*בוקר טוב... חיזוק יומי... יח' כסלו*
*פרשת - "וישלח" - סור מרע ועשה טוב*
אדם אחד היה בעל תיאבון גדול, אכל ואכל והכפיל את מידות גופו. מצבו החל להחמיר, ובצר לו הלך לרופא כדי לקבל עצה מה לעשות.
שמע הרופא את דבריו וייעץ לו לאכול נכון, בצורה מסודרת ולא מופרזת. עם זאת נתן לו תפריט מזין ובריא למשך היום.
בני ביתו הכינו עבורו את המאכלים במסירות, אולם בחלוף מספר חודשים נשאר האיש כפי שהיה, ואף הוסיף על משקלו.
דאגת המשפחה ממצבו החריפה והם בדקו אם אכן הוא מיישם את דברי הרופא.
לשאלתם השיב להם: "אני בהחלט מקיים את עצת הרופא, לא מחסיר מאומה מהתפריט שהוא נתן לי".
"אם כן, איך הוספת על משקלך" שאלו בפליאה.
השיב להם האיש: "אכלתי מהתפריט שנתן לי הרופא, אולם הוספתי את התפריט שלו על סדרי האכילה הרגילים שלי..."
בני המשפחה לא ידעו נפשם מאכזבה ואמרו: "כל כוונת הרופא הייתה שתחדל מהרגלי אכילתך הנלוזים, מה תועיל עצת הרופא אם אתה ממשיך בהרגליך הגרועים" ('באר הפרשה')
*"ויֹּאמֶר יַעֲקֹב אֶל בֵּיתוֹ וְאֶל כָּל אֲשֶׁר עִמּוֹ הָסִרוּ אֶת אֱלֹהֵי הַנֵּכָר אֲשֶׁר בְּתֹכְכֶם וְהִטַּהֲרוּ וְהַחֲלִיפוּ שִׂמְלֹתֵיכֶם" (בראשית לה', ב')*
לאחר מקרה דינה, והריגת כל אנשי שכם, פונה יעקב אבינו לבניו ומבקש מהם להסיר את אלוהי הנכר שבתוכם, להשליך את השלל שאפסו, את העבודה זרה, את השלל שנכנס לתוך נפשם. לא רק לעזוב הכל אלא אף להחליף את בגדיהם וללבוש בגד חדש, נקי וטהור, לפי שאדם הרוצה להיטהר צריך להסיר את הטומאה מעליו ואז יוכל להיטהר בנקל.
לא תמיד אנו הולכים בדרך הנכונה, תועים בדרכנו, ומבקשים דרך חילופית, קלה ונוחה יותר. לא יעזור להמשיך באותו כיוון כי רק נתרחק יותר מהיעד, נדרש לחזור לאחור ולהחליף צד וכיוון.
גם אם הלכת בדרך קלוקלת, רחוק מקדושה ודרך ארץ, יש לך תמיד את היכולת לשנות כיוון. תחילת השינוי הוא בעזיבת הדרך וצידוד בדרך אחרת, חדשה, באמצעות הסרת מלבושי מעשיך הישנים.
אז, כשהנך בדרך חדשה, אסוף מעשים טובים, תרבה בחסד, תאמר לעצמך "אני אחר", אז תראה איך הנשמה שלך נשאבת לתוך האור האלוקי שכל כך מחכה לך... (רונן קרתא)
*יום טוב, שבת שלום ובשורות טובות*
*לגאולת והצלחת עם ישראל ברחמים. אמן!*
*זמני כניסת ויציאת השבת:*
ירושלים - 17.15-16.00
תל אביב - 17.16-16.13
חיפה - 17.14-16.03
באר שבע - 17.17-16.07
צפת - 17.11-16.00
אילת - 17.20-16.10
ברור שבכך יש איסור חמור
)