..אנונימי (פותח)
די.
התפרקתי.
לגמרי!

טיפול גם ככה לא יהיה בקרוב. לא רואה את עצמי מתקשרת לכל מיני מקומות. לא מסוגלת יותר.
פגיעה מינית שלום.

לא יודעת למה אני כותבת. רק אל תנסו לשכנע אותי למה טיפול נצרך. אני יודעת כבר לבד.
..אנונימי (3)
כואב לקרוא אותך. כואב מאד מאד. פגיעה מינית זה דבר ככ קשה וכואב. מתארת לעצמי שנורא נורא לא פשוט להתמודד עם המציאות הכואבת והחוויות האלו...

אז לא, אני לא פה כדי לומר לך שטיפול זה נצרך. את זה את יודעת כבר לבד. אני פה כדי להגיד שטיפול, אם תתחילי, מתי שתתחילי, צריך להגיע ממך. צריך להגיע מהרצון שלך שהמצב יהיה יותר טוב, ולא משנה כמה יגידו לך לעשות אתזה ולעזור לעצמך, עד שלא תרצי בזה בעצמך זה קצת חסר משמעות. טיפול אפקטיבי הוא כזה שאדם מגיע אליו מוכן לעבודה כואבת, ועם רצון לשינוי.

וזה הגיוני שאת יודעת שזה מה שצריך, אבל עדיין לא מרגישה במקום שמוכן לעשות את הצעד הזה. זה קורה וזה נורמלי ותקין. אם תרצי לעשות זאת בעתיד את יודעת שתמיד זה אופציה, אבל הגיוני שכרגע לא מרגישה מוכנה לזה..

יש לך אולי רעיון למשהו אחר שיכול להקל אפילו הקמת על ההתמודדות הזאת? שאפילו בלי טיפול תוכלי להרגיש אפילו טיפטיפה טוב יותר?

ואם אפשר, אני שולחת חיבוק גדול❣️
..אנונימי (פותח)
את צודקת. לגמרי צודקת. הייתי בטיפול במשך תקופה מכובדת. יודעת שזה דורש כוחות. ואפילו חשבתי על זה כבר מזמן. ולפני כמעט חודש כבר הייתי מוכנה להתחיל למרות איזה פחד לא לגמרי מוסבר.
ממני זה כבר בא. אבל הסרט הזה של למצוא מטפלת טובה שתתאים למקרה המורכב הזה......
רק זה בעצמו שואב המון המון כוח. בלעדיו כבר הייתי עושה כמה טלפונים ומתקדמת. אולי אפילו מתחילה בקרוב..

טיפול כבר נצרך ממזמן. גם כשהתנגדתי לחזור למשבצת הזו. עכשיו בעיקר קשה לי איתה, אבל אני לגמרי שמה.

ובגדול מתקדמים למרות שבאלי להכחיש, ואולי אני אפילו מתמודדת טוב. מפחיד כמה קשה לי לומר את זה.
אבל טיפול עוד אין.
בנתיים יש משהו אחר, לא מקצועי אבל לגמרי נצרך. וברור שעדיף מכלום.. אז לפחות אני לא לגמרי לגמרי לבד.
אבל...הימים האחרונים מלאים ועמוסים לי יותר מדי. הבנות אולי טובות. אבל קשות! כמה קשות....

ומטפלת אין.
אם בכלל תהיה.
ואז עוד לקוות שתתאים.
בנתיים אני אפילו לא מנסה לגייס כוחות להתקשר.
..אנונימי (3)
תאמת, שהייתי המשבצת הזו שלך ואני קצת מכירה את המורכבות, כשאנחנו במצב מצוקה הרבה פעמים קשה אפילו לחשוב שיש סיכוי שיש מישו שמוכן לעזור לנו ושיודע להוציא אותנו מהמקום הזה, אז עצם זה שיודעים שזה נצרך לא עוזר, כי אנחנו מרגישים שגם אם זה נצרך, זה בכל מקרה לא יעזור ולא נצליח למצוא מטפלת מתאימה אז אין עניין.. וזה מורכב..

הלוואי יהיה כוחות להתחיל עם זה, אפילו עם החיפושים, כי ככ לא מגיע לך לסבול...

עצם זה שאת אומרת שיש התקדמות זה מדהים, באמת באמת. הרבה פעמים לא קל להגיד שאנחנו בהתקדמות כי זה כביכול "מחייב" אותנו להתקדמות הזאת, כאילו, ברגע שאמרתי שאני מתקדמת אז אני מתקדמת וכבר לא כואב ואין מקום לסבל ככ..

אז רוצה להגיד שגם בתוך הסבל יש מקום להתקדמות, נגיד אתמול הרגשתי ככ רע שהייתי במינוס אלף, עכשיו אני במינוס תשע מאות, זה עדיין סבל לא יותאר, אבל טיפה טיפה יותר טוב..

טוב שיש מישו איתך בזה, זה נצרך ומתארת לעצמי שזה עושה הרגשה טיפה פחות לבד...

קראתי את ההודעות האחרות שלך, את זה שגילית יותר פרטים על מה שקרה לך, וזה כואב נורא. יש משו ממש מטלטל בהבנה שזה באמת קרה, וקרה ככה בדיוק, ומתארת לעצמי שזה גם מחזיר זיכרונות והצפה ריגשית ולא הכי פשוט..

אבל כמו שאמרת, יש משו מרגיעה בהבנה של הסיפור, יש משו שעושה יותר טוב כשמבינים מה קרה, ואפילו אמרת שהגיע ההבנה, אפילו אם לזמן מועט, שזה לא אשמתך. ועל אמת, זה באמת לא אשמתך. וטוב שהצלחת להרגיש אתזה, אפילו לקצת זמן..

ופשוט מאחלת לך בהצלחה ממש ממש עם כל מה שאת עוברת, ושהלוואי תצליחי להרגיש טוב יותר..

תודה לך!אנונימי (פותח)
ממש אבל!

קראתי כמה פעמים.
תודה ממש!
חיזקת.
..אנונימי (פותח)
שוב אני.

ככל שנהיה מורכב יותר. הכל מסובך יותר.

לא חדש לי שנפגעתי. ולא חדש לי החוסר ידיעה המתסכל. כן קצת מתחדד לי הגיל, אבל גם הוא כבר לא יותר מדי חדש.

אבל כשמתקבלת תמונה של משהו
וכשאני מתחילה קצת להבין את עצמי
וכשצפים לי דברים, גם אם לא טראומתיים מדי
וכשאני מנסה לומר ולא מבינים אותי
אז זהו. היום התפרקתי לגמרי..

כואב לי. כואב לי ברמות שלא הכרתי.
והחוסר הבנה הזה פגע בי למרות שהוא הגיוני ואפילו קצת צפוי.
אתמול לא רציתי לקחת את התרופה הפסיכיאטרית שלי. אבל הוא כל כך דאג שפחדתי להלחיץ אותו יותר אז לקחתי.
והיום..היום כבר אין מה לדבר.

וזה שעכשיו קצת יותר בסדר?
זה לא אומר כלום.
וואי, כואב ממש לקרוא הודעות כאלהארץ השוקולד
ובאמת שאין לי מה לומר חוץ מלהגיד שאני מעריך כל כך את יכולת העמידה והחשיבה מה ניתן לעשות.
קשה לפעמים להמשיך ולהתקדם ובטח שעם כל מה שיש זה קשה מאוד ולכן אני מעריך מאוד את הכל עד פה וגשיהיו לך הכוחות להמשיך תהיי עוד יותר ראויה להערכה.
💪👏
לא אגיד לך את מה שאת כבר יודעת, רק שקראתי וחיבוק.ענבל
בס"ד

מקווה ומתפללת שתמצאי את הכוחות להתמודד ולקום. בטוחה שאת יכולה, מקווה שגם את תראי את זה.

ב"הצלחה רבה
..אנונימי (פותח)
שוב אני.

באתי לומר לכם שאני מרגישה יותר טוב. נראלי שאני קצת יותר בסדר.
והתגובות שלכם עודדו אותי ממש @ארץ השוקולד @ענבל והאנונימית שהגיבה לי. תודה!! ממש!

עוד אין לי כוח להתקשר ולחפש טיפול. אבל אני כבר יודעת שזה נצרך וההבנה הזו מחלחלת קצת יותר בשכל בדרך למעשה. גם לפסיכיאטרית צריך להתקשר.
אין לי ימים לבזבז בלמצוא כוחות לטלפונים. אין לי. אבל זה בדיוק למה אני חייבת ליווי אתמול.
כל גילוי וכל הבנה של עצמי מטלטלים אותי, כמו שהרבה זמן לא קרה...
טוב, לא כל יום חודרת לך ההבנה שכנראה שאתה יודע מה עשו לך. לא כל יום זה קורה אחרי שנים של חוסר ודאות. לא כל שבוע אתה מבין את עצמך כל כך טוב.
ואולי אף פעם לא קרה שהרגשתי כל כך לא אשמה עם מיני דברים. טוב, אחרי הדבר הזה אני קצת מבינה.

האשמה תחזור, אני יודעת. והיא עוד קיימת למרות שכבר לפני כמה זמן התחלתי להרגיש (ולא רק לדעת בערך) שהיא טיפה טיפה טיפה פחות.
אני יודעת שהיא תחזור ותציף אותי. (עם כמה שההסברים הרציונלים קשים לי, אני חייבת אותם כמו אוויר. רק שהם יעברו להרגשה כבר....)
אני יודעת שאני עוד אשאל את עצמי מליון פעם למה בכלל הייתי שם ולמה נתתי לזה לקרות. ולמה בכלל לא אמרתי כלום. ולמה ולמה ולמה.
זה אפילו חוזר קצת.

אבל עם כל הקושי הזה היו לי כמה ימים שהאשמה העצמית הזו פשוט יצאה מהלקסיקון. וזה הישג מטורף!
תמיד אמרתי שיש גם משהו טוב בלדעת מה היה. הנה אחד. נכון שהוא לא יחזיק הרבה זמן. אבל אולי מתישהו אני אזכור שכמעט שלושה ימים לא שאלתי את עצמי למה נתתי לזה לקרות. ואם שלושה ימים לא שאלתי את זה, אז יש בזה אמת. אולי באמת באמת לא הבנתי ולא ידעתי ואני לא אשמה.
לפחות אני קצת מבינה את זה בשכל. זה גם כבר הישג בפני עצמו.
זה הישג עצום ואת מדהימה.ענבל
בס"ד

לא פשוט להגיע להבנה ומודעות של חוסר אשמה.
זאת מלחמה תמידית והצעדים שאת מתארת הם מרשימים ממש. כמה כוח.

מקווה שתמצאי את הדרך לפנות לעזרה בקרוב שאולי תוכל לעזור לך להעביר את זה מהשכל אל הרגש. גם זה לא פשוט אבל עם מטפל טוב זה יכול לקרות. בסוף אני מאמינה שהשכל והרגש יוכלו להתחבר, גם אם הדרך היא ארוכה וכואבת.

כולנו איתך מרחוק. מקווה שיש לך מישהו שאת יכולה להיות איתו גם מקרוב.

תודה!אנונימי (פותח)
הלוואי להצליח למצוא טיפול. או עוד לפני כן - למצוא כוח שוב רק ללחפש.

תודה לך!
אם תצטרכי עזרה בלחפש אני בשמחה מוכנה לנסות לעזור.ענבל
בס"ד

(בדיוק עוזרת לאחת הסטודנטיות שלי למצוא).

בכל מקרה, ב"הצלחה רבה
חסרת אומץאנונימי (פותח)
ברמות שאין דברים כאלה.. תודה אבל..

אבל בעצם אולי גם זה יקרה.. כבר לא יודעת. תודה ממש!

בכל מקרה יש לי כרגע 2 מקומות רק אין כוחות להרים טלפון...
כל הכבוד על ההתקדמותארץ השוקולד
שמח לקרוא שאת מרגישה טוב יותר ושתגובתי והתגובות פה עודדו.
בשמחה, באמת!!

עלי והצליחי, גיבורה שאת
תודהאנונימי (פותח)
אתה כבר שנים כאן (בסוד - אני גם, לסירוגין, מאז שהפורום הזה נפתח) ותמיד מוצא דרכים לעודד. וזה מדהים באמת!
ואני ממש מעריכה את זה.
משהו שרציתי לומר כבר מזמן. עכשיו זה רק הזדמנות.

ו.. תודה.. הלוואי שאני באמת ארגיש גיבורה עם כל הסיבוכים האלה...
בשמחהארץ השוקולד
תודה רבה על המחמאה

לפעמים קשה להרגיש בדיוק מי אנחנו, אבל את באמת גיבורה גם אם את לא מרגישה ככה
..אנונימי (פותח)
אני היחידה שמרגישה הפוך?!
ממש לאארץ השוקולד
יש הרבה כאלה.
זה תכונה אישיותית, יש כאלה שמרגישים שהם יותר ממה שהם ויש כאלה שמרגישים פחות, אלה שמרגישים יותר הם עם ביטחון עצמי גבוה ואלה שמרגישים פחות הם עם ביטחון עצמי נמוך.
פשוט לרוב שני התופעות הללו הן קשורות למאפיין זהה באישיות
כואב מאודק"ש
בהצלחה.
(כמי שליווה כמה - אני יודע כמה קשה למצוא טיפול ולפנות אליו.)
אמן.אנונימי (פותח)
תודה!
שוב אניאנונימי (פותח)
אין לי כוח.
נגמר.

היום הכנתי משהו לאכול. משהו קטן.
אולי זה התקדמות.
אבל אני מרגישה כל כך רע עם עצמי.
קשה לי.
באלי לצרוח לכל העולם שיידע להיזהר ואין שום מקום בטוח. אבל..אולי עדיף שאנשים יחשבו שהכל בסדר. יש הרבה חסרונות בלחיות בסטרס. אז לא. זה לא טוב.
ובכלל.. העולם טוב בסך הכל. או לפחות אמור להיות כזה.
אבל אני.. מה יהיה איתי?
קשה לי מדי.

והדבר הזה..אוף. זה פשוט לא יכול להיות שזה אפשרי. זה רע מדי.
אוף.
אה, והאשמה חזרה למקום הקבוע שלה. יפה שבנתיים היא שומרת על פרופיל נמוך. היא רק מחכה שם בפינה לפני שהיא מטביעה אותי לחלוטין.
קשה לי מדי.
קשה לי. וגם כל המסביב מסובך.
אוף.
נגמרים לי הכוחות לגמרי.

אולי כבר עדיף לדעת הכל ולא לסמוך על חלקי זכרונות מעורפלים. גם אם זה יהיה קשה יותר..
רק שזה לא הוא...
אוף. אוף.
ואין. לי. כוח. לנסות להשיג את הפסיכיאטרית.
אין לי כוח לעדכן בכלום.
לא רוצה להעלות מינונים. עד שכבר התחלתי להוריד...

אוף. כשילד קטן בוכה וצורח ולא משנה למה, זה כואב. באלי רק להצטרף אליו. לתת לעצמי גם לצרוח ולבכות הכל.
אבל זה לא יקרה. פשוט לא.
אני רק אמשיך לבכות בפנים, בלי דמעות, על כל המצב ההזוי והמתוסבך הזה.
ואף אחד לא ישמע.
בכי אילם.

וצריך להכיר ממש טוב כדי לזהות אותו.
או לקרוא.
לפעמים.

ולפעמים גם זה לא עוזר.
לפעמים גם הכתיבה לא תשחרר. ולא תעזור.
רק תציף ותשאיר אותך לבד.
שוב.
כמו פעם.
כמו שאז עזבו...
ואולי מאז אני לבד.

איך לא שמו לב. איך.
אוף. הרציונליות בעניין כואבת לי.
אם בכלל זה באמת קשור אחד לשני וזה היה בערך באותו זמן. או באותו טווח זמן השפעה..
ואני עוד אשאל מליון פעם איך.
ואף אחד לא יידע לענות.

ושום תשובה לא תספק.
אולי רק תסביר למה כולם בסדר.

חוץ ממני.
היי... הכותב בדמע...שמינייייייסט

באמת. למרות שאין הרבה סיכוי שאני יכול להבין בכלל מה זה הכאב האיום הזה...

בכל זאת, לא מתוך ידע אלא מתוך אמונה ברבותיי קדושיי עליון שכאבו וכואבים כל צרה הכי קטנה שיש לכל אחד מישראל ובפרט צרה נוראית כזאת אנסה לחזק ולעודד ולהציע דרך ריפוי שכולי תקווה שתשרת אותך נאמנה כך שתצאי מכל הצרות, הבעיות והכאבים ועוד אפילו תהפכי אותם לשמחה גדולה. (כמובן לא שולל שום סוג אחר של טיפול, פשוט זה דרך מסוימת שתוכלי גם כשאין כח לאנשים אחרים, לטפל בעצמך)

כן. אפשר להפוך את כל היגון והאנחה והיסורים (כלשון רבי נחמן) לשמחה וחדווה. כן. גם את הסבל הזה ועוד כל מיני צרות...

והדרך ארוכה ומייגעת, אך מלאה חום, עידוד, תקווה ונחמה. והכל בכח המסר האינסופי שרבי נחמן צועק מסוף העולם ועד סופו געוואלד יידן! זייט אייך ניט מייאש!! (אוי יהודים! אנא אל תתייאשו!!) לא סתם צעק רבי נחמן. הוא ידע. הוא הבין. שעוד מעט יהיו כל כך הרבה סיבות להתייאש...

אם כן הדרך. לפני כמה אלפי שנים הסתובבו צדיקי עולם, קדושי עליון. בעלי השראה נבואית עליונה שלה זכו על ידי דבר מאוד פשוט- שיחה ספונטנית עם בורא כל העולמות. ומרוב העוצמה של הדבר טעו כמה אנשים בדורות האחרונים שאין זה שייך אלא רק לאנשים קדושים ונעלים... הלכך הקדים ה' רפואה למכה ושלח לנו את רבי נחמן שגילה לנו, שדווקא בגלל שהשיחה הנ"ל כל כך גבוהה- היא היא זאת שיכולה להציל את האנשים השפלים ביותר והכאובים ביותר מכל תהומות הייאוש שנפלו אליהם.. 

אם כן אני מניח כאן את העצה הנ"ל. כדאי לייחד שעה (זמן קבוע לאו דווקא שעה שלמה, כל אחד כפי כוחותיו) לשיחת נפש עם הבורא. לדבר. לספר הכל. בלשון רבי נחמן "לשבר את ליבו". כבן/ בת לפני אבא רחמן. מהנסיון האישי שלי- אין דבר שנתן לי יותר נחמה ותקווה מהשעה הנ"ל שקבעתי לעצמי.

עוד דבר שהמליצו עליו צדיקים זה גם מעבר למסגרת השעה הנ"ל, בכל עניין, לפנות לכמה שניות לבורא. אם מתרגלים לכך, אף פעם לא מרגישים לבד. תמיד יש כתובת אוהבת, מנחמת ומשמחת.

עוד עצה קטנה שמשלימה את העצות הנ"ל- לשמוח. לא לוותר על החיוך. מילי דשתוטא, מכירה את המושג? לעשות שטויות כדי לשמוח. שמחה היא קריטית לבריאות הנפש וגם הגוף.

וזה העניין- שעה ביום להיזכר בכל הצרות ולהזכיר אותם לפני ה' ולנסות ביחד לפתור אותם. ושאר כל היום- שמחה בלתי מתפשרת.

עוד עידוד וחיזוק קטן- אין ה' שולח ניסיון לאדם אלא אם כן יכול לעמוד בו. כשאני כותב לך אני ממש מרגיש יראה שאני זוכה לכתוב לנשמה כל כך גבוהה שכנראה שיכולה לעמוד בנסיון כל כך כבד..

ואני, הלוואי שהייתי מוכן למסור את נפשי בשבילך בכל רגע ורגע, אבל לפחות אני יודע שהרבי שלי היה מוכן. אם כן מוכן אני לשמש שליחו הפעוט לעזור, לחזק, לעודד, לשמח ואם בא לך אני יכול לנסות לייעץ לפי קטנות שכלי שזה לא הרבה... אבל אם את מרגישה שזה עוזר אני מוכן לנסות.

בהצלחה רבה. מחילה על האורך... ובאמת בעזרת ה' אני מקווה שתצליחי.

.....אנונימי (פותח)
אם הייתי מצליחה ומסוגלת...
בנתיים זה לא קורה הרבה. ואולי טוב שכך.

והשמחה זה נכון. וקשה.

תודה בכל מקרה.
בשמחה ועוד משהו קטן...שמינייייייסט

עיקר ההצלחה אינה בתוצאות! ההצלחה היא- כשמנסים עוד פעם. כשלא מתייאשים. ניסית? רצית לנסות? הצלחת. אל תאמיני לשקר של העולם הזה כאילו אין לרצון משמעות... אצל ה' וגם בפנימיות נפשך- הרצון זה העיקר!

ולפחות- אל תהיי עצובה על זה שאת עצובה! 

ואת מסוגלת לעשות בדיוק את מה שאת צריכה שזה להיות בדיוק אותו דבר- רק עם חיוך קטן... 

באמת. אל תדרשי מעצמך יותר מדיי. לאט לאט. עוד חיוך ועוד חיוך יצטרפו אחד לאחד  עד שכמו שהיית עצובה- באותה רמה לפחות וכנראה גם יותר תהיי שמחה. "שמחנו כימות עיניתנו" שמח אותנו באותה עצמה לפחות של הדכאון...

הישועה תגיע. ברור לי. את כותבת. מנסה לשרוד, לחפש עזרה, מה שאפשר.  את על דרך המלך. אל תתפתי להאמין ליצר הרשע שמנסה לשכנע אותך כאילו את שווה פחות וכאילו החיוך הזה לא שווה טריליון דולר...

ברור לי, אני לא מבטיח אבל ככה נראה לי, שאת עוד תצאי מזה ולא רק זה אלא שעוד תעזרי לכולנו ולעוד המון אנשים.

יש לך את הכח. ומה שאת עושה בכיוון זה טוב.

אין סוף להתחזקות, לאהבה ולנחמה שאני רוצה לשלוח לך ודרכך לכל עם ישראל...

ה' איתך! אצלך! לידך! אל תפחדי כלל!

בהצלחה, באהדה.

כואב ממש לקרואארץ השוקולד
בהיבט נוסף שלא התייחסתי אליו.
זה כיף להוריד מינון של תרופות, אבל לפעמים צריך יותר. העיקר זה התחושה של האם אנחנו במצב טוב יותר, אם זה דורש יותר אז עדיף יותר.
כמו משקפיים, שהיה כיף אם לא צריך משקפיים אבל עדיף ללבוש משקפיים מתאימות גם אם זה אומר מספר גבוה יותר.

מעריך
אוף.ענבל

בס"ד

אבל במובן כלשהו גם את בסדר. לא יודעת מה קרה אבל אני מוצאת את זה קשה להאמין שאת לא בסדר בכלל. 

הלוואי והיה לי מה לומר שהיה יכול לעזור לתחושות, הלוואי ויכולתי לעזור עם הכאב. אני מרגישה שאני לא ממש יכולה אז רק רוצה לומר לך שקראתי ושפה יש אנשים שכואבים איתך. 

מצטרפת לאה"ש בנוגע לכדורים. בסוף תרופות נועדו לעזור לנו, אין מירוץ להורדה שלהן. אנחנו לא פחות טובים אם אנחנו לוקחים תרופות גם אם הן פסיכיאטריות. חברה שלי פעם המשילה את זה יפה ואמרה שכשאדם בלי התרופות הוא טובע, התרופות בסה"כ מעלות אותו קצת מעל פני המים כדי שהוא יוכל לנסות לפחות לשחות. הן שם כדי לתת לך טיפה דחיפה כדי שתוכלי לעשות ת התהליך, הן לא דבר רע והן לא אומרות עלייך שום דבר. אני בטוחה שאת בן אדם טוב ומקסים ואת צריכה קודם כל לדאוג לזה שאת תרגישי טוב, בשביל זה הן קיימות. 

אם יש משהו שכן אפשר לעשות, אפילו ברמת הכתיבה, אני יותר מאשמח לשמוע. מקווה שלפחות הפריקה פה עוזרת לך.

את מדהימה, יש בך כוחות מופלאים ואני מאמינה בכל ליבי שאת יכולה להתקדם ולקום ולהמשיך. את מסוגלת.

באתי לומר תודהאנונימי (פותח)
קראתי את התגובה הזו ואת של @ארץ השוקולד כמה פעמים וחיזקתם ממש. תודה!

ואתם צודקים לגמרי לגבי תרופות. לגמרי לגמרי. ומכיכה מקרוב שזה יכול לעזור.
אבל כל כך קשה לי עם זה. למרות שאני מבינה הכל. בדרך כלל אני בסדר. עכשיו יותר קשה.. אז לא הכי כיף שיש...

מקווה שיהיה מתישהו טוב.
ועוד אין טיפול אם תהיתם. תקוו בשבילי שיהיה מתישהו או שלפחות אני אצליח להתקדם קצת בדרך..
זה כל כך לגיטימי שיהיה קשה.ענבל

בס"ד

היכולת להודות בזה שאנחנו זקוקים לעזרה, במיוחד כשהיא כימית, היא קשה מאין כמותה ולא מובנת מאליה בכלל. גם אני בתקופות רעות בחיי עשיתי הכל כדי לא להגיע לכדורים אבל מתוך ידיעה שאם המצב יהיה אקוטי אני חוזרת בלי להסס. בסוף זה לא כיף להיות על כדורים שמשחקים במוח, אבל חייבים להבין שיותר לא כיף לחיות עם הרגשה שאנחנו בקושי מצליחים לעבור את היום. 

זה גם בסדר שיהיו תקופות שתהיי בסדר עם זה ותקופות שפחות. זה באמת לא כיף וכל עוד את מחפשת עזרה ומודעת לעצמך אז את במקום טוב. מקווה מאד שיהיה טיפול, שתאזרי אומץ למצוא אותו. התקדמות אני בטוחה שתעשי, לא מכירה הרבה שנשארים תקועים בנקודה בה את עומדת היום. אם לא היית מודעת או היית מתכחשת הייתי חושבת שתיתקעי, אבל כתיבתך מעידה שמודעות לא חסרה לך ואת בטח ובטח לא מתכחשת. את תתקדמי ואני בטוחה שעוד זמן מה את תסתכלי אחורה ותהיי גאה בעצמך על הדרך שעשית.

שמחה שחיזקנו, מוזמנת תמיד אם תצטרכי עוד מנת חיזוק

ב"הצלחה רבה!

הפגיעה עדיין קיימת?איש השקים
איך אפשר לעזור לך?
היי שלוםאנונימי (פותח)
נחמד שאכפת לאנשים. באמת!
תודה.

לא בטוחה שהבנתי.
פגיעה שקרתה בעבר. אולי כמה. בעצם לא אולי. אבל כן בעבר.
כמה, איך ומי - זה באמת שאלה טובה.

השלכות?
קיימות. חזק מדי.
כואבות מדי.

טיפול?
עוד לא התחיל. מקווה שמתישהו בקרוב יהיה משהו. עושה מה שאפשר.
התכוונתי לשאולאיש השקים
האם הפגיעה עדיין מתקיימת או שהייתה בעבר ועכשיו זה הסבל
בעניין בטיפול הסיבה שאת עוד לא הולכת היא כי קשה לך?
אהאנונימי (פותח)
לא לא. היה בעבר.
אפשר לומר שעכשיו זה הסבל. אבל זה לא אומר שבעבר לא סבלתי בתחום...
וטיפול..כי עוד לא מצאתי. שלא תדעו כמה כאב ראש (ולב) זה...
עובדת על זה.
למה אתה שואל?
לוודא שאת מטפלת בעצמךאיש השקים
..אנונימי (פותח)
תודה!
בדרך לשם. מקווה. תתפללו שאני אמצא מהר ואוכל להתחיל...
אתמול נהיה עוד קצת סיכוי אחרי שהתייאשתי, אז אולי עוד יקרה...
מה הקושי בלמצוא?איש השקים
וואואנונימי (פותח)
חיפושים שלא נגמרים. יש מלאא מטפלים, אבל כשמחפשים משהו ספציפי, זה יכול לקחת המון המון זמן וכוחות. וכשהכל מסובך, אז הכל מסתבך :-/
אם תרצי עזרה מוזמנת לםרטיאיש השקים
בניק הזה או אחר
..אנונימי (פותח)
תודה
שוב אני.אנונימי (פותח)
עברו קצת יותר משלושה חודשים.
הפעם באתי לשתף בהתקדמות טובה.
התחלתי טיפול. בסך הכל 2 פגישות, אבל טובות.

ה' כמה חיכיתי... חיכינו...

אז התחלתי. ויש התקדמויות בלי קשר (טוב לא ממש). ואני מקווה שיהיה בסדר עם מה שעכשיו יש.ממש רוצה להצליח להחזיק את הראש מעל המים ולא לתת לעצמי שוב לרדת למטה.

אז באתי לשתף שהתחלתי. יודעת שיש לי עוד המון עבודה ומליוני דברים ללמוד מחדש. ולהאמין... גם זו עבודה שמחכה לי ולא בורחת לשום מקום.
הלוואי שיהיה בסדר.
בנתיים רק משתפת קצת.
ותודה גדולה!
כל הכבוד על ההתקדמות👏👏👏ארץ השוקולד
וכיף לקרוא שהתקדמת, תודה על השיתוף

שתצליחי להמשיך ולהתקדם מתוך אושר, בריאות, שמחה והנאה לאורך שנים
אמן!!!אנונימי (פותח)
איזה משמח זה כשמפרגנים... זה כל כך פיצפון, אבל תודה!!
גרמת לי לחייך היום
שמח ממש לקרוא!!ארץ השוקולד
זו הייתה הודעה כה מרשימה ומשמחת
אנונימי (פותח)אחרונה
תודה! באמת!!
אלופה!ענבל

בס"ד

זה כל כך לא מובן מאליו שמצאת את הכוחות להתחיל תהליך. זאת עבודה קשה מאד על עצמנו להיות מוכנים לצאת למסע שיכול להיות כל כך כואב. את באמת גיבורה וזה ראוי להערכה עצומה שאת מנסה לדאוג לעצמך.

כן רוצה לומר לך שבכל מסע כמעט יש עליות וירידות [טוב אולי חוץ ממסע ברחובות תל אביב ] וזה בסדר וזה טבעי וגם את זה צריך לזכור. הצלחת להתמודד עם הירידה שהייתה לך לפני שלושה חודשים, תזכרי את זה, שאי את זה איתך להמשך. את ההצלחה הזאת אף אחד לא יכול לקחת ממך, גם לא את. לא משנה מה יקרה, תזכרי את זה.

מקווה ממש שמפה זה ילך וישתפר, שתצליחי להרגיש את השינוי ולהרגיש את עצמך. 

נשמח לעוד עדכונים ושוב, מוזמנת תמיד, אנחנו פה בשבילך

את מהממת!אנונימי (פותח)
תודה רבה ממש!!!

אני אקרא את זה עוד כמה פעמים בטח...
שוב תודה!
היי לכם אנשים של עולם מושלם,אנונימי (פותח)

אנשים יפים, מוצלחים,

אנשים של החיים,

ברוכים הבאים לחושך,

ברוכים הבאים לרכבת הרים של החיים שלנו,

ברוכים הבאים למחלקות סגורות

למבט אטום וריק

ברוכים הבאים לפחד מוות,

לפחד מהמוות

למקומות שבהם אין לכם מה לעשות

בהם אתם הצופים ואתם ההצגה

אתם הטובים ואתם הרעים

אתם המכילים אבל אתם גם המכאיבים

ברוכים הבאים לנפש

לתרופות,לכאבים

למחלות הפחות פוטוגניות

ברוכים הבאים לשלוש שנים של סרט

של עלייה ירידה ושוב ושוב

ברוכים הבאים למטה

ברוכים הבאים לדמעות של אמא בלי סוף

לרגעי ייאוש אצל אבא

ברוכים הבאים למלחמה על החיים

תכירו, זה קצת מפחיד, גם לנו

אז תיכנסו רק קצת

לא להיבהל

זה בעיקרון לא מדבק

אל תגידו כלום,

תיתנו איזה חיבוק

תעיזו להסתכל קצת בעיניים

תכירו את המבט הזה

תזהו את התהום

ואז תפיצו הלאה

תספרו שזה לא כזה מפחיד כמו שמספרים

ואנשים כאלה הם די רגילים

והם לרוב ממש חיים בתוכנו

והמשפחה שלהם היא לא פוגענית או משהו

ממש רגילה כזאת

אפשר לומר די טובה

ולפעמים באמצע היום, כשאנחנו נראים קצת מהוררים

אז זה רק קצת מחשבות על היקר שנמצא עכשיו בבועה שלו

במחלקה במקום כזה או אחר

נאבק על החיים שלו

אל תפחדו לשאול אם הכל בסדר איתו

אל תפחדו לשמוע את התשובה שלא ממש 

והכי חשוב תשמרו את הביקור אצליכם בלב

קרוב קרוב

לא לשכוח, לא לשים בצד

יש אנשים שנלחמים כל יום על החיים

ויש להם משפחה שעומדת בצד

מחזיקה להם את היד

ומתפללת שהם יצליחו

וגם אם זה קורה כמה פעמים ביום

אל תתעלמו

יש פה אנשים שנלחמים על החיים

ויש להם משפחה.

שלום אני חצויה וכאובהאנונימי (פותח)

מצד שני אני מתעורר בי אהבה עצומה ומצד שני כאב עצום על אחת שעשתה בתוך מסגרת גן סוג של טיפול פסיכולוגי הנקרא emdr

ובסוף פיטרו אותי כי לא יכולתי מבחינה רגשית לטפל בילד הזקוק להשגחה צמודה וכל הצוות ידע וקיבל חלק מהכלים גם לטפל בי

אז מצד אחד עברתי את הטיפול ובאבחה אחת נגמר וזה כואב שורף את הלב ושואלת את עצמי למה לעיני כולם לעבור טיפול..

ומצד שני היא עבדה איתי בחינם וזקוקה לעזרה הזו ויחד עם געגועים עזים לאותה אחת והכרת תודה על כך איך איך מתמודדים עם הקונפליקט הזה קשה מיסר ועצוב יחד... האם משהו בתוכי מעורער עד כדי כך האם זה נקרא מזוכיזם...... 😭😭😭

כואב לקרוא על האתגרארץ השוקולד
מאחל לך רק טוב, לצערי לא יודע מה לומר מעבר לזה
אהובה... חיבוק חזק...אנונימי (3)אחרונה

תכילי את הכאב, תכאבי אותו, אבל בבקשה שימי בצד את הקולות המייסרים

גם זה יעבור עוד תפציע לך השמש מבין העננים 

ממש חיבוק מהלב אני מבינה אותך

מדהימה שיש לך הכרת תודה את נשמה טובה!

אני זברה אדומהאנונימי (פותח)

רפואה שלמהארץ השוקולד

אכפת לנו ממך ומאחלים רק טוב ושיהיו לך הכוחות להתמודד 

איך להפסיק?אנונימי (פותח)אחרונה
מקווה שעובד פה יש לי שאלה רפואיתאנונימי (פותח)

לפני שבועיים עברתי מצב נתק.. פניתי לרופא והיפנה אותי לבדיקות דם כמו אלקורידים )מקווה שכיניתי אותו נכון..

ביקשתי שיבדוק לי ויטמינים ומינרלים ומסרב וממש מרגישה שחסר לי איזה מינרל או ויטמין דחוף בגוף

השאלה שלי איפה אפשר לבדוק בדיקה כזו מחוץ למסגרת הקופות חולים וכמובן שיהיה בכפוף להפניה? 

בבית חולים הדסה בירושלים עושים זאתכי קרוב.
איך עושים תור לזה ועולה כסף?אנונימי (פותח)
??אנונימי (פותח)
כי קרוב? 
כן זה עולה כסףכי קרוב.

לא הרבה, משהו כמו 30-40 אני חושב

ואיך פונים לאן פונים בעין כרם?אנונימי (פותח)
אתה רוצה מספר או מיקום?כי קרוב.
מספר!אנונימי (פותח)
רפואה שלמה וכל הכבוד על ההשקעהארץ השוקולד
אולי כדאי להתקשר להדסה עין כרם ולשאול אותם?
השקעהאנונימי (פותח)
??אנונימי (פותח)
להחליף רופאאנונימי (3)
אפשר לקבל טלפון דחוף!אנונימי (פותח)אחרונה
האם חולה נפש בעבראנונימי (פותח)
אסור לו לקחת )יותר נכון לשתות קפה או יין אם הוא לא לוקח תרופות כבר מזמן בשלב הזה? והוא במצב יציב לגמרי! מתפקד! עובד ושמח  .! 
זה שאלה שכדאי לשאול רופא או רוקחארץ השוקולדאחרונה
הם ידעו בדיוק
בדיקת mriאנונימי (פותח)

רופא רגיל (אורתופד, רופא נשים..) יכולים גם לפענח את הבדיקה? או רק רדיולוג במכון בו עשיתי את הmri?

מישהו עשה במעייני הישועה? יודעים עד כמה הפענוח מקצועי?

ומה לובשים בבדיקה? אפשר בגדים שלי או שחייב חלוק בית חולים?

ואם עושים עם חומר ניגוד, צריך מלווה לאחרי הבדיקה?

המון בהצלחהארץ השוקולד

ושיהיה רפואה שלמה. מאחל שהבדיקה תלמד מה יש ומה אין ושיהיה לרפואה.

לא יודע לגבי פענוח.

ביחס למה לובשים, אסור באיסור חמור משהו ממתכת, כל דבר ממתכת חובה להוריד!!!

חוץ מזה, אני לא בטוח. (יש מצב שחובה חלוק של בית חולים, אבל אם יש ריצ'רץ' על הבגד אז אסור אותו)

ממליץ להתקשר אל המכון mri ולשאול אותם

לדעתי, מומלץ מלווה, יש סיכוי סביר שהבדיקה עצמה אפילו תגרום לטשטוש מסוים ואיבוד משקל.

תודה!אנונימי (פותח)
מתכת זה תלוי בכמות המתכת ואיפה היאתמיד בבטחה

ביחס לאיזור בגוף שאותו מצלמים.

לי צילמו את הקרסוליים, ולא הייתי צריכה להוריד עגילים למשל

כדאי פשוט לשאול

פענוח רדיולוג עושה, מקבלים אוטומטית ביחד עם הצילוםתמיד בבטחה

רופא רגיל יכול לקרוא את הצילום ולהבין את הפענוח

לא עשיתי עם חומר ניגוד אז אני לא יודעת, אבל למיטב הבנתי זה לא משפיע על המצב הפיזי.

בכל אופן כדאי עם מלווה, כי בבדיקות רציניות לא כדאי להיות לבד וגם התורים ארוכים (במיוחד עם חומר ניגוד)

תודהאנונימי (פותח)אחרונה

אני מנסה להבין אם יש משמעות למקום בו אני עושה את הבדיקה..

כי בעצם אם הרדיולוג לא מפענח נכון הרופא לא יוכל לדעת את זה? אז זה משמעותי מי יהיה הרדיולוג?

נוטרןאנונימי (פותח)

למישהו יצא פעם לשתות נוטרן כתוסף מזון ויודע להגיד לי אם זה טעם סביר?

תודה.

המון בהצלחה גיבור/הארץ השוקולד

מאחל בריאות איתנה וכוחות להתמודד.

לגופו של עניין, אני לא יודע.

אחרי שניסיתי..אנונימי (פותח)

לא מומלץ בכלל.

כבר עדיף אנשור וזהו..

בכל אופן, אם מישהו מכיר תחליף סביר לאנשור, אשמח ממש לשמוע.

תודה.

באסהארץ השוקולדאחרונה
כל הכבוד שניסית
הטרידו אותיאנונימי (פותח)
בן של זונה
אוי, כואב ממש לקרואארץ השוקולדאחרונה
מציע לחפש דמות מקצועית שתעזור להתמודד, ולחשוב כיצד לשתף את המשפחה.

בהערה אציין שאין לנו יכולת לדעת אם מי שנמצא בצד השני של המסך מנסה לסייע או לנצל ולכן הזהירות נצרכת בשני הכיוונים וכדאי להיזהר בשיח אישי בנושא

אולי יעניין אותך