מצטערת שאני מתחילה שוב עםאורושקוש
פמינזים אבל-
למה כולם כל הזמן אומרים שיש ליעקב רק 12 ילדים????? היו לא 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!
והבת היא הכי חשובה!!!!!!! כל הזמן שוכחים את דינה!!!!!זה לא הוגן!!! אפליות!!!!

איך זה שבנות בכתה ח'(בנות מהכתה שלי) לא שמעו על דינה????? בעצם בטוח שהם שמעו עליה אבל היא כנראה לא נחרטה להם בזיכרון למה?! כי היום מדברים רק על הבנים ושכחים את הבת החמודה שיושבת בפינה!!! זה לא יפה!!!

זהו פרקתי את זעמי כדי למחות על שכיחת הבת בצד..שמסמלת גם את שכיחת הבנים את הבנות בצד...
אל תתייחסו אליי======חירפון.. 
עזבי את זה..הסנה-בוער
בס"ד
למה בכללי לא מזכירים כמעט את שמות הבנות בתנ"ך?
איך קרוא לאמא של אברהם? לאמא של שאול? לאמא של...
עזבי, אחות. לא יעזור לנו 
לאמא של יואב....יהודי מרמ"ג
נ.ב.אורושקוש
חירפון זה סוג של השתכרות..ןנכנס יין יצא סוד אז-כן תתיחסו למרות שזה נכתב במצב חירפון כי זה באמת מה שאני חושבת..
עזבו! תודו שלא הבנתם כלום ממה שכתבתי עכשיו אז אל תתייחסו..
כי הם היו שוליותהרועה
וכי היא לא עשתה שום דבר מועיל.
איזה דבר מועיל גד או זבולון עשו?הסנה-בוער
אממ..הרועה
הקימו שבט?
בדיוק!!!^ ממש שוביניזם!!!!!אורושקוש
^&זה היה אמור להיות לסנה..אורושקוש
|מגדת עתידותהסנה-בוער
בס"ד
--הם הביאו 2 מ12 השבטים
הסנה: אהה, אז פה יש שאלה יותר עמוקה: למה מדינה לא יצא שבט? למה תמיד זה יוצא רק מהבנים? ואם נכנס לזה יותר עמוק: למה היה חשוב רק מי האבא של השבטים [יעקב], ולא מי האמהות? ומה עם השפחות? הן הולידו 4 שבטים, ומי בכלל מכיר אותן?
--ככה זה, המשפחה נקבעת ע"פ האבא. גם בימנו השם משפחה- נקבע ע"פ הבעל. מי שמביא את מהות המשפחה, הוא האבא.
הסנה: אבל, אם נלך ךפי קו התקופה ההיא- מי שהיו בבית אלו הנשים, והן אלו שהיו קובעות את אופי הילדים האמיתי.
[אני יכולה להמשיך ככה שעות, אבל מה הטעם? אף אחד לא הולך לשנות את דעתו כרגע..= דיון לא תכליתי]
וגם- מי קובע אתאורושקוש
דת היילוד?! האישה או הגבר?! האישה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז בבקשה לא לזלזל בנו!!!!!
שווה תגובה?הרועה
לא. ~~הסנה-בוער
בס"ד
תם הדיון, אנחנו נתאפק לנו לבינתיים. |חוזר לרישומי התכנון על השתלטות הפורום ומהפכתו לפמיניסטי|
ומי אמר שזוכרים אותם יותר מאשר דינהgolani
על דינה אפילו מסופר יותר, הרבה יותר. אומנם לא בנסיבות אהםם... איך נגדיר... נחמדות כל כך אבל בכל זאת.
נראה שזה הפוך ---אח..
עמדת בפינה שהיית ילדה קטנה?!
בקושי , אולי , יש מצב.

הבנים?
נשכחו שם.

יחס שווה.
לא דומה.

אם תרגישו ענקיות בנשמה , אתן תהיו ככה.
שבוע מבורך לכל עם ישראל!

נרגעתי מההתחרפנות קצתאורושקוש
אז אני יכולה להגיד שאני שלמה אם עצמי בזה שאני אישה והבנים לא שכחו אותנו בצד אבל- את דינה כן שכחו!!!!
כי כל כבודה בת מלך פנימהgolani
האישה פועלת בדרך כלל מאחורי הקלעים למרות שגם עבודתה חשובה מאוד. לדוגמה בעופרת יצוקה כולם חשבו על "הטייסים הנפלאים שלנו" אף אחד כמעט לא דיבר על הטכנאים שתיקנו את המטוסים תיקנו תקלות העמיסו פצצות וכו' למרות שסביא מאוד שתרומתו של טכנאי שתיקן עשרות מטוסים גדולה מתרומתו של טיייס שיצא לא להרוג כמה מחבלים ולהפציץ כמה מנהרות. לדעתי זה (בדרך כלל) טבע האישה. לא מוצא חן בעינייך? תהיי היוצאת מן הכלל. 
דינה בעצם היתה אמורה להיות בןנועמיק
כך שאין לך מה להתעצבן שלא זוכרים אותה.

חוץ מזה, בימים ההם לא היתה תקשורת כל כך טובה,ולכן כשבת היתה מתחתנת,היא בעצם היתה מתנתקת מהמשפחה שלה,ו"עוברת" למשפחת הבעל,ואילו גבר היה ממשיך של אביו(דבר שמתבטא גם בירושה,שבה רק הבנים יורשים,ובנות נשואות לא מקבלות).

אבל את תשאלי(ובצדק) למה דוקא הבנות עוזבות את המשפחה ולא מקבלות ירושה?

אז הסיבה הבסיסית היא,שגבר יכול להתחתן עם כמה נשים,ואילו אישה אינה יכולה להתחתן עם כמה גברים,ולכן הגבר הוא זה שנחשב"ראש המשפחה" כי אי אפשר שהוא יעבור לגור עם המשפחות של כל נשותיו, או יקבל ירושה של כמה משפחות.

ולכן,בנים מוזכרים יותר בקשר להמשך המשפחה(גם של יעקב) ובנות לא.
זה שדינה הייתה בן זה לא אומר כלום...אורושקוש
היא הייתה אמורה להיות בן אבל היא נולדה בת נכון?! אז אין קשר לזה שהיא הייתה צריכה להיות בן..
וgolani בסדר מסכימה עם מה שאמרת..

את דינה מחשבים עם שבט שמעון..אז היא לא בדיוק עברה למשפחה אחרת...
לא נראה לי שזה קשורgolani
הגבר חייב לפרנס את אשתו ואת ילדיו כך שהכסף מהירושה יוכל להועיל לו הרבה יותר מלאישה. ואם כל הכבוד לנשים מה אישה תעשה בכספי הירושה? תקנה שמלות? הרי היורשים חייבים לפרנס אותה (עד כמה שזכור לי) זה לא פר שהאישה שפרנסתה מובטחת לה תקבל מהירושה בעוד שהכסף, הזה יכול ללכת לאיש שיפרנס איתו את משפחתו העכשווית או העתידית.
לאורושקוש מה הקשר?הרב כהנא צדק
אז ככה אומרים 12 כי ההמשך של כל אחד הוא מהבן שלו אם יש בת אז אמנם זה נחמד אבל ההמשך זה בבן!!
לכן יש 12 שבטים ולא 13 זה לפי דעה ראשונה
לפי דעה שניה דינה נולדה רק כדי שיעקב יקיים את מצוות פרו ורבו שחיובה זה בן ובת לכן היא לא נחשבת בדיוק
דעה שלישית אומרת שבנות (תסלחי לי) זה רק כי אדם הראשון ביקש אבל לפי עולם כתיקונו הם לא היו אמרות להיות בכלל...() לכן תמיד מזכירים רק את הבנים...

ואם זה לא מוצא חן בעיינך פני לקב"ה לא אלי מה שאמרתי כאן זה תורה ואל תאשימי את הקב"ה בשוביניזם הוא יודע מה הוא עושה...
וזה שבנות מהכיתה שלך לא שמעו על דינה זה בגלל הרמה הדפוקה שמלמדים תנ"ך היום ופני ומשרד החינוך..(רציני זה יכול להיות מזה נחמד..)
שטויותgolani
למה השם ברא את האישה זה עניין שלו והוא אמור לעניין אותנו (אם בכלל) רק בתור לימוד בבית מדרש. אותנו מעניינת האישה (במחינת הזיכרון ההסטורי) בדיוק כמו הגבר, ויש לה זכויות בדיוק כמו לגבר. לקחת מדרשים על בריאת האישה ולהפוך אותם למדריכינו בהתנהגות היום יומית זה מעשה פסול.
"לפי דעה שניה דינה נולדה רק כדי שיעקב יקיים אתאורושקוש
מצוות פרו ורבו שחיובה זה בן ובת לכן היא לא נחשבת בדיוק"-סליחה?! אז לא אמורים לחשב אותה?! ילדו אותה וזהו- את יכולה ללכת?!
עם שאר הדברים שכתבו פה אני מסכימה ומבינה.. ואל תעשו ממני פמינסטית מעצבנת כי אני האחרונה שתהיה כזאת..
למי שיש כח להחזיק ראש...אוסנתאחרונה

במקרה ראיתי. טרם שמעתי... אבל אם זה הרב אבינר - זה בטוח מעניין.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך