אני מחפשת ניבים ופתגמים עם הסברים מעניינים בקטע המצחיק..
כאילו הסבר שמתאים למלל של הביטוי אבל לא ההסבר האמיתי.
תודההה!
וגם- רעיונות למילים מגניבות, כאילו מילים שאתם או חברים/חברות שלכם המצאתם עם הסבר חמוד...
תודה לכם על העזרה ושיתוף הפעולה
הביטוי במקורו מסיפרו האל מותי של הרוזן מסנצדק (לא יודוע במיוחד כיבן שרק הספר שרד עד זמננו ולא הרוזן)בקיצור בסצנה הרבעית בחלק השלשי(חולקה לפי אוורדים מוזמנים לבדוק בוויקפדיה) יש קטע שהדוכס מנסה להתנקש ברוזנת מהוסמלר בשביל שדודנו דירכומן ירש את דודה העשיר של הרוזנת ובשביל להיתנקש הוא שולח לה מתנה שק ממשי ובתוכו חתול שדמה מאוד לכלב (בגלל שהרוזנת היתה רגישה מאוד לחתולים והיתה לה עבר של סגלת ציפורנים )אולם אחיה של הרוזנת(מן האם) שהיה פשוט עם אך ממולך מתעקש לפתוח את המתנה ולבדוק האם יש לחתול שפם ומשם הגיעה הביטוי חתול בשק (הסבר קצת מתומצת אך מוזמנים להרכיב)
איבד את עשתונותיו
נתלה באילן גבוה
איש אשכולות
העלה חרס בידו
צריכה עוד?
ומה הבעיה אם אני מעתיקה לך מאיזה אתר את הטובים?![]()
שעת כושר
פשט את הרגל
הפך את הקערה על פיה
פניו הפכו כשולי קדרה - את זה אני לא אשכח..... חחחחח כל כך הייתי בהלם מהניב הזה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים