מה דעתכם על אנשים שרואים סרטיםhartkebhdxcrd
או סדרות?

נניח שהבחור (או הבחורה) רואים סרטים, לא הכי הכי נקיים אבל לא ממש גרועים.
עד כמה זה בעיניכם חמור? ונניח שהאדם הוא כן רציני בתורה וכ'ו, עובד ה'. עד כמה לדעתכם זה סותר אחד את השני?

או שאתם בעצמכם רואים? ...ואז מה דעתכם על זה, האם ולמה זה לא בעייתי מבחינתכם?
זה בעייתי מאד. נקודה.שושיאדית
לא חושבת שיש מה להסביר...
כל אחד ונסיונו האישי...
כנ"לJewice
אני עושה את זה בעצמיחופשיה לנפשי
לא רואה בזה בעיה גדולה בדרך כלל
למה?hartkebhdxcrd
נניח סדרה שהיא לא הכי נקייה, את לא רואה בזה בעיה? (ורוב ככל הסדרות הן ככה...)
הרי יש להניח שרצון ה' הוא לא בדיוק שנראה את זה. אז אם העניין הזה לא מהותי לך אז סבבה, אבל אם כן חשוב לך עבודת ה' וכ'ו, את לא חושבת שיש סתירה?
אם את מעדיפה שלא לפרט אז בכיף.

(כמובן זה לא התקפה ח"ו או משהו, אני רק רוצה להבין אנשים עם דעות שונות)🙃
פשוט לא רואה בזה בעיה גדולהחופשיה לנפשי
רוב הסדרות שאני צופה בהן יחסית נקיות(למרות שיש אחת עם קטעים שאלוקים תשמור ואני אכן מריצה אותם)
אני גם קוראת ספרים שלא הכל נקי בהם, אז מה🤷🏻‍♀️
לא הכי אידיאלי אבל מאידיאלים פרשתי בגיל 15
וואיhartkebhdxcrd
נשמע עצוב.. מה זאת אומרת פרשת מהם בגיל 15?
אידיאלים של קדושה וכ'ו או כל אידיאל?
מה יכול להחזיק אדם אם לא זה?
אידיאלים בכלליחופשיה לנפשי
בואי נגיד שהבנתי שהם לא עושים כלום חוץ מכאב לב
גם מצוות אני מקיימת כי זאת המסגרת היציבה היחידה שלי וכי צריך
אז מה מחזיק אותך?hartkebhdxcrd
אני יכול להבין למשל אידיאלים של קודש וכ'ו, כל אחד ותחושתו ודעתו והרגשתו ומסקנותיו.
אבל בכל דבר?
למשל בעבודה שלך (את עובדת?), מה יכול להחזיק אותך משחיקה? נניח חינוך, אדם בלי אידיאל כלשהו לעניין יאבד את הטעם בעבודה הלמידה הזו כעבור, בוא נגיד, 6 שנים. וזה עם בונוס.

לגבי משפחה, גם אותו רעיון: אן אין לך אידיאל כלשהו בדבר הנפלא הזה, מה יכול להחזיק את זה? הדבר הכי בסיסי, אהבה, הרי גם זה אידיאל.

יכול להיות אם כן שיש לל בכל זאת הרבה אידיאלים?
אם בכלל בכלל לא, אז זה ממש מסקרן, מה ההשפעה של זה על החיים שלך.
עבדתי שנתיים וחצי בעיקר בשביל הכסף והמסגרתחופשיה לנפשי
עזבתי כשנמאס לי ורבתי עם כל האחראים בלי הפסקה(וגם כי רציתי לעבור הלאה, לא עשיתי את זה אגב)
מה שמחזיק אותי זה כוח ההשרדות הטבעי שיש ליצורים חיים.
והחברים שלי🤷🏻‍♀️
אווהhartkebhdxcrd
אבל מה תעשי נגיד בחיי זוגיות?

