בבקשה תרגיעו אותי או תנו לי עצות. הוא סוחב אותי עם ההסכם גירFff
גירושים כבר חודשיים ומתעקש להיפגש בשבילו... לא אומר מה הדרישות שלו ולא אומר את דעתו על הדרישות שלי. בקיצור כמו שהפסיכולוגית אמרה : אני חוששת שהוא יעשה לך בעיות עם הגט.
נרקסיסט נשאר נרקסיסט ומרגיש שהוא פתח נגדי מלחמת התשה בעניין ההסכם. עכשיו כמובן שאני מלווה עם עו''ד אבל ניסיתי להסתדר לבד לבקשתו להגיע להסכם ולא לדיונים בבית הדין/ המשפט. אני מפחדת שהוא הולך למרוח אותי מלא זמן ולסרב לי גט ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני יודעת עם מי יש לי עסק וכרגע כבר חודשיים הוא לא מראה סימנים של התקדמות. מצד שני אני לא רוצה לפתוח במלחמה נגדו כי אני יודעת שזה רק יחריף את המצב.
ואני פוחדת על הפוריות שלי, על פרק ה' יאללה כבר רוצה להשתחרר לצאת לחיים. אני מרגישה שהוא כובל את החופש שלי.
וזה כל כך לא פייר שגבר יכול לכבול ככה אישה!
עצות??
על מה דרישות?Lia

בגלל שאין ילדים בסיפור זה אמור להיות הכי פשוט שיש. מתחלקים ברכוש חצי חצי ושלום על ישראל - לא צריכה לראות את הבן אדם יותר בחיים..

אני מניחה שהעו"ד אומרת לך את כל האפשרויות... ושהיא יודעת יותר מכל אחד פה... אבל לדעתי פשוט תלכי לבית משפט לענייני משפחה, תפתחי תיק, תבקשי לזמן אותו לפגישה או שתתלונני שם שהוא לא עושה כלום לקידום העניין וזהו... 

הרי יש חוק שאומר שהרכוש מתחלק חצי חצי. על מה יש לו דרישות אני לא מבינה.

אין לו זה הבעיה. רכוש חצי חציFff
פלוס פיצוי כתובה/ פיצוי שפירנסתי לבד... זה יוצא כמה עשרות אלפי שקלים. כי את כל הכסף שלו הוא הכניס לחיסכון ומהכסף שלי התקיימנו. אז מגיע לי פיצוי .

אבל זה לא משנה מה העיקרים של ההסכם כרגע, לכל כיוון הוא פשוט לא מתקדם. פאביה אגרסיב. הוא גם לא אומר את הדרישות שלו וגם לא חווה דעתו על ההסכם שאני הצעתי. משאיר אותי תלויה באוויר. הוא רוצה רק פנים אל פנים. אני לא מבינה מה יש להיפגש בשביל זה?? אני לא מתכוונת להיפגש איתו בלי ליווי ובכל מקרה לא רואה טעם להיפגש. אפשר טלפונית לסגור ולנסח הסכם יופי.
אז תבקשי ממנו להיפגש אצל העו"ד שלךLia

ככה היא תהיה איתך בפגישה.. 

מבינה אותך שלא בא לך לראות תפרצוף שלו... אבל בשביל הסיכוי שאולי ככה זה ילך מהר, תני צ'אנס ואם זה לא יעבוד ועדיין ימשוך ויהיו בעיות - העו"ד תוכל לכתוב מכתב לבית המשפט עם כל מה שקרה בפגישה או אחריה, ובמקרה הכי גרוע בית משפט יזמן אותו ואם הוא לא יגיע הם יראו את זה בחומרה ובסוף זה יהיה לרעתו... 

לשופט אין כוח לשטויות. הוא מקסימום ימנה עו"ד מטעמם שינסה לגשר ביניכם ותמיד השופט יפסוק לפי המלצת אותו עו"ד...

אז הבעיה זה כסף...כרגיליונתן1
חשוב לך החופש ? תוותרי
פירנסת לבד אז את צריכה פיצוי? איפה השיוויון זכויות?
הפך להיות קבוע שאישה רוצה אקזיט על חשבון הבעל..מוזמנות להתנפל.
אם הוא מחליט למרוח הוא יכול שנים עד שיכריזו עליו סרבן גט.
אז באמת (בשבילך) תעשי חישוב מחדש אם שווה לך להילחם על הכסף.
תעשו חצי חצי בצורה הוגנת ותתחילי את החיים מחדש.

אבלמה לא123
עבר עריכה על ידי למה לא123 בתאריך א' בטבת תשפ"א 00:49

לא חושב ענין של כסףה-מיוחד

הוא סתם רוצה להתעלל בך. 

הרי את אומרת שאין לו דרישות. הוא רוצה פנים אל פנים? תגידי לו בסדר ותראי איך הוא מתחמק מזה. (גם אם כן אל תעשי את זה ללא גיבוי נסתר, אי אפשר לדעת מה זומם)

אם אני טועה ובכל זאת זה עניין כספי אז בכמה כסף מדובר? צריך לעבוד עם השכל ולא הרגש. אם נגיד 50 אלף זה הסיפור? אם את מרוויחה 10 זה סיפור של 5 משכורות. בשביל 5 חודשים את רוצה להתברבר 5 שנים? (סתם דוגמא)

ראשית,ד.

מה שאת אומרת על "כתובה", זה לא ברור.

הסכום בכתובה הוא לרוב לתפארת המליצה - ולא פעם האשה מוותרת עליו עובר לגירושין. 

לגבי "פיצוי שפרנסתי לבד", אין דבר כזה...  בני זוג נשואים, אז אין אח"כ חשבון מי "פרנס יותר"... זה חלק מהנישואין.

אלא מה - שאם יש עוול בולט, כלומר שדבר כזה נניח נעשה בערמה, אז באמת אשה תוכל לעמוד על כך שישלם מה שהתחייב בכתובה.

בכללי, ההיכנסות ל"קרבות" היא אכן לא טובה, כתחושתך, גם אם נניח שבסוף תוכלי "להרוויח" כספית יותר ממה שמוציאה על עו"ד.

לגבי "להיפגש", את יכולה לומר לו שלא נוח לך - ומצד שני אינך רוצה במריבות, אז שתקיימו שיחה טלפונית, או בוידאו.

ראיתי כעת שכתבת שתוכלי להיפגש איתו בנכוחות אביך, זה גם רעיון טוב.

את יכולה "להגניב" אגב הנסיון להגיע בשיחה אחת להסכמה על הכל - שאם לא תהיה ברירה, אז זה עם עו"ד ודיונים - וממש חבל. עדיף לסיים מהר וברוח טובה.

ועוד משהו קטן לעידודLia

אני יודעת שאת יודעת את זה כבר..

אבל באמת תנסי להתבונן על זה בלב שמח:

אין לכם ילדים ולכן לא תצטרכי להתחלק איתו במשמרות וכל הבלאגן - גם אם קשה עכשיו וזה כאב ראש עם כל הרכוש - זה עוד רגע יגמר ותהיי אחרי זה - ולא תצטרכי יותר להיות איתו בקשר. נתק מוחלט. תנסי רגע לדמיין מה זה גרושים עם ילדים שצריכים כל החיים עכשיו להיות בקשר בגלל הילדים... סיוט... תקפצי עד השמיים משמחה שזה הולך להיות נתק מושלם.

בע"ה עוד מעט יהיה לך פרק ב' מאושר כל כך שתשכחי בכלל שהיה לך פעם קשה. מאחלת לך רק טוב!מגיע לך

כל הכבוד6554433

על כך שאת רושמת את הדברים, יש בזה כדי לעזור.
כל הכבוד על העמידה המרשימה שלך  לנוכח המצב.

אולי יהיו אנשים שיציעו לך עצות להסתכל אחורה למצוא שם את האור וכך להתעודד-
אבל, וזה אבל גדול -
אסור להיות כמו אשת לוט שהביטה אחורה, ונהדר שאת לא נותנת לו פתח שכזה. הוא מנסה להפגש לדבר על מה שהיה ולא יודע מה.

תמשיכי להסתכל רק קדימה ואל תתני לו להחזיר אותך אחורה.
לא לצבוע את מה שהיה בורוד, וגם לא בשחור. נאדה.

יש לך את הכוחות להתקדם צעד צעד, וזו הדרך הנכונה
עטפת את עצמך באנשים טובים ובאנשי מקצוע - עשית בשכל וזו הדרך הבטוחה להתקדם.

דבר נוסף- עד שהעניינים איתו יסתדרו-
לצאת לחיים זה בדיוק מה שצריך.
יתכן ועד היציאה המלאה לחיים - יש לך מה לעשות גם עכשיו.
איך?
אולי זה מורכב עם הקורונה,
אבל חשוב להתעסק בדברים, לפתח עוד תחביבים, למצוא סקרנות ולהתמלא ולמלא את הזמן-
בתחום הפיזי -  ברמה הכי קלילה שיש, וכמובן בתחום המנטאלי.

דווקא בגלל המצב הנוכחי-החתירה שלך להפסיק להיות תלויה בו חשובה בעת הזו, שלא לשקוע ביגון ובצער.
כך עבור ההתקדמות שלך וכך בשביל חיזוק עמוד השדרה שלך לאורך המסע הזה.
גם רישום ושיתוף של מה שקרה ודיבור עם איש מקצוע מועילים.

סבלנות ותקיפותהעני ממעש
להפגש פנים, ולא טלפונית-
מקובל.

אם נמרח, תפני לעזרה. יש מתעסקים-ות בתחום.
תפגשי איתו פנים מול פנים. לסגור דברים חשובים כאלה זה באמתדי שרוט
לא דרך הטלפון.

גם יכול להיות שהוא בונה על טענה שהוא ניסה שוב ושוב להפגש איתך ואת סירבת ואז כביכול את זאת שמורחת ולא הוא. אז תפגשי איתו ולו רק בשביל לשלול טענה כזאת.
תקשיבי יקרה, עצה מעומק הלבמיואשת******
תהיי חכמה. לא צודקת.
לא הייתם יחד הרבה שנים ולא פירמידת משפחה עם עשר ילדים.
אז כן, הוא חייב לך כסף מבחינה הוגנת, אבל תגידי לי כמה החיים שלך שווים?
אני לא יודעת בת כמה את, אבל את מדברת על חשש לפוריות. אז תני לי לספר לך כשמטופלת פוריות שבשנה האחרונה הוצאתי עשרים אלף שח ללא תוצאות, וזה אחרי החזרי קופה. (כן, למי שחושב שלאנשים בלי ילדים יש מלא חסכונות בצד, אז זהו -שלא. אבל זה לא קשור לפה)

אז אם מדובר בחצי מליון שח, אוקי, מבינה את המלחמה .
אבל אם מדובר בסכומים אחרים, תזכרי שלא משנה מה צודק ומה פייר, כי זה לא פייר. ואת צודקת.
אבל האם את רוצה להישאר צודקת איתו או חכמה בלעדיו. ומה המחיר לחופש ולחיים ולפוריות שלך. רק את יודעת.
חיבוק על הסיטואציה הלפ קשה שאת נמצאת בה, אבל לדעתי cut your loses and start fresh
בה שאין ילדים. ואם הוא אדם רע ומרקסיסט אז אני מאמינה בקארמה והדברים חוזרים בסוף. מהמקרי גירושין שאני מכירה מי שהיה מושחת מידות בסוף אומלל מאד. תברחי ותתחילי חיים חדשים . לא פייר לא צודק והכי מרתיח בעולם! אבל זה החיים שלך והאושר שלך וזה המחיר
שולחת לך כוחות ❤️❤️❤️

ועוד משהו, שמעתי שיש עו״ד שמתמחים בנרקסיסטים. תבדקי אם העו״ד שלך מנוסה במקרים כאלו.
וואו אני אשמח להמלצות על עו''ד שמתמחים בנרקסיסטיםFff
אם מישהו מכיר.. וכן העניין זה לא הכסף כי הוא אומר שיש על מה לדבר. פשוט כל הזמן דוחף לפנים אל פנים ופשוט סוחב אותי.
ויכול להיות שכשהוא יראה שהוא מרוויח את הכסף שוויתרת עליו, הוארלט

הוא ימהר עם הגירושין שלא תתחרטי...

הוא מוכן רק בפגישה... אני לא רוצה להיפגש איתו לבד.Fff
אלף אני חושבת שלא יהיה לי מספיק כח נפשי לזה.
בית אני חוששת שהוא יעשה לי משהו
גימל אני באמת לא מבינה מה צריך להיפגש בשביל זה???
בטח לא לבד. עם העו״דמיואשת******
לצערי אין לי שמות, אבל יודעת בפירוש שיש כאלו
נרקסיסט תמיד חותר6554433

למפגש פנים אל פנים, משום ששם המרחב החזק שלו.
שם הוא יכול להקסים, שם הוא יכול לשחק ברגשות שלך,
שם הוא יכול לומר משהו רע ולהסיח את הדעת בחיוך 
ושם קשה יותר לקורבן להתגונן ולבטא את עצמו.

במקרה של נרקסיסט מה שאת מעלה זה לא חששות זה מה שבדיוק יקרה ואכן אין לך כוח נפשי לעמוד מולו והאמת שאין טעם לשחק במגרש שלו.
אל תנסי למצוא הגיון למה צריך מפגש פנים אל פנים - אין הגיון! ההיגיון הוא כאמור ששם את טרף קל יותר.

עו"ד שמתמחה בכאלה אנשים נשמע רעיון טוב, אם זה אכן בנמצא.
וכדאי לברר האם משפטית אין מניעה שהעו"ד יהיה זה שפוגש אותו בשמך, ואת לא תהי נוכחת שם,
בהקשר של מה שציינו שאם לא תסכימי להפגש איתו יתכן והוא ישתמש בזה להראות שאת זאת שמורחת.

אני יודעת! אז מה אני יכולה לעשות?Fff
ממש חוששת מהמפגש איתו. לא שאתאהב בו, לא שארצה לחזור אליו. סוג של טראומה מחודשת ממה שעברתי איתו
להעביר6554433

את השיח לשיח בלתי אמצעי.
אם אפשר עדיף בתקשורת וירטואלית או תקשורת על ידי שליח, עו"ד או מישהו כזה.
להבהיר שאת מוכנה להפגש באמצעות שליח, לא לתת לו תקווה כרגע.
אני לא חושב שזה יבוא לרעתך משפטית. להפך, את יכולה לטעון שאת מפחדת.

את צודקת,
במצב של פוסט טראומה אין טעם לעורר עוד יותר חרדות ולעורר זכרונות ורגשות פגועים.
בשביל בריאות נפשך את צריכה לעמוד לחלוטין על הסירוב לפגוש אותו.
את התקופה שבאה אחרי הקשר הנוראי כדאי לעבור במקום ניטראלי 
ובשום אופן לא להיות במקומות שמציפים את העבר.

רק כשתעברי תקופה יפה ותרגישי שחזרת לחיים ותצברי ביטחון -

יהיה מה לדון.

אה ועוד דבר, ברשותך.
ההתניה שלך בראש שהוא כולא אותך תופסת אצלך מקום 
- אולי כדאי לשנות אותה, ומדוע?
כי ההתניה הזאת היא בעצמה מתן אישור להמשך שליטתו בך, גם אם בעקיפין.

תצאי לחיים עכשיו כמה שאפשר, תעברי תקופה יפה, תנשמי, 
תפרקי ותתיעצי עם אנשי מקצוע - ואת באמת במסלול הנכון.
עכשיו זה הזמן לחזור למקום שבו את בטוחה בעצמך ולמקום בו מחקת את הבן אדם הזה באמת
מהחיים שלך, בלי רגשות צער ונחיתות ובלי רגשות נקם - פשוט למחוק אותו.

לצאת לחיים כמו שכתבת - תשדרי לעצמך שזה גם לפני הגט המיוחל ותפעלי לעשות את זה,
לאט לאט כמובן ובקצב שלך.
כי זה יחזק בך את ההכרה שאת לא תלויה בו והוא לא יכול לשחק בך רגשית.

זה גם יוציא את החרדות.

תודה רבה בהתייעצות עם העו''ד זה בעייתי לא להסכיםFff
להיפגש איתו.. אז אני מגיעה עם אבא שלי שייתן לי כח. אם צריך גם אקח כדור הרגעה. ומקסימום אם ארגיש שלא עומדת בזה... אעשה את כל התהליך מול עו''ד ואפסיד כמה אלפי שקלים. זה שווה את בריאותי הנפשית.
לגבי מה שכתבת בהמשך אז כן, בהחלט אני עובדת על זה לצאת לחיים ולהינות ולפרוח. ולהיות במקום משוחח ממה שהוא תופס אצלי בראש. זה בתהליכים. בעז''ה יגיע הגט בקרוב
אמן6554433

בכל אופן שיהיה בהצלחה.

אם יש לך גב מה טוב ומה נעים.
כי כמובן שליבנות על כדורי הרגעה בלבד - אין טעם,
שמעתי מסיפורים דומים שהסטרס יכול להיות כל כך חזק
אז אנשים לקחו כדורים מאוד חזקים שגרמו להם להתמכר(לא בגלל פעם אחת כמובן).

בריאות נפשך חשובה מאוד וב"ה שאת בהתקדמות לכיוון הנכון.

סיפור ממש כואב ונוגע ללב!החוש השישי⭐????⭐
האם החרדה שלך היא מידיעה שאכן הוא מתכוון לפגוע בך או חששות בלבד?אם הוא יזם את כל תהליך הגירושין וביקש לסיים אז למה שיפגע בך? גם שהייתה אהבה בינכם פחדת ממנו?
אם הוא סובל מבעיה נפשית אז אולי עדיף שלא תפגשו בכלל, למה את צריכה להכניס את עצמך לחרדות ולמקום סכנה?
נראה יותר שהמניע שלו שליטה ומשחקי כוח מול אישה חלשה ושברירית.. ואם כן תני לאנשים מוסמכים וחזקים שיטפלו בו בכל האמצעים החוקיים שעומדים לרשותכם.
תודי לה' שהציל אותך ומנע מכם ילדים וחלוקת רכוש.. תיק יחסית קל שאמור להיגמר תוך זמן קצר מאוד.
בע"ה שתזכי לראות ישועה בקרוב💞
מסכים6554433

שעם הפרעת אישיות לא רצוי בכלל להפגש.
לא בשביל בריאות הנפש ולא בשביל התהליך עצמו, לדעת לעמוד מולו על הרגליים ולבטא את עצמך
בצורה שקולה ורהוטה - זה לא פשוט ברגע האמת, ואחר כך התסכול עוד יותר גדול.

הוא כאילו משדר שהוא רוצה לסיים עם זה.. אבל בהרגשה שליFff
זה יכל להסתיים מזמן... והוא סתם לוחץ לכיוון של פגישה כדי להתיש אותי. הלוואי שאני טועה. כבר הצבתי לו אולטימטום שזה ניסיון אחרון לפני עו''ד...
בדיוק כך תשדרי כוח אסרטיביות תדרשי כל מה שמגיע לךהחוש השישי⭐????⭐
יחד עם זאת אם תראי שהוא פותח במלחמה פסיכולוגית ומושך את הזמן היקר שלך *לחתוך מיד ולברוח*!!
כי הכסף שתקבלי לא יהיה שווה את המחיר הנפשי שתשלמי ואת הזמן היקר שתבזבזי!
אין לי עצותבת 30
רק מתפללת בשבילך שהכל יגמר מהר
מצטרפת ^נגמרו לי השמות
שולחת חיבוק וחיזוק
המון בהצלחה
@Fff יקרה
טוב נפגשנו, ממה שאני דיברתי עם העו''ד הבנתי שמגיע ליFff
סכום מסוים.. לפי החוק. פלוס פיצוי על זה שפירנסתי ושאין לו עילה לגרש אותי ושתכלס הגירושים היו יוזמה שלו כבר כמה פעמים והוא עזב את הטיפולים הזוגיים שהיינו בהם... כאילו הוא לא ממש עשה משהו כדי להציל את הנישואים.
כשדיברנו עכשיו לפי החישובים שלו מה שמגיע לי זה פחות 23,000 (לא מסכים לפיצוי ולא הולך לפי החוק אלא הכל חצי חצי)
אוף מתלבטת אם לערב עורכת דין... מצד אחד ממש לא בא לי. אני מרגישה שהוא עשה לי עוול כל הנישואים האלו ובאמת מגיע לי. גם לפי החוק וגם שפירנסתי.
מצד שני אין לי כח למלחמות
אם יהיה גט חלק, אז כפרה על 20 אלף. דעתי בשליפההעני ממעש
דעתי האישית הייתי בורחת מהר על כזה סכוםמיואשת******
זה מה שתריבי איתו? משכורת של כמה חודשים? כל חודש חופש שלך שווה יותר מזה לדעתי האישית.
אני לא חושב שזה נכון....ד.

אין דבר כזה "פיצוי על זה שפירנסת"... אם כי אפשר בהחלט להבין תחושת עוול - כאילו התאמצת הרבה, ובסוף זו התוצאה..

הרי פעמים רבות זה ההיפך. האיש מפרנס ובסוף האשה רוצה לפרק. כמובן, אינה נותנת לו כל "פיצוי"..

כמובן, אם שם את כספו בצד לחיסכון - והסתמך על ההכנסה שלך לכלכלת הבית, זה דבר לא בסדר בעליל. אבל בהיות שהמחאה באה בדיעבד, ולא שמראש אמרת שאינך מסכימה ואז היה צריך להתנהל אחרת - אז כנראה שנשארת רק התרעומת..

אין גם שום חובה על אדם להשתתף ב"טיפולים זוגיים".. אע"פ שאפשר להבין צער שאולי זה היה מצליח להציל (וכנראה שלא..).

גירושין לא פעם מעורבים בתיסכול. של צד אחד, של שני צדדים..

אם המצב נראה כמצב שאי אפשר להציל את הנישואין, אז עדיף לא לכינס למריבות ממושכות. לדעתי, לחלק חצי חצי - ולצאת לדרך חדשה.

אל תראי את זה כ"עוול" לך, אלא כהחלטה שלך לא להיכנס לדברים שאינך רוצה, שהם חשובים מכסף, שכלל לא בטוח שבאמת מגיע.

כנראה שכל המצב לא קל לך. לפי מה שכתבת בעבר, חשבת שהיתה אהבה ביניכם. גם כתבת שהוא רצה שינוי לא מי יודע מה בחיים, ולך הפריע שהוא לא "מכיל" קצת אחרת... 

הקיצור, כנראה שזה לא ממש "רשע וצדיק" (כמו שאכן גם ציינת בעצמך), אלא בעיה. בעיה כואבת. 

תנסי לעבור את זה כמה שאפשר בנינוחות. להבין מה כאן לא היה מתאים. מדוע אין סיכוי להמשך.

ולהמשיך את חייך בצורה טובה יותר.

בהצלחה.

התקיימנו מהכסף שלי בעוד הוא לא הוציא מהחסכונות שלו...Fff
הוא תכנן לחיות מהחסכונות שהיו לו. בדיעבד הוא התחתן ולכן לא השתמש בחסכונות אלא במה שאני פירנסתי. אז אני באמת חושבת שמגיע לי.. אבל אני לא מצפה ממנו שיבין את זה
זה באמת לא בסדר.ד.

אבל "פורמלית" לא מחייבים על מה שהיה בתוך הנישואין באופן כזה.

תניחי לזה... חבל על כאב הלב.

ואולי טוב שאינו מבין. לפחות אינו מתכוון לעשות עוול..

לא מבין לא מתכוון לעשות עוול זה מה שהיה בנישואיםFff
עצמם.. לא מכשיר את השרץ סליחה.
לא אמרתי ש"מכשיר"..ד.

התכונתי למה שאמרת שכעת הוא רוצה חצי-חצי, וחושב שזה צודק.

את אמרת שאת מרגישה עוול. ועל זה אמרתי, שלפעמים כשיודעים שהשני לא מתכוון לעוול - יש בכך הקלה.

לעצם הענין, כבר אמרתי: אינני חושב שיש כאן באמת "זכויות" כל כך..

אני לא חושב שיש דבר כזה "פיצוי" למפרע על כך שהמשכורת שלך שימשה למשפחה. כך חייתם כנשואים.

אלא שזה יכול לגרום לך לא לוותר על הכתובה, זה יתכן. אבל לא ישירות "פיצוי".

כל מה שכתבת "אין לו עילה לגרש אותי" "עזב טיפולים".. זה טוב אולי בתור הבעת תיסכול. אין שום מחוייבות להמשיך טיפול, וגם להתגרש מותר לפי ההלכה...  וכנראה, לפי דברים שכתבת בעבר, שזה לא ממש חד צדדי. אלא שכעת זה כואב לך - אפשר להבין.

אז כל הנקודה זה אם לתבוע את הכתובה. 

אפשר ללכת כך - ואז לומר לו שאת מוכנה כאילו להסתפק בפחות, אם יפצה על מה שרק את פירנסת (אם כך היה).

אני חושב, שמי שאומרים לך "אל תוותרי", לא יקחו במקומך את האחריות על התמשכות מריבות וסכסוכים.

זה לא שבאמת מישהו לוקח ממך כסף ואת צריכה איכשהו להציל אותו... היתה לכם צורה מסויימת של חיי נישואין, זה לא הלך. נראה שהכי טוב זה לחלק מה שיש כעת - ולצאת לדרך חדשה. במפורש את אומרת שהענין זה לא הכסף אל ה"עוול"..

אפשר להבין את התחושה, אבל לא בטוח שהיא נכונה. הרי ניסיתם כך. גם את (בפרט את) לא רצית לסיים את הנישואין הללו עם ה"עוול"..  אז זה יותר תיסכול מאשר עוול. עדיף לכאורה עם הפנים קדימה.

אני לא בעד שתוותרי על הזכויות שלך.סוסה אדומה
מלכתחילה לא היית צריכה לפרנס אותו, הוא הגבר בבית.
ובדיעבד, שיתן לך מה שמגיע לך ועכשיו.

אני בעד הצדק,
אבל תתני למישהו אחר לעשות את העבודה בשבילך, זה לא בשבילך להתעסק בזה עכשיו.
תחשבי אם יש מישהו שיוכל לעזור לך עם זה.

כל היחס שלו כלפייך היה לא הוגן בעליל, ועשית את כל המאמצים קיימים.
מבחינתי, גם לקח לך את הביתולין, גם העביר אותך תקופה קשה, לא הייתי מוותרת לו על לפחות כסף שמגיע לי.

הוא גם זה שיזם את הגירושין... בקיצור, אין שום סיבה בעולם שתעשי לו הנחות.
אבל את, תתקדמי... תעזרי באנשים שיכולים לעזור לך.
סוסה אדומה אני מסכימה איתך. אבל אני באמת מאמינהFff
שמזונותיו של אדם קצובים לו. תראי, שום כסף לא יחזיר לי את הבתולים שלי ולא יכפר על מה שעברתי איתו. מה גם שאני באמת מאמינה שריובש''ע הוא היחיד שידאג לי לכל מחסורי, הנפשי והפיזי. אז זה לא שישר ויתרתי על מה שמגיע לי, ניסיתי כל מיני כיוונים. בסוף אני רוצה גט אז יאללה תהנה עם הכסף שלך. מה ששלי יגיע עד אלי. אני צריכה להיות שלמה עם המעשים שלי. ועל זה אני עובדת כרגע.
בגדול מסכימה איתך אבל יודעת מה אולי אשאל דעת תורה
אני אישית לא הייתי מוותרת בשם הצדקסוסה אדומה
לא בשביל להנות מהכסף הזה.
אפילו הייתי מציעה למישהו אחר להלחם על זה בשבילך ושכל הכסף ילך אליו, העיקר שהצדק יעשה. אבל זאת אני.
פשוט מרגיש לי שיש אחריות באופן כללי ואסור להזין את התופעה הזאת של גברים חצופים מהסוג שלו.
עושים מה שבא להם, משתמשים בכסף שלך וכובלים אותך עם הגט. זאת כוחניות ואלימות שאני פשוט מקווה שלנשים יהיה את הכח להלחם בזה.

הוא חצוף ברמות אחרות, וההתנהגות שלו פשוט מקוממת כל פעם מחדש.

מה שכן, ברור שכדאי שתשקלי מה הכי נכון לך.
אבל אם את מוותרת, תוותרי מתוך השלמה ולא מתוך כניעה.
ולגבי הטבעת, אין לי מה להגיד לך... מזל שאת נפטרת ממנו.
אני קיוויתי שתעזבי אותו עוד אז בשנה שעברה...

מה שבטוח, אני מניחה שעכשיו כבר ברור לך שלא הפסדת משהו.
אז זהו שהיא לא יכולה להתקדם בלי גטשוקולד פרה.

והוא יכול לטעון לשלום בית, או פשוט לסרב לה גט.

זה נחמד להיות צודק, אבל לא תמיד זה שווה.

הוא לא יכול לטעון לשלום ביתסוסה אדומה
הוא יזם את הגירושין...

לפעמים להיות צודק זה לעשות צדק בעולם גם למען נשים אחרות.
אני אישית הייתי מתאבדת על זה.
אני חושבת שעם כמה שרבנים מנסים להתיר עגונות, אפשר הרבה יותר.
יש כל כך הרבה שמנצלים את הכח הזה,
שאני אישית מזמן כבר הייתי עושה מעשה יהודית כדי להפסיק את התופעה הזאת.
זה לא זה מה יש. זה זה מה יש כי למישהו זה לא מספיק בוער.

מה שכן, ברור שלא לכל אחת זה מתאים ומשתלם, אז כבר אמרתי, העיקר שהיא תהיה שלמה עם זה ולא תעשה צעד מתוך כניעות.
אם תמשיכי לריב העו"ד יקח לך יותר מ-23ה-מיוחד

אולי כטקטיקה לא להגיד לו ישר בסדר אז צריך לדעת איך לעשות

אני מריגשה שזה לא הכסף מבחינתי בכלל. אני מאמינהFff
שמזונותיו של אדם קצובים לו. אני מרגישה שהתשלום שאני מבקשת ממנו הוא רק ביטוי לזה שאני מבקשת צדק, פיצוי נפשי, סליחה. הכרה העוול שנעשה לי. מבחינתי עניין הכסף הוא בכלל עניין נפשי, להכיר העוול שנעשה לי. בזה שהייתי קורבן. בזה שאני עשיתי הכל למען הזוגיות ואתה פשוט זרקת.
אין לי כח למאבקים ולכן אני כנראה אוותר. אבל זה ירגיש לי עוד יותר עוול. מצד שני, הבנאדם עד היום חושב שהוא נהג בסדר אז מה אני מצפה ממנו. כנראה שאת הצדק אני לא אקבל ממנו ולא מבין הדין ולא מהכסף, אלא רק מריבוש''ע. מתסכל מאוד מאוד
מצדיעה לךלמה לא123

על המודעות העצמית שיש לך.

גאה בך על ה"ויתור"

בסופו של דבר זה לטובתך,מריבה רק תגרום לך לעוגמת נפש ולמריחת זמן. את בטוח תתחרטי על זה בדיעבד

בהצלחה

שבת שלום

^^^ ממש ככהמיואשת******
את מקסימה.בת 30
נראה לי שאת תחושת הצדק, הפיצוי הנפשי וההכרה בעוול שנעשה לך, בכל מקרה לא תקבלי מהכיוון שלו.
להפך, ככל שהוא יצטרך לשלם סכום גדול יותר ככה רק תגדל עוגמת הנפש שלך ומן הסתם זה ימרח עוד ועוד.
נשמע שעדיף לך לסיים איתו את העניינים כמה שיותר מהר, לנתק קשר, ולתת לנפש שלך להתרפא באמת.
יש לך המון כוחות פנימיים, גם אם כרגע את מרגישה סחוטה. ראינו את הכוחות האלה בכל התהליך שעברת ושתיארת לנו כאן.
וה' עוזר!!!!
שתהיה לך שבת שלום, ועוד תדעי ימים יפים של רוגע ושמחה!!
לדעתי6554433

במצבים האלה, כדאי

לגלות גבורה ולהודות

שידיך לא הייתה על העליונה.

אין צדק כאן, נפגעת ממנו.

כל רצון למצות את הצדק יביא לתסכול יותר גדול
עם האנשים האלה. את הרי מכירה את האישיות שלו, נכון?

ניכר שאת מבינה את המשמעות של האישיות שלו

טבעי והגיוני שיהיה בך רצון למצות את הצדק,
כמו שאצל חלק מנפגעים יש רצון לנקום.

כל אלה,
יתנו לך תחושה טובה בהווה,
אבל הסוף בדרך כלל ידוע והוא תסכול גדול יותר.

איך אמר מישהו?

כסף גנוב ישמש את הגונב לקניית תרופות עבורו בעתיד. לקב"ה פתרונים.

במידה ואכן 'תוותרי' לו,
הצד השני של המטבע הוא שאין לצפות ממנו לההערכה על כך, על הויתור שלך.
ויתור שלך שווה אצלו לגילוי חולשה.

, אבל אם זה בשביל ניתוק מגע לחלוטין - יתכן ששווה לך לשקול את זה! 

מה הפער?Noni
לא הבנתי... הוא הציע בסביבות 20 אלף.. ומה העו"ד אמר לך שמגיע?
נשמה. חיבוק חזק. ה איתך וישלח לך את כל הטוב שבעולםשמחם
תודה כולכם צודקים. אבל רק שתבינו. הוא גם דורש את הטבעתFff
אירוסין שקנה לי. אומר את יכולה למכור אותה ולהתעשר ממנה.. אז תבינו עם מה אני מתמודדת.

ומה שמתסכל זה שמבחינתו אני הייתי פושעת כל הנישואים, וזה שהוא ברח, היה קנאי וכו' עזב טיפולים וכל מה שאתם יודעים ומה שלא, זה לא הסיבה לגירושים. אז ב''ה שאני שלמה עם ההחלטה וכל רגע מבינה יותר מי הבנאדם אבל זה באמת מתסכל. כאילו איך הייתי רוצה שהוא יראה את הצד שלי.
היום במבט לאחור אני מודה לה' שהוציא אותי משם אבל אתה בוכה לי על טבעת שקנית לי לפני החתונה זה בכלל לא רכוש משותף וזה מתנה. למה יש כסף או משהו שיכול להחזיר את השנים האלו בשבילי? את הבתולים שלי? את ההתעללות הנרקסיסטית שעברתי?
מה זאת אומרת?? הוא נתן לך את הטבעת. זו מתנהחצילוש
מתנה לא מחזירים. הלם.
הבנתם את הבנאדם. הוא רוצה אותה חזרהFff
יקרה, כמו שאמרו לךחצילוש
תסיימי את הסבל הזה כמה שיותר מהר ותצאי לדרך חדשה, לחנך אותו אי אפשר.. נקווה שיעבור איזה שינוי ולא יאמלל ככה מישהי אחרת למרות שבמקרה של נרקסיזם הסיכויים לא רבים..
מה את צריכה מזכרת ממנו?סיה
זרקי כל מה ששלו או תתני לו. תמחקי כל זכר ממנו
לדעתי כמה שיותר מהר וכמה שיותר לוותר העיקר להיפטר ממנו
מסכימהבת 30
הוא לא נשמע בנאדם שאפשר לדבר איתו, להסביר לו, לצפות ממנו להבנה.
ברור זה מה שאני עושה.. רק מסבירה לכם שתבינו עם מה אני מתמודדFff
כשאני מדברת על זה שעושה לי בעיות גם כשרוצים להיפרד
ליבי איתךבת 30
מתפללת בשבילך שתגמרי את זה מהר
נראה שאת צריכה לשכנע ולחזק את עצמך בגירושיםסיה
בשביל מה את צריכה להסביר מיהןא, למה לשכנע עד כמה הוא נורא
תעיפי אותו חלאס זה כבר נגמר גם אם את רוצה הוא לא רוצה
אל תתעסקי בלהסביר כמה הוא אדם רע זה לא שפה מישהיא שופטת אותך לרעה על הצעד שעשית שאת צריכה להתנצל ולהסביר
הוא ממש מטורף. חיבוק גדול לךמיואשת******
מאד מבינה את התער והכעס והרצון לפיצוי. אבל הוא נשמע בן אדם שנהנה מזה ומהסבל שלך, ונהנה להחזיק אותך בשליטתו, ואם ככה ככל שאת תתעקשי הוא ילחץ יותר ויהנה מזה. ממד שני להיכנע לכל דבר שהוא מבקש גם לא בטוח טוב.
לדעתי הייתי מתייעצת עם איש מקצוע כמו פסיכולוג או עוס או עוד שמבין שאנשים כאלו מה הדרך הנכונה להיפרד ממנו מהר ובמינימום נזקים לך.
בעה שאת תוכלי להמשיך בדרכך ולבנות את עצמך ואת הפיצוי תקבלי מאלוקים בעתיד המתוק שיהיה לך ❤️❤️
תודה יקרהFff
^^^שייקח ויחנק...rivki
סליחה על הביטוי
בן אדן בזוישוקולד פרה.

זה לא גבר זה. 

כשבעלי התגרש השאיר אצל גרושתו הכל.. הכל! 

ולא הסכים להגיד עליה מילה אחת רעה, למרות שהיא הייתה מזעזעת בהתנהגותה אליו.

שמעי,

הנקמה המתוקה שלך תהיה שאת תתחתני מהר ותקימי לך בית,

והוא- יירקב לבד.

תבקשי מה' שאת כל הביזיונות שאת סופגת וספגת, הוא יצרף לך לכדי זכויות שיעמדו לך כשתבקשי ממנו חתן.

נכון שה' לא עובד אצלנו, אבל יש כוח לכוונה של הבן אדם.

ואת, תהיי בטוחה בלב שלם, בלב שלם-שלם

שזה לא שמישהי אחרת תוציא ממנו את הטוב שבו 

אלא שהוא, עם האופי האומלל הזה, יאמלל את כל מי שתקרה בדרכו.

ותקחי לך צידה לדרך את כל ההשתדלויות שעשית,

ואת זה שוויתרת ומחלת, והיית נכונה לבוא לקראתו.

כמה זה יקר בחיי נישואין! לא מובן מאליו בכלל!

ובאשר לכסף-

שמעי,

הוא בן אדם של פרינציפ. הוא יעשה לך דווקא. הוא ימשוך אותך עוד ועוד. 

ככל שיעבור זמן, את עלולה לדרוש את הכסף על העוול העכשווי+העוול מהעבר

אבל להיתקע עם השמוק הזה.

אל תעשי את זה. 

לטעמי הוא מבית מדרשם של אלו שמסוגלים גם ללכת למאסר ולהתבזות בשיימינג- העיקר שהאישה תרד איתם לשאול ולא תקבל גט.

בשיקלול מהיר עדיף לך אלף פעמים הגט.

ואם את צריכה עזרה, בעלי הוא טוען רבני אלוף. 

את יכולה להתייעץ איתו.

ובהצלחה רבה רבה לך!

כמה טוב שאת כבר עם רגל בחוץ! תחשבי שהיית נותנת לנישואין האומללים האלו עוד צ'אנס ועוד ועוד...

מצטרפת לכל מילה שלך!!מיואשת******אחרונה
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מיתאחרונה
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSevenאחרונה
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מיתאחרונה

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך