סתם שאלה...אנונימי (פותח)
אני גרה בעיר חילונית כמעט לחלוטין,והציבור הדתי המעט שיש רובו  דתי לאומי.

שאני וחברותי עולות לאוטובוס עם התלבושת הוויי אומר:חולצה תכלת מכופתרת וחצאית שחורה ישרה

אנשים מסתכלים עלינו כאילו אנחנו איזה עופות מוזרים שנפלו מהירח.

הקטע הוא שזה לא רק החילוניים אלא גם אתם!הציבור הדת"ל!!!!

כאילו מה?!בחיים לא ראיתם בנות חרדיות בתלבושת? לבושות נורמאלי כמו שבת ישראל צריכה להתלבש ולהראות??

ולא עם חצאית ג'ינס קצרה שרואים את כל הברך וחולצה עם מחשוף ענק???

להבהרה:אני יודעת שלא כולם מתלבשות כך-אך זהו התאור לרוב הבנות שאני נפגשת איתם ביומיום.

ועוד משהו:תפסיקו לסקור אותנו מכף רגל ועוד ראש ולשלוח כל מיני הערות-ועצה שלי:לפני שתיצאו מהבית

תסתכלו במראה,זה ממש ממש עזור [מניסיון..]

יום שמח ומאושר!!!
"בת ישראל" היא יצור עצמאי. אולי לא ידעת את זהgolani
וזכותה ללבוש מה שהיא רוצה (כמובן בתוך גדרי ההלכה) ולכן לא את זו שתקבעי איך בת ישראל צריכה להראות.
>>הסנה-בוער
בס"ד
"תפסיקו", "ראיתם", "תצאו"-
אל מי בדיוק את מדברת? 
נורא חכם לזרוק "אתם לא בסדר וכו' וכו'",
אם אני אחפש אני גם יוכל לזרוק הערות מגעילות על הציבור "שלכם".
כל בת היא אחת בפני עצמה.
אני יכולה לומר שאני בת לציבור הדת"ל ואין לי "חצאית ג'ינס קצרה שרואים את כל הברך". ואני מכירה עוד הרבה כאלו.
ד"א, יש לי שכנה חרדית שלובשת חצאיות בד קצרות, והיא חושבת שהגרב ניילון היפה פותרת אותה מחצאית ארוכה. את יכולה לומר לי אולי למה היא לא מסתכלת על עצמה במראה? לא, כי את לא היא.
לרמוס אנשים אחרים כדי לומר "אני צודקת" זה כ"כ אינפנטילי, וזה שאת רואה באוטובוס בנות דתליו"ת עם חצאיות קצרות וע"כ חושבת שהבעיה תיפתר אם תכתבי בפורום שהוא ברובו די דוסי- שיערב לך.
לא הבנתי אל מי את פונה.tomerittal
בס"ד

קל למצוא את הרע באנשים[וק"ו שבציבור].
אני יכול בלי בעיה לכתוב לך את כל הדפקטים של הצביור שלך גם, ושל החילונים, ושל כל עם-ישראל.
זה לא חוכמה.
זה לא רציני.
אני לא יכול לבוא לקבוצה של חרדים שעושים משהו לא בסדר, ולפרסם אצל מקום שנחשב של חרדים- "אתם לא בסדר! אתם עושים כך וכך"
אני יודע שיש הרבה אחרים שמעליהם.
לא הבנתי את תכלית ההודעה.
אמ...למה זה מזכיר לי...ד"ר אריק
בס"ד
שהלכתי פעם ברחוב עם אלדין, סרפן מעל הברך (מי שמוצא אותו מוזמן להביא לי אותו ), וחולצה קצרה (לא מאוד, אבל קצרה.).ועברו לידי 2 בנות חרדיות (ניראה לי שהם היו בגיל שלי, פחות או יותר...) והן פשוט עמדו מולי וריכלו עלי, והסתכלו אלי, כיאלו אני איזה שיקצ'ה מדרגה ראשונה, כמו אני לא יודעת מה. אז עצרתי, עמדתי מולן ועשיתי להם פרצוף של "אם יש לכן בעיות תפטרו אותן לבד".
אז כמו שאני לא יכולה להאשים אותך במה שהם עשו לי את לא יכולה לבוא עלינו כנציגות של הדת"ל או משהו כזה.
ואם כבר מדברים זה קשור לאופנה, ואם היה לי זמן אני ידבר על זה בלי נדר.

שואלת למה?אנונימי (פותח)
כי אתם באמת מוזרים,מה אפשר לעשות?

אתם אלה שמחפשים להתבלט במוזריות שלכם, אתם אלה שהמצאתם את המכנסיים השחורות והחולצה הלבנה אתם אלה שהמצאתם שלכם תמיד צריך להגיע הכל בצורה מיוחדת למען הצביון הטהור של ילדכם אם זה קופסת קורנפלקס מיוחדת בשבילכם וכלה במליון דברים אחרים, אתם אלה שמתנהגים מוזר,אתם אלה שצועקים בשבתות שאבעס!!!![להציל השבת...] ומיד באים 200 שוטרים עם כל החילול שבת הכרוך בזה וזה לא ממש מעניין אתכם,אתם אלה שקובעים מי ילמד בבתי ספר שלכם ע"פ קריטריונים עדתיים ולא ע"פ יכולות לימודיות או רמה תורנית אתם אלה שכאשר שואלים אתכם למה אתם לא משרתים בצה"ל[!!!!] אתם פולטים גבבי תירוצים מטופשים וחסרי טעם אתם אלה שכשואלים אתכם למה אתם לא יוצאים לעבוד [סליחה יש 37 אברכים בירושלים שלומדים במכללה...] אתם ממציאים כל מיני איסורים מהתורה,אז פעם הבאה לפני שאתם שואלים למה מסתכלים עליכם כמוזרים תחשבו קצת למה זה קורה
בול פגיעה רוני 8!golani
באמת?![לרוני 8]אנונימי (פותח)
בא ונגלה לך שאנחנו לא המצאנו את המכנסים השחורות והחולצה הלבנה-רק שהלבוש המחוייט הוא מאוד מכובד,ואתה בטוח מסכים איתי שבן תורה צריך להראות בצורה שכזאת.
גם ראש הממשלה,שרים,עורכי דין ואנשים שבידם משרות רמות וחשובות לבושים באותה צורה-ועליהם אני בטוחה שאתה לא חושב ככה.
מי יותר חשוב??בנ"א שלומד תורה,שייגע ועמל בחכמתה או האנשים הנ"ל^^^^??
ונכון..אנחנו אלו שהחינוך הטהור חשוב לנו בצורה שאפשר להתפעל ממנה!!!
אנחנו נעשה את כל המאמצים כדי שהרוח הזרה לא תיכנס אלינו הבייתה וזה כולל את קופסה קורנפלקס עם התצלום שלא שייך אלינו[אולי זה לא כ"כ עקרוני אך אנחנו שמים גדרות!!]
כמובן שיותר קל לחשוף את הילדים שלנו לעולם שבחוץ ולא להילחם והכל בתרוץ של אידיאלים גבוהים ונשגבים הלא כן?!
ובעינין שמירת השבת:אני לא משתייכת לזרם הקיצוני הזה [הקראוי "נטורי קרטא"]ככה שאינני יכולה להגיב.
רק הערה קטנה:בהתנתקות אתם ידעתם לצאת,לצעוק,לעשות הפגנות לחסום כבישים,להבעיר צמיגים וכו'...
אך בעינין שמירת השבת אתם שותקים!!למה?!איפה כתוב בתורה שכיבוש א"י חשוב יותר מקדושת השבת?
למה בעינין הזה אתם לא יוצאים להפגין???
[ואל תגיד לי שגם הציבור החרדי לא יצא להפגין בעת ההתנתקות מפני שאתה יודע היטב את השקפתם בעינין]
אתה צודק-המנהלים קובעים מי ילמד בבתי ספר שלהם לפי קריטריונים עדתיים מסיבותם שלהם-לא שאני מסכימה עם זה אבל גם בציבור החרדי יש אנשים שאינם יראי שמיים..
ולמה אנחנו לא משרתים בצה"ל??שוב...השקפתנו שונה משלכם[אם תרצה אברר לך את הסיבה המלאה]
והאברכים שלא יוצאים לעבוד-זה מפני שהם יודעים מה ערכה וכוחה של תורה!בזכותם העולם הזה מתקיים,בזכות לימוד תורתם אתה אני ועמ"י ניצלים מגזרות קשות ורעות!אתה חושב שזה קל לשבת כל היום וללמוד?!כתוב כבר שהתורה מתשת כוחו של אדם,ובשביל ללמוד את התורה צריך לעמול!!
אז לפני שאתה מדבר קודם כל תילמד לא מה ערכה של תורה-זה יותר מידי גדול ונשגב בשבילי ועוד יותר בשבילך.תילמד מה ערכה של מילה של תורה ואז באמת הטענות שלך הסתתמו.

אז מי מוזר פה?!

ההנפצות של החרדים זה משהוgolani
"לימוד תורה מגן וכו'" הנפצה פראית, אנחנו לומדים תורה כי השם ציווה אותנו. האם זה מגן או לא? זה כבר ענייינו, בסוד אגלה לך שחז"ל לימדונו שהתורה מגינה עלינו אבל לפסוק מזה הלכה למעשה? לפטור אנשים מהשתדלות בגלל לימוד תורה? מאיפה ההנפצה הפראית הזאת? (אומנם הבית יוסף אומר שאפשר אבל א. הסיבות שהוא אומר עד כמה שידוע לי בכלל לא בטוח ששיכול למציאות שלנו. ב. הוא לא אומר את זה כי "התורה עוזרת" אלא כדי שהיא תתקיים דבר שבגלות היה הרבה פחות מתאפשר בלי לחיות על תרומות) מבחינת ההלכה למעשה אם אני זורק כל יום גושי אדמה השמימה זה מועיל בדיוק כמו לימוד תורה! ובעניין הגיוס לצבא:  זה הוגן בעינייך שאח שלך ישב בנחת עם כוס קפה ועוגיות בישיבה שלו וילמד תורה בעוד אחי יסכן את נפשו במעצרים בג'נין?!
נראלי לא מתאים לברוח מתגובההרועה
לכתוב אני לא מגיב לא מועיל, אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון, ואתה יודע למה אתה מתכוון אבל יש כאן עוד הרבה שישמחו שתכתוב ותשתף אותם.
אין ספקgolani
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך י"ג כסלו תש"ע 20:15
כל מה ששונה מדעתך לא שווה התייחסות.
שתוק כבר.הודי'ה
הנה דוגמיות להתנהגותו של y.s.golani
עבר עריכה על ידי לולה=] בתאריך י"ג כסלו תש"ע 20:16
את "ארץ מולדת" כבר הרסת עכשיו תהרוס גם את הפורום הזה? אני חושב שגורלו של הפורום הזה יהיה עצוב מאוד כשהרועה יעזוב. הוא המנהל היחיד שיודע מה לעשות מולך ומול חבריך.
בבקשה תפסיקו להגיב אחד על השניהרועה
ההודעות ימחקו, אתם מוזמנים ללכת מכות באישי.
טוב שהתערבת |נאנח אנחת רווחה. באמת מספיק כבר.שיראל.
רחלקה שהיא מנהלת על לא מחקה הודעהgolani
שבה y.s. קרא לי "טמבל" ואמרה לי שלקרוא לגולש אחר טרול זו הבעת דעה לגיטימית.
תסתדרו באישיהרועה
אני לא גננת.
המציאות שלגולש אחד מוחקים הודעותgolani
מסוימות ולשני לא היא בלתי נסבלת בעיני. שום קשר לגננת.
בעיה שלך מול הנהלת האתרהרועה
אני לא רואה איך זה מתקשר לשירשור, אם ממש בא לך אתה מוזמן לפתוח על זה שירשור.
בהחלט שזה קשור לשרשורgolani
הוא תקף אותי אישית (אומנם בלי גידופים כמו שהוא עושה ב"ארץ מולדת" אבל בהחלט תקף) וכשאני עונה באותם מילים שבהם הוא משתמש באופן קבוע אתם מציגים אותו כקדוש מעונה.
הוא לא עושה את זה בפורום שליהרועה
כדי שתפסיק אתה מסתכן בחסימה.
שאני יפסיק את מהgolani
אמרתי לי להפסיק להגיב לו, הפסקתי. מה אתה רוצה עכשיו?
"בשם כל ישראל"יהודי מרמ"ג
1.יש הבדל כי במצוות כיבוש הארץ הם מונעים ממנו מצווה....
2.אין שום עניין שבעולם להתגייס לצבא שמגרש יהודים ולא מסוגל לנצח מלחמות.
3."תורה מגנא ומצלא"
4.לימוד התורה צריך להיות בשם כל עמ"י.
אני קורא נכון פנאט מיתס"ה?golani
"תורה מגנא ומצלא" זה מאמר חז"ל, מזה לפסוק הלכה למעשה?
לא.יהודי מרמ"ג
ברור שצריך לעשות השתדלות.
אבל ברור שצריך שילמדו תורה.
לא על חשבון השתדלותgolaniאחרונה
כי אתם לא ציוניים-לכן לא עושים צבאפוטצקי

זה עוד כלוםgolani
פעם ילד בבית ישראל הודיע לי שצריך ללכת עם גרביים. עד היום אני לא מבין איך הוא חמק מהבעיטה שכוונה אליו...
כמה לשון הרע בהודעה אחת..tomerittal
בבקשה- למחוק.

אוויייאנונימי (פותח)
^^^^אנונימי (פותח)
לא התככונתי להתריס ולא התכוונתי להוציא את הציבור הדת"ל לאומי בצורה מגעילה!!!
זה שאתה מבין מה שאתה רוצה להבין זאת בעיה שלך בלבד!

ואני לא חושבת שהמבטים המופנים אלי גורמים לי להיות יותר נחותה הפוך!!
הם גורמים לי להתגאות!מרוב שיש כ"כ הרבה פריצות וחוסר צניעות ברחובות אז בנות שהולכות צנוע זה ניראה מוזר ולא נקלט.
ואני מדברת גם על הופעה רגילה של חצאית וחולצה צנועות גם על זה מסתכלים.
אז מה?!נלך בפריצות כמו שאר הרחוב?גם כאלה שהולכים עם מחשופים מסתכלים עליהם ולא רק מסתכלים..[והמבין יבין..]
הפוך!נלך בצניעות ולפחות לא נשאיר פתח לשום בנ"א בעולם לדמיין כל מיני דברים שאנחנו ממש לא רוצים שידמיין.
אז כמון שהתילבושת זאת לא הבעייה!
אוי אוי אוי!הסנה-בוער
בס"ד
בבקשה אל תגררו את השרשור הזה ללה"ר על החרדים.
למה שלא יסתכלו עליך מכף רגל ועד ראש אם את באמת מוזאנונימי (פותח)
מוזרה(להם..) זה כמו שאם תבוא דתיה לאומית אליכם לשכונה איך היא תרגיש בדויק אותו דבר..
דיייייי!!!! מזה השנאת חינם הזאתי בין אחים???????!!תניה
תפסיקו לרכל אחד  על השני>>>תניה
כולנו אחים!!! גם אם יש הבדלי השקפה או לבוש.. זה לא אומר שאפשר לרכל על אחים שלכם??? בדיוק כמו שלא תרכלו על אח שלכם האמיתי- אז ככה!!!! תפסיקו.. זה ממש לא בסדר! במקום להרבות בשנאה בוא נרבה באהבת חינם וכך בע"ה נזרז את המשיח!!1 אמן!!! בהצלחה!
ובתגובה לכל השירשוראנונימי (פותח)
המורות בבי"ס שלי טוענות שהציבור הדת"ל ניחן באהבת ישראל גדולה ועצומה מאוד!
אך לצערי אנני ראיתי את פה בתגובותיכם.
[או שהוא ניחן באהבת ישראל לכולם אך שזה מגיע לחרדים האהבת ישראל נגמרת באותה שנייה...]
בנתיים מי שפגע באהבת ישראל- זאת אתtomerittal
לה"ו

הוצאת שם רע על ציבור שלם בעמ"י.
שלא פחות טוב ממכם.
צודקתהרועה
יש לציבור הדת"ל יש הרבה מה לשפר ביחס לחרדים.
אז ככהgolani
א. לך אין מה להתלונן, תסתכלי על הודעות של "ת-ו-מ-ר". ב. אהבת ישראל זה לא לציבורים שלמים דווקא, אני מתעב את הציבור החרדי ואת אחותי ובעלה החרדים אני אוהב מאוד. בקיצור, אין לי משהו אישי נגד כל אדם ואדם בציבור החרדי (כלומר יש לי אבל לא תעוב כמו שאני רוחש לכלל הציבור) אבל בהחלט שיש לי משהו נגד הציבור כולו. ג. אולי תעזבי אותנו בשקט? אני בהחלט מסוגל "לסבול" דעות של אחרים אבל את בכלל לא באה להקשיב/לדון את מנהלת כך: 1.שולחת פה הודעה פרובוקטיבית 2.בשרשור שלם עונים לך תשובות מנומקות 3.במקום לענות או לפתוח דיון את מפזרת עוד הודעה פרובוקטיבית. בפורום דנים על דברים, אם את שקעת כול כך עמוק בתוך תרבות הדיון החרדית (להדביק פשקעוויל מתלהם וללכת) אז אין מקומך בפורום.
א. יש לה מה להתלונן תקרא איך אתה כותב.הרועה
ב. אם תאהב את כל החרדים אז אולי אתה תוכל לשנוא את ההשקפה ולא להסכים אבל לא לשנוא מגזר ובטח לא לענות איך שאתה עונה.
ג. היא אורחת בפורום בבקשה תשמור על תרבות דיון, אתה לא רוצה אל תענה אבל אל תגיד לאנשים ללכת.
מתנצל על האמירה שלי אליה "ללכת מפה"golani
רק עכשיו ראיתי שהיא דווקא כן ענתה עניינית
כי להיות שונה זה מושך תשומת לבהרועה
ולכן לכאורה, התלבושת האחידה קצת מאבדת את הקטע שלה כשהיא מוזרה והופכת ללא צנועה ומושכת תשומת לב.

וכן אנחנו לא פוגשים הרבה כאלה (אני כן אבל זה לא חשוב..).

בת ישראל נורמלית יכולה ללכת עם בגדים צנועים גם אם הם לא התלבושת של בית יעקב.

ואני מסכים, הערות הם לא צנועות ולא שייכות לדעתי גם לדת"ל וגם לחרדים יש הרבה מה לשפר בזה.
להגיד לך משהו?עין שלישית
אני חרדית וב"ב
רוצים לטרוף אותי..

יענו
אני לא צנועה..
מה אני עושה שם?
אבל את צודקת..עין שלישית
אווצ'.לgolani-Rעות-
בס"ד

סבבה ,אתה לא מסכים אם הדעות שלהם הדרך..האורח חיים אבל אתה מתעב?!
מ-ת-ע-ב..

שמת לב למה שאמרת?!
למה באיזה זכות ועל מה ולמה יש לך זכות לתעב?!
נוו..
אז איפה האהבת ישראל?!
חילוני אתה ח"ו לא מתעב כי ..תענה לעצמך..
אבל חרדי אתה מתעב למה?! כי הוא שומר תורה ומצוות קצת יותר ממך?!

זה נורא מה שכתבת!!

חרדי שומר תורה ומצוות יותר ממני??!?פוטצקי
למה? מה כי יש לו מעיל ארוך?
לא הבנתי וזה גם ממש לא נכון...
נעלבתי בשמי ובשם אלפי דת"ל שמוסרים נפשם מדי יום כדי ללמוד תורה ולעשות מצוות.

ואני מסכימה עם שאר התגובהפוטצקי
למה,_חמודויינת_
ככה שנאת חיננםם...
יש כ"כ הרבה צרות בעמ"י, חוליםם.. מתים.. כאב וצער...
אולי במקום זה...
נתאחד ונתפלל על כל החולים שיחלימו!!!
שיפסיק להיות כ"כ הרבה צער...

ושאני יפסיק לבכות כל היום מול המחשב....!!
שאחותי תהיה בריאהה כבבררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אוף, איזה שרשור חסר תכלית.הסנה-בוער
בס"ד
חרדיה- איך בדיוק ציפית שיענו לך?
"איזה מעאפנים אנחנו, הדתלי"ם" ונכרע ברך לפני בנות יעקב הצנועות והחסודות?
השרשור הזה סתם מלא רוע וחסר תועלת ומטרה
>>שואפת לאמת=)
בס"ד

זה עובדה שאין איתה ויכוח או עוררין שהצניעות של בנות יעקב קצת מעל..לפחות מה שדורשים מהם..
-
אין לכם זכות לתעב לשנוא-יכולים לא לקבל אבל כל אחד צריך לכבד את הדרך של השני כל עוד בתוך הגדרי תורה ומצוות.
--
מצתרפת לדעה של חרדית בנשמה..כולה אנחנו אם תלבושות מה העיניים האלה להיוום..
ו..
חבל חבל חבל..
רוצים משיח לא?!
למה הוא נחרב..בגלל שנאת חינם.
חבל שאתם מנפצים לי תאוריות של ציבור שאהבת ישראל בנשמה..עאלק.ברגע שזה מגיע אלינו שנאת החרדים בנשמה..
למה אתם שונאים?!כי יש בנינו תחרות סמויה..
כל אחד רוצה להיות הצודק..
זה חבל..
תגובה הולמת!!!!!!!!!!111golדה
זה לא מדויקgolani
עדריות לאו דווקא מראה על צניעות. הם בסך הכול עושות "כמו כולם". דתית לאומית תהדר בצניעות בגלל רצונה וזה ההבדל הגדול.
את כ"כ צודקת.קוגל ירושלמי
לשירשור הזה אין תועלת...

היו שלום ..
(זה היה לסנה בוער^)!קוגל ירושלמי
תגובה:פוטצקי
דבר ראשון אתן כן חריגות ולכן יש מצב שיותר מסתכלים עליכן.. (מה לעשות)
זה לא אומר ששונאים אתכן. את מייצגת עם התלבושת שלך משהו - כמו חולצתנועה.

דבר שני- זה שאתן לבושות צנוע זה לא אומר שזה נורמאלי...... (לפחות בשבילי)
אל תעלבי אבל דוגרי זה סה"כ תלבושת אחידה ואני בטוחה שגם אותך או את חברותייך לכיתה זה לפעמים מעצבן...

ועוד משהו- תפסיקי לסקור אותנו מכף רגל ועד ראש....(:

למה???_חמודויינת_
ככה שנאת חיננםם...
יש כ"כ הרבה צרות בעמ"י, חוליםם.. מתים.. כאב וצער...
אולי במקום זה...
נתאחד ונתפלל על כל החולים שיחלימו!!!
שיפסיק להיות כ"כ הרבה צער...

ושאני יפסיק לבכות כל היום מול המחשב....!!
שאחותי תהיה בריאהה כבבררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<<<<נעמה...
אז ככה:היו לי מלאא מחשבות בעניין...
והינה הסיכום:
-אני לויודעת איך זה בכל מקום,אבל אני בטוחה שבכל מקום יש מיעוט,אבל אצלנו....
ראיתי לא פעם ולא פעמיים זוג חרדים (בן ובת) צעירים,פשוט מתנשקים!
באמצע הרחוב!
בסביבת מגורי החרדים הצעירים כבר לא כ"כ חרדים,אלא יותר נוטים להיות חילוניים.....
ו..עליהם אני מסתכלת מוזר! הם מוכנים לעשות הכל בשביל שיורידו מהם את הסטיגמה של חרדים=דוסים.
וזה פשוט נוראי לראות בנות מחכות בבוקר להסעה לסמינר ועושות הכל כדי שהתלבושת שלהן לא תראה תלבושת-שזה כולל לפתוח  חצי מהכפתורים מלמעלה בערך...
פעם אחת ראיתי אמא וביתה חרדיות הולכות ברחוב,ואני מסתכלת על הנעליים,התסרוקת,והבגדים,והדיבור של שניהן-והן פשוט הפוכות!!!!!!
והבחורה-בטח כל היום רק עובדת בשביל כל התכשיטים-איפור-בגדים-נעליים-פלאפון(שבכלל לא כשר...אלא סוני אריקסון משוכלל כזה...)שלה.....
ו-לא,אני בטוחה שלא כולם ככה...וגם יש מלא נוער דת"ל שמתנהג ככה,אבל הרבה פחות מהחרדים!
ו,כן,אילכם מושג איך מתחמם לי הלב,באירועים שכולם מתאחדים-אם זה בברכת חמה שהיתה אצלנו,והיו שם מכל הגוונים,אם זה בתפילה בכותל,או אם זה סתם ברחוב שלנו!
כי כשכולם יחד-זה ממש מחממם את הלב,ואני בטוחה שהוא הרבה יותר מתחמם שם למעלה...אצל הקב"ה-ראות את עמ"י מתאחד..........
לא,אני לא נועצת מבטים בבנות ה"חחננות" "דוסות" מיושנות" שעומדות ליד החברות ה"קוליות" שלהן בלי ילקוט מפוקס,פלאפון דור מאתיים בערך,ואיפור כאילו הן מתחתנות עכשיו,להפך-אני באמת מעריכה אותן!
כי אני לא חושבת שהייתי עומדת בלחץ חברתי כזה....
ו-זה לא אותו דבר להיות דוסה במקום שבו כלום דת"ל לבין להיות דוסה במקום שבו כולם חרדים.
כי לחרדים לייט לייט לייט האלה אין שום כבוד למי שעוד הולך בדרך שלו....לדת"ל לפחות נשאר משו.
אני לא מדברת על צבא,מיסים,וכל זה,כי עוד לא גיבשתי דעה בזה.
אבל-תאמיני לי,אם אני מסתכלת על חרדייה באוטובוס ונועצת בה מבטים-זה מבטי הערכה.
אלא אם כן היא כבר לא ראויה למבטי הערכה,ואז,אז אני חושבת שמותר לי לתקוע בה מבטים,לא?
ישר כח לך שאת (אני מקווה) עוד נשארת בצד המכבד,ןלא בצד שסרט לאמונה שלו.
וישר כח למי שקרא את כל החפירות שלי בנידון.
אני יודעת לחפור רציני כשאני מעוצבנת

*שסוטרנעמה...
אוחחח אני כ"כ אוהבת את החרדים..שמחה ואמונה
זה משהו...
איזה משהואנעמה...
?נעמה...
בבכל מגזר אפשר למצוא טוב ורע..
פרטי,נמקי,הסבירי....
ואו...אנונימי (פותח)
נעמונהה אשרייךך באמתת חפרתת...
אבל בחלק דברים אני ממש מסכימהה...

דבר אחד--
אני ממש ממש מסכימה עם כל אלא שאמרו ואני מוסיפה:
החרדים לא מושלמים, והדתיים לא מושלמים. עם כל הכבוד [ןיש המממוווווון כבוד!!] לאהבת התורה, וכו' וכו' של החרדים,
יש להם הרבה הרבה מה ללמוד ממנו, בהרבה תחומים. לא רק...
ובאמת, הולכים צנוע, לא מסתכלים על בנות.. ועוד ועוד... באמת כל הכבוד. צל"ש לכם. סבבה?!
אבל קצת כבוד אנושי, קצת קבלה...

הייתי באירוע אחד, של קרובים רחוקים שלנו,הכנסת ספר. תורה. משו מדהים, האהבת תורה שלהם.
אני רצינית.
הם אולי שעתיים הסתובבו בכל בית שמש, רקדו שרו..חילקו הפתעות...
מלאא אורות צבעוניים וכו'.. אהבת תורה עצומה... משו מדהים.חוויה. אבל הגענו לאוכל, הם התנפלו עליו בחוסר כבוד מוחלט לבן תורה!!!
כאילו הם לא אכלו שנה, דחפו את כולם, דחפו לפה, שפכו הכל על הרצפה, ואז, מה שממש זיעזע אותי,
כל הבנות התחילו לנקות כשהם נכנסו לבית מדרש לאכול עוד,
כאילו זה ברור מאליו שהבנים אוכלים כמו חיות, והבנות באות לנקות.מישו דחף לי מטאטא בידד!!!

זה סתם סיפר מ100, שממש היה לי על קצה הלשון והייתי חייבת לספר.
אבל בואו נחזור למשפט הראשון שלי, ביקרתי את החרדים. באמת הם לא בסדר, וגם הד"ל לא בסדר שכמה דברים. שוב----
אנחנו לא מושלמים. לכל אחד יש מה לשפר.
אני חושבת, ואני גם מתלבשת ככה. שבנות יכולות להיות מאוד צנועות---ולא ללבוש חולצה מכופתרת וחצאית כפלים.
ובנים יכולים להיות בני תורה שמאוד מכבדים את עצמם, ואלת התורה,
בלי להיות מחוייטים מכף רגל ועד ראש! הם יכולים, ותסתכלי על המון ביניישי"ם,[=בני ישיבה...]
שמתלבשים יפה מאוד, נורמאלי ומכובד---בלי ללבוש שטריימל וקיטעל [איך שלא כותבים את זה] מבנינה?

כל הכבוד לכן, שאתן מתלבשות כמו בנות ישראל צנועות,
ואני לא מבית יעקוב, ואני חשבת שאני יכולה לכבד את עצמי--- בלי תלבושת של בית יעקוב...
ולדעתי אני מאוד צנועה.

ואו ממש חפרתיי!! טוב אשריי מי שהגיע לשורה הזאת

~ההודעה הזאת נכתבה מ'אחות של *אורי*' ומ'~אמונה=)~' ביחד, אחרי וויכוח סוער...
יום מקסים~=)

כל הכבודgolדה
תגובה של חרדיתgolדה
שלום לכולם
התכוונתי באמת לשום ולא למלחמת אחים!!!!!!!!!!!
א. אם מסתכלים עליך ואת נבוכה דעי לך שזה ממדת הצניעות
אולם אם את מתמלאת גאוה מזה - אזי את צריכה תיקון.

ב. אין חילוק בין חוסר צניעות של מגזר זה או אחר - חוסר צניעות זה פסול.

ג. אם תתבונני טוב תראי שמסתכלים על כל אחד שנכנס לאוטובוס
כי מה כבר יש לעשות באוטובוס...

ד. יש המביטים בך בקנאה על שמירת הדת והמסורת -= על זה תשמחי
   יש המביטים בך בשנאה על שמירת הדת והמסורת = על זה יש לבכות
  יש במביטים בך בתאוה = על זה יש להתפלל עליהם שיחזרו בתשובה

מצפיה לישועה קרובה!
אוחח..._חמודויינת_
כ"כ כואב לי לראות את זה...
תחיושש!! תודה שכן כתבת בסוףף...

אוהבתת...
תגידי את מפ"ת?135
מי?נעמה...
אם התכוונת אלי-אז כן
להגיד משהו מעצבן-פזוש
לא בטוח שמסתכלים עלייך תמצאי את הטוב שבדבר- אולי דווקא בגלל שאת צנועה מסתכלים עלייך כי רוצים ללמוד דוגמא???????????????????????????
למה מעצבן?_חמודויינת_
זה אמור להחמיא לא?
לא.. התכוונתי לחרדית שפתחה את השרשור..135
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך