לנוחיותך השרשור המקורי:
https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t1241559#13257352
אם את רוצה שהחיים שלך יהיו מצומצמים זה לא אומר שהם לא מצומצמים, אלא שרצית בזה... אני לא בא לחלוק על החשיבות של הערכים אלא שצריך שהם יהיו במקום ובמידה הנכונה. הלשון שלך מבטאת התבטלות בפני הערכים, אבל הערכים לא אמורים לכופף את האדם אלא להעצים אותו.
אהבה לא בנויה בעיקר על הערכה, היא בנויה ממרכיבים נוספים חשובים לא פחות... אז את לא רוצה את האדם שמולך אלא את הפוטנציאל הגלום בו? לעניות דעתי מה שנכון זה שתהיה אהבה והיא תעורר את הפוטנציאל הגדול. ומה תעשי אם אחרי שנה תגלי שלא הגעתם לרבע מהציפיות שהיו לך לאותה שנה? האם זה מראה שהקשר היה שגוי?
הסבר ל ״ד): הטענות השכליות והמוסריות לא משכנעות ואנשי הגישה הזו לא מחזיקים בדעה אחת. (רפרנס לפילוסופים בכוזרי...)״
לעניות דעתי הטענות של כל מיני אנשים לחפש בבן הזוג דבר כזה או אחר מצמצמות את האדם לכמה ערכים. בנוסף לרבים מהאנשים שנוקטים בגישה הזו יש דעות שונות אחד מהשני, מה שמרמז על חוסר אחדות בסולם ערכים.
אני לא תוקף את כל האידיאלים, (אני גם לא אומר הכל מעצמי אלא גם חוזר על טענות שנתקבלו עליי ששמעתי מרבנים חשובים, מישיבות דוסיות אם זה משנה... ) אלא את היחס של דוסים לעולם החול וטוען שצריך להשתפר בזה. אם את חושבת שאני טועה אז את מוזמנת לבדוק האם הנציגים המרכזיים שלך בכנסת מייצגים את הציבור התורני כפי שרוצים בישיבות או לא (ואני לא מביע פה את עמדתי בעניין). ונראה לי שחשוב להביא את הפסקה ״האהבה הגדולה, שאנחנו אוהבים את אומתנו, לא תסמא את עינינו מלבקר את כל מומיה...״
למה את חושבת שהמצוות אמורות להיות מרכז החיים שלך? את חושבת שזה מה שהקב״ה רוצה? אם מנתקים את החיים מהקודש אז ממילא יוצא שצריך להתמקד רק במצוות...
אני שמח לראות שאמרת את המשפט: ״מי שמאמין החיים לא "שוחקים אותו", האמונה המוחלטת היא מלאת חיות בחיים הפשוטים.״
זאת הנקודה שאני מנסה לחתור אליה... בסופו של דבר אנשים חיים את האמונה ביום יום, אם הם אנשי קודש אז הם יחיו את זה גם בחיים הפשוטים ובכל מקום שיהיו בו, מי שלא מצליח לעשות את זה עשוי לבנות לעצמו חממות...
לפני שנדבר על אלטרנטיבה (שאני לא יודע אם יש לי בכלל מה להציע...) בואי נסיים קודם עם החלק הזה.

- לקראת נישואין וזוגיות