חברה שלי בגדה ביתלמידה לחוצההה

אני פשוט לא יודעת מה לעשות

היא לא חברה טובה ממש (אקרא לה לצורך העניין יעל) היא חברה של סיכנושים היא איתי בשבט בכיתה גרה די לידי ויושבות בהסעה ביחד אז מן הסתם אנחנו די מדברות ואני משתפת אותה בדברים..

אבל לאחרונה (ממש לאחרונה כאילו בשבוע האחרון) היא פשוט אמרה לבנות דברים שאני דיברתי עליהן איתה... ועוד בנוחכותי כאילו אנחנו יושבות בכיתה והיא פשוט אומרת להן את  זה ! אין לי מושג למה? אולי כי היא רוצה למצוא חן בעינהן או אני לאידעת מה וגם היא אומרת לפעמים גם דברים לא נכונים בעליל!

הנה דוגמאות:

1) יש לי חברה שקצת התקלקלה   היא הייתה איתנו בבית ספר ועזבה אבל יא עדיין  איתנו בשבט מובן ש'טחנו' את הנושא בכיתה  קיצר שלשום פגשנו אותה בחזרה מבת מצווה של חברה ודיברנו ופתאום יעל אומרת 'את יודעת רבקי (שם בדוי) עדימי אומרת עלייך כל מיני דברים שאת התקלקלת וכו" ואני מסמיקה ותוקעת לה מרפקים והיא ממשיכה בשלה 

2) עשינו עיתון לכיתה וחברה שלי שלחה לנו בדיחות שנשים בעיתון אני טיפה התרגזתי כאילו זה העיתון שלנו והכל אז בהפסקה היא  אומרת ' וואי נעה אין לך מושג איך עדימי התרגזה ששלחתם את הבדיחות' ושוב אני מנסה לרמוז לה והפעם זה באמת היה פדיחות כי נעה היא החברה הכי טובה שלי כאילו אנחנו צמודות ממש!

3) היום המדריכה שלנו באה למסיבת חנוכה והמדריכה כאילו אני איזה חודש שולחת לה הודעות והיא לא עונה...

קיצר פתאו היא באה אלי ואומרת חלי 'למה את חושבת שאני מסננת אותך ואני כולי מתרגזת רצח ורואה את חברה שלי מחייכת מאוזן לאוזן ואני פשוט מסמיקה ורוצה להיקבר באדמה!

נרשמתי לחוג כדורסל ומובן שכולם צחקו עלי ובחוג היו כמה בנות שאני מכירה והן בשבט שלי (אין לי מעמד גבוה בשבט אני די שולית כזה..) ואז יעל כותבת בקבוצה של הכיתה

-"עם לא הבנתם עדימי נרשמה רק בגלל החברות...!🙃"

וזה שקר גס אני בכלל לא ידעתי שהן גם שם!

אז כמובן שרשמתי לה על זה מצרפת שרשור:

אני: לרבקי גלת 

לנעה אמרת שאני התעצבנתי על שהיא כתבה בדיחות

ולנעמי אמרת שאני חושבת שהיא מסננת

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה יש לך לומר להגנתך?

היא: מסכנה ממש!! מה הבעיה?

אני: את לא מבינה לבד?

מה שאני אומרת לך על אנשים לא אמור להגיע אליהם!!!!!!!!!!!!!!!!

היא:אז תחשבי פעממים לפני שאת אומרת לי משהו סגור?

אני:מה שרשמת בקבוצה היה פשוט פוגע

היא:

דבר ראשון זה היה ממש בצחוק!!!!!!! 
דבר שני סליחה עם טעיתי..
דבר שלישי אני חושבת שזה לא בעיה להירשם רק בגלל החברות.... זה ממש שיקול!!!

סליחה עם נפגעת

ועם  אמרת שלא נרשמת בגלל החברות אז מה את מתיחסת?? סתם אני נדפקתי... אמרתי את זה בגלל ששמעתי אותך אומרת את זה בהסעה עם את מכחישה אז סבבה

אני פשוט אובדת עצות אולי אני לא אגיד לה עוד דברים אבל על  מה שכבר אמרתי לה  אין לי עוד שליטה!

מה לעשות???????

...אני ועצמי:)

וואי וואי.. באסה ממש!!

את מעל כיתה ט'? 

כיתה ז... ולומדת בבית ספר עד כיתה חתלמידה לחוצההה

קודם כל להרגע.רוצה להשתחרר
זה חשוב לבריאות וגם להגיב נכון. ממקום של חוזק ולא של חולשה. את בסדר והעולם לא מתמוטט.

את צודקת שהיא לא בסדר. אסור בשום אופן לומר דברים כאלה, זה איסור תורה של רכילות. וגם של הלבנת פנים. וכן הלאה.
כולנו צריכים ללמוד להיות טובים יותר אחד לשני.

ובעניין הזה של גילוי סודות, באמת צריך לשים לב למי אומרים מה. לא כל אחת תהיה נאמנת בוודאות. וגם בין חברות צריך לדבר בזהירות על אנשים אחרים לדוגמא. ולא רק בגלל שאולי היא תגלה להם, אלא כי זה עלול להיות בעייתי מצד עצמו..
וגם, כל אחד צריך שיהיה לו את הפרטיות שלו. לעולם לא מגלים את כל האוצרות או הרעיונות שלך לאדם אחר, גם אם הוא חבר. צריך שתהיה לך רשות פרטית שלך, ומתוכה את יוצאת לדבר עם אחרים ובוחרת מה לגלות להם.

אל תתרגשי ממנה. זה העיקר בשביל להתמודד נכון.
תביני שהיא כזאת ושאיתה אפשר לדבר רק על דברים חיצוניים יותר ולא שחנשים.
ותדעי שיש לך את הטוב שבך. יש לך חברות טובות. ומי שלא ומנסה לפגוע בך, ההפסד שלה.
הבעיה היא שאני חשבתי שהיא נאמנה לי ואני טיפוס שנשפך ברגעתלמידה לחוצההה

אזרוצה להשתחרר
זו הזדמנות להבין את העניין הזה. שצריך לדעת לשמור דברים אצלך, ולבדוק איפה נכון לדבר, ועל מה.
וגם אם אני אחליט לא לדבר איתה אני פשוט לא אעמוד בזהתלמידה לחוצההה

אתרוצה להשתחרר
יכולה לדבר איתה. אבל לבחור על מה לדבר. אפילו עם חברים טובים, מותר וצריך לסנן חלק מהדברים לפי ההכרות שלך עם מי שאת מדברת.
אוף אבל גם אם אני לא אספר לה יותר דברים מה עם מה שכבר אמרתי?תלמידה לחוצההה

שוב.רוצה להשתחרר
את יותר גדולה מכל הדברים שאמרת לה. יש בך המון אור וטוב שהיא לא מכירה, ואל תבהלי מזה שיש לה קצת 'חומרים מפלילים' מבחינתך. זה יעבור מהר, ואת תרוויחי לימוד חשוב להמשך
חבל רק שבדרך הקשהתלמידה לחוצההה

כתוברוצה להשתחרר
שאין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן נכשל בהם. כלומר, הדרך הכי טובה ללמוד דברים היא מתוך כשלון בהתחלה. אל תחששי. בסוף תשמחי בזה
וואיהפילוסופית

דבר ראשון שאפו לי בין הפעמים הבודדות שאני קוראת את כל ההודעות הארוכות שכותבים פה....

דבר שני זה ממש מעצבן מבאס ומחרפן שדברים שאת אומרת לבנות מתוך תחושה שזה לא יוצא מהן עוברים לבנות אחרות אז כמה דברים שיש לי להגיד על זה:

דבר ראשון בתור מישי שמסתכלת מהצד אפשר לנסות להצדיק אותה (אחרי זה זה עוזר לא להרגיש איזה מרשעת היא....) נניח אולי היא באמת לא הבינה שאת לא רוצה שהיא תעביר את זה (ואני יודעת מה את חושבת :מי היא שהיא מעבירה דברים שאומרים לה אין לה טקט? אבל בכל זאת....) דבר שני באמת צריך ללמוד מטעויות ופשוט לא לדבר איתה על דברים שאת לא רוצה שיעברו...

זה יותר לעתיד...

על מה שהיא כבר אמרה: את יכולה לנצל את זה... נניח הדוגמא עם המדריכה את יכולה בעקבות הפתח שנוצר לך לדבר איתה על זה שהיא לא עונה לך או לדבר עם החברה שאת לא אהבת את זה שהיא נדחפת לעיתון וכו וכו....
אם כתבתי יותר מידי מלמעלה אז אני חייבת לומר לך אני שיא המזדהה איתך זה נוראי לשתף דברים שאמרת על המורה שלך נניח ואז לגלות שזה עבר אליה... או כל מקרה אחר ובאמת לדבר איתה לא בהודעות אלה פנים מול פנים שתראה בעיניים םשלה איך את מרגישה ותוכלי להגיד לה את כל מה שאת חושבת.....

מקווה שעזרתי...

מה אפשר להצדיקה אותה?תלמידה לחוצההה

היא לא טיפשה אני חושבת שהיא יודעת שאם   אני אמרתי לה משו על ילדה קל וחומר אם משו רע זה לחא אמור לבוא אליה בטח שלא בנוחכותי!

וואי תקשיביהפילוסופית

אני טיפוס של זכות אנשים שמכירים אותי לפעמים לא אוהבים את זה.... אבל שתדעי לפעמים זה נפלט באמת פעם זה קרה לי (מהצד של החברה שלך...) הרגשתי אח"כ נורא ואיום וגם ביקשתי סליחה מאותה ילדה....

אני יתאר לך את זה מהצד של החברה שלך.... זה נפלט לה ממש בטעות היא היתה באמצע שיחה ומבחינתה זה היה החדשות הכי חמות.... אח"כ היא קלטה את זה אבל היא כבר לא יכולה להחזיר אחורה אבל מבחינתה עכשיו לבקש סליחה זה להוריד מהכבוד שלה אז היא תוקפת בחזרה... כן זה לא נכון להתנהג ככה אבל תדוני אותה לכף זכות ותחשבי איך היית נוהגת במצב הזה (אחרי שכבר אמרת....)

אולי בפעם הראשונה אבל כנראה שהיא התלהבה והתמכרה לזהתלמידה לחוצההה

כי זה לא בידיי אלא בידיה והיא יכולה לעשות עם זה הכלתלמידה לחוצההה

אולי באמתהפילוסופית

צודקת אני לא מצדיקה אותה בכלל לא מצדיקה אותה זה לא הגיוני ולא חברי לעשות דברים כאלה בכלל לא אבל לפעמים עוזר דווקא לחשוב על הצד שלה ואז לנהוג בצורה שקולה יותר.... אם את לא בקטע וזה גורם לך רק לשנוא אותה יותר אז תרפי ותחשבי רק על מה עושים ולא למה היא מעצבנת ומגעילה.....

תודה על הכל אבל יש למישו עצה אך לעזאזל היא תפסיקתלמידה לחוצההה

אתם המוצא האחרון שלי

אממהפילוסופית

כמו שאמרנו לא לדבר איתה פשוט תעברי מקום בהסעה תדברי עם בנות אחרות ואולי לעשות שיחה לב מול לב ואולי היא תבין.... לבוא אליה בגישה של תביני אותי נפגעתי מזה ולא את פגעת בי זה גורם לתקיפה נגדית תסבירי לה סיטואציות יכול להיות שהיא אפילו לא שמה לב....

...אני ועצמי:)

מבינה.. זה ממש היגיוני.. נראהלי שלאט לאט גם היא תבין שיש דברים שלא משתפים..חצי חיוך

את יכולה להמשיך לדבר איתה, לצחוק איתה, זה לא אומר שזהו איתה.. וממש יכול להיות שעוד כמה חודשים תשחנ''שו לכן על מלאא דברים אישיים בלי בעיה.. 

ובינתיים, נראהלי כדאי שלא תשתפי אותה בדברים אישיים.. עד שאת מרגישה שאפשר לסמוך עליה..

וככה גם תעצריהפילוסופית

לשון הרע....קורץ

זה לא יפסיקתלמידה לחוצההה

בטח שכן..אני ועצמי:)

חכי שהיא תתבגר..

לא... מבחינתי אני פשוט לא אסתוםתלמידה לחוצההה

אני פשוט בנאדם שמספיק לי להכיר בן אנוש שתי דקותתלמידה לחוצההה

וכבר להישפך 

זו גם בעיה בלתי פתורה אצלי אני פשוט לאיודעת לשתוק כאילו בלעתי פטיפון אני גם מאוד אבל מאוד אבל מאוד עוקצנית באמת ברמה הזויה על כל דבר יש לי עקיצה 

מזכיר לי את עצמיהפילוסופית

בקטע של עקיצות.... פחות בקטע פוגע יותר בקטע של דברים שאפ'חד לא מבין....

אני גם וגם על כל דבר יש לי פתגם שאפחד לא מבין או עקיצהתלמידה לחוצההה

יוואוו בקטע הזה אני מזדהה ברמוותאני ועצמי:)

זה משוהפילוסופית

ללמוד לחסום את עצמך לא לדבר להגיד את זה אני לא משטפת....

הלוואי עלי לדעת לשתוקתלמידה לחוצההה

תעבדי על זההפילוסופית

לדבר אולי על נושאים חיצוניים פחות אישיים...

וואי על דברים כאלה צריך לשחנ"ש פנ"פהפילוסופית

אם תדברי איתה זה לא יעזור?

אז אולי תנסי באמת להסביר לה?אני ועצמי:)

מההתכתבות איתה זה נראה שהיא פתוחה לשמוע.. עצם זה שהיא ביקשה סליחה זה מראה משהו על זה שהיא קלטה שהיא לא בסדר.. 

אממהפילוסופית

זה לא אומר כלום יותר בסגנון ה: תרדי ממני מה יש לך? רק תעזבי אותי בשקט.....

חושבת שזה אומר..אני ועצמי:)

אולי בפעם הראשונה את צודקת אבל חושבת שכשבנאדם מבקש פעמיים סליחה בהתכתבות אז כנראה בפעם השנייה זה כי נפל לו האסימון..

טויב, אני סוג של צריכה לצאת..אני ועצמי:)

ב''הצלחה בינתיים!!

ו.. @תלמידה לחוצההה נתכתב אחר''כ בפרטי, טוב?

לא נכוןהפילוסופית

מכירה בנות שיכולות לנפנף אותך אחרי מליון פעמים (בקטע של החירפון.... עם ההסרת אחריות...)

תודה את מהממתתלמידה לחוצההה

מהממת!!!כתום עולה????
מנסיון שלי, משו דומה כדאי לך כמו שרשמו לשמור מרחק אבל תכלס, זה קשה. אי אפשר להסביר אבל דיי התחברת אליה, לא נעים לך פתאום ממנה, את חושבת אולי היא לא כזאת גרועה ואפשר לתת צאנס... אני צודקת?
בכל מקרה מה עם לנסות לשלוח הודעה אן להגיד בפנים
שמעי, כל פעם שאת מספרת דברים ששיתפתי אותך זה ממש לא לעיניין, אני מספרת לך במחשבה שתביני אותי ולא תלכי ותגידי את זה לכל העולם ואישתו ... סורי אבל אם תמשיכי לעביר מה שאני אומרת אני פשוט לא אספר לך דברים אישיים!!
אממ יצא לי קצת תקיף.. אבל ברמת העיקרון להסביר לה שזה לא מקובל עלייך והיא פשוט לא תדע עלייך דברים אישיים כי לא באלך שזה יופץ...
בכל מקרההה המון בהצלחה
רשמתי לה אבל אני יודעת מה היא תגיד - אז אל תספרי לא צריךתלמידה לחוצההה

ואת צריכה אותה?כתום עולה????
אם את צריכה מישהי לספר לה מציעה לך להעיף מבט על בנות מהכיתה..;)
לפעמיים דווקא בנות שקטות שלא חשבת עליהם זה מה שאת צריכה... אולי איזה בתדודה קרובה?
תדברי איתה פנים מול פנים זה הרבה יותר עוזרהפילוסופית

מה שחסר ליתלמידה לחוצההה

זה לא יעזור?הפילוסופית

לא היא סתם תשה פרצוףתלמידה לחוצההה

לדעתי הבנתי לגמרי את סוג הילדה הזאתהפילוסופית

מנפנפת, צבועה, אין לה בעיה לשקר, לא אוהבת לדבר דוגרי....

תקני אותי עם אני טועה

וואלה לא...תלמידה לחוצההה

בכללי היא מצחיקה חברהמנית מקובלת 

ממש כיף להתחבר אליה

זה בא ביחדהפילוסופית

סתם צבעתי שחור מידי.... לוקחת דברים בקלות (גם דברם שלא צריך לקחת...)

אממ.. בהעתק של השיחה שעשית רואים את השם האמיתי שלה..רודף אהבה בימיםאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך