מה דעתכם על אנשים שרואים סרטיםhartkebhdxcrd
או סדרות?

נניח שהבחור (או הבחורה) רואים סרטים, לא הכי הכי נקיים אבל לא ממש גרועים.
עד כמה זה בעיניכם חמור? ונניח שהאדם הוא כן רציני בתורה וכ'ו, עובד ה'. עד כמה לדעתכם זה סותר אחד את השני?

או שאתם בעצמכם רואים? ...ואז מה דעתכם על זה, האם ולמה זה לא בעייתי מבחינתכם?
זה בעייתי מאד. נקודה.שושיאדית
לא חושבת שיש מה להסביר...
כל אחד ונסיונו האישי...
כנ"לJewice
אני עושה את זה בעצמיחופשיה לנפשי
לא רואה בזה בעיה גדולה בדרך כלל
למה?hartkebhdxcrd
נניח סדרה שהיא לא הכי נקייה, את לא רואה בזה בעיה? (ורוב ככל הסדרות הן ככה...)
הרי יש להניח שרצון ה' הוא לא בדיוק שנראה את זה. אז אם העניין הזה לא מהותי לך אז סבבה, אבל אם כן חשוב לך עבודת ה' וכ'ו, את לא חושבת שיש סתירה?
אם את מעדיפה שלא לפרט אז בכיף.

(כמובן זה לא התקפה ח"ו או משהו, אני רק רוצה להבין אנשים עם דעות שונות)🙃
פשוט לא רואה בזה בעיה גדולהחופשיה לנפשי
רוב הסדרות שאני צופה בהן יחסית נקיות(למרות שיש אחת עם קטעים שאלוקים תשמור ואני אכן מריצה אותם)
אני גם קוראת ספרים שלא הכל נקי בהם, אז מה🤷🏻‍♀️
לא הכי אידיאלי אבל מאידיאלים פרשתי בגיל 15
וואיhartkebhdxcrd
נשמע עצוב.. מה זאת אומרת פרשת מהם בגיל 15?
אידיאלים של קדושה וכ'ו או כל אידיאל?
מה יכול להחזיק אדם אם לא זה?
אידיאלים בכלליחופשיה לנפשי
בואי נגיד שהבנתי שהם לא עושים כלום חוץ מכאב לב
גם מצוות אני מקיימת כי זאת המסגרת היציבה היחידה שלי וכי צריך
אז מה מחזיק אותך?hartkebhdxcrd
אני יכול להבין למשל אידיאלים של קודש וכ'ו, כל אחד ותחושתו ודעתו והרגשתו ומסקנותיו.
אבל בכל דבר?
למשל בעבודה שלך (את עובדת?), מה יכול להחזיק אותך משחיקה? נניח חינוך, אדם בלי אידיאל כלשהו לעניין יאבד את הטעם בעבודה הלמידה הזו כעבור, בוא נגיד, 6 שנים. וזה עם בונוס.

לגבי משפחה, גם אותו רעיון: אן אין לך אידיאל כלשהו בדבר הנפלא הזה, מה יכול להחזיק את זה? הדבר הכי בסיסי, אהבה, הרי גם זה אידיאל.

יכול להיות אם כן שיש לל בכל זאת הרבה אידיאלים?
אם בכלל בכלל לא, אז זה ממש מסקרן, מה ההשפעה של זה על החיים שלך.
עבדתי שנתיים וחצי בעיקר בשביל הכסף והמסגרתחופשיה לנפשי
עזבתי כשנמאס לי ורבתי עם כל האחראים בלי הפסקה(וגם כי רציתי לעבור הלאה, לא עשיתי את זה אגב)
מה שמחזיק אותי זה כוח ההשרדות הטבעי שיש ליצורים חיים.
והחברים שלי🤷🏻‍♀️
אווהhartkebhdxcrd
אבל מה תעשי נגיד בחיי זוגיות?

שם אם יימאס לך פתאום, וזה קורה לכל זוג, מה תעשי?
אם יש אידיאל, אז עובדים יחד, מתגברים ומגיעים לשלב חדש בעומק של החיים האלו. אבל אם אין, מה עושים?
בגדול אני לא רוצה את זה(בדיוק בגלל מה שכתבת)חופשיה לנפשי
אני יודעת שאני נמצאת עכשיו בסוגשל זוגיות, זה עדיין נושא שמפחיד אותי ולא טוב לי
אז את מתכוונתhartkebhdxcrd
בעתיד אולי לשנות קצת את התודעה שלך על הנושא?
אני לא יודעתחופשיה לנפשי
בטח שיש לך אידיאליםReminder
או לפחות היו, לא יודעת מה קרה בתקופה האחרונה
התנגדות לחתונה כדרך חיים, שנאת מתמטיקה ומסיון לשנאת מתמטיקה אם אני לא טועה?
מה??נקדימון
תראי לאן האידיאל הקפיטליסטי הביא את העולם. תראי לאן אידיאל השיוויון הביא את העולם. אידיאל ההשכלה לכל, אידאל מדינה יהודית לעם ישראל, אידיאל החסד ועזרה לנזקקים ולנכים - העולם שלנו נראה כיום ככה רק בזכות אידיאלים. בלעדיהם אז עדיין היו עבדים בכל פינה, נשים היו מבואסות, העוני היה עמוק והיינו חיים בשלטון קומוניסטי.

אידיאלים הם דבר מבורך ונפלא. אמנם הם קשים להשגה וממש לא מידיים, הם אכן מצריכים עמל וסבלנות לטווח הארוך, אבל כשהם מתחילים לפעול במציאות תראי מה קורה בה. אז נכון שלא כל האידיאלים שווים, ויש ביניהם גם כאלה שהם רעים ומזיקים, אבל אי אפשר לזרוק הכל בגלל כמה רקובים.
מבחינתי בעייתיהפי
זה סדרה שלא הייתה רואה עם מישהו אחר.

כמה זה חמור? חמור מאוד בעיני
סותר לגמרי כי אם אתה דתי אתה צריך להיות דתי שאתה לבד.
אם זה רק חיצוני זה דורש בדק בית
זה כמו שיהודי מדליק את האור שהוא לבד בשבת
כאילו מה נשמע

מבחינתי זאת הדת האמיתית הלא לרכל לעזור לזולת לשמור על העיניים כל הדברים הפנימיים האלה
שאף אחד לא יכול למדוד לך
חוץ ממך
ואת רואהhartkebhdxcrd
פגם מהותי בכל הקטע של ראיית סרטים וסדרות?
כלומר אפילו סרט שיהיה יחסית בסדר, עדיין זה יהיה בעינייך בעייתי?
אם הסרט נקיהפי
לדעתי אין בעיה
אני יכולה לחשוב על יותר חסרונות מיתרונות לענייןאליזבת'

אבל אם הסרט נקי והמסרים בסדר, אז אפשר

אני אוהב לראות דברים מציאותיים, כמו דוקומנטרים או אפילוחסדי הים
מתיחות וצחוקים אבל שהם אמתיים ולא סתם משחקים אותה.

לא בעייתי בעיניי, כי זה מה שאתה רואה במציאות ברחוב (אולי אצלי לא תמיד כי הרבה פעמים אני מוריד משקפיים ברחוב בגלל המסכות או שאני מרוכז בסוגיא).
אם זה מעבר למה שיש ברחוב, אז זה בעייתי.

הדבר שאני כן חושב שהוא הכי בעייתי זה אנשים שרואים בלי פילטר בראש ולומדים תוכן שהוא נגד דעות הישרות של התורה או מידות בסיסיות באדם.
ונניח שאיןhartkebhdxcrd

בעיות יותר מברחוב - זה בסדר בעיניך?

זה לא סותר בשבילך שבחור ישיבה, או בחור אחרי ישיבה, או בחורה דוסית וצדיקה - אין סתירה בעיניך?

בעיניי זה לא סותרחסדי הים
כי...?hartkebhdxcrd
אם אכפת לך לפרט טיפה
כי עושים את זה בשביל מנוחת הנפש ודווקא בחור ישיבה או בתחסדי הים
דוסית צריכים לדעת איך לסנן משם את הדברים הלא טובים.
אני חרדיהאלופת העולם

ואני יכולה להגיד לך ששום בחורה חרדיה קלאסי לא תיצא אם בחור שרואה סרטים .  

וחץ מזה מתחילים אם טובים ואז....

אני יודעת לכולם יש נסיונות מבחינית זה ענין של בגרות להבין באמת שזה לא טוב ולא צריך את זה בחיים

כמו סגריות רק מתחילים אם קצת ואז ...... מידי מאוחר 

אולי אני מידי קיצונית יכול להיות

דוסים≠חרדיםחופשיה לנפשי
אני לא יכולה לתת פה את החרדים שאני מכירה כדוגמא ומצד שני מה ההבדל הגדול בין פה לטוויטר?
זה לא קשור לבגרות.hartkebhdxcrd
ממש ממש לא.

זה קשור להשקופה שלך, האם לדעתך זה יכול להתיישב עם עקרונות שלך ועם עבודת ה' שלך או לא.
ההשוואה שגויה לגמרינקדימון
סרטים וסיגריות זה ממש לא אותו דבר.
בסיגריות יש חומרים ממכרים שאדם נהיה מכור אליהם ברמה הגופנית שלו, לעומת זאת סרטים פשוט לא עובדים ככה. בסרטים מדובר הרבה יותר על תפיסת העולם ולא על התמכרות.

גם הטענה שאם רואים סרטים טובים אז בהכרח זה יתגלגל גם לסרטים רעים היא טענה לא מבוססת. גם זה תלוי באדם עצמו. היום יש אתרים שעושים סינון וכו׳. גם יש לט מעט ייצור של סרטים נקיים ומותאמים כמו ערוץ 7, ערוץ מאיר לילדים, ואפילו ארגונים חרדים שמוכרים דיסק-און-קי מלט בתכני מדיה [בעיניים שלי ראיתי מודעת ענק במקומון פרסומי של בני ברק]
סיגריות ממכר יותר מסרטים אבל אפשר להתמכר לסרטיםרדיאק2עצשן
התמכרות זו איזשהי התניה במוח.
בסיגריות החומרים הממכרים הם חזקים מאוד ולכן נחשבות לממכרות במיוחד, אבל בסוף אפשר להתמכר כמעט לכל הרגל (יש מחקרים למה אפשר להתמכר ולמה לא וגם המחקרים לא מדוייקים ויש סטירות כשמדובר במשהו שהוא לא מאוד ממכר).
אני שם לב שבכל זאת העלו פה את נושא השידוכים...רדיאק2עצשן
אז הנה דעתי:
האם בחור ובחורה ירצו לצאת כשאחד מהם רואה סרטים?
צריך לדעת שזה פרמטר, אבל כמו כל פרמטר, גם הפרמטר הזה הוא חיצוני.
הרבה בחורים דוסים שחובשים כיפה קטנה מבקשים לשידוך בחורה עם חצאית עד הרצפה והרבה בחורות עם חצאית שמכסה את הברך מבקשים לשידוך רק בחורים עם כיפה גדולה. וכל אחד מהצדדים גם חושב שהצדק הוא רק איתו (מטענות כמו "כיפה מעיד על יראת שמיים, אבל חצאית זה התמודדות קשה" ולצד השני "חצאית זה הלכה, כיפה זה מנהג").

אז אני אומר הכל פרמטרים והכל נכון, אבל יש מכלול ויש טעם אישי יש קוים אדומים והכי חשוב יש להתגבר ולהיות עניו ולהבין שגם אתה לא מושלם:
המכלול - יש בחור/ה שהוא הכי דוס בעולם ויש לו רק התמודדות אחת (בחר: שחרית/סרטים/פורנו/שז"ל/סיגריות/אחר) אז בשבילי הוא דוס...
הטעם האישי - אני מתישהו גיליתי שיש בנות דוסיות (בודדות לטעמי) שיש להם חצאית קצרה. אז הסכמתי לצאת עם כאלה. ואחרי כמה שידוכים שלא הסתיימו בחתונה, החלטתי שאני בכל זאת מבקש מהשדכנים שתהיה לה חצאית ארוכה פשוט כי זה לא הטעם שלי. אז גם לגיטימי שמישהו ירגיש דחייה משידוך שרואה סרטים, אבל זה לא חייב להיות רציונלי.
הקווים האדומים - אם הציעו לי בחורה חרדיה למשל (באמת רק משל, כי זה מה שהיה לי בשלוף), לא התנגדתי. גם היו לי דייטים טובים עם חרדיות. אבל אם היא התנתה שאני לא אעשה צבא, או שאני אלבש אחרי החתונה חליפה וכובע, זה היה קו אדום מבחינתי ולא כי אני לא מוכן. אם אישתי היתה מבקשת ממני, הייתי לובש בשבילה חליפה וכובע ולא עושה צבא, אבל אם זה מהווה תנאי לשידוך, אז אני מבין שזה ממקום של אנטי (למרות שיתכן שזה גם ממקום של טעם אישי, אבל יש גבול כמה אני מהפך בזכותה של בחורה עוד לפני השידוך. באמת אם זה היה מתגלה לאחר כמה פגישות, אז הייתי בוחן את הדברים לגופם), שזה קו אדום מבחינתי.
כך גם אם בחור/ה מקבל הצעה על מישהי/ו שרואה סרטים כאידאל, יש מקום בעיני לשים כקו אדום (כל אחד לפי רמתו הרוחנית כמובן), אבל אם המדובר בהתמודדות, כשהרצון האמיתי הוא לא לראות סרטים, ממש לא הייתי פוסל על זה. היום אני גם אומר שהייתי יוצא עם בחורה שמכורה לפורנוגרפיה (גם לזה יש מחקרים סותרים האם ממכר, אבל מקובל לומר ונראה בפועל שממכר), כל עוד היא מתמודדת ומחפשת להגמל ומוכנה לעבור את התהליך ביחד, כי אני שאם היא דוסית במכלול, אז היא דוסית נקודה, גם אם יש לה התמודדות שנשמעת מטורפת.
והכי חשוב: להתגבר ולהיות עניו ולהבין שגם אתה לא מושלם - כי כשאת/ה מסתכל/ת על עצמך קל לך לומר שהכחפה הקטנה זה כי זה רק מנהג והחצאית זה חיצוני לך, הסרטים הם חד פעמיים, לשחרית אתה לא קם כי אתה מפעיל את הראש כל היום בלימוד גמרא, השיער הפזור זה כי לא כתוב בהלכה שהוא צריך להיות אסוף, ברכילות כולם נופלים, הטלפון הלא מסונן או בכלל הסמרטפון זה כי אתה חייב לנסיעות או לווצאפ של הישיבה וכו' דברים שאני שומע המון, אבל שזה השידוך - לא. הוא צריך להיות מושלם.
בנים לא מכירים את העולם של הבנות ובנות לא מכירות את העולם של הבנים ואתה אף פעם לא יודע כמה קל לשידוך שלך להתמודד בדברים שבעיניך הם בסיסיים.
אז תנסו להציב לעצמכם כמה שפחות קוים אדומים, לפחות כל עוד השידוך המדובר מודע לבעיות שלו ומתמודד איתן. בעיני אפילו עדיף מישהו מתמודד ממישהו שהכל נראה סבבה ואז פתאום מגלים שכשיש לו קושי אז הוא לא מתמודד איתו (למשל פתאום מתמכר למשהו ומחליט לחיות איתו בשלום, או מחליט להתגרש על זה שאין ילדים, או לעזוב את הדת ופשוט כי עד היום לא היו לו התמודדויות). וכמובן הכל לפי העניין.

אני כותב את הדברים מנסיוני הרב שבחורים ובחורות אינם מודעיפ לעצמם שהם מבקשים לשידוך מישהו מעל רמתם, במקום להיות מוכנים לנסות שידוך שמסתכן שהוא מתחת לרמתם הרוחנית ב-3.7%, והכל בגלל חוסר מודעות עצמית או משהו כזה.
אבל אין כאן מקום להאריך עוד, כי כבר הארכתי, ואם נגעתי במישהו עד כאן אז מצוין, ואם לא נגעתי, אז או שהוא לא סובל מהבעיה ובאמת יש לו את המודעות העצמית והענוה (כמו אולי רוב האנשים, שאכן מתחתנים בקלות), או שהוא לגמרי לא מודע, או שגם ככה הוא ממש מתמודד בעניין (ואני לא שופט אותו!), וכנראה שלשניים האחרונים לא יעזור אם אני אאריך עוד...

זהו. סיימתי את הנצלוש לשידוכים.
ןכם הפעם אני כנראה צריך להתנצל שכתבתי מאמר ועוד כנצלוש.
שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ואוהבנפשי תערוג
לא נכנס לאף אחד לענייני יראת שמים
ברור שזה בעיה נוראה ועל הכל משלמים בעולם הבא,רויטל.

כמובן כל אחד עם מלחמת היצר שלו, אבל בעניי זה נורא ומשלמים ביוקר על זה.

נכון מאודJewice
אני בעצמי רואהrivki
משתדלת לראות פחות ורק סרטים איכותיים מבחינת התוכן. 'לא צנוע' לפי הגדרה שלי זה משהו שאני לא אראה ברחוב.
לצערי היום גם בסרטים טובים ממש מתאמצים לתקוע באמצע משהו שצריך להסתכל הצידה או להריץ.
אני מבינה את השליליות, במיוחד שמדובר בשחקנים אנושיים שזו הבעיה הגדולה בעיניי. אבל לא מוכנה לוותר על ההרגל הזה, במיוחד שאני רואה פעם ב.... וכל מיני סצנות לא עושות עלי רושם גדול.

בעקרון אני מעריכה סרט לפי רושם שנשאר אחריו כעבור זמן.

אם אני לא מדוכאת ומחפשת כל דבר 'לנקות את הראש', לא אראה משהו ירוד בד'כ ואם הסרט הולך לכיוון לא טוב, פשוט אפסיק אותו באמצע.
אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו, אבל סרטים זה לא טוברדיאק2עצשן
מה אני חושב על אנשים שרואים סרטים? כלום, כי פשוט אי אפשר לדעת את כל המכלול.

אבל סרטים בעיני זה ממש ממש לא אידאלי עד גרוע מאוד. תולי בסרט.

ובכל זאת אני רואה לפעמים סרטים כי אני לא עומד בזה.

נתחיל בזה שכמעט כל סרט למבוגרים מכיל סצנה שהיא לפחות על גבול הפורנוגרפיה.
נמשיך בזה שגם אם הסרט נקי מתוכן מיני (פורנו) אז עדיין יהיו בו תמונות לא צנועות (תכף נתמודד עם בעית "גם ברחוב לא צנוע") אפילו אם זה רק נשים שהשרוול שלהם לא עד המרפק, או גברים בגופיה.
נוסיף על זה את כל המצבים הלא צנועים, שגם אם הלבוש צנוע, אז הדיבור יכול להיות לא ראוי או תנוחות או ריקודים או שירה, או מצבים בין איש לאישה שנועדו לגרום לצופה להפריש הורמונים מיניים (כמו נשיקה, "האישה השולטת", לחישה מתקתקה ודברים שאנחנו לא שמים לב אליהם, אבל אנשי הקולנוע שולטים בהם היטב ומזינים אותנו).
ונסיים בזה שהסרט ולו הנקי ביותר בעולם מצייר מציאות דמיונית, שבאופן תת מודע מפריעה לרמת החיים שלנו, כי תמיד יהיו שם את הנשים העי יפות, אז פתאום אישתי לא מספיק יפה (אני מדבר על עצמי), ותמיד המדשאות מושלמות וארוחת הערב מוגשת על שולחן מסודר שסביבו 4-6 סועדים, אז מה זה אומר עלי, רדיאק2עצשן, שאנחנו אוכלים על שולחן שאין בו מקום למילימטר מרוב שהוא עמוס בערימת הבלאגן השכונתי + המשרד של אישתי + הקליניקה שלי, או על ההורים שלי שאצלם אכלו במטבח על מדף צר מקסימום שלושה מבני הבית במקביל והיה צריך לקום בשביל למלא את הצלחת מהסיר? זה גורם לי לרגשות אשם מיותרת, למרות שאני מאמין שאני יכול להיות טוב יותר בארגון הארוחות, זה גורם לי לשנוא את האוניברסיטה שהיא הגרועה ביותר בארץ, כי כל האוניברסיטאות שאני מכיר (מסרטים כנראה, אחרת למה שאני אביא עוד אוניברסיטאות?!) הם מתקדמות יותר, ואני מקוה שאין צורך בעוד דוגמות, כי כבר השתכנעתם...

ועוד לא דיברנו על תרבות הפנאי, שנועדה לקדם את העולם, בשונה מסרט, שמה הוא תורם? שיצאתם עם מסר? תרבות הפנאי היא חשובה, היא מחזקת את האמונה בה' שיצר בנו את היכולות לנגן מוזיקה מופלאה, כתיבה, ציור ושאר אומנויות, היא חשובה כי היא יוצרת, גם אם זה אוכל או נגרות, או מחזקת אותנו אם זה ספורט או ריקוד וכו', אבל הסרט? כנראה שגם אם הוא מלמד אותנו איך לאהוב את האישה יותר טוב, איך לשמור על קשר עם חברים, או איך להציל ספינה או רכבת מלאה אנשים במסירות נפש, אז הוא לא מלמד אותנו בדרך הישרה. ומחילה מסרטי החינוך (כמו פלא, הנערים שרים או בחזית הכיתה), הם באמת הרבה יותר אידאליים, אבל עוד יש הרבה מקום להשתפר ובסופו של דבר סרט זה בזבוז זמן.

ובעניין הרחוב, זה שגם הרחוב אינו צנוע, אין זה טענה המצדיקה לראות סרטים. הגמרא אומרת שאסור ללכת ברחוב עם פריצות אם יש דרך אחרת (איכא דרכא אחרינא. ומדובר גם כשהדרך האחרת היא לא הכי קצרה, אבל אני לא נכנס לגדרים), אז ברור שאם הסרט הזה לא מלמד אתכם משהו חיוני (כמו הרצאות על שינה לתינוקות שהמרצה לובשת גופיה או סרטונים ביוטיוב שעוזרים לכם ללמוד לתואר), אז יש דרך אחרת - לא לראות אותו, ואז ההתר שגם הרחוב אינו צנוע נופל.

גם צריך לציין שלראות סרט ולעצום עיניים דורש גבורה ולא כולם עוצמים עיניים כשצריך (אני למשל עוצם עיניים רק כשאני עם אנשים ולחילופין יש פעמים שהייתי מריץ קטע, אבל כשאני עם אנשים אני אתפדח לצאת דוס חשוך)

אבל קשה לי בחיים ולפעמים אני לא מצליח לחיות את האידאל (אני לא מצדיק את עצמי). ואין כאן מקום להאריך.

ולגבי אנשים אחרים? אני יודע שאנשים מסתכלים עלי כדוס ממש, בלי לדעת שאני רואה סרטים, וגם הקרובים שיודעים שאני רואה סרטים לפעמים, יודעים שזו חולשה שלי ומנגד ממשיכים להעריך אותי כדוס כי מכירים את המכלול.
אז אני ממש מעריך דוסים שלא רואים סרטים בכלל, גם אם יוצא שהם קצת חשוכים... ולפעמים הם לא חשוכים. הם פשוט מנגנים, נפגשים עם חברים, עושים ספורט או כותבים במקום לראות סרטים...
אבל עם כל ההערכה, לא הייתי מתייג מהר מישהו שרואה סרטים בלי להכיר אותו. אני מכיר גם כמה אנשים שאני לא יודע אם הם מתפללים שחרית, אבל הם דוסים ממש ופשוט לא קמים...
ועם זה בעניין שידוכים (כי השאלה הייתה על בחור/ה), אז השאלה היא אחרת.
אם יש בחור שיתפוצץ על אישתו אם היא תראה סרטים, אז זה לא יעזור לו אם יש לה יראת שמיים ואז צריך להבין מה בדיוק שאלת ואז אולי זה שאלה לפורום של השידוכים...
וואו השקעת!hartkebhdxcrd
תודה על מה שכתבת, נותן כיווני מחשבה.🙂
בדיוק באתי להתנצלרדיאק2עצשן
שלי כתבתי ארוך מכפי שהתכוון פותח השרשור.

ככה אני. כשאני מרגיש שחשוב לי לכתוב את דעתי בנושא מסוים, אז יוצא לי מאמר...
כמו בייניש אמיתי 🤓בשביל שלי
שאלה הלכתית לא נראה לי נידונה על פי שיקול דעת כזה או אחר מלבadvfb

מלבד שיקול דעת הלכתי ולכן זאת שאלה הלכתית לכל דבר ועניין ולא נראה לי שייך לשאול אותה במסגרת שאיננה הלכתית.

וואלה נכוןרדיאק2עצשןאחרונה
צריך לשים לב אולי אף שואלים את הרב, כי אם שואלים את הרב מה האידאל זה משהו אחד, אבל אם שואלים אותו האם מותר או אסור, אז יתכן שאותו רב יגיד לאחד שמותר ולאחר שאסור ולשלישי שעדיף שלא פשוט כי יש אנשים שהרב צריך להקל בשבילם.
וכמובן שמה שרב אחד פוסק לא בטוח יפסוק רב אחר.
מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאניאחרונה

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

מאוכזב קשות מאתרוג!!!מחפש אהבה

כתבתי פה על זה כבר, אבל מסתבר שאתרוג לא גומר להפתיע לרעה!!!

מה אתם אומרים על זה שבאופן קבוע אחרי שאני לא משתמש כמה שעות במחשב, אני יכול לפתוח אותו ולהיכנס לאיזה ערוץ שאני רוצה ביוטיוב כולל פורנו???

ואני עוד במסלול הכי חסום!!!

פנית למוקד שירות לקוחות?נקדימון
זה נשמע כמו תקלה טכנית. מעולם לא קרה לי דבר כזה ברימון. ייתכן ויש לך תקלה מקומית.
למה לא רימון?זיויק
לנו יש אתרוג, וזה מעולם לא קרה...מתואמת
יכול להיות שהרשת שלך מתנתקת והמחשב מתחבר לרשת אחרת בסביבה, שבה אין חסימה?
פתית שלגאחרונה

מוזר מאוד, גם לי לא קרה מעולם.

לגבי יוטיוב- דוקא זכור לי שהם לא מאפשרים תכניים בוטים (כמובן מה שלשיטתם מוגדר ככה😏)

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

מה שהוא אמר זה לא בדיחהארץ השוקולד

באמת המנהג ביהדות גרמניה היא מנהגי אבלות באייר עד שבועות ולא בניסן כי אין אבלות בניסן.

(כך מופיע למשל במנהגי פרנקפורט)

מעניין. זה רק בפרנקפורט או אצל כל היקים?קעלעברימבאר
מה לגבי קהילת פפד"א?
וה"כיף" שזה נגמר רק בשבועותיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

מצד שני, הג'רבאים נהגו לפחות חלק ממנהגי האבלות מפסח ועד שבועות.

רק רק מאייר, זה כבר בונוס😅

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגע

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

טחינת באראכה. טחינה לבנונית. דישנתקעלעברימבאר

בשמן שומשומין ראשי

אגב אתה מכיר את פולמוס שמן השומשומין?נוגע, לא נוגע
מכיר את פולמוס רבי ירמיהקעלעברימבאר
זה פולמוס מעניין שהיה בזמן הרב זצ"ל על יצור שמןנוגע, לא נוגע
שומשומין כשלפ
מכיר את פולמוס שמן הקטניות של הרב קוק. לא זכרתיקעלעברימבאר
שזה על שומשומין
אלימות בזוגיותנחלת

"הכל סיפור של פיקסלים" תמר.

ספר חובה לדעתי. במיוחד עבור נשים שתקועות במצב כזה,

ומבולבלות ממלכודת הדבש הזו. וכן עבור נערות בשידוכים.

ספר קשה מאוד, למרות שבראיון עם הסופרת, היא אומרת

שהרבה הרבה ריככה...

כל כך מצליחה להעביר את הנושא. ממש לתוך הלב.

מאוד ממליצה.

יש ראיון איתה באחת החוברות של "המקום".

בפורום הזה לא מדברים על זוגיותפשוט אני..אחרונה
אפשר לכתוב על זוגיות בפורומים אחרים, כמו נשואים טריים, לקראת נישואין, הריון ולידה 
תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?

אולי יעניין אותך