ממש לא!Tzvish
זה ממש לא הגיוני לתת לאח גדול סמכות להעניש.
מכמה סיבות:
א.כשהורים מענישים זה צריך להיות מתוך שיקול חינוכי בלבד ולא מתוך כעס או נקמה וכדו', ולילד אין את היכולת לחנך ועונש של ילדים זה רק מתוך אינטרס אישי של האח הגדול.
ב. לדוגמא כשאח גדול רוצה לשחק משחק והוא לא רוצה שהאח הקטן יפריע לו אין שום סיבה שיהיה לו סמכות להעניש אם גם לאח הקטן יש זכות זהה לשחק במשחק ואין שום סיבה שלגדול יהיה עדיפות עליו רק בגלל הפרש הגילאים לכן זה טבעי שילדים יריבו על משחק אבל כשיש סמכות להעניש זה כבר לא הוגן אם האח הגדול יחליט להעניש וצריך להתחלק שוה בשוה.
ג. בימינו המושג עונש הולך ונהיה פחות מקובל ופחות שימושי. למרות שודאי שחייבים להשתמש בו כמו שכתוב "חושך שבטו שונא בנו", אבל עונש זה לא דבר "זול" שנותנים על ימין ועל שמאל, איפה שממש צריך והושקע מחשבה בנושא - מענישים. אבל זה לא משהו עכשיו שמחלקים בחלוקה שכונתית ולכן זה סמכות שחייבת להישאר בידי הורים או מבוגר המפעיל שיקול דעת.
לא מדובר על משהו רציני אבלתגל הארץ
אם נגיד ההורים לא בבית באותו זמן והאח הגדול אחראי.
אז אם הילד הקטן קורא ולא הולך לישון(בשעה שההורים אמרו לו ללכת לישון) לדעתי יש לאח הגדול זכות לקחת לו את הספר.
או שאם הוא צריך לעשות משהו ובמקום זה משחק במחשב האח הגדול יכול לכבות לו את המחשב...
^^-אני :)אחרונה

לא דיברו על להעניש סתם כי הוא רוצה את המשחק שלך...

דיברו על להעניש כי הוא עשה משהו שהוא לא צריך כמו למשל לקרוא ספר/לשחק במחשב במקום לישון...

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך