מצטערת שאני מתחילה שוב עםאורושקוש
פמינזים אבל-
למה כולם כל הזמן אומרים שיש ליעקב רק 12 ילדים????? היו לא 13!!!!!!!!!!!!!!!!!!
והבת היא הכי חשובה!!!!!!! כל הזמן שוכחים את דינה!!!!!זה לא הוגן!!! אפליות!!!!

איך זה שבנות בכתה ח'(בנות מהכתה שלי) לא שמעו על דינה????? בעצם בטוח שהם שמעו עליה אבל היא כנראה לא נחרטה להם בזיכרון למה?! כי היום מדברים רק על הבנים ושכחים את הבת החמודה שיושבת בפינה!!! זה לא יפה!!!

זהו פרקתי את זעמי כדי למחות על שכיחת הבת בצד..שמסמלת גם את שכיחת הבנים את הבנות בצד...
אל תתייחסו אליי======חירפון.. 
עזבי את זה..הסנה-בוער
בס"ד
למה בכללי לא מזכירים כמעט את שמות הבנות בתנ"ך?
איך קרוא לאמא של אברהם? לאמא של שאול? לאמא של...
עזבי, אחות. לא יעזור לנו 
לאמא של יואב....יהודי מרמ"ג
נ.ב.אורושקוש
חירפון זה סוג של השתכרות..ןנכנס יין יצא סוד אז-כן תתיחסו למרות שזה נכתב במצב חירפון כי זה באמת מה שאני חושבת..
עזבו! תודו שלא הבנתם כלום ממה שכתבתי עכשיו אז אל תתייחסו..
כי הם היו שוליותהרועה
וכי היא לא עשתה שום דבר מועיל.
איזה דבר מועיל גד או זבולון עשו?הסנה-בוער
אממ..הרועה
הקימו שבט?
בדיוק!!!^ ממש שוביניזם!!!!!אורושקוש
^&זה היה אמור להיות לסנה..אורושקוש
|מגדת עתידותהסנה-בוער
בס"ד
--הם הביאו 2 מ12 השבטים
הסנה: אהה, אז פה יש שאלה יותר עמוקה: למה מדינה לא יצא שבט? למה תמיד זה יוצא רק מהבנים? ואם נכנס לזה יותר עמוק: למה היה חשוב רק מי האבא של השבטים [יעקב], ולא מי האמהות? ומה עם השפחות? הן הולידו 4 שבטים, ומי בכלל מכיר אותן?
--ככה זה, המשפחה נקבעת ע"פ האבא. גם בימנו השם משפחה- נקבע ע"פ הבעל. מי שמביא את מהות המשפחה, הוא האבא.
הסנה: אבל, אם נלך ךפי קו התקופה ההיא- מי שהיו בבית אלו הנשים, והן אלו שהיו קובעות את אופי הילדים האמיתי.
[אני יכולה להמשיך ככה שעות, אבל מה הטעם? אף אחד לא הולך לשנות את דעתו כרגע..= דיון לא תכליתי]
וגם- מי קובע אתאורושקוש
דת היילוד?! האישה או הגבר?! האישה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אז בבקשה לא לזלזל בנו!!!!!
שווה תגובה?הרועה
לא. ~~הסנה-בוער
בס"ד
תם הדיון, אנחנו נתאפק לנו לבינתיים. |חוזר לרישומי התכנון על השתלטות הפורום ומהפכתו לפמיניסטי|
ומי אמר שזוכרים אותם יותר מאשר דינהgolani
על דינה אפילו מסופר יותר, הרבה יותר. אומנם לא בנסיבות אהםם... איך נגדיר... נחמדות כל כך אבל בכל זאת.
נראה שזה הפוך ---אח..
עמדת בפינה שהיית ילדה קטנה?!
בקושי , אולי , יש מצב.

הבנים?
נשכחו שם.

יחס שווה.
לא דומה.

אם תרגישו ענקיות בנשמה , אתן תהיו ככה.
שבוע מבורך לכל עם ישראל!

נרגעתי מההתחרפנות קצתאורושקוש
אז אני יכולה להגיד שאני שלמה אם עצמי בזה שאני אישה והבנים לא שכחו אותנו בצד אבל- את דינה כן שכחו!!!!
כי כל כבודה בת מלך פנימהgolani
האישה פועלת בדרך כלל מאחורי הקלעים למרות שגם עבודתה חשובה מאוד. לדוגמה בעופרת יצוקה כולם חשבו על "הטייסים הנפלאים שלנו" אף אחד כמעט לא דיבר על הטכנאים שתיקנו את המטוסים תיקנו תקלות העמיסו פצצות וכו' למרות שסביא מאוד שתרומתו של טכנאי שתיקן עשרות מטוסים גדולה מתרומתו של טיייס שיצא לא להרוג כמה מחבלים ולהפציץ כמה מנהרות. לדעתי זה (בדרך כלל) טבע האישה. לא מוצא חן בעינייך? תהיי היוצאת מן הכלל. 
דינה בעצם היתה אמורה להיות בןנועמיק
כך שאין לך מה להתעצבן שלא זוכרים אותה.

חוץ מזה, בימים ההם לא היתה תקשורת כל כך טובה,ולכן כשבת היתה מתחתנת,היא בעצם היתה מתנתקת מהמשפחה שלה,ו"עוברת" למשפחת הבעל,ואילו גבר היה ממשיך של אביו(דבר שמתבטא גם בירושה,שבה רק הבנים יורשים,ובנות נשואות לא מקבלות).

אבל את תשאלי(ובצדק) למה דוקא הבנות עוזבות את המשפחה ולא מקבלות ירושה?

אז הסיבה הבסיסית היא,שגבר יכול להתחתן עם כמה נשים,ואילו אישה אינה יכולה להתחתן עם כמה גברים,ולכן הגבר הוא זה שנחשב"ראש המשפחה" כי אי אפשר שהוא יעבור לגור עם המשפחות של כל נשותיו, או יקבל ירושה של כמה משפחות.

ולכן,בנים מוזכרים יותר בקשר להמשך המשפחה(גם של יעקב) ובנות לא.
זה שדינה הייתה בן זה לא אומר כלום...אורושקוש
היא הייתה אמורה להיות בן אבל היא נולדה בת נכון?! אז אין קשר לזה שהיא הייתה צריכה להיות בן..
וgolani בסדר מסכימה עם מה שאמרת..

את דינה מחשבים עם שבט שמעון..אז היא לא בדיוק עברה למשפחה אחרת...
לא נראה לי שזה קשורgolani
הגבר חייב לפרנס את אשתו ואת ילדיו כך שהכסף מהירושה יוכל להועיל לו הרבה יותר מלאישה. ואם כל הכבוד לנשים מה אישה תעשה בכספי הירושה? תקנה שמלות? הרי היורשים חייבים לפרנס אותה (עד כמה שזכור לי) זה לא פר שהאישה שפרנסתה מובטחת לה תקבל מהירושה בעוד שהכסף, הזה יכול ללכת לאיש שיפרנס איתו את משפחתו העכשווית או העתידית.
לאורושקוש מה הקשר?הרב כהנא צדק
אז ככה אומרים 12 כי ההמשך של כל אחד הוא מהבן שלו אם יש בת אז אמנם זה נחמד אבל ההמשך זה בבן!!
לכן יש 12 שבטים ולא 13 זה לפי דעה ראשונה
לפי דעה שניה דינה נולדה רק כדי שיעקב יקיים את מצוות פרו ורבו שחיובה זה בן ובת לכן היא לא נחשבת בדיוק
דעה שלישית אומרת שבנות (תסלחי לי) זה רק כי אדם הראשון ביקש אבל לפי עולם כתיקונו הם לא היו אמרות להיות בכלל...() לכן תמיד מזכירים רק את הבנים...

ואם זה לא מוצא חן בעיינך פני לקב"ה לא אלי מה שאמרתי כאן זה תורה ואל תאשימי את הקב"ה בשוביניזם הוא יודע מה הוא עושה...
וזה שבנות מהכיתה שלך לא שמעו על דינה זה בגלל הרמה הדפוקה שמלמדים תנ"ך היום ופני ומשרד החינוך..(רציני זה יכול להיות מזה נחמד..)
שטויותgolani
למה השם ברא את האישה זה עניין שלו והוא אמור לעניין אותנו (אם בכלל) רק בתור לימוד בבית מדרש. אותנו מעניינת האישה (במחינת הזיכרון ההסטורי) בדיוק כמו הגבר, ויש לה זכויות בדיוק כמו לגבר. לקחת מדרשים על בריאת האישה ולהפוך אותם למדריכינו בהתנהגות היום יומית זה מעשה פסול.
"לפי דעה שניה דינה נולדה רק כדי שיעקב יקיים אתאורושקוש
מצוות פרו ורבו שחיובה זה בן ובת לכן היא לא נחשבת בדיוק"-סליחה?! אז לא אמורים לחשב אותה?! ילדו אותה וזהו- את יכולה ללכת?!
עם שאר הדברים שכתבו פה אני מסכימה ומבינה.. ואל תעשו ממני פמינסטית מעצבנת כי אני האחרונה שתהיה כזאת..
למי שיש כח להחזיק ראש...אוסנתאחרונה

במקרה ראיתי. טרם שמעתי... אבל אם זה הרב אבינר - זה בטוח מעניין.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך