שלא יפחיד מדי
ושהילד יצליח להכיל את המורכבויות.
ושאלת בונוס:
האם יש הבדל לדעתכם בין הספרים הראשונים (נניח 1-3) לאחרונים (נניח 4-7)?
אני לא יודע לגבי השאלה הראשונה,
לגבי השאלה השנייה- כן, בהחלט. המורכבויות בספרים 1-2 הן מאוד פשוטות ושטחיות, 3-4 יש קצת יותר, ומרבית המורכבויות הרצינייות בספרים הן ב5-7
אני קראתי בגיל 7 אבל לא את הכל אני חושב שאת 6-7 קראתי בגיל 9 לגבי המורכבויות אני בהתחלה לא הבנתי הכל במיוחד לא את הסברים של דמבלדור עד גיל מבוגר יותר אני מניח 10-11 והיו קטעים קטנים או ממש בל ממש ענקיים שלא שמתי לב אליהם ולחלקם שמתי לב אחרי שראיתי את הסרט (אני זוכר ספציפית את הזו הענקית) בערך בגיל 10.
לגבי השאלה השנייה- אם מדובר על מורכבויות אז הקטגוריות זה: 1-4 ו-6 מול 5 ו-7 זה לפי המורכבות אולי טיפה שונה אבל ברור לי ש-4 לא יותר מורכב מאחד מקודמיו ואולי מישהו מהם יותר ממנו. אם השאלה השנייה מתייחסת גם היא לגיל אז לדעי יש הבדל גדול בין ספר עם מוות לבין ספר בלעדיו אם כי המוות של סדריק פחות קשה לקריאה לקטנים מאשר רוב שאר מקרי המוות (סיריוס, דמבלדור, עין הזעם, פרד, רמוס, טונקס, את אלו שהורדתי במיוחד מספר 7 [סקרימג'ר, טד וכו'] זה בכוונה) כי הוא מודגש הרבה פחות וגם בצורה הרבה פחות כואבת.
הייתי אומרת מגיל 14-15-13
רק מהצד שלא יפחיד, כי בהחלט יש בו קטעים מפחידים שלא מתאימים לילדים (אחותי בת אחת עשרה אז אני מתייחסת לשאלה הזו מנק' המבט שלי כלפיה)
משאר הבחינות- בעיני הספר מקסים ומדהים ומלמד המון, מהבחינה הזו דווקא הייתי נותנת לאחותי לקרוא, אם היו קוראים אצלנו ספרים בסגנון הזה ולא רק חרדיים.
בטח שיש הבדל מבחינת מורכבויות שיש בספר, אפילו בשביל הבנה פשוטה של העלילה, בגיל צעיר יותר מ14, הייתי אומרת שהספר הרביעי ומעלה כבר מסורבל קצת וקשה לתפוס את העלילה.
אבל עדיין הוא מעניין, מרגש, מותח, מצחיק שנון וערכי מאד לדעתי, אז מקסימום קוראים בגיל צעיר ואחרי שנתיים שלוש חוזרים שוב ומבינים את כל מה שלא באמת הבנו קודם.
ההנאה מהקריאה מובטחת בכל מקרה.😋
אישית אני זוכרת שהיו לי כל מיני סיוטים וחלומות, על הראש של וולדמורט שמתחת לטורבן של קווירל, ועל הנחש של סליתרין שלוחש דברים מלחיצים, ועל סיריוס וזנב תולע.
11 מתאים כבר לקרוא , אולי 12
יש המון הבדל בין הספרים -
1-3 - נקי לגמרי מבחינת צניעות , וולדמורט לא חי - כך שזה פחות מפחיד , ואין שום מוות.
בניגוד לשאר הספרים - שלא נקיים לגמרי, וולדמורט חי - יותר מפחיד, ויש מוות רציני בכל ספר
..
אני רק בעונה 3
רק אתמול הייתי בעונה 2 ועכשיו אני בפרק 10 בעונה 3
אני מקווה שכשתתחיל העונה השביעית עוד לא אגיע אליה, כי יהיה לי קשה להתאפק שבועיים בין פרק לפרק...
ותודה על ההמלצה!
האמת ש"מציות דם" נשמעים כמו החטיפים למבריזים של האחים וויזלי
ועכשיו ברצינות מישו יכול להסביר לי לאן נעלם האף של ההוא-שאסור_להגות!את@שמו?

הרמיוני ממש לא
הם אמורים להיות דומים למה שמתואר בספר...
וברוב הדמויות יש שינוי לטובה. (פטוניה ודאדלי בלונדיניים, הרמיוני מקורזלת באמת - אף שבשאר הדברים היא לא דומה, מקגונגל בעלת שיער שחור ויש עוד. רק סנייפ הוא טעות איומה🤦♀️)
בכל אופן, יש ניתוח לטריילר של מורן קלפר (מפוטרקאסט) - כדאי לראות.
למרות שבכל אופן אף אחד לא היה מצליח להחליף את אלן רייקמן האגדי...
בכל אופן, מה אכפת, העיקר שיש לנו סדרה עם פיבס.
מתואמתאחרונהאם גברת נוריס מביטה על הבסיליסק הוא מתאבן
גלימת העילמות לא עובדת על גברת נוריס, גברת נוריס מעלימה אותה
גברת נוריס יכולה לתת עונש אפילו לפילץ'
גברת נוריס יכולה לצוד את סאקברס
גברת נוריס לא מפחד מפאנג, פאנג מפחד ממנה
גברת נוריס למדה להיות אנימגית והחיה שהיא הופכת את עצמה זה פרופסור מקגוגנגל
הפטרונוס של גברת נוריס זה סוהרסן
גברת נוריס יכולה לגרום לסנייפ לחלק פרסים
גברת נוריס עוקפת ראת הרמיוני בציונים
גברת נוריס יכולה לשרוד קללה ממיתה ולגרום לוודלמורט למות גם אם יש לו הורקרוקסים
גברת נוריס לא התאבנה, זה פשוט העולם שהתחיל להתקדם לאט מדי ביחס אליה
גברת נוריס לוקחת את גברת פיג לטיול לילי
גברת נוריס פעם שתתה שיקוי פולימיצי שהפך אותה להרמיוני
אם אבן החכמים שותה את גברת נוריס האבן חיה לנצח
גברת נוריס לא מפחדת מהחושך. החושך מפחד ממנה
גברת נוריס יכולה להדליק מדורה עם 2 קוביות קרח
כשהיא חותכת בצל, הבצל בוכה
היא ספרה פעם עד אינסוף! פעמיים!
היא יכולה לקטוף תפוחים מעץ תפוזים ולהכין מהם לימונדה
כשהרגו את גברת נוריס, מי שהרג אותה הפך להורקרוקס שלה.
כישוף פשוט של שינוי צורה
הטמטום של נאור נרקיס ועדתו מזכיר לי את הטמטום של החטפנים של אוכלי המוות. יואו איזה תת רמה! יש מצב שהם צאצאי טרולים?
עכשיו כולם שוב שונאים את סנייפ...