שאלה לי אליכם...I Hate You

יש לי סמארטפון ואני מתעב אותו ואני מרגיש שבעיקר בקורונה כי כל היום בבית ואין לאן לצאת... אני שוקע אליו( יש בדבר הזה כל כך הרבה פיתויים ויצר הרע!!!) ואל המחשב יותר ויותר ואני פשוט שונא את עצמי על זה...!!!

אני פשוט לא יודע מה לעשות וזה מתסכל אותי.. חשבתי על לחזור לנוקיה אבל אתם לא מבינים כמה זה קשה... 

כי יש לי מלא התכתבויות בווטסאפ וכו.... וגם ביום יום בלי הקורונה אני כמעט כל הזמן בפנימיה אז אני לא חושב על זה כל כך....

מה אני עושה כדי לצאת מהמסך???

ואני מדבר ברמה של אתם לא מבינים מעל 5 שעות ביום במסכים אם לא יותר...

אני בדיוק כמוך...תגל הארץ
בא לי חזור למקשים הבעיה היא שכמעט הכל בוואצפ...
אוף מבין אותך...I Hate You

אתה מדבר על המחשב או הפון? או על שניהם...

בעיקר על הטלפון...תגל הארץ
(ואני בת)
אהה חחחI Hate You

וואו אצל בנות... זה היה נראלי מוזר תמיד הייתי בטוח שבנות זה כזה:

משעמם לי..

בוא נעשה יצירההה

ואני חשבתי דווקא שאצל בנים זה ככהאולפנסיטיתתת

משעמםם: בואו נשחק כדורגללל בבית ונשגע את כולםם

פעם אם היה לי משעמם הייתי עושה יצירה...תגל הארץ
תכלס גם כשלא היה לי משעמם...
אבל היום זה בעיקר לנגן/לסרוג והטלפון...
לגבי המחשב- אפשר להתקין תכנה שמגבילה את הזמן (פסק זמן)נ.ד.ב

אבל כדאי לבקש מההורים שינהלו, (שלא תורידו את זה), מקסימום אפשר לבקש מהם להאריך.

כע ביקשתי מאבא שלי שיעשה שהטלפון שלי ננעל ב00:30 אבל עדייןI Hate You

לא עשה את זה...

וואוואמרלד
כל הכבוד על ההחלטה הזאת!
לי גם יש, ומבזבז מלא שעות...
אז מה שהחלטתי לי - לא יודעת אם רלונטי לבנים
לא נוגעת בטלפון עד אחרי תפילת שחרית.
עוד משהו-
לנסות לא להיות עליו כשאוכלים
יותר בריא ככה , וממילא זה פחות זמן ביום.
לפעמים פשוט להשאיר בחדר...
לא להביא אותו איתי לכל מקום בבית
ואוף אני גם יודעת כמה זה יותר קל פשוט להיות עליו כל היום
אבל אפילו לחשוב עם עצמך מה יכול לעזור להפחית.
(והרצון לעבור למקשים זה מדהים... רק שלרוב
עדיף בהדרגה, ככה לא בקיצוניות שלא יהיה קשה מידי)

ואוו יפה ממש כל הכבודאולפנסיטיתתת

אחלה רעיונות, האמת שלי יש נוקיה ב"ה אבל ההורים קנו פלאפון לבית ומאז קצת קשה, בע"ה אני מנסה להקטין שעות

וואו קראתי עכשיו.I Hate You

את פשוט צודקת ברמות!!! נגיד למנחה ערבית אני הרבה פעמים לא מביא את הפון... ולגבי הארוחות צודקת לגמרייי במקום לראות סרט.... לדבר עם המשפחה או אפילו במקום להיות בווטסאפ....

בעז"ה איישם את הדברים שאמרת! יש מצבים שאני פשוט על הבוקר לא זזתי מהמיטה איזה שעה במיטה עם הפון... נוראי!!! 

תודהה רבהה באמת עזרת....

תודה, בשמחה.🙂אמרלד
טנקס גם לך @אולפנסיטיתתת
לילה טובI Hate You

בהגדרות בטלפון יש בקרת הורים, אתה יכולהכל עוד אפשרי
לראות שם כמה זמן אתה, ולנהל לך ממש את הזמנים.
@i @I Hate You
@תגל@I Hate You
thanks!I Hate You

כן..ראיתי משו דומה בהגדרות.תגל הארץ
וגם שמתי נעילה לאינטרנט שהוא נסגר אחרי כמה זמן...אבל אני פשוט פותחת את הנעילה🤦‍♀️🤦‍♀️
בדיוק יוצא מהביתנבוכי הדור

בעז"ה כשאחזור אשתדל לעזור

גםאבאאבא

גם לי היה והפסקתי ואחרי שאתה מפסיק אתה הרבה יותר משוחרר מצד שני אתה חייב שיהיה לך תעסוקה אחרת....

גם אני.רודף אהבה בימים
לפעמים גם 8 שעות.
וואו זה פשוט עושה ל רע לנפש...I Hate You

וגם זה לא שבשעות האלה אני צופה בשיעורי תורה....

וואו ב"ה שאין לי את הדילמות האלהדוס אחי

מחזק אותך אחי ברגע שתעבור למקשים אז בשבוע הראשון יהיה לך קשה, תרגיש מנותק מכולם אבל אחרי זה לאט לאט תרגיש כמה זה עושה לך טוב, כמה אתה משוחרר. פשוט צריךך לאט לאט בהתחלה תשתדל להוריד את הזמן במסכים פחות שעה ממה שאתה בד"כ ככה לאט עד שתגיע לזמן סביר שאתה על המחשב. תעשה ככה גם לגבי הטלפון ואז בסוף תעבור למקשים.. שוב אני אומר לא בבום לעשות הכל כי אז אתה לא תחזיק מעמד ואתה סתם תתבאס מעצמך. בהצלחה אחי!!

אבל זה קשההI Hate You

כי אני בכור ואין לי אחים שקרובים אליי.... אז אין לי כל כך מה לעשות בבית חוץ ממחשב וווטסאפ וקורונה לא זזים מהבית אז כאילו... זה הרבה יותר קשה...

אתה ממש צריך לשמוח...I Hate You

אפשר לחזור בהדרגה...שושיאדית
ואוו בהצלחה.
לא היה לי סמארטפון ואני גם לא רוצה עד אחרי חתונה וגם זה לא בטוח....
שתפיק רק לקחים טובים!
וואי..אנא ה'
בקשר לפלאפון.. אני באמת מבינה וזה ממש ממש קשה.
אבל באמת שהחיים הרבה יותר טובים עם נוקיה!!!!
(כמובן שגם לנוקיה אפשר להיות מכור.. אבל זה ביכלל לא באותה רמה...)
ובקשר לשעות מול המסך.. גם אני עכשיו עם כל הקורונה הזאת
שורפת את הזמן שלי שעותתת מול המחשב.. (בעיקר פה בפורומים..)
ואני ממש מקווה שמתי שנחזור קצת לשיגרה אני יהיה הרבה פחות זמן...
אבל באמת ש''החיים מאושרים רק בלי אינטרנט וסרטים''
תקשיבו הרוב פה באים ממקומות אחרים לגמרייי אני במצב שאני חציI Hate You

מהיום במחשב ואת לפחות פה בפורומים ולא רואה סרטים...

מזתומרת ממקומות אחרים..?אנא ה'
לא יודע אני סתם זורק...I Hate You

יישובים סוג גרעין משפחות אחרות Idk....

קראת מה כתבתי?אמרלד
הלוואי נקיה... חחחחחחשושיאדית
לי יש גלאקסי פאקט.
אבלאבל.
יש בו סים כושרכושר!!!
אין אפילו סמס
אז למה יש לך סמארטפון?I Hate You

שאלה טובהשושיאדית
אמממאמרלד
ושיחות יש שם?
כן.... למרבה הפלא...שושיאדית
אוהד למרות שלא התנסתי בנסיון... כמה עצות.שמינייייייסט

כדי לצאת מהרגל מגונה בדרך כלל צריך לתת לנשמה אור מספק באותה רמה לפחות של אותו תענוג שהגוף מקבל מההרגל...

אני ממליץ מאוד על לימוד בעיון ובעומק של מאמר בליקוטי מוהר"ן ואם תמצא אחד כזה שאפילו מדבר על התמכרויות אז הכי טוב (אני ממליץ על מאמר ל"ד)

אל ייאוש! נסה להגיד תודה לה' ולשמוח בכל שניה שאתה לא נמצא שם עד שכל אותם שניות יהיו בשבילך יקרות מפז והיצר לא יוכל למשוך אותך לשם...

נסה להקדיש כמות זמן ביום לשוחח עם בורא עולם בשפתך האישית ולפרט על הנושא, לבקש, להתחנן להתפלל שיורה לך דרך לצאת משם כיוון שהוא זה שנתן את הנסיון ומסתמא גם בידו המפתחות לנצחון...

דע לך שאפילו הרצון לצאת מזה פועל גדולות ונצורות בעולמות עליונים.. והיום יצא לי לחזק מישהו על פי מאמר הגמרא (יומא לט) הבא להיטהר אומרים לו המתן משל לאחד שבא לקנות בושם טוב, אומר לו המוכר המתן שאביא לך בעצמי ואתבשם גם אני מהריח הטוב... עד כאן. אם כן אם באמת הנך רוצה להיטהר אז בשמיים כבר מתעורר הכח של הטהרה שעוד יגיע אליך פשוט בנתיים מעבירים אותו בכל העולמות כדי שיתבשמו ממנו..

לחזק את הרצון. לומר בפה מלא כמה שיותר פעמים- אינני חפץ בשטויות האלה!

ועל כולם- לשמוח לשמוח ולשמוח שאתה יהודי ורוצה קדושה.

בהצלחה רבה! מתפלל שתצליח

לא קראתי עד הסוף אקרא עוד מעט....I Hate You

אוקיי אני משער שלרוב פה אין נטפליקס וכל מיני הבלים כאלו....I Hate You

ואני לא יודע אם אנשים יודעים אבל זה משחית כה גדול וזה התגלמות של היצר הרע פשוט נורא!!!

אני שמח לבשר שמחקתי את הנטפליקס!!!

וזה כבר התחלה של הרצון להפסיק את ההתמכרות לטכנולוגיה הזאת!!!

נ.ב אני באמת לא יודע למה אני משתף אותכם בכזה הרבה דברים כאילו אני פה רק יומיים...

וואו כל הכבוד שמחקת!!!תגל הארץ
לי בעיקרון פתחו חשבון נטפליקס אבל ב"ה הוא של 7+ אז אין בו מי יודע מה וגם אני לא יודעת את הסיסמא ב"ה אז אני לא נכנסת אליו...
ב7+ אין שוםםם בעיה... ב 16+ יש לא מעט....I Hate You

כן נכון...תגל הארץ
טפו!!!!!שושיאדית
👽👽👽👽👽
לחברה שלי יש....שושיאדית
ואווו אתם אפילו לא מתארים לעצמכם כמה נזק זה עשה...
לא רק לה...
לכל הסובבים אותה!!
כל מי שמכירה את השם שלה ניזוקה
לא עקבתי אחרי השרשור אבלנבוכי הדור

כמה רעיונות:

א. לקבוע עם אנשים. חברים או משהו. למלא את היום שלך בדברים, התחייבויות, התנדבויות, ככה שלא יהיה לך זמן בכלל על המחשב פלאפון
ב. לחפש תחביבים ודברים ללמוד שאתה יכול להתעסק בהם במקום ושבאמת באמת אתה נהנה מהם.
ג. כל פעם שאתה מתיישב על הפלאפון, מחשב - תגדיר לעצמך שעת קו אדום - שאחריה אתה עוזב את מה שזה לא יהיה...
ד. להיות הרבה בסביבת אנשים... מניסיון זה עוזר...

זה מה שאני עשיתיJewiceאחרונה
א. שים לך סינון מחמיר (עם כשרות מהדרין)
ב. כשאתה מרגיש מוכן, תעביר את הסים לטלפון הכשר, ותגדור לך גדר שהסמארטפון לא יוצא מהבית (אפשר להמשיך להשתמש בו בתוך הבית)
ג. זה יגיע עם הזמן: תזרוק את הסמארטפון או שתנסה למכור אותו

אני מחכה לשלב ג', מקווה שאגיע לזה בקרוב מאוד
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך