לא מרגיש מחויב לשום מוסכה חברתית. ואולי זה בגלל שאני בכלל לא מכיר את המוסכמות החברתיות בנושא של דייטים, וגם לא מעניין אותי להכיר.
אני מתנהג בצורה שתגרום לי להרגיש כמו עצמי. כל התנהגות אחרת, זה יהיה הצגה. אני רוצה שהבחורה תכיר אותי כמו שאני, ובאמת תבחן האם אני מתאים לה, והאם היא אוהבת את מי שאני. ואם איך שאני מתנהג לא מוצא חן בעיניה, אז זה מראה שאני לא מתאים לה, והיא לא הזיווג שלי.
ובכללי אם הייתי רואה שהבחורה שמולי מתביישת, אז הייתי מנסה לשים לב יותר אם היא צריכה משהו. ואם הייתי שם לב שיש משהו שהיא לא אומרת, אז הייתי שואל אותה ומנסה לעזור לה לבטא את הרצונות שלה. ופשוט כי לי באופן אישי זה יתאים, אני דווקא אוהב להיות במקום שדואג לבחורה. אבל יש גברים שזה לא מתאים להם, זה ירגיש להם מעייף, והם מעדיפים יותר בחורות שלא מתביישות לבטא את עצמן.
לגבי מה שכתבת שהגבר צריך לקלוט מה הבחורה רוצה ולהציע לה. אני לא ממש יודע אם זה מוסכמה חברתית, אני מכיר את זה יותר כסוג מסוים של תקשורת זוגית בין גבר לאישה.
צורת התקשורת הזאת עובדת באופן שבו הבחורה צריכה לרמוז לגבר מה היא רוצה, בצורה שמצד אחד יהיה ברור מה חסר לה, אך מצד שני תיתן לגבר חופש פעולה לבחור איך להיענות לצורך שלה. כלומר שהיא לא תיתן לו הוראה תעשה ככה וככה, אלא תזרוק לאוויר את הצורך (באופן ברור שלא יהיה ספק שחסר לה הדבר הזה), ותיתן לגבר לבחור האם להיענות לצורך שלה, ובאיזה צורה (כי אם היא תאמר לו מה לעשות, זה ייקח לו את המקום של ההובלה).
דווקא בעיני הדרך הזאת של תקשורת מאוד מתאימה לזוגות מסוימים. כי הדרך הזאת מצד אחד נותנת לבחורה אפשרות לבטא את הצורך שלה, ומצד שני מאפשרת לגבר להוביל. וזה מתאים בעיקר לבנים ובנות שרוצים קשר בו הגבר מוביל ומשפיע, והבחורה נמצאת יותר במקום המקבל והמובל. וזה ממש לא רק לדייטים, זה גם דרך תקשורת בתוך חיי נישואין שמה הצרכים יותר רציניים מלהיות צמאה, זה יכול להיות גם צרכים נפשיים וכד'. אך תשים לב שהאחריות של הבחורה בסוג הזה של תקשורת, לא פחות קטן מהאחריות של הגבר. היא צריכה לדעת לבטא באופן ברור את מה שחסר לה, והגבר צריך לשים לב לצרכים שהיא מבטאת ולהיענות להם.
ודרך אגב בסוג תקשורת הזאת, הבחור מבטא את הרצונות שלו במפורש בצורה של בקשה, והוא לא מחכה שהבחורה אולי תקלוט שיש משהו שהוא רוצה. כי חלק מהאחריות שלו כמי שמוביל את הקשר, זה לא רק לדאוג לצרכים של הבחורה, אלא גם לדאוג לבטא את הצרכים של עצמו.
ואכן יש זוגות שלא יתאים להם להתנהל בצורה כזאת. יש גברים שלא אוהבים רמזים אלא רוצים שהבחורה תאמר להם במפורש למה היא מצפה, או שתבקש מהם במפורש את מה שהיא רוצה, ויש בנות שרוצות לומר מה הן רוצות בלי לרמוז. ויש בנים ובנות שרוצים התנהלות יותר שוויונית בלי שאף אחד יתפוס את ההובלה. ובאמת יש עוד סוגים של תקשורת זוגית לא פחות טובים (והאמת שאפשר לשלב כמה דרכים לפי סיטואציות שונות). ובסוף כל אחד צריך להתנהל בדרך שהכי נוחה הכי טבעית והכי טובה לו.
ודרך אגב אני גם קצת ביישן (תלוי מול איזה סוג של אנשים, יש אנשים שאני לא ארגיש בושה מולם). ואף על פי כן אני יותר אוהב להיות במקום המוביל בקשר, המשפיע, הדואג לבחורה. ולכאורה קשה לעשות את זה כמתביישים. אלא שאחרי זמן מסוים שאני בקשר עם מישהי אז אני כבר לא מתבייש, ואז אני יכול יותר להיכנס למקום הזה. ואני לא רואה בזה בעיה, כי אני חושב שזה פחות משמעותי בדייטים ראשונים שהם פגישות בלי יותר מידי אינטראקציה זוגית אלא יותר בסגנון של שיחה בין שני אנשים. וזה יותר משמעותי בשלבים מתקדמים יותר, כשכבר מתחיל להיווצר זוגיות, שמה יש משמעות לסגנון הזוגי שיוצרים.