שם אם יימאס לך פתאום, וזה קורה לכל זוג, מה תעשי?
אם יש אידיאל, אז עובדים יחד, מתגברים ומגיעים לשלב חדש בעומק של החיים האלו. אבל אם אין, מה עושים?
בגדול אני לא רוצה את זה(בדיוק בגלל מה שכתבת)חופשיה לנפשי
אני יודעת שאני נמצאת עכשיו בסוגשל זוגיות, זה עדיין נושא שמפחיד אותי ולא טוב לי
אז את מתכוונתhartkebhdxcrd
בעתיד אולי לשנות קצת את התודעה שלך על הנושא?
אני לא יודעתחופשיה לנפשי
בטח שיש לך אידיאליםReminder
או לפחות היו, לא יודעת מה קרה בתקופה האחרונה
התנגדות לחתונה כדרך חיים, שנאת מתמטיקה ומסיון לשנאת מתמטיקה אם אני לא טועה?
מה??נקדימון
תראי לאן האידיאל הקפיטליסטי הביא את העולם. תראי לאן אידיאל השיוויון הביא את העולם. אידיאל ההשכלה לכל, אידאל מדינה יהודית לעם ישראל, אידיאל החסד ועזרה לנזקקים ולנכים - העולם שלנו נראה כיום ככה רק בזכות אידיאלים. בלעדיהם אז עדיין היו עבדים בכל פינה, נשים היו מבואסות, העוני היה עמוק והיינו חיים בשלטון קומוניסטי.

אידיאלים הם דבר מבורך ונפלא. אמנם הם קשים להשגה וממש לא מידיים, הם אכן מצריכים עמל וסבלנות לטווח הארוך, אבל כשהם מתחילים לפעול במציאות תראי מה קורה בה. אז נכון שלא כל האידיאלים שווים, ויש ביניהם גם כאלה שהם רעים ומזיקים, אבל אי אפשר לזרוק הכל בגלל כמה רקובים.
מבחינתי בעייתיהפי
זה סדרה שלא הייתה רואה עם מישהו אחר.

כמה זה חמור? חמור מאוד בעיני
סותר לגמרי כי אם אתה דתי אתה צריך להיות דתי שאתה לבד.
אם זה רק חיצוני זה דורש בדק בית
זה כמו שיהודי מדליק את האור שהוא לבד בשבת
כאילו מה נשמע

מבחינתי זאת הדת האמיתית הלא לרכל לעזור לזולת לשמור על העיניים כל הדברים הפנימיים האלה
שאף אחד לא יכול למדוד לך
חוץ ממך
ואת רואהhartkebhdxcrd
פגם מהותי בכל הקטע של ראיית סרטים וסדרות?
כלומר אפילו סרט שיהיה יחסית בסדר, עדיין זה יהיה בעינייך בעייתי?
אם הסרט נקיהפי
לדעתי אין בעיה
אני יכולה לחשוב על יותר חסרונות מיתרונות לענייןאליזבת'

אבל אם הסרט נקי והמסרים בסדר, אז אפשר

אני אוהב לראות דברים מציאותיים, כמו דוקומנטרים או אפילוחסדי הים
מתיחות וצחוקים אבל שהם אמתיים ולא סתם משחקים אותה.

לא בעייתי בעיניי, כי זה מה שאתה רואה במציאות ברחוב (אולי אצלי לא תמיד כי הרבה פעמים אני מוריד משקפיים ברחוב בגלל המסכות או שאני מרוכז בסוגיא).
אם זה מעבר למה שיש ברחוב, אז זה בעייתי.

הדבר שאני כן חושב שהוא הכי בעייתי זה אנשים שרואים בלי פילטר בראש ולומדים תוכן שהוא נגד דעות הישרות של התורה או מידות בסיסיות באדם.
ונניח שאיןhartkebhdxcrd

בעיות יותר מברחוב - זה בסדר בעיניך?

זה לא סותר בשבילך שבחור ישיבה, או בחור אחרי ישיבה, או בחורה דוסית וצדיקה - אין סתירה בעיניך?

בעיניי זה לא סותרחסדי הים
כי...?hartkebhdxcrd
אם אכפת לך לפרט טיפה
כי עושים את זה בשביל מנוחת הנפש ודווקא בחור ישיבה או בתחסדי הים
דוסית צריכים לדעת איך לסנן משם את הדברים הלא טובים.
אני חרדיהאלופת העולם

ואני יכולה להגיד לך ששום בחורה חרדיה קלאסי לא תיצא אם בחור שרואה סרטים .  

וחץ מזה מתחילים אם טובים ואז....

אני יודעת לכולם יש נסיונות מבחינית זה ענין של בגרות להבין באמת שזה לא טוב ולא צריך את זה בחיים

כמו סגריות רק מתחילים אם קצת ואז ...... מידי מאוחר 

אולי אני מידי קיצונית יכול להיות

דוסים≠חרדיםחופשיה לנפשי
אני לא יכולה לתת פה את החרדים שאני מכירה כדוגמא ומצד שני מה ההבדל הגדול בין פה לטוויטר?
זה לא קשור לבגרות.hartkebhdxcrd
ממש ממש לא.

זה קשור להשקופה שלך, האם לדעתך זה יכול להתיישב עם עקרונות שלך ועם עבודת ה' שלך או לא.
ההשוואה שגויה לגמרינקדימון
סרטים וסיגריות זה ממש לא אותו דבר.
בסיגריות יש חומרים ממכרים שאדם נהיה מכור אליהם ברמה הגופנית שלו, לעומת זאת סרטים פשוט לא עובדים ככה. בסרטים מדובר הרבה יותר על תפיסת העולם ולא על התמכרות.

גם הטענה שאם רואים סרטים טובים אז בהכרח זה יתגלגל גם לסרטים רעים היא טענה לא מבוססת. גם זה תלוי באדם עצמו. היום יש אתרים שעושים סינון וכו׳. גם יש לט מעט ייצור של סרטים נקיים ומותאמים כמו ערוץ 7, ערוץ מאיר לילדים, ואפילו ארגונים חרדים שמוכרים דיסק-און-קי מלט בתכני מדיה [בעיניים שלי ראיתי מודעת ענק במקומון פרסומי של בני ברק]
סיגריות ממכר יותר מסרטים אבל אפשר להתמכר לסרטיםרדיאק2עצשן
התמכרות זו איזשהי התניה במוח.
בסיגריות החומרים הממכרים הם חזקים מאוד ולכן נחשבות לממכרות במיוחד, אבל בסוף אפשר להתמכר כמעט לכל הרגל (יש מחקרים למה אפשר להתמכר ולמה לא וגם המחקרים לא מדוייקים ויש סטירות כשמדובר במשהו שהוא לא מאוד ממכר).
אני שם לב שבכל זאת העלו פה את נושא השידוכים...רדיאק2עצשן
אז הנה דעתי:
האם בחור ובחורה ירצו לצאת כשאחד מהם רואה סרטים?
צריך לדעת שזה פרמטר, אבל כמו כל פרמטר, גם הפרמטר הזה הוא חיצוני.
הרבה בחורים דוסים שחובשים כיפה קטנה מבקשים לשידוך בחורה עם חצאית עד הרצפה והרבה בחורות עם חצאית שמכסה את הברך מבקשים לשידוך רק בחורים עם כיפה גדולה. וכל אחד מהצדדים גם חושב שהצדק הוא רק איתו (מטענות כמו "כיפה מעיד על יראת שמיים, אבל חצאית זה התמודדות קשה" ולצד השני "חצאית זה הלכה, כיפה זה מנהג").

אז אני אומר הכל פרמטרים והכל נכון, אבל יש מכלול ויש טעם אישי יש קוים אדומים והכי חשוב יש להתגבר ולהיות עניו ולהבין שגם אתה לא מושלם:
המכלול - יש בחור/ה שהוא הכי דוס בעולם ויש לו רק התמודדות אחת (בחר: שחרית/סרטים/פורנו/שז"ל/סיגריות/אחר) אז בשבילי הוא דוס...
הטעם האישי - אני מתישהו גיליתי שיש בנות דוסיות (בודדות לטעמי) שיש להם חצאית קצרה. אז הסכמתי לצאת עם כאלה. ואחרי כמה שידוכים שלא הסתיימו בחתונה, החלטתי שאני בכל זאת מבקש מהשדכנים שתהיה לה חצאית ארוכה פשוט כי זה לא הטעם שלי. אז גם לגיטימי שמישהו ירגיש דחייה משידוך שרואה סרטים, אבל זה לא חייב להיות רציונלי.
הקווים האדומים - אם הציעו לי בחורה חרדיה למשל (באמת רק משל, כי זה מה שהיה לי בשלוף), לא התנגדתי. גם היו לי דייטים טובים עם חרדיות. אבל אם היא התנתה שאני לא אעשה צבא, או שאני אלבש אחרי החתונה חליפה וכובע, זה היה קו אדום מבחינתי ולא כי אני לא מוכן. אם אישתי היתה מבקשת ממני, הייתי לובש בשבילה חליפה וכובע ולא עושה צבא, אבל אם זה מהווה תנאי לשידוך, אז אני מבין שזה ממקום של אנטי (למרות שיתכן שזה גם ממקום של טעם אישי, אבל יש גבול כמה אני מהפך בזכותה של בחורה עוד לפני השידוך. באמת אם זה היה מתגלה לאחר כמה פגישות, אז הייתי בוחן את הדברים לגופם), שזה קו אדום מבחינתי.
כך גם אם בחור/ה מקבל הצעה על מישהי/ו שרואה סרטים כאידאל, יש מקום בעיני לשים כקו אדום (כל אחד לפי רמתו הרוחנית כמובן), אבל אם המדובר בהתמודדות, כשהרצון האמיתי הוא לא לראות סרטים, ממש לא הייתי פוסל על זה. היום אני גם אומר שהייתי יוצא עם בחורה שמכורה לפורנוגרפיה (גם לזה יש מחקרים סותרים האם ממכר, אבל מקובל לומר ונראה בפועל שממכר), כל עוד היא מתמודדת ומחפשת להגמל ומוכנה לעבור את התהליך ביחד, כי אני שאם היא דוסית במכלול, אז היא דוסית נקודה, גם אם יש לה התמודדות שנשמעת מטורפת.
והכי חשוב: להתגבר ולהיות עניו ולהבין שגם אתה לא מושלם - כי כשאת/ה מסתכל/ת על עצמך קל לך לומר שהכחפה הקטנה זה כי זה רק מנהג והחצאית זה חיצוני לך, הסרטים הם חד פעמיים, לשחרית אתה לא קם כי אתה מפעיל את הראש כל היום בלימוד גמרא, השיער הפזור זה כי לא כתוב בהלכה שהוא צריך להיות אסוף, ברכילות כולם נופלים, הטלפון הלא מסונן או בכלל הסמרטפון זה כי אתה חייב לנסיעות או לווצאפ של הישיבה וכו' דברים שאני שומע המון, אבל שזה השידוך - לא. הוא צריך להיות מושלם.
בנים לא מכירים את העולם של הבנות ובנות לא מכירות את העולם של הבנים ואתה אף פעם לא יודע כמה קל לשידוך שלך להתמודד בדברים שבעיניך הם בסיסיים.
אז תנסו להציב לעצמכם כמה שפחות קוים אדומים, לפחות כל עוד השידוך המדובר מודע לבעיות שלו ומתמודד איתן. בעיני אפילו עדיף מישהו מתמודד ממישהו שהכל נראה סבבה ואז פתאום מגלים שכשיש לו קושי אז הוא לא מתמודד איתו (למשל פתאום מתמכר למשהו ומחליט לחיות איתו בשלום, או מחליט להתגרש על זה שאין ילדים, או לעזוב את הדת ופשוט כי עד היום לא היו לו התמודדויות). וכמובן הכל לפי העניין.

אני כותב את הדברים מנסיוני הרב שבחורים ובחורות אינם מודעיפ לעצמם שהם מבקשים לשידוך מישהו מעל רמתם, במקום להיות מוכנים לנסות שידוך שמסתכן שהוא מתחת לרמתם הרוחנית ב-3.7%, והכל בגלל חוסר מודעות עצמית או משהו כזה.
אבל אין כאן מקום להאריך עוד, כי כבר הארכתי, ואם נגעתי במישהו עד כאן אז מצוין, ואם לא נגעתי, אז או שהוא לא סובל מהבעיה ובאמת יש לו את המודעות העצמית והענוה (כמו אולי רוב האנשים, שאכן מתחתנים בקלות), או שהוא לגמרי לא מודע, או שגם ככה הוא ממש מתמודד בעניין (ואני לא שופט אותו!), וכנראה שלשניים האחרונים לא יעזור אם אני אאריך עוד...

זהו. סיימתי את הנצלוש לשידוכים.
ןכם הפעם אני כנראה צריך להתנצל שכתבתי מאמר ועוד כנצלוש.
שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ואוהבנפשי תערוג
לא נכנס לאף אחד לענייני יראת שמים
ברור שזה בעיה נוראה ועל הכל משלמים בעולם הבא,רויטל.

כמובן כל אחד עם מלחמת היצר שלו, אבל בעניי זה נורא ומשלמים ביוקר על זה.

נכון מאודJewice
אני בעצמי רואהrivki
משתדלת לראות פחות ורק סרטים איכותיים מבחינת התוכן. 'לא צנוע' לפי הגדרה שלי זה משהו שאני לא אראה ברחוב.
לצערי היום גם בסרטים טובים ממש מתאמצים לתקוע באמצע משהו שצריך להסתכל הצידה או להריץ.
אני מבינה את השליליות, במיוחד שמדובר בשחקנים אנושיים שזו הבעיה הגדולה בעיניי. אבל לא מוכנה לוותר על ההרגל הזה, במיוחד שאני רואה פעם ב.... וכל מיני סצנות לא עושות עלי רושם גדול.

בעקרון אני מעריכה סרט לפי רושם שנשאר אחריו כעבור זמן.

אם אני לא מדוכאת ומחפשת כל דבר 'לנקות את הראש', לא אראה משהו ירוד בד'כ ואם הסרט הולך לכיוון לא טוב, פשוט אפסיק אותו באמצע.
אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו, אבל סרטים זה לא טוברדיאק2עצשן
מה אני חושב על אנשים שרואים סרטים? כלום, כי פשוט אי אפשר לדעת את כל המכלול.

אבל סרטים בעיני זה ממש ממש לא אידאלי עד גרוע מאוד. תולי בסרט.

ובכל זאת אני רואה לפעמים סרטים כי אני לא עומד בזה.

נתחיל בזה שכמעט כל סרט למבוגרים מכיל סצנה שהיא לפחות על גבול הפורנוגרפיה.
נמשיך בזה שגם אם הסרט נקי מתוכן מיני (פורנו) אז עדיין יהיו בו תמונות לא צנועות (תכף נתמודד עם בעית "גם ברחוב לא צנוע") אפילו אם זה רק נשים שהשרוול שלהם לא עד המרפק, או גברים בגופיה.
נוסיף על זה את כל המצבים הלא צנועים, שגם אם הלבוש צנוע, אז הדיבור יכול להיות לא ראוי או תנוחות או ריקודים או שירה, או מצבים בין איש לאישה שנועדו לגרום לצופה להפריש הורמונים מיניים (כמו נשיקה, "האישה השולטת", לחישה מתקתקה ודברים שאנחנו לא שמים לב אליהם, אבל אנשי הקולנוע שולטים בהם היטב ומזינים אותנו).
ונסיים בזה שהסרט ולו הנקי ביותר בעולם מצייר מציאות דמיונית, שבאופן תת מודע מפריעה לרמת החיים שלנו, כי תמיד יהיו שם את הנשים העי יפות, אז פתאום אישתי לא מספיק יפה (אני מדבר על עצמי), ותמיד המדשאות מושלמות וארוחת הערב מוגשת על שולחן מסודר שסביבו 4-6 סועדים, אז מה זה אומר עלי, רדיאק2עצשן, שאנחנו אוכלים על שולחן שאין בו מקום למילימטר מרוב שהוא עמוס בערימת הבלאגן השכונתי + המשרד של אישתי + הקליניקה שלי, או על ההורים שלי שאצלם אכלו במטבח על מדף צר מקסימום שלושה מבני הבית במקביל והיה צריך לקום בשביל למלא את הצלחת מהסיר? זה גורם לי לרגשות אשם מיותרת, למרות שאני מאמין שאני יכול להיות טוב יותר בארגון הארוחות, זה גורם לי לשנוא את האוניברסיטה שהיא הגרועה ביותר בארץ, כי כל האוניברסיטאות שאני מכיר (מסרטים כנראה, אחרת למה שאני אביא עוד אוניברסיטאות?!) הם מתקדמות יותר, ואני מקוה שאין צורך בעוד דוגמות, כי כבר השתכנעתם...

ועוד לא דיברנו על תרבות הפנאי, שנועדה לקדם את העולם, בשונה מסרט, שמה הוא תורם? שיצאתם עם מסר? תרבות הפנאי היא חשובה, היא מחזקת את האמונה בה' שיצר בנו את היכולות לנגן מוזיקה מופלאה, כתיבה, ציור ושאר אומנויות, היא חשובה כי היא יוצרת, גם אם זה אוכל או נגרות, או מחזקת אותנו אם זה ספורט או ריקוד וכו', אבל הסרט? כנראה שגם אם הוא מלמד אותנו איך לאהוב את האישה יותר טוב, איך לשמור על קשר עם חברים, או איך להציל ספינה או רכבת מלאה אנשים במסירות נפש, אז הוא לא מלמד אותנו בדרך הישרה. ומחילה מסרטי החינוך (כמו פלא, הנערים שרים או בחזית הכיתה), הם באמת הרבה יותר אידאליים, אבל עוד יש הרבה מקום להשתפר ובסופו של דבר סרט זה בזבוז זמן.

ובעניין הרחוב, זה שגם הרחוב אינו צנוע, אין זה טענה המצדיקה לראות סרטים. הגמרא אומרת שאסור ללכת ברחוב עם פריצות אם יש דרך אחרת (איכא דרכא אחרינא. ומדובר גם כשהדרך האחרת היא לא הכי קצרה, אבל אני לא נכנס לגדרים), אז ברור שאם הסרט הזה לא מלמד אתכם משהו חיוני (כמו הרצאות על שינה לתינוקות שהמרצה לובשת גופיה או סרטונים ביוטיוב שעוזרים לכם ללמוד לתואר), אז יש דרך אחרת - לא לראות אותו, ואז ההתר שגם הרחוב אינו צנוע נופל.

גם צריך לציין שלראות סרט ולעצום עיניים דורש גבורה ולא כולם עוצמים עיניים כשצריך (אני למשל עוצם עיניים רק כשאני עם אנשים ולחילופין יש פעמים שהייתי מריץ קטע, אבל כשאני עם אנשים אני אתפדח לצאת דוס חשוך)

אבל קשה לי בחיים ולפעמים אני לא מצליח לחיות את האידאל (אני לא מצדיק את עצמי). ואין כאן מקום להאריך.

ולגבי אנשים אחרים? אני יודע שאנשים מסתכלים עלי כדוס ממש, בלי לדעת שאני רואה סרטים, וגם הקרובים שיודעים שאני רואה סרטים לפעמים, יודעים שזו חולשה שלי ומנגד ממשיכים להעריך אותי כדוס כי מכירים את המכלול.
אז אני ממש מעריך דוסים שלא רואים סרטים בכלל, גם אם יוצא שהם קצת חשוכים... ולפעמים הם לא חשוכים. הם פשוט מנגנים, נפגשים עם חברים, עושים ספורט או כותבים במקום לראות סרטים...
אבל עם כל ההערכה, לא הייתי מתייג מהר מישהו שרואה סרטים בלי להכיר אותו. אני מכיר גם כמה אנשים שאני לא יודע אם הם מתפללים שחרית, אבל הם דוסים ממש ופשוט לא קמים...
ועם זה בעניין שידוכים (כי השאלה הייתה על בחור/ה), אז השאלה היא אחרת.
אם יש בחור שיתפוצץ על אישתו אם היא תראה סרטים, אז זה לא יעזור לו אם יש לה יראת שמיים ואז צריך להבין מה בדיוק שאלת ואז אולי זה שאלה לפורום של השידוכים...
וואו השקעת!hartkebhdxcrd
תודה על מה שכתבת, נותן כיווני מחשבה.🙂
בדיוק באתי להתנצלרדיאק2עצשן
שלי כתבתי ארוך מכפי שהתכוון פותח השרשור.

ככה אני. כשאני מרגיש שחשוב לי לכתוב את דעתי בנושא מסוים, אז יוצא לי מאמר...
כמו בייניש אמיתי 🤓בשביל שלי
שאלה הלכתית לא נראה לי נידונה על פי שיקול דעת כזה או אחר מלבadvfb

מלבד שיקול דעת הלכתי ולכן זאת שאלה הלכתית לכל דבר ועניין ולא נראה לי שייך לשאול אותה במסגרת שאיננה הלכתית.

וואלה נכוןרדיאק2עצשןאחרונה
צריך לשים לב אולי אף שואלים את הרב, כי אם שואלים את הרב מה האידאל זה משהו אחד, אבל אם שואלים אותו האם מותר או אסור, אז יתכן שאותו רב יגיד לאחד שמותר ולאחר שאסור ולשלישי שעדיף שלא פשוט כי יש אנשים שהרב צריך להקל בשבילם.
וכמובן שמה שרב אחד פוסק לא בטוח יפסוק רב אחר.
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

אומנם לא קשור רק לגלישהשמעונה

אבל להערכתי בגלישה באינטרנט דרושה הרבה הרבה יותר שליטה עצמית, לא יודעת לפעמים דברים גשמייח יותר קל. וקל גם כשיש איסור חיצוני - למשל שבת, לחכות בין בשר לחלב

אני חושבתoo

שבשליטה עצמית יש מרכיבים:

רצון

טריגרים

מודעות

יישום

התמדה

בגלישה יש

רצון-

1. כמה מעניינת הגלישה (חדשות/ רשתות חברתיות/ ווצאפ)

2. מה התעסוקות החילופיות (עבודה/ תחביבים/ אנשים)

טריגרים-

1. מיקום הטלפון במהלך היום (כיס/ מול העיניים/ מונח בצד/ בחדר)

2. כמות התראות וצלילים (אצלי הכל מכובה, אין התראות/ צלילים למעט צלצול של שיחה ולפעמים גם זה על שקט)

מודעות

יישום

התמדה

דומים בכל נושא של שליטה עצמית

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולד

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

חן חן.נחלת

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אנימרגישה שזה ממש כמו התמכרותשמעונה

זה לא כמו; זו התמכרות שצריך להיגמל ממנה.נחלתאחרונה

זה הכל גלישאות...4ne1

אולי יעניין אותך