יאוו נמאס!פצלשית~
עבר עריכה על ידי פצלשית~ בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"א 13:38

אנלא מבינה איך רוצים שאני ישים גבולות לעצמי

חופרים לנוער לא לעשות דברים אפילו טיפלה לא לראות לא לשמוע לא להיפגש ולא ולא ולא.....

היה לנו שיעור עם הרב ואז הוא שאל עם נראלנו שבגיל הזה אנחנו יכולים לשים לעצמנו גבולות

והתשובה חדמש שלא

אז מה הוא רוצה מימנו ??
שאני יגביל תצמי ?

שהיה במקום שלי ואז ידבר!!

חוצמיזה שיעור שלם הוא חופר לנו לעשות לעצמנו גבולות ולא לעשות אפילו דברים קטנים ובסוף המסקנה שלו (של כולנו) שהנוער לא יכול לשים לעצמו גבולות הוא עיצבן אותי ממש! 

היי אנשים אתם יכולים להגיבפצלשית~

תרגישו בנוח 

...אני ועצמי:)

מזדהה ברמות!!

''אנלא מבינה איך רוצים שאני ישים גבולות לעצמי'' אמרתי משהו כזה לא מזמן, כשההיתי במצב רוח עצבני..

אז אם זה עוזר לך, את לא לבד;)

עוזר תמיד כיף לדעת שתלא לבדפצלשית~

האמת שגם אני במצב עצבני 

כנראה שהוא צודק...מה לעשות... (לא שאני יודע)ריק סאנצ'ז

לא הבנתי, הוא פשוט סותר את עצמו?הָיוֹ הָיָה

הוא אומר שאתן צריכות לשים גבולות והמסקנה שלו שאתן לא יכולות?

על זה את מתעצבנת?

או על עצם הרעיון של לשים גבולות?

קצת התבלבלתי...

הוא לא בדיוק סתר תצמופצלשית~

הוא אמר לנו לשמור עלצמנו ולא לעשו אפילו משו קטן נגיד לראות סרטונים שלכאורה אין בהם בעיה (בסוגרים יש בהם)

ומה שהכי עיצבן אותי שהוא נתן לדוגמא תפורום זה הרתיח אותי
האמת שבדבריו הוא צדק אבל נמאס שהוא כל הזמן מטיף לנו בצורה נסתרת ושוטף לנו תמוייח
קיצור בעצם הוא כן אמר לשים גבולות אז הוא קצת סתר תצמו 

ועוד משו שמעצבן סבבה תאומר שנשמור עלצמנו ולפחות נננסה לשים גבולות 

אחלה אינלי בעיה שתגיד אתזה אבל 

לפחות תגיד לנו איך לשמור עלצמנו תכוון איך לשים גבולות...

זה מה שמשגע  כל היום אומרים מה לא לעשות אבל לא אומרים איכ לעשות או איך לא לעשות 

יש מבין? 

זה באמת מבולבל אני בעצמי התבלבלתי ...

ממ...הָיוֹ הָיָה

תראי, זה באמת מבלבל.

הייתי מציע לך לא להתמקד בדוגמאות שהוא נתן, אלא בעיקרון.

ובאמת צריך לשמור על עצמינו ולשים לעצמינו גבולות. חובה!

ואני לא כ"כ מבין למה הכעס על זה שהוא "שוטף תמוויח" כביכול, אנל'א מבין, בשביל מה הוא קיים? בשביל לשחק ששבש?

תפקידו לחנך, וזה מה שהאו עושה, וזה לטובתכם!

כשנער שם לעצמו גבולות - הוא לא עושה טובה לאף אחד, הוא עושה טובה לעצמו, והתפקיד של הרב זה לעודד אותכן לזה.

אממה, איך לעשות את זה? באמת שאלה קשה.

אני אגיד בסוד: גם אני לא יודע לומר איך..

ואני מקווה שלא תכעסי עלי כמו שאת כועסת עליו.. שאני אומר שצריך לשים ולא אומר איך..

אבל אני חושב שבאמת אין לך למה לכעוס.

כי אכן שלב ראשון הוא לדעת שצריך לשים, והבין את החשיבות

ועל גבי זה - השלב השני

כי ההבנה הזו - גורמת לנו לנסות באמת לחפש איך אפשר לעשות את זה.

ואני לא חושב שזו בעיה שהרב מסביר שזה חשוב, גם אם הוא לא נותן את הכלים.

וחוצמזה, לכן נאמר "לא הביישן למד", אפשר פשוט לגשת אליו בכבוד ולומר לו "הרב מסביר כל הזמן שצריך ושזה חשוב, אוקיי, הבנו, אבל אנחנו צריכים להבין איך!! אם רוציםש נשים גבולות - צריך ללמד אותנו איך עושים את זה! נשמח אם הרב יתייחס לזה ויעזור"

מקווה שהועלתי במשהו...

יפה יפה אמרתפצלשית~
בתאכלס תצודק במה שרשמת
ותצודק שאפשר לשאול ,אני הייתי על סף התפרצות עליו למרות שזה ממש חוצפה אבל תאמין לי שכדאי לי לסתום כי שאני מתחילה לדבר לא נגמר טוייב ואני גמככה מתוסבכת מעל הראש עם האולפנה אז פשוט עדיף שאני יסתום

תודה. אני ממש שמח לשמוע.הָיוֹ הָיָה

ובאמת לא חכם לדבר איתו מתוך העצבים...

אבל אפשר להמתין קצת, ואחרי זה לגשת ולשאול, באמת ממקום של שאלה ולא תלונה.

וחצמזה, ברגע שמפנימים באמת שזו שאלה ככל השאלות, שאולי לא עמד לו בראש הפרט הזה, וצריך פשוט לשאול, אז זה בכלל לא מעצבן מלכתחילה, ואפשר אפילו תוך כדי לשאול, בכנות " הבנו שזה חשוב, אבל איך הרב רוצה שנעשה את זה? שהרב יסביר לנו וייעץ גם איך עושים את זה" 

בקיצר, זה לא שעדיף לסתום, אלא עדיף לדבר בצורה טובה...

בהצלחה, את יכולה!!

תודהפצלשית~

נתת לי חשק לשאול בעז"ה

איזה יופי!הָיוֹ הָיָהאחרונה

משמח מאוד. באמת.

תזכרי לספר לנו....

מובן ממשרוצה להשתחרר
קשה לשמוע בעיקר לא, בלי לשמוע גם את הכן.
בעניין הזה יש עקרון חשוב ועמוק:
החיים צריכים להיות משולבים משני דברים - 1.תוכן שנותן שמחה והרגשה טובה, 2.כלים שיכולים להכיל את התוכן הזה. (חסד וגבורה). אם יש רק צד אחד, זה לא טוב.
לדוגמא, מי שרוצה רק תוכן נעים, משמח וכו' בלי להציב גבולות, בסוף לא יצליח לשמור על התוכן הזה. תראי מה קורה לזוגיות של אחינו החילונים, שכשהם לא שמים לה גבולות היא לא שורדת לאורך זמן.
ומהצד השני, מי שרק עסוק בגבולות ולא בתוכן, מפספס את המטרה של הגבולות. ולא יהיה לו שמח בדרך הזאת, ולכן הוא כנראה יעזוב אותה.
צריך להבין שצריך גבולות, והמטרה שלהם היא לא בשביל להגביל את עצמנו, אלא בשביל שנוכל לשמוח בתוכן של החיים.

חשוב שתעסקי גם בלהבין מה הגבולות הנכונים, אבל לא פחות חשוב, שתנסי להפגש עם התוכן. עם השמחה העצומה שבחיי תורה. כמו בחנוכה לדוגמא
בהצלחה. השם ישמח אותך ויאיר לך בכל דרכיך.
אמן!פצלשית~
ממש אהבתי תתשובה ,תודה
האמת שאני מבינה מה הגבולות ולמה צריך פשוט אני מרגישה שממש קשה לי לשים לעצמי כאלה
הכל מידי חזק וסוחף...
אז את בעצם אומרת שאין לך סיכוי להציב לעצמך גבולותאלי הבת????

ולכן את מתייאשת מראש, עושה לעצמך חיים קלים, וחושבת שאחרים ידאגו לחנך אותך בעצמם\ יסתדרו עם הבעיות שלך???

אני חושבת שזה גישה לא נכונה. זה אומנם קשה לעמוד בגבולות שקבעת לעצמך אבל זה אפשרי בהחלט. אדם שבאמת אין לו גבולות זה אחד בלי טיפת שליטה עצמית שלא מתחשב באחרים. כל אחד יכול לקבוע לעצמו גבולות הגיוניים ולעמוד בהם לפחות רוב הזמן.

את צודקת וברור שיש לי גבולותפצלשית~
אני אומרת שיש דברים שקשה לשים תגבולת
ולפעמים לא יודעים גם איך
גבולות הגיוניים ישלי אבל גבולות שלרוב הנוער בימינו אין קצת קשה לי לשים לעצמי
כול בן אדם צריך לשים לעצמו גבולות בחייםסטלנית בפעולה

וואלה את צודקת שזה מעצבן ובאמת לא ברור
אבל זה הגיל פשוט 
וגם הגבולות אפילו שאני שמה לעצמי
הם לא ברורים לי וגם אני ליפעמים עוברת אותם
מה לעשות גם אני נערה מיתבגרת [אולי מיתפגרת..?המום קורץ]
וגם אני עוברת ניסיונות וקשיים 
אבל אני מישתדלת מנסה...

ואף אדם בעולם לא יוכל לשים את עצמו במקום שלי
ולהגיד איזה גבולות לשים
ואם אני יכולה לשים אותם או לא...עצור
מיזדהה..?מבולבל

וואי ממשפצלשית~
יש לך ממד של צדקשושיאדית
אכן זה גיל ממש סוער ואפוף בכל כך הרבה אינטריגות אפלות שכל נער משחק בהן את התפקיד הראשי
אבל מה שנדרש הוא להנות מחדוות הנעורים ולנצל את הכוחות הנפשיים שהיא נותנת כדי לחשב את המהלכים במרץ הנעורים ולהחליט מהו טוב ואיך אפשר להגיע אליו בצורה יעילה.
זה קשה!
אפשרי.
כמה דברים:קרובה
-אם הוא לא ילד, כנראה הוא כן היה במקום שלך.

-הוא רב. מלמד אתכן דרך חיים. הוא לא חופר.

-למה כזה מפתיע אותך שהוא מצפה ממך להגביל את עצמך? סורי שאני מעיזה, אבל לדעתי את, כמו כל יהודי, אכן צריכה להגביל את עצמך...

-אני מעלה אופציה לגבי הגבולות: יתכן והוא מתכוון שיש גבולות שבתור ילדים, צריכים שההורים ישימו אותן, ובתור נוער, כבר אפשר לצפות שישימו בעצמם.
לדוגמה- בתור ילדה כנראה העירו אותך בבוקר ללכת ללימודים, ולא איפשרו לך לישון עד מאוחר, ועכשיו בתור נוער, מצפים ממך להקים את עצמך.
ולעומת זאת, יש גבולות שמתחדשים/משתנים/נוצרים רק החל מהנערות, ואז לא תמיד אפשר לסמוך על הנוער שישים לעצמו את הגבולות הנכונים.
לדוגמה-טרמפים/מתי להגיע בלילה.

אין לך מה להתעצבן. אני בטוחה שהוא רוצה בטובתך.
טוייב כולכם צודקיםפצלשית~
עבר עריכה על ידי פצלשית~ בתאריך כ"ה בכסלו תשפ"א 11:08

נכון סופו של דבר הוא רוצה לטובתנו אבל זה קצת קשה כל הדיבורים שלו גם של המורה שלי הם אומרים לנו דברים כילו זה מובן מאילו
ולא מסבירים איך לעשות
רוצים שנגיע לתשובה בעצמנו מחילה אבל איתי זה לא עובד זה עושה אותי יותר נגד

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך