידים ולא רואה למה לעשות את זה. האגר"מ כתב שזהו מנהג מכוער ליראי ה'. לשיטת אלו האומרים שענידת הטבעת היא כדי שלא יתחילו איתך וכו' - לענ"ד יש מגוון דרכים להעביר מסר ברור ויהיה עצוב מאוד שרק ע"י הטבעת ידעו על הנישואים...

לא רואה סיבה לעשות את זה..אם רק נאמין
זה לא דבר מקובל בציבור שבו גדלתי (ואני מאמין שככה רוב בני הדור הצעיר שלנו), אז אין לי שום ציפייה רגשית לבטא משהו דרך טבעת..

ובחיים לא נקלעתי לסיטואציה לא רצוייה שמישהי ניסתה להתחיל איתי בקטע לא מתאים או משהו כזה.
מי שנמצא בסביבה שעלולה להיות בעייתית ובאישיות שלו ובמה שהוא משדר יש יותר חשש שזה יקרה לו, אז אולי יש עניין. אני לא.
לא, לא אוהבת את המראה של זה על גברסמטאות
מושלםהפי
יש טבעות שמיועדות לגברים
שהם נראות מאוד גבריות
כן,אבל זה מצחיק לי על יד של גברסמטאות
תלויtempuser
עקרונית זה מנהג חדש שהגיע מהגויים אז אני לא שש להצטרף אליו. (וכך דעת רבותיי)
אבל אם לאשתי העניין יהיה משמעותי נתגמש ונסמוך על דעת המקלים בעניין.
גם פיצה הגיעה מהגוייםימ''ל

אתה יודעהפי
שמעתי שגם שפירושים על דרך הפשט הגיעו דרך הגויים בעיקר מהנוצרים
והתחילו לפרש בדרך הפשט על מנת לענות להם ..להראות להם שהם טועים .
והיה חייב להתחיל להשתמש בפשט שהיהודים ידעו איך לענות להם
אז אולי באמת יש בחלק מהדברים יתרון.
וואלה לא ידעתיימ''ל

אני אתעלם מהדוגמה (שהיא פשוט לא נכונה) ואתייחס לעיקרון:

דברים שליליים, או דברים סתמיים שגויים עושים כעניין חברתי או תרבותי כמו אופנה - אז כן, יש עניין שלא לנהוג בהם.

אבל דברים חיוביים, או דברים טכניים ושימושיים שאין איזה רעיון או השתייכות מאחוריהם - אז לא, אין טעם סתם להימנע מהם.

טבעת ששמים כדי לשמור על צניעות, או לתת לאישה בטחון (לא משנה אם זה חיובי שזה מה שנותן לה בטחון), או סתם כדי לסמל קשר והדדיות - זה שייך לסוג השני.

מה לא נכוןהפי
הפיצה?
"שגם שפירושים על דרך הפשט הגיעו דרך הגויים בעיקר מהנוצרים"ימ''ל

מי אמר לך שלא?הפי
רש"י בעצמו התחיל לפרש פירושים כאלה אודות להיסטוריה שהוא היה בתוכה
ואם תשים לב תראה שהוא הושפע מזה רבות.

מישהו היה צריך לענות להם.. לא היה לנו פירושים דרך הפשט
ולהם( לגויים) כן היה
לא מדויק...חמדת66

בכל מקרה לגבי הטיעון הספציפי של חוקות הגוים אני מסכים עם ימ"ל בנידון דידן.(מה גם שיש רמ"א שמחלק בין דברים שיש בהם טעם וכו', ואולי כאן זוהי המח' גופא)

מה לא מדויקהפי
רש"י לא פשטן קלאסיחמדת66

ופירושי הפשט היו קיימים הרבה הרבה לפניו (כל מיני דוגמות בגמ' ובמדרשים) או גאונים כמו רס"ג או ר' שמואל בן חפני וכו' וכו'. הגדלות של רש"י היא באפיקים אחרים. 

כמו-כן, הנוצרים הם לא דוגמא טובה לפשטנים...

אף אחד לא אמר שזה לא היההפי
רש"י התחיל לכתוב את הפשט בצורה שכל אחד יכול להבין את הפירוש הוא בהחלט אבן דרך בפשט .

לגבי הנוצרים הם עשו הרבה עוול ליהודים באותה תקופה של רש"י .. גם אם זה לא נכתב באופן גלוי
הפירושים נכתבו ועזרו ליהודים.
מי אמר לך שכן?ימ''ל

נוצרים מאוד אוהבים לפרש שלא על פי הפשט.

למשל הם מחפשים רמזים למשיח שלהם, בעיקר בישיעיה אבל גם בתורה.

לזה הכוונההפי
בדורות מאוחרים בתקופת רש"י אנשים כבר התחילו לשכוח את הפשט ואז היה צריך להסביר בפירוט ובפירוש כל דבר, יכול להיות שהויכוחים עם הנוצרים היו זרז לדאוג שלא יווצרו בלבולים
מה פתאום..והוא ישמיענו
התורה כוללת -פשט-, רמז דרש וסוד

אני שמעתי את מה שאת אומרת לגבי ההדגשה של הפשט כדבר יותר חשוב מהדרש שזה הגיע בעקבות מרתין לותר. כך אומר הרב יוסף קלנר, שחוקר את הענין. והוא כתב על זה גם בספרו "פלורליזם, פנטיזם וכלליות (הקריטריון לאמת, הקריטריון למוסר)"

הוא מביא מהראשונים שהם אומרים שאע''פ שהדרש יותר עיקרי, הם עוסקים דווקא בפשט. משמע שהאמירה 'אין מקרא יוצא מידי פשוטו' כשהיא באה לבטל את הדרש- איננה נכונה.
אך האמירה הזאת כן אומרת שיש את רובד הפשט שתמיד נשאר ואין מקרא יוצא מידי פשוטו.
(יעויין גם בדברי המהר''ל בתפארת ישראל איני זוכר בדיוק היכן שאומר את זה על ההבדל בין פשט לדרש)
מה?נקדימון
דגרים שלילים ברור לגמרי שלא, בעיקר כי מסתמא זה לא ילך עם התורה, אבל דברים סתמיים? למה לא? אם אין חשש שזה יהיא לידי משהו רע אז מה מםריע לך לקבל את זה?
אם יתחילו ללבוש חולצות עם משושים, אז לא תלך כי זה משהו סתמי של הגויים?? (אני לא הייתי הולך כי זה מכוער, אבל מה הקשר לזה שזה סתמי?)
כןימ''ל

דברים סתמיים, שאין בהם סיבה הגיונית, כמו עניין של אופנה - גם בזה יש עניין להתבדל מהגויים.

זה מה שנקרא 'חוקות הגויים' ואצטט שני מקורות בעניין:

א. "אין הולכין בחקות הגוים ולא מדמין להן לא במלבוש ולא בשיער וכיוצא בהן שנאמר 'ולא תלכו בחקות הגוים' ונאמר 'ובחקותיהם לא תלכו' ונאמר 'השמר לך פן תנקש אחריהם' - הכל בענין אחד הוא מזהיר, שלא ידמה להן אלא יהיה הישראל מובדל מהן וידוע במלבושו ובשאר מעשיו כמו שהוא מובדל מהן במדעו ובדעותיו. וכן הוא אומר: 'ואבדיל אתכם מן העמים'.

לא ילבש במלבוש המיוחד להן, ולא יגדל ציצית ראשו כמו ציצית ראשם, ולא יגלח מן הצדדין ויניח השער באמצע כמו שהן עושין וזה הנקרא בלורית, ולא יגלח השער מכנגד פניו מאזן לאזן ויניח הפרע מלאחריו כדרך שעושין הן, ולא יבנה מקומות כבנין היכלות של עבודה זרה כדי שיכנסו בהן רבים כמו שהן עושין, וכל העושה אחת מאלו וכיוצא בהן לוקה". (רמב''ם)

ב. "הנכרים שבאותו הזמן היו עושין רצועות של מנעליהן אדומות וישראל היו עושין שחורות כדי שלא ילבשו מלבוש נכרי. אם יאמר הנכרי לישראל עשה רצועות מנעליך אדומות בפרהסיא או נהרוג אותך - יהרג ואל יעשה". (רי''ף)

ברור שחסר פה משהונקדימון
ברוב הדברים האנושיים-נימוסיים-טכנולוגיים אנחנו דומים להם. מפשט הציטוט שלך נגיד שאסור לנו להשתמש בטלפון שהרי זה המצרה מיוחדת של גויים. גם איך אנחנו (הגברים) הולכים עם מכנסיים, הרי זה המצרה של הגויים, ולפני כן כולם הלכו רק עם שמלות..
^^ הערה נכונה!שוק!
עבר עריכה על ידי שוק! בתאריך י"ד בכסלו תשפ"א 10:49
איך אנשים שמשתמשים בכל אמצעי הטכנו' ורשתות האופנה הגויות עוצרים דווקא בנק' הזאת?
אנחנו מוקפים במיליון פריטים, כלים והמצאות של גויים, כולל במקומות השמרניים ביותר שאבותיהם לא חלמו להשתמש בהם.
שואלת כדי להבין מה ההבדל- לפי מה משייכים דברים מסויימים לקטגוריה 'בסדרית' ודברים אחרים ל'חוקות גויים'.
נראה שאנשים אומרים דברים לפי תחושה ולפי מה שהם רואים אצל השכנים שלהם או מה שמתחשק. לא יודעת .
באופן אישי אני חושבת שזה יפה ומוסיף רק אם זה בא מיוזמתו של האיש.

@רויטל.
@ultracrepidam
אשמח לחידוד אם לא איכפת לכם.
(ה"חלילה" והאמירה החד משמעית 'תפסו' אותי )
תודה!
בשמחהultracrepidam

קודם כל, את מניחה שאנחנו משתמשים *בכל* אמצעי הטכנולוגיה ורשתות האופנה הגויית.

אז ממש לא, אני ממש לא מתייחס לאופנה. ברור שלא אקנה בגד שאין בחנות, אבל "אופנתי" זה לא שיקול בעיני ללבוש משהו (טוב, ברור שאם אהיה בדרך לאירוע שבו אני יודע שיתייחסו אלי מוזר אם אהיה לבוש לא אופנתי, אבדוק ספציפית מה מצפים ממני)

טכנולוגיה - זה כלי. אין "סגנון" של להשתמש בטלפון וכו'. השימוש בטכנולוגיה לא אמור להיות משמעותי מבחינה חברתית, ובגד כן, בגד נועד כדי להציג אותנו בפני הסביבה, וכדי שאנשים יראו אותנו כמו שאנחנו רוצים שיראו אותנו

השפעה חברתית: אכן, אני לא הולך ללבוש שמלה, ובהחלט הסביבה החברתית שלי לא תראה לבוש כזה בעין יפה. אבל כמו שציינתי, הסביבה החברתית שלי לא מעודדת טבעת לגבר. הסביבה החברתית שלי עדיין הולכת עם התפיסה שמדובר בדבר גויי ומכוער. אז דווקא בגלל הסביבה החברתית, אין סיכוי שאלבש טבעת. (ההרגל בעולם לא באמת משנה. הרי מיליארד סינים אוכלים עטלפים, ואני לא מרגיש שאני מוזר יחסית אליהם)

ועכשיו לרעיון מאחורי זה: אני לא אוהב את התפיסה כאילו יש חפץ שצריך להחזיק אותי בקשר עם אשתי. כאילו היא מפחדת שאברח. ואם יש לה חשש כזה - טבעת לא תשנה את זה. אני לא אוהב שאנשים לא נותנים בי אמון, או את המחשבה שהמגבלה היחידה על קשר בין גברים לנשים זה הטבעת שמכריחים אותם לשים. אגב, זה נכון גם לצד השני - לא יפריע לי אם אשתי לא תלך עם טבעת נישואין. בפועל זה ייראה מוזר ולכן כן אצפה לזה, כי בסביבה החברתית שלנו כן מתייחסים לטבעת נישואין של אשה כמשהו משמעותי. אבל באופן בסיסי, אם היה לי צורך "לסמן" את אשתי כנשואה, זה בעיני יותר סימן לזה שהזוגיות דפוקה. אולי זה מה שאני אומר כרווק, ואולי כנשוי אחשוב אחרת. אבל בשביל זה תצטרכי לחכות.

תודה רבה!שוק!
בשורה התחתונה אתה אומר שזה בגלל הסביבה החברתית. מובן ומקובל.

ההלכה היהודית מסמנת את האשה כנשואה, קושרת את האשה לבעלה ואת הגבר לא.. לאיש היה מותר גם להתחתן עם יותר מאחת וזה בא לידי ביטוי גם בזה שהוא משוחרר מסימונים.. צודק, נראה שבבסיס זאת ה'דעה הנכונה'.

בקשר להלכה - לא הייתי מכניס את זה כאןultracrepidam

הרי בסופו של דבר זוג יכול להחליט לחיות בזוגיות שבה האיש מתחייב לאשתו שלא תהיה מישהי אחרת, וזה כמובן מה ש(כמעט?) כולם עושים. ואז לפחות מבחינה חברתית אין הבדל בין סימון של הגבר לסימון של האשה. אני לא מאמין בסימון, אני לא רואה מצד עצמי צורך לסמן לא את עצמי ולא אחרים. מי שטוב לו עם סימון, בהצלחה

התכוונתי שאשה מסומנת עם כיסוי ראש גם בלי טבעת,שוק!
אין מקום לטעות אם אשה היא נשואה או רווקה.
כיסוי ראש הוא כיסוי ראש, לא סימון ראשultracrepidam

כדי שנשים ירגישו טוב עם עצמן, מכרו להן בלוף* שהכיסוי הוא רק סימן שהן נשואות והן צריכות להתגאות בזה, ומכאן הן הסיקו שמספיק כיסוי ראש חלקי.

ושוב, אני לא מבין למה צריך סימן אם מישהי נשואה או רווקה. לא חושב שהגיוני שכל האנשים מגיל 17 יצטרכו ללכת עם סימן אם הם פנויים, בקשר, נשואים, או לא מעוניינים בקשר.

*למה אני קורא לזה בלוף? כי לפי מה שזכור לי, הרב שרלו כותב שלא ברור לו מאיפה התפיסה הזאת הגיעה.

אתה באמת לא מבין? 🙂חדשכאן
היית קצת בחברה חילונית?
לא יודע אם הייתי בחברה מספיק חילוניתultracrepidam

רוב חיי הייתי בסביבה שרובה המשמעותי דתיים, גברים, או גברים דתיים.

אבל ככה זה גם אמור להיראות - מבחינה דתית, הראוי הוא שגברים יהיו בעיקר בסביבה גברים ודתית, ונשים בעיקר בסביבה נשית ודתית.

ברור שאם אני רואה מישהי אני עלול להתעניין אם היא רלוונטית בשבילי כרווק. ולכן אני בסופו של דבר מרוויח מזה שיש לנשים כיסוי ראש (ואולי היא בכלל לא דתית וסתם לובשת חצאית? ואולי היא בכלל נשואה?). אבל לא חושב שיש לזה ערך דתי.

אם זה בגלל שחילונים מסתכלים עליה - ואם היא תהיה מסומנת כנשואה, הם לא יסתכלו?

אם זה בגלל שיתחילו איתה - נו באמת. הרי גם אם היא רווקה הם לא רלוונטיים בשבילה אם זה כשהם חילונים.

לפעמים כדאי להיות בעמדה מרוחקתחדשכאן
מאשר להגיע לעמדה מסרבת
אם אתה רוצה שאבין את כוונתך תצטרך להסבירultracrepidam

יש לך טענות טובות איך "לצאת" מהבעיותחדשכאן
ש"חוסר סימון" יכול ליצור.
אבל לפעמים כדי למנוע מהבעיות להיווצר.
כן. יש סיפורים לא נעימים. ולא צריך להגיע רחוק. סתם לא נעימים וחבל.
שוק!
בגלל זה זה יפה שגבר יבחר לשים טבעת באופן וולונטרי.
כיסוי ראש של אשה זה ודאי סימון אחרת גם רווקות היו הולכות עם.שוק!
התורה כנראה רוצה להרחיק אנשים נורמאליים ממנה (כותבת נורמאליים כי יש בעולם גם אנשים שזה לא מרתיע אותם לצערנו הרב) מאיסור חמור מאוד מאוד. יש בחוץ אנשים שמחפשים נשים.
התורה מתייחסת בחומרה יתרה לאשה נשואה שזנתה ביחס לאיש נשוי שזנה,

הכל מאוד מתאים ומתחבר.

אז למה אשה מחוייבת לשים ראש אחרי נישואיה?
השאלה באמת למה ההלכה כךultracrepidam

למה אשה נשואה מכסה את הראש (ואם היא לא מכסה, אסור לברך מולה! כמו מישהי שלא מכסה את הכתף!)

ורווקה לא. וברור שזה מרחיק. אבל זה לא מרחיק כי יש סימון, זה מרחיק כי היא בעצם נוהגת יותר בצניעות. כנראה ההלכה מצפה מאשה נשואה לכבד את הצניעות שלה יותר ולכסות את השער

וואו זה מעליבשוק!
למה נשואה מכבדת יותר את הצניעות שלה?
אתה אומר שלכתחילה גם רווקות היו צריכות ללכת עם כיסוי ראש?
לא נראה לך שכיסוי=צניעות=כבוד?ultracrepidam

אדם שמכסה את עצמו מכבד את עצמו. מי שמכסה את עצמו יותר (בצורה יפה ומכובדת) מכבד את עצמו יותר. זאת המשמעות של צניעות.

בהרבה חברות זה דווקא מאד מקובל שגם נשים וגם גברים כיסו את הראש, לאו דווקא אחרי נישואין. וזה היה נחשב מכובד. היום פחות נפוץ. מה "לכתחילה" אני חושב שזה תלוי תרבות, אבל ההלכה קיבעה את החובה לנשואות

לאשוק!
אני חושבת שצריך ללכת בצניעות כי 'מלוא כל הארץ כבודו' וההלכה מגדירה בדיוק מתי ואיך מותר ללכת כך או אחרת.
אם ההלכה לא דורשת מרווקה ללכת עם כיסוי ראש סימן שגם בלי כיסוי ראש היא צנועה לגמרי לא פחות מנשואה שהולכת עם 5כיסויי ראש ביחד.
מקבל את דברייך, באופן חלקיultracrepidam

זאת אכן לא הסיבה, אבל חלק משמעותי מהתוכן.

אבל אם הורדנו את ההסבר הזה, איך יכול להיות שמול שער של רווקה מותר לברך ומול שער של נשואה אסור? אני יכול לקבל את זה בלי הסבר, זה גם אופציה

ואני חושב שאפשר להתלבש יותר בצניעות ממה שההלכה דורשת. ההלכה דורשת מינימום, ויש יותר, שלא צריך לעשות אותו אבל הוא לא חסר משמעות

לא מתלבשים יותר מדי מעבר כדי לא להדמותשוק!
למוסלמים.
'חוקות גויים'וזה.
אוקיי, זאת התנגשות של שני ערכיםultracrepidam

אני בטוח שנוכל למצוא משהו באמצע.

כמעט בשביל כל סגנון לבוש נמצא איזה אומה של גויים שמתלבשת בדיוק כך

אבל בכל מקרה זאת שאלה צדדית. לעצם הנקודה, זה שההלכה מתירה לבוש מסוים (נגיד חצאית רק עד הברך לפי אותם פוסקים שמתירים, או שרוול עד המרפק) לא אומר שאין מעלה מבחינת הצניעות ללבוש משהו שמכסה יותר

זה ברור.שוק!
עבר עריכה על ידי שוק! בתאריך י"ד בכסלו תשפ"א 13:34
אני דברתי על רעלות וכיסויי ראש ולבוש כללי בסגנון נשות הטאליבאן וכאלה
ולבוש מסויים שעדות מסויימות נהגו ללבוש בגלות,
זה כנראה בהשפעת הגויים בני המקום.
אבל זו לא הסיבה שמכסים את הראשחופשיה לנפשי
(בחלק מהארצות הערביות/צפון אפריקה גם רווקות כיסו את הראש מגיל צעיר)
אגב, לא מזלזל בדעתו של הרב שרלוחדשכאן
ישנן עוד דעות ביהדות.
אומנם סימון הוא לא הטעם העיקרי או מקור הדין, אבל יש שהוסיפו אותו.
הוא כותב שהוא לא מכיר דעה כזאתultracrepidam

ולכן אני מניח שאין דעה שסוברת שיש למחשבה הזאת משקל הלכתי

שוב, יכול להיות שאני זוכר לא נכון

יכול להיות שהקב"ה העלים ממנו רמב"ם מפורש, כדי להטעות אותי

אבל בעיני, אם הרב שרלו כותב שדעה מקלה מסוימת *לא קיימת* והיא המצאה, אני סומך עליו בזה, ומניח שאכן הוא לא שמע מימיו על מקור הלכתי כזה, ואם כך סביר מאד שזאת המצאה

כאמור, במישור ההלכתי. במישור הרוחני או לך תדע מה, הכל יכול להיות, אבל אין לי מחויבות לזה

דעה מקלה?חדשכאן
דעה שסיבה נוספת לכיסוי הראש זה להבחין את האישה כנשואה.
בהחלט. סיבות הן תמיד סיבות להקלultracrepidam

אם נניח נאמר שאסור לאכול בשר בחלב כי כדור הארץ שטוח, אז אם כדור הארץ עגול, מותר.

אם נניח שאסור לאכול בשר בחלב משתי סיבות: כי 1+1=2 וגם כדור הארץ שטוח, אז אין משמעות לשאלה אם כדור הארץ שטוח או אם זאת סיבה

בכל מקרה, זה תמיד ההקשר ההלכתי שבו מובאת התפיסה הזאת - כדי להתיר כיסוי ראש שאיננו מכסה.

אלא אם אתה מתייחס לפאה נכרית, ואז זאת סיבה להחמיר. אבל כדי להחמיר בצניעות לא צריך להיות גאון גדול בהלכה. יש דברים שאתה יודע לבד.

ואם נאמר שאסור לאכולחדשכאן
גם כי כדור הארץ שטוח וגם כי הוא עגול? איזו קולא זו?
אני נוטה לחשוב שהבנת אותי 🙂
ואתה צודק מבחינה הלכתית - אין הבדל. מבחינה רעיונית, זו בהחלט תוספת.
אני הסתכלתי רק בפן התורנירויטל.

למשל כיפה האיש חייב,להניח תפילין חייב,טבעת הוא לא חייב בכלל,

יש כאלה נשים פוחדות שהבעל לא יהיה אמין לאשתו אז מכריחות

אותו ללכת עם טבעת,בחוג החרדי אף אחד לא עונד טבעת,שוב

אני מדברת בכיוון הדתי חרדי.

אכןהפי
נוצרים משתמשים הרבה באלגוריהCherry
אמתtempuser
ובכל זאת יש רבנים גדולים שממליצים שלא לאמץ את העניין. האמת שלבושתי איני יודע את הטעם לעומקו, אבל ככלל יש פחות שאיפה להכניס מנהגים מהגויים לנקודות מסוימות בחיים. (תפריט מול חיי הנישואים)

אבל אכן אין איסור לשים טבעת כמו שאין איסור לאכול פיצה. 🙂
מעצמי לא, אם היא תרצה אז כןימ''ל

ואו, ממש לאמשיח נאו בפומ!
חלילהultracrepidam

1 גדלתי באווירה שהתגובה "חלילה" היא סבירה לגמרי. ולהיפך, כשמישהו כן הלך עם טבעת, זה לפעמים התקבל בעין רעה. אז בעיני זה פשוט פריט לבוש לא מקובל בחברה שבה אני חי.

2 זה לא מסמל שום דבר בעיני - לפחות לא במובן החיובי, ולכן לא תהיה לזה משמעות (זה לא יהיה בעיני "סימן שאני נשוי" או מי יודע מה)

3 אני לא מפחד שיתחילו איתי, זה לא קורה היום ואין סיבה שיקרה דווקא כשאתחתן.

4 אם היא לא תהיה מוכנה לקבל את עמדתי בנושא, זה יפריע לי שכל כך חשוב לה משהו שכל כך מפריע לי, והיא לא מוכנה לקבל את זה. ואם בגלל שהיא רוצה להרגיש יותר אמון - וואו, זה ממש עלבון. קודם כל הפקפוק בנאמנות, אבל נאמר שהיא חרדתית - אז חתיכת מתכת לא אמורה לשנות את זה.

בעלי ממש לא, אין שום עניין בעולם שגבר ישים,רויטל.

וגם לפי התורה אני יודעת שאין שום עניין לשים,

וגם זה חציצה בנטילה.

זה חציצה בנטילה גם לאשהשוק!
והיא גם לא חייבת לשים כל הזמן.
את שמה?
ברור, אישה תמיד צריכה להוריד לפני דבר של חציצה.רויטל.

אני שמתי בתחילת הנישואין כל הזמן,

עכשיו כשאני יוצאת שמה.

למה את שמה טבעת אם את לא חייבתשוק!
וזה גם מפריע סה"כ מדי פעם..?
אני שמה כי בעלי שמח בזהרויטל.

מתנה שהוא קנה לי, וקידש אותי בטבעת וזה הכבוד שלו.

את עושה בשבילו. זה ממש יפה.שוק!
ואם תבקשי ממנו, כי סתם ישמח אותך, יש מצב שיענה לך או שתתקלי בחומה בצורה היטב היטב?
מה לבקש ממנו לא הבנתירויטל.

לשים טבעת כמובן..שוק!
להזכר בך כל פעם שצריך ליטול ידיים וכאלה..
סליחה אני לא מבינה אותך, אתה שואל שבעלי ישים טבעת?רויטל.

למה הוא צריך לשים,אבא שלו לא שם הרב שלו לא שם,רויטל.

אבא שלי וסבא שלי לא שמו, למה שנשים אנחנו חרדים לא חילונים,

בחוג שלנו אף אחד לא שם,

הבנתי שאתם באותו ראש בדיוק מהתשובה..שוק!
סתם רציתי לשאול איך לדעתך בעלך היה מגיב אם הייתה מגיעה בקשה כזאת מצידך..

אני את, לא אתה.
סליחה לא ידעתי שאת בת.רויטל.

אז ככה יקרה, דבר כזה לא אשאל בחיים, כי זה נגד השקפת עולמנו,

בגדול כל הזרם שלנו הנשים עונדים, וכל הגברים לא עונדים טבעת, לכן זה בכלל

לא שייך לשאול שאלה כזאת, כמובן אם היה עניין לפי התורה אז כולם

היו שמים,שוב סליחה לא ידעתי עם אני מדברת.

הכל בסדר..שוק!
סליחה אם הטרחתי אותך.
לא צדיקה לא הטרחת ,את ממש את בסדררויטל.

לארק שאלה

לא אוהבת.

מצחיק אותי שצריך לדעת עפ"י טבעת שגבר הוא נשויהרמוניה
זה טיעון מגוחך לדעתי
גבר הוא זה שמקדש את האישה בטבעת ולכן היא שמה, למה שגם הוא ישים? נראה לי שאין קשר
ענית יפה מאוד ישר כוחרויטל.

קצת מגוחך בעיניהפי
שאומרים זווית שהיא קצת שונה בעיניכם אז הכל מגוחך
אפשר להבין את 2 הצדדים
צד שרואה בתור טבעת - משום חפץ של אישה כי כך הורגל
וצד שרואה בתור טבעת - חפץ שעוזר להבהיר שהגבר נשוי

הכל טוב
מגוחך זה ממש לא..שוק!
יצא לך למשל לעבור לדוג' על שרשורים כאן שבהם מעודדים בנות לפנות לבנים? אלה דברים לא נדירים המחוזותינו..
טבעת יכולה למנוע עוגמת נפש משני הצדדים.
חוץ מזה יש משהו יפה בזה שהבעל, גם אם אף אחת לא התחילה אתו מעולם, ירצה להראות לעולם שהוא של אשתו ורק של אשתו, אין לו שום חפץ באשה נוספת גם אם פעם היה מותר לשאת יותר מאשה אחת או כיום לחלק.. זה יפה. לא מגוחך
כי זה לא דבר מהותי בעיניי שגבר יראה שהוא נשוי, לדעתי זה מיותהרמוניה
מי שמכיר אותו יודע, ומי שלא צריך לדעת לא אמור להיות אתו בקשר קרוב
לא יודע איפה את מסתובבתג'ון
חד משמעית זה דבר שעוזר.
כל מי שעובד במקום מעורב (גם שכולם דתיים צדיקים (כאילו שזה ערובה למשהו) יגיד לך שזה דבר משמעותי.
מי שעובד איתך לא יודע שאתה נשוי??הרמוניה
קודם כל נפגשים עם עוד אנשיםג'ון
דבר נוסף, כל מחסום מבורך, טבעת זה דבר שניצב מול האנשים ומזכיר להם. לא, זה לא מחסום הרמטי ומוחלט, אבל כל תוספת מבורכת.
כנראה שאענודג'ון
משדר שדר ברור
תלוי איפה הוא יהיה בחייו.ברוקולי

ככה,Half a man
נראה לי שלא.
אני לא בת, מותר לי להשאיר את האופציות פתוחות.
.
נראה לי שלאענווה1
עבר עריכה על ידי ענווה1 בתאריך י"ג בכסלו תשפ"א 22:09
עבר עריכה על ידי ענווה1 בתאריך י"ג בכסלו תשפ"א 22:02

אני לא מבין כל כך את המשמעות.

בסוף הטבעת של הקידושין, הטבעת שמקשרת ביני לבין האישה שלי, זה הטבעת שאשתי עונדת.

לשים טבעת בתור סממן חיצוני שידעו שאני נשוי לא ממש מרגש אותי, נראה קצת חסר משמעות... אני לא צריך טבעת כדי לזכור אותה, היא תהיה בלב שלי כל רגע.

אולי גם כגבר זה נראה לי מאוד מוזר לשים תכשיט/טבעת על האצבע, בגלל זה ההסתייגות. וזה גם נראה לי ממש לא נוח, ומציק.

אולי יש בזה יתרון מסוים שאנשים יודעים שאתה נשוי. זה יכול למנוע לפעמים אי נעימויות. אבל זה תלוי באיזה סביבה אתה נמצא, והאם אתה יודע לשים גבולות. לכן לא נראה לי שאני אצטרך לשים טבעת בגלל זה. כי הציציות בחוץ והכיפה שמים יותר גבולות מטבעת. לכן כמו שאף פעם לא קרה לי סיטואציה לא נעימה בתור רווק, אז אין סיכוי שזה ישתנה כשאני אהיה נשוי. 

לכן אני לא חושב שאני אשים טבעת, לא רואה שום סיבה לעשות את זה. אבל אולי אם היא תרצה אז אני אשים, זה לא באמת קריטי לי, ואם היא תראה בזה משמעות, אז אשמח לשים בשבילה. או שבמחשבה שנייה זה עדיין נראה לי ממש ממש מוזר ללכת עם טבעת, וממש ממש מציק באצבע, אני לא מסוגל לדמיין את עצמי עם זה, אז לא יודע.

לא אכפת ליחופשיה לנפשי
שיעשה מה שהוא רוצה בנוגע לזה
ארצה.. אבל לבחירתו לגמרי.מקום בעולם
אני חושבת שבימים שלנו זה דיי הכרחי.
גם למען הבנות, וגם למען הבנים.
אין יותר מציק מלבהות במישהו בניסיון לחשוב איך לפנות אליו, ואז לפנות ולגלות שהוא נשוי. זה ממש מכפכף..
מעבר לזה שיש נשים שממש צריכות שיהיה סממן מובהק כדי שיורידו את העיניים שלהן מגברים נשואים.

ולבנים- גם מהסיבות הנל. רק הפוך חחח
פעם ממש הייתי בעד ואולי הייתי אפילו עומדת על זההודעה

היום זה נראה לי שולי יחסית ולא כל כך מעסיק ופחות שייך אליי כי גם פחות נהוג במקומות שאני נפגשת או לפחות שואפת.

מצד שני, אני כן חושבת שיש מקומות מסויימים שכן מובן למה האישה תרצה שהגבר יענוד ואת החשיבות של זה (בעבודות מסויימות של הבעל ותלוי אופי שלהם כזוג ושלו כבעל).

טבעת זה לא בכלל תכשיט לגבר?אלדנה
לא! מה אני בת?Abale
חוץ מזה שאני לא אוהב את זה
שלא יענודפצלש(:
בעיני טבעת זה של נשים
מעצמי לא רוצה, פשוט לא נהוג אצלנואורות הכתובה
מניח שגם לרצון שלה יהיה משקל בדבר
נתחיל ב'לא' אח"כ נפרט מתי כן..ביניש לנצח
לא בררתי את זה הלכתית, אבל גדלתי במקומות שזה לא מקובל, לא משהו שראיתי אצל רבותי משפחה או רוב החברים..
אם היא תבקש אני מוכן לדון, אני אבין אותה יותר אם אהיה במקום (עבודה/ לימודים) מעורב..
תלוי בסביבת העבודה שליאוויל מחרישאחרונה
חוסר נשיותיובללל

אשמח לשאלה שקצת לא נעים לי לשאול.

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש. הולך אחלה סה"כ, אחלה שיחות, יש צחוקים כימיה ודיבור זורם יחסית.

אבל יש משהו שממש מפריע לי וזה שיש בינינו איזשהו פער באסתטיקה/היגיינה. אני אחד שממש שם לב לדברים וממש רוצה שאישתי תהיה "מטופחת". והיא לא אחת שמתאפרת בכלל, לא לדבר על לק וכל זה.. וגם לבוש דיי פשוט. ואפילו (וממש לא נעים לי להגיד) לא תמיד שמה לב לשערות בפנים…

השאלה מה לעשות עם דבר כזה? אני לא יכול להתעלם מזה.. ברור שגם לי יש עבודה לעשות אבל בסוף יש איזו רמה שאני מצפה ממנה..

שייך בכלל לדבר על זה איתה??

תודה. 

קרה לי בעברדרייב

בחורה שהיתה עם אישיות מיוחדת שהתחברתי אליה, אבל לא היתה מטפחת את עצמה. אני באופן אישי לא להוט אחרי איפור, רק משהו קל שנעשה טוב..

אבל אצלה היא לא הורידה שיער פנים שזה הפריע לי בהחלט . במהלך הדייטים הכימייה שלנו הייתה במרכז ופחות התמקדתי במראה שלה (לפעמים אני מתפעל את הדייט, ורק אחר כך חושב על איך היה והאם היא יפה בעיניי), אבל אני זוכר שבדייט שלישי התלבטתי אם זה שייך בכלל כי אני לא מרגיש משיכה כלפיה, והיו גם רגעי דחיה. אפילו אמרתי לשדכנית..

אבל בדייט רביעי הכל התהפך אצלי ונמשכתי אליה. אפילו בהתכתבויות התרגשתי.

היו דברים במראה שכן משכו אותי, התסרוקת שלה וגם המשקפיים היו יפות לה.

לא המשכנו אחר כך מסיבות אחרות..

דעתי היא אם אתה מוצא בה דברים יפים במראה, אפילו קטנים, אז תן לזה קצת זמן. זה יכול להשתפר. זה לא חארטה של יועצי זוגיות, חוויתי על בשרי.

עצם ההתלבטות שלך מראה שאתה מוצא בה משהו (מידות, תכונות, חיבור), אחרת היית כבר חותך על המראה (שזה הכי לגיטימי)..

אם זה בכל זאת משמעותי לך, ואתה רוצה להשפיע עליה להשתפר בנושא, אני רואה רק דרך אחת.

כמו שאמרו פה: דרך גורם שלישי: חברה, שדכנית, אחות.

והכי טוב בצורה עקיפה וחיובית, שהחברה תגיד לה שממש יכול להיות לה יפה משהו מסויים, או לשמוח איתה שהיא בקשר עם בחור ולומר: יואו את חייבת להשקיע בשביל דייט מתקדם! וגם אתה יכול להחמיא לה בעדינות (תלוי בשלב שלכם)

-לדבר איתה ישירות זה סיכון גדול. או שהיא תתייפיף מאילוץ וריצוי (והיא כנראה לא באמת יודעת להתאפר טוב, יכולה סתם להגזים בשביל 'שלום בית')

או שהיא תעלב עד עמקי נשמתה וזה ילווה את הקשר ואפילו יחתוך אותו.

למהזית שמן ודבש

כמעט כל הדייטים שעברתי מסתיימים כעבור פגישה אחת?

הקב"ה חוסך לך זמן על בנות לא רציניותintuscrepidam
זה פתרון קל. בכל זאת, כדאי לבדוק למהנחלת
אנא המתן לתגובות כאן. יש כאן תובנות ועצות טובותנחלת
בן כמה אתהadvfb

ואיך אתה מרגיש בדייטים עצמם?

זה יכול להיות עניין שכדאי לטפל בו בשלב בחינת ההצעה ועד להתנהגות בדייט עצמו.

כיווניםיהודי שואף לטוב

'מסתיימים' הכוונה שהיא מסיימת אותם?

אם אתה מסיים, זה בירור מסוג אחד.

למה ההצעה, שנראתה לי בעלת פוטנציאל, כבר לא רלוונטית? מה פגשת שגרם לך לחתוך? זו בעיה בהצעה, כלומר לא היתה שום סבירות, אין שום דמיון/קשר בין הדמויות, או שזו בעיה בתקשורת, ביצירת הקשר?

אם זו בעיה בהצעה, למה הציעו לי? ייתכן ולא מכירים אותי/אותה/לא יודעים מה אני מחפש? למה לא 'עליתי על זה' מראש, בשאלות מבעל הרעיון (מלבד פרטים טכניים ומהותיים כאלה ואחרים, 'למה חשבת שהיא מתאימה לי?', 'למה חשבת שאני מתאים לה?'. לא 'כי לשניכם יש אוזניים/לב וריאות', אלא למה דווקא אני לה ודווקא היא לי. איזו ייחודיות ראית בכל צד שהעלת לך את המחשבה שיכולה להיות התאמה) או בשאר הבירורים. אולי העניין צריך חידוד?

אם זו בעיה ביצירת הקשר, האם נבהלתי משתיקות/משהו ספיציפי שהיא אמרה? האם חתכתי 'כי הרגיש לי' או שיש סיבה שאפשר להצביע עליה? הרם באמת נתתי הזדמנות או שמיהרתי לחתוך כי לא היו לבבות והצעת נישואין אחרי 20 דקות? האם נכון לחתוך אחרי נסיון אחד, כששני זאים נפגשים ומובן יהיו רגעים לא נעימים (וגם לא נוראיים) של שתיקות מביכות, או שנכון לתת צ'אנס נוסף, ואולי אפילו יותר? האם אני באמת בא מוכן לקשר, ובא להשקיע בדייט, או בא 'לעבור אותו' (כמשתמע קצת מנוסח שאלתך), ומיילא כל הדייט לא רלוונטי? האם יש בי פחד מיצירת קשר שגורם לי להיבהל ולהרגיש שזה לא רלוונטי, או אפילו להצביע על דברים ספיצייפיים למרות שהם לא באמת מהותיים לי?

אם היא חתכה, יש בירור נוסף, אך זה כמובן דורש גם את הבירור האם ההצעה היתה רלוונטית. אם לא, למה לא סוננה בדרך? האם ייתכן שהמציע/הדמויות שאצלן ביררו עלי לא מציגים אותי נכון?

אפשר גם לשאול אותה, בטלפון בו היא חותכת או בהודעה אחרי זה, למה היא חותכת. היא לא חייבת לך תשובה, וכנראה שהיא תענה 'הרגיש לי שזה לא מתאים', אתה יכול לבקש הערות/הארות להמשך הדרך, אולי תקבל משהו.

ייתכן שיש בך, במראה/דיבור/התנהלות שלך בדייט משהו מרתיע/מרחיק? האם השקעת בדייט, באת מכובד, פתוח (כמה שאפשר) להכיר, לשמוע ולשתף, התעניינת בה ולא חיטטת יותר מידי? האם חשבת מראש על מקום שנוח לה, מתחשב במה שמתאים לה, לא ליד כל החברות, מקום נעים, אולי אפילו עם שירותים? האם הבאתי לפגישה הראשונה מיץ תרד הולנדי סחוט ועוגיות שעורה ותירס במילוי חסה? התנהגתי מוזר? נסה לשחזר את מהלך הפגישה ולבחון אם היתה התנהגות מרחיקה מצידך.

כשזו אחת או שתיים, יש סבירות שההצעה לא רלוונטית/הן לא פתוחות לקשר, אבל אם זה כבר עם בנות רבות, יש כאן נורת אזהרה לכיוון שלך. מה אני לא עושה נכון.

זו התמודדות קשה. נסה ללמוד משהו מכל פגישה. להתייעל בתקשורת, להכיר גבולות ולהבין מה חשוב לאישה ומה מעניין אותה, למד להתחשב, ובעיקר, להיפתח.

זה נסיון לא פשוט. תדבר עם אבא, תגיד לו, ותתכוון לזה, שקשה לך, שאתה צריך את עזרתו, ושאתה מתאמץ ומשקיע כדי להקים בית לכבודו. קבל את הקשיים הללו באמונה, ויהיו לזכותך.

(מקווה שכתבתי כל מה שחשבתי, כי בטעות מחקתי הכל וכתבתי הכל מהתחלה)

אשריך. יצליח ה' דרכך ותבשרנו בשורות טובות במהרה.

נכון מאוד.נחלת
מזכיר לי אותיsubb16

אכן גם אני הייתי בבעייה כזו עד שלימדו אותי איך לפתח קשר עם אישה.
ואז הכל השתנה שסוף סוף הכדור היה אצלי.
לא בקטע מלחיץ אחי אבל אתה צריך ללמוד אם יוצרים קשר עם אישה.
תחשוב שזו בחורה שהיית רוצה ובגלל שאתה לא יודע איך מפתחים איתה שיחה הכל בורח לך, פשוט חבל.
לכן יש אנשים מאוד מאוד מסויימים שיודעים להדריך אז שווה לפנות אליהם וכן גם לשלם אם צריך.

אתה יכול לתת לי טלפון שלהם?זית שמן ודבשאחרונה

תודה

שיר חדשכולנו הביתה

אני ניק שהיה פעיל פה אבל מעדיף לא להחשף

חשבתי לשתף שיר שיצרתי לאחרונה עם AI

לדעתי זה יגע בעולמם של חברי הפורום

יום טוב

חשש גנטיאחד האם שומע

שלום לכולם.

אצלנו במשפחה כולם ממש גבוהים. באיזור 190, והבנות יחסית בממוצע. כל חיי גדלתי כגבוה ותמיד קיבלתי על זה מחמאות, לכן אצלי במוח זה נתפס כדבר מאוד מהותי. 
העניין הוא שאתמול יצאתי לדייט עם בחורה מתוקה ממש, אבל גם ממש נמוכה. ויותר מזה, המשפחה שלה גם ככה פחות או יותר. אחרי שהבנתי את זה פתאום התחיל להפחיד אותי העניין הגנטי (ברור שגובה זו לא מחלה ח"ו והבעיה היא בתפיסה שלי! אבל ככה גדלתי וכרגע קשה לי להשתחרר מזה. ומבקש מראש סליחה אם זה פוגע במישהו). 

השאלה שלי היא האם יצא לכם לחשוב על משהו כזה פעם? מה יהיה הגובה של הילדים? איך אפשר לברר גנטית מה באמת ההשלכות של זה? מכירים משפחות שיש פער גובה מטורף כזה? מה הגובה באמת של הילדים?

חבר'ה, באמת כל פיסת מידע שיש לכם כאן תעזור לי, זו לא פעם ראשונה שאני מתלבט על זה. תודה

אם חשוב לך גנטיקהחושבת בקופסא
תבדוק מחלות גנטיות שמשפיעות על החיים הרבה יותר מכמה סנטימטרים לפה או לשם.
כמו שאמרתיאחד האם שומע

אני יודע שזו לא מחלה, וברור שצריך אכן לבדוק מחלות גנטיות. אבל זה מטריד אותי. הלוואי שלא. 

אני יכול להגיד לך שאני חושב על זה לצד השניל המשוגע היחידי

אבא שלי נמוך, אמא שלי ממוצעת על גבול הנמוך,
וכולם אצלינו די נמוכים במשפחה. (אני נמוך)
אני חושב שאם זה פער, אז זה אמור להתאזן, אבל אין לי באמת ידע מקצועי...
אבל בסוף אם תתרגל לזה, אז הגיוני שגם התפיסה שלך תשתנה.

קודםאחד האם שומע

כל תודה רבה על התגובה נשמה טהורה, מקווה שהשאלה שלי בסדר!

דברי שני, זה ברור שעל רוב פשעים תכסה אהבה..אבל עד שהאהבה תגיע....

בשמחה, השאלה שלך טובה,ל המשוגע היחידי

וזה גם מובן מאוד למה זה מפריע לך.

ואני מניח שאתה שואל על הילדים שבעז"ה תאהב אותם איך שהם יהיו...

השאלה בסדר גמור. לא להרגיש אשמה רבותינחלת

על הרגשות שעולות אצלכם. יש להן מקום.

אין לי תשובה על כך. אולי להמשיך ולראות אם זה עדיין מפריע.

אולי הילדים יהיו גבוהים כמוך? יש לנו שכנים שהיא מאוד נמוכה. ממש.

בעלה די גבוה (לא 1.90) ו90% מהילדים, גבוהים.

אבל יכול אולי להיות גם ההיפך כמובן.

אגב, קראתי בספר "יומנה של שדכנית" על מישהו שהגיע לאחד מגדולי ישראל

בטענה שאחותו שמה דגש על שטויות; הכירה בחור נמוך ואינה רוצה בו כי

טוענת שתתבייש ללכת איתו ברחוב.

הצדיק ענה לו: אלו לא שטויות. זה דבר שצריך לקחת בחשבון אם זה מפריע לה.

זה לגבי ההצטדקויות שעולות כאן לגבי הרגשות לגטימיות לגמרי.

מה עושים איתן? זה כבר נתון לשיקולו של כל אחד.

בהצלחה רבה!

הגובה שלי 156 ס"מshaulreznik

כנ"ל לאבא שלי, ואימי עוד יותר נמוכה. לגבר זה לא קל מבחינת הביטחון האישי, לנשים אין בעיה (הן אכן נתפסות כ"מיניאטוריות ומתוקות"). ילדיי נמוכים כמוני, הבן עדיין קטן ולא מוטרד במיוחד, לבת הגובה שלה כלל לא מפריעה.

אבל רוב הסיכויים שילדיך יגיעו לגובה ממוצע של 175 ס"מ ואף הרבה מעבר. אז אין מה לחשוש. שאל את הבינה המלאכותית והיא תיתן לך תחזית על סמך סטטיסטיקה קיימת.

תודה על השיתוף!אחד האם שומע

על בסיס מה את/ה אומר את זה? באמת כבר שבוע שאני מנסה להסתכל מסביב על משפחות ולא מצאתי משהו עקבי מדי..חוץ משאם יש גנים נמוכים אז זה עובר הלאה..

ראה את המחשבוןshaulreznik
זה עניין אישי ותלוי בטעם שלך, לדעתינקדימון

מה שלא נכון זה המחשבה שגן גבוה פלוס גן נמוך יוצר גן ממוצע. אם אתיופי יתחתן עם אשכנזיה אז הילד יצא מוקה? זה לא ביולוגיה.

אם חכם יתחתן עם טיפשה אז הילד יצא ממוצע הציונים שלהם? זה לא ביולוגיה.

אחד מהגנים יבוא לידי ביטוי וזו הגרלה שאין לנו איך לשלוט עליה, ומה שכן יכול להיות זה עוצמה משתנה של הגן המסוים - אבל הנטייה תהיה גבוהה או נמוכה, וממש לא נטיה לממוצע.

זה דבר שיש לדעת.

עכשיו השאלה היא מה הטעם שלך בנושא, אם בכלל אכפת לך/חשוב לך, וכדומה.

מעניין מאוד.אחד האם שומע

ברור לי שאין פה נוסחה מדויקת (אע"פ שיש מחשבון באמת כמו ששלחו למעלה חחח..) אבל רוצה לשמוע מנסיון החיים פה של האנשים מה רואים/שומעים מסביב. לדעת האם אני לבד בהתלבוטות הזו והאם יש לה מקום או שזה יצר הרע? 

במקרה קפץ לי השרשור ורוצה להגיבבארץ אהבתי

קודם כל - זה נכון שזה לא תמיד יוצא ממוצע, אבל דווקא בדברים האלו (גובה וצבע עור) יש איזשהו ערבוב של הגנים שיוצר לרוב משהו באמצע (כי יש פה כמה גנים שמשפיעים, ולכן חלק מתקבל מהאמא וחלק מהאבא, והתוצאה מושפעת משניהם. יש תחומים אחרים שבהם רק גן אחד משפיע ואז זה באמת סוג של 'הגרלה' אם זה כמו אמא או כמו אבא).

מכירה כמה משפחות של אתיופי ואשכנזיה (או להיפך) והילדים באמת בצבע כמו של תימנים. וגם במשפחה שלי רוב הילדים קיבלו צבע בערך באמצע ביני לבין בעלי (עם שונות בין הילדים, אבל בגדול כולם בטווח שבנינו).

ולגבי הגובה - יש לי דודים שהם עם הפרש גובה משמעותי. הבעל בערך 1.90, והאישה סביב 1.50 (להערכתי, לא שאלתי אף פעם...). יש להם 7 ילדים, 2 בנים שקיבלו את הגובה של אבא שלהם (לא יודעת אם ממש בגובה שלו, אבל כן גבוהים מהממוצע באופן ניכר), ו-5 בנות בגובה ממוצע, גבוהות יותר מאמא שלהן אבל לא באופן חריג.

חוץ מהחשש לילדיםShandy

זה מציק לך בעין?

מרגיש לך מוזר להסתובב עם מישהי יותר נמוכה בהרבה ולא ממוצעת?

איך הצל/ השתקפות שלכם ברחוב או מול חלונות ראווה מרגישה לך??

כי לגובה כמה שתרצה זה מה שה' קובע

אני באה כמיך ממשפחה של גבוהים

אבא שלי 185 אמא 175 ויש לי אחים 192 188 אחיות 176 175 שזה גובה ממש גבוה לבנות

אבל גם אחים בנים יותר נמוכים - ממוצעים 176

(שזה הממוצע בערך לגברים- 177)

ואני שאני 170 זה גם גבוה לבנות

(הממוצע הוא 163)

זה תלוי ילד מה הוא אוכל כמה ישן אם עושה ספורט

אני מכירה זוגות שהם הפוכים שניהם מגרדים את ה170 ויצא להם בחור 185

זה משפיע אבל לא מחייב בכלל

אז תתיחס יותר להרגשה שלך איך זה נראה בעינך

כמה  זה מפריע לך שהאישה שלך שהיא נמוכה

לא הילדים שלך

כי לי זה מפריע🙂

מודה

נסיתי  עם כמה וכמה בחורים אבל אני לא נמשכת לכאלה שפחות מ178-180

אני צריכה לראות שיש הבדל גובה בנינו

תודה!אחד האם שומע

האם שאני שואל את עצמי את זה גם. כי זה פרדוקס כזה. ככל שאני מפחד יותר מאיך זה ישפיע על דור העתיד אוטמטית זה משפיע על איך אני מסתכל עליה. 
ובדיוק כמו שכתבת, יצא לי להתסכל על הצל ברחוב וזה, וזה מרגיש לי קצת 'מוזר', כמו אחות קטנה. אבל אמרתי לעצמי שזה אולי סתם קול בראש שצריך לנפץ..מבולבל כבר. 

מסכימה; איך זה מרגיש אצלך, לא הילדים כרגע.נחלת
בעלי גבוה ואני נמוכהמתואמת

שמחה שזה לא הפריע לבעלי...

יש לנו ילדים גבוהים, ילדים ממוצעים וילדים נמוכים. מגוון נחמד

אגב, ההורים של בעלי גם נמוכים, רק הוא ואחיו גבוהים...

גם לדעתי - פחות תחשוב על הילדים העתידיים, אלא על איך זה מרגיש לך מולה, אם מפריע לך להיות בפער כזה מולה. זה עניין של העדפות מראה ולא של גנטיקה...

יש לי דוד 1.98 ודודה שלי 1.65 בערך,Lavender

כל הילדים יצאו גבוהים (חמישה במספר)

ואם אתה שואל אם יצא לי לחשוב על זה פעם, אז בפירוש כן.

בסוף כשאני מתחתנת עם מישהו אני רוצה להוריש גנטיקה טובה לילדים, לא דווקא גובה. 

(לי אישית גובה יותר מפריע בקטע שגבר נמוך מצטייר בעייני כפחות "גברי" אבל לא יפריע לי שיהיו לי בנות נמוכות למשל)

נכון, אבל לא בהכרח.נחלת

אני גבוהה.  ובכל זאת, שמתי לב שיש גברים נמוכים שהם גבריים בהחלט.

כמובן שמטבע הדברים, אשה גבוהה היתה רוצה בעל שלפחות בגובה שלה.

אבל יש גברים נמוכים גבריים ומושכים. לגמרי. וגם גבוהים שלא נראים

גבריים כל כך.

מכירה מישהו נמוך נמוך נמוך.....למטה מהממוצע. בהרבה.

אשתו גבוהה גבוהה גבוהה...למעלה מהממוצע.

רואה די הרבה זוגות כאלה.

יכול להיות שגם אצלך זו איזו תסמונת גנטיתמרגול

ויכול להיות שסתם נטיית גובה

כנ"ל אצל הגברת המיועדת.

כי כן, ברור שגובה מושפע המון מגנטיקה, אבל יש מקרים שזה ניתן לבדיקה ממוקדת של 2-3 דברים. לרוב יבדקו בשביל שלא יהיה לשני ההורים (למשל כי אז ההשפעה היא לא רק על הגובה, אלא גם על עוד דברים. או כי זה כבר יצור מצב קיצון)

בכל אופן. אני חושבת שייתכן שיש פה גם עניין של מגדר.

כי כאמור, לגברים גבוהים מאוד, קשה פחות מלנשים גבוהות מאוד. וכך גם ההפך.

אז אתה אולי חושב - מה אם הבן שלי יהיה נמוך מאוד וזה יקשה עליו בזיווג/ביטחון עצמי/ ווטאבר

אבל אני כאישה הייתי חוששת בעבר מההפך - מה אם תצא לי בת מאוד גבוהה?

אני נמוכה מאוד, בעלי מעל הממוצע אבל לא ברמה חריגה, אז לא נראה לי שתצא לי בת 180 חחח

אבל בהחלט מבינה את הקושי של ללכת עם מישהי שנמוכה ממך ב40 ס"מ (מהכיוון של זו שהלכה לצידו של מי שגבוה ממנה ב40 ס"מ, וזה באמת מרגיש לפעמים כמו "ילדה", עד שמתיישבים ואז כבר לא. אבל מבינה)

אשכרהאחד האם שומע

כתבת הרבה ממה שעובר לי במוח. 

ברור שגובה באיזשהו מקום זה יתרון/נורמלי לגבר ואילו לאישה זה יהיה חיסרון מסויים..וכל הקטע שזה גם בדיוק להיפך! ואין לנו איך לשלוט על זה. מצד שני, כמו שכתבתי, יש לי איזו תפיסה כזו שגובה הוא מאוד מאוד חשוב. לכן זה משפיע לי על איך אני תופס אותה וגם עולה הפחד על דור העתיד,..

אם אפשר לשאולשלומית.

למה גובה הוא מאוד מאוד חשוב? ( חוץ מלהגיע למדפים הגבוהים בסופר)

אני ובעלי נמוכים והחיים שלנו מצויינים ב''ה. מקסימום לוקחים שרפרף 

את צודקתאחד האם שומע

לחלוטין. זה דבר שלא בשליטתנו בכלל, והוא לא עקרוני למהות של האדם. והאמת שבגלל שזה לא מאוד חשוב אני כועס על עצמי שזה כל כך מפריע לי! באמת. 
אבל כמו שאמרתי, תמיד גדלתי כך שגובה הוא חשוב, תמיד החמיאו לי על זה ותמיד זה היה לי כיף. לכן זה נתפס אצלי כנראה כמשהו חשוב....

כמו הרבה דברים אחרים שמפריעים לאנשים אחרים

אבל אם גובה מאוד מאוד חשוב בעיניךמרגול

אז זה אמור להיות גם מאוד מאוד חשוב כשאתה חושב על הבנות העתידיות שלך, לא?

להיות בת גבוהה מאוד, זה ממש לא קל.

גם להיות בן מאוד נמוך.

אבל אני אומרת, שאו שגובה זה פיצ'ר חיצוני וזה הכל, ואז באמת לא כזה משנה

או שהוא מאוד חשוב, אבל אז זה חשוב לשני הכיוונים שלא יהיה גובה קיצוני. לא?

ברוראחד האם שומע

קיצוניות לא טובה בשום דבר ובשום מצב. לא מחפש קיצון. 
מבחינתי גובה זה לא הכי חשוב, ברור שהעיקר הנשמה והמידות. עם זאת, קשה לי לשחרר את זה. 

רק אם תתחתן עם מישהי גובהintuscrepidam
תהיה סבירות גבוהה יותר, לא וודאות, שהילדים שלך יהיו גבוהים. וזה תחת הנחה שכל הדורות לפניך גבוהים ככה שיש לכם נטייה להיות גבוהים.
מבחינה גנטיתלגיטימי?

פעם התעניינתי בעניין הגובה, וזה מה שאני יודעת להגיד:

יש תכונות שאפשר לבדוק בדנ"א של אדם, ולהעריך כיצד זה יבוא לידי ביטוי. לגבי גובה, אפשר לקבל הערכה, אבל טווח סטיית התקן הוא עצום, כך שההערכה הזאת מאבדת הרבה מיכולת המימוש שלה.

למה זה קורה? כי יש תכונות שתלויות רק בגן אחד או גנים בודדים, אבל גובה תלוי בעשרות אלפי נקודות שונות בדנ"א. (מקור)

אם זה משהו שמטריד אותך ברמה רצינית - לך תקבע תור אצל יועץ גנטי, ותברר.

מכירה הרבה זוגות בהם אחד מבני הזוג יותר גבוה, ומבחינת ילדים - לפעמים כולם בגובה דומה, לפעמים יש מנעד של גבהים.

אבל השאלה הגדולה היא:

האם אתה מחפש תשובה גנטית, או שאתה מחפש להשפיע על התפיסה שלך? האם אתה רוצה להשתחרר מהתפיסה הזאת?

כדי לאזן, לדעתי רוב האנשים לא חושבים שלהיות גבוהנוגע, לא נוגעאחרונה

בפער מהממוצע זה הכי כיף.

אז קח בחשבון שיתכן שגם בשביל הבחורה יש כאן התפשרות מסויימת, ושאולי בזכותה הילדים דווקא יהיו מאוזנים..

תודה לכולם פה!!!נו, ההוא מהזה

לילה טוב לכולם!

ב"ה רק רוצה לעדכן שלפני כשבועיים החלטנו שאנחנו רוצים להתחתן, ביום שלישי הצעתי לה והיום הייתה המסיבת אירוסין שלנו.

תודה לכל מי שעזר לי פה בעבר עם שאלות! הורדתם לי ממש את הלחץ והחרדות לפני הדייטים הראשונים!

אשריכם ישראל! בקרוב אצל כולם!

איזה יופי אין לי מושג מי אתה אבל מזל טוב!!!!!!!הפי

הרבה אושר בריאות נחת ושה' יאיר לכם את הדרך יום יום בקלות ובאהבה

לכל עם ישראל בעז"ה

מזל טוב! שימחת כל כךזיויק
מזל טוב!Lavender

איזה מרגש

שמחה בשבילך על המסע הקצר שעברת (לפחות ממה ששיתפת)

מאחלת לך אושר ועושר עד בלי די🥂

באמת היה קצר ב"ה, חודשיים עם הראשונה וזה הספיקנו, ההוא מהזה
יא מזל טוב! משמח! הרבה הצלחה !נפש חיה.
בשעה טובה! הרבה מזל טוב!יעל מהדרום
הרבה מזל טוב, אם אני מבין נכון מדובר בראשונה שלך?מתוך סקרנות

שיחקת אותה.

יפה.

אכן מדובר בראשונה ב"הנו, ההוא מהזה
8 פעמים "מזמור לתודה" ערב בוקר וצהריים.......נחלת
וואו! איזה כיף! מזל טוב!!!יהודי שואף לטוב
שתזכו לשמוח זה בזו וזו בזה ולהוסיף המון אור.

מוזמן להמשיך לתרום ולקבל בפורום (אף שזכית ואין לך הרבה נסיון😀).

כל כך משמח! היו מאושרים יחד. המון המון נחת!נחלת
מזל טוב!זית שמן ודבשאחרונה
"החיים שלי יפים. יש לי עבודה. מה רע להיות לבד?"נחלת

זו הכותרת של טיפ באתר "השדכן". יש שם טיפים טובים.

מזכיר לי את התגובה של הבחורה שלא הרגישה צורך

להתחתן. אולי לא קשור, אבל ממליצה על טיפים;

שם וגם באתר של אלי גרון.

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאר
בכנות יש לי מלא מגננותהפי

אבל עם הבחור הנכון זה יתקלף ..

בעייני במינוס של רווקות מאוחרת זה שאתה יכול להיות הכי טהור בעולם

ואנרגיה או בחירות של אנשים אחרים .  תרצה או לא הם גורמות לך למגננות... במודע לא מודע

ולכאב /פחד .

ואני אשתמש במילה גרנדיוזית למרות שזה גם יכול להיות קטן מיני טראומה .

הראש זוכר הרגש זוכר .. וכל בחור משאיר איתו רגש / חוויה .

אני רק מחכה לרגע הזה שהוא יגיע ויקח ממני דאגות ופחדים שלא שלי.

זה כמובן דורש גם ממני לאפשר בקיצור זה באמת מסע / קריעת ים סוף .

זה נשמע בריא מאודadvfb

אני חושב שגם לצעירים זה יהיה טוב שיהיה הגנות.

הגנות שומרות עלינו. לפעמים שאין לאנשים הגנות אז הם נפגעים ואין בזה שום אידיאל.

נכון אבל צריך לדעתהפי
להיות צופה מהצד ולא להיות המגננה עצמה 
מודע להגנות, חידוד חשובadvfbאחרונה

בשורות טובות אמן!

לא יודע מה יש לכבד את המונדיאל, אבל קישורית יפהיהודי שואף לטוב

בתחילת ההיכרות הציפיות לרוב גם כך לא בשמיים, אז אני לא מפחד מנפילה מגובה.

אם נוצר קשר, הנפילה )אם תבוא) תהיה כנראה כואבת יותר, אבל כבר נוצר משהו, יש סיכוי, ולכן שווה לנסות להסיר מגננות כמה שאפשר, כדי לאפשר לקשר הזה להתפתח.

כמובן, צריך להיות איזשהו דירוג. לא להתחיל מיד לבדוק לאיזה בית ר כדאי לשלוח את הבן שלנו המתוק, אבל בהחלט יש מקום לבנות תמונה בראש שהיא-היא, מה שגם יחזק בעצמו את הקשר.

האם אני יודע לעשות את זה נכון?

שאלה גדולה.

תודה על השיתוף! כאב זה לא כיף advfb

נראה לי שבאמת עיקר העניין הוא להתחלת קשר, אבל גם אחרי שקשר מתקדם זה עדיין העיסוק.

חלק מעניין ההדרגה זה לא רק לא לקפוץ שלבים בטיל, אלא גם לדעת להתקדם ולא לעצור לגמרי, ולפעמים בקשר רציני יכולים להיות פנטזיות כאשר יש תקיעות בקשר. מתישהו תקיעות כזאת יכולה ליצור פנטזיות כאילו הכל טוב. אבל לא, צריך להתקדםםם

וואי זה קשוחLavender

לפעמים הלב מרגיש משהו אחד והשכל מנמיך ציפיות כדי לא להתאכזב.

משתדלת לא לפתח ציפיות בתחילת כל קשר גם אם נראה שזה זה, אבל בסוף בתור בת אנוש כן מתאכזבת אם יש קשר משמעותי שנחתך מאיזושהי סיבה.

ואם כבר הזכרת את מסי, אני מחזיקה ממנו שלמרות שהוא אחד האנשים המפורסמים בתבל, הוא נשוי לחברת ילדות שלו כבר 18 שנה ולא מחליף בת זוג כמו גרביים.

נראה לי שלהתקרקע זה הדבר שאני הכי מזדהה איתוadvfb

זה פחות עניין של להוריד ציפיות או להגביר ציפיות.

אלא -

להתאים את הציפיות למציאות. המציאות שכרגע אני לא מכירה את הבחור ויש בו עוד צדדים שהוא יפתיע אותי בהם אם אני יכיר אותו.

כי אנשים הם עולם ומלואו, ואנשים הם מפתיעים, לטוב ולרע.

לכן הרבה פעמים פנטזיות שמנותקות מהמציאות עלולות לסתום את הסקרנות, וסקרנות זה בין הדברים הכי חשובים בהיכרות!

לכן, הצורך היחידי הוא להיות מציאותי. ובסדר אנחנו בני אדם אז כדאי לא להיות קשים לגבינו ביחס לכך.

פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגע
נאה דורשת נאה מקיימת..
מזל טוב, כמה חכמה!שושיאדית

קשר שמבוסס על כנות, הוא קשר מושלם!

כך האהבה תתפתח, לאט לאט והכי בטוח שיש.

בהצלחה רבה!!

תודה על הדברים וממש בהצלחה!פתית שלג

מזל טוב!!!

היית ממליצה לבוא מנקודת מבט כזאת גם לבת 20?

תודה רבה!לגיטימי?

לכל המברכים, ועל המילים החמות שכתבתם.

אנסה להתייחס לדברים שנכתבו:

@שפלות רוח

תיארתי את התהליך שאני עברתי. זו אני, זו האישיות שלי, זו צורת ההתמודדות שלי עם העולם. לזרוק את השכל זה לא הדרך שמתאימה לי...

@דג כחול

הוא מוסר שאתה מוזמן לשאול, והוא יבחר אם לענות (או שהשאלות מכוונות אליי?)

הוא לא כ"כ פעיל בפורום הזה, וביקשתי ממנו לא להזדהות בניק שלו (כי הוא לא כ"כ אנונימי).

@מרגול

כנ"ל - אם תשאלי משהו ספציפית, אולי הוא ירצה\יהיה מוכן לשתף.

@הפי

מסכימה לחלוטין. אין דרך אחת נכונה. זה לא שרק אם רואים כוכבים נוצצים בדייט הראשון יהיה לכם זוגיות מוצלחת. החיים הרבה יותר מורכבים מזה, וכל אחד צריך למצוא את הדרך שלו, את הנתיב שלו בעולם. 

רק משום מה אנחנו שומעים בד"כ את הבשורה הטובה של הסוף, ולא שומעים על הדרך שהובילה לשם, על הקשיים והאתגרים וההתמודדיות בדרך, ואולי יש כאלה שמדמיינים איך שאצל אחרים הכל מושלם ורק אצלם שום דבר לא עובד, הדייטים לא מתקדמים וכו'.

אז ניסיתי לצייר קצת מהתמונה והדרך שלי..

@פתית שלג

בעיניי, זה לא קשור לגיל, זה קשור לאופי, למבנה האישיות, לצורה שבה מקבלים החלטות, לכלים שאיתם מתמודדים עם אתגרים.

אשמח למסור לו שאלה, ואם מתאים לו שיענהמרגולאחרונה

מהניק שלך למשל…

שאלתי לארוס שלך:

איך היו התחושות שלך בתחילת הקשר? דומות לשלה או שיותר ניצוצות והתלהבות?

ובהמשך לכך- איך זה היה לך כשלראשונה שמעת אודות תחושותיה בתחילת הקשר?

ולשניכם- האם כרגע, כשאתם אחרי הבחירה אחד בשניה, ועוד לפני החתונה עצמה (או קצת אחרי, מניחה שטרי יחסית…), אתם מרגישים איזושהי התלהבות בפנים לקראת העתיד המשותף? או ציפייה, או כל רגש דולק אחר תנסחו זאת כפי שתרצו.

מזל טוב! 

אולי יעניין אותך