כאילו מה הבעיה בטייץ? זה מכסה את כל הרגל הרבה יותר מהחצאיות הקצרצרות למינהם..אני יודעת שחצאית קצרה זה גם לא טוב אבל זה עוד הגיוני..מדברים על זה בבית ספר וכו אבל אף אחד לא מדבר על הצורך לשים רק טייץ...אגב, עוד מישהי חושבת כמוני? אוף כאילו כל מה שיפה היהדות אוסרת אז מה הקטע?? שנתלבש לא כמו שאנחנו אוהבות ומרגישות? זה ממש מבאס😔 הקטע של חצאית זה מרגיש כאילו רק בגלל הבנים..כי זה מכסה הכל אז מה הבעיה?? שבנים יסתכלו? בעייתם!! אוף אני מתוסכלת ברמותת המבנה גוף שלי גם כזה שהלמעלה שלי יחסית רחב והאיזור של הרגלים צר יותר אז עוד יותר זה יפה טייץ או כל דבר אחר...אוףף
לבנות דתיות-שיתןףכתום עולה????
כאילו מה הבעיה בטייץ? זה מכסה את כל הרגל הרבה יותר מהחצאיות הקצרצרות למינהם..אני יודעת שחצאית קצרה זה גם לא טוב אבל זה עוד הגיוני..מדברים על זה בבית ספר וכו אבל אף אחד לא מדבר על הצורך לשים רק טייץ...אגב, עוד מישהי חושבת כמוני? אוף כאילו כל מה שיפה היהדות אוסרת אז מה הקטע?? שנתלבש לא כמו שאנחנו אוהבות ומרגישות? זה ממש מבאס😔 הקטע של חצאית זה מרגיש כאילו רק בגלל הבנים..כי זה מכסה הכל אז מה הבעיה?? שבנים יסתכלו? בעייתם!! אוף אני מתוסכלת ברמותת המבנה גוף שלי גם כזה שהלמעלה שלי יחסית רחב והאיזור של הרגלים צר יותר אז עוד יותר זה יפה טייץ או כל דבר אחר...אוףף
נשמה, את לא יודעת כמה אני מבינה אותך!בעז"ה נשוב לעזה
מרגישה ממש כמוך.
חברות שלי מתלוננות על האורך של החצאית ואני בכלל רוצה מכנסיים...
גם לדעתי, כמו שכתבת, מכנסיים ארוכות זה בכלל הרבה יותר צנוע מחצאית קצרה.
בקיצור, אין לי ממש מה להגיד לך חוץ מזה שאני מזדהה ממש![]()
חשבת פעם מה יפה בצמוד קצר ומגולה?שפרינצא בוזגלו
זה לא שהלבוש החשוף והמחפיץ יפה, זה שהגוף שלך יפה!
הבעיה היא בעצם שצורת הגוף תיראה,
שהיופי שלך ששמור לעצמך ולבעלך- יהיה זול, ומותר לאחרים.
היו פה אינספור שרשורים שדנו על צניעות מכל זווית אפשרית.
הצניעות נועדה להגן עלינו, הן במישור הפיזי, הרוחני והן הנפשי.
היא קשה, אבל כשעושים רשימת יתרונות- חסרונות, מגלים מהר מאד כי המעלות גוברות.
אני מבינה ולכן אני שומרת צניעות והכלכתום עולה????
צמוד- מראה את צורת הגוף.שפרינצא בוזגלו
כנסינועה גבריאל
אז הנה - נוער וגיל ההתבגרות
אבל אני רק אגיד-
שצניעות זה קשה, אני לא חושבת שבין יום זה הופך לפשוט וקל, זה ניסיון לכל החיים.
אבל יש לנו את הכח להמעיט אותו, בכך שנתמודד מולו ולא נכנע לו, מתישהו הוא יפחת לאט לאט(אף פעם לא לגמרי).
בקיצור אחותי, תהיי חזקה, באמת שאני מצדיעה לכל בחורה שהולכת צנוע, אני באמת מתפעלת מבחורות כאלה ומחזקת אותן מהצד, כי אין דבר יפה מצניעות, אין!
שתדעי שיש בנות(לפחות אני מכירה) שלובשות טייצים/מכנסיים, אבל הן יודעות בתוך תוכן שזה לא הדבר הנכון, והן רוצות להתחזק, אבל הם נכנעו ליצר שלהן אז קשה להן לקום כבר, וזה יהיה עבורן תהליך הרבה יותר קשה.
אז תלחמי ברצון הזה עכשיו, ואת תנצחי אותו-כי באמת שאת גיבורה!
יאללה, סומכת עליך
טוב, עזבי אותי
ה' סומך עליך❤
היי!קרובה
שבאמת הרבה מהיופי שלנו כנשים, התורה מגבילה.
אה, וגם אני מסכימה איתך שהרבה יותר יפה טייץ או מכנסיים על פני חצאית..
איזה באסה זה, אה?
אבל האמת שצניעות זה לא רק ביגוד לא חושפני. זה גם בגד לא צמוד, מבליט ומושך.
ככה שטייץ לא עדיף בכל מקרה. אבל אם החצאית כ"כ קצרה, עדיף כבר רגל מכוסה במכנס צמוד מאוד, מרגל מגולה.
אבל למה התורה מגבילה? כדי שהבנים לא יצטרכו להגביל אותנו בעצמם...
יש לשני חלקי העם משימה משותפת- לשמור על קדושת עם ישראל.
אל תחשבי שאת צנועה בשביל הבנים. את צנועה בשביל הקב"ה. את זכית במצווה הזאת!
את יפה תמיד, ויפה בעיני הקב"ה כשאת צנועה.
ואל תשכחי כמובן את האחד שמחכה לך! הוא משתדל בשבילך, ואת בשבילו, ושניכם יחד בשביל אלוקים.
תודה רבהכתום עולה????
קחי מילה של גבראבןגבירול
חצאית (באורך אמיתי) הרבה יותר יפה. ואם תשאלי: אז איך זה עוזר? הרי מסתכלים עליי אותו דבר/יותר. אז תדעי שזה סוג יופי אחר, הרבה יותר עדין.
ואללה?כתום עולה????
תטדה רבה
^^^מסכיים עם אבןארגול , כשאני רואה מישהי ברחוב עם טייץ זה בכריק סאנצ'ז
זה בכלל לא יפה או אנא אערף...
סתם נראה טיפשי ומכוער...
ברצינות
אפשר לומר משהו למרות שאני לא "בת דתיה"?הָיוֹ הָיָה
שמעי, אמנם אני בן ואני לא מבין את הקושי והכל... ואין לי זכות לדבר על הקושי..
אבל לגבי מה שכתבת שזה כדי שבנים לא יסתכלו - ולמה את צריכה לסבול בשבילם, אם מסתכלים - בעייתם.
אז זו באמת טעות נוראה שלצערינו השתרשה, וצריך לעקור אותה מהיסוד.
את לא הולכת בצניעות כדי שלבנים יהיה קל לא להסתכל. כדי לחסוך להם. ממש לא.
את הולכת בצניעות בשביל עצמך! בשביל הכבוד שלך! המעמד שלך!
זה ממש לא ש"כל מה שיפה היהדות אוסרת", יש המון יופי שהיהדות מתירה.
היא אוסרת את מה שמוזיל אותך. את מה שהופך את הגוף שלך לתצוגה.
את זה היא אוסרת, כדי שתהיי מכובדת! לא כדי שלבנים יהיה קל...
ועל עצם הענין - אין מה לומר חוץ מלהגיד שאני מעריץ כל אחת ואחת שלמרות כל הקושי - לא נכנעת ומחזיקה חזק! אין קץ לנחת שאת עושה לה', לזכויות שאת מרבה, ולשכרך העצום! באמת!
ואיי צודקקכתום עולה????
תודה, בשמחה..הָיוֹ הָיָה
וואי תודה.אנא ה'

בכיףהָיוֹ הָיָה
וואי, משמח!
הא ממי תעשי מה שבא לכפלןןןןן
חמודדהאאאאאאאאאאא
למה ככה?הָיוֹ הָיָה
בת שומרת על התורה, מקפידה על ההלכה, כל הכבוד לה!!
היא אומרת שקשה לה אז את מחלישה אותה יותר? לא חבל?
נערך.שפרינצא בוזגלו
לאא סתםסתם אל תקחו את זה ככהפלןןןןן
מצטרף לנשמה כלליתא-מ-ת
ורוצה להוסיף שממש בלט לי והציק לי בעיניים שכתבת בהתחלה "אני פשוט לא אוהבת חצאיות!! ברור שיש חצאיות יפות ובלה בלה אבל אני מתכוונת לזה שבכלל צריך ללבוש חצאית.. מכנסיים לדעתי זה פי 100 יותר יפה" ובסוף "המבנה גוף שלי גם כזה שהלמעלה שלי יחסית רחב והאיזור של הרגלים צר יותר אז עוד יותר זה יפה טייץ או כל דבר אחר...אוףף"-יעני את בעצם אומרת שיפה=להבליט את הצורה של הגוף! יש הבדל גדול בין "מושך" ל"יפה", צורה של גוף זה לא משהו "יפה" לדעתי אלא מושך/מגרה...לא בא לפגוע, לא מכיר אותך באמת ולא שופט, אבל ממה שכתבת זה נראה ש"יצא המרצע מהשק" ומה שבאמת יש לך חשק זה להתבלט ולמשוך מבטים ולא להיות יפה..
לא.ממש לא.כתום עולה????
סך הכל שיתפתי בתחושות שלי כב ת ד ת י י ה והדגשתי שזה לבנות...
אוף אתכןא-מ-ת
תקראי את שאר תגובותי... סליחה סליחה סליחה טוב?
התמודדות קשה ממשש ומשותפת לרוב הבנות..משתדלת לשמוח
ובאלי להוסיף טיפ לבנים..משתדלת לשמוח
אז אם בכל זאת אתם מגיבים, תשימו לב איך אתם עושים את זה ומה אומרים, ובחיים אבל בחיים אל תעירו על נושאים כאלה או תגידו שאתם מבינים וזה- כי אתם לא!!! (וזה לא משהו רע.. זה עובדה..)
סתם ככה טיפ לפורום ובכללי לחיים למה לא חושבת שאני היחידה שמרגישה ככה..
מותר לי להגיב?א-מ-ת
כי זה היה נראה תגובה בשבילי ולא רק "בכללי לחיים".. כדי לא לפגוע בתגובתי השתדלתי לכתוב "לא בא לפגוע, לא מכיר אותך באמת ולא שופט, אבל ממה שכתבת זה נראה ש.." ובנוגע לדברייך-מסכים חלקית, צניעות זה נושא שלא קשור רק לבנות, במיוחד לא הקטע של "מראה חיצוני" בכל המובנים, מבחינת האיסורים והקושי שבהם אני מודה שיותר קשה לבנות בנושא הלבוש, מסכים, (אמנם גם לבנים יש הגבלות-ואם הם לא מקפידים עליהם זה לא אומר שההלכה לא "קשה"/"מציקה" גם להם בנושא צניעות...) אבל אנחנו לא חייזרים מכוכב אחר, אנחנו חיים אתכם וחשוב שכל צד ישמע מה יש לשני לומר וינסה להבין עד כמה שהוא יכול.
נ.ב. (פריקה) בכללי-עד כמה שאני "לא מבין את זה" כי אני בן, תאמיני לי שהרבה יותר קשה לשמור על הראיה ועל המחשבות (זה נכלל בנושא "צניעות" שאמרת ש"קשור בצורה מובהקת לבנות") מאשר לשים בגד צנוע, את יכולה לומר שגם לבנות יש איסורים בנושא, אבל כמו שלבנים יש פחות משיכה לנושא הלבוש (ככה הבנתי מדברייך) לבנות יש הרבה פחות משיכה לאיסורים שלהן בנושא (בת שרוצה באמת להתלבש צנוע-אין כמעט סיבה שלא תצליח, לעומת זאת בן שרוצה באמת לשמור על טהרת העיינים והברית... בהצלחה.. מאחל לך חתן כזה, זה נדיר) . אז נא לא להתלונן. סוף פריקה.
צודק בהחלט..אנא ה'
לא אמרתי שזה לא עוזרר🤦🏼♀️ פליז קראו שוב מה כתבתימשתדלת לשמוח
קודם כל תאמת שבכלל לא קראתי תתגובה שלך וזה באמת היה לכולםמשתדלת לשמוח
בדוגמא שנתתי למה שאמרתי- צניעות, התכוונתי לנושא הלבוש *של בנות* וחשבתי שזה מובן שלזה אני מתכוונת.. ברור לי שזה נושא רחב שלא כולו קשור לבנות! (וגם אין לי שום רצון לנכס לעצמי עוד הלכות שלא קשורות אליי, זה בסדר..).
אם תשים לב, אני לא כתבתי שבנים לא יגיבו בנושאים כאלה, כתבתי רק *לשים לב* מה כותבים! אני אתן דוגמא מהצד שלך ואולי אתה תבין- אני לדוגמא, בחיים לא אכתוב שאני מבינה את הקושי של בנים בשמירת הברית- כי אני לא!! אני מאוד מעריכה, אבל מבינה- בכלל לא!
אני ממש חושבת שזה חשוב לשמוע את הצד השני וזה גם ממש מעניין.. ולא סותמת לאפחד את הפה הכל טוב.
ובקשר לפריקה שלך-
כבר הסברתי את עצמי בנוגע למה שהתכוונתי ב'צניעות'..
ורוצה להוסיף שבאמת באמת אני הכי מעריכה בעולם את ההתמודדות שלכם ולא מזלזלת בה לרגע!! אבל זה בדיוק מה שניסיתי להגיד לפניכן שאין לכם מושג מה זה להתלבש צנוע, באמת. זה קשה. מאוד. התמודדות יומיומית. אז איך אתה יכול להגיד "תאמיני לי שהרבה יותר קשה לשמור על הראיה ועל המחשבות מאשר לשים בגד צנוע" ?!?
סתם מתסכל.
אוקי, זה התמודדות שלך והיא באמת קשה, וזה התמודדות שלי שגם היא קשה..
(ובאלי להוסיף משו, כמו שאמרת שלבנים יש גם הלכות בנושא הלבוש, גם בנות צריכות לשמור על טהרת העיניים, זה שלא כולן עומדות בזה לא אומר שזה לא קיים.. סתם בסוגריים לידע כללי ככה.. כמובן לא כמו ההתמודדות של בנים, אבל סתם רציתי להוסיף כמו שאמרת על נושא הלבוש שזה לא רק לבנות..)
קיצר מעריכה מאוד ותודה על האיחולים, בעז"ה בעיתו ובזמנו;)
ולא סתמתי לאפחד תפה אז אשמח גם להתלונן.
אוקיי יש כמה דברים שהצחיקו אותי בתגובתךא-מ-ת
לפעמים נראה כאילו לא קראת את דבריי.. אבל אני אגיב בפרטי.. נקודה-יש דברים בצניעות (ובהרבה דברים) שנכונים אובייקטיבית ולא רק סובייקטיבית, אז זכותו של גבר לומר אותם אלא שאת צודקת שראוי שיסביר לפני שהוא לא בא לפגוע או להתייחס לרגשות ולתחושות של הבנות בנושא אלא רק בא לומר משהו שכלי. קיבלתי. בפעם הבאה אנסה לעשות הקדמה יותר טובה מ-"לא בא לפגוע, לא מכיר אותך באמת ולא שופט, אבל ממה שכתבת זה נראה ש.."
אשמח לדעת מה הצחיק אותך וגםמשתדלת לשמוחאחרונה
מוסיפה שקראתי ויודעת אותם כמעט בעפ למה עברתי שורה שורה ולפי זה כתבתי תתגובה שלי אם לא שמת לב.
ואני חוזרת שוב שלא סותמת לך תפה ולא לאפחד אחר, רק מבקשת לשים לב זה הנקודה.. אם יש משהו שאתה חושב שנכון לומר אותו אז אחלה, הערתי תנקודה הזאת כי זה חשוב בעיניי ומציק לי מלא פעמים.
בדיוקכתום עולה????
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...