חברה שלי בגדה ביתלמידה לחוצההה

אני פשוט לא יודעת מה לעשות

היא לא חברה טובה ממש (אקרא לה לצורך העניין יעל) היא חברה של סיכנושים היא איתי בשבט בכיתה גרה די לידי ויושבות בהסעה ביחד אז מן הסתם אנחנו די מדברות ואני משתפת אותה בדברים..

אבל לאחרונה (ממש לאחרונה כאילו בשבוע האחרון) היא פשוט אמרה לבנות דברים שאני דיברתי עליהן איתה... ועוד בנוחכותי כאילו אנחנו יושבות בכיתה והיא פשוט אומרת להן את  זה ! אין לי מושג למה? אולי כי היא רוצה למצוא חן בעינהן או אני לאידעת מה וגם היא אומרת לפעמים גם דברים לא נכונים בעליל!

הנה דוגמאות:

1) יש לי חברה שקצת התקלקלה   היא הייתה איתנו בבית ספר ועזבה אבל יא עדיין  איתנו בשבט מובן ש'טחנו' את הנושא בכיתה  קיצר שלשום פגשנו אותה בחזרה מבת מצווה של חברה ודיברנו ופתאום יעל אומרת 'את יודעת רבקי (שם בדוי) עדימי אומרת עלייך כל מיני דברים שאת התקלקלת וכו" ואני מסמיקה ותוקעת לה מרפקים והיא ממשיכה בשלה 

2) עשינו עיתון לכיתה וחברה שלי שלחה לנו בדיחות שנשים בעיתון אני טיפה התרגזתי כאילו זה העיתון שלנו והכל אז בהפסקה היא  אומרת ' וואי נעה אין לך מושג איך עדימי התרגזה ששלחתם את הבדיחות' ושוב אני מנסה לרמוז לה והפעם זה באמת היה פדיחות כי נעה היא החברה הכי טובה שלי כאילו אנחנו צמודות ממש!

3) היום המדריכה שלנו באה למסיבת חנוכה והמדריכה כאילו אני איזה חודש שולחת לה הודעות והיא לא עונה...

קיצר פתאו היא באה אלי ואומרת חלי 'למה את חושבת שאני מסננת אותך ואני כולי מתרגזת רצח ורואה את חברה שלי מחייכת מאוזן לאוזן ואני פשוט מסמיקה ורוצה להיקבר באדמה!

נרשמתי לחוג כדורסל ומובן שכולם צחקו עלי ובחוג היו כמה בנות שאני מכירה והן בשבט שלי (אין לי מעמד גבוה בשבט אני די שולית כזה..) ואז יעל כותבת בקבוצה של הכיתה

-"עם לא הבנתם עדימי נרשמה רק בגלל החברות...!🙃"

וזה שקר גס אני בכלל לא ידעתי שהן גם שם!

אז כמובן שרשמתי לה על זה מצרפת שרשור:

אני: לרבקי גלת 

לנעה אמרת שאני התעצבנתי על שהיא כתבה בדיחות

ולנעמי אמרת שאני חושבת שהיא מסננת

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה יש לך לומר להגנתך?

היא: מסכנה ממש!! מה הבעיה?

אני: את לא מבינה לבד?

מה שאני אומרת לך על אנשים לא אמור להגיע אליהם!!!!!!!!!!!!!!!!

היא:אז תחשבי פעממים לפני שאת אומרת לי משהו סגור?

אני:מה שרשמת בקבוצה היה פשוט פוגע

היא:

דבר ראשון זה היה ממש בצחוק!!!!!!! 
דבר שני סליחה עם טעיתי..
דבר שלישי אני חושבת שזה לא בעיה להירשם רק בגלל החברות.... זה ממש שיקול!!!

סליחה עם נפגעת

ועם  אמרת שלא נרשמת בגלל החברות אז מה את מתיחסת?? סתם אני נדפקתי... אמרתי את זה בגלל ששמעתי אותך אומרת את זה בהסעה עם את מכחישה אז סבבה

אני פשוט אובדת עצות אולי אני לא אגיד לה עוד דברים אבל על  מה שכבר אמרתי לה  אין לי עוד שליטה!

מה לעשות???????

...אני ועצמי:)

וואי וואי.. באסה ממש!!

את מעל כיתה ט'? 

כיתה ז... ולומדת בבית ספר עד כיתה חתלמידה לחוצההה

קודם כל להרגע.רוצה להשתחרר
זה חשוב לבריאות וגם להגיב נכון. ממקום של חוזק ולא של חולשה. את בסדר והעולם לא מתמוטט.

את צודקת שהיא לא בסדר. אסור בשום אופן לומר דברים כאלה, זה איסור תורה של רכילות. וגם של הלבנת פנים. וכן הלאה.
כולנו צריכים ללמוד להיות טובים יותר אחד לשני.

ובעניין הזה של גילוי סודות, באמת צריך לשים לב למי אומרים מה. לא כל אחת תהיה נאמנת בוודאות. וגם בין חברות צריך לדבר בזהירות על אנשים אחרים לדוגמא. ולא רק בגלל שאולי היא תגלה להם, אלא כי זה עלול להיות בעייתי מצד עצמו..
וגם, כל אחד צריך שיהיה לו את הפרטיות שלו. לעולם לא מגלים את כל האוצרות או הרעיונות שלך לאדם אחר, גם אם הוא חבר. צריך שתהיה לך רשות פרטית שלך, ומתוכה את יוצאת לדבר עם אחרים ובוחרת מה לגלות להם.

אל תתרגשי ממנה. זה העיקר בשביל להתמודד נכון.
תביני שהיא כזאת ושאיתה אפשר לדבר רק על דברים חיצוניים יותר ולא שחנשים.
ותדעי שיש לך את הטוב שבך. יש לך חברות טובות. ומי שלא ומנסה לפגוע בך, ההפסד שלה.
הבעיה היא שאני חשבתי שהיא נאמנה לי ואני טיפוס שנשפך ברגעתלמידה לחוצההה

אזרוצה להשתחרר
זו הזדמנות להבין את העניין הזה. שצריך לדעת לשמור דברים אצלך, ולבדוק איפה נכון לדבר, ועל מה.
וגם אם אני אחליט לא לדבר איתה אני פשוט לא אעמוד בזהתלמידה לחוצההה

אתרוצה להשתחרר
יכולה לדבר איתה. אבל לבחור על מה לדבר. אפילו עם חברים טובים, מותר וצריך לסנן חלק מהדברים לפי ההכרות שלך עם מי שאת מדברת.
אוף אבל גם אם אני לא אספר לה יותר דברים מה עם מה שכבר אמרתי?תלמידה לחוצההה

שוב.רוצה להשתחרר
את יותר גדולה מכל הדברים שאמרת לה. יש בך המון אור וטוב שהיא לא מכירה, ואל תבהלי מזה שיש לה קצת 'חומרים מפלילים' מבחינתך. זה יעבור מהר, ואת תרוויחי לימוד חשוב להמשך
חבל רק שבדרך הקשהתלמידה לחוצההה

כתוברוצה להשתחרר
שאין אדם עומד על דברי תורה אלא אם כן נכשל בהם. כלומר, הדרך הכי טובה ללמוד דברים היא מתוך כשלון בהתחלה. אל תחששי. בסוף תשמחי בזה
וואיהפילוסופית

דבר ראשון שאפו לי בין הפעמים הבודדות שאני קוראת את כל ההודעות הארוכות שכותבים פה....

דבר שני זה ממש מעצבן מבאס ומחרפן שדברים שאת אומרת לבנות מתוך תחושה שזה לא יוצא מהן עוברים לבנות אחרות אז כמה דברים שיש לי להגיד על זה:

דבר ראשון בתור מישי שמסתכלת מהצד אפשר לנסות להצדיק אותה (אחרי זה זה עוזר לא להרגיש איזה מרשעת היא....) נניח אולי היא באמת לא הבינה שאת לא רוצה שהיא תעביר את זה (ואני יודעת מה את חושבת :מי היא שהיא מעבירה דברים שאומרים לה אין לה טקט? אבל בכל זאת....) דבר שני באמת צריך ללמוד מטעויות ופשוט לא לדבר איתה על דברים שאת לא רוצה שיעברו...

זה יותר לעתיד...

על מה שהיא כבר אמרה: את יכולה לנצל את זה... נניח הדוגמא עם המדריכה את יכולה בעקבות הפתח שנוצר לך לדבר איתה על זה שהיא לא עונה לך או לדבר עם החברה שאת לא אהבת את זה שהיא נדחפת לעיתון וכו וכו....
אם כתבתי יותר מידי מלמעלה אז אני חייבת לומר לך אני שיא המזדהה איתך זה נוראי לשתף דברים שאמרת על המורה שלך נניח ואז לגלות שזה עבר אליה... או כל מקרה אחר ובאמת לדבר איתה לא בהודעות אלה פנים מול פנים שתראה בעיניים םשלה איך את מרגישה ותוכלי להגיד לה את כל מה שאת חושבת.....

מקווה שעזרתי...

מה אפשר להצדיקה אותה?תלמידה לחוצההה

היא לא טיפשה אני חושבת שהיא יודעת שאם   אני אמרתי לה משו על ילדה קל וחומר אם משו רע זה לחא אמור לבוא אליה בטח שלא בנוחכותי!

וואי תקשיביהפילוסופית

אני טיפוס של זכות אנשים שמכירים אותי לפעמים לא אוהבים את זה.... אבל שתדעי לפעמים זה נפלט באמת פעם זה קרה לי (מהצד של החברה שלך...) הרגשתי אח"כ נורא ואיום וגם ביקשתי סליחה מאותה ילדה....

אני יתאר לך את זה מהצד של החברה שלך.... זה נפלט לה ממש בטעות היא היתה באמצע שיחה ומבחינתה זה היה החדשות הכי חמות.... אח"כ היא קלטה את זה אבל היא כבר לא יכולה להחזיר אחורה אבל מבחינתה עכשיו לבקש סליחה זה להוריד מהכבוד שלה אז היא תוקפת בחזרה... כן זה לא נכון להתנהג ככה אבל תדוני אותה לכף זכות ותחשבי איך היית נוהגת במצב הזה (אחרי שכבר אמרת....)

אולי בפעם הראשונה אבל כנראה שהיא התלהבה והתמכרה לזהתלמידה לחוצההה

כי זה לא בידיי אלא בידיה והיא יכולה לעשות עם זה הכלתלמידה לחוצההה

אולי באמתהפילוסופית

צודקת אני לא מצדיקה אותה בכלל לא מצדיקה אותה זה לא הגיוני ולא חברי לעשות דברים כאלה בכלל לא אבל לפעמים עוזר דווקא לחשוב על הצד שלה ואז לנהוג בצורה שקולה יותר.... אם את לא בקטע וזה גורם לך רק לשנוא אותה יותר אז תרפי ותחשבי רק על מה עושים ולא למה היא מעצבנת ומגעילה.....

תודה על הכל אבל יש למישו עצה אך לעזאזל היא תפסיקתלמידה לחוצההה

אתם המוצא האחרון שלי

אממהפילוסופית

כמו שאמרנו לא לדבר איתה פשוט תעברי מקום בהסעה תדברי עם בנות אחרות ואולי לעשות שיחה לב מול לב ואולי היא תבין.... לבוא אליה בגישה של תביני אותי נפגעתי מזה ולא את פגעת בי זה גורם לתקיפה נגדית תסבירי לה סיטואציות יכול להיות שהיא אפילו לא שמה לב....

...אני ועצמי:)

מבינה.. זה ממש היגיוני.. נראהלי שלאט לאט גם היא תבין שיש דברים שלא משתפים..חצי חיוך

את יכולה להמשיך לדבר איתה, לצחוק איתה, זה לא אומר שזהו איתה.. וממש יכול להיות שעוד כמה חודשים תשחנ''שו לכן על מלאא דברים אישיים בלי בעיה.. 

ובינתיים, נראהלי כדאי שלא תשתפי אותה בדברים אישיים.. עד שאת מרגישה שאפשר לסמוך עליה..

וככה גם תעצריהפילוסופית

לשון הרע....קורץ

זה לא יפסיקתלמידה לחוצההה

בטח שכן..אני ועצמי:)

חכי שהיא תתבגר..

לא... מבחינתי אני פשוט לא אסתוםתלמידה לחוצההה

אני פשוט בנאדם שמספיק לי להכיר בן אנוש שתי דקותתלמידה לחוצההה

וכבר להישפך 

זו גם בעיה בלתי פתורה אצלי אני פשוט לאיודעת לשתוק כאילו בלעתי פטיפון אני גם מאוד אבל מאוד אבל מאוד עוקצנית באמת ברמה הזויה על כל דבר יש לי עקיצה 

מזכיר לי את עצמיהפילוסופית

בקטע של עקיצות.... פחות בקטע פוגע יותר בקטע של דברים שאפ'חד לא מבין....

אני גם וגם על כל דבר יש לי פתגם שאפחד לא מבין או עקיצהתלמידה לחוצההה

יוואוו בקטע הזה אני מזדהה ברמוותאני ועצמי:)

זה משוהפילוסופית

ללמוד לחסום את עצמך לא לדבר להגיד את זה אני לא משטפת....

הלוואי עלי לדעת לשתוקתלמידה לחוצההה

תעבדי על זההפילוסופית

לדבר אולי על נושאים חיצוניים פחות אישיים...

וואי על דברים כאלה צריך לשחנ"ש פנ"פהפילוסופית

אם תדברי איתה זה לא יעזור?

אז אולי תנסי באמת להסביר לה?אני ועצמי:)

מההתכתבות איתה זה נראה שהיא פתוחה לשמוע.. עצם זה שהיא ביקשה סליחה זה מראה משהו על זה שהיא קלטה שהיא לא בסדר.. 

אממהפילוסופית

זה לא אומר כלום יותר בסגנון ה: תרדי ממני מה יש לך? רק תעזבי אותי בשקט.....

חושבת שזה אומר..אני ועצמי:)

אולי בפעם הראשונה את צודקת אבל חושבת שכשבנאדם מבקש פעמיים סליחה בהתכתבות אז כנראה בפעם השנייה זה כי נפל לו האסימון..

טויב, אני סוג של צריכה לצאת..אני ועצמי:)

ב''הצלחה בינתיים!!

ו.. @תלמידה לחוצההה נתכתב אחר''כ בפרטי, טוב?

לא נכוןהפילוסופית

מכירה בנות שיכולות לנפנף אותך אחרי מליון פעמים (בקטע של החירפון.... עם ההסרת אחריות...)

תודה את מהממתתלמידה לחוצההה

מהממת!!!כתום עולה????
מנסיון שלי, משו דומה כדאי לך כמו שרשמו לשמור מרחק אבל תכלס, זה קשה. אי אפשר להסביר אבל דיי התחברת אליה, לא נעים לך פתאום ממנה, את חושבת אולי היא לא כזאת גרועה ואפשר לתת צאנס... אני צודקת?
בכל מקרה מה עם לנסות לשלוח הודעה אן להגיד בפנים
שמעי, כל פעם שאת מספרת דברים ששיתפתי אותך זה ממש לא לעיניין, אני מספרת לך במחשבה שתביני אותי ולא תלכי ותגידי את זה לכל העולם ואישתו ... סורי אבל אם תמשיכי לעביר מה שאני אומרת אני פשוט לא אספר לך דברים אישיים!!
אממ יצא לי קצת תקיף.. אבל ברמת העיקרון להסביר לה שזה לא מקובל עלייך והיא פשוט לא תדע עלייך דברים אישיים כי לא באלך שזה יופץ...
בכל מקרההה המון בהצלחה
רשמתי לה אבל אני יודעת מה היא תגיד - אז אל תספרי לא צריךתלמידה לחוצההה

ואת צריכה אותה?כתום עולה????
אם את צריכה מישהי לספר לה מציעה לך להעיף מבט על בנות מהכיתה..;)
לפעמיים דווקא בנות שקטות שלא חשבת עליהם זה מה שאת צריכה... אולי איזה בתדודה קרובה?
תדברי איתה פנים מול פנים זה הרבה יותר עוזרהפילוסופית

מה שחסר ליתלמידה לחוצההה

זה לא יעזור?הפילוסופית

לא היא סתם תשה פרצוףתלמידה לחוצההה

לדעתי הבנתי לגמרי את סוג הילדה הזאתהפילוסופית

מנפנפת, צבועה, אין לה בעיה לשקר, לא אוהבת לדבר דוגרי....

תקני אותי עם אני טועה

וואלה לא...תלמידה לחוצההה

בכללי היא מצחיקה חברהמנית מקובלת 

ממש כיף להתחבר אליה

זה בא ביחדהפילוסופית

סתם צבעתי שחור מידי.... לוקחת דברים בקלות (גם דברם שלא צריך לקחת...)

אממ.. בהעתק של השיחה שעשית רואים את השם האמיתי שלה..רודף אהבה בימיםאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